- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
modflow #49299 üzenetére
Igen, az kissé sok. Viszont ebből így megint nem sok minden derült ki... Továbbra sem ismert, hogy az energiagazdálkodásnál mi a helyzet, üresjáratban nem-e használja a HDD-t pl. az automatikus karbantartás. Aztán az sem derült ki, hogy SATA-nál maga a fizikai csatlakozás rendben van-e, az adatkábel megfelelő-e stb. Ha a HDS állítólag 100/100-as állapotot ír, az OK, de annál is mélyebbre ható elemezést és biztosabb állapotértékelést a különféle tesztek adnak.
(#49301) Graob160:
Most az előző állításod ellenére mégiscsak megjelenik a lemezkezelőben? Ha igen, akkor elvileg nincs itt komoly gond. Viszont azt nem írtad, hogy ott nem lefoglalt, RAW, vagy meghajtóbetűjel nélküli kötet formájában jelenik-e meg. Ha az utóbbi, akkor nyilván csak meghajtóbetűjelet kellene hozzárendelni. Ha az előbbi 2, akkor szükség esetén a kötet törlése, valamint az új egyszerű kötet létrehozása opciók használata a megoldás. De ha fontos adatok vannak rajta, akkor először nyilván azokat kellene lementeni külső programmal! A fájlkezelőben egyébként csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg, mint már említve volt az előző válaszban Ezért megtévesztő kissé és nyilván nem csak azt, hanem mindig a lemezkezelőt kell nézni ilyenkor. -
modflow
veterán
válasz
King Unique #49298 üzenetére
De 30 mp kicsit sok idő a, felpörgetésre...
HDD Sentinel szerint tökéletes a hdd.
-
King Unique
titán
válasz
Graob160 #49294 üzenetére
Az előzmények nem igazán derültek ki a leírtakból. Vagyis hogy már particionálva volt-e a HDD, korábban működött-e azon a gépen Windows 10-zel stb. Már csak azért is lényegesek ezek, mert ha új a merevlemez és még nincsen particionálva, akkor az első használatbavétel előtt nyilván particionálni kellene a lemezkezelőben. Anélkül eleve nem fog megjelenni a Windows fájlkezelőjében (intéző). Ha tényleg (?) nem jelenik a lemezkezelőben, akkor lehet nálad is az lesz a gond, amiről épp nemrég volt szó. De akkor mondjuk az eszközkezelőben sem kellene megjelennie a HDD-nek, ha a fizikai csatlakozásnál van gond. Viszont az sem teljesen tiszta, hogy az eszközkezelőben rendesen megjelenik-e a lemezmeghajtóknál, vagy csak ismeretlen eszközként.
(#49297) modflow:
Ha a Windows energiagazdálkodási lehetőségeinél be van állítva X perc után a HDD kikapcsolása, akkor nyilván nem meglepő, ha készenléti állapotból ébresztve kell neki néhány másodperc, amíg újra felpörög és újra használható lesz. Ha az a cél, hogy X perc üresjárat után ne álljon le a merevlemez, akkor az energiagazdálkodásnál, vagy külső programmal kellene tiltani a lemezek leállását (példa). Valamint a HDS programmal a lemez állapotát sem ártana lecsekkolni, nincsenek-e szektorhibák, adatátviteli hibák, felpörgési problémák stb. -
modflow
veterán
Most cseréltem gépet.
Az alaplap Gigabyte Z370 HD3.Van benne 3 meghajtó:
1. SATA3: Samsung EVO860 SSD
2. SATA3: WDC WD20EARS-00MVWB0
3. SATA3: Samsung HD103UJAz a problémám, hogy ha otthagyom a gépet és mondjuk 30 perc múlva visszatérek és rákattintok a 3-as meghajtóra, akkor kb .20 mp-re lefagy a progi, amivel hozzáférnék, pl. sajátgép, vagy Total Commander. Majd kb. 30 mp múlva tud csak belépni, hozzáférni. Mintha valamiért nem tudná felpörgetni.
Mi lehet a baja?
-
Graob160
csendes tag
Tiszteletem Uraim!
Segítség kellene. Lenne egy DT01ACA200 merevlemezem ami rosszalkodik, sajnos a win 10 nem látja az intézőbe de pl az eszközkezelőben ott van és működik azt írja no meg persze hallani lehet hogy gép indításnál elindul és meg folyamatosan. Rendszert már újra tettem de nem oldotta meg a problémát. Alaplap csere volt a gépben természetesen az is új. A merevlemez új 3 hónapja vásárolt. Segítségeteket szeretném kérni az ügyben. -
Doky586
félisten
válasz
BenQhunria #49289 üzenetére
Minőségi képhez legközelebb képernyőmentést használj. [kép]
(bedugsz egy fat32 pendriveot és F12-t nyomsz) -
laceszgamer
addikt
Tudom HDD topic de talán egy kis támpontot tudtok adni itt is.
A lényeg, hogy utoljára két hónapja szórakozott a gép, Win üdvözlőképernyőnél újraindulgatott aztán sok újratelepítés után valahogy megjavult.
Ma reggel kapcsolom be, jön a fekete kép, hogy ellenőrizni kell a lemezt, oké. Ott ekzdett gyanús lenni, hogy dobálta ki a sérüléseket, illetve, hogy árván maradt fileok, stb. Végzett utána addig jutott, hogy Win betöltőképen újraindul. Javítás sem segített még csökkentett módban sem sikerült elindítani. Ment egy Win reinstall most jó.
Létezik, hogy az SSD döglődik, vagy valami más kavarhat be? Az SSD egy öreg Kingston SV100S264G HDD Sentinel szerint 12 hiba volt lemezre íráskor, de ez már régen is így volt, illetve 88% a kondíció.
-
BenQhunria
tag
Őszinte leszek , nem tudom mitől lett jó.
Egyszerűen gép kikapcsol,minden lehúz vissza.
Javasoltad , hogy cseréljem meg, megcseréltem a win nem töltött be egyszerűen kikapcsolt a gép.
Aztán másik satába dugtam a HDD-t és jó lett, előtte mintha nem próbáltam volna ki a mind a 3 lehetőséget. -
King Unique
titán
válasz
BenQhunria #49288 üzenetére
Tehát nem érzékeli a Windows a HDD-t, amire az előbbi válasz második részében említettek vonatkoznak. Ha az eszközkezelőben sem látszik, akkor első körben másik SATA-porthoz csatlakoztatva kellene kipróbálni a merevlemezt, vagy akár megcserélni az SSD-vel (példa).
-
BenQhunria
tag
válasz
BenQhunria #49288 üzenetére
-
BenQhunria
tag
válasz
King Unique #49287 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
BenQhunria #49286 üzenetére
A képek alapján a BIOS felismeri és kilistázza az SSD mellett a HDD-t is. Akkor meg mi a gond, a Windows nem kezeli? Ha új a merevlemez, vagyis particionálatlan és a Windowsnál csak a fájlkezelőt nézed, akkor nálad is az lesz a gond, amiről pont az imént volt szó egy másik topikban. Ha sehol nem jelenik meg a rendszerben a merevlemez, akkor meg lehet pl. SATA AHCI driver probléma. Vagy csak másik SATA-porthoz kellene csatlakoztatni és úgy már lehet kezelné.
-
cintula187
addikt
Értem, köszi.
-
SP4C3
veterán
válasz
cintula187 #49282 üzenetére
A lényeg, hogy ne ferdén álljon(gyártók szerint). Lehet fejjel lefelé és függölegesen és élreállítva is, csak ne mozogjon.
-
Jarod1
veterán
válasz
cintula187 #49282 üzenetére
igazából nem ,a NAS házakba néhol odalára állítva mennek be.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Lehet butus kérdés. Lehet abból gond, ha egy HDD-t fejjel lefelé szerelek be a házba? Tehát a gyári felirat nem fent hanem lefele nézne.
Köszi
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #49269 üzenetére
kozben kiderult hogy nem az emlitett hdd a felelos mivel lecsatlakoztattam es annak ellenere idonkent lefagy : /
(persze attol meg nincs jo allapotban : q) -
King Unique
titán
válasz
akela91 #49278 üzenetére
Az adatok lementése, majd a kötetek törlése után egyébként át lehet konvertálni SATA-n a dinamikus lemezt alaplemezzé. Igaz a Windows beépített eszközei ezt csak destruktív módon tudják megoldani, de (fizetős) külső programok akár adatvesztés nélkül is. Utána már használható lesz a HDD a dokkolóba téve USB-n.
-
akela91
addikt
válasz
King Unique #49277 üzenetére
Sajnos erre hibaüzenet jön fel (újraaktiválásra). Akkor marad a pc + rendes külső hdd keresés, majd átmentés sata-n keresztül. Köszi.
-
King Unique
titán
válasz
akela91 #49275 üzenetére
Az újraaktiválás opció nem teljes tiszta, de a konvertálás alaplemezzé általában destruktív, vagyis törli az adatokat. Szóval a SATA-n létrehozott dinamikus lemez kezelése USB-n így eleve problémás és hacsak az újraaktiválás nem használ, akkor marad az, ami az előző válaszban volt említve.
(#49271) Bestufflart:
Most nézem, hogy nálad ez a HDD maga a rendszermeghajtó és erről fut a Windows. Ez esetben akkor nyilván nem kell és nem is lehet az egészet törölni, pláne nem az erről futó Windows alól. A RAW-nál értelemszerűen pl. a kötet törlése opciót kellene választani, ha nincsenek rajta fontos adatok. Majd utána normál esetben adná magát a C-hez a kötet kiterjesztése opcióval hozzáadni a nem lefoglalt területet. Viszont, mivel a kettő közé van ékelődve egy helyreállítási partíció (OEM-partíció), ezért a lemezkezelő nem fogja engedni a műveletet, max. külső particionáló programmal lehetne megoldani (példa). Vagy hagyod az összevonást és a törlés után létrejött nem lefoglalt területen az új egyszerű kötet létrehozása opcióval kreálsz egy NTFS fájlrendszerű partíciót. -
Doky586
félisten
válasz
Bestufflart #49273 üzenetére
De mi a gond? Kijelölöd, jobb egérgomb, formázás ntfs-re és kész, legfeljebb ezen kívül betűjel hozzárendelés D:
-
akela91
addikt
válasz
King Unique #49274 üzenetére
Sajnos
úgy látom ez nem lesz opció nálam.Ha ez igaz, akkor csak egy pc-t kell szereznem, és egy másik 1TB+ -os vinyót, majd átmásolni arra... Ehh
-
King Unique
titán
válasz
akela91 #49270 üzenetére
A Windows USB-n normál esetben elvileg nem is enged létrehozni dinamikus lemezt, illetve alaplemezt dinamikusra konvertálni sem. Tehát ha SATA-n dinamikusként lett beállítva, akkor a kezelése így eleve problémás lehet. Az ismeretlen dinamikus lemezeknél az importálás megoldás szokott lenni, ami az adatokra nézve nem destruktív. Ha nálad USB-n ez nem megy és fontos adatok vannak rajta, akkor eleve vissza kellene tenni a PC-be és SATA-n lementeni őket.
(#49271) Bestufflart:
Ha 150 GB NTFS és többi (800 GB) RAW, akkor nyilván megvan a teljes tárolókapacitás (1 TB). Vagyis nincsen komoly gond, csak újra kell particionálni a lemezt. Mondjuk a mellékelt screenshoton a rendszermeghajtón (lemez 0) kívül pont nem látszik semmi, de a RAW-nál értelemszerűen pl. a kötet törlése opciót kellene választani. Majd utána 150 GB-oshoz a kötet kiterjesztése opcióval hozzáadni a nem lefoglalt területet. Feltéve, hogy nincsenek fontos adatok a RAW köteten és 1 db partíciót akarsz használni a lemezen. -
Doky586
félisten
válasz
Bestufflart #49271 üzenetére
mutasd
-
Bestufflart
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy gépet 1TB HDD-vel, azonban csak 150 GB-ot érzékel. Megnéztem a lemezkezelőben, 800 GB RAW fájlrendszerben van. Tudnátok segíteni abban, hogyan lehetne ezt is ntfs-be átformázni? Nincs rajta semmilyen adat, amit meg kéne menteni.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
akela91
addikt
Üdv.
Van egy 2TB-os HD204UI Samsung HDD-m, amit pc-ből kivéve, egy külső 3,5" -es HDD dokkolóba helyezve szeretnék elérni.
A gond ott van, hogy látom a lemezkezelőben, de Dinamikus - Érvénytelen -nek van megjelölve. Mi az amit tenni lehet, úgy, hogy biztos ne veszítsek adatot?
Nem rendszer lemez, sosem volt.
-
flashpointer
őstag
-
King Unique
titán
válasz
Dexter-2000 #49267 üzenetére
Ha operációs rendszert akarsz klónozni, akkor ki lehetne elvileg próbálni másik programot is, mint pl. a Macrium Reflect, aminél van a hibás szektorokra vonatkozó ignorálási lehetőség. Vagy akár ezeket a programokat, amik egy adatmentéses esetnél és ugyancsak gyenge / hibás szektorokat tartalmazó merevlemezhez voltak ajánlva.
Viszont, ha túl sok a szektorhiba a merevlemezen, akkor lehet az előbb említett programokkal sem fog menni a klónozás / mentés, azok is hibára futnak majd. Valamint minél tovább gyötröd a lemezt, annál inkább romolhat az állapota! Ilyenkor kellene előtte meggondolni, hogy mi is a cél, mennyire fontosak a rajta lévő adatok stb. Ha nagyon és otthon nem megy a mentés, akkor nyilván adatmentéses céget kellene felkeresni. Ellenben ha csak arról van szó, hogy a HDD-ről SSD-re történő váltás miatt a már belakott rendszert ne kelljen a 0-ról újratelepíteni, akkor viszont egy ilyen állapotú lemeznél nem érdemes vesződni a klónozással. Ez esetben célszerűbb lenne inkább újratelepíteni az OS-t az SSD-re, még ha időigényesebb is mindent a 0-ről feltelepíteni, beállítani.
-
Dexter-2000
őstag
Sziasztok,
szeretnék klónozni egy bad sector-os hdd-t ssd-re
redobackup, acronis nem járt sikerrel a hibás szerktorokra hivatkozott.Van esetleg más opcióm?
-
szivacs30
csendes tag
Hello
Arra szeretnékrákérdezni,hogy mennyire normális az,hogy egy meremlemez pár nap alatt szinte ugyanolyan töredezettt lesz mint amilyen a töredezettségmentesítés előtt?
-
KISDUCK
addikt
Köszönöm a tippet, de sajnos annál problémásabb a helyzet (legalábbis legutóbb több helyen volt hiba elszórva). Mondjuk amit mondasz azt minitool partition wizarddal meg lehetne oldani úgy hogy adok neki üres terület a következő partíció előtt. Habár lehet teszek vele egy próbát majd, de előtte újra kéne inicializálni a felületet hogy lássam most hol vannak a hibák, ha ementáli sajt lesz megint, akkor inkább rendelek egy újat, de ezt majd csak hétvégén tudom ellenőrizni.
-
válasz
KISDUCK #49259 üzenetére
Szerintem nincs, de azt meg lehet tenni, hogy ha a hibás szektorok a hátsó végén vannak, akkor azt a hátsó részt egy külön partíciónak kijelöljük rátartással , majd azt a partíciót töröljük, s ezzel azt a részt mintegy kivonjuk a forgalomból. Vagy használ, vagy nem.- Egy darabig működni szokott .
-
KISDUCK
addikt
Van egy 3TB-s Seagate HDD-m és időről időre újabb szektorok hibásodnak meg. Már többször próbáltam gyógyítgatni hdd sentinelben a lemez felületének újrainicializálásával, de csak átmenetileg segített. (Számítok rá, hogy előbb vagy utóbb használhatatlanná válik a meghajtó.) Van valami módszer amivel még kilehetne tolni a meghajtó élettartamát (az se baj ha némileg a tárterület rovására megy)?
-
energy4ever
addikt
válasz
MasterDeeJay #49218 üzenetére
Ma megerkezett a HDD. Hozzateszem, mar tegnap nalam lett volna, de nem tudtam atvenni. 1 napos UPS futar hozta. Jol becsomagolva: HDD antistatikus csomiban, HDD muanyag tok, kartondoboz, vizzallo zacsko szeru boritas.
23.-an kertem az RMA-t, szoval 7 nap(abbol 2 hetvege), es mar itt is az uj, meg 4honap garis HDD-m.Vamon nem akadt fel(irtam a doboz minden oldalara, hogy garanciaba megy vissza), feladasa 6.500Ft volt, nyomkovetessel. 1.000Ft lenne levelkent, ami nem tartalmaz semmit, tehat feladod, es volt nincs. Viszont a postai nyomkovetes meg mindig azt irja, hogy sikertelen kezbesites(majd felhivom oket, hogy akkor kuldjek vissza...
)
Roviden ennyi!
6.500Ft, es 7nap.
Ja, mejdnem elfelejtettem. Purple HDD-t kaptam, pont ugyan olyat amilyet feladtam nekik, csak ezen fekete a matrica...
-
válasz
King Unique #49256 üzenetére
Egyes merevlemezeknél az írt ki hogy 1 vagy 2 hibás szektor van ezek késöbiekben áthelyezésre kerülhetnek,
adatátviteli, vagy elégtelen tápellátásból adódó hiba is van!
Linkelek pár képet ezek nem az én merevlemezem de ezeket írja ki a kondicíókat illetően: [link] vagy, [link] !
Le fogok futtatni pár tesztet! Akkor mindenképpen olyan adatok lesznek rajta ami már megvan máshol, illetve ha látom hogy tovább romlik akkor lementem róla az adatokat!Köszönöm szépen a válaszod!
-
King Unique
titán
válasz
KBalázs34 #49255 üzenetére
Ez attól is függ, hogy pontosan milyen az állapotuk, mitől csökkent a kondíció, gyenge / hibás szektorokról, netán csak adatátviteli, vagy elégtelen tápellátásból adódó hibákról van-e szó stb. Ha még nem olyan tré a lemez állapota, akkor egy teljes (lassú) formázás, vagy pl. a HDS felületet érintő tesztjei is akár javíthatnak rajta. De egyébként amelyik HDD már egyszer megindult a lejtőn, annál eleve benne van a pakliban, hogy később még tovább romlik az állapota. Vagyis egy ilyenen pótolhatatlan adatokat nem nagyon javasolt tárolni. Max. esetleg úgy, ha azokról máshol, egy megfelelő állapotú tárolón van biztonsági másolat.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van pár db merevlemezem 3,5" illetve 2,5" aminek a kondiciója 90 körűl vagy 98 vagy 99, de olyan is van hogy 88% ezeken op rendszer volt korábban hogy adat tárolásra jó lehet e esetleg? És csak néha lenne rádugva külsőleg usb-n keresztül adat lenne rá másolva és utána menne be szekrénybe! Nem menne folyamatosan!
Hogy mehet e rá adat nem fog e elveszni vagy tönkre menni?Válaszokat köszönöm szépen!
-
King Unique
titán
válasz
refugee #49251 üzenetére
A meghajtók optimalizálása ablakban normál esetben "merevlemez-meghajtó" megnevezésnek kellene szerepelni a HDD-knél. Viszont ott "dinamikusan kiosztott hely" formájában vannak feltüntetve. Vagyis az alapján valószínűleg tárolóhelyként lettek beállítva és a lemezkezelőben is tárolókészletként (példa) jelennek meg. Tehát azt kellene megszüntetni az előbbi leírás alapján ahhoz, hogy a HDD-k teljes tárolókapacitása használható legyen.
-
lordkozsi
csendes tag
Sziasztok!
Magas CPU használat miatt kérdezlek benneteket, hogy
csak SSD-vel indítva a win10-et a "system" task alig használ valamit a proci, alapjáraton 1-2% se.
Viszont ODD helyére szerelőlemezzel betoltSEAGATE 2.5" 2TB SATA-III 5400rpm ST2000LM007
HDD-vel már alapjáraton megeszik 30%-ot a "system" task a cpu-ból.
Ez normális?
~1,5 terra adat van rajta. -
King Unique
titán
válasz
Erwinke #49245 üzenetére
Amit leírsz, az eleve abnormális, mert egy ilyen külső HDD-t nyilván menet közben csatlakoztatva is fel kellene ismernie a rendszernek, normál esetben nem kell ahhoz újraindítani. Viszont az megint nem derült ki, hogy amikor csatlakoztatod és nem ismeri fel, akkor az pontosan mit is jelent. Vagyis Windowsnál főleg az eszközkezelő és a lemezkezelő állapota lenne ilyenkor lényeges, ott megjelenik-e a külső merevlemez. Ha pl. már az eszközkezelőnél elakad és ott ismeretlenként szerepel, akkor a különféle hibakódokhoz vannak megoldási javaslatok. Illetve ilyenkor szokás törölni a gépházban az ismeretlen bejegyzést, majd a rendszer újraindítása után újracsatlakoztatni az eszközt.
Nem kell egy külső HDD használatához általában semmilyen spéci driver, mert eleve plug and play. Max. az első csatlakoztatáskor automatikusan telepíti hozzá a Windows az eszközillesztőt, aztán kész. De ezt is csak 1x kell az adott rendszeren, ellenben a későbbi csatlakoztatásoknál már nem.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique #49240 üzenetére
Elnezest
Windows 10. Frissen telepitettnel is ugyan ezt csinalja. Van vagy 10 gep amit rendszeresen hasznalok es egyiknel sem szok elsore mukodni. Csak a hatlapit hasznalom. Az elolapik be sincsenek kotve.
Wd black 2TB(2honapos).
Meg van 2db Adata(pontos tipust nem tudok) egyik kb 6 eves, masik 2. Mind2 500GB.
Uj gepen is probaltam, uj kabeljeim is vannak azzal is probaltam.
Leginkabb szoftveres megoldasra tippelnek. Mivel nem 1x van olyan,h beszurva hagyom. Restartolom a gepet es mikor felbootol akkor meg mar latja a hdd-t.
Drivereket lehet hozzajuk letolteni?Koszonom!
-
krealon
veterán
válasz
refugee #49241 üzenetére
Nem valoszinu, hogy hiba, sokkal inkabb Quota (felhasznalo szintu adatfoglalasi korlatozas), vagy hozzaferesi jog problema lehet.
Ajanlom meg a Windows 10 topikot a lemezkezelesevel kapcsolatban.
-
refugee
csendes tag
válasz
Doky586 #49242 üzenetére
Szia!
Tehát az normális, ha 2 tök új vinyó közül, az egyiknek kb 15% a másiknak meg kb 20% tudom kihasználni?
Egyik sem rendszerlemez, mindkettő háttértár, így nem értem hova lesz az a kapacitás ami elviekben szabad. Főleg úgy, hogy windowsos progik ugyanazokról a lemezekről különböző dolgokat állítanak, szerintem van itt valami bibi, csak nem tudom hol
Üdv,
ref
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Tárhelyproblémával küzdök, és nem tudok dűlőre jutni vele, ezért fordulok hozzátok. Adott egy 1 TB HDD és egy 256 GB SSD, mindkettő új, NTFS-re formázva. A problámám az, hogy a windows 10 azt hiszi, hogy televannak ( az 1TB van 130 giga, a 256-on 70 giga adat -- ez is a helyes, alig voltak használva), és nem lehet rá írni. Ha a tulajdonságokba nézem meg akkor a helyes mennyiséget mutataja, particiómanagerrel is, viszont a lemezkarbantartó mindkettőnél 100% kihasználtságot mutat. Leszedtem a windirstat nevű progit, az is azt írja, hogy nagyon sok a szabad hely, a win mégsem hajlandó a fentebb említett mennyiségnél többet írni rá, jön az üzi, hogy televan. Mi lehet a hiba oka? Valakinek valami tipp?
Előre is köszi,
ref
-
King Unique
titán
válasz
Erwinke #49239 üzenetére
Ez így konkrétumok nélkül nem sokat mond... Többek között a külső HDD-k, a számítógépek, az azokon lévő Windowsok, a használt USB-portok stb. pontos típusa sem ismert. Ha nehézkes a külső merevlemez felismerése, az lehet csatlakozási probléma az aljzat és a csatlakozó között, illetve az USB-kábel hibája miatt is. De akár tápellátási probléma miatt is lehet, ha 2,5"-os külső merevlemezekről és USB 2.0 portokról van szó. Plusz, ha asztali PC-ken vannak használva, akkor ott az előlapon lévő USB-portok nem mindig a legstabilabbak és eleve a hátlapon lévők használata javasolt. Aztán ott van még az OS is, aminél ha esetleg össze van gányolva a rendszer, Windowsnál nem a megfelelő driverek vannak feltelepítve stb., az megint okozhat egy USB-tárolóeszköz kezelésénél problémát. Ja, és még a külső HDD-k állapota sem mindegy, mert a kábel hibáján kívül a külső ház / a benne merevlemez hibája is szóba jöhet és emiatt megint nehézkes lehet az eszköz felismerése.
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Az a gondom,h nem mindig ismeri fel az eszkozoket(van 3db kulso hddm) a szamitogepem vagy akar mase is. 20x at kell szurnom egyik lyukbol a masikba v akar restartolni kell a wint mire felismeri a hddt. De ez nem csak 1 gepre igaz, illetve nem csak az egyik hddre es meg az USB-m se szokta elso felismerni.
Esetleg van valamilyen program ra vagy, hogy tudnek a konyebb kezelesen segiteni?
Mindig minden alkalommal levalasztom hasznalat utan a hddet illetve pendriveket.
Koszonom!
Tisztelettel Ervin -
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #49235 üzenetére
A garancia már lejárt, így a szétszerelés által a házon okozott külsérelmi nyomok lényegtelenek.
49"-os LG SMART TV-jük van, Passzolom az USB típusát.
Az 5.30-as HDS ugyanazt hozza, mint az 5.20. Rövid önteszt sikeresen végrehajtva (hiba nem látható)
A többi teszt regisztráció hijján nem elérhető.HDTune lassú tesztet futtatok még. Ha az is jónak mutatja, akkor feladom. Ilyen előzmények után nem bízok benne annyira. Azt még kipróbálom, hogy teleírom adatokkal, majd formázom. Ha hagyja és utána sem jelzi hibásnak, elfogadom. De ettől függetlenül nem bízok benne.
Végülis már az enyém, a srác nem tartott rá igényt. -
King Unique
titán
válasz
vadkörte #49234 üzenetére
A "nem látja a gép" az jelenti, hogy semmilyen formában nem érzékeli az OS. Ellenben, ha az eszközkezelő igen, akkor már nem helytálló ez a kijelentés. Az pedig nem derült ki, hogy ott mi volt a hibakód, ami alapján esetleg lehetett volna megoldást keresni.
Az M3 Portable egy gyárilag összeszerelt külső merevlemez. Ha házilag szétszerelted és maradt külsérelmi nyoma, akkor a garancia kapásból ugrott... Aztán, ha a HDD másik USB-s külső házban sem működött rendesen, akkor vsz nem az eredeti házzal lehetett probléma, hanem eleve a HDD-vel. Igaz az adapterrel a leírtak alapján már működött, de akkor normál esetben a másik külső házba téve is kellett volna USB-n.
Jelenleg az 5.30-as HDS a naprakész változat, nem az 5.20-as. Az utóbbinál az "utána" screenshot érdekes, hogy a HDD-knél jellemző indulás / leállások számát és az SSD-knél jellemző összes írt adatmennyiséget is mutatja egyszerre... Részletesebb és biztosabb értékelést viszont inkább az előző válaszban linkelt tesztek adnának.
A tv-n, ha megfelelő USB-port van és ahhoz van csatlakoztatva a 2,5"-os külső HDD, akkor úgy OK lehet, legalábbis a tápellátás része. Ha csak 0,5 A-es portok és Y-kábelt sem használt az illető, akkor az elégtelen tápellátás már gondot okozhatott és közrejátszhatott a mostani problémánál.
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #49233 üzenetére
"Ennél a szokásos "nem látja a gép" esetnél, ha Windowsnál csak a fájlkezelőt nézik, akkor nem meglepő...
Alap, hogy az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene."
A srác mezei egység sugarú júzer. Én viszont nem csak az Intézőt néztem, hanem a Lemezkezelőt és az Eszközkezelőt is.
Ismeretlen USB eszköznek "látta" az Eszközkezelő, a Lemezlezelő sehogy.A NAS - Openmediavault v4 (Debian származék) - hosszas tekeregetés után 3. nekifutásra találta meg és utána tudtam mount-olni, utána már kezelte.
"...de PC-n egy desktop Linux állítólag nem."
A saját gépeimen próbáltam, hidd el nem látta a manjaro sem!"Aztán az nem derült ki, hogy egyik-másik környezetben esetleg nem-e USB-s csatlakozási probléma, vagy éppen elégtelen tápellátás miatt nem működött rendesen."
Több kábellel is és szétszerelés után a saját külső ORICO házammal is próbáltam, de a két asztali gép (PC+notesz) így sem kezelte. Végül egy USB csatolófelületű SATA/USB adapterrel tudtam a NAS-sal felismertetni. (lásd fent)"A tv-nél amúgy eleve sanszos az utóbbi, nem véletlenül szokott a normális modelleknél "HDD 5V 1A" feliratú USB-port lenni ilyen célra."
Nem az én TV-m, de jeleztem neki, hogy erre inkább vegyen egy pendrive-ot, vagy, mivel SMART TV, építek nekik egy NAS-t, de külső HDD-t ikább ne, mert kinyírja a tartalékot is."Viszont az mondjuk nem derült ki, hogy naprakész / muzeális verzióval lett-e előtte és utána lecsekkolva, a különféle tesztek eredménye mi volt stb."
5.20 Pro trial HDSentinel-lel és a 2.55 HDTune-nal teszteltem. A teszteknél a "kezelés" után se a HDS, se a HDTune nem talált hibát.
-
King Unique
titán
válasz
vadkörte #49230 üzenetére
Ennél a szokásos "nem látja a gép" esetnél, ha Windowsnál csak a fájlkezelőt nézik, akkor nem meglepő...
Alap, hogy az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene. Az pedig megint érdekes, hogy a NAS kezeli egy vélhetően Linux / Linux-alapú rendszerrel, de PC-n egy desktop Linux állítólag nem. Ha megnyekkent a külső HDD, akkor nyilván egyiken sem kellene működnie, ellenkező esetben viszont mindkettőnél, sőt Windowson is. Ha Windowson a HDS kezeli, akkor pedig megint nem lehet azt mondani, hogy "nem látja a gép"... Aztán az nem derült ki, hogy egyik-másik környezetben esetleg nem-e USB-s csatlakozási probléma, vagy éppen elégtelen tápellátás miatt nem működött rendesen. A tv-nél amúgy eleve sanszos az utóbbi, nem véletlenül szokott a normális modelleknél "HDD 5V 1A" feliratú USB-port lenni ilyen célra.
Az irreális mértékű belassulás a gyenge / hibás szektorokat tartalmazó merevlemezeknél jellemző lehet. De pl. egy lassú formázás, illetve írásteszt stabilizálhatja valamelyest a felületet, a lemez állapotát. A MiniTool wipe funkciója pedig teleírja, vagyis lényegében egy írástesztet csinál. Ami után a HDS által közölt állapot is változhat, de az tényleg érdekes, hogy ekkora különbség van. Viszont az mondjuk nem derült ki, hogy naprakész / muzeális verzióval lett-e előtte és utána lecsekkolva, a különféle tesztek eredménye mi volt stb.
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Tanácstalan vagyok. Sejtésem szerint valami nagyon nem kerek.
Nemrég egy 2,5"-os MAXTOR adattár, benne egy 2016.11.11-i gyártású Seagate ST1000LM035-1RK172 HDD-vel került hozzám, mivel a felhasználója szerint nem látja a gép - sokáig volt TV-re kötve, erről néztek filmet - valóban, sem az asztali gépem - W10 Pro - sem a notebookom - Manjaro Linux - nem kezelte. Végül a NAS-om - OMV v4 DELL OptiPlex160 - ~38 óra alatt 99%-ban képes volt lementeni a rajta lévő motyót.
A lemezt a NAS-sal leformáztam, hogy tesztelhessem mivel a gépeim továbbra sem látták. A HDS szerint 100/9% az értéke - 9% kondíció - 2552 hibás szektor és 2552 gyenge szektorral. 83 nap 1 óra üzemidő 1912 start/stop ciklus 2,27TB összes írt adatmennyiség.Ezek után MiniTool Partition Wizard-dal töröltem a partíciót, wipe-oltam a lemezt (sérültként hirdetem, az esetlegesen rajt maradt adtokat töröltem visszaállíthatatlanul) majd a poén kedvéért létrehoztam rajt egy NTSF filerendszert.
Namármost a HDS jelenleg 100/100%-ra értékeli a lemezt. A HDTune gyors tesztje sem talált hibát...Elképzelhető, hogy a ház USB vezérlője kergült meg és "csak virtuális"an halott a lemez?
-
palimre
csendes tag
válasz
energy4ever #49227 üzenetére
-
tknof1871
őstag
Üdv! Most van a PC-ben 2 HDD tárolóhely-ként (lényegében RAID 1) D partíciónak (adatoknak, néhány program is oda van telepítve de foleg adatok vannak a D-n, a C egy SSD-n van). Amik nincsenek mindig a gépben: 1 régebbi HDD C és D partícióval (onnan persze csak a D-ről szeretnék biztonsági másolatot, 2 másik HDD adatokkal amiknek a tartalma más mint a tárolóhely tartalma. Ezeket mind szeretném menteni 1 db nagyobb HDD-re.
Tehát itt vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe. Ezt hogyan kellene csinálni? Telepítsek valami szinkronizáló programot vagy elég a Total Commanderrel? Nekem a TC egyszerűbb mert azt ismerem és használom de az meg néha feldob olyan üzeneteket, hogy valami fájlnak túl hosszú a neve és megáll a másolás. Én meg persze nem akarok készenlétben lenni a másolás közben és várni mikor függeszti fel az üzenettel a másolást.Másik kérdés. Ha van egy backup HDD ami (hát nyilván) csak alkalmanként van a gépben, akkor kellene valami ami ellenőrzi, hogy épségben maradtak rajta a fájlok, mikor legközelebb beteszem? Nem értek hozzá. Mondjuk úgy kellene másolni, hogy minden fájl kap egy CRC-hez hasonló fájlt és ha beteszi az ember a backup HDD-t a gépbe akkor azon lefut egy ellenőrzés, minden fájlt ellenőriz? Arra gondolok kb. mint egy torrent kliensnél-nél, ha minden letöltésen elindítunk egy kényszerített újraellenőrzést és akkor minden letöltött fájlt ellenőriz a torrent kliens. Vagy backup HDD-hez nem kell ilyesmi és elég azt nézni mit mond a backup HDD-ről a Hard Disk Sentinel? Tehát ha Hard Disk Sentinel azt mondja már nem 100% a meghajtó állapota csak akkor jön el az ideje, hogy lemásoljuk vagy tükrözzük a tartalmát egy másik backup hdd-re?
-
palimre
csendes tag
Sziasztok, egy kis problémám akadt mostanában az évek óta gond nélkül működő winchesteremmel. Az asztali számítógépemen az adataimat az 500 GB-os Samsung HD502HI winchesteren tartom. Jele D:, megnevezése Adatok. A jelenség az volt, hogy a gép néhány napja, amikor egész délután használtam kikapcsolás nélkül, egyszerűen nem találta ezt a meghajtót. Újraindítás után továbbra sem. Ezután a BIOS-t megnéztem, ott sem volt. kiléptem változtatás nélkül, majd bekapcsolás után ismét látta a gép. Ki is tudtam menteni róla és utoljára módosított fájlokat. A gép egyébként egy torony, ami a földön áll, tehát nincs okom egy rossz érintkezésre gyanakodni, ami egy elmozdulás miatt meglazult, majd helyrejött.
Azóta az is előfordul, hogy dolgozom egy Excel, vagy Word fájllal, és a lementéskor vagy hibát jelez (eddig elsősorban az Excelnél találkoztam ezzel), vagy a fájl mentése gombra kattintva (elsősorban Word dokumentumoknál) megmutatja a könyvtárat, és a fájl nevére kattintva enged menteni. Mintha a mentés másként funkciót hívtam volna. Ha a fenti estekben a mentéseket egy másik meghajtóra irányítom, akkor rendben mentődik a fájl. És az eredetileg szándékolt helyre az intézővel rendben visszamásolható. Ilyenkor nem jelez hibát.
És a winchester „eltűnése” időnként ismét jelentkezik.
Amint a lenti HD Sentinel kép is mutatja, a HDD jó régi ugyan, de jónak tűnik. Bár nem tudom, hogyan értékeljem „a lemez és a számítógép közötti adatkacsolatban előfordultak problémák 820 alkalommal” kitételt, különös tekintettel arra, hogy „Nincs szükség beavatkozásra”. Néhány hónapja, miután az új (kb. fél éves) gépembe (Win7 64 bit) betettem, a biztonság kedvéért kimásoltam a teljes tartalmát egy külső HDD-re, majd formázás után (NFTS volt előtte is, azt megtartottam) visszamásoltam mindent. Ennek 3-4 hónapja, azóta sem volt semmi gond.
Ma lefuttattam a BIOS-ban talált DPS Self-tesztet (közel két órás munka volt neki), semmi problémát nem talált.
Milyen úton induljak el a hiba megtalálásához? Tudtok ajánlani valami tesztelőprogramot?
Vagy egyszerűen csak cseréljem le a Winchestert? -
Iván88
újonc
Üdv !
Egy ismerősöm hozta el a gépét hogy nézzem meg mi lehet a baja. Elmondása szerint van amikor napokig semmi baja a gépének van amikor pedig már netezés közbe belassul és lefagy. Terhelés alatt, játék közben ez a a jelenség nem tapasztalható.
Viszont mondta hogy mikor a winchester-rol másol a másikra a másolási sebesség ingadozik .kb 30% működik rendesen és onnantól folyamatosan akadozik lelassul . ( 7Mb/s).A HD sentinel viszont azt írja tökéletesen működik minden.
Valaki találkozott már ilyen problémával ? Vagy mi lehet a probléma ?
A választ előre is köszönöm ! -
akyyy
senior tag
válasz
King Unique #49223 üzenetére
kb hasonló, igen. vicc, hogy amit kaptam átvételi papírt, azokon több tétel is fel van sorolva (fotó táska szíj, valami lencse, illetve egy másik vinyó NAS-hoz, hasonló az enyémhez, ahoz is ugyanaz van írva, sérülés a jobb alsó sarokban, ezért hozzá nem nyúlnak. Megpróbálom a külföldit, hátha sikerül. most vettem gyorsba egy toshiba 2 terrásat, mert nem hiába vettem májusba sem a vinyót, és azóta küszködök a hellyel a gépen... max lesz wegy újabb 2 terrás vinyóm, amit akár el is adhatok full újba.
-
King Unique
titán
Nálad is talán ezt játszották el?
Ha már a bolt ilyen pitiáner, akkor ki tudja, hogy az ajánlott szerviz különb lesz-e... Lehet érdemesebb lenne inkább közvetlenül a gyártóval (WD) felvenni a kapcsolatot és megpróbálni egy RMA ügyintézést (példa), még ha van is némi költsége a termék kiküldésének.
A garanciális ügyintézés és a csomagküldés viszont eleve inkább az alábbi topikok témája, azokban javasolt érdeklődni az aktuális információk felől.
-
akyyy
senior tag
Na vissza kaptam edigitaltol a vinyot, de semmit nem csináltak vele, mondván sérülés van rajta. Max. Kis kopás az ami akkor keletkezhet ha bele rakom a házba, attól még működnie kéne. Azt javasolták, hívjam fel a szervizt. Computer emporium.. Van aki ismeri őket? Legalább fizetnem nem kellet semmit...
-
modflow
veterán
Van egy Samsung HD501LJ 500 GB -os 3,5"-os belső HDD-m.
Tegnap szerettem volna róla átmásolni egy filmet a médialejátszó HDD-jére, ami direktbe rá volt kötve a PC-re, mint mindig és egy adott pontnál mindig megállt a másolás és csak kattogott a HDD. Mint amikor bekapcsol, majd elmenne az áram, majd újra be.
Persze pont siettem....
Mi lehet a baja? HDD Sentinel-ben mit futtassak le rajta?
-
Doky586
félisten
válasz
energy4ever #49219 üzenetére
Én már láttam olyan embert aki hallott olyanról akinek a barátjának sikerült..
-
energy4ever
addikt
válasz
MasterDeeJay #49218 üzenetére
Rendben, irok majd. Szerintem minden rendben lesz. Itteni taggal is beszeltem, aki mar csinalt ilyet. Utana meg haverommal is, aki mar rengeteget visszakuldott sikeresen.
OEM, vagy nem OEM:
En eddig csak zacsis HDD-t lattam. Sajnos hasznalt vasarlasakor nem lehet tudni, hogy OEM, vagy nem. Webshop-bol rendelve meg ha nincsen beleirva, hogy OEM, akkor:
Megkapot, nem bontod ki, ellenorzod, a WD oldalan. Ha van ra gyartoi gari, akkor megtartod. Ha nincsen, akkor vasarlast kovetoen 3 napon belul az elado fejehez vagod a hulladekot.
-
válasz
energy4ever #49212 üzenetére
Majd érdekelne a végkifejlet.
Nekem egyik hdd-met sem sikerült gyártói garanciára bírni mivel nincs rá. Nagyrészt oem vincsiket vettem, azaz nem is tudom milyen az amelyik nem oem, doboza van vagy honnan tudom hogy melyiket árulják oemnek és melyik a retail?
Az oem-re meg nem adnak gyártói garanciát. [link] -
csubuka
addikt
válasz
King Unique #49216 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jogos, legközelebb oda írok.
-
King Unique
titán
válasz
energy4ever #49215 üzenetére
A gyártó weboldalán rendszerint megtalálható minden szükséges információ az RMA ügyintézéshez, illetve azt kérvényezve is mellékelni szokták azokat. A csomagküldéssel foglalkozó topikot pedig már linkeltem az imént. Az arra vonatkozó egyéb dolgokat eleve ott kellene megkérdezni, mert nem ennek a topiknak a témája.
(#49214) csubuka:
Ha a gyártói garancia hosszabb, mint amit a bolt adott, akkor opció lehet. Egyébként ott van a Warranty Checker, valamint ezen a weboldalon az egyéb információk. Amúgy meg van garancia kérdés, fogyasztóvédelem topik is, mivel ez szintén nem kifejezetten ennek a topiknak a témája. -
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49213 üzenetére
2dolog amit nem ertek:
Milyen vamos feliratot, papirt kell irni?
Illetve, aztsem tudom, hogyan kell becsomagolni.Ezekrol nem talaltam semmit se, becsomagoltam egy normal hdd keretes dobozba, megcimeztem normalisan, ahogy kuldtek mailben, felraktam ra a vonalkodot(RMA szam), es ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
energy4ever #49212 üzenetére
Nála mondjuk 2,5"-os (külső) merevlemezről volt szó, ami kisebb dobozba fér bele és az összsúly is nyilván kevesebb. Továbbá gondolom az sem mindegy, hogy hova, milyen messze kell kipostázni, kiküldeni. Amúgy meg tőle, vagy a posta, csomagküldés topikban kérdezd.
-
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49211 üzenetére
Kaptam a WD-tol egy kodot(RMA) azt kinyomtattam, raragasztottam 2 helyre is. Megcimeztem rendesen, a vinyot egy nala kb 8szor nagyobb jol belelt dobozba tettem.
Remelem igy jo lesz.Viszont a postai dijkalkulator nekem 6-7ezret ir ra. A masik srac hogyan adta fel 2500Ft-bol?
-
King Unique
titán
válasz
energy4ever #49210 üzenetére
Itt most megint más dolog, ha maga a HDD szektorhibás, mert akkor nem meglepő, ha egy gyorsformázás is sokáig tart, avagy éppen nem fut le rendesen. A WD saját szoftvere egyébként példaként volt linkelve és értelemszerűen WD merevlemezekhez való. Ha azokról van szó, akkor a pontos típus sem ártana a garanciaidő kiderítéséhez. De, ha biztosan 3 év gyártói garancia van rá, ellenben a bolt csak 2 évet vállalt, akkor a fennmaradó 1 évben opció lehet közvetlenül a gyártóval felvenni a kapcsolatot és RMA ügyintézést kérni (példa). A gyártó weboldalán általában le lehet csekkolni a garanciaidőt a sorozatszám megadása után. A WD esetében elvileg ITT.
-
energy4ever
addikt
válasz
King Unique #49208 üzenetére
Amiket linkeltel megcsinalatam!
DiskPart-ot kovetoen nem irt ki hibat formazaskor! Viszont a formazas orokke tartott(meg a gyors is), igy bar nem dob hibat a win, meg igyse formazhato. WD fele DLDIAG ERASE lefutott, majd HDSentinel alapjan visszaesett 100/19-re.Hardverkerben vettem, 2ev garival ami mar lejart. A masik ugyan ilyen HDD-met pedig a PCX-ben vettem 3 ev garival. valahogy visszatudom kuldeni esetleg a gyartonak a lejart bolti garisat?
(Gondolom alapbol nem 2ev gari van ezekre a gyartonal)
-
pjen
félisten
válasz
energy4ever #49207 üzenetére
lehet,hogy egy live linux is megoldja.
-
King Unique
titán
válasz
energy4ever #49207 üzenetére
Itt más dolog, amikor csak a HDD-n lévő kötettel, illetve fájlrendszerrel van gond és más, amikor a HDD fizikailag tönkrement. Az előbbi esetben nyilván nem kuka a merevlemez és Windowsnál formázni sem csak a fájlkezelőben és a lemezkezelőben lehet. Ott van pl. a parancssori eszköz a DiskPart és annak a clean parancsa. Az rendesen törli a lemezt és normál esetben utána újra kellene tudni particionálni. Másik opcióként a HDD gyártójának saját szoftverét érdemes megpróbálni, azzal egy teljes törlést csinálni. Volt korábban itt a topikban olyat eset, ahol az illetőnek RAID-kötet miatt volt problémája a merevlemeznél, amit a gyártó (WD) szoftverével történő törlés (erase) megoldott.
-
energy4ever
addikt
Eddig volt 2db 2Tb-os HDD-m tukrozott raidba. Egyik nap beleptem a lemezkezelobe, es lattam, hogy nincsen szinkronizalva. Szetkaptam a raidot, leakartam formazni az egyik HDD-t, es a windows hibat dobott fel, miszerint valamiert nem tudja leformazni. HDSentinel 100/100-asnak latja. De valamiert RAW, es nem formazhato win10-ben.
Gondolom kuka. Vagy segithet meg ennek valami specko, nem gyari WIN-es formazo eszkoz?
-
krealon
veterán
Ha a fejlecre kattintasz (a hol a szazalekos ertekeket irja) akkor aszerint az oszlop szerint rendezi sorba a sorokat.
Ha latod, hogy melyik folyamat terheli a HDD-t, akkor ezzel az informacioval lehet tovabb menni a Windows 10 topikba a reszletekert. -
Roxx
tag
Megnéztem a feladatkezelőben a lemeznél 96-97% ot ír...processzor 0% memória az 37%.
-
krealon
veterán
"probálgatom az új szamitogepemet és a merevlemez egyfolytában kerreg és a hdd led is egyfolytában világít...windows 10 van rajta..nemtudom mintha egyfolytában dolgozna a gép..de nem lassú normálisan működik...ez normális amúgy vagy mi lehet a probléma?"
Nem feltetlenul problema.
A feladatkezeloben a lemezaktivitas szerint rendezve a futo folyamatok listajat, gyorsan kiderul, hogy mi zajlik a hatterben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Arc összefoglaló szerkesztés
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest