- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
Üdv!
Van nekem egy HP Omnibook XT6200-as laptopom. (P4M 1,8 ghz,512 ram, ati m6)
Na már most az vele a probléma, hogy, ha nincs hálózatra dugva, akkor nem kapcsol be.
Ha menet közbe kihúzom az ac-t akkor azonnal leáll, mintha el se kezdené használni az akksit. Mikor bekapcsolom elsőnek narancssárga az akksi töltöttésg jelző led, majd kis idő mulva zöldre vált. Everest-ben 100% ot mutat töltésnek, elhasználódás pedig 52 %.
Ha kiveszem az akkumlátort és megnyomom rajta a töltés kijelzés gombot, akkor végig világít tehát teljesen fel van töltve. Ha kikapcsolva töltöm szintén egy darabig narancs majd átvált zöldre. Egy darabig zöld marad, majd a led lekapcsol és 10-20 ms mulva megint narancssárga lesz. Ha nincs bent az akksi akkor is müködik a gép, akkor villog az aksi led.Mi lehet a hiba? Találkozott már ilyennel valaki?
-
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla #19996 üzenetére
Igazából mind1 :d dv2,dv4,dv5,dv6,dv9 csalódból szinte mindig találni egy javítani valót nálam
-
-
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla #19994 üzenetére
Sajna a vga chip széria hiba nem rögtön jött elő ezeknél hanem gari után. Jó példa erre a DV6 Tx1000/2000 de szinte az összes olyan gép amibe nvidia vga volt tucatszám jöttek gari után amik már 1x tuti voltak alaplapcserén. Sajnos a nagy teljesítmény és az ólom mentes forrasztás nem jó dolog... de ez van
-
válasz
buherton #19975 üzenetére
Lehet VGA chip hiba is, a dv5-ösöknél előfordult.
Egyébként nagyon szerencsétlen gépet foghattál ki, ha ennyi hiba kijött rajta. Én sokat eladtam belőle, és a hibaszázalékuk teljesen normális volt, nem volt magas. Gyanítom azt is, hogy a Magyarországon eladott szériák nem az első osztályú minőségből kerültek ki...
-
törölt tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata Pavilion dv4-el kapcsolatban?Most ilyenem van, de halottam róla cifra dolgokat, lehet akkor inkább szabadulnék tőle. -
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
Memóriát akarok bővíteni a notimban (ProBook 5320m) és megszokásból Kingston modulokat nézegettem. Namost a Kingston-nak két notiba való mudulszériája van, az egyik a ValueRAM, a másik meg valami gyártóspecifikus. Papíron mintha ugyanaz lenne a két memória (méret, sebesség, nin-ECC -bármi legyen is az), de más a sorozatszámuk és az áruk is.
Ez csak marketingfogás, vagy tényleg lehet különbség?
Nem tudom, hogy a memórián érdemes-e feszülni, vagy csak simán vegyem meg az adott méret/sebesség terén legolcsóbbat, oszt kész?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
buherton
őstag
válasz
fkenny #19987 üzenetére
Nem vagy elérhetetlenül messze tőlem. Hétvégén megyek haza. Csak ugye nem tudom, hogy mennyire érsz rá Csak ami probléma lehet hogy nem tudjuk majd hogyan kipróbálni hogy tényleg működik-e. Mert az alaplaphoz tudok vinni működő tápot, monitort is rá lehet kötni, viszont olyan speckó sata kábelem nincs ami az alaplapra kell. Mondjuk a gépemből ki lehet venni. Viszont van rajta e-sata.
-
buherton
őstag
válasz
fkenny #19985 üzenetére
Alaplapnál a sata vezérlő ment tönkre. Azt tuti nem. Akkoriban használtam a gépet külső vinyó + ubuntuval. De ha megtudod javítani, akkor állok elébe mert az is meg van. Tápot sem hiszem hogy meg lehetett volna csinálni, de ha esetleg meg lehet, akkor lehet vevő lennék rá mert nem dobtam ki.
-
buherton
őstag
válasz
fkenny #19983 üzenetére
Nincs már. Az alaplap csere saját zsebből ment már. Billentyűzet is csinált olyat hogy egyszerűen nem működött, se a caps lock, de még a LED sem világított mellette, de egy újra indítás segített ezen. Hűtés is már bekapcsolás után percekig zúg. Egy memória már tönkre ment. Táp már réges-régen tönkre ment. Utána nem sokkal az akksi is kimúlt. Ugye utána meg alaplap csere. Szval paviliont nem veszek többé
. Kijelzőn és a vinyón kívül minden tönkre ment.
-
skyline1982
csendes tag
Sziasztok...
van egy hp dv600 1210sa notim...de 3 napra elutaztunk a gepet otthon hagytam es mikor hazaertunk nem tudtam bekapcsolni...1 pillanatra felvillan egy par led aztan ennyi......mi lehet a gond?ja meg a toltesnel ha radugom a toltot a fehjer gomb ami akkor vilagit ha ra van dugva a tolto az most nem egyfolytaban vilagit hanem villogva... :S
kerlek segitsetek...
koszonom -
Watson25
tag
Sziasztok
Erről a laptopról mi a véleményetek?Tesztet hol találok róla?Asztali gép helyett használnám.Online játék,internet és hd videofilmek nézésére. -
Athiss
csendes tag
Halika!
Egy gyors kérdésem lenne elakadtam. Adott egy fujitsu siemens e seria laptop.
Hiba: kép van háttérvilágítás nélkül (halványan látszik)
Másik kijelzővel is ugyanezt csinálta, viszont külső monitoron van kép. De ott se 100%ékaddig jó amig a windows hozná be az üdvözlő képernyőt hangot ad képet nem )
Olvastam hyg valami inverter táp IC baja lesz? Vagy kinek mi az ötlete. -
-
buherton
őstag
válasz
NEMO1968 #19974 üzenetére
Igen. Igen ezen én is gondolkodtam. Hétvégén megyek haza, és ott van monitor, és meg nézem azzal is, mert most nincs pénzem újra, és ha úgy van akkor felhozok egy monitort. Elképzelhető az amit mondasz, de most például órák óta nem csinálta. Tegnap is kb 1 órán keresztül tűnt el a kép és csak fehéren világított, utána meg teljesen jó volt.
-
NEMO1968
őstag
válasz
buherton #19973 üzenetére
Szia!
A kifehéredést úgy érted,hogy semmi kép,csak a világítás?
Ha van rá lehetőséged,köss rá monitort,úgy mit csinál?
Jelentkezik a hiba?
Ha esetleg hosszabb időre előjön,mozgasd meg a kijelzőt,és lesd meg,van-e valami változás.
Én a kijelző szalagkábelének megtörésére tippelnék.
Tovább fog romlani.
Mikor teljesen eltörik a kábel,többé nem látsz más, csak a nagy fehérséget.
A szalagkábel cseréje megoldja a gondot -
buherton
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a kijelző néha teljesen kifehéredik hol csak egy villanás erejéig de van hogy tovább. És esetleg van valamilyen megoldás rá? Tovább fog romlani vagy mit lehet ezzel kezdeni? Dv5 1190eh-ról van szó. Válaszokat előre is köszönöm.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Synaptics clickpadnél le lehet tiltani hogy a gombokon ne érzékelje a mozgást? Így nem lehet normálisan mozgatni az egeret és kattintani közben
-
Rocky96X
tag
Helló!
Olyan kérdésem lenne hogy HP G62-esbe (AMD-s) az Ati Mobily Radeon 545v kártya integrált vagy dedikált? Mert neten hol ezt hol azt írják. Ez a kártya erősebb a mobiliy 3650-estől? Mert az előző gépembe ilyen volt. -
Z86
őstag
válasz
cantu99 #19964 üzenetére
Említetted a hu-hu könyvtárat, ebből gondoltam, hogy megvannak a magyar nyelvi fájlok.
A recoveryn szerintem nem lesz magyar lp.cab. Ha nincs ilyen Language Pack-os lemezed, akkor nem tudom honnan lehetne leszedni a nyelvi fájlokat. Én is keresgéltem interneten, de végül be kellett szereznem egy eredetit az MSDNAA oldalról, mert csak azok működtek rendesen. -
cantu99
csendes tag
Köszi
De ha jól értem akkor azt arja hogy "Másoljuk az előbb kicsomagolt könyvtárba a megfelelő architektúrához való Windows 7 Language Pack RTM lemezről hu-hu könyvtárban található lp.cab állományt." Na szóval ennek valahol a recovery-n kellene lennie de a recoveryt hogy tudom megnyitni ha belépek akkor csak azt írja hogy nem törljek le semmit róla emg ilyeneket de egy fájlt se látok mégis milvel lehetne kihozni ez az lp.cab-ot a recovery-ből?? -
zozek
tag
Sziasztok,
Van egy gépem amit linux-al adtak, de én win7-et raknék rá. Az lenne a kérdésem hogy azt a HPTools partitiont ami 10Gb, lehet törölni vagy nem ajánlatos?
-
Z86
őstag
-
Jim-Y
veterán
Üdv
Ilyen HP notit tervezek venni, és érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban?! üdv
-
cantu99
csendes tag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség tuti nem egyedi a problémám csak sehogy sem tudom hogy lehetne megcsinálni. Szóval kb kevesebb mint 1 éve vettem a hp dv6 3040ec -met , Cseho.-ból vagy Szlovákiából hozatták ide hogy miért ne kérdezzétek nem is ez a fontos, a lényeg az hogy egyszer elkúrtam a windows home preumiumot rajta ami magyar volt , ezután ugyebár recoveryről újratettem de a telepírtésnél nem volt magyar nyelv csak a cseh meg angol , így hát angol lett a win-em , de a windows-om könyvtárába még mindig vannnak ilyen hu-hu mappák tuti valahogy vissza lehet csalogatni a magyart bele, már kipróbáltam ezt a vistalizatort is amin keresztüla win magyar lesz de az update kalóznak ismeri fel ezzel a kis segítséggel ugyhogy delete lett a vége , tehát a win-em most angol
Tudna valaki segíteni ebben???
És még valami nem tudjátok hogy kell biosupdatet csinálni?? -
ktommy91
addikt
Az ugye egyáltalán nem normális hogy egy 1 napos gépnek 6% az akku elhasználódása?
-
BBéci
legenda
válasz
fkenny #19951 üzenetére
Az ötlet tetszik, meg is teszem, ha hajlandó egyáltalán, akár egyetlen percig működni akksival.
Azt még nem tudom, hogyan kell BIOS-ban lemeríteni.A gyári akksi még két óránál tovább működtette a gépet, aztán egyik pillanatról a másikra, megadta magát. Attól tartok, alaplap hiba lesz.
-
fkenny
senior tag
próbáljátok, csak simán BIOS-ba lemeríteni,d e 0-ra, hogy be se kapcsoljon a gép vele, majd fel, és ezt összesen 3x játsszátok el vele. Ezután töltsétek fel fullra kikapcsolt állapotban, majd Tökéletes is lesz. Ha vigyázni akarsz rá csak 25%-ig merítsd ha teheted és 3-4évig bírni fogja
Nekem 2,5éves az Ebay-os 12cellás Aksim, ugyan ez. és még 4órát lazán visz
-
BBéci
legenda
Tegnap megérkezett Hong-Kongból a 12 cellás, 96 Wh-s akkumulátor, (8600 Ft) amit este hattól ma 11-ig töltöttem. Amikor bekapcsoltam a gépet, csak 93 % töltöttséget jelzett, ami nem lenne tragédia, de amikor kihúztam belőle a tápkábelt, azonnal leállt.
A HP akkumulátor ellenőrzés programja cserét javasol (mint a régi akksinál) a HP Battery Check jónak minősíti. Miért van az eltérés???
Még ma kipróbáljuk, haverom Pavilionjával, abban is meghalt a gyári akku.
Szerintetek mi a baj??? -
psg5
veterán
Üdv!
Pavilion g6 noti, új,rendben minden de mintha nem lenne aksija...
"0% áll rendelkezésre, csatlakoztatva, nem töltődik"
Rossz az aksi vagy valamit be kell állítani? -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenen hogy vettem egy dv6-6002-eg tip. notit és szeretném újrahúzni a windowst. Elindítom a win7 telepítőt pendrive-ról és közli hogy valami cd dvd driver hiányzik. Majd ott lehet tallózni drivert de nem találtam hozzá valót(hp CDDVDW TS-L633R). Valaki találkozott már ilyen problémával?
-
sereeff
aktív tag
válasz
Peter Kiss #19940 üzenetére
Köszi! Én is hasonlo következtetésre jutottam, csak angol volt a leirás, s nem voltam biztos benne. Kár mert patent kis masina lett volna, de a gyereknek azért még mindig jó netezni, meg word-ozni az egyetemen.... :-) Ingyen kaptam, annyit simán megért! :-)
-
sereeff
aktív tag
Hello!
Előre is bocsi, ha hülyét kérdezek, de sose vlt laptopom...
Ebben az Nx6125-ben lehet videokártyát cserélni, mert ez a mobility radeon x200 nincs a topon... Win 7 alatt 1.0-át kapott mig a lapos többi összetvője (memoria, Hdd, stb) 4 fölötti pontal nem is olyan rosszak! :-) Szóval csere lehetséges, vagy integrált a kártya? -
fkenny
senior tag
hdd caddy Erről szeretném azt kérdezni, hogy cserélhető ez az előlap, hogy rárakjam az optikáét, hogy ne üssön el a gyáritól. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz
somasz #19934 üzenetére
Bármibe érdemes ssd-t venni. Ha van sata2 port rajta, akkor kezeli. Ha a bios nem kezeli a TRIM-et, akkor meg tudod oldani szoftveresen, erre az egyre érdemes figyelni. Win7-et kell rátenni, mert abban már van ssd támogatás, XP-nél még pár dolgot állítgatni kell, de ezek is le vannak írva érthetően az ssd-s cikkben itt a ph-n.
-
somasz
addikt
Hali!
Egy HP Pavilion dv9000-be érdemes ssd-t venni? Vagy egyáltalán elkezeli-e megfelelően? -
chivas77
csendes tag
válasz
zsolthee #19930 üzenetére
Helló!
Egy új 4530 s Probook. Linuxos op.rendszerrel jött, de le szeretném cserélni Win7-re. Fórumokon olvasva igazán valami Grub és MBR eltávolításra, felülírásra lenne szükség, de mivel soha nem foglalkoztam linuxos op.rendszerrel nem igazán vagyok otthon a témában.
A noti BIOS-át sem ismerem igazán. Ha valaki gyalult már le linuxot az megírhatná a tapasztalatait.Köszönettel!
-
zsolthee
senior tag
-
chivas77
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet eltávolítani a Linuxot a notiról és hogyan lehet win 7-et telepíteni rá? Nem bootol be dvd-ről se a Hiren's se a win7, mindig a Linux telepítője indul el automatikusan.
Köszönöm a segítségeteket! -
zsolthee
senior tag
válasz
chivas77 #19919 üzenetére
Én ezeket szedném le első körben:
>BIOS (egy új verzió sok kellemetlenségtől/hibától megkímélhet)
>Hotkey
>Fingerprint
>Camera (ha van...)
>VGA
>Bluetooth
>Wlan
>Intel Management Engine Components (általában "Ismeretlen eszköz"-ként jelenik meg)
>HP 3D DriveGuardEzeket vagy nem ismeri fel, vagy érdemes feltenni inkább a gyárit.
-
sereeff
aktív tag
Nos felraktam a Hp Compaq NX6125-re a Windows7 Professional.N-t.
Tökéletesen felismert mindent ( Egér pad, hang, WiFi hálozat )
Egyenlőre ugy tünik gyorsabb mint az XP-vel, de a 2 GB memoria nem ártott neki! :-)Netezni, filmet nézni, Microsoft office.t használni ugy fest tökéletes!
-
ktommy91
addikt
válasz
SeniorTilla #19924 üzenetére
Ez egy német webshopból jönne. Az a számla nem jó amit ők adnak?
-
-
Bander78
tag
Üdv! Van valakinek a Probook 6360b gépről felhasználói tapasztalata? Az intel SB processzorairól (35W) általánosan azt olvasni, hogy a notik nem bírják rendesen hűteni, lásd lenovo x220. A hűtésen kívűl egyéb más infó is érdekelne (akkuidő, stb)
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy aki használ ilyen HP Pavilion g6-1000sh nevű laptopot /vagy akár a Pavilion g6 család másik tagját/, az le tudná írni, hogy mennyire időtálló a burkolat, milyenek a zsanérok, milyen a billentyűzet, nagyon melegszik-e a gép, meg ilyesmi dolgokat, ami pozitívum/negatívum.
Gondolkozok még az 1016-os testvérén is, nem tudom, hogy megérhet-e még +12kt az i3as...
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy ipon.hu-n milyen garancia hosszabbítást vegyek a pavilion g6-hoz?
Találtam több félét is, de nem nagyon értem, hogy mi a különbség közöttük, illetve, ha a garancia hosszabbításnál ott van, hogy 3 év, akkor az eredeti 2évre adja rá a +3at, vagy az eredeti 2-vel együtt van? -
chivas77
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket!
And01: az általad linkelt oldalon találtam azt a 67 db drivert, ami az 4530-hoz van. Itt akadtam meg, hogy melyikek kelhetnek ezekből.
Üdv! -
And01
aktív tag
válasz
chivas77 #19916 üzenetére
Sima windows vagy hp által adott recovery?
A recovery lemezen elvileg minden fent van!
Ha letöltöd:
Semmi esetre se mindet telepíts, csak géped paramétereinek megfelelő drivereket!
Jellemzően tucatnyi drivernél nem kell több! (vagy még annyi sem)A hp oldaláról le tudod tölteni a szükséges cuccokat!
[link]
Ha megakadsz hívd fel a hp-t, a modell szám szerint könnyedén tudnak segíteni! -
pumukli23
senior tag
válasz
chivas77 #19916 üzenetére
Elsősorban a hp oldaláról szedném le a drivereket, ha valami nem működik, akkor a gyártó oldaláról. (Ha nincs más lehetőség, csak akkor töltöm le egyéb helyről.)
Win7 alapból elég sok mindent fel fog tenni, ezzel nem lesz gond. Hp-tól esetleg wireless asistent kellhet, quick launch buttons, 3d drive guard, esetleg ha van ujjlenyomatolvasó, akkor annak a szoftvere.
üdv
-
chivas77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP 4530 s probookom. Oprendszer nélkül vettem és azt szeretném kérdezni, valaki hozzá értőtől, hogy az oprendszer feltelepítése után (win 7 prof. 64 bit) milyen drivereket kell feltelepíteni a hp termék támogatásos oldaláról, hogy minden működjön? Az összes (67 db) ott lévő progi kell rá, vagy melyikek? Esetleg lehet venni, letölteni valahol egy "driver packot" hozzá?
Esetleg ez jó lehet hozzá?
http://drp.su/drivers/notebooks/?v=hp&m=HP%20ProBook%204530s&id=31612&l=enKöszönöm a segítségeteket!
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Tervezem hogy veszek egy dv6 -ot németországból és arra lennék kíváncsi hogy a 2 év garancia amit adnak a gépre itt is érvényes-e?
-
baluhell
tag
Sziasztok
Egy Pavilion DV6-1200EH tulaja vagyok lassan két éve. Sajnos elég forró fejű a gépezet. Nemrég takarítottam ki a gépet, hűtő, venti, még újra is pasztáztam. De nem hozta a várt eredményt, még mindig nagyon melegszik és a venti szinte maxon pörög. CPU:68°
GPU:56° és ez terheletlenül, terhelve a helyzet katasztrofálisabb.esetleg lenne valami tanácsotok?
-
pumukli23
senior tag
válasz
nolika #19911 üzenetére
Úgy tudom igen. Lehet kapni hozzá beépítőkeretet, valószínű van ettől olcsóbban is.
-
nolika
senior tag
Van egy 6735s HP notim.
Szerintetek a dvd író helyére be tudok tenni merevlemezt? Felismerné és kezelné legalább hot swap szinten?
-
sereeff
aktív tag
Hello!
Van (lett) 1 Hp compaq NX6125-ös laptopom. Raktam bele 2 Gb Ramot, mert rohadt lassu volt, s most azon töprengek, hogy kiprobálnám a windows7-el.....
Van valakinek tapasztalata? Illetve javasoljátok a telepítést? S a driverek kellenek e, vagy a win7 felismeri az összetevőket? Megköszönném a válaszokat! :-) -
Z86
őstag
válasz
shermann00 #19906 üzenetére
A VGA-król itt találsz infót.
A 4250 csak a némileg magasabb órajelben különbözik a 4200-tól. A cod2 menni fog gond nélkül, a cod4 viszont csak alacsony beállításokkal.
A gépről itt egy teszt. -
shermann00
csendes tag
Sziasztok!
MI a véleményetek erről a laptopról? Tanulni, internetezni, filmet nézni kéne és néha néha cod2 és cod4 futtatására. Az ebben lévő hd 4200 miben különbözik a hd 4250-estől?
-
vakeszqe
csendes tag
Üdv!
Az után érdeklődnék hogy mi lehet a baja a laptopomnak! Ahogy a cím említi egy HP 6730s laptopról van szó. A bekapcsológomb megnyomásakor a töltőnél nyolcat villan a led [a gép oldalán usb-k mellett]. MI miatt lehet ez esetleg mivel lehet ezt a hibát kiküszöbölni?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
NEMO1968
őstag
válasz
SeniorTilla #19903 üzenetére
PFFF!
Köszi,akkor majd valami hozzáértő,aki 4 sörért(plusz kettő magamnak)megcsinálja.
Szedtem már szét laptopot(ACER TM 2410-est),de azt nem is lehet ezzel egy napon említeni.
Nem szeretnék elcseszni semmit benne. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest