- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz
Balathruin #40399 üzenetére
Na akkor most hónapokig vadászhatok donorra
Remélem azért találok valahol. Szerencsére a képekről van mentésem a többi az meg csak azért fontos, mert rare zenei cuccok, hihetetlen sokáig gyűjtöttem őket.
-
kigyi_23
addikt
Srácok szörnyű és váratlan dolog történt elszállt egy 2TB-os winyóm... Élt hibamentesen 4 évet és 1 hónapot.
Egy WD Greenről van szó az történt, hogy ez benne volt egy multimédia lejátszóban amibe egy hibás táp lett csatlakoztatva a multimédia lejátszónak sanyi kivettem a winyót gépre dugva semmi ennek is annyi. Ilyenkor lehet még valamit csinálni? (teljes totálkárnak tűnik fel sem pörög minden halott). Az elektronika biztosan elszállt, de gondolom ilyenkor a motort semmi sem védi annak is annyi lenne?
-
kandras13
újonc
Üdv
A lent látható 4-es lemez írásvédett lett, nem tudom hogyan.
Hogyan tudnám ezt megszüntetni? -
imike999
csendes tag
Megoldódott xd, akinek takarítás után hasonló problémája van ne új kábelt vegyen, portalanítsa a "kábel dugaszt" ( elnézést kívánok a szakkifejezésért)
-
djculture
félisten
válasz
Balathruin #40393 üzenetére
Akkor úgy irom hogy egy csomó megmaradt a régi 400-as chieftec szériából [link] és átcimkézték, elkég gyakori az ilyesmi persze kis szériában pár 1000 db.
Már kapni nem lehet újonnan 1-2 éve ugyhogy mindegy amúgy -
djculture
félisten
válasz
tornas #40390 üzenetére
Nekem van itthon 300wattos fsp-s átcimkézett iso tápom is 8 centis ventis valami gyári hp gépböl van. Kodegen meg ilyen mercury lcp power hkc- nyavajáknál sokkal jobbak ezek a tápok csak sokan nem ismerik ezért divat fikázni. Olyan ez mint a chicony 420-as , 3.5 éve viszi a gépemet valami 6000-be került ezt is divatt fikázni miközben annyi az egész hogy egy elavult nem 80+-os régi chieftech bele van benne..
De kinem sz le hogy nem 80+ ha tökééletesen működik évekig.. -
tornas
őstag
válasz
Doky586 #40384 üzenetére
Mindig vannal kivételek... Mert kilehet fogni újonnan is jó tápokat 4-5k körül. Hardverkernél is van 400W-os Acbel és 280 W-os FSP is jó áron.
Az ISO tápok mind CWT belesek és nem rosszak azok. Szerintem a világon nem volt még egy olyan PC sem amit bizonyítottan ez a táp tönkre tett volna. Szóval használhatja tovább a tulaja a gépét azzal a táppal.
-
djculture
félisten
válasz
Doky586 #40384 üzenetére
Azért ennyi mert gyári gépből bontott oem cucc hivatalosan el sem lehetne adni ezeket
Olyan ez mint a hp táp.
Blue Thunder: Minden ilyen átalakitón esik a feszültség mivel a csatlakozáson már egy kis oxid réteg is ellenállásként viselkedik. Maximum a pciex csatikat ajánlott átalakitózni.
-
Blue Thunder
senior tag
Most kipróbáltam valamit...mivel csak egy sata kábel volt a tápon a másikat molexos átalakítóval próbáltam idáig az volt a vinyón, most viszont az eredeti tápból kijövőt tettem rá...úgy nézem a hőfok is alacsonyabb...aztán meglátjuk a többit is...lehetséges hogy ilyen is okozhat gondot?
-
Blue Thunder
senior tag
És ismét romlik...ennyi idő alatt?
-
imike999
csendes tag
Akkor jól sejtettem, köszi xd és a Samsung hdd-nek pontosan milyen kábel kell? Bocsi nagyon kezdő vagyok
-
arnold8705
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus alaplap, két HDD. A Sata vezérló AHCI módban van. Van-e arra valami lehetőség arra, hogy a Windows7 ne kinálja fel az "eszköz leválasztását" egyik HDD esetében sem? Gépet többen használják nem akarom hogy a külső HDD kivételével le lehesen választani a belsők valamelyikét is.
Köszi a segítséget előre is. -
djculture
félisten
válasz
Doky586 #40373 üzenetére
Hogyne főleg hogy ez egy 300-as átcimkézett fsp márha 8 cventis ventis a nagy ventisé CWT de az se rosszabb egy fokkal se ..Tudom hogy nagy divat lett a márkabziság de azért hülyeséget nem kell beszélni. Annyi a lényeg hogy ezek a tápok gyári gépekhez valóak egy két magos cpu meg alaplapi vga-val mennek 10 évet.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Balathruin #40375 üzenetére
Remélem megértik...idáig is hallgattak rám
Hála istennek csak is mindig pozitív visszajelzések jöttek...nem szeretek szart kiadni a kezem alól -
Balathruin
veterán
válasz
Blue Thunder #40374 üzenetére
Ha szólsz nekik, hogy az egész gép tönkremehet tápcsere nélkül, akkor sem akarnak költeni rá?
-
Blue Thunder
senior tag
-
Doky586
félisten
válasz
Blue Thunder #40367 üzenetére
Egy 4eFt-nál olcsóbb Gagyi a négyzeten tápról van szó..
-
válasz
Blue Thunder #40370 üzenetére
Igen, ugyanazon rendszer alól nem lehet megcsinálni, ez nyilvánvaló. Másik meghajtótól lehet csak.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Blue Thunder #40369 üzenetére
-
válasz
Blue Thunder #40367 üzenetére
Teljes tesztet mindenképpen.
Itt nem valami jó vélemény van arról a tápról. -
válasz
Blue Thunder #40365 üzenetére
Csak a teljeset érdemes ebben az esetben futtatni, újratelepíteni ilyenkor még nem annyira gáz, míg nincs belakva a rendszer.
Ha a táp elég régi, akkor az is okozhat ilyen hibajelenséget. -
Blue Thunder
senior tag
válasz
ubyegon2 #40364 üzenetére
Gondolom jó.
Egyszerű konfigról van szó. Foxconn alaplap 775, intel pentium 4 3GHz, 2x1Gb ram, vga alaplapi, meg ez a vinyó. Az előző ami benne volt egy 80 gigás ide vinyó ami 100/81-es.
Felülettesztet nem csináltam, de akkor most csinálok
Így hogy most telepítve van melyiket ajánlatos futtatni? (mert látom destruktívnál adatot töröl) -
válasz
Blue Thunder #40363 üzenetére
Gondolom a tápod jó. Csináltál telepítések előtt HDS teljes felület tesztet, írás/olvasás?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Balathruin #40361 üzenetére
Plusz vatta új kábeleket használok!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Balathruin #40361 üzenetére
Igen AHCI-ben van. Driver még nincs fent csak a sima win7, meg az updates frissítések mennek rá
-
Balathruin
veterán
válasz
Blue Thunder #40360 üzenetére
AHCI módban van a SATA vezérlő? Ha igen, akkor milyen driver van fent? Kábelcserét is kéne csinálni.
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Van egy kis problémám...vagyis úgy gondolom hogy ez az....véleményt szeretnék kérni, ma raktam be ezt a használt vinyót reggel még 100/100 volt most még frissít update, de már 99/100 az érték úgy hogy 912 hibáról felugrott 924-re (2015.02.14. 20:07:06,#199 Ultra ATA CRC Error Count 912 - 924Válaszotok előre is köszi
-
astonmartin
csendes tag
Üdv!
Van egy kicsit több mint két éves Dell laptopom. Már elejétől kezdve a HDD nem volt az igazi. Lassúnak találtam, de mivel működött így nem cseréltem. Fél éve csináltam is egy Sentinel tesztet ami azt írta, hogy a kondíció kritikus, alig 10% és, hogy már csak egy pár napot bír a vinyó. Ez az érték azóta csak romlott. 5 perc alatt bootol be a gép és most jött egy új probléma. Ha videót nézek a neten vagy a gépen, elég csak zenét hallgatni akkor körülbelül percenként megáll a videó egy pillanatra és a hang elkezd kerregni ez talán 1-2 másodperc és utána megint jó. A Dell gyári karbantartó programja tegnap kiírta, hogy alkatrészcserére szorul a gép, sajnos azt nem írta, hogy melyikre. Én a winchesterre gondolok. Kiszedtem a ramokat és felváltva visszaraktam, hogy hátha azokkal van gond, de nem. Valakinek tapasztalata? -
Pazolini
senior tag
válasz
Balathruin #40357 üzenetére
Na jó, Imike jó kedvet csinált nekem, s ez is valami...
-
imike999
csendes tag
Igen, de én azthittem hogy ha megtörik akkor be sem bootolhat a gép
-
imike999
csendes tag
Jól van na, erre voltam kíváncsi...
De most miért nem lehetett leírni hogy hülyegyerek cserélj már kábelt. xd -
imike999
csendes tag
Hd sentinel 100 %-ot, kb 1000 nap élettartamot ír,pedig már kb 2,5 éves lehet a hdd. Esetleg kábel gond lehet?
-
djculture
félisten
válasz
imike999 #40350 üzenetére
Most ezen mit kell segíteni megnézed hdsentinellel mit ir ki rá ha rossz kivágod veszel bele másoikat, ha jó az adatkábelét vágod ki mert megtört. Ha itt litániát irunk róla meg regényt akkor is ez lesz a helyzet hiába elmélkedünk .. Nem örök életű dolgok ezek elhasználódnak a kábelek meg ilyenek hogy a csati érintkezői beoxidálódnak meg ha bántva van képes megtörni.
-
imike999
csendes tag
Köszönöm szépen a sok segítséget....
-
imike999
csendes tag
Valaki segítene?
-
Pazolini
senior tag
válasz
Bogyó78 #40342 üzenetére
Sok mindentől lehet, de az biztos, hogy te nagyon szűkszavúan adtad elő a problémát, ha ugyan ez az...
Milyen vinyó, milyen gépben?
Mekkora kapacitású?
Eddig minden oké volt vele?
Vagy volt előzőleg valami machinálás, xarakodás, "mókolás"?
Sentinel minek látja és milyen kondiciójúnak látja, smart stb.?
Win logikai kezelője minek látja?Tipp v1:
Nem adtál betűjelet neki.Tipp v2:
Új vinyó, még nem inicializáltad.Tipp v3:
Inicializáltad, de nem particionáltad... (értsd: formáztad partíció[k]ra) -
nexus6
aktív tag
Hibás szektorok esetén lehet érvényesíteni a garanciát?
-
imike999
csendes tag
Ha a kábel megtörik akkor nem is kéne érzékelnie a hdd-t nem?
Annyi még hogy most telepítéskor 2 partícióra osztottam, köze lehet hozzá?
-
imike999
csendes tag
Sziasztok!
A gép "lefagyása" és az atapi (11)-es hibának köze van egymáshoz? Pontosabban hdd problémáról van szó?
Mi a teendő ilyenkor? Az esemény napló tele van ezzel a hibával.Akkor kezdődött amikor ki lett takarítva a gép.Konfig:
Intel core 2 duo 2.93 GHz
Ati radeon hd 5600 2gb
Asrock g41m-vs3
4 GB ddr3 ram -
djculture
félisten
válasz
G Bedtime St #40333 üzenetére
Gépen leszeded a particiót róla és menni fog utána, elvileg amnint bedugod a tv saját particiót tesz rá.
-
Doky586
félisten
válasz
G Bedtime St #40331 üzenetére
Formázd le a TV-vel és akkor a tv fel fogja ismerni...
-
G Bedtime St
tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Van egy Samsung 200GB külső vinyóm( s1mini200GB). Eddig gond nélkül működött egy sony lcd tv-n usb csatlakozón keresztül. Leformáztam win 7-en és azóta nem ismeri fel a tv. Természetesen a számítógép felismeri működik tökéletesen. Utána próbáltam Fat32-re de úgy se ismeri fel. mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Van egy régi 60Gb os hdd-m, gondoltam jó lesz adatmentésre. Beteszem a rack be, működik, aztán egyszercsak leáll, és onnantól nem látja a gép csak újraindítás után. Ez kuka?
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy régi laptopom, 5 éves, azóta nem volt benne merevlemez cserélve, ami egy 320 gigás SATA-2 Western Digital. Tegnap elkezdte azt csinálni, hogy nem akart bebootolni a win7 (logónál fagyott le), mondom király, akkor kuka a HDD. Csakhogy meglepetésemre pár perc múlva elindult.
Ma délelőtt kapcsolnám be melóhelyen, megint nem jó, a win7 le is futtatott egy CHKDSK ellenőrzést, ami talált és javított pár hibát, majd szépen elindult.
Most már nem dőltem be neki, letöltöttem az itt többször javasolt HD Sentinel nevű programot, csináltam egy hosszú és rövid tesztet is, de azt írja, hogy kondíció 100%, a merevlemez állapota hibátlan.
Akkor most mi van?Amit talán okolhatok, egy véletlenül megszakított windows-frissítés, ez pont a hiba előtti utolsó kikapcsolásnál történt, csakhogy tipikusan olyan tüneteket produkál a gép, ami a vinyó halálát jelzi.
-
artiny
őstag
Azzal hogy RAID ban van feltelepitve az OS lassithatja a gepet vagy a merevlemez mukodest?
nincs ket egyforma HDD. Csak az Intel Rapid Storage miatt kellett ugy feltelepitenem ,hogy kitudjam hasznalni az SSD met erre a caching modra. -
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #40319 üzenetére
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem csatoló függő az, hogy a merevlemezen lévő firmware milyen beállításokkal kerül feltöltésre.
A gyárakban (a látszat ellenére) nagyon komolyan felkészült mérnökök számítják ki a tervezett elavulás figyelembevételével, hogy melyik típusú merevlemez hogyan és miképp működjön.
Azonban egészen biztos vagyok abban, hogy a felpörgetés-lelassítás (szándékosan nem írtam leállítást) head load-unload funkciók inkább biztonsági és energiamegtakarítási okokból vannak beépítve, mint a merevlemez idő előtti kinyírása végett.
A tervezett elavulást inkább a pontosan méretezett pont időben végképp elgyengülő adathordozó rétegre bízzák.... -
Doky586
félisten
válasz
ledgeri #40320 üzenetére
"De kérdezném, hogy mi vezethetett ide ...csak kíváncsi vagyok"
Például: éppen pár filmet akart átvinni rajta egy haverjához aki a panelház másik szintjén lakik, de véletlenül kiesett a lépcsőházban a kezéből a hdd és csak két szintel lejjebb érte utol..
Vagy: a repp helikopter talajtornát gyakorolta, de véletlen akkorát rugott a működő pc-be hogy abból kiszakadt a hdd..De szerintem még 1001 dolog előfordulhatott..
-
ledgeri
nagyúr
Egy vinyó halálán van. Ok, mentés folyamatban (amennyire lehet). De kérdezném, hogy mi vezethetett ide (a használó szokásait kb ismerem, de csak kíváncsi vagyok, hogy az adatokból mire gondolnak a szakik?
+
Mi okozhatja azt, hogy ezzel a vinyóval a mentő gépben az UEFI gondolkodott ( gép elindul, F2-re nem reagálva, kvázi kifagyova állt,nem vártam rá...), míg az ahci támogatást kihasználva, bebootolt rendszer alatt csatolva szépen (lassan) felismerte a vinyót. -
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #40317 üzenetére
"X-es végő 2,5" WD-nél gyakori"
X-es végű WD=Sata 3 -
King Unique
titán
válasz
Kaci84 #40313 üzenetére
Sentinelben APM-et csak a fizetős verzióban tudsz állítani, úgy hogy megjegyezze és alkalmazza minden rendszerindításkor [link]. A free verzióban a leállást tudod tiltani [link].
Ha a HDD nem hibás, akkor vsz a gyakori fejparkolás és motorleállítás lehet a probléma oka, X-es végő 2,5" WD-nél gyakori. Ennek is van saját topikja.
Wdidle3 meg fent a gyártó oldalán [link], illetve Ultimate Boot CD egy spec verziója is tartalmazza [link], Kiírod CD-t, boot, majd ott lekérded a gyári értéket és beállítod a 300-ast, v mást, majd a topikjában kiokosítanak. -
Kaci84
őstag
válasz
Balathruin #40315 üzenetére
Azóta van amióta megjött a HDD és a mikor lekötöm nem jelentkezik a probléma. És az a fajta kék képernyő amikor a lemezeket ellenőrzi. Felület teszt az oké, kondició rendben. Mással lehet ellenőrizni?
-
senzaj
senior tag
válasz
Balathruin #40311 üzenetére
Köszönöm!
Elég rárakni egy pendrivera, arról bootolni és futtatni? Kárt nem okozhatok vele, a rajta levő rendszer megmarad? -
Kaci84
őstag
válasz
Balathruin #40311 üzenetére
Persze megtalálom a vezérlőpultba, de könyörgöm mit? Komolyan olyan nehéz leírni a tudatlan parasztnak?
Ha a merevlemez kikapcsolására gondolsz az soha-ra van állítva. És amúgy se az a gond, mert kb. félpercenként leáll, de még másolás, telepítés közben is.
Kék képernyő ez miatt van? Mert erre nem írt senki, hogy az mitől van.Sentinelben megtaláltam a fejlett energiagazdálkodás menüt, ott átálítottam, de azt a menüt Speciális Lemezfunkciók vezérlése nem találom.
-
Kaci84
őstag
válasz
StSanya #40306 üzenetére
Ok, köszi!
Mi az a widle program? Honnan szedjek olyat?
Hol és hogyan kell a HD Sentinelben vagy a Windowsban energiagazálkodást állítani?
A Senitnel smart része számomra értelmezhetetlen, nem értek hozzá, azért írtam ide.Légyszi úgy segíts, meg bárki, hogy a segítség ne szüljön újabb kérdéseket, problémákat.
-
senzaj
senior tag
válasz
Balathruin #40308 üzenetére
Nem találok hozzá.. egy kis helpet kérhetnék?
-
senzaj
senior tag
Hali!
Van 2db HDD-m, egy Samsung HD502HJ és egy 80GB-os WD.
Azt vettem észre, hogy sűrűn kattog a gépbe valami elég halkan, én valamelyik HDD-re gyanakszom. HD Sentinel szerint 100/100 mindkettő. Hogy tudnám ezt kiszűrni? Vagy csak simán valami energiagazdálkodás miatt ki-be kapcsolódik? Ezt hol tudom megnézni? -
StSanya
senior tag
válasz
Kaci84 #40305 üzenetére
HDSentinel progival először is nézd meg, hogy rendben van-e.
A merevlemez energiagazdálkodását kéne kevésbé agresszívra állítani. Vagy a windows-ban, vagy a HDSentinel-ben van erre lehetőség.
Ha a SMART-ban a 193-as érték továbbra is nagyon nő, akkor wdidle programmal lehet állítani.
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Western Digital 1TB SATA3 8MB WD10JPVX notebook merevlemezem még csak 11 órát ment, de már volt 126 újraindulása. Állandóan leáll és utána felpörög ha nézek valamit. Telepítés közben is megáll és nagyon lelassul a telepítés. Ráadásul mióta megvan már vagy 5X leállt a Windows kék képernyővel, hogy ellenőrzi a merevlemez konzekvenciát vagy mi az ördögöt.
Ez mitől lehet, mit tudnék tenni ellene? -
Ricardo128
senior tag
Üdv,
HDD vásárlás után mik az első teendők, mármint tesztelésben? HDSentinel, illetve CrystalDiskMark az alap. Ezeken kívül van valami javítóféle program, mint pl. a felület teszt?
Előre is köszönöm!
-
betyar1974
senior tag
Valaki tudna segíteni? Az asztali gépembe ajánlottak szerver sas hdd-t(15k rpm). Érdemes foglalkoznom vele? Nekem akciós lenne, de nem tudok róla semmit. Milyen a sata3 hdd-hez képest, vagy az ssd-hez képest? Írási és olvasási sebességet sem tudok erről a típusról.
-
oliba
őstag
válasz
Balathruin #40300 üzenetére
Igazából változtatni sem tudtam. Semmit se tudok vele csinálni Ha törlöm a partíciót, akkor se vonódik össze a két terület. Marad a 2000/700. Anno még a win telepítővel próbáltam azt csinálni, hogy formázom már ott. Akkor annyit csináltam, hogy rákattintottam a formázásra, ami kérdezés nélkül két részre csapta a vinyót és onnantól a 700GB-os résszel semmit se tudtam csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobilinternet
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3186, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest