- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazahoho
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Samsung 960 EVO 500GB M.2 ssd, és asus z170progaming alaplap win10 társaságában.
Új ssd-t a bios látja felismeri kiírja a típusát, win10 alatt viszont nem jeleneik meg a lemezkezelőben sem.
Mindenből le lett szedve a legújabb driver, bios legfrissebb, volt a gép vidéki kis boltban 2 órát bűvölték de nem tudják mi a gond, sajnos más gépben nem tudták kipróbálni.
Mi lehet a gond? -
spezyal_
tag
Sziasztok!
Adott egy külső HDD ( Samsung S2 USB3 csatival ).
A probléma a másolási sebességgel van. Random jelentkeznek a tünetek, évek óta, külső tényező ráhatása nélkül.
Néha amikor jó kedvében van, minden sebesség rendben van, USB2 porton másol ~25 megával, USB3-on még gyorsabban, viszont ha rossz kedve van ( egyre többször ), a maximum írási sebessége 1 - 1.5 mb/s.
Legtöbbször ez nagy file-ok másolásakor kezdődik ( 2-3 Gb felett ), néhány újracsatlakoztatás után megoldódik 1Gb alatti fileok esetén talán ritkábban kezdi lassan a dolgát.
Több gépen használva van, sok különböző usb porton, több kábellel kipróbálva.
Nemrég leürítettem, formatáltam, nem segített.
Olvasással nem szokott gond lenni, igaz csak TV-be dugva, filmezésre használjuk.
Hangja abszolút egészséges, nem kattog, sentinel szerint 100/100 %.Van némi esély rá, hogy ez orvosolható ez a probléma, vagy vegyek tőle érzékeny búcsút és törjem darabokra?!
Köszönöm előre is.
d. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #48393 üzenetére
UPDATE: Most már az összes mappát/könytárat látom a lemezen, de mind üres.
viszont ugyanúgy csak 15gb-ot ír szabadnak.
-
Elektrosokk
veterán
Sziasztok
Dolgoztam videókkal Premier Pro-val, A gépemben 1 ssd és 3 hdd van, megfagyott a premier nem tudtam bezárni és fizikai gombbal újraindítottam a gépet. Ezek az előzmények, azóta az egyik 2 terrás Seagate hdd-t nem érem el (pont amiről dolgoztam). Tegnap este betettem egy külső rackbe, így felcsatolta a meghajtót a rendszer , pár mappát látok is de file-okat nem. a szabad memória ugyanúgy 15GB mint korábban.
a rendszer osx. esetleg van valakinek ötlete hogy tudom helyrerázni? diskwarrior-t probáltam (directory cannot rebuild 5 1502)
minden segítségért kimondottan hálás lennék, csoki vagy amit akartok!
-
Saltwater
aktív tag
válasz
imiadmin #48390 üzenetére
Szia!
Elektronikát hiába cserélsz, mert minden elektronika egyedi információkat tartalmaz, és ez miatt mindegyik más:
-FW verzió és mikrokód
-rendszerterület offset
-fej paraméterek
-servo paraméterek
-kontroller beállítások....stbEzen kívül nem is biztos hogy az elektronika a hunyó.
Keress meg pár adatmentő céget, a legtöbb helyen ingyenes a bevizsgálás.
Ha biztosra akarsz menni, vizsgáltasd be több helyen! Nálam volt olyan elektronika hibás winchester, amire máshol azt mondták hogy mechanikás, és zsilliárdokat kértek volna az adatmentésért. -
imiadmin
őstag
Sziasztok,
adott egy 1Tb-s WD Cavar Black HDD, ami egy Nas4free nas-ban teljesített szolgálatot (ZFS filesystem)... egyszer csak másolás közben megfagyott... restart után már nem pörgött fel. ki/be kapcsolás után néha halk kattogás hallható, de nem minden alkalommal. Többnyire semmi... természetesen a BIOS sem látja.
Kérdés az, hogy milyen eséllyel nyerhető vissza róla adat? A Kürt nem nagyon játszik, mert az ára 150e+áfa-tól kezdődik...
Arra gondoltam, hogy szerzek elektronikát (hátha az a baja), de olvastam, hogy az nem 100%-os, mert több mindent megjegyez a használatból kifolyólag (gyenge szektorok, nem használt részek, stb.)Szóval van valakinek ötlete?
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Egyik HDD-n, vannak fájlok amiket nem tudok megnyitni mert azt írja hogy a fájl nem található.
Viszont ha átmásolom másik HDD-re akkor megnyitja.
Gondolom valami rendszergazdai jogosultság nincs beállítva normálisan. Hogy tudom helyrehozni?OS: win10 x64
-
liksoft
nagyúr
válasz
zalman90 #48387 üzenetére
Az elképzelés egyben jó, és katasztrófa!
A gép és a beledobált cuccok jó, hiszen úgy és azt alakítasz ki benne amit akarsz, viszont a megbízhatósága csapnivaló.
Ha csak annyit teszel, hogy minden drive 1-1 külön drive, és az elsődlegesbe könyvtárakként becsatlakoztatod, akkor sokkal megbízhatóbb. Ugyanis 1 drive halála összefűzés esetén viszi az egész tárolót, míg becsatlakozásokkal csak annak a drive-nak vész el a tartalma.
-
zalman90
őstag
válasz
liksoft #48386 üzenetére
Közben megcsináltam, sebességbeli különbséget nem vettem észre. Halál alatt azt érted h. se kép se hang a HDD felől?
Mert ha igaz amit a sentinel mutat, talán nem kell annyira aggódnom. Ez egy nas-ként működő gép, amibe bele dobáltam az itthon talált felesleges vinyókat, és nem akartam partíció tengert
-
liksoft
nagyúr
válasz
zalman90 #48385 üzenetére
Szia!
Ha a sebessége nem zavar, persze. A fizikai kezelő felület az OS felől úgyis csak a SATAII-t látja, a cache a drive belső magánügye. Viszont a gond ott van, hogy bármelyik winyó halála esetén az egész borul! Így ha van megfelelő mentésed (mentéseid) a fontos adatokról, nyugodtan. Ellenkező esetben........
-
zalman90
őstag
Üdv. Egy gyors kérdés
Már van 3 közel azonos merevlemez össze vonva nyujtott kötetben. (satall, 3.5, 16Mb)
Lenne még egy notebook vinyóm.. satall, de csak 8MB a gyorsítótára. Mehet bele ez is a kötetbe?
-
liksoft
nagyúr
válasz
trippla #48375 üzenetére
Röviden: NEM.
Hosszan: Nem mai darab, parkoló pályás még. Így minden induláskor és leálláskor a fejek csúsznak a parkoló pályán. Ez ugye a mechanika elhasználódását jelenti. Ezen túlmenően az érintkezők oxidációja, valamint az elektronikai alkatrészek melegedéséből adódó öregedés is bizonytalanságot okoz. Nálad az elektronikai jelentkezhetett hamarabb, hiszen a drive szerintem "leakadt", csak nyúzod feleslegesen ebben az állapotban. Ilyenkor kikapcsolás nélkül nem szokott "magára találni", ha még egyáltalán tud.
-
eeXaa
addikt
...hali... elég alap kérdés lehet de teljesen elbizonytalanodtam.... a mindkét power port csatlakoztatva van gyárilag a gépemen.. holott úgy tudom hogy mindkettőnek sata/molex egyszerre nem szabad.... most akkor ez hogy van?
-
trippla
tag
Van egy 2 TB Samsung T166 merevlemezem, ami helyett már vásároltam egy másik lemezt, mert a kondíciója csak 52%-os volt és folyamatosan fájlsérüléseim voltak.
Elindítottam rajta egy hard disk sentinelt tesztet, de már 46 órája fut és 1TB után lelassul és csak hibás szektorok vannak.
Az első 1TB véleményetek szerint még használható? -
Mauzes
addikt
válasz
King Unique #48373 üzenetére
Köszi! A kérdés, hogy a boltot hogyan tudom "kényszeríteni", hogy cserélje ki. Hogyan tudok jogosan érvelni, hogy a kopás nem sérülés. De akkor átnézek abba a topikba.
-
King Unique
titán
válasz
Mauzes #48372 üzenetére
Ha nem lett erősen odaütve valamihez, illetve nem ejtetted le stb., akkor nyilván nem a PC-be történő behelyezés okozta külső kopások miatt lett szektorhibás a merevlemez. A boltnak viszont nyilvánvalóan nem érdeke a garis csere és egyes helyeken ilyenkor pláne ráfogják minden egyébre, illetve magára a vásárlóra a hibát, csak hogy ne kelljen kicserélni... Ha jelen esetben a bolt annyira nem akar vele foglalkozni, akkor esetleg még magával a gyártóval (Toshiba) lehetne felvenni a kapcsolatot és megpróbálni egy RMA ügyintézést.
Egyébként meg Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topik, ha jobban bele akarsz mélyedni abba a témába.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Aqua-nál vettem közel 2 éve egy 3TB Toshiba vinyót, amit akkor, egyetlen egyszer(!) betettem egy PC házba. Nemrég észrevettem, hogy a NAS rendszer 16 szektor hibát ír a vinyóhoz, így kivettem a házból, és elvittem az Aqua-hoz, hogy vegyék fel szervizbe.
A csávó, aki átvette, kb. nagyítóval átvizsgálta, és azt mondta, hogy muszáj felírnia a jegyzőkönyvbe, hogy kisebb sérülés van a sarkain. Megnézem én is, és valóban látható volt nagyon apró kopás, ami egyértelműen csak nagyon felületi és abból fakad, hogy egy fém keretbe betolod a vinyót. Ezt elmondtam neki, erre ő, hogy neki ezt fel kell írnia, stb.
Erre ma kapok egy levelet, hogy "a forgalmazó a terméken látható sérülések miatt, melyet kollégám átvételkor jelzett és felírta a jegyzőkönyvre, a garanciában történő ügyintézést visszautasították. Ügyintézés nélkül küldik vissza..."
A felületi kopás mióta garancia kizáró tényező? Ilyen esetben tudok tenni valamit?
-
válasz
King Unique #48370 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Értem akkor megróbálom tiltani ha esetleg szügésges! Egyébként 2013-ban év elején lett véve a laptop!
Kb most van 5 éves! -
King Unique
titán
válasz
KBalázs34 #48369 üzenetére
Az adatlapja szerint ennél is 600 ezer a névleges limit a fejparkolásra vonatkozóan. Tehát az 512 743 nem kicsit sok... De nem feltétlen lesz gond akkor sem, ha eléri, vagy (kicsivel) túllépi a névleges limitet. Viszont, ha ennyire intenzíven parkol, akkor érdemes lenne mérsékelni, vagy ha van rá lehetőség, akkor akár tiltani stb.
-
Sziasztok!
Kérdezni szeretném hogy van e ok az aggodalomra? Egyébként 100/100 a merevlemez szintén
[link] ez van benne csak az 500 GB os! Beálítottam a merevlemez figyelést talán nem parkol olyan sűrűn eddig nem nagyon figyeltem! Kb egy héten egyszer van leálítva a Laptop!Válaszokat előre is köszönöm!
-
Anubis_9
addikt
válasz
Doky586 #48367 üzenetére
Hát akkor itt a screenshot.
-
DasH_001
tag
Az normális, hogy egy 600 napot futott, 100/100-as WD1002FAEX újabb 5 óra üzemidő és 90GB írt adat után 800+ gyenge és rossz szektort produkál?
Nem volt dobálva, és meglévő, 5 éve gond nélkül futó konfigba lett beszerelve. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Erre tud esetleg valaki itt válaszolni? Köszi!
-
válasz
SzlobiG #48247 üzenetére
Na eldőlt repül a green a gépből egyszerűen lassú, de valami iszonyat módon. Tegnap is néztünk volna filmet hálózaton keresztül és akadozott megint a seedet és a film lejátszást nem bírta el egyszerre. Ma megint csak a seed ment 50gb-os tartalom hallom hogy darál a vinyó ezerrel, ránézek és 99% nem bírt még 20mb/s-se seedelni a torrent.
Most telepíttek róla egy játékot sztem lesz vagy 1 óra így hogy megy mellette a torrent.
Ha sikerül szerezni, akkor egy P300 lesz helyette.
-
junior11
veterán
Sziasztok, a Lenovo IdeaPad Z500-as laptopomban lévő 1TB Spinpoint M8 [link] meglehetősen sokszor áll le és indul újra, főleg mióta (kb. 2 éve) a DVD meghajtó helyére került az SSD miatt.
Adattárolásra, torrentre van használva, június tájékán lesz a HDD 5 éves, normális ez az állapot a korához képest, vagy esetleg mit állítsak be a HDS-ben, hogy kevesebbszer álljon le és induljon újra (ezzel a dologgal nem okozok vmilyen kárt benne?)? Olvastam már, hogy sok 2.5" HDD a laptopban így viselkedik, nem tudom, érdemes-e vele foglalkozni vagy sem, de gondolom a sok leállás és újraindulás hosszútávon nem tesz jót a HDD-nek. Kösz minden tanácsot.Csatoltam pár képet a HDD állapotáról:
-
King Unique
titán
válasz
Hauptmann #48357 üzenetére
Elég akár egy teljes formázás is neki, a home user számára elérhető adatmentő programok utána már nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. De vannak adatmegsemmisítő programok (példák) is többszörös felülírással, ha éppen az a cél. A fájlokkal történő telemásoláshoz meg akár pl. a pendrive-ok teszteléséhez (is) használatos H2testw is megfelelhet. Az automatikusan fullra teleírja a partíciót kb. 1 GB-os tesztfájlokkal.
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Lehet, nem pont idevaló kérdés, se mivel lehet viszonylag gyorsan adatmentesíteni a HDD-t, úgy, hogy utána működőképes maradjon? Szóval prés nem játszik.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
2TB-os WD My Passport Ultra-hoz kellene új USB 3.0 - USB 3.0 micro-B kábel. (Az eredeti halódik, csak USB2-öb ismeri fel a gép, másik ugyanilyen vinyó kábelcserével már van USB3, a másikon meg nincs). Nem kell hosszú, 50 centis gyári méret is teljesen jó volt. Sokat hozom, viszem, szóval olyan kéne, ami bírja a hajtogatást Van ajánlott típus vagy tökmindegy? Pl. ITT
Nem szorosan ide tartozik, ezért bocs, de jobb topikot nem találtam.
Köszi: sinick
-
spuros
őstag
Sziasztok,
akadt egy kis érdekesség. Adott egy HGST HTB-TT7SAE500(B) merevlemez. Eredetileg 500 GB (a címkén is ennyi szerepel), de a rendszer, a bios, a linux, az everest és szerintem még a Jó Isten is csak 300 GB-ot lát ebből. Tehát 200 jó magyar GB valahol elveszett a világmindenségben.
Lehet volt itt már szó ilyenről (ebben az esetben ne haragudjatok), de én nem találtam gyógyírt rá.
Van esetleg tippetek?
Ja igen, és ez egy Thinkpadben lakik.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Most konkrét alkatrész típusokat nem tudok írni sajnos, csak általánosságokat, de hátha tudtok így is segíteni.
A problémám a következő.Van egy AM3 lapom, amibe be van kötve egy 250-es HDD (100/100) és egy 2TB HDD (100/100).
Majd ehhez vettem egy darab 4 Tb-os HDD-t (100/100). Dosos parancssorból tudtam láthatóvá/használhatóvá tenni a 4 terrás merevelemezt, majd megkezdődött az átmásolás a 2 terrásról a 4 terrásra.
Másolás közben kezdett el kattogni a 2 terrásom, majd mintha "levált" volna a gépről, nem látja semmi, nem dolgozik (néha).
A 4 terrás merevlemezre nem mindig van rádugva a táp és a sata csati, a másik kettő HDD-re viszont igen, de az ilyen legelső kattogós leválás óta a 2 terrás néha ezt produkálja, még akkor is, ha a 4 terrás nincs áram alatt, és a sata kábel is ki van húzva a 4 terrás merevlemezből (alaplapban bent van)
Szóval a 2 terrás elkezd kattogni, majd nem dolgozni, majd "láthatatlanná" is válik minden szoftver, opremdszer előtt.
Amúgy, ha működik rendesen, akkor a HD sentinel 100/100-nak látja.Mi történhetett? Vagy mi történik? Mi okozza ezt? Van -e köze a 4 terrás lemezem behelyezésének a gépembe, vagy csak a másolás ténye okozhatta ezt? Vagy csak véletlen egybeesés, hogy a 2 terrás akkor kezdett el szarakodni, mikor kis plusz meló árán betettem a 4 terrásat a másik 2 HDD mellé?
Mondom, ha mind a 3 megy rendesen, akkor mind 100/100-as a HD sentinel szerint.
Van valakinek ötlete?
-
King Unique
titán
válasz
cyber86 #48347 üzenetére
Ez az olyan integrált USB-s típusoknál szívás, amelyeknél maga az USB-chip és a fizikai USB-aljzat is integrálva van a HDD vezérlőpaneljára. Viszont nálad láthatóan nem ez van, hanem egy különálló SATA-USB adapter. Tehát ez még a jobbik eset!
Mivel ez egy gyárilag összeszerelt külső merevlemez, ezért (az adatok lementése után) adja magát a garanciális csere, ha még érvényes. Viszont, ha házilag megbontottad és szétszedted, akkor az a garancia elvesztését vonhatja maga után... Ha lejárt / szétszereléssel ugrott a garancia, akkor ez esetben a levált fizikai csatlakozót esetleg meg lehet próbálni visszaforrasztani a PCB-re. Vagy akkor már célszerűbb lenne inkább egy másik 2,5"-os külső házat venni a merevlemeznek.
-
Baryka007
addikt
Üdv, érdeklődnék. 44 napos futási idővel 100/100 as kondícióval van egy nagyjából egy éves WD Blue 1TB Sata 3.0 64mb caches winchesterem ( ha kell írok pontos típust is ) probléma nincs vele semmi. Inkább csak zavaró tényező...
A mellette lévő 600 napot futott Toshiba 1TB os ugyan ilyen HDD-nek semmi ilyen baja nincs...
De ez a WD Blue kerreg mint a franc, egy Segotep Warship EVO Black gépházban vannak közvetlen előttük ventilátor. Na most itt a winchesterek ilyen műanyag beépítő keretben vannak. És a két winchester közé szivacsot kellett bélelnem, hogy ne kerregjen ( szóval lehet zörgés is, de nem az ) ... Arra már rájöttem hogy a WD kerreg. Lehet ezzel valamit tenni ? Vagy vágjam falnak ? (Igen kb ott tartok)
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WD 1TB 64MB 7200rpm SATA WD10EARS. Win7 volt rajta. Nem mai darab. Kb 6 hónapja a hd sentinel jelezte, hogy található rajta 2 gyenge szektor. de ettől eltekintve 100/100 nak írta. Ezzel szemben viszont csinált furcsaságokat, pl random kékhalált dobott a gép. Ekkor átraktam a rendszert másik winyóra, a WD meg kapott egy mély formázást és maradt adat winyónak. Érdekes mód a mély formázást követően hdsentinel szerint nincs gyenge szektor (?).
Működött is kb 2 hónapig, majd megint megjelent rajta 2 gyenge szektor, és random eldobálta a gép a winyót.
Ekkor lehúztam, és pihent kb 2 hónapig.2 hónapja megint bekötöttem, kapott egy mély formázást és felment rá a win10. Tökéletesen működött.mind addig amíg meg nem jelent rajta ismét a 2 gyenge szektor, majd megfagyott a gép és kékhalál. Újraindítás után az fogadott hogy 10 perc után se tölt be a win , hanem szaggat teljesen. Nagy nehezen a feladatkezelőt megnyitva, 2-3%volt a lemez használat, viszont a teljesítmény fülön meg 100% terheltséget írt a winyóra.
Átraktam másik gépbe, ahol próbáltam lementeni róla a fontosabb dolgokat, de nem jött össze.
1. bűn lassú volt, 2. egy 50 gigás packot 500 megának látott csak (?)A HDsentinel szerint már 70+ gyenge szektor lett és a kondíció leesett 70%-ra.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék lementeni róla bármit is? (nem sok adatról lenne szó kb 50 giga max ami fontos lenne. Csak ugye kérdés egyáltalán megvan e). Életre lehet ezt bármivel is még kelteni hogy legalább adat winyónak használható legyen, vagy hagyjam a francba és támasszam ki vele az ajtót?
Köszi a válaszokat előre is, és bocs ha hosszúra sikeredett.
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620A 250GB PATA rengeteget kerreg, mintha állandóan töltögetné az adatokat, ilyenkor mp-kre megáll az adott program.2 partíció van rajta, egyiken 64, másik 43 gb szabad hely.
HDsenti szerint 100/100-as
Használtam az OS-t ennél kisebb kapacitású és szabad helyű vinyón is, ott minden gördülékeny volt.
Phenom II X2 555, 4GB RAM, HD7750 1GB, WIn 7 SP1
-
King Unique
titán
válasz
kertsa #48341 üzenetére
Mondjuk az ott linkelt leírásban több módszer is említve van, amelyekből pl. a partition recovery opciót nem feltétlen kellene erőltetni. Az ugyanis (az ingyenes verziónál) nem adatmentést végez, hanem visszaállítja a partíciót, ír a lemezre, ami ez esetben akár könnyen balul is elsülhet... Ahogyan a CHKDSK futtatása sem veszélytelen. A RAW to NTFS "konvertálás" pedig látszik, hogy csak újraformázást jelent ennél a programnál is.
Szóval innen nézve végül is jó, hogy itt tisztázva lett a dolog, mármint hogy az adatmentést kell ilyenkor választani. De azért legközelebb majd a megfelelő szaktopikban (adatmentés) kellene érdeklődni ilyen ügyben, mert egyéb helyeken nem biztos, hogy mindig megfelelő választ adnak.
-
kertsa
senior tag
válasz
King Unique #48340 üzenetére
Már megbocsáss, de azért írtam írtam ide, mert az ott kapot válasz meg hozott megoldást. Mint a ahogy a képen is látható.
És köszönöm a megerősítést, hogy lehet adatot menteni és újraformázni.
Szép napot!
-
King Unique
titán
válasz
kertsa #48339 üzenetére
A másik topikban ugyanerre a kérdésre már kaptál választ, amiben le volt írva a teendő. Tehát felesleges volt ide is bespammelni...
A lényeg, hogy Windowsnál a RAW kötetet rendszerint nem nagyon lehet adatvesztés nélkül csak úgy visszakonvertálni NTFS-re. Ilyenkor rá kell ereszteni egy adatmentő programot, aztán lementeni a tartalmát egy másik fizikai lemezre. Majd utána újraparticionálni a problémás meghajtót és visszamásolni rá az adatokat. Ez egy korábbi hozzászólásban bővebben is részletezve volt.
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen gondom van.
A windows lemezkezelője RAW-nak, a minitool teljes egészében jó ismeri fel a partíciót, nfts-nak látja a kötetcímkével együtt. Mi a megoldás, hogy a windows újra NTFS-nek ismerje fel, és újra elérjem a rajta lévő adatokat?
Kérem segítsetek
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne 1 napos új HDD. Nem tudott rá a NAS raidet másolni... Átraktam PC be format majd HDD sentinel... azt irja 9db hibás sector 8 az áthelyezett kondició 87% igy vadi újan..... Sentinel azt irja ugye az csak egy sablon szöveg hogy ezen a ponton nem lehetséges a garaniális csere még a hdd rendben van... Kérdésem érdemes e szenvedni a garival pár hét HDD re szükségem lenne vagy ne foglalkozzak vele küldjek rá egy felület tesztet ha rendben van akkor maradhat meg hogy ezt elfogadják e hibás hdd nek....
Üdvözletem
-
muszty
tag
Sziasztok!
Van egy merevlemez, amit ha berakok a gépbe, akkor nem akar elindulni a másik vinyón lévő windows normálisan, de még csökkentett módban se. Kiírja, hogy windows betöltése, a led is folyton világít a gépházon, mintha valamit töltene, de nem csinál semmit. Ha kiveszem, akkor tökéletesen megy. Ilyenkor a windows valamit be akar olvasni a merevlemezről, és amíg nem tudja beolvasni, addig nem tud elindulni vagy mi okozhatja ezt?
-
gtamate2
veterán
válasz
freeknight #48327 üzenetére
Energiagazdálkodási lehetőségek/Haladó beállítások
-
minek?:S
őstag
Üdv, olyan problémám lenne, hogy kaptam egy laptopot, amit egy ütés ért, az ütés után még működött, de csipogott a hdd, majd egy újraindítás után nem talált op. rendszert a gép és most is hiába kötöm rá akár gépre is, ahogy áramot kap egy darabig csipog, aztán teljesen elnémul, illetve rendszert továbbra sem talál rajta. A kérdésem az lenne, hogy valahogy helyrehozható ez vagy egyáltalán mikor csinálja ezt a jelenséget? Vagy ez már az adatmentés körbe tartozik bele?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Találkozott már vki ezzel a hibaüzenettel?
"Hiba a memórialapon belüli művelet végrehajtásakor" -
freeknight
őstag
válasz
Hegyirabló #48326 üzenetére
És megosztanád, hogyan sikerült?
-
válasz
Hegyirabló #48325 üzenetére
Megoldva.
-
Sziasztok!
Hol lehet beállítani Windowsban, hogy a HDD mennyi idő után kapcsoljon ki?
Köszi!
-
RAiN91
őstag
válasz
freeknight #48322 üzenetére
Nekem is ilyet csinál a Hitachi, ugyan ebben a felállásban, csak mikor bekapcsol, még a gép is megáll 3 másodpercre.
-
freeknight
őstag
Hali!
Mióta ssd-re váltottam, érdekes dolgot figyeltem meg: ha nem csinálok a WD Black hdd-mel semmit egy ideig, akkor a vinyó leáll. Ezzel úgy alapjáraton nem lenne baj, mert jó dolog, ha nem zajong, de elég gyakran újraéled a semmitől (gondolom pl a vírusírtó dolgozik rajta a háttérben), és a folyamatos ki-be kapcsolgatás gondolom nem tesz jót neki. Ezt a funkciót esetleg ki lehet kapcsolni?
-
King Unique
titán
válasz
RAiN91 #48319 üzenetére
Valószínűleg sérült az NTFS kötet és RAW lett. Ha ez a helyzet, akkor Windowsnál egy hasonló esetnél le voltak írva a teendők.
A másik válaszban említett Live Linux is akár opció lehet, de az sem minden esetben képes hozzáférni a RAW kötethez. Ha igen, akkor viszont a Windowszal történő újbóli használathoz az adatok lementése után ez esetben is újra kell particionálni a külső meghajtót és vissza kell rá másolni a fájlokat.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Hitachi 1TB Touro HT0S03457 külső merevlemez, kb. 3 éves, és egyik napról a másikra nem ismeri fel a gép, vagyis felismeri, de nem tudja olvasni. Mi lehet a baja? Másik USB kábellel is próbáltuk.
Van esetleg valami program, amivel az adatokat le lehetne menteni annak ellenére, hogy nem olvassa a Windows?
-
Cortez863
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS K53SV-SX562D laptopom.
Vettem bele egy 120gb-os SSD-t. A merevlemez helyére szereltem be. A vinyót meg beraktam az ODD helyére egy beépítőkerettel.
Azóta olyan dolgokat észlelek,hogy ha hozzá akarok férni a vinyón lévő fájlokhoz, akkor sajnos várni kell pár mp-et mire felpörög a HDD. Sőt filmnézés közben, meg-meg akad a kép és elszürkül a film. Szerintem ez is a vinyó miatt van.Nem tudjátok mi okozhatja ezt a problémát?
-
pomo-sapiens
csendes tag
Üdv!
Előre leszögezem,számítógépes fórumokat olvasva nekem nagyon sok minden olyan,mintha hieroglifákat olvasnék (tehát nem értek hozzá),de hátha valakinek van ötlete,és még meg is értem
.Van egy Toshiba P300 merevlemezem.(a Milyen merevlemezt vegyek topicban az ajánlottak között van.)Tárolásra,letöltésre,és játék telepítésre vettem.Gép bekapcsolása után,ha folyamatosan van adatmozgás,akkor elfogadható.Tesztelésre Blu-ray mappaszerkezet másolást használok.Másik vinyóról olyan 40-80MB/s (ritkán még több is) a másolás sebessége.Érdekes módon,ha a Tosbia egyik mappájából másikba másolok,akkor 20MB/s körül másol.Viszont ha nincs adatmozgás,akkor egy idő után 1MB/s körül másol,letöltés az kb 10kB/s,és lehetetlen róla videót nézni,nemhogy játszani.A HD Sentinelben elvileg be van állítva,hogy ne engedje leállni a vinyót.Bár próbaverzió,nem tudom így működik e az a funkció.
Előtte szintén egy Toshiba volt benne (az nem ez a sorozat),ott is ez a lassúság volt.Ott még egy kép megnyitása is majd fél percet vett igénybe.Kábelre,csatlakozóra azért nem gyanakszom,mert amikor beindul a gép,amíg megy az adat,addig jó.Ötlet valakinek? -
freeknight
őstag
válasz
freeknight #48315 üzenetére
Sikerült megoldani, de beírom, hátha máásvalaki is összefut a problémával.
Megjelent a Biosban, csak valamiért az "excluded from boot order" sorban.Miután behelyeztem a Boot Orderbe, már látja a Windows is szépen.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Beszereltem egy Samsung EVO SSD-t, de azóta a gép nem látja a régi jó öreg WD Black 1 TB-ot...
Mi lehet a baj? A HDD megy, legalábbis hallom ahogy működik és érezni is a gépház oldalán, de nem látja még a BIOS sem!
-
Songo
senior tag
-
Songo
senior tag
Ki lehet valahogy deríteni, hogy éppen mit csinál egy merevlemez?
Néha magától nekiáll tekerni mint a barom pedig semmi nem is nyúl hozzá. és jó idióta akadós hangokat ad :S de erre hivatkozva nem fognak garizni az fix :S -
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!
Adott 2x3TB windows (dinamic) raid0 kötetem. Sajnos az egyik vinyón elkezdtek gyenge szektorok lenni.
Vettem 2 új 3TB lemezt, azokat is szeretném így beállítani, aztán átmásolni az adatokat.
A 2 kötet között a másolás iszonyatosan lassú ~10MB/s ~400MB/s - 200MB/s helyett.
Közös sata vezérlőn vannak (Asus evo99x v1), oprendszer win10 1709.Mit ronthattam el? Illetve milyen megoldást javasolnátok
?
-
scabi78
senior tag
Milyen sürgősen cseréljem le a laptopban a hdd-t ha a kondi 79%-on van?
„A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
2174 hiba fordult elő adatátvitel során.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett.” -
válasz
Mr. Tuty #48300 üzenetére
Nem lattal HDSentinel kepet a winyorol elotte?
Ha igen, akkor hasonlitsd ossze az indulasok/leallasok szamat azzal, es a mukodesi napokat is.
En azert nyomnek a winyon egy teljes ujrainicializalast HDSentinel-lel (sok-sok oraig tart).
WD es HGST winyoknal mar 2-3 esetben talalkoztam logikai szektorhibaval, ami az ujrainicializalas utan eltunt. -
Garsza
veterán
Helló! Segítség kéne.
Van egy külső Hdd -m Toshiba MQ01ubd050, tönkre ment az elektronikája (G344BA a száma).
Alin találtam ilyen elektronikát Free shipping HDD PCB for TOSHIBA /Logic Board / G003250A / MQ01ABC150,MQ01ABC100,MQ01UBD050
Csatlakozók ugyan ott vannak rajta, viszont a pcb szám nem stimmel. Szerintetek jó volna hozzá?
A másik kérdés meg az hogy az adatokat vissza bírom majd nyerni róla esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Red Pro 4TB 7200rpm Megbízható archiválás és biztonságos backup! 3év garancia
- WD Black SN770 2TB NVMe PCIe Extra gyors tárhely, friss vásárlás, 2év garanciával!
- Crucial P5 Plus 1TB NVMe PCIe Villámgyors rendszermeghajtó, 1 év garanciával!
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest