- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
van egy hp 6910p s notim, mit lehetne eszközölni hogy feltudjam rá dobni egy xp t?
biosban nincs semmi olyan opció hogy a hdd vezérlést átlehetne állítani így meg az xp telepítő nem látja -
Chaser
legenda
A 4520s ebben a verziójában HD 4350 van, azt tudja-e valaki hogy ddr2 v 3?
-
-
citrom909
csendes tag
Hali, van valakinek tapasztalata a HP Pavilion dv6 3060eh gépről ? Esetleg van valamilyen HP amit ajánlanátok, a gépet játékra használnám és max 200k van rá.
-
DiXoN008
tag
válasz
pumukli23 #18989 üzenetére
Egyébként valaki valami alternatívát nem tud erre (OSD részre), vagy az OSD konfigurálására? Mert idegesít kicsit hogy teljes képernyős alkalmazásoknál kidobál az OSD megjelenése miatt a windowsba ha hangerőt állítok.
Régi gépemen volt egy analóg potméter hangerő állításra, az nagyon hiányzik, kár hogy nem terjedt el általánosan, pedig az volt a legjobb/leggyorsabb megoldás szerintem -
Broome
csendes tag
Sziasztok, a cégtől ahol dolgozok munkagépnek egy használt HP Compaq 6230s gépet kaptam. Miután a WinXP betölt, egy hibaüzenetet ír ki:
"A Quick Launch Buttons hibát észlelt, ezért leáll. ..."
Vajon ez lehet az oka, hogy a gyorsbillentyűk "FN+funkcióbillentyű kombinációk" nem működnek?
Mit tudnák tenni a helyreállításukért? -
morfondőr
addikt
válasz
pumukli23 #18981 üzenetére
Üdv!
Nekem 8530p-m van, ami sokban hasonlít hardverileg a tiédhez.
ROM: F.13 (2010.12.15.)
A furcsa az, hogy az előző Bios-al is csinálta ezt.
Nem hiszem egyébként, hogy a vinyó kivétele változtatna bármit. Mivel kikapcsolt állapotban a vinyó sem megy, ezért max. azt tudom elképzelni, hogy a windóz leállításkor a biosba "ír" egy parancsot, hogy ébressze a gépet xy időben.
Másik ötlet: te felraktál minden kiegészítő szoftvert, meg windows fixet stb., amit találtál a HP oldalán a gépedhez? Mert én igen és arra gondoltam lehet, hogy azok közül valamelyik hülyítette be a rendszert. -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
HP Pavilion DV6 laptopon hogyan lehet bekapcsolni a kamerát anélkül,hogy valami üzenetküldő progit elindítanák?
Pl.Skyp-ban tudok magamról(vagy bármiről) képet csinálni,de máshol nem.
Kétlem hogy ez lenne az egyetlen módja.
Ha esetleg valami driver kell hozzá,abban tudtok segíteni? -
morfondőr
addikt
válasz
pumukli23 #18954 üzenetére
Akkor látom nem egyedi a problémám! Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy mi okozhatja. Valószínű, hogy BIOS-gond lesz, mert szoftveresen semmi nincs beállítva. Direkt oda szoktam figyelni, hogy ne legyen semmi ütemezve, mindent kézzel indítok, ha szükség van rá. Neked milyen típusú a géped, melyik verziójú BIOS van fent?
-
válasz
DiXoN008 #18952 üzenetére
Én a helyedben mindenképp lementeném az adataimat előtte, mert ha ilyen dolgokba belenyúlsz a géped merevlemezén, semmi nem garantálja, hogy mindened megmarad.
Ettől függetlenül a recovery folyamat során ki tudod választani, hogy az adatokat ne írja felül a telepítő, de mérget azért ne vegyél rá
Ha DVD-ről állítod vissza a gyári állapotra, akkor a recovery partíció is felkerül rá eredeti állapotában.
Egyébként szerintem legjobb lenne, ha kézzel installálnád fel a win-t, mert akkor mindent ki tudsz választani magadnak. Előtte viszont mentsd le a rendszerpartícióról az swsetup mappát, ebben vannak a driverek és util-ok install-jai.
-
-
Malwoon
csendes tag
válasz
bluyoo #18963 üzenetére
Még régi gépemmel én is jártam így, minden felvillan, felpörög, utána reccs kopp, semmi. Először szépen kitisztítottam a ventit, meg megigazítottam a ramokat és ment szépen. Ettől függetlenül elképzelhetőnek tartom, hogy nem ez oldotta meg a problémát, mert kis idővel később az alaplap elhalt a gépben, de egy próbát megér.
-
koshmar
veterán
A jobb alsó sarokban, az értesítési területen kéne lennie, hogy olyannak, hogy touhpad tulajdonságai, vagy ilyesmi.
Ott bemész, és letiltás. Megtalálod.Vagy ha ez a Synaptics van rajta, akkor a bal felső sarkában van egy kis érzékelő, amire ha kétszer gyorsan rápöppintesz, akkor sárgán világít, és kikapcsolja a touchpadot.
-
bokes
csendes tag
Sziasztok!
HP620-on, hogy lehet a tapipadot kikapcsolni. -
bluyoo
nagyúr
Sziasztok lenne egy problémám egy HP pavilon TX 1000 notebookal.Amikor bekapcsolnám egy másodpercre felvillannak a ledek és felpörög a venti és ennyi,se kép se hang.valakinek esetleg ötlet mi lehet a gond?
-
szata.68
senior tag
Helló
Mostani beállítás szerint 10 perc használatlanság után alvó helyzetbe kerül a hdd-m (caddy-ben van).
Be lehet valahol állítani,hogy mondjuk 2 perc alatt aludjon el? (BIOS-ban néztem,de én nem találtam)Üdv.
-
Gondar
tag
Sziasztok!
Van egy hp dv6-os notebookom. Sikerült letiltani a különálló fejhallgató kimenetet. Valaki tudja hol lehet újra engedélyezni, egyszerűen nem találom. Köszi előre is.
Ugyan ezt írtam a windows 7 topicba is. Nem tudom, hol van jobb helye.
-
pumukli23
senior tag
válasz
pumukli23 #18951 üzenetére
Hozzaszolas storno... Atvaltottam reggel 6-ra h ha akar akkor vmi rendes idoben kapcsoljon be es az osszes napot disabledre allitottam. Eddig is igy volt csak ejfelre allitva. Ennek ellenere ma reggel megint bekapcsolt.. Probakepp atallitottam 10-re es a vasarnapot engedelyeztem... Igy nem kapcsolt be, szoval lehet h fel van cserelve egy boolean.. 1elore jonak tunik..
-
DiXoN008
tag
Sziasztok!
Van egy dv6-3160-asom és most jött el az idő hogy a rendszert újrahúzzam, mert mostanában több telepítés/törlés volt és kicsit szétcsúszott a windows.
Tegnap gondoltam újrahúzom a rendszert a recovery partícióról, aztán ebből csak egy újrahúztam volna lett, mivel közölte, hogy dinamikus kötetet nem tud telepíteni.
Ez ugye azért van mert alapból van a win7 200 megás partíciója, a HP_Tools partíció, a Recovery és a maradék terület, amit én két részre bontottam, ezért lett dinamikus kötet a lemezből.
Valami ötlet nincs hogy tudnám valahogy a rendszert feltenni, úgy hogy a rendszer partíció adatai veszhetnek, de van egy 400 Gb-s adat partíció, amit most nincs lehetőségem máshová menteni, illetve szeretném, ha megmaradna a Recovery partíció is.
Ha valaki hasonló cipőben járt már az írhatna, nekem most két ötletem van, vagy veszek egy külső vinyót ami azért plusz költség, vagy letörlőm a tools és recovery partíciót (kiírva már ki van a recovery) Innen viszont kis segítség kéne, mert csak DVD-n nem akarom tartani a Recoveryt. Olvastam van olyan telepítés aminél ezeket a partíciókat visszarakja, csak itt az gondolom buknám az adatpartíciót, mert gyári állapot visszaállítás lenne ez.
Az utolsó gondolatom, az hogy egyelőre a Recovery DVD-ket iso-ba visszateszem a vinyóra és majd ha lesz lehetőségem, akkor csinálok egy teljes formázást, ami visszaállítja ezeket a partíciókat is.
Szóval ha valaki már ilyen procedúrán átesett adhatna pár tippet ő mit csinálna/csinált. -
pumukli23
senior tag
válasz
t-bali3 #18950 üzenetére
Nekem ez bios frissítés után jött elő, korábban sose csinálta, a rendszer ugyanaz.
Nekem minden szombaton éjjfélkor kapcsolt be, pedig a biosban ez nem volt beállítva.. mindenesetre kapott egy bios resetet, beállítgattam újra úgy ahogy nekem kell, azóta úgy tűnik jó. Ez volt kb 7-8 napja.
(win frissítés, vírusirtás stb nincs ütemezve) -
Z86
őstag
válasz
carbon2 #18945 üzenetére
Régen mikor még fujitsu-siemensnek hívták a céget voltak gondok a minőséggel. Mióta a siemens kiszállt és nem rontja tovább a fujitsu egyébként kiváló színvonalát, azóta ismét ajánlott gépek lettek. A linkelt típust rengetegszer ajánlották már a fórumon, sokan meg is vették és elégedetten használják. Ebben az árban magasan a legjobb vétel.
-
-
koshmar
veterán
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok!
Hol lehet megnézni a hp oldalán, hogy egy adott gépet milyen konfiggal hoztak forgalomba?
Product number alapján többet is kiír, és pl kijelzőnél is csak felbontást ír, "ledességet" nem.
Köszi -
Z86
őstag
válasz
carbon2 #18933 üzenetére
Annyiból ez a reális szint, esetleg nézz körbe a lenovo és a dell gépei közt is. Arra figyelj, hogy 2 év garival vedd, mert előfordul hogy csak 1-et adnak rá. Viszont ha adsz hozzá még 10k-t, akkor ezt ajánlanám. Az a kis plusz abszolút megéri.
-
Z86
őstag
válasz
pumukli23 #18926 üzenetére
Végül is az a fél volt még határon belül van, mindegyikkel ugyan úgy működni fog.
(#18927) m0rd0k:
A Hard Disk Sentinelt ajánlom -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Pár napja írtam nektek egy HP 625 notival kapcsolatban, nagyon lassú boot,Win 7 telepítés közben és telepítés után a Win 7 szintén nagyon lassú volt. Olyan szinten,hogy egy-egy műveletre 6-8 órát kellett várni,winyó hibára gondoltam,és ez be is jött,mivel sokadik Win7 telepítés után előjött egy olvasási hiba felirat,amiben le volt írva,hogy a biosban teszteljem a winyót,meg is történt,és a teszt szintén olvasási hibát írt. Ezek után teszteljem még valamilyen progival,vagy már egyből mehet garanciába?
Köszi.
-
pumukli23
senior tag
Az eltérő feszültséget csak tippeltem, de most utánanéztem a HP oldalán is
Az EG410AA 19 Voltos, az ED495AA pedig 18,5.
Viszont a 6930p-m leírása szerint 90 wattos 463955 való hozzá, amire ha rákeresek akkor az ED495AA-t dobja ki, és ezt rengeteg helyen 19 voltosnak írják.
Szóval én ebből azt szűrtem le, hogy gyakorlatilag tökmindegy melyikkel töltöm...
Lehet, hogy ~18,7 Voltot ad le, és máshogy kerekítik az usában mint nálunk.. -
carbon2
csendes tag
Hello mi a véleményetek a HP 620-as illetve a 625-ös gépekről?
-
Nunder
őstag
Na akkor már csak egy valamit nem értek. Hogy lehet az, hogy az egyik oldalon 5000 HUF ugyanaz a termék, a másikon meg 10-12-ért vesztegetik. Gyári mindkettő, és még szállítással is olcsóbban jövök ki, több mint 3000 forinttal. Tudom én, hogy bolti átvétel meg ellenőrzés, de ennyi oldal nem tévedhet. Vagy igen?
-
Z86
őstag
válasz
Nunder #18916 üzenetére
Pl. innen, több városban is van boltjuk.
-
Nunder
őstag
Üdv!
Párom HP 530-as notebookjának töltője az örök vadászmezőkre költözött, és ezért itt az ideje újítani. Keresgéltem bőszen, de annyi van, hogy nem tudom, melyik lenne az ideális.
Egy 65W-os AC Battery Charger szerepel a gyári adatok között, se cikkszám, se konkrét típus, szóval tanácstalan vagyok. Lényeg az lenne, hogy országon belülről, minél hamarabb, és ami a legfontosabb, emberi áron hozzájutni. Esetleg egy-két ötlet (link), hogy merre keresgéljek?
Előre is köszi.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
HP9610p notim van a gyári driverekel egy kicsit lassúnak érzem köszönhető a sokk gyári vacak programoknak.Szeretném egy kicsit tuningolni így garanciavesztés nélkül cserélhetek benne hdd?Ilyen kerülne bele SAMSUNG 500GB Spinpoint MP4 7200rpm 16MB SATA Notebook és egy ilyen GEIL 2048MB Notebook DDR2 667MHz GX2S5300-2GB memória.A HP drivereket letudom cserélni gyáriakra így pl:ati 9.3 videó kártya drivere vagy a hangchip driverjét?Az útobinak sajnos még nem találtam meg,hogy milyen gyártó készítette és melyik driver lenne jó. -
rekid
addikt
válasz
Magnum_ #18908 üzenetére
Egyreszt eltort a konyok plusz a bovden csevelo gorgo is megkopott ami szinten ilyen muanyag.. igy nehol gubancolta... most egy angol szerkezet es az eredeti motor van összehaxolva szoval megy de azert nem eroltetem... az angol emeloben meg a bovden hossza is mas... radasul szerelni olyannyira sz.r hogy 3 szerelo vitatkozott egymassal eletre halalra hogy megtudjak e mokolni...
motorban is van olyan ami ellenallasra megall visszahuz van ami butabb, stb..
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a gépe magától elindul?
Egy HP elitbook 8530p-m van és azt vettem észre, hogy minden reggel merült valamennyit az akku a táskában pihentetve a notit. Aztán kikapcsolva hagytam otthon, majd arra értem haza, hogy megy a gép. Ezután odafigyeltem rá, és volt olyan, hogy lecsukott fedlappal bebootolt magától, ment pár percig, majd leállt. De volt, hogy le se állt, hanem bekapcsolva maradt.
A legújabb Bios van rajta, természetesen minden automatikus indulás opciót kikapcsoltam benne. Ha számít valamit: Win 7 64 bit-el megy, telepítettem minden HP-s driver-t, fixet, amit találtam a honlapon.
Valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet?
Előre is köszi a hozzászólásokat! -
laccy88
senior tag
-
Malwoon
csendes tag
válasz
laccy88 #18894 üzenetére
Nem tudom milyen oprendszerrel használod, de nálam pl Win7 automatikus csodás frissítése, elcseszte a quick lunch buttons-t, mivel úgy döntött, hogy sokkal frissebb dolgokat talált. Nekem az eszközkezelőből eltávolít, HP driver újra felrak és Quick Lunch Buttons újra felrak kombó bírt mindent újra működésre.
-
mennyi ez idöben?a csere?pacaard bell easy note th36-au-010ge
pontos tipusa!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% Ryzen 7 7735U 16/512 2,2K 680M 2GB
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest