- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kenand #139516 üzenetére
Akkor "uccu neki" 2-3nm-ből tudsz "hajtogatni" magadnak egy olyan dobozt mint a Referece-é, pácolod, lakkozod, dobsz bele pár hsz-t meg némi elektronikát; kész is a "házi 7K" és pár 10e Ft-ból meg is van .... tiszta hülyék ezek a németek, hogy nem igy csinálják és ráadásul van pofájuk ennyit kérni érte ....
-
Dorian
félisten
válasz
kenand #135000 üzenetére
Igen, egy bizonyos szint alatt ennek valóban nincs túl nagy jelentősége, ezért is él a köztudatban a "csak egyesek és nullák"
Viszont efelett pedig eléggé meglepődik az ember ha egyszer csak vesz egy jobb táp-ellátású és digit kimenetű forráskészüléket. Velem épp a hétvégén történt. -
válasz
kenand #134995 üzenetére
Sőt most látom kivételesen a Predator 1-en és Predatorson van magyar felirat...
Viszont - évekig nem volt, de most hozzátettek 2 Fontot postára... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kenand #134382 üzenetére
Mekkora a moziszoba?
Az is jelentősen befolyásolja hogy indokolt e a 7.1.
Nalam is be van kötve a 7.1,de mint írod is ritka a 7.1 forrás, igy javarészt en is 5.1ben hallgatom, független a 7.1 től.
Persze van olyan film ami 7.1 es brutál jól szól.
Épp tegnap néztem a holnap határa c. filmet, no ott bitang jó volt a 7.1.
A 'sima' 5.1 - 7.1re történő hangképzés nekem nem minden esetben nyeri el a tetszesem.
Itt olvastam szamtalanszor hogy inkább egy jobb 5.1 mint valamilyen 7.1...
Ezzel egyet értek. Az 5.1 jobb ha gyárilag 5.1 hamg van.
A gyari 7.1 ritkább viszont korrekt teret tud adni.
Ez mind az én személyes véleményem. -
HagaNRG
őstag
válasz
kenand #97647 üzenetére
Ez a CAV DP288 vállalható megoldás lenne?
Adott esetben még akár a surroundokról is lemondanék és csak az álló párost hoznám el. Ha a mélye kiemelkedően jó, akkor egy ilyen nekem jó is lenne a hálóba.
Valójában ugyanis egyszerre két rendszert építgetek
Megérkezett az új erősítő, a Pio 329-es olcsójános, ezzel lehetővé vált a hálóban való mozizás számomra
Ehhez az erősítőhöz viszont jelenleg nincs hangfalam.Első körben végigpórbáltam a jelenleg a lakásban lévő hangfalakkal:
- Amit első körben a hálóba szántam, lévén használaton kívül van: a Koda 5.0-ás szett surround párosa. Ez minden tekintetben alkalmatlan bármire a surround hangmegszólaltatáson kívül úgy, ahogy van. Az erősítőre kötve frontként alkalmazva semmiben sem javul a hangzás, mintha csak a tv szólna önmagában. Ezt mondjuk nem gondoltam volna azért, de tényleg így van.- Következett a nappaliban lévő házimoziban frontként alkalmazott Clarus Charon. Ezzel már megszóltat némi mélyhang is, de alacsony hangerőn hallgatva nem fogtam padlót a hangzástól. Kezdtem úgy érezni, hogy inkább egy subbal párosított soundbart kellett volna vennem az erősítő helyett. (pedig azt hittem egy soundbar hangját lazán verni lehet bármilyen hm erősítő+ stereo hangfal párossal.)
- Végső próbálkozásként következett a két Koda álló hangfal, ami jelenleg a nappaliban a surround szerepét tölti be.
Ezzel már egész szép mélyhangok jelentek meg, a Gravity elején a szerelés közben végig hallható morajlás, vagy a csavarbehajtó gép mély dohogása egész szépen jelen volt. A TV hangszórókra átváltva itt már óriási differencia volt az erősítő+hangfal páros javáraSzóval azt hiszem, elértem a célom, aránylag nyugis hangerőn, ami még a mellett alvó családtagokat sem zavarja az alvásban, minőségi hangokkal lehet nézni a filmeket. (egy éve ilyenkor épp a gondtalan filmezés miatt megpróbálkoztam már a fejhallgatós megoldással is. Kezdtem az olcsóbb darabokkal, majd haladtam az egyre drágábbak felé, de rájöttem, hogy rohadt kellemetlen és kényelmetlen úgy feküdni és néha elszunyókálni, hogy a füles kábele útban van, ráadásul maguk a fejhallgatók is kényelmetlenséget okoztak rövid időn belül, vagy nyomták a fülem. Jött egy komoly és drága fülhallgató, az legalább már nem nyomta a fülem, de a kábel itt is problémát okozott. Közben rájöttem, hogy azt sem bírom üvöltetni. Most ezzel a Koda álló párossal normális hangerőn megvan az a mélyhang, ami a jobb fejhallgatókban is volt hasonló hangerőn)
Nem bírok viszont leállni, mivel jelenleg minden hangfalam eladóban van, így felmerült, a Kodák helyére esetleg érdemes lenne-e egy olyan álló hangfalpárt venni, aminek az oldalába integrált subhangszóró is van. Tudom, ez nem színvonalas megoldás, de talán a célnak tökéletesen megfelelne.A fent említett CAV-ok közül a google-s képek szerint van olyan, aminek van az oldalába szerelt sub. (de azt sem tartom kizártnak, hogy a két 20-as mélyközéppel szerelt hangfalak is már vállalható mélyet adnak)
Köszi szépen a segítséget!
-
HagaNRG
őstag
válasz
kenand #97647 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
2007 óta van egy Yamaha 357 (alap) erősítővel kombinált házimozim, ez idő alatt úgy gondolom, ha nagyon szerettem volna, tudtam volna óriási pénzeket a fejlesztésbe ölni, de soha nem kapott el a hév különösebben.
Most is csak azért merült fel a fejlesztés, mert a Koda-t lehet, hogy elvinné valaki, így kellene a helyére valami, lehetőleg nem túl drága 5.0 szett.
Én tényleg nem szeretnék most 100 fölé menni, de az általatok ajánlott szettek meg pláne szimpatikus kategória az árakat tekintve.Köszi mégegyszer mindent!
-
escape
aktív tag
válasz
kenand #96433 üzenetére
Köszi a választ. Nagyon sok az a 160K, amit a kolléga ajánlott avr+hangfal kategóriában. Tetszik a Denon x1000, de költséghatékonyság miatt az 500-as lesz, a hangfalak viszont maradnak. Így már csak 130K. Mivel a projektor is tervben van, inkább arra költeném a felárat.
-
BBéci
legenda
válasz
kenand #94186 üzenetére
Melyik sztereó erősítőnek van optikai bemenete, amit olcsón megkap azokhoz a sok éves, belépő kategóriás, házibuli hangdobozokhoz?
Valamint miből gondolod, hogy egy nagyon olcsó (házimozi) erősítőnek jobb a DAC-ja, mint a Mac-nek? És egyáltalán, meghallaná valaki a különbséget azokon a Pioneer ládákon, pláne házibulin?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kenand #94186 üzenetére
+1 a linkelt hangfal párnak
adamssss:
ha érdekel a személyes tapasztalatom azokról a hangfalakról -
zolaas
senior tag
válasz
kenand #93597 üzenetére
Hát ez így elég hülyeség sztm, de legalább is félrevezetés. Mert akkor én most mit is csináljak? Van 1 AVR-m meg 2 db frontsugárzóm. És mégis nézek mozit..hallom is amit beszélnek, igaz nem nagyon értem, mert sajnos nem tudok külföldiül, de legalább elolvasom
Centerem mostanában nemigen lesz.. Szóval el lehet mozizni 2.0-n is.
-
longwild
aktív tag
válasz
kenand #93593 üzenetére
Koszonom válaszod!
Nos amolyan mindenes lenne a cel. Film, zene, sokfele forrasbol.
Azert nem vennék sztereo erősítőt, mert előbb vagy utóbb bővíteni is szeretném ha lesz money vagy nagyobb szoba.
Erositokbol amit neztem, mind 3-4 hdmis.
Cavon elgondolkodok meg. De pl mi a véleményetek az Infinity Delta rendszerekrol?
-
BBéci
legenda
válasz
kenand #93599 üzenetére
Ezért írtam, hogy kellően jó minőségű erősítő használata esetén. A SF nem az.
Felesleges példának felhozni egy hibásan működő, vagy eleve vacak erősítőt. Ha normális, akkor tutira nem veszed észre, (középen ülve) hogy szól a center, vagy csak a frontokból jön minden hang.
Sztereó erősítővel is remekül lehet házimozizni. -
BBéci
legenda
válasz
kenand #93593 üzenetére
"Ha moziban is gondolkodsz jó frontok mellett legalább center kell, mert- ha csak nem kapcsolod sztereóra- a hang a centerből szól."
Ez így, ebben a formában nem igaz. Ha kellően jó minőségű az erősítő és a hangdobozok, amik szabályosan vannak elhelyezve és az akusztikával sincsenek súlyos bajok, akkor meg nem mondanád, hogy szól a center is, vagy sztereót hallasz.
HDMI már a 8 évvel ezelőtti erősítők jó részén megtalálható, 2008-tól kezdett terjedni a HD hangformátumok dekódolása.
(#93594) geucsa
Keresztmetszet, átmérő, vastagság. Nem kívánt törlendő. -
vj0c1
aktív tag
válasz
kenand #93424 üzenetére
Értelek, köszi a választ. A jbl-t időközben vitték is, úgyhogy gondolkodom a dolgon az általad linkelt Tannoy és a Wharfedale között.. A kettő között van valami lényegesebb eltérés? Tudom ez már 45 de néztem még ezt a klipsch rw-8at is, erről mi a vélemény?
-
v-man
őstag
válasz
kenand #93387 üzenetére
Köszi szépen.
Megnéztem ezt az Onkyo-t, valóban hasonló tudásúnak tűnik, mint az Akai és valamivel csak jobb márka (legalábbis manapság)
Az hogy alul vagy elöl van a hangszóró milyen hatásbeli különbséget ad?
Valamint az mennyire számít, hogy az Onkyo Frekvencia átvitel: 25 Hz–200 Hz, míg az Akai 40-ről indul? A Tannoy pedig 45. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
kenand #93322 üzenetére
Köszi a válaszodat! Túlhajtva egészen biztos nem volna, túl sokáig és sűrűn használva sem és egyébként sem biztos, hogy így maradna, csak kipróbálnám, hogy miként szólna együtt a 2 pár. Egyiknek szép tiszta a hangja a másiknak pedig jók a mélyei, nincs egyelőre sub-om, ezért szeretném a sztereóból megoldani. Ha ezt így össze szeretném kötni, akkor a pozitívat a pozitívval csavarjam össze?
-
BBéci
legenda
válasz
kenand #93179 üzenetére
Annak a Philipsnek a hangminőségét, szolgáltatásait, anyaghasználatát, kivitelét ma megkapod 50000 forintból? Talán a háromszorosából.
(#93182) xtremetuning
Valóban baromi unalmas, hogy az ember próbál segíteni és válaszként sértődött személyeskedés érkezik. Ez még akkor sem normális reagálás, ha az a bizonyos segítség kissé szárazon, nyersen fogalmazódott meg. Ráadásul folyamatosan jön az ellenkezés, hogy márpedig van különbség a híg szar és a fos között. Ezt még a régi Indexes fotós fórumokból hoztam.
Neked van igazad, amikor nem alacsonyodsz le egy bizonyos szint alá és a bögreszettes kérdésekre még véletlenül sem reagálsz. -
Patice
nagyúr
válasz
kenand #93164 üzenetére
A gyógyszerek mellékhatásainak van gyakorisága is (ami fel is van tüntetve a kísérőiratokban), és nem csak nagyon ritka lehet.
+ Lehet olyan mellékhatás, ami csak később derül ki (pl. 100.000/1 gyakorisággal) ezt később bele is kell írni a kísérőiratokba.
Bocsi, hogy beleszólok de a szakmámba vág.
-
Norbi 72
veterán
válasz
kenand #82287 üzenetére
Tehát 2 mozivasad van.Az SF-ről nem találtam semmi okosat,vagy szervíz,vagy amit írtál,sztereóztok vele.
High end Onkyo integrált nincs,csak az elő/végfok párosra akasztotta rá a Stream Audio.Nem írtad,melyik tipus.
-
Toobee
veterán
-
Alfalaca
csendes tag
-
Dorian
félisten
Szép! De a frontokat húzd előre, legalább a szekrény elejének a vonaláig.
Nekem első reflexes hangdobozom van, de ennél is sokat számított, hogy a korábbi 65 helyett 85cm-re van az első síkjuk a mögötti faltól. Úgy eléggé mélybe húzó hangszíne volt, így sokkal jobb.
A sub-ot nem tudod máshová (akárhová) tenni? -
Thuglife
senior tag
Pár jó tanács: a hangdobozokat mindenképp húzd előre minimum 30-40 centivel (ha tudod még jobban mert ennél nem is lehet rosszabb, hogy így rátolod őket a kőfalra), a másik, hogy az erősítőd tetejéről azonnal kapd le a dvd (bluray) lejátszódat, mert így nagyon hamar tönkre fog menni, iszonyatosan melegedni fog. Nem hiába írják, hogy kell 15-20 centi helyet hagyni felette.
-
T-Tboy
tag
Köszi a választ!
Akkor jó ha nem a egész nyomó full műanyag kabinetes. Előző aktív ládám egy Pio volt és annak is csak a hangsugárzó előtti keret/rács rész volt műanyag ami textillel volt bevonva kívülről, de nagyobb hangerőn engem idegesített néha a műanyag ciripelése.
Az erősítődről feltételeztem is, hogy biztos van benne tartalék még rendesen ehhez a 5.1-es szetthez képest, azaz, valószínűleg kissé komolyabb hangfalszettet is elégségesen ki tudna szolgálni.
A fő, hogy elégedett vagy vele akkor ennyi pénzért. -
T-Tboy
tag
Na, jó hogy ezeket leírtad.
Ugyan venni nem akarok ilyen Onkyo 5.1-es hangfalszettet, de mióta láttam őket azóta érdekel a dolog, hogy vajon hogy szólhatnak ezek?
Nem kérek ódákat vagy ilyesmi, csak hogy ezek a kis mély-közepekkel megáldott front hangfalak és ez az aktív nyomó bír e rendes hangokat kiadni magából és hogy bírják e a nagyobb hangerőt?
A aktív nyomó műanyag házas? Nem zörög? Nagyjából ezek érdekelnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest