- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croft-21
őstag
Üdv
Régi konfigom felbővítése miatt tegnap beraktam a gépbe pluszba egy 500 GB-os HDD-t, win 10-ben látszik is. Formázás megvolt. Na azóta a gép megbolondult, a gép random leáll. Játék közben laggolàs tapasztalható. Miután kiszedtem a gépből a plusz vinyót, újraindítás után már volt kék halál is. (Pont utána? Miért nem közben, míg benne volt?)
A másik jelenség, hogy a monitor azóta random elsötétül, nem talál jelet.
Mi lehet a gond? Talán nem bírja el a táp a plusz vinyót? 450 wattos tápom van. -
*Ropi*
félisten
válasz
ReSeTer #51695 üzenetére
"...hallottam, hogy fel-fel pörgött a winyó..."
Lehet tápellátási probléma is: első körben próbáld meg a gépben lévő tápegység másik ágáról (és ebből adódóan másik csatlakozójáról), második körben másik tápegységről!
De az is lehet, hogy az egyik fej nem tud olvasni (ennek több oka lehet), és emiatt újra próbálkozik.
A lényeg, hogy a fontos adatokat minél előbb mentsd le róla, amíg még tudod!
-
ot93
senior tag
Üdv, létezhet olyan, hogy az 1tb-os ezex olyant csinál, hogy fel-felprörög, de változó mértékben. Kb. olyan mintha túráztatná a motort. Néha olyan hangosan, hogy meg is ijedtem először. Segítsetek, hogy mit csináljak.. vagy dobjam ki?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Utóbbi 1 hétben azt vettem észre, hogy lassú a rendszerem. Újratelepítettem a windows-t azóta még rosszabb. Amikor elindítok egy programot akkor először szinte megfagy, aztán csak azt hallom, hogy a winyó ezt a szörcsögő hangot adja ki amire mindenki azt mondja, hogy normális, de eddig szerintem halkabb volt. Játékok is akadnak egy pillanatra úgy 10 secenként.
Kicseréltem a sata kábelt mert előtte meg hallottam, hogy fel-fel pörgött a winyó, átdugtam másik slotba is, de ugyanúgy fenn áll a lassúság, meg a hang.
Hard disk sentinel mindent jónak talál, csak annyit ír, hogy 90 ezerszer volt kapcsolati hiba, és valószínűleg a kábel.
Kezdi megadni magát a HDD?
-
kerobi
senior tag
válasz
King Unique #51693 üzenetére
Igen usb sata cserelgetes volt. Valahogy éreztem hogy gond lesz, de mit yem torodve vele leformaztam a dinamikus lemezt es atalakitottam alapra. Soha többet dinamikus lemezt... A kulso lemezt atalakitoval ertettem. Ment a lemez a desktop pcbe satara. Namost az easeus sok fájlt vissza tud hozni a dinamikus lemezről, kb 80%. De nem tudom ramasolni az exfat lemezre helyhiany miatt...
Ja a levalasztas ugy történt hogy laptop kikapcs. Exfat lehuz. Lehet ha az exfatot visszadugnam az atalakitora ujra latna az adatokat?
-
King Unique
titán
válasz
kerobi #51692 üzenetére
Ha belső meghajtókról és újabb verziójú Windows párosításról van szó, valamint bekapcsolt gyorsindítás melletti leállítás történt, akkor reális az ilyen probléma, amiről már volt szó itt. Egy USB-s meghajtó viszont más kategória, ahol alapesetben nem kellene gondot okoznia. De elvileg akár még annál is előfordulhat, ha nem lett leválasztva szoftveresen, meg csatlakoztatott állapotában lett leállítva bekapcsolt gyorsindítás mellett a Windows. Valamint ha a forrás- és célhardver esetén is adott az említett állapot, úgy van egyikből a másikba rakva a HDD. De itt ez "A kulso HDD-t beletettem az uj gépembe" kijelentés sem teljesen tiszta, ha az eleve külső, meg akkor minek külsőként használni, ha SATA-n csatlakoztatod, ahol az USB/SATA cserélgetés miatt bizonyos esetekben akár egyéb probléma is lehet.
+ Ha NTFS fájlrendszerű a forrásmeghajtó, a célmeghajtó meg exFAT, akkor annál még ilyen gond is lehet. -
kerobi
senior tag
Sziasztok! Egy 1 terás kulso vinyora mentettem az adatokat, amelyek egy laptopban levo dinamikus lemezen voltak. A kulso HDD-m Exfat rendszeru. A kulso HDD-t beletettem az uj gépembe és csak a régi adatokat látja a másoltakat nem. Tudom, hogy ott vannak, mert a regi adatok kb 200 giga es már irja hogy megtelt a lemez ha masolni akarok rá. Elore is koszonom a tippeket.
-
King Unique
titán
válasz
#81556480 #51690 üzenetére
Az előző válaszban le van írva, hogy mit kellene megnézni, milyen probléma (pl. RAW) jöhet szóba, miket lehetne megpróbálni stb., ellenben hogy esetedben pontosan mi a helyzet, az továbbra sem derült ki.
"A TV-készülékre telepített USB merevlemezt a számítógéppel való használathoz újra kell formázni."
Feltéve ha a tévével lett formázva - amit neked kellene tudni - , illetve olyan fájlrendszerre (pl. linuxos), amit a számítógépen pl. a Windows nem kezel, valamint ha tartalomvédelem van a tévénél, amiről az alábbi bejegyzésben is volt szó. De amúgy akár még ez esetben is hozzá lehet férni pl. PC-n, Windowson a védett tartalomhoz a megfelelő szoftverrel (példa). Egyébként a leírásban ez a "számítógéppel" kifejezés jó pontatlan, mert lehet az PC, Mac, futhat azon FreeBSD, Linux, macOS, Windows stb., ami pont számíthat az adott fájlrendszer kezelésénél, illetve az újraformázás szükségességénél.
-
törölt tag
válasz
King Unique #51656 üzenetére
Korábban volt egy problémám amiről beszéltünk, arra válaszolok most.
Nem tudok olvasni egy külső winchestert win10 alatt miután egy philips 22pfs5403 tv-ben használtam sokáig. Eleinte simán ment ide oda dugdosva, minden olvasta. Most meg már csak a TV.
A [link] használati utasításban az áll hogy:
Adás szüneteltetése vagy felvétele előtt csatlakoztatni és formázni kell az USB merevlemezt. A formázás törli az USB merevlemezen található összes fájlt.
ATV-készülékre telepített USB merevlemezt a számítógéppel való használathoz újra kell formázni.Eszerint az én értelmezésemben nem lenne rajta semmi. De mivel rajta vannak a filmek, így nem teljesen értem mi történhetett, mivel én nem használtam rögzítésre.
-
ot93
senior tag
válasz
*Ropi* #51685 üzenetére
Hát a probléma az, hogy van 3 hdd is a gépben, és nemtom, hogy most melyik van leállva
és az az érzésem, hogy egyik hdd sem áll le, pedig van köztük ami szinte napokig sincs használva, az gondolom nem kell hogy menjen folyamatosan. De meg amúgy is hangosabb lesz tőle a gép.
-
*Ropi*
félisten
Mi érdekel, hogy ki lett-e rá adva a leállítási parancs és parkolóállásban vannak-e a fejek, vagy, hogy megáll-t e teljesen a tányérok forgása? Mert a kettő közt általában 11-12 másodperc is eltelik általában, mire teljesen megáll a forgás.
Pl. az előttem lévő Seagate UART logja: Spin Down Complete Elapsed Time 11.572 secs.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Palesz191 #51680 üzenetére
Tipikus WD betegség a firmware hibából adódó lassulás, ami a haldoklásának (a szaporodó rossz szektoroknak, ami általában egy vagy több gyengülő állapotú fej hozománya) az első jele: így nem tudsz vele mit kezdeni, csak szervizszoftverrel. Addig mentsd le róla a dolgaidat, amíg nem lassul be annyira, hogy már nem tudod (közben a fej is egyre jobban degradálódik, és általában előbb hal meg mint, hogy sikerülne lementeni - onnantól meg már csak fejcserével lehet, aminek az ára 6 számjegyű összeg)!
-
ot93
senior tag
Van olyan progi, ami megmutatja azt, hogy egy adott hdd le van-e állva?
-
Palesz191
aktív tag
sziasztok
WD5000AAKX (5 éves)
torrentnél vettem észre, hogy nem tölt kívánt sebességen.
30 MB/s szoktam lekorlátonzi, ám most 7-10 MB/s amit elér, de ezt is úgy, hogy látom ugrál hogy 1 mb/s - 7 mb/s - 300 kb/s - 8 mb/s etc..
Megnéztem, ha másik meghajtóra töltök, gond nélkül jön 30al ....Tördezettségmentesítve is van mindig, ma is megtörtént.
Megnéztem pár programban a HDD állapotát, mindenhol azt írja kiváló.
Egy mostani teszt olvasás/írásra:Bármi ötlet?
HDD Regenerator-t merjem használni rá? Vannak rajta adatok amik szükségesek.. -
King Unique
titán
válasz
HoReSz1975 #51678 üzenetére
Na, akkor megvan a hiba oka, vegyél/használj másik SATA adatkábelt és probléma megoldva.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #51677 üzenetére
Bios megvolt,
Sata aljzat megvolt, viszont a kábel a rossz
pedig új,
megcseréltem a 4tb a 3 tb-vel és most meg a 4tb-t nem látja -
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique #51676 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
HoReSz1975 #51673 üzenetére
Ha BIOS-ban sem jelenik meg, akkor az problémás, utalhat akár a HDD hibájára is. De azért érdemes ilyenkor is ellenőrizni SATA-n a fizikai csatlakozást, kipróbálni másik SATA portban, másik kábellel, szükség esetén frissíteni a BIOS-t, lehetőség szerint másik gépen is, stb.
Ha az utólag leírtak alapján USB-n csatlakoztatva tényleg rendben működik a HDD, akkor elvileg kizárható annak a hibája. Vagyis marad az előbbi, azt kellene ellenőrizni, tisztázni, rendezni. -
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #51674 üzenetére
sikerült megoldanom, kivettem és van egy USB3-SATA3 HDD adapterem, külső HDD -nek felismerte, particíónáltam, megformáztam, most rakom vissza rendesen, akkor az alaplap nem tudott vele mit kezdeni....
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #51673 üzenetére
lehet kirpobálom még azt, hogy ne a Sata 0-ba legyen bedugva, hanem a Sata 2 -be...
-
HoReSz1975
őstag
válasz
King Unique #51672 üzenetére
Ahogy nézem a reinstall óta nem is látja a WIN10, de most már a biosban se látom.... felraktam a legfríssebb bios-t, de semmi egyenlőre
-
King Unique
titán
válasz
HoReSz1975 #51671 üzenetére
Az nem derült ki a leírtakból, hogy mi a konkrét hibaüzenet, screenshot sem lett mellékelve róla. Ahogyan az sem, hogy pontosan hogyan történt ez a "felvétel", aminek megvan a szakszerű módja grafikus felületen (+ tárolóhelyek) és parancssorban egyaránt. Illetve ha már tárolóhelyek, akkor ott nem-e lett valami elállítva, mert amiatt lehet pl. telepítési probléma is (példa). Továbbá az sem ismert, hogy ha a Windows állítólag detektálja a HDD-t, akkor mit mutat az állapotára a HDS.
-
HoReSz1975
őstag
Vettem egy Western Digital 3TB Red az OazisComputertől 1hónapja, most volt időm bele rakni a gépbe és ránézni. Viszont nem akarja particiónálni a Windows, bios látja, WIN 10 is látja, de semmi, ez miatt volt ma egy reinstall, teljesen feleslegesen, mert a telepítő se tudott vele mit kezdeni, a formázásig el se jutok, mert nem tudom új HDD -ként felvenni, se particiónálni, mi lehet a baja
kértem rá gariztatást, csak hátha van valami ötletetek, mielött visszaküldeném
-
King Unique
titán
válasz
Grincsulás #51669 üzenetére
A jelen topik témájának - HDD probléma - szempontjából ahhoz nem ártana ellenőrizni a HDD állapotát (+ SATA kábeleket, fizikai csatlakozást), lásd az előző esetet.
-
Grincsulás
tag
Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!
[kép] Ezzel a problémával fordulnék hozzátok. Tegnap előtt jött fel ez az ablak és bármire kattintok a vége ugyan az: újra indul a gép és megint megjelenik ez a képernyő. Már az operációs rendszert is újra húztam (Windows 7), viszont a driverek telepítése után újra indítottam ugye a gépet és megint feljött ez a gyönyörűség. Van valakinek valami tippe, hogy ezt mi válthatta ki, vagy pedig Winchester csere lesz belőle?
-
King Unique
titán
válasz
Erwinke #51667 üzenetére
Mármint ha fel sem ismeri rendesen a HDS a HDD-t, ismeretlenek írja az állapotát, illetve kifagy a program csak és kizárólag annál, ha csatlakoztatva van, akkor nincs miről beszélni. Ez tipikusan utalhat arra, hogy gond van a HDD-vel, ami miatt nem meglepő a bootolási probléma sem. Esetleg egy pendrive-ról futtatott live rendszer (pl. HBCD PE / LInux Live) alól még rá lehetne nézni, hátha az jobban boldogul vele.
Ha gond van a HDD-vel, akkor meg azt kellene eldönteni, hogy mi a cél. Ha értékes adatok vannak rajta és az adatmentés, illetve otthon nem megy live rendszer alól sem, akkor irány az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, annak a témája ez, nem ennek. Ha nem cél az adatmentés, hanem csak egy működő rendszermeghajtó kell Windowszal, akkor nyilván másik HDD/SSD meghajtót kellene tenni abba a gépbe, telepíteni rá egy Windowst, stb., mivel a jelenlegi HDD lehet hogy kuka.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique #51666 üzenetére
Bocsi csak ennyit ir. Ha rákattintok kifagy a program és bezárja magát.
-
King Unique
titán
válasz
Erwinke #51665 üzenetére
Ha már HDS, akkor inkább azt nézted volna meg, arról tettél volna be screenshotot, hogy milyen a HDD állapota. Ha problémás, tele van gyenge / hibás szektorral, leesett a kondíció stb., akkor nem meglepő, ha gondok voltak az arra telepített az OS bootolásánál. Meg normál esetben a lemezkezelőnek is nyilván meg kellett volna nyílnia a másik gépen, ellenben ha gond van a HDD-vel, akkor nem meglepő, ha nem, illetve kifagyott.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Haver áthozta gépét, h nézzek rá. Megállt a win7 betöltésénél. Kivettem a HDD-t átszúrtam asztalira. A win-es lemezkezelő ablaka csak annyit ir, h "kapcsolódás a virtuális lemezkezelő szolgáltatáshoz ..."
Total commander se tudja megnyitni. A HD sentinel meg ezt mutatja a particiókról:Vlh fellehet ezt élleszteni? Mit próbáljak még ki?
Tiszteletem! Szép napot! -
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #51659 üzenetére
Értem. Igazából az 500-as marad, mert azt már csak azért is megtartom, hogy meddig bírja.
Valamelyik 1tb-os viszont mehetne akár, de akkor "csak" 1tb-ot nyerek. De az sem utolsó szempont, ha az adatok minél több hdd-n vannak, akkor hdd tönkremenetel esetén kevesebb adat veszik. Ezért gondoltam, hogy egy újabb hdd-t kéne beszerezni a jelenlegiek megtartásával. Vagy nem érdemes ez szerint eljárni?
-
kutkut
addikt
Üdv!
Ha RAID-be kötnék be 3-4 HDD-t, azoknak mind ugyanolyan típusúaknak kell lennie?
Mármint méretre nyilván, de 1 WD, 1 Toshiba, vagy 2 db 4TB-s WD, de különböző típusszámmal rendelkező jó?Másképpen (helyesen / őszintén) megfogalmazva a kérdést:
Beadtam szervizbe hibás szektorok miatt egy HDD-t, amiről már küldték az e-mailt, hogy cserélték. Valószínűleg nem vadonatújra, csak egy amolyan "refurb" darabra, amilyenre szokták. Illetve az is valószínű, hogy nem ugyanolyanra, mivel azt a típust már rég nem gyártják.
Egy új, (vagy egy refurb, de) hibátlan HDD sem rossz, de nyilvánvalóan jobban járnék, ha visszaadnák a vételárat.
Tehát a kérdés az az, hogy - feltéve, hogy nem pont ugyanolyat küldtek - ez elég indoknak, hogy miért kérném inkább vissza a pénzt? Vagy milyen kifogással lehetne elállni a szerződéstől? (Egyébként a 15 napos határidőből 6 nappal még ki is csúsztak.)Előre is köszi a válaszokat!
-
CsengődiGeri
tag
Találtam egy kukázott külső 2,5" HDD-t EMTEC márkájút. A benne levő HDD kuka volt, szétszedtem a házat és tettem bele egy másik 5200 fordulatosat. Működik de 48 fokig melegszik intenzív használat mellett. Nem sok ez egy kicsit? Lehet, hogy az előző HDD is ezért kattant meg? A ház műanyag plusz gumi borítás. Meglehet valahogy hűteni vagy adjam a fenébe az egész házat?
Köszi a segitséget -
JoshaJosh
csendes tag
Most néztem meg a HD Sentinellel, már nem is érzékeli a HDD-t, pedig éppen fájlokat nyitok meg rajta..... Ez mitől van? Tényleg ilyen balszerencsés lennék, hogy az összes HDD-m véletlenül tönkremegy??? Még a vadiúj is?
-
JoshaJosh
csendes tag
Teljesen kétségbe vagyok esve. Amikor az első HDD-m felmondta a szolgálatot elveszett egy rakás adatom. Nem gyanakodtam semmire. A HDD Sentinel szerint tökéletes volt. Mégis először csak el-el tűnt, majd végleg nem volt elérhető. Aztán forrósodott, majd végül csak felpörgött és leállt. Aztán jöttek a kékhalálok miatta, úgyhogy kivettem. 4 éves volt.
Ezért vettem egy 2T-ás HDD-t, és a másik még jó HDD-mről mentést csináltam rá. Ezen kívül alig használom.
Aztán ugyanez volt a 10 éves Samsunggal is. Eltünedezett, majd kékhalál. Ekkor már gyankodtam, de zsaroló levelet se kaptam, a biztonsági szoftverem se talált semmit (Eset). A HDD Senitnellel meg alig 1 héttel korábban néztem és hibátlan volt.
Most az alig 2 hónapos 2T-s HDD tünedezik el, hamarosan ez is kékhalálos lesz.
Mégis mi a fene gond lehet? Nem törlődnek fájlok, nem kódolódnak le, csak simán tönkremegy a HDD. Tudja valaki mi lehet ez? Windows hiba? Alaplap? Tápegység?
Minden segítséget előre is köszönök! -
ot93
senior tag
Üdv, olyan problémám van, hogy a pc házba 4 hdd fér. Ezt a 4 helyet 1db ssd és 3db hdd foglalja el (500gb és 2* 1tb). Na már most ez a tárhely kezd betelni. Értelemszerű megoldás lenne, ha mondjuk az egyik helyett veszek pl. egy 2tb-os hdd-t. Namármost az 500gb-os cseréjét kerülöm, mert azon sok a program, nem akarom újratelepítéssel foglalkozni. Meg az amúgy is az első volt, ő addig meglesz amíg bírja
A másik kettőt meg azért nem tom cserélni, mert azokon lévő adatot nem tom hová lementeni. Illetve lehetne esetleg úgy, hogy addig nem szerelem be az új hdd-t csak rákötöm a gépre. De ebből jutott eszembe, hogy mivel még van 3 szabad sata csatlakozó, ezért azokon nem múlik, az odd része a gépnek meg kihasználatlan. Ott habár van egy dvd író-olvasó, de még van másik három hely. Oda gondoltam berakni új hdd-t.
Kérdéseim:
a) Van-e valami megoldás, hogy oda be lehessen rakni?
b) Nem baj-e, hogy ott a szellőzés nem jó, hisz ott nincs a gép elején venti, mint a gép alján, ahol a hdd-k vannak. ?
c) mennyit fogyaszt mondjuk egy wd10ezex vagy a WD20EZRZ ?Előre is köszi a választ.
-
törölt tag
válasz
King Unique #51656 üzenetére
Köszi, később foglalkozok vele. Még felmerült google alapján hogy a kábel lehet rossz, bár akkor a TV-be se menne szerintem ( amugy nem okos tv, nem tudom ez számít-e)
-
King Unique
titán
válasz
#81556480 #51655 üzenetére
Ha megjelenik a fájlkezelőben, de nem tallózható a kötet tartalma, mert az alábbi hibaüzenet van, akkor annak oka az szokott lenni, hogy az NTFS fájlrendszerű partíció RAW lett. De akkor értelemszerűen a lemezkezelőben is meg kellene jelennie, vagy ha ott sem, akkor a tárolóhelyeknél.
Ha tartósan - nem csak átmenetileg tápellátási/érintkezési hiba miatt - RAW lett az NTFS fájlrendszerű kötet, akkor Windowson általános megoldásként marad az adatmentés, majd utána a törlés és újraparticionálás grafikus felületen / parancssorban, végül pedig a fájlok visszamásolása. Vagy esetleg és saját felelősségre a közvetlen visszaállítás, vagy a HDD kivétele a külső házból és kipróbálása SATA-n (ha megoldható, meg nem jár garanciavesztéssel), ami az előbb linkelt esetnél le van írva.
Az okostévéken meg ugye általában Linux-alapú / Unix-szerű OS fut, ami jó esetben hozzáférhet, fel tudja csatolni a Windoson RAW-nak jelzett partíciót is, az előbbinél azért működik. Illetve ilyen alapon PC-n akár egy pendrive-ról bootolt Live Linuxnál is működhet ez.Az USB 3.0 port általában a kép színű betétról ismerhetők fel, de ez sincs kőve vésve, lehet az szürke és fekete színű is. Ha az utóbbi, akkor viszont rendszerint az SS (= SuperSpeed) jelölés egyértelműsíti, hogy USB 3.0 portról van szó.
-
törölt tag
válasz
King Unique #51654 üzenetére
Oké, oké, teljesen jogos a sok kérdés, meg hogy nem írtam le amit kéne.
Tehát win 10 van ami jogtiszta, és nincs szét telepítgetve. 2 játék és pár kiegészítő program van fent.Eszközkezelőben látom
Lemezkezelőben nem látomFájlkezelőben megjelenik a betűjele, de nem nyitható meg.
A 2.5 külső hdd amint hallom felpörög, és világít.
jelenleg egy TV-be dugva megy róla film, ebből gondolom hogy valami szoftveres gond van a laptopon.
Az hogy 3.0 aljzatba dugom-e azt se tudom, mert elvileg van a gépen usb 3 de én nem tudom megállapítani melyik az (eddig azt hittem hogy a kék besejű, de ez mind fekete), Mind3-ban próbáltam azért.
-
King Unique
titán
válasz
#81556480 #51653 üzenetére
Mármint nyilván nem a laptop/gép nem ismeri fel, hanem az azon futó OS, ami nem derült ki, hogy micsoda. Meg hogy annál pl. Windows esetén az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem jelenik meg, vagy csak a fájlkezelőben nem. Ha az utóbbi, akkor az eleve nem mérvadó, mivel ott csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. + Az sem ismert, hogy a laptophoz csatlakoztatva felpörög-e egyáltalán a külső HDD, ami ha 2,5"-os (?) modell, akkor a tápellátás rendben van-e, azaz USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva.
-
törölt tag
Üdv
Toshiba 2 tb külső HDD tv-be dugva tökéletesen működik de laptopba dugva nem ismeri fel a gép, csak pörög. Régebben asztali gépen raktam rá az összes rajta lévő filmet. Mostani próba egy HP omen laptop. Nincs más alternatíva, ezen kéne működni. gugliztam már csomó mindent de nem sikerült életre kelteni. Ötlet ?
-
PishT
tag
válasz
King Unique #51650 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Viszont WIN-beállításra gondolnék. (vagy alaplap/bios?)
Energiagazdálkodásnál SOHA van állítva, HDS-ben beállítottam a lemezek leállásának akadályozását, de hiába. Win-bejelentkezésnél hallani, hogy leállnak HDD-k (azaz a HDS indulása előtt), majd indulnak,ahogy elkezdi használni vmelyik program. jó lenne kímélni a +leállás-indítástól. HDS felül tudja írni a rendszerbeállításokat? de nem tudom milyen funkció lehet ez.. -
King Unique
titán
Az nyilván normális, ha a gép indításánál felpörögnek a csatlakoztatott HDD-k, majd a bejelentkezésnél is lehet akár leállítás-indítás, de utána nem kellene leállniuk, ha az energiagazdálkodásnál tiltva van. Ha esetedben mégis, akkor ha használsz HDS-t, annál ott van ehhez a lemezek leállásának akadályozása funkció. A program regisztrált (fizetős) változatánál pedig az APM is beállítható, illetve hogy a beállított érték automatikusan alkalmazva legyen a programindítás után.
-
PishT
tag
sziasztok!
volt már ilyen vkinek?
PC bekapcsolásnál felpörögnek HDD-k (sztem mind a 3), bootol SSD-ről. Win betöltésekor hallani,ahogy leállnak HDD-k. Majd ahogy töltődnek be alkalmazások, újra felpörögnek mert olvasna róluk. Ezt szeretném kikapcsolni,azaz MARADJANAK BEkapcsolva HDD-k.
energiagazd. résznél SOHA van beállítva merevlemezek kikapcsolására,és mégis ez van.
Mit lehet még állítani? köszönöm -
korcsi
veterán
válasz
korcsi #51632 üzenetére
Eredmény:
"
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 196 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 242 154 021 Pre-fail Always - 2883
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 36
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 100 253 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 085 085 000 Old_age Always - 11256
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 36
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 12
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 1725
194 Temperature_Celsius 0x0022 123 115 000 Old_age Always - 27
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
" -
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Nem ide tartozik, de nem tudom hova írjam...
Ajánlanátok pár tényleg minőségi Sata kábelt? Több problémám van már emiatt.
Köszönöm. -
*Ropi*
félisten
válasz
Qtya123 #51643 üzenetére
Nem csak okozhat, de okoz is. Először mentsd le az adataidat a lemezről amit enged, aztán menj végig rajta a "HDD Regenerator"-al! Az beolvas minden blokkot majd visszaírja a meghajtóra, magyarán frissíti a lemezek tartalmát, mert hosszabb állásban ellustulhat a mágnesezett réteg és át tudnak fordulni véletlenszerűen a Bitek, ami olvasási hibaként jelentkezik.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Van egy igencsak régi 1 TB-os WesternDigital Black (WD1002FAEX) merevlemezem, amin régen az adatokon kívül a rendszer is volt, jelenleg kb 3 éve már csak az adatok vannak rajta, a rendszer SSD-ről fut.
Mostanában néha (10 alkalomból egyszer) előfordul egy olyan hiba, hogy mondjuk Total Commanderrel lépkedek a mappákban és az ott lévő fájlokat, főként .exe kiterjesztésűeket nem "olvassa be" a rendszer, tehát nem látszik az exe kis ikonja, hanem üresen marad. Ilyenkor teljesen kifagy az egész windows, az egér és a start menü működik, de nem indítható újra, csak teker. A reset segít egyedül.
Csak a HDD-n lévő adatoknál csinálja ezt, ha SSD-n lépkedek a mappákban, akkor nincs gond.HDD sentinel 1 gyenge szektort lát és 98%-os állapotúnak ítéli. Ha lefuttatom a rövid öntesztet, akkor ezt írja:
Okozhat ilyen teljes rendszer fagyást a hdd a fentiek alapján, vagy a két hiba független?
-
liksoft
nagyúr
Nem a felületi hiba a lényeges egy adatmentéses donornál, hanem a működőképesség. Szektorhibák elhanyagolhatóak, nem érdekesek! Viszont 15+ korú drive-ok egyre nehezebben szerezhetőek be. Nemrég 170MB !!!!! -os Quantum érkezett mentésre, mert még működő mérőberendezés irányítását látta el. Ilyen drive esetén kis túlzással a két kezemen meg tudom számolni, hány van még a világon mely működik.
De a Te cuccod, Neked kell eldöntened a sorsukat, csak közben a szívem vérzik miattuk.
Ennyi. További szép napot!
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Lakásfelújítás alatt megtaláltuk a sok év alatt elrakott IDE HDD-imet, quantum, seagate, stb. Azért tettem el őket annó, hogy kinullázzam az adattartalmukat, ami elmaradt. Gondoltam azért kidobás előtt szétszedem őket, gondolom az elég lesz adatvédelemnek. Viszont egyet leszámítva kicsi torx csavarok vannak rajta, fogalmam sincs mekkorák. Néztem torx csavarhúzókészleteket, ami vagy ránézésre is gagyi, vagy jó drága. Tud valaki ajánlani vmi normális készletet (=nem kopik el két használat után a kisméretű se)?
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
itt is megkérdezném, hátha releváns:
StoreMI-al kapcsolatos: hétvégén próbáltam, első körben egy friss win telepítés mellé mergeltem egy vinyót. le is zajlott a folyamat hiba nélkül, bár utána a bootolás messze nem volt olyan gyors, mint vártam, látszólag a fájlok nagy részét átmentette a vinyóra. viszont ahol jött a probléma, az a játék (amiért az egészet csináltam volna), össze vissza crashelt vele a rendszer, olyan szinten használhatatlan volt, hogy inkább kukáztam az témát egyelőre és visszaálltam klasszik SSD+HDD kombóra.kérdés: tapasztalt valaki hasonlót? redditen olvastam, hogy talán a Samsung NVMe vezérlőt nem szereti, vagy a RAM cache-t nem kedvelte.
illetve még azon gondolkozok, érdemes lenne-e kukázni valami 128GB körüli akár SATA akár NVMe drive-ot apróról, és egy olyan rendszert csinálni, hogy egy dedikált NVMe drive-ról megy a windows, és egy nem-bootolós SSD+HDD StoreMI drive-ról a játékok (így mondjuk totál feleslegessé válik a fél terás SSD-m, de az most mellékes...)
-
-
Giii
senior tag
Szia!
Köszi neked is.Kicsit jobban beleásom magam,de amit most leírtál az nekem bőven elég.Most vettem új gépet és olvasgattam a fejparkolásról.Az a vicces,hogy pont akkor szaladtam bele,no mondom akkor várunk a HDD-vel. Ajánlottak a WD Blue lemezek ezért utána kérdeztem.Nekem egy 3TB-ás WD30EZRZ van.Ebben nincs parkolás stb.Ráadásul nekem ez csak adat tárolásra van.
Bocsánat az offért! -
evko
aktív tag
válasz
King Unique #51621 üzenetére
Nos, linux alatt tesztelve. Semmi nem változott, csak az oprendszer.
És, csoda, nem csoda, de gyors lett a vinyó.
KB 100MB/s, a korábbi 5MB/s helyett. Ez irás. Az olvasás lassabb, vagy az SSD ír lassan, amire erről másolom (lehet az SSD-t nem kezeli jól a linux, nem Tom...).
A másik próba hdd-t is betéttel, az pedig read only lett valami miatt... Fene sem érti...
Ugyan az a sata... De linuxhoz főleg nem értek... Viszont olvasni arrol is 50mb/s, de ez nem lényeg...Nos, most, hogy normál sebessége kapcsolt a HDD linux alatt, win alatt mit tudok tenni?
Mert ugye ugyan ezen a sata-n a másik vinyó (más márka) tök jol megy.
Alaplapi driver, vagy BIOS friss, chipset driver friss, vagy tök más?Köszönöm.
-
korcsi
veterán
válasz
King Unique #51628 üzenetére
Garanciás igen. Néhány gyenge szektor kevés szerintem a garanciáztatáshoz.
Valami érdekeset találtam még amit nagyon nem értek:Az alsónál stimmelnek a hibás szektorok, dd nem olvassa.
we@kodi-server:~$ sudo smartctl -x /dev/sdc | grep failure
|______ P prefailure warning
# 1 Extended offline Completed: read failure 90% 11039 7508068362
# 2 Short offline Completed: read failure 90% 11039 7508068366
# 3 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
# 4 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068362
# 5 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068364
# 6 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068366
# 7 Short offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
# 8 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068362
# 9 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068364
#10 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068366
#11 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 7508068360
#12 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068362
#13 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068364
#14 Short offline Completed: read failure 90% 11037 7508068366
#15 Short offline Completed: read failure 90% 11036 7508068360
we@kodi-server:~$ sudo smartctl -a /dev/sdc | grep failure
# 1 Extended offline Completed: read failure 90% 11039 3213101066
# 2 Short offline Completed: read failure 90% 11039 3213101070
# 3 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 4 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 5 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
# 6 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
# 7 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 8 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 9 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
#10 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
#11 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
#12 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101066
#13 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101068
#14 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101070
#15 Short offline Completed: read failure 90% 11036 3213101064 -
King Unique
titán
válasz
korcsi #51627 üzenetére
Ha már úgyis lementettél a HDD-ről minden adatot, akkor ilyenkor egy lassú formázást, vagyis írástesztet lenne célszerű futtatni rajta, nem a dd-vel szórakozni, összevissza olvasni/írni... Aztán ha 1 év pár hónapos a WD Red, akkor még nyilván garanciális lehet, már ha újonnan lett véve megfelelő helyről, nem másodkézből, gari nélkül. Vagyis ha nem sikerül otthon "javítani", az öntesztek sem futnak le stb., akkor nyilván sokat nem érdemes vele szórakozni, vissza kell venni és garanciális csere, ennyi.
(#51626) csabsz13:
Itt is szintén egy lassú formázást (bővebben) lehetne futtatni az adatok lementése után, vagy a HDS különféle tesztjeit. -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Ubuntu server 16.04-es rendszer.
1év pár hónapos 4TB-os WD red az alany. új korában begyűjtött pár pending szektort, de azóta jó. Most mentettem róla mindent, mert ha megfelel tenném be egy raid 6 tömbbe, volt néhány olvasási hiba (egy kis könyvtár néhány fájlja érintett) és 18 lett az említett szektorok száma. Ezt tenném rendbe, smart short teszt írja az első hibás szektort is:
"
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART Self-test log structure revision number 1
Num Test_Description Status Remaining LifeTime(hours) LBA_of_first_error
# 1 Extended offline Completed: read failure 90% 11039 3213101066
# 2 Short offline Completed: read failure 90% 11039 3213101070
# 3 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 4 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 5 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
# 6 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
# 7 Short offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
# 8 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101066
# 9 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101068
#10 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101070
#11 Selective offline Completed: read failure 90% 11038 3213101064
#12 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101066
#13 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101068
#14 Short offline Completed: read failure 90% 11037 3213101070
#15 Short offline Completed: read failure 90% 11036 3213101064
"
Próbáltam hdparm-al és dd-vel az adott szektort (és 100000-es környékét) írni-olvasni, megy szépen, de a gyenge szektorok száma nem változik, long smart teszt nem fut le, mert azonnal megáll a hibás szektorra hivatkozva.parancsok például amiket használtam:
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdc bs=4096 count=1000000 seek=401000000
sudo dd if=/dev/sdc of=/dev/null bs=4096 count=1000000 iflag=direct,noerror skip=401000000
sudo hdparm --write-sector 3213101064 --yes-i-know-what-i-am-doing /dev/sdcMit rontok el?
Most dd-vel olvasom az egészet hátha kiköpi a hibákat és helyüket.
Hogy lehetne megerőszakolni hogy az összes gyengének tűnő szektort helyezze át vagy írja felül, szóval, hogy stabil legyen a működés. -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
egy WD10 EZRX HDD-vel van problémám. ez volt a gépemben (SATA) adattárolásra, a rendszer egy SSD-n van. pár hete elkezdett műveletek közben (másolás, intézőben mappa nyitás) lelassulni - a gép nem fagyott le, de nem válaszolt pl. az intéző vagy a másolás sebessége szinte nullára esett le. felismerte a gép a HDD-t, látta rajta a particiót, semmi ilyennel nem volt gond, de az adatokat lemásolni már nem tudtam róla.
csináltam egy formattálást, úgy tűnt minden OK, de mikor újra adatokat (nagy file-ok, videók, játékmappák) másoltam volna rá, megint ugyanaz a hibajelenség jött.
csatolok három képet, amin látható, hogy "elvileg" nem tűnik nagyon hibásnak a HDD.
mivel lehetne újra használhatóvá tenni? lehet-e még valamit csinálni vele?
előre is köszi, ha valaki tud valami okosat mondani erre! -
jeni
félisten
válasz
King Unique #51624 üzenetére
igen de nekem valahogy az a része nem jön be.
-
King Unique
titán
Az előző válaszban le van írva, hogy mit kellene csinálni, sőt még konkrét útmutatók is linkelve mind a grafikus, mind a parancssoros megoldáshoz. Vagyis nem, nem a TC-t kell babrálni, meg nem kell (mentés után) erővel újraformázni a HDD-t, pusztán az NTFS jogosultságokat, engedélyeket kellene megfelelően beállítani... De ha neked egyszerűbb mindent lementeni, újraformázni, majd visszamásolni, hát akkor legyen.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique #51620 üzenetére
Szia!
Köszi
Odáig sikerült elmennem rendszergazdai hozzáféréssel,hogy a totalcommanderen keresztül hozzá férhetek a fájlokhoz,az adatokhoz,,de maga az "F" meghajtóra még mindig nem tudok belépni,megtagadja a hozzáférést.
A lemezkezelőn keresztül ki is írja amennyi szabad hely és mennyi foglalt van. Windows felületen továbbra is megtagadja a belépést.
Ha nem találok erre megoldást ,marad a hentes módszer! Valamire elkezdem kimásolgatni az adatokat, és az F meghajtót leformatálom. Igaz lesz mit kimásolni. el telik sok-sok időbe. -
evko
aktív tag
válasz
King Unique #51621 üzenetére
Köszönöm szépen!
A SATA kábel, csatlakozások már jók, de az igaz, hogy voltak régen gondok...Annyit tudok most hirtelen, hogy egy másik HDD-t ugyan erre a helyre, ugyan ezekkel a kábelekkel tettem, HGST márka, cache méret is ugyanez, az a hdd viszont hasít.
Tehát, így elsőre érdekes.
De ki kell próbálni a live linuxot... GondolomKöszi
-
King Unique
titán
Itt az írási sebesség eleve nem stimmel (túl lassú), annak is hasonlónak kellene lenni a szekvenciális értékeknél, mint az olvasásnak (teszt).
Aztán, hogy most esetedben a HDD-vel van gond, vagy az adott hardver- és szoftverkörnyezet az oka, az úgy derülhetne ki, ha kipróbálod másik gépen, másik operációs rendszerrel is. Ha erre nincsen lehetőség, akkor a jelenlegi gépnél egyrészt még egyszer ellenőrizni a SATA fizikai csatlakozást, szükség esetén másik portba, másik kábellel csatlakoztatni a HDD-t. Már csak azért is, mert a SMART alapján vannak adatátviteli hibák. Másrészt kipróbálni, lemérni az írási sebességet másik operációs rendszer alatt is, ami lehet pl. pendrive-ról bootolt Live Linux, vagy WinPE rendszer. Ezzel a nálad telepített Windows esetleges hibáját lehetne kizárni / megerősíteni. -
King Unique
titán
NTFS fájlrendszernél vannak hozzáférési jogok az adott felhasználói csoportokra vonatkozóan és mivel kicserélted a rendszermeghajtót, másikat tettél a helyére, arra másik Windowst telepítettél, ezért nem meglepő, ha a korábbi Windows felhasználójánál beállított hozzáférési jogok az újnál már nem érvényesek, ami a másodlagos háttértárra (4 TB-os HDD) is vonatkozik. Vagyis a jelenlegi Windows 10-nél értelemszerűen az NTFS hozzáférési jogokat kellene megfelelően beállítani az adott felhasználói csoportnak, saját tulajdonba venni a HDD-t, stb. Ez megoldható grafikus felületen és parancssorban egyaránt.
-
jeni
félisten
Üdv!
Tegnapi napon a fő rendszermeghajtót vagyis a "C"-t ami önálló átmenetileg kicseréltem. Viszont az F meghajtóm ami egy WD Red piros 4TB ezzel fogad. A gond,hogy nincs könyvtára sem mappája. Nem szeretném formatálni az F meghajtót. Miként hozhatnám helyre?
A lemezkezelőben rendesnek látja.
Esetleg ide -oda át kell kábeleznem,vagy haldoklik a RED winyom? -
evko
aktív tag
válasz
King Unique #51609 üzenetére
-
hypno skate
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a gondommal, ami a következő:
A második belső adattárolómat (egy 2,5"-os 500 GB-os Samsung SSHD) egyik percről a másikra formázni szeretné a Windows. Természetesen nem engedem neki, de ettől kezdve sem a BIOS, sem a lemezkezelés nem látja - csökkentett módban sem -, ellenben az eszközkezelő igen.
Ha kiszerelem, és bekötök a helyére egy másik merevlemezt, majd elindítom a gépet, aztán leállítom, és visszateszem az eddig nem látott SSHD-t, akkor a problémát mintha elfújták volna. Minden működik, minden fájl a helyén. A HD Sentinel 100/100 nak jelzi a kondícióját.Viszont ez már másodszor fordult elő. Első alkalommal (kb. másfél hete) levarázsoltam a dolgaimat és megformáztam, de most megspóroltam a pár száz GB cucc mozgatását. Viszont ez így akkor sem normális.
Van tippetek, hogy hol kellene turkálnom? -
Pá
addikt
válasz
Doky586 #51613 üzenetére
Igen, pont ezért nem is kértem hogy segítsetek adatot menteni, ez a második lépcső. De ezt már leírtam az előző hszben is.
Azért jöttem ide, hogy megkérdezzem hogy tudom kideríteni mi lehet a baja a hdd-nek, egyáltalan van-e baja, vagy csak valami egyszerű beállítás. Egyáltalán milyen lépések vannak, amit érdemes kipróbálni, mielőtt halottnak nyilvánítom stb.
Laikus vagyok és ez az első eset, de normalisan kérdeztem. Mire való ez a topic, ha nem erre? -
Pá
addikt
válasz
King Unique #51611 üzenetére
Sajnos lemezkezelőben ismeretlen.
Először történt velem ilyen, gondoltam első körben kiderítem, hogy tényleg kuka-e vagy egyáltalán mik az opciók. Vissza lehet-e hozni valahogy az életbe.
Ha nincs más hátra akkor jön az adatmentés a megfelelő topicban.köszi a hozzászólást
-
King Unique
titán
Ha adatot akarsz róla menteni, akkor egyrészt nyilván nem kellene inicializálni, particionálni, formázni. Max. adatmentő programot lehetne ráereszteni és olvasni róla, ha a lemezkezelőben a kapacitása nem 0 bájt, nem totál ismeretlen. Vagy nem piszkálni, nyúzni feleslegesen, ha az állapota problémás. Másrészt ilyenkor eleve nem ebben (nem adatmentés), hanem adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni a lehetőségek felől, ami többször le volt már írva itt.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy laptopom, benne egy SSD és egy HDD.
A system az SSD-n van, így a laptop bebootol és működik rendesen, de a HDD szerintem megmakkant.Indítás után egy ideig teker és kattog, de a windows nem ismeri fel. Egy ideig mutatta egy kérdőjellel a filekezelőben, de már meg sem jelenik egyáltalán. Lemezkezelőben ismeretlen eszközként mutatja, azt írja inicializálni kell. (ehhez két opciót ajánl fel - MBR / GPT)
Eszközkezelő szerint megfelelően működik, nem inicializált, nem használható. Illesztőprogram a standard windowsos.Szóval... azt sejtem, hogy kuka és cserélni kell, viszont nyilván az adataimat szeretném még megmenteni róla előtte. Kérdés, hogy erre van valami mód házilag? Pl lemezkezelőben inicializálni jó ötlet, vagy azzal csak rontok a helyzeten? Ezen kívül bármi praktika?
Pár nap múlva el tudom vinni szervízbe, de ha van bármi DIY megoldás addig is, akkor megpróbálnám, köszi előre is.
-
King Unique
titán
Az egyéb, lényeges részleteket nekünk kell kitalálni?
Nem derült ki, hogy a két HDD-n mennyi a szabad terület, ha NTFS-re vannak formázva, akkor mennyire töredezett rajtuk a fájlrendszer. Aztán egy dolog a fájlmásolás, de mit mutat egyiken/másikon egy szintetikus teszt, pl. a CDM, annál is olyan lassú az írási sebesség? Csak az említett fájl másolása lassú, vagy egyéb kis/nagy méretű fájloké is, másik programmal (pl. Windows fájlkezelője) is, ha TC-vel történik a másolás, akkor a nagy fájlok másolásának módszere van beállítva? Tényleg 100/100-as a HDS szerint egyik/másik HDD, biztosan nincsenek szektor- és adatátviteli hibák? A valamilyen hardveren a megfelelő SATA-porthoz van csatlakoztatva a HDD, annak megfelelő sebességgel működött korábban? -
evko
aktív tag
Sziasztok!
Van 2 merevlemezem, ugyan azt tudja mindkettő papíron... Hitachi és WD.
A WD lenne most a lényeg...
WD3200AAKS
Másolok rá, és rohadt lassú... 100/100%-os...
Egy nagy file-t másolok rá, és kb 6800kbyte/mp sebességgel másol.
Rohadt lassú... Felugrik 8000-re is...Vajon mi lehet a hiba oka? Ugyan oda dugva, mint a hitachi.... TEhát, ugyan azok a kábelek, stb...
És ez lassú..
De semmi hiba, semmi.... Olvas mindent vissza, csak rohadt lassú...????
-
VVoid
aktív tag
Teljesen gyártó és típus függő. Pl. Ultrastar lemezek nem jelzik, Seagate Exos igen (pedig elvileg mindkettő enterprise lemez). De igazából hacsak nem extrém, folyamatos írásra vannak használva (ami otthoni körülmények között nem életszerű), akkor fölösleges ezzel foglalkozni. A napi többszöri ki/bekapcsolás, fejparkolás, illetve az ezekkel járó felpörgés sokkal nagyobb terhet ró a lemezekre, ezekre érdemes inkább odafigyelni.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Minden reggel ezzel a hibaüzenettel kelek. Az eseménynaplóba. Napközbe is látom.
Ez hdd hiba lehet,vagy kábel?
Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM010 ő róla lenne szó.
Az adatlapomon a configom.
Nagyobb hibajelenség volt vele? Annyi,hogy 6 hónap alatt 2x nem akart elindul a rendszer,csak ha lehúztam a hdd-t. SSD-vel ment tovább a windows betöltés.
Windows 10 Home 1909,frissítve van,mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bittorrent topik
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- E-roller topik
- Battlefield 6
- Milyen házat vegyek?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Eladó iPhone 13 Pro Max 128GB független alaplap tesztelt
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest