Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Notebook PCH chipjének lehűtésére szerintetek mi a legjobb megoldás?
Heatsink vagy Gap Pad?
Melyik a legjobb heatsink márka szerintetek? -
Grózi
Topikgazda
válasz olivera88 #27297 üzenetére
Ha van a lapodon pwr_fan aljzat akkor arra tedd-az fix 12V-t ad.Ha úgy is haloványabb,akkor kezd megpusztulni.De a kíváncsiság kedvéért,hogy tudsz megmaradni a gép mellett amiben 2 db Jetflo fullon pörög?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz PapaMaci #27300 üzenetére
Vezérlőre csak 3 pin jöhet szóba,4 pin soha!!!
Ezeket ajánlom:
Coolink SWiF2-801
BE QUIET! Pure Wings 2 80mm
be quiet! Shadow Wings SW1 MS 80 mm
be quiet! Silent Wings 2 80 mmSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz spyduck #27302 üzenetére
Én a bordában hiszek ha van neki kellő hely.Viszont ha van lehetőség,hogy mondjuk a cpu bordához gap pad-l csatlakozzon és jó hőátadási tényezővel rendelkező gap pad-t választasz,akkor szinte mindegy.
Írtam pm-t más ügyben.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
PapaMaci
őstag
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz PapaMaci #27310 üzenetére
Ebay-n apró pénzért már van pci slot takarólemez helyére rakható ventikonzol,amire olyan ventit teszel amit akarsz(80 mm alá nem mennék).Viszont ha van a környéken egy normális esztergályos-ezermester,akkor csinál neked egyet 5 perc alatt.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgy döntöttem rávenném magam erre a témára, viszont azóta sem találok PS-t.
B14-3 lenne.. Érdemes rá beruházni a PS helyett? Ugye a Hero-ra menne, Sysfan 2-4-re a 2 venti.
Engem ugye a hang nem zavar, csak nem tudom, hogy a hero mellyire szabályoz jól 3 pines ventit, mert még soha sem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Keresnék olyan 120-as ventit, ami halkan tud 5 volton 1 higanymm-ert, vagy többet, vagy közelíti, fehérben vagy feketében. Mit tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Grózi
Topikgazda
válasz hackeeeee #27315 üzenetére
Cha_fan-t akartál írni nem?Mert azok nálad hybridek és az Asus lapok szabályozása a legjobb tapasztalataim szerint.A B14-3-l annyi lehet,hogy a minimum fordulata magasabb lesz mint a PS-nek(mondjuk szerintem a lap le is tudja kapcsolni AiSuite-ból) és maximális fordulaton hangosabb a +200 rpm miatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja, ja, igen, elírtam már este, so sorry. CHA_Fan2 és CHA_Fan4.
A min. nem zavar, mert a meleg miatt lehet, hogy amúgy is megemelném a standardhoz képest. Ha jó, akkor bios-ból állítom be úgyis, nem biztos, hogy tennék fel ezért szoftvert, eddig is megvoltam nélküle, viszont ugye csak a megaflow van ami lapra kötött 3 pines, minden más pwm.
A hang összességében nem annyira fontos tényező, a TY143-ak miatt, bár tény, h a delid óta nem nagyon hallom a hangjukat. Viszont most már ezzel a kerregéssel kezdeni kell valamit. Magas fordulaton nem csinálják a Viperek, viszont alacsony, 50% alatt igen. Lehet megpróbálom majd őket gariztatni, bár nem tudom van-e értelme egyáltalán.
Jelenleg csak a 3 pineseket látom a B14-ből, viszont ugye a magasabb légszállítás miatt vagy a PWM, vagy a B14-3 kellene, más nem is nagyon van.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok
Erről a ventiről mi a véleményetek? Cooler Master SickleFlow 120mm érdemes megvenni? vagy esetleg tudnátok jobbat ajánlani? 3000ft a plafon.
-
ledgeri
nagyúr
válasz wassabi11 #27322 üzenetére
Pont olyanom van, pont megláttam:
Jó nyomással rendelkezik, és a légárama is jó, csak ezek miatt, és mert gyors, hangosabb féle, bár újonnali álapotára nem igazán emlékszem, nálam 2011/12-ben kerültek be.
Ha headsetes vagy általában egyedül gépzel, jó lehet, ha hangszórós, vagy más is van veled, vagy csendességre vágysz, én lebeszélnélek. Ha debreceni vagy, odaadhatom, hogy kipróbáld
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Grózi
Topikgazda
válasz wassabi11 #27322 üzenetére
Nem ép csendes darab és a légszállítása is gyenge közepes.
Az árkeretedbe 3 pinből a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm és 4 pinből a Coolink Swif2 120P vagy 3200-ért az
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem) is belefér,amelyek sokkal jobb vételek.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
wassabi11
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, maradnék az Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus mellett ez jobban tetszik , még annyi h a fehér is jó ebből? csak a feketét nem érdemes megvenni?
-
hegegabi80
addikt
válasz wassabi11 #27329 üzenetére
A Wing Boost 2 Plus is jó választás. Igen a fehér belsejű is mehet, csak a tiszta fekete nem.
Bár nem tudom miért, a Brocken Eco cpu hűtőn az a venti van, én megnéztem és ki is próbáltam nem vettem észre rajta különbséget. A lapátok ugyan olyanok rajta, fordulatszám paraméterek is azonosak, csak a gumírozott rész nincs rajta.
-
wassabi11
aktív tag
válasz hegegabi80 #27330 üzenetére
Köszi a választ
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #27330 üzenetére
Más a motor és a hangja is a ventinek.
-
Grózi
Topikgazda
válasz wassabi11 #27334 üzenetére
Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
-
dqdb
nagyúr
válasz wassabi11 #27338 üzenetére
Melorin közben betette a kért képet (köszi érte), ez alapján a SYS_FAN csak fizikailag tűnik 4 pinesnek, valójában 3 pines, így a WingBoost 2 és a többi PWM-es lehetőség kiesett. A fenti téma-összefoglalóban a 3 pines ventilátorok között nézelődj (a Nanoxia Deep Silence belefér a keretedbe, csak nehezebben beszerezhető, és a Pure Wings 2, bár azzal előfordult nem túl régen probléma).
Azt ne felejtsd el, ha a jövőben további ventilátort szerelnél a házba és azt is a SYS_FAN-re kötnéd, akkor annak a most vásárolttal típusban és méretben meg kell egyeznie.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
wassabi11
aktív tag
-
AkosBoy93
kezdő
Sziasztok! Egy kis segitséget szeretnék kérni: https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/06/650683_lthpqzmyhk5pyvl6_kartya.jpg
Alapbol ekorra a hőmérséklete a kártyámnak: ASUS DUAL-RX480 8 gigásJátszok kb 10percet a GTA5-el és egyszerűen kifagy a gép. Több mint valószínű,hogy túl melegszik a kártya.
Gépház: http://www.spire-corp.com/computer-cases/ridge-6602-sp6602b-cer-hd3/
Azt ajánlották másik topikba,hogy irjak ide és,hogy cseréljem le a hütőket 12 cm-re mert ugye gyári szarok vannak benne. Ha ebből kettöt veszek azok megteszik amugy?
http://www.bestbyte.hu/Ventillator/Chieftec-AF-1225S-120x25mm-3pin-1350RPM-siklo-csapagyas-rendszerhuto-p11499.html
Előre is köszönöm a gyors válaszokat.
-
Grózi
Topikgazda
válasz wassabi11 #27345 üzenetére
A mostani lapod csak feszültségalapon tud szabályozni és az nagyon nem ajánlott pwm-s venti esetén.Pár nap erejéig nem gond,de tovább ne!
dqdb is írta már neked,mostanában több hibás darab is volt a PW2-sekből,ezért is javasoltam a Nanoxia-t.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz AkosBoy93 #27346 üzenetére
1.Ott van a link gomb,légyszíves használd!
2.Az a ház egy rakás f@s,abba nem való ilyen kártya-cseréld egy normális(minimum 15-20K,megvan a topicja) házra.
3.A kinézet venti is mint a ház olyan..
4.Tudni kéne,hogy a lapod mit tud szabályozni-3 vagy 4 pin?
5.Tudni kellene a géped többi komponensét is a teljes képhez.(cpu,cpu hűtő elég)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Kera8
csendes tag
Sziasztok!
Fontos!
Volna esetleg elfekvőben valakinél 1 db Fractal Design Silent Series R2/R3 120 mm-es fehér ventije valakinek?
Vevője lennék sürgősen! Esetleg akinek van ilyen ventije, milyen tapasztalata van vele, mennyire halkak a Fractal ventik? Jobb minőségű holmik ezek már?
Újonann szerzett Fractal Design Mini C-be kéne.
Köszönettel, Kera[ Szerkesztve ]
Este 10-ig nyugodtan hívható vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Horgász topik
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest