Hirdetés
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
bAtt001
addikt
tervezem a gép (4520s) újratelepítését, már szereztem egy érintetlen home premium win7 telepítőt amihez van kódom. nah mármost biztonság kedvéért szeretném kiírni a recovery partíciót is. ehhez kellene nekem valami program amivel könnyen megoldható és egyszerű is
-
pumukli23
senior tag
válasz kacsyx #19695 üzenetére
Az utazó akkut feltölti akkor is, ha a gépre van csatlakoztatva és benne van a kis akku is.
Ha jól emlékszem, először a kisakkut, majd utána az utazót tölti. Ilyenkor tényleg ajánlatosabb egy nagyobb (90w) töltő hozzá.
(Ugyebár a 12 cellás akku tölthető külön is, arra szerintem elég a 65w, bár én nem kaptam hozzá töltőt.) -
Khelben
nagyúr
válasz Blamaaa #19696 üzenetére
Nem tudom, mennyi hely kell neked egy gépen, de én egy ilyennel oldanám meg. Nekem most egy 64gb-os ssd + 500gb hdd van a notebookban, így oké. De ha csak ssd lenne benne, akkor nem férnék el. Néha így is takarítani kell.
Érdemesnek mindenképp érdemes, a gép általános sebességén nagyot dob. -
Blamaaa
csendes tag
Hello mindenki
Hp pavilion dv5 1040eh laptopom van terveztem hogy a hdd-t ssd-re cserélném benne, érdemes e vagy lehet e.
Tippek ötletek?[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz SeniorTilla #19692 üzenetére
Gondolom azért, hogy ha lemerült tudd tölteni valamivel, ne kelljen a gép töltőjét addig arra használni, mivel emlékeim szerint a gépbe dugva az utazó akkut (és ha benne van az alap is) és úgy töltve nem töltődik fel, csak külön. De ezt majd megnézem ha hazaértem, nálam evidens hogy külön töltöm.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SZIGMA #19682 üzenetére
Hát majd az lesz, hogy végigjárom a patikákat és fél decinként gyűjtöm össze, de egy próbát megér megkérni a háziorvosomat, mert ismer annyira. De valószínűleg egyszerre ő sem írhat fel 0,5dl-nél többet, ahogy gyógyszerből is van egy maximalizált mennyiség / recept. De muszáj lesz, mert vodkával csinálva nem lesz olyan sűrű, mivel ugye eleve higítva van
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
veterán
A javíttatást nem javaslom, igaz régen volt már, de rossz tapasztalataim voltak vele. A vége az lett, hogy az új akksi jóval többe került, mintha egyből azt vettem volna meg és nem sz*rakodok a felújítással.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz chinymie #19686 üzenetére
Ha a töltő teljesítménye nagyobb, abból nem lehet baj. Max. marad elég tartalék. A gond a kisebbel van. Ha a gépedhez eredetileg 90-es volt, akkor azzal használd. Géptípus és teljesítményfüggő a gyári töltő teljesítménye. Pl. a dv6 és dv7-esek általában 90-es töltővel vannak, de a négymagos i7-es procival szereltek 120-assal.
Én nem értem, miért adtak töltőt egy akksihoz hiszen az a géphez jár. Nekem még sosem volt töltő az akksikhoz mellékelve a gyári HP dobozban...
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
BBéci
legenda
Senki nem tud tippet adni, hol vegyek, vagy javíttassak akksit?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
chinymie
csendes tag
válasz SeniorTilla #19678 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem használom a 65 W-ossal, de a 90-es már elég hozzá? Vagy az is kevés? Nem mintha nagyon hiányozna, hogy töltőt kelljen vennem, de ha már megvettem az akksit hosszútávon is vigyázni szeretnék rá.
(Ha már cipelem a 12 cellás akksit, jó lenne, ha többet is bírna.)Egyébként nem annyira értem, hogy miért raknak egy olyan töltőt a dobozba, amivel nem megy a gép és árt az akksinak...
Mivel a régi akksi nincs a gépben, ez pedig máshol helyezkedik el, a réginek a helye szabadon van. Nem szeretem, hogy porosodik meg ilyesmi. Arra esetleg nincs ötleted, hogy mit lehetne vele csinálni, vagy hogy le lehet-e fedni azt a részt?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Dark Archon #19680 üzenetére
Szia!
A budapesti körúton,a víztoronnyal szemben van egy patika,ott adnak egy kis üvegbe 96%-osat is,ha leteszed a nagyesküt,hogy csak mobiltelefonokat tisztítasz vele.Ugyanez a nagy teszkóban lévő patikára is igaz,ott mondd azt,hogy innen szemből küldtek át,a telefonosoktól.
Gyógyszeres üveget vigyél!Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
fkenny
senior tag
válasz Dark Archon #19680 üzenetére
Nemtom, itt a városkámban mind a 2 patikában lehet kapni, a 70%-os is megteszi. Keress más patikát
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
addikt
-
veterán
válasz chinymie #19675 üzenetére
Ne használd a 65w-os töltővel. Az akksikat meghatározott módon tölti az elektronika, aminek a betartásához szüksége van egy alapteljesítményre. Ha ez nincs meg, a töltés nem lesz megfelelő, és károsodhat az akksid. Persze ez hosszabb távon igaz, nem 1-2 alkalom után.
Formázni ma is kell minden akksit. Nem a cellák miatt (a régebbi akksiknál a cellán belül túlnövekedtek a kristályok, és kiszúrták a szigetelést - cellazárlat, ha nem formáztad/töltötted rendesen). A formázás - többek között -a szabályozó és töltésérzékelő elektronika jelszintjei miatt fontos. Ha nem formázod, és nem meríted le soha, akkor elmásznak a szintek, és hibásan jelzi, mekkora a töltöttsége.
-
kacsyx
aktív tag
Annyi különbség össz-vissz, hogy lassabban tölt, semmi egyéb hátránya nincs. Egyedül még az talán, hogy a 65W-osról nem lehet működtetni a gépet, csak akku töltésre használható, ergo továbbra is a 90W-ost érdemest hurcolászni mindenhez.
Formázni pedig ahogy én tudom a mai akkukat már nem kell.
Az a ~7 órás üzemidő feles fényerővel egyébként nagyon baba, szeressem -
Z86
őstag
Elvileg nem árt neki. Gond akkor lehetne, ha max terhelésen megy a gép, és nem tud a táp leadni annyi teljesítményt, amennyire szükség lenne.
Belegondolva (a sajátomból kiindulva) a T9400 proci TDP-je 35 W, az fx770m VGA pedig úgy emlékszem max. 30 W-ot fogyaszt. Erre jön még a kijelző, a HDD stb, és az már több, mint 65 W. Vagyis ehhez a géphez a 65 W-os töltő kevésnek tűnik.
A lassabb töltődés alatt azt értem, hogy a töltő teljesítményének egy része a gép működtetésére megy el, a maradék meg töltésre. Ha nagyobb teljesítményű a töltő, akkor nagyobb hányad marad a töltésre, így azt hamarabb tudja elvégezni. -
Z86
őstag
válasz chinymie #19673 üzenetére
Nem árt neki, ajánlott is, szóval szerintem csináld meg. Úgyis jön az este, hagyd töltőn reggelig, de inkább 10-12 óráig.
A 65 W-os töltő lópikula, ehhez a géphez alapból 120 W-os jár. Inkább a 90-est használd, gyorsabban feltölti.
Amúgy esetleg tennél majd fel róla egy képet, hogy mennyire lóg ki a gépből az akku? Nekem is notim van, és kíváncsi vagyok rá -
chinymie
csendes tag
Sziasztok!
Vettem az elitebookomhoz (8530w) egy 12 cellás akkut. Adtak mellé egy 65W-os töltőt is. Azt szeretném kérdezni, hogy nem kevés ez egy 12 cellás akkuhoz? Az előző töltőm a régi akkuhoz 90W-os volt.
Másik kérdésem, hogy kell-e formázni az akkut. A boltban azt mondták, hogy igen, de sokfelé azt olvasom, hogy nem szükséges. Vagy "ártani nem árthat" alapon csináljam meg?Köszönöm
-
chinymie
csendes tag
Sziasztok!
Vettem az elitebookomhoz (8530w) egy 12 cellás akkut. Adtak mellé egy 65W-os töltőt is. Azt szeretném kérdezni, hogy nem kevés ez egy 12 cellás akkuhoz? Az előző töltőm a régi akkuhoz 90W-os volt.
Másik kérdésem, hogy kell-e formázni az akkut. A boltban azt mondták, hogy igen, de sokfelé azt olvasom, hogy nem szükséges. Vagy "ártani nem árthat" alapon csináljam meg...Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Sziasztok!
Pavilion dv5 1040eh gépemhez keresek akkumulátort, mert a bennelévő alighanem cellazárlatos lett. Azért különösen bosszantó, mert még 2 óránál hosszabb ideig működött róla a gép.
Utángyártott, vagy cellacsere is érdekel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Z86
őstag
válasz kacsyx #19668 üzenetére
A HP shopban a kiegészítők közt több lehetőséget is ajánlanak hozzá.
-
kacsyx
aktív tag
Sürgős kérdés: ehhez a géphez lehet venni garanciabővítést?
-
palnorbi
csendes tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Újra telepítettem a gépem (Hp DV7) és nem működnek az érintő gombok, annak ellenére hogy felraktam a quick launch button drivert!
Ha valakinek van valami ötlete vagy volt már hasonló problémája kérem írjon.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Khelben
nagyúr
válasz rootkiller #19659 üzenetére
Ezt igazából csak akkor tudod eldönteni, ha kipróbálod. Típusonként változik, hogy melyik mennyire hangos. Lehet, hogy ez a WD halkabb, mint bármelyik másik. A tesztek se sokat érnek, mert én is olvastam, hogy a BEVT sorozatú WD milyen halk, aztán nálam mégis hangos volt.
-
veterán
válasz rootkiller #19660 üzenetére
Kint van a HP nyilvános honlapján is: ITT
Véleményem szerint inkább bízd szakemberre a szétszerelést, ha lehet.
-
veterán
válasz Dark Archon #19650 üzenetére
Szerintem, ha leöntöd a bill-t kávéval, az nem tartozik a garanciális meghibásodások körébe.
Vagy igen?
Vállald be, ha ennyire nem vigyáztál rá. Majd idővel ledől, hogy mit tesz a kávé a billentyűzettel, és ha belefolyt, az alaplappal is.
Egy billentyűzet 10-12 ezer körüli áron kapható, a csere 5 perc, egyik szerviz sem kérhet el érte 2-3e forintnál többet. Ha igen, akkor felejtős.
fkenny: az alkoholt el kell felejteni, csak nagyobb kárt tehet az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz rootkiller #19662 üzenetére
Közben találtam egy videót is erről, feltétlenül nézd meg!
Sajnos szervizelési díjakról fogalmam sincs. Mert másnak sem merem odaadni a kis drágámat.
-
rootkiller
őstag
válasz napocska2 #19661 üzenetére
Köszi a linket.
Azt hiszem, hogy felejtős, az én tudományom a hagyományos (gombos) mobiltelefonok szerelésénél azt hiszem megáll, múltkorában a Nokia 5800-val is kudarcot vallottam.Egy szerviz mennyiért takaríthatja ki? Ha porszívóval kiszívatom a nyílásoknál, az mire lehet elég? Asztali gépemet anno úgy takarítottam...
Artengo TR 990 Pro
-
napocska2
senior tag
válasz rootkiller #19660 üzenetére
Itt képekkel is illusztrálják a folyamatot.
Elég rég óta tanulmányozom már ezt az útmutatót, de még nem tudtam összeszedni a bátorságomat, hogy kitakarítsam az enyémet, pedig ráférne.[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz SeniorTilla #19645 üzenetére
Akkor neki kell állni, és szétszedni először ezt a dv6000-et, és kipucolni. Fellelhető valahol hozzá esetleg útmutató, hogyan kell szétszedni?
Egyébként van SpeedStep a 9 éves notebookomban, 1600ról 1200ra áll vissza a cucc.
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
válasz Khelben #19657 üzenetére
Ha már témánál vagyunk, akkor nekem is lenne egy kérdésem: Anya gépébe tervezem, hogy lecserélem a kicsinyke 160GB lemezt. Ezt néztem ki: Western Digital 2,5" 500GB SATAII 7200RPM 16MB Black Scorpion 5év WD5000BEKT 18.300,- Ft. Viszont említetted, hogy WD-ből az 5400 is hangos. Mindenképpen 7200asat akarok, és lehetőleg minél nagyobbat, hogy elférjenek a cuccai és gyors legyen a gépe. Vélemény? Ez vagy inkább valami más?
Artengo TR 990 Pro
-
economist
tag
-
addikt
-
Mymelody
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok mondani nekem olyan helyet, ahol akksit vehetek HP 2230s laptop-hoz? Csak gyárit vagy utángyártottat is elég venni?
Cheers
-
fkenny
senior tag
Hagy a fenébe a HP-t vegyél a patikában 97%-os alkoholt és azzal pucold végig az alaplapot. Bill meg cserét és így is 10e Ft körül megúszod. Bill Ebay-ról vedd. Igaz ugrik a garid, de sok-sok pénzed megmarad, még ha fogadsz valakit a javításra akkor is. Én már nagyon sok gépet mentettem meg így.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
economist
tag
A HP honlapján az egyes típusoknál megtalálod, hogy milyen alkatrész eltávolítása, cseréje nem okoz garanciavesztést. Az enyémnél anno lehetett cserélni a winchestert, a memóriát, a wifit a billentyűzetet és természetesen az akkumulátort, amihez feltettek az oldalra segítségképpen videókat is. Ennyi erővel akár otthon is kiveheted, megtisztíthatod a billentyűzetet. A kávétól azt nem hiszem, hogy sérült volna a billentyűzet, folyadék legfeljebb a lapon okozhatott zárlatot, de annak egyéb jelei is lennének. Lehet jobban jársz, ha elfelejted a szervizt, és megnézed otthon. Ha eredetileg egy év garancia volt rá, és abból már fogyott is azóta, akkor megér neked 30e Ft-ot még fél év garancia mondjuk, hogy ők tisztítsák ki, ne te?
-
addikt
Üdv,
Van egy HP 615 VC288EA laptop, aminek a billentyűzete le lett öntve kávéval. Látszólag működik, ami kellett, kifolyt belőle, de persze el lett szállítva a HP szervizbe - mivel még garanciális - hogy tisztítsák ki. Az áll-leesés ekkor kezdődött, mert 22eFt a tisztítás (9eFt-s óradíj) és szerintük a billentyűzetet is ki kell cserélni, ami hasonló összeg.
Járt már valaki így, le akarnak csak húzni vagy tényleg érdemes kicserélni a billentyűzetet?
Meg olyat is mondtak, ha az alaplap sérült, az 140 rongy... és ekkor a kollégám, aki elvitte, le is állította az ipsét, hogy itt hagyja abba, mivel az egész laptop volt 150eFt.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
economist
tag
Sziasztok!
Régi HP530 notebookba szerintetek milyen winchestert érdemes venni? Én ezeket néztem:
SAMSUNG 320GB 5400 rpm SATA 2,5" 8MB 3 év garancia HM321HI
10.205 Ft
SAMSUNG 320GB 5400 rpm SATA 2,5" 8MB 3 év garancia HM320II
10.350 Ft
Western Digital 320GB 5400 rpm SATA 2,5" 8MB 3 év garancia WD3200BEVT
10.995 Ft
Vagy érdemes próbálkozni valami 7200 RPM-es 16MB-os SATA2-vel, ami pár ezressel drágább, vagy ezeket úgysem ismeri fel a régi gép? Pl:
Western Digital 250GB 7200 rpm SATA2 2,5" 16MB 3 év garancia WD2500BEKT
13.990 FtKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz rootkiller #19644 üzenetére
Nem csak a HP-vel van baj, nem szabad általánosítani. Csak most írtad le, hogy a dv7-esnek rossz a ventillátora. Rossz ventivel hogy hűtse le magát szerencsétlen gép?
A 6-7 éves gépedben még gondolom nem volt speedstep technológia, ezért nem kapcsolja vissza a sebességet. Ezt pont azért teszik a modernebb gépek, hogy ne használjon feleslegesen energiát.
Szerintem takarítsátok ki és javítsátok vagy javíttassátok meg a gépeket, a dv7-esben ventillátor-csere esedékes, ha kotyog.
-
rootkiller
őstag
Azt meg el is felejtettem, hogy a problémás 17" HP-nek olyan hangja van mint egy kotyogós kávéfőzőnek.
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
válasz SeniorTilla #19642 üzenetére
Nem, de ezek 45 ill. 65nm.en készültek, az meg 130nm-en. Volt hogy játszottam rajta, 100%-on ment a proci és 80 fokos volt a gép. De nem csinált olyat, hogy netezés közben 6-800MHz-ra visszaáll a proci, mert 80 fokos a gép, pedig akkor is már 6 vagy 7 éves volt a masina.
Továbbá anyám 3 éves Asus laptopjával sincs semmi probléma, pedig abba is egy 65nm-es T7500as C2D van, valamint GF8400, és nem keveset használja. Sőt tovább megyek, egy barátom 3 éves MacBookjával sincsenek ilyen problémák, pedig soksávos felvételeket kevergetett egész eddig rajta (vett újat), amik elég komoly erőforrást igényelnek. Szóval úgy gondolom, hogy kicsit abszurd, hogy egy kommersz integrált videokártyás notebook tömörítés közben befagyjon, meg 800ra visszaállt procival torrent közben 60 fokos legyen. És miért csak a HP-val van baj? Asussal meg Appleval semmi baj nincs, pedig hasonló korú és teljesítményű a vas. Továbbá egy másik barátom szintén HP Pavilionjával sincs semmi baj, pedig abba is T7250 meg Gf8600 van, és nem böngészgetésre használja, hanem sokszor FullHD videok lejátszására.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
veterán
válasz rootkiller #19640 üzenetére
Igen, de a teljesítménye sem ugyanez
A hőtermelést le kell hűteni valahogy, emiatt pedig több port kerget át a venti a hűtőrések között
-
veterán
válasz rhonin #19639 üzenetére
Saját gyártásút használok, de talán az office depot-ban is lehet még venni hasonlót. Kb. 1 éve még volt belőle a Sugárban... akkor néztem utoljára
-
rootkiller
őstag
válasz SeniorTilla #19636 üzenetére
Ez durva. A 9 éves notebookom nem melegszik el, pedig nem volt belenyúlva.
Artengo TR 990 Pro
-
rhonin
senior tag
Hát igen. Az lesz, főleg, hogy pár 100 forintos dolog az egész. Bár nem mindegy milyet fogok venni mert néztem a delete gombot meg a ctrl-t és hát nagyon durván más a Német billentyű mint a Magyar.
Seniortilla: Esetleg linkelnéd nekem, hogy te milyet használsz ami ennyire bírja?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A dv6-3000 szériában lévő HD5650 VGA-val kapcsolatban lenne kérdésem:
GPU-Z és még néhány tesztprogi DDR2-nek írja a GPU memóriáját. Ez hülyeség, hiszen DDR3 van benne.
Tudtok olyan progit, ami rendesen DDR3-nak írja? Talán a váltható vga miatt lehet a téves infó?
-
veterán
válasz rootkiller #19634 üzenetére
Én mindkét gépnél azt javaslom, hogy szét kell szedni, alaposan kitakarítani, és a CPU/GPU hűtőtönköket újrapasztázni. A pormacskák bent ragadnak az évek alatt a hűtőbordában, hiába fúj a venti, nem tudja átpréselni a levegőt. A hővezető paszta pedig idővel öregszik, ha már úgyis szét van szedve, érdemes letakarítani és újrapasztázni jó minőségő pasztával. Ezek után valszeg jó lesz.
-
veterán
válasz rhonin #19626 üzenetére
Nyugodtan matricázz, én több, mint 10 éve használom ugyanazt a szériájú, nyomdában készített matrica-készletet. Szerintem jó megoldás, sokan észre sem vennék, ha nem mutatnám meg nekik, hogy matricás a billentyűzet.
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
A következő kérdésben kérnék segítséget: A második HP Pavilion notebook jár nálam, ami durván melegszik. Az első egy körülbelül 2 éves, elég jó 17" masina (C2D T8400 talán, 4GB ram, GF9600 talán, stb), olyannyira rémes állapotú, hogy a 2.26os proci állandóan 800MHz körüli értéken megy, és képes netezés közben is 80 fok körüli értékre melegedni. Tekintve, hogy a rendszer elég gázos állapotban van (először csak erre fogtam a lassúságot, mielőtt kiderült a turpisság), újra akartam telepíteni. Betettem a telepítőlemezt, elkezdtem róla bootolni, és körülbelül fél perc alatt elmelegedett, valamint leállt a gép.
A második ennnyire nem gáz. Ez egy 15" USAban értékesített darab, körülbelül 3 éves (Turion 64 X2, 2GB, GF7150). Egyik ismerősé, ezt is rendbe kell rakni, valamint felcimkézni a billentyűket magyar kiosztás szerint. Ha már itt van, befogtam torrentelni (rafináltan, hogy ne az iMac kopjon), és gyanús lett, hogy képes volt 60 fok környékére melegedni a masina. Ám nem sokkal ez előtt tömöríteni akartam egy nagyobb állományt, aminek az lett az eredménye, hogy a gép túlmelegedett, és leállt.Tehát az lenne a kérésem, hogy ha valaki rendelkezik információkkal, hogy mit lehetne kezdeni az adott gépekkel (nincs-e esetleg visszahívás, vagy valami), az kérem jelezze.
Kösziii...
Artengo TR 990 Pro
-
energy_
senior tag
válasz nemcso #19632 üzenetére
igazából a meleg meg a hang nem nagyon zavarna szóval ha nem lesz belőle baja akkor nem gond,meg gondolom garis hogyha ebből kifolyólag bármi történik a notival
arról nem tudsz valamit hogy mennyi idő van gari kiterjesztésre,valaki azt mondta 1év és 1 hónap de hátha te jobban informált vagyszerk:mert jövő ilyenkor szeretnék még 3 évet venni rá de remélem hogy akkor még nem csúszok ki az időből
[ Szerkesztve ]
-
nemcso
őstag
válasz energy_ #19630 üzenetére
A mi, win7 -tel előtelepített G62 notink tudja a multi touch funkciót a tapipadra, nem kellett külön letölteni hozzá semmit.
A hütőpad jó gondolat. De ha nem használsz hozzá ilyet, akkor sem fog kigyulladni, maximum dőlni fog a bal oldalán kifelé a meleg levegő. A noti meg tudja magát védeni a túlmelegedés ellen (vagy fokozza a venti sebességét, vagy végszükség esetén lekapcsolja magát a notit).Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
Scorpio06
aktív tag
válasz energy_ #19630 üzenetére
Tud melegedni rendesen, a CPU játék közbe 70 fokos, szoktam figyelni.
Arra kell figyelni, hogy ne nagyon porosodjon a hűtő, mert eltud tömődni a venti és a borda közötti rész és kevesebb levegő távozik a gépből. Én most vettem nemrég, 1 éves kb és már alapjáraton 70fok körül járt, ki kellett pucolni, és az alaplapot is ki kellett szedni, hogy hozzá férhessek. De megérte mert most már jól működik.
Amúgy nekem egy db6-3050eh van, AMD N330-al és egy HD5650el.
A bal csuklótámasz és a bal oldala a gépnek, na az elég meleg, de nem égeti meg a kezemet. -
energy_
senior tag
válasz nemcso #19628 üzenetére
igen azt én is olvastam hogy a hűtés nem az igazi,viszont azt is hogy váltható szóval netezésnél használható az integrált is,és az mennyire igaz hogy ha leszedsz vmi drivert multitouchossá lehet tenni a touchpadet? (iponon olvastam)
játékok meg max 30-60 perces időszakokban történnének szóval nem hagyom kigyulladni
amugy árt a gépnek a melegedés?szóval lehet belőle károm ha nem figyelek oda a hőfokokra?
jah meg idővel ha újra összekaparok egy kis pénzt akkor hűtőpadot is veszek majd hozzá -
nemcso
őstag
válasz energy_ #19602 üzenetére
A lányomnak is G62 van, igaz az HP G62-a30sh, amiben integrált VGA van, szemben a te általad kinézettel, amiben dedikált VGA műxik. (Ja, és a lányomnak fehér színű a notija - ez számára fontos tényező volt )
A gép strapabírónak tünik, a billnetyűzete kellemes, a touchpad is átlagos. (A miénkben i3 proci üzemel, de 6100 -as DualCore is elég lehet sokmindre)
A 3GB RAM a Win7 HP 64bit kezelésére elég, a 7200-as HD is gyors elérést eredményez.
A webkamera képe lehetne jobb is, de azért felismerhető a gépkezelő .Amit viszont több helyen leírtak, és én is tapasztalok, az az, hogy még integrált VGA -val is eléggé meleget tud magából kiadni, dedikált VGA -val pedíg a meleg talán már a forró szintet is elérheti... (lányom a Sims3 -t favorizálja)
Szóval nem igazán a játékra találták ki, netezni, office-t használni, filmet nézni viszont OK.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
-
Z86
őstag
válasz rhonin #19624 üzenetére
A sebességük változó, szervizenként más, meg függ az alkatrész ellátástól is. Normál esetben 1 hét alatt meg kell lennie. Viszont így nagyon drága lesz, hiszen a szerviz díját is ki kell fizetned.
A matricás megoldást gyakorta alkalmazzák remarketed meg renew gépeknél, ahol eredetileg külföldi lokalizációs volt a billentyűzet, szerintem elég tartós lehet, mert még nem hallottam, hogy bárkinél lekopott volna. Én mindenképp ezt ajánlom. -
rhonin
senior tag
Az oké, hogy meg kell vennem, de a gari maradjon meg az a lényeg. Még így is megérné nekem külföldön megvenni a kiszemelt gépet.
HP szervíz milyen gyorsan dolgozik? Mennyi idő alatt cserélik ki nekem a billentyűzetet?
A matrica mennyire strapabíró? Időleges megoldásnak talán az is megtenné egy ideig... -
rhonin
senior tag
Sziasztok. Külföldön vásárolt gépen ( Német ) miként tudnám kicseréltetni a billentyűzetet Magyarra? Megoldható ez külföldön is vagy csak Magyar szervíz által?
Egyáltalán a Magyar szervíz nem hajt el azzal, hogy nem M.o-ra szól a gari? -
Noise.tm
csendes tag
Sziasztok!
A HP-Compaq Pavilion g6-1016sh-osról mi a véleményetek? Árához képest nem tűnik rossz gépnek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
zoli62
addikt
A HP 6700/6800-hoz most promótált áron kapható 8 cellás Lion akkumulátor, szerintetek ez meddig marad? Nekem inkább augusztusban lenne reális a vétel.
-
Scorpio06
aktív tag
válasz SeniorTilla #19617 üzenetére
Megvan hozzá a pöcök, de az nem illik rá.
Meg fekete színű, a többi fehér. -
veterán
válasz Scorpio06 #19614 üzenetére
Ha a kis négyzet alakú pöckök nincsenek a sapka alatt, akkor reménytelen. Az a baj, hogy a dv6-oson belül is 3-4 féle gyártó billentyűzetét szereli be a HP, amiknek más-más a mechanikája. Ugyanolyat kell találnod, mint a tiéd, de egyszerűbb ha rendelsz egy újat, vagy akár világítósat. Én a neten angol oldalakon láttam, de az angol lesz, nem magyar.
-
veterán
válasz Karcsi1001 #19615 üzenetére
Szívesen. Ezért jó a fórum
-
Karcsi1001
tag
válasz SeniorTilla #19613 üzenetére
Lüke vagyok. Minden úgy van, ahogyan írtad. Bluetooth ikon jobb klikk, fájl fogadása (ezt nem csináltam), és már megy is! Mentség csak annyi, lelkesedés van, tudás nincs. KÖSZÖNÖM.
"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
Scorpio06
aktív tag
Hali!
DV6-3050eh lapimnak leesett az U billentyűje, már így vettem, de nem lehet vissza rakni a helyére. Teljesen más mint ami oda illene, és a neten sem találtam hozzá valót. Nem lehet külön billentyűket kapni?
Valaki tudna segíteni?Szerk: Olvastam, hogy lehet külön világítós billentyűzetet venni, hol lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Karcsi1001 #19612 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Ebben van bluetooth. Ha a kék ikonon belül fehér a bluetooth jel, akkor csatlakoznia kell, nem kell előtte illesztőprogramot telepítened. Párosítsd össze a két eszközt, a gépet és a telefont fájlküldés előtt. (jobb klikk, eszköz hozzáadása)
-
Karcsi1001
tag
válasz SeniorTilla #19609 üzenetére
Ez a két betű az, amire gondolsz: dv5 - 1140eh? Ha a BT Bluetooth-t jelent (bocs, tök laikus vagyok), akkor kék színű.
[ Szerkesztve ]
"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
veterán
-
veterán
válasz London26 #19605 üzenetére
A probook helyett játékra inkább egy paviliont vegyél, ezekben erősebb vga-k vannak, pl. HD5650 1GB RAM-mal. 170-ért egész jót lehet kapni.
-
veterán
válasz Karcsi1001 #19608 üzenetére
A win7-hez nem kell a Bluetooth-hoz külön illesztőprogram. Kérdés, hogy a gépedben van-e BT. Egy pontos típus alapján (a végén lévő két betű is kell) meg lehet mondani.
Egyébként a BT ikonban a jel milyen színű?
-
Karcsi1001
tag
Üdv Mindenkinek.
Hozzáértő(k) segítségét kérném: HP Pavilion dv5 1140 - es laptopom van. Nokia 6234 - es telefonról szeretnék képeket másolni. Hiába, azt írja ki, hogy nincs illesztőprogram (gondolom Bluetooth) telepítve. Próbáltam keresni a HP oldalán, a súgó segítségével, de nem találok (igaz, nem nagyon értek hozzá).
A telcsin is megjelenik, a laptopon pedig a tálcán jelzi az ikont. Win7 Ultimate op. rendszerem van. Mi lehet a hiba?
A segítséget előre is köszönöm."Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
Z86
őstag
válasz London26 #19605 üzenetére
Végül is a lista alapján kb. olyan erős, mint az enyém, és azon minimum beállításokkal natívban azért elmennek a játékok. De nyilván ha direkt játszani szeretnél, akkor kevés.
Ennél a típusnál tudtommal ez a legerősebb VGA, ami nem is meglepő, hiszen a Probookokat elsősorban munkára, irodai dolgokra szánja a HP.
szerk: ezeket forgalmazzák idehaza[ Szerkesztve ]
-
London26
tag
Mi a véleményetek erről a gépről, ezzel a videókártyával a mai játékok hogy boldogulnak?
[HP ProBook 4530 s ATI Mobility Radeon HD6470 1GB 170 ezer]
Van már vkinek ilyen gépe? Tapasztalatok???
Köszi[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
Sziasztok egy hp g62-t szeretnék venni,egész pontosan ezt
van valami amit tudnom kéne róla? illetve véleményeket is szivesen hallgatok,köszönöm[ Szerkesztve ]
-
finklll
csendes tag
HP Pavilion dv6-6001sg LC947EA
Egy ilyen lapit szeretnék és a véleményeteket kérném h kb mennyire jó vagy esetleges hibái vannak-e
Főiskolára kéne de sztem kockulásra használnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest