Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Flowtation #42247 üzenetére
De írja alul, hogy mik a különbségek. Nekem egyébként optimalizált, de az égvilágon semmin nem változtat. A hangdekóder wasapi, a csatornák száma 5.1, a hangtovábbítás eszköze ugyancsak wasapi, és engedélyezni kell, a HD hangokat, amennyiben, az AVR-ed erre képes.
Csak expert (profi) módoban láthatóak ezek a beállítások.De van HTPC fórum, KLIKK IDE. Szerintem, a téma oda jobban illeszkedik.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz #48613632 #42252 üzenetére
csak egy pár szó erejéig. Azért nem értettem, mert nekem bizony változtat a hangon, mint írtam a zenénél sokkal tisztább fixen, mint optimalizált beállításon. Filmnél is van különbség, de azt elvileg értem. De nem offolok itt tovább, valóban nem igazán ide való.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
törölt tag
válasz Flowtation #42253 üzenetére
Lehet, hogy az én megfigyelésem nem helytálló, meg fogom nézni. Nekem AVR-en keresztül megy, de eddig nem tűnt fel, hogy bármi változna. De elfogadom, hogy így van, ha Te direkt odafigyeltél erre.
-
junkpod
veterán
válasz Flowtation #42241 üzenetére
Ezeket csak akkor kell használni ha a kodi-ra bizod a hangsavok dekodolasat. Ha dekoderes avr-ed vagy külső dac-id van akkor ezek helyett a passthrough módot válaszd.
Box's don't touch!
-
Flowtation
őstag
válasz junkpod #42255 üzenetére
Aham, közben a másik fórumban már meglett ugyanez a válasz!
Köszi mindenkinek!(#42254) pitepeti71
Megmondom őszintén ez az első ilyen minőségű zeném. Azt sem tudom, hogy hogyan kell váltani a dts-ma és a flac között, még nem jöttem rá. Kíváncsiságból
szedtem leszereztem be, ugyanez megvan sima mp3-ban, csak azért, hogy mennyi különbséget tudok észrevenni a saját rendszeremben.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
törölt tag
válasz Flowtation #42256 üzenetére
Én nem szoktam zenélni, vagyis szoktam, csak nem így, hanem fejhallgatóval, sztereóról, így fogalmam sincs, de szerintem más, és más liga a kettő.
Amennyire én tudom, a DTS kifejezetten filmes anyagok sokcsatornás audió sávjára vonatkozó veszteséges, és veszteségmentes tömörítési eljárás, míg a FLAC kétcsatornás, és csak zenei anyagokra vonatkozik.
Legalábbis, én sem filmet nem láttam még FLAC audio sávval, sem zenei felvételt nem hallotam, mondjuk DTS HDMA sokcsatornás hanggal. Kivéve persze a zenei blu rayek, ahol viszont kép is van.
Azt sem tudom sajnos, hogy egy AVR képes e felismerni, és dekódolni a FLAC zenei anyagot.
-
Quetz
őstag
válasz #48613632 #42257 üzenetére
Létezik multichannel FLAC, és az erősítők képesek sztereó FLAC fileokat dekódolni. Ez utóbbi persze korlátok közt működik csak.
Részleteket itt találhatsz: Lossless comparison
-
BBéci
legenda
válasz #46129152 #42239 üzenetére
A mágnes a membránt mozgató motor része. Minél erősebb a mágneses tér, annál több wattot kell belepumpálni, hogy a lengőtekercs és a hozzá kapcsolódó membrán elkezdjen mozogni.
A pici mágnesű hangszórók (kivételt képeznek a neodímium anyagúak) általában könnyen hajthatók, jó példák erre azok, amiket gyárilag az autókba szerelnek. A gyári fejegységeknek csekély, csatornánlént 8-10 W a teljesítményük, ahhoz méretezik. Ebből következik, hogy amikor jobb minőségűre cserélik a hangszórókat, de a fejegység marad, nem lesz számottevő hangminőség javulás, sőt, akár rosszabb is lehet.
Itt felmerülhet a kérdés, minek növelni a mágnest, amikor az nagyobb teljesítményt igényel? Kis mágnes, kis teljesítménnyel nem adja ugyanazt az eredményt?
Maradva az autós példánál, nem kell nagy mágnes, mert a membránok vékonyak, könnyűek, viszont nem eléggé merevek, ami miatt a hangminőségük olyan, amilyen. A membrán merevsége alapjaiban határozza meg a hangminőséget. Mindenféle csoda anyagokkal kísérleteznek, de ami kellőképpen merev, az vagy nem könnyű, vagy baromi drága.
Tehát kell a nagy és/vagy erős mágnes és sok watt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
qqzs
őstag
Szerintem valami hasonlo kene mint a projektor topicban van a kerdes feltevesi tanacs. Jo most sarkitok parat de szarkazmus ironia meg hasonlok miatt, hatha jobban atmegy amit gondolok.
Kerdesedben mindenkeppen szerepeljen hogy
- mennyi a havi beveteled, vagy mennyit szansz ra
- van e gyerek/kutya/macska/akvarium a lakasban,
- mekkora helyiseg ahol szolna a cucc es mennyi hely van a fal es a legkozelebbi butor kozott ahova hangszorok kerulnek, van e szonyeg/fuggony stb
- csaladi haz vagy panel,milyen regi az
- milyen szinu a fal es a padlo
- havonta hany orat nezel mozit, hallgatsz zenet atlagban (de tenyleg!)
- mid van most es mi volt elotte
Kb ez alapjan be lehet loni milyen tanacsot adjunk. Itt ezeknek a ket harmada szoba se kerul de a valos elmeny, vegeredmeny meghatarozo resze es segit empatikusabb valaszokat adni.
Ezek alajan lehetne foglalkozni korisboritassal is, mert ha csak megdicsernenk a kitartasat nem bedongolnenk a foldbe lehet kevesebb "trolkodas" pattant volna vissza.#42227) Daywalker: "A: valakinek megfelel az úgy (simán lehet, nincs mindenkinek hallása ehhez) B: pénze nincs és próbálja magával is elhitetni, hogy ez jó."
En nem irtam azt hogy a keverek hangfal setupom a tokeletes hanem azt irtam hoyg a korulmenyeim miatt meg vagyok elegedve.Se A se B hallottam jobbat csak a nappalimba es az aktualis eletembe nincs ertelme. Majd ha lesz ertelme megveszem. A konzolnal is az ertelmetlenseg zavart. Te még kb a tetejet surolod a beleponek de alulrol azaz velunk vagy (még ), az is kiveri a biztositekot amikor a tetejetol joval fentebbrol leszologatnak ide hogy masfel millio hasznaltan az már elviselheto. EMPATIA es ERTELEM a kulcszo szerintem. Ettol fuggetlenul tanulok sokat pl vastagabbak lettek a hangszorokabeleim a frekviancia fuggo csillapitas miatt de nem azert mert ugy erzem hanem mert halottam mikor a teszthangokkal szorakoztam hoyg 90-120Hz kornyeken bombolni kezd , gondoltam valami interferrenciarezonancia aztan latom a grafikont meresekkel igazolva. elmentem a villanyszerelo boltba oszt vettem vastagabb kabelt jobb is lett a hangja.
(#42223) Bodrik: van ekezetes billenytum csak 18 ev UK utan mar nem all ra a kezem es mint fentebb irtam ertelme sincs az ekezeteknek a kommunikacioban
Egyebkent annyira kivancsi lennek hoyg az eletben mit gondolnank studiokorulmenyek kozt meghalgatva egyik masik tipclako cuccat vagy csak hangfalszetet korisdobozost is belertve. aztan lehetne sorozni utana miutan meghallgattuk a mebrananyagplacebok hatasa a szekszualis eletunkre eloadast valakitol
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
BBéci
legenda
válasz Daywalker #42263 üzenetére
Mostanáig csak olyan mágnes árnyékolással találkoztam, ami egy fémkupak volt.
A dupla mágnes növeli az "erőt" és a lengőtekercs mozgási útját.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
libus
őstag
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
BBéci
legenda
válasz #46129152 #42270 üzenetére
Az a mágneses árnyékolást adó kupak, aminek a méretéből nem érdemes következtetéseket levonni.
300 W nem számít soknak a szubbasszus hangszórók között,1000 az már valami. Persze nem rövid idejű csúcsértékként, hanem folyamatos, RMS-ként. Tehát az a mágnes pont megfelelő méretű.
Bemenetekről nemrég volt szó, keresd meg!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Daywalker #42274 üzenetére
Műanyagnak tűnik, de attól még lehet nagyon jó a hangja.
Telefon szótárából lehet törölni, pár hónapja rászántam 10 percet.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Daywalker
addikt
-
libus
őstag
Köszönöm a válaszod..akkor ez kiesett..
Még ezt a Taga-t néztem...zsoika Körülnézek...
[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
törölt tag
A kupak alatt ugyanekkora a mágnes, azért gondoltam,hogy elég nagy. Csak a Sub mágnese olyan kicsinek tűnt. De erre a 12 nm-re még sok is.
A múltkor Toto- I will Remember DTS -t hallgattam, és a gyomromban éreztem rendesen. Elég jó volt a 12 Katona is, amit legutoljára néztem itthon.
Nekem ez a belépő szintem.
De azért érdeklődő típus vagyok,hogy mi miért és hogyan és egyébbként is.... :-) -
BBéci
legenda
válasz Daywalker #42279 üzenetére
Emlékszem.
A képen saccra 8 vagy 10 colost látok, nekem 12-es van, 8 kilós mágnes, 4 colos lengőcséve. Arra gondoltam, amikor az előző hozzászólást írtam.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
10-es. Tényleg mondtad, hogy neked is volt/van. A durva az volt hogy a ládával együtt 40 kilót nyomott, csak a hangszóró 18 kg Később egy Helix volt, P-sorozat, az nagyon finom darab.
Sajnos most csak fostos gyári Bose van... Kicsit többet vártam tőle, de mindegy, ezt nem heftölöm széjjel.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
BBéci
legenda
válasz Daywalker #42286 üzenetére
Az enyém lassan két éve pihen, az Octaviában a gyári lom szól, az is csak elvétve, mert messze az ingerküszöböm alatti minőségű. Ami fejegység szóba jöhetne, az 1000 euró, ami ha összegyűlik, mindig van, lesz fontosabb helye.
-
Daywalker
addikt
Én eladtam már, nem kezdek mégegyszer autohifibe, nincs már rá pénz, idő, energia, pedig jó buli volt az asszonnyal rezgéscsillapító lapokkal burkolni szabadidőben a lemezeket, de elmúltak ezek az idők, ritkán autózom, gyerekek mellett meg úgyse lehet veretni legalább annyira, hogy picit élvezzem. Marad a házimozi.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #42288 üzenetére
Leengedett (lehúzni a csajok bugyiját szoktam) ablakkal nagyon vacakul szól a zene.
Azért kell combos erősítő és szubláda, mert a menetzajok elnyomják a gyengét. 130 km/órás sebességnél is elegendő dinamikát kell nyomnia. Autóban is érvényes: ne lehessen észrevenni, de hiányozzon, ha kikapcsolod. Tőlem sokszor megkérdezték: nincs mélyláda? Pedig szólt rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz zsoika #42234 üzenetére
Ha bele mersz vágni a DIY-be, akkor gyakorlatilag ikeás házi mozi hangfalakat tudsz rendelni USA-ból: DIYSG home theater monitors. Kapsz lapra szerelt dobozt, hangszóró készletet és még a hangváltót is kérheted összeszerelve.
-
zsoika
addikt
Nem túl tetszetős dobozka! Ha garázsba kellene akkor még oké ,de lakásba nem.
Amúgy ez csak sima összeszerelés lenne (mint a Pl. LEGO ) nem igazi DIY....ott magad tervezed a dobozt váltót és kb. mindent. Amcsiból az árra rájönne még a VÁM és az ÁFA is, de azért köszi.ui.: Amúgy ezek a sugárzók milyen minőséget képviselnek?
(#42291) libus: Türelem
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz zsoika #42295 üzenetére
A kivitelezés csak rajtad múlik, én nem találom csúnyábbnak mint mondjuk ezt:
Megcsinálhatod mondjuk ilyenre:
A minőségről nem tudok nyilatkozni, itthon nem tudok róla, hogy bárki épített volna ilyet. Akinek van külföldön azok imádják. A hangfalak árazása kapcsán több helyen is említik, hogy 1:5 - 1:7 arány áll fenn az alkatrészek ára, és a kisker ár között. Itt az alkatrészeket összértéke cirka $300 Áfa nélkül, azaz kiskerben ez egy $1500-$2000 árú hangfal lenne ( amire rájön még az Áfa).
-
zsoika
addikt
Így sem tetszik igazán. Nappalimba nem tenném be, de egy buliszobába már igen.
Moziszobába meg inkább csinálnék körbe egy előtétfalat és HiVi ilyen frontot, meg ilyen HiVi centert...hátra meg mehetne mondjuk HiVi-ből ez . Mélyből meg teleszórnám (4db) ilyennel.
Most válaszoltak az árakkal kapcsolatban. [link][ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz zsoika #42297 üzenetére
Előtétfalban minek rontanád el a hangot fekvő centerrel? Azokat a TV alá találták ki. A másik probléma a linkelt hangfalakkal a 86-87dB érzékenység. Amit a HTM-12 1W teljesítményből produkál, azt a HiVi 100W-ból tudja csak. Ha optimalizálni szeretnéd a házimozid hangját, akkor érdemes ezeket a szempontokat figyelembe venni:
- Waveguide-al készített hangfal, hogy minimalizáld/megszüntesd a plafonról és a padlóról érkező visszatükrözött hangot
- Magas érzékenység: hogy csökkentsd a terhelést az erősítőn
- Nagy membránfelület: csökkenti a torzítást magas hangerőn, mert a membrán kitérése nem lesz akkora, mint egy kisebb átmérőjű hangszóróé
- Előtét fal használata: hogy megszüntesd az SBIR miatti frekvencia kioltást
- Három azonos hangfal a front oldalon: egységes hangzást hoz létreÉs a fentiek együtt:
Megjegyzem, a piros szín hibás, átszűrődhet a hangáteresztő vásznon, ha annak nincs fekete háttérrétege.
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Akkor nekem sem lesz jó a kiszemelt 5.0-ás szett, mert 87dB az érzékenysége? [link]
A keresztváltó frekvencia az jó, vagy mi a jó? Mert ennél 5000Hz-nél van.#42295) zsoika Várok.. figyelem ezerrel a hirdetéseket.
Újonnan a legolcsóbb helyen a Taga Harmony TSW-200 subwoofer 89.900... De jó lenne ha találnék használtba.. vagy 120-ast..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest