- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
djculture #41099 üzenetére
Az gyönyörű...
Másik baj, hogy már a kisebbek is AF-el jönnek. Csak hogy jobb legyen nekem.Amúgy az az 1MB-os 4k az nem gond most nézem. WIN7 eredmények:
Toshiba 1.2/0.9
WD500 új korában 0.4/0.6
volt egy 1TB-os Samsungom, az tudott ilyet: 0.6/1.7
Hitachi IDE: 0.5/0.9tehát azt se tudom milyen a jobb
Jelenlegi Toshibám 512e-s. XP alól csak háttértár.
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41098 üzenetére
Megnyomhatod de tapasztalni fogod hogy ezek a vinyók nem valók régi oprendszer alá, kb kezelhetetlenre lassul a válaszidejük.. A ide wd blue xp alatt tizszer jobban teljesít .. Nekem két 160-as van berakva egy ős őreg gépbe nvidia raid 0-ban 3.5 mega a 4k, az ilyen bőszme af-es vinyók meg tudnak ilyen 0.75- 1 megákat azt is csak akkor ha nincs rajtuk semmi.
-
quailstorm
félisten
Na várjunk. Most akkor jól gondolom, hogy az egész AF mizéria, amit már a Toshibámnál is olvastam, csak arról szól, hogy ha nem jó az align, akkor Minitool partition wizardban nyomjam meg és kész?
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41095 üzenetére
Bootot még kibírom, az most az AAKS-ről 5-10 perc
Utána meg halál. Mondjuk egy program telepítése saját magáról.(#41094) Doky586: valóban keverem itt a dolgokat, bár elvileg a Red strapabíró, de nekem vagy Blue kell, vagy Black, vagy más márka 7200RPM. Most szétnézek fogalmak ügyében.
-
SRII
őstag
válasz
Balathruin #41091 üzenetére
köszönöm szépen, beállítottam, és sikerült.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
quailstorm #41093 üzenetére
Nos, SATA2-es WD Green-ről ment nekem XP és Win7 is, a boot volt lassú, a többi művelet elfogadható. A 2TB-os WD Red azért sokkal fürgébb a régi Grínemnél, ha egyszerre kell rendszerre és tárolni és csak 1 HDD-re van keret akkor jó szükségmegoldás lehet.
-
Doky586
félisten
válasz
quailstorm #41093 üzenetére
Az XP 2TB-os lemezt még vígan kezel, semmi gondja vele..
"WD redben gondolkoztam"
inkább olyat válassz ami teljesíti az igényeidet.. különben valóban lassúnak fogod találni. -
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41092 üzenetére
"olcsó"
13-16k HUF. 22-ért kapok olyan Toshibát ami van. "olcsó"IDE cuccot felejtsd el. Mintha ott se lenne. Nem a te dolgod. Most egy csapágyas HDD-t kell lecserélni, meg jó sok helyet szerezni. Profilomon látod a gépet, nem egy hulladék azért.
De pont az ilyenek miatt jöttem kérdezni. Nagy kedvem nincs rárakni az IDE 80GB-ra az XP-t, csak azért, mert a 2TB-ot nem szereti. Az lassú már. *buntu mikor nagy ritkán kell róla, elég lomha. Olyan jó kis pörgős cucc kell mint a Toshibám. Csak erre meg mostanában azt mondják, hajlamos a jel nélküli meghibásodásra.
Amúgy WD redben gondolkoztam én is. XP-Vista-7 meg adat lenne rajta. Ezzel teli is az MRB elsődleges lista.
Win10 még nem tudom melyikre kerül. De ahhoz hely is kell. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
quailstorm #41090 üzenetére
Azért írtam a WD5000AAKX-et, mert az olcsó és fürge és gyors és megbízható régi vason is ... Mindaz elférne rá bőven röhögve, ami most az IDE-s cuccon van és táltosabban működne.
2 TB HDD régi vasra, XP-re, megbízhatóan, gyorsan kb.: Mission Impossible.
WD Red 2TB jó lenne tárolásra. -
quailstorm
félisten
válasz
djculture #41085 üzenetére
Az baj. De ebben az esetben a mostani 2TB-ról klónozok az újra, és a Toshibára meg a WD-ről. Asszem az nem AF-es...
Mit jelent az a gyenge? Csapágyhibásnál gyengébben?Amikor a rendszer írja, hogy az eszköz nem válaszol, akkor azért tényleg gyors
(#41086) Zsivaagoo: muszáj tárhelyet növelnem, elfogyott.
Igen, az ebayes 4k HUF-os külső HDD házak nem biztos hogy jók lennének.IDE HDD-n a bootrecord van, GRUB és Windows BOOTMGR. Meg egy ubuntu 12.04. Nincs nagyon használva. Arra jó, hogy ha ki kell próbálni valami linux disztrót, akkor tényleg a vason tudjam.
Igazából elfér a gépben, ahogy a ZIP100 és az FDD is. -
SRII
őstag
Hi!
Van egy western digital 500gb caviar green vinyom, átváltottam ssd-re és telepítés után a win7 használat közben naponta egy - két alkalommal minimum megfagy minden 1-2 másodpercre és hallani ,hogy újra felpörög minden és megy tovább a vinyo.
Nekem a másik topikban azt írták, energiagazdálkodás mód! Ok de ezt hol állíthatom be, hogy ne legyen ilyen akadásom? -
Gabesz87
veterán
ERRE valaki, please?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
quailstorm #41082 üzenetére
Szerintem vegyél egy WD5000AAKX-et rendszernek, XP + Win7 duálban mehet róla régi vason is. (Öcsémnek ilyet csináltam.) Jól bírja, halk, fürge még SATA2-es controllrrre dugva is.
Aztán érdemes megszabadulni az IDE-s vinyódtól.
Az AAKS mehet kívülre, elég strapabíró jószágok voltak.
A táp legyen stabil és megbízható. -
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41082 üzenetére
Az a baj hogy már újonnan csak adwanced formatos vinyók vannak, azok meg nagyon gyengén teljesítenek xp alatt
-
quailstorm
félisten
HDD probléma, de vásárlási. Nem látom hova kéne írni. Csapágyhibával szenvedő WD500AAKS-t cserélnék le.
Cél.: 2TB. XP fusson róla, ez fontos. IDE módban lesz hajtva, sokat. Jelenleg ezek vannak a gépemben.
Csak nem tudom mit szabad venni. Állítólag ami Toshiba ott szerepel, már az is megbízhatatlan. Nem szeretnék minden előjel nélkül tönkremenő HDD-t semmiképp. Viszont nagyon lassú se legyen 7200RPM kötelező.Ezen kívül a WD500-ból jó lenne külső, backup HDD-t tartani. Olyanunk úgy sincs, pénzt meg úgyse kapnék érte. Annyira meg nem kaka még. Ugye bad sector nincs, csak a rázkódás miatt nem bírja ha róla megy az OS. De gameplayt mai napig erre veszek fel például.
Ugye ehhez a projecthez kéne külső ház meg táp. Hol nézzek szét? -
Meghivott
addikt
Újnak számító (szép, jó, gyors) gépemnél tapasztalom azt, hogy ha 1-2-3 órára magára hagyom, akkor ezt követően kicsit "nehezen ébred": lassan nyitja, zárja be az oldalakat, mappákat, szóval láthatóan komótosan reagál, ami kb 1-2 percig tart, aztán ismét villám minden.
Fontos lehet: win7, 3 db hdd (ssd + 2 sata3, hibátlanok, 100%).
Megjegyzem, hogy mikor magára hagyom, akkor van hogy dolgozik (vezetékes kapcsolattal serviio segítségével médiát tol át a tv-re), de ez után is "ébrednie" kell + elvétve, nagyritkán a lejátszás is meg-megakad (nem tudom hogy lehet-e összefüggés).
Ennyire tudtam szakmaian leírni
Ha van javaslat, köszönettel veszem -
ggg666
őstag
Sziasztok!
erre valaki?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
garfield545 #41073 üzenetére
Nem hiszem, hogy más cluster mérettel (helyfoglalási egységgel) formázva máshogy viselkedne. Attól függ, mekkora fájlokat tárolsz rajta. De ha eredetileg is alapértelmezett volt, akkor most sem kellene érezhető különbséget tapasztalnod.
-
StSanya
senior tag
válasz
garfield545 #41071 üzenetére
Megy a honlap pedig, nem tudom miért nem jön be nálad. De lehet, hogy neked nincs frissítés... http://samsunghdd.seagate.com/gb/en/
Az windowsban módosítsd a meghajtó energiagazdálkodását, esetleg HDSentinel-el.
Nem lehet, hogy a windowsban fut még ez-az, ami negatív hatással van a HDD teljesítményre? Nehéz ügy így két eltérő hardware, eltérő windows telepítését összehasonlítani...
-
garfield545
tag
válasz
Glaz-dozfhut #41072 üzenetére
Köszi ezen már régres régen túl vagyok ilyen alapokra gondoltam ez volt a 2dik mondjuk nem tudom hogy bájt méretezéssel meg formázom a vinyot lassuba nem tudom hogy az segit-e ?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
garfield545 #41064 üzenetére
A 20 perc utáni belassulás az win-es energiatakarékossági funkció - azt hiszem, ez az alap beállított érték. Ennyi idő tétlenség után a lemez kikapcsol, a forgás is leáll. Régen, amikor a rendszer is rajta volt, az adott neki munkát és nem volt alkalma leállni.
A funkció kikapcsolásáról itt, az előző ötven hozzászólás közt van válasz, emlékeim szerint.Máshol láttam a legutolsó ilyen választ: Milyen winchestert vegyek? -
garfield545
tag
válasz
StSanya #41066 üzenetére
Szia csak enyit tudtam meg semmi vezérlö frisitést nem tudtam csinálni egyszerüen meg szünt a honlap bese jön
Product Brand Samsung
Model Number ST1000DM006
Part Number (PN) HD103UJ
Marketing Name BARRACUDA
Family 3.5INCH HDD,1000GB,7200RPM,32MB
Interface SATA
Encryption Type NO ENCRYPTION
Capacity 1000 GB
Form Factor 3.5
Product Type DRIVE
Market Segment Personal Compute
Sub-market Segment Desktop Storage
Application Segment DS Mainstream
Performance
Cache Size (MB) 32
Spindle Speed 7200
Interface Transfer Rate 3
Physical
Sector Size 512
Number of Heads 6
Number of Disks 3
Height 26.1MM
Weight .65 KG
Zero G Sensor NElv http://samsunghdd.seagate.com/ ittkénne bejönie de semmi nem jönbe :=
-
-
Gabesz87
veterán
Üdv. A tanácsotokra volnék kíváncsi. Van 2 vinyóm, egy 1 TB Samsung F3 (HD103SJ), meg egy régi 160 GB-os Seagate (ST3160812AS). Már jó ideje az egyik állandó kattogó hangot ad ki, úgy fél percenként. Most már eléggé idegesít. Sajna azt nem tudom melyik, még nem tapasztaltam ki, de majd lehúzom külön-külön őket, és kiderítem. HD Sentinel szerint 100%-os mind a kettő. MI lehet ez a hang? A végét járja, vagy valami más lehet? Keresgélve a hozzászólásokban, olyasmit olvastam, hogy ez nem feltétlen utal arra, hogy tönkre fog menni. De attól még rettentő idegesítő. Az egész gép tök halk, és ezt a hülye kattogást hallom állandóan.
-
StSanya
senior tag
válasz
garfield545 #41064 üzenetére
Operációs rendszer váltás is történt? Ha másik HDD (WD Green) is lassabb lett, akkor miért a Samsung HDD-t "gyanúsítod"? Alaplap? Driverek? Látom, hogy MSAHCI-n vagy, azaz Microsoft-os, gyári windows AHCI driveren, esetleg meg kéne próbálni a chipset-hez való gyártói AHCI driverrel...
Amúgy a régebbi Samsung HDD-kkel van gond újabb SATA vezérlőkön, firmware frissítés kellhet neki, itt keress rá sorozatszám alapján: [link] (Mivel a Seagate megvette a Samsung HDD részlegét.)
-
garfield545
tag
Sziasztok tudnátok segíteni
Van egy samu 1tb-os vinyom amiből csak úgy eltűnt 20MB/s átlagba és erezhetően lassabb lett eddig nem volt vele probléma de amióta meg van az új gépem azóta csinál furcsaságot. Amikor újra inditóm a gépet vagy hideg indításból ébresztem akkor egy darabig szépen "zakatol" teszi a dolgát kb 20-25 perc múlva egyszer csak elhalkul és nagyon belassul. A régi gépembe nem volt ilyen probléma igaz hogy ott fő hdd ként volt és 2 volt osztva (nem hogy ez a baja ?) most egybe van ! De eddig nem is volt rá küldve az AHCI nem tudom hogy ez kavar-e be + most sata3-as foglalatba van dugva. Már nem tudom mi lehet a probléma és eszt jó lenne minél előbb meg oldani mert így nagy fos használniValami ötlet vagy tanács ? (Nem tudom hogy számit-e de gyorsba formáztam-le a vinyot amikor egyesi tetem )
Régi gép tesztÚj gép teszt és a WD Green nél is ilyen a tapasztalataim sajnos
-
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
-
kigyi_23
addikt
válasz
Dragon27 #41059 üzenetére
Azért a táp és adatkábelt a biztonság kedvéért én megnézném a helyedben sohasem lehet tudni. Adatátviteli hibákért és ebből adódó téves bejegyzésekért a smartban lehetnek felelősek ezek is akár. De ez csak egy tipp mielőtt lemondasz róla érdemes meglesni nem tar semeddig.
-
StSanya
senior tag
válasz
Dragon27 #41056 üzenetére
Töltsd le és futtasd a gyári Data Lifeguard Diagnostic for Windows progit. Valószínűleg hibát fog jelezni, ezzel a hibaüzenettel, illetve hibakóddal ad le gariztatásra ott, ahol vetted.
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Már voltam itt pár nappal ezelőtt. [link] Mostanra a kondíció leeset 17% a hibás szektorok száma 587 a program kiírta garanciális csere még nem lehetséges. A garanciából még van kb. 1 hónapom,. remélem még előtte meghal
az érdekesség az hogy a progiban a felületi tesztben A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel erre mentem rá 11 órán át dolgozott és hibás szektor nincs de a kondíció 17%
halna már meg
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41052 üzenetére
Ha valakinek nagyon KELL!, és sok sport van vele, az ennyire meg tudja növelni a munkaidőt, és anyagköltséget. Hiszen a legjobb ha nem kell alkatrész, és úgy menthető. Egy szétszedett eleve 1db donort fel fog emészteni, de akár 3-5 is belehalhat mire a legfontosabb lejön. Így ideális esethez képest akár 3-5-szörös is lehet a meló vele. Valamint ilyenkor jobb csak a kérdésessel foglalkozni, és nem több mentést egyszerre végezni. A lehetséges azonnali beavatkozás miatt. Vagyis macerás tud lenni. Persze nem minden esetben, de.....
-
liksoft
nagyúr
válasz
jozsef8 #41048 üzenetére
Szervusz!
Profi adatmentéses céghez viszed. Mivel bontva lett, így sikeresség vagy kudarc esetén is számolni kell költséggel. Sikeresség esetén "csillagászati" is várható, mely a bontás nélkülihez képest 2-4 szeres árat takarhat. A sikertelenségi legtöbbször a sikeres fele környékére várható. Vagyis ha nem sikerül is, kifizethetsz annyit, mintha bontás nélkül sikeres lenne.
Azt azért szeretném megtudni, milyen ötlettől vezérelve bontottad ki? Hiszen nem véletlenül van pormentesen lezárva a mechanika. A mai drive-ok esetében a légrés 40-70 ezerszer fér el 1mm-ben. Ehhez KELL arányosítani a bejutó szennyeződést. Amit a bontás miatt ki kell szedni, és csak utána lehet elkezdeni a mentést.
Ja, azt nem írtad, a lemezt kiemelted-e? Ha igen, és nem egy lemezes a drive, a fenti összeget be lehet még szorozni egy 3-as értékkel.
Jó ötlet a bontás........
-
jozsef8
aktív tag
Üdv!
Lenne egy 320GB-os 2009.01.-es gyártmányú Samsung HDD-m. A HDD a napokban megadta magát. Kis hangot ad ki magából, kb olyan hangot mikor kézzel hozzá ér a koronghoz az olvasó. Szétszedtem, megnéztem de semmilyen esztétikai hibát nem találtam rajta. Az adatokat jó lenne kinyerni róla, ilyenkor mi a teendő? Köszi! -
törölt tag
Sziasztok!
Seagate Momentus st500lt012-1dg142 HDD-met optibay keretben szeretném működtetni, azonban ebben a konfigurációban a gép (Acer Aspire E5 571g) még a BIOS előtt kifagy.
Optibay, vagy géphiba kizárva, több laptopot és HDD-t is kipróbálétam és csak ez a HDD csinálja ezt minden gépben.
Firmware frissítést, valamint hasonló hibaleírást sem találtam sehol, teljesen tanácstalan vagyok.Valaki valami ötlet?
Köszi.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #41041 üzenetére
"maga a vinyó pedig kb 10szer pittyeg meg felvillan"
Ha hangot ad ki (konkrétan pittyegőt) akkor nem tud felpörögni, ergo a motor kap áramot. Ha a motor kap áramot, és a led villog, akkor a kontroller is működik. Ha a kontroller működik, akkor a loader is lefut tehát az alaplap jó, így biztos hogy nem táp gondja van.
Másik alaplappal sajnos nem fog menni, mert egyedi információkat tartalmaz a merevlemezről az alaplapon csücsülő BIOS chip, ráadásul hiába kerülne rá másik lap az adaptív adatokkal, ha nem ott van a gond. -
King Unique
titán
válasz
nemkurva #41030 üzenetére
Hát ha fel sem pörög és nem az elégtelen táp miatt (próba: másik port / hátlapi port, Y kábel?), akkor az baj, vsz, amit mások is mondtak, letapadt a fej, vagy USB-SATA elektronika szállt el.
a.) Ha M3 Portable, az integrált USB csatlakozós...így marad adatmentő szaki, v esetleg veszel egy ugyanolyan elektronikát és azt átszereled (ha értesz hozzá). My Passportnál, ami hasonló, nemrég sikerrel megcsinálta egy tag, így megúszta a drága adatmentési díjat.
b.) Ha letapadt a fej, akkor mindenképpen adatmentő szakemberhez kell vinned. -
Saltwater
aktív tag
-
Saltwater
aktív tag
válasz
andikah17 #41034 üzenetére
Ha fontosak az adataid, akkor adatmentéssel foglalkozó szakemberhez fordulj, mert szükséges a merevlemez megbontása pormentes környezetben, és utána az adatmentéshez adatmentő célhardver is kell a legmagasabb adatmentési arány elérése érdekében.
Ha nincs rajta fontos adat, ajánld fel a merevlemezed adatmentőnek donornak, és szerezz be egy újat. -
Tikakukac
titán
válasz
Saltwater #41032 üzenetére
Mi ebben a furcsa?
Hogy szerintem pár mázsa használt notivinyó ment át rajtam laptopokon keresztül és ilyet még nem pipáltam. A legjobb, hogy 2 szervizvezető sem, pedig azért láttak már ők is notihibákat és igazándiból náluk csak kisebb tudorok vannak a cégnél.
A furcsa továbbra is az, hogy nem fokozatosan romlott, hanem bebillentette a "lassú leszek tök indokolatlanul" flaget 1-esbe és kész. És mivel tudatos HDD-ről nem tudok, gondolom ennek oka van: szoftveres oldalról vagy hardveres oldalról.
Ez a hiba tipikus memhiba lett volna. Második nagyon erős tippem volt a HDD, csak annak lenne valami nyoma, hangos, kattog, pörög, égetően forró, bármi. Ez csak lassú. Ami rossz az hibás, nem pörög fel, szétesett, beázott, szektoros lett, elektronika halt le akármi. Csak idegel, hogy nem tudom mi a baja.
-
Saltwater
aktív tag
-
nemkurva
újonc
van egy Samsung 1TB-os külső vinyom. Nem volt vele semmi problémám. Egysercsak nem ismerte fel semmi. se tab se laptop se dekóder... amikor gépre dugom a gép az jelzi h usb lett rádugva de csak hangjelzéssel. maga a vinyó pedig kb 10szer pittyeg meg felvillan a led hogy bekapcsolt de nem pörög és nem is csinál ezen kivül semmit. MIÉRT?
-
Tikakukac
titán
válasz
Balathruin #41020 üzenetére
Jobb lett, most érte el azt, mint mondjuk a 3 évvel idősebb 60 gigás notivinyó 1000 nap használati idővel, töredezetten
Nincs rajta semmi, nekiindítom és írni fogom vagy 3 napig. Olyan nincs, hogy ne legyen baja, most is fél napig ment a teljes újraírás de még gyenge szeki sincs, semmi. Márpedig a társai nem ilyenek.
-
mikk2000
őstag
Egy merevlemeznél ha mondjuk két vagy több tányér van, akkor előfordulhat gyárilag az, hogy az adatokat párhuzamosan írják rá, azaz ezáltal gyorsabb lesz?
Ez inkább elméleti kérdés, de kíváncsi vagyok
-
Giot
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #41022 üzenetére
Mindenesetre furcsa.
Semmi sem történt vele tegnap, délután még csak itthon sem voltunk. -
Glaz-dozfhut
őstag
Ez alapján PH cikk:elromlott a merevlemezem, ha tippelnem kellene, valami leválás történt a belsejében és valami idegen test szántja a tányérokat.
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Elég komoly problémával nézek szembe.
A gépben 2 hdd van:Samsung HD753LJ évek óta gond nélkül teszi a dolgát.
Ezen van a rendszer.Seagate ST3000DM001-9YN166
Ezzel van a bibi nem is kicsi.Egy délután alatt több mint 3000 bad sector. Egészen tegnap délutánig semmi gondom nem volt vele. A gép nem lett megütve, nem rúgtunk bele, nem volt áramszünet. Mivel egy 3T vinyórol beszélünk elég nagy adatmennyiség van rajta. Rendben cserés lesz, de mi okozhat ilyet? Egyik napról a másikra ekkora problémát egy HDD nél?
Nyilván ha nincs használatban akkor nem növekszik a badsectorok száma. De mihelyst műbe kerül írás olvasás egyből növekszik a BS-ok száma. -
Tikakukac
titán
válasz
Doky586 #41018 üzenetére
Nem akarok ilyen számokat látni. Látok eleget, most csináljuk a nagy SSD tesztet, itt van minden friss újonc, vannak ilyenek
HDD-nél maradunk, mert az SSD ára a gép ára lenne, plusz nem kell SSD mert egy rendes vinyó 5400rpm-el is tökéletes, adtam is egyet neki kölcsönbe.
Defrag nem segít, mindegy mit hova rakok ez ilyen. Engem az érdekel miért ilyen és ha lehet mitől nem lesz ilyen, nem 1 bites user vagyok, már bőven túl vagyok a firmware frissítésen is, szóval efölötti szakmai hsz.-ek jöjjenek
-
Tikakukac
titán
Megvolt, ugyanez a gond. Indokolatlan lassúság, időnként teljes fagyás, i7-es gépben is, 8 giga rammal Chrome 3 lappal. Kizárásos alapon akkor csak a vinyó a ludas
Saltwater: Ben Johnson nem is winchester. Biztos van ilyen HDD lassulás is, de, hogy nekem még nem volt olyan noti vinyóm ami ilyet csinált volna, de még 2 Dell szervizvezető sem hallott-látott ilyet az elmúlt nem kevés időben...az fura.
-
Tikakukac
titán
Van egy ilyen eredményem egy 160-as WD notivinyóról. Semmi rendellenes nincs benne, nem kattog, Sentinelt végignéztem semmi, WD Tool diagnosztika lement, semmi. Csak retek lassú. Konkrétan barátnőm gépéből van aki lassúságra panaszkodott. Aztán win újra mondom vírus. Nem. Memtest. Nem. Aztán klónoztam egy másik vinyóra ami tuti jó, és ilyen 40-50%-al gyorsabb lett minden, boot, megnyitások minden, plusz nincs nonstop HDD aktivitás.
Lehet ezzel a vinyóval valamit kezdeni?
-
StSanya
senior tag
válasz
2thletme2day #41008 üzenetére
Normális, a HDD gyártók 1000-res váltószámmal számolnak, nem 1024-el. Ha a 2 TB-ot felszorzod 1000-el bájtra, majd visszaosztasz 1024-el, szépen ki fog jönni az 1862 GB, (pl. az én 1 TB-om pedig 931 GB).
-
Doky586
félisten
válasz
2thletme2day #41008 üzenetére
2000 / 1.024^3=1862....
-
2thletme2day
őstag
Hali.
Tegnap gazdája lettem egy WD Red 2TB HDD-nek. A kérdésem annyi lenne, hogy normális-e az, hogy a rendszer a 2 TB-ból mindössze csak 1862 GB-ot lát? Ennyit is engedett particionálni.
Mire használja a maradék 136 GB-t a rendszer/HDD, hogy olyan mintha nem is lenne ?!
-
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Ma rohamosan csökken a kondíció egy WD Red WD20EFRX gép bekapcsolása után Hard Disk Sentinel 98% kondíciót mutatott.Rövid önteszt után lecsökkent 90% mostanra pedig csak 86% van.
Meg valami eszközhibát ír ki...
Most szerintetek áramtalanítsam a HDD-t amíg nem veszek másikat? Van másik program amivel ellenőrizhetem a hdd-t? -
ron8
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy a külső winchesterem nem müködik,adapter majd usb beizzítása után semmi.Nem is nagyon pörög fel,inaktivnak tünik az egész.Probáltam masik kábellel is de meg sem mozdul.Hallom hogy beindul de nincs olyan nagy hangja mint amikor normálisan müködik.Probáltam másik gépen is de hiába. Egy WD 1 TB-rol lenne szó ha számit ez valamit...van e esély arra hogy ne kelljen kukázni a lemezt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- HP 65W töltő eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest