Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35851) Weaver válasza erdey_a (#35850) üzenetére


Weaver
senior tag

ebben azért van valami, a maszek szakmunkások az órabérük a valóságtól teljesen elszakadt mértékű növelésével (8-10-12000/ft óra számla nélkül) úgy érzik, hogy a szellemi kapacitásuk is pontosan ilyen arányban növekedett. jelenleg ezt a világot éljük, a maszek melós lett úr.

[ Szerkesztve ]

(#35852) Bobrooney válasza Weaver (#35851) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Sokszor eszembe jut hogy ha 15 évvel korábban ezt tudom, hogy szakmunkásként 'jóvilág' lesz akkor egyetem helyett inkább egy másik szakmát tanultam volna.

(#35853) zsigee


zsigee
tag

Sziasztok.
"Van egy 300Gb-os, 2,5"-os HP SAS hdd-m. Van hozzá "sas to sata" adapterem is. Felpörög, de a gép nem látja. Kevés neki az adapter? Kell valami más is neki, vagy vélhetőleg halott. Esetleg érdekel valakit, csere érdekelhet.
Köszönöm, üdv! :R"
Ezzel kapcsolatban valakinek valami hasznos infója?

Természetesen, ha ezek alapján elektronikai hulladék, akkor nem ajánlom cserére...

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#35854) Weaver válasza Bobrooney (#35852) üzenetére


Weaver
senior tag

így van, emlékszem általánosban mindig azzal ijesztgettek a tanárok, hogy aki nem tanul, az mehet a szakmunkásképzőbe, ami akkor nagy mumusnak számított. nagyon lenézett dolog volt. tehát aki akkor baszott tanulni (vagy leginkább semmi esze nem volt), az most némi túlzással medencés családi házban lakik, bmw-vel jár, emelett van melós kocsija, meg az asszonynak is egy, rendszeresen külföldön nyaral, stb. nem tudom mennyire van ez rendjén, de ez a helyzet.

anyám 40 éves tapasztalattal, diplomás gyógypedagógusként foglalkozik csökkent/beszédhibás/stb gyerekekkel, amikor az órabért 3000-ről fel merte emelni 3500-ra a többség simán zokon vette, és nem hozta többet a gyerekét. a férfi fodrásznál szemrebbenés nélkül odaadunk 10 perces munkáért 3-3500ft-ot. a "szak"szervízben simán odaadjuk az autó javításáért a 15000ft-os órabért. a festő, lakatos, burkoló, kőműves Józsibá szintén simán elkéri, és kapja a 10000-est óránként, és még hálásak is vagyunk neki, hogy vállalta a munkát. ha ezeknek reklamálunk, szóvá teszünk valamit lazán elküdenek a sunyiba, megsértődnek, mert jön a többi hülye, aki sorban áll a "szaktudásukért"...

(#35855) mobal válasza Bobrooney (#35852) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ha nem jársz egyetemre nem ismersz meg. Biztos megérné neked ez a trauma? :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#35856) envagyok válasza Weaver (#35854) üzenetére


envagyok
veterán

Hmm.
Nekem sem a Veszprémi egyetemre kellett volna felvetetni magamat :D

Utcában lakik egy szobafestő, van egy alkalmazottja, Ausztriában festegetnek.
Mit nem mondjak úri életük van. Ember gondol egyet. imád biciklizni, aztán indul hétvégére a francia alpokba (lehet most nem a vírus miatt), régi volt már asszonynak a 3 éves kocsira, csere egy új VW hobbiterepjáróra (8 számjegy), Bicikli évente cserélve, ne röhögj :D mert 7 számjegyű összegért vesz, és nem egyessel kezdődik...

Másik festő ismerős Győri, ő okosabb fajta festő, ezért komoly csapattal jár, múltkor elvált, 100 millás lakást otthagyta asszonynak, de nem kell félteni rá 1 évre kész lett a 200 millás neki. Mindeközben a veterán klubban megjelent egy porsche 911-el OT-ra restaurálva :Y

Hármadik festő ismerős Ausztriában kap melókat, házmester rokontól, ő csinálja a tulaj bérlakásainak a tisztasági stb festéseit. Kápolnásnyéken lakik, van egy tiptop háza, de nem is az a lényeg, hanem a vár amit mögé épített. Eskü minden hétvégén beöltözik királynak, szereznek még udvari bolondot is, és pörgetik a disznót a nyárson. Ne röhögj, ha nem látom saját szememmel, én se hiszem el. Aki a faluban prominens személy, az mind meg van oda hívva, és addig buliznak, fürödnek (tavat is csinált), amíg totál ki nem ütik magukat.

Szóval ott tartunk, hogy építőipar, autószerelés, szolgáltatás jelenleg jobb ügyvéd szintű órabérért melózik, de a gazdákat se kell félteni.
Ez van.. Szakmát váltani soha nem késő, és szerintem nem is bonyolultak megtanulni :U

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#35857) ladopapa72


ladopapa72
csendes tag

Sziasztok keresek 2x4gb ddr3 1600mhz memoriàt nem horrol àron

üdv Ladopapa72

(#35858) Bobrooney válasza Weaver (#35854) üzenetére


Bobrooney
senior tag

És azért valljuk be a 3500 Ft sem egy brutál fizetés főleg, hogy gondolom nincs 8 órában teljesen tele a naptárja (pluszban ott van az a fajta ügyfél aki nem szól de nem jön, vagy ténylegesen lemondja). Ami ezzel a 3500 Ft-al még érdekes, hogy a nyelvtanárok szemrebbenés nélkül elkérik ezt az összeget 45p-ért ami náluk 1 óra.

#35855 mobal háh nem úsztad volna meg, én lettem volna az a szerelő akinek kint van a kőműves dekoltázsa miközben szereli a vízvezetékedet.

(#35859) Weaver válasza ladopapa72 (#35857) üzenetére


Weaver
senior tag

figyel itt egy kingston hyperx fury balck 2x4gb 1866 kit, de nem 5000 pénz :DDD

(#35860) ladopapa72 válasza Weaver (#35859) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

Olcsó kell

üdv Ladopapa72

(#35861) Dryman válasza envagyok (#35856) üzenetére


Dryman
aktív tag

Normál családi ház glettelése, csiszolása festése 1,8-2,5M
egy födémglettelés után lehet a sörödet sem tudnád megfogni, felemelni a szádhoz! :)
dolgoznak a fiúk rendesen és meg is kérik az árát...de azért egy minőségi festést ne akarjunk összehasonlítani egy minőségi lakástextilia projektel...a fene se érti mi kerül egy lakásnyi függönyben 800eFt-ba :))
Én most varrni tanulok :) felmérni már megtanultam...jó drágán felmérem magamnak, aztán teszek egy kellően nagy kedvezményt magamnak, amitől megjön a kedvem és boldogan megveszem a drágább függönyt, amit anyám varrógépén, és anyám szaktudásával karöltve el is készítek! persze ha odajutunk és meglesz a házikó!

[ Szerkesztve ]

(#35862) ladopapa72 válasza Dryman (#35861) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

Azèrt megnèznèlek a varrógèp mögött

üdv Ladopapa72

(#35863) BaKeSZ87


BaKeSZ87
senior tag

Komolyan mintha nem egy bolygón élnénk. Ennyi csúsztatást. Marha egyszerű, ha valamit hajlandó vagy magad megcsinálni, plusz tudod, hogy képes vagy rá, csak utána kell nézned, hogy mi a módja, akkor utána jársz, beszerzed hozzá az eszközöket majd megcsinálod. Ha nem vagy hajlandó "összekoszolni a kezed", nem vagy képes rá, lusta vagy utána járni, akkor csendben keress egy szakembert és fizesd ki neki a pénzt amit kér. A sz@r munkáért ugyan annyit kérnek mint a jóért, de ki fogod fizetni, mert örülsz, hogy egyáltalán találtál valakit aki megcsinálta, még ha sz@rul is. Ekkor lehet panaszkodni, hogy hát ezek milyen hitvány munkát végeztek, és mennyi pénzt elkértek. Meg tudtad volna csinálni? Hajlandó voltál utána nézni, megvenni hozzá az eszközöket és összekoszolni a kezed? Ha bármelyik kérdésre "nem" a válasz akkor nem érzem jogosnak a panaszkodást, hogy mi mennyibe kerül. Inkább csináltad volna meg magad. Hozzáteszem nem azért látom így mert ilyesmi lenne a munkám.
Sok mindent megcsinálok, de bizony volt olyan amire a végén azt mondtam, soha többet, inkább megcsináltatom olyannal aki ebben profi, mindegy mennyit kér, mert akkora szopás volt, de egy gurtnicseréhez pl nem keresek redőnyöst. Nálunk fater szerszámra rakta félre a maszek pénzt, nem szabóra.

(#35864) golya32 válasza Dryman (#35861) üzenetére


golya32
aktív tag

Azért az attól is függ mivel csiszolsz, én rezgővel szoktam, úgy sem könnyű munka, de megoldható, sajnos én is belefutottam a fos és drága munkába, azóta magamnak megcsinálom.
Múlt nyáron ragasztottam hungarocellt hálóztam és színeztem is, ha az asszony nem macerál akkor a színezést kihagyhattam volna, én látom a hibákat.
A varrás-nál jó gép kell, az sem könnyű, jó ha van valaki aki segít, megtanulható, vartam már, de csak sötétítő függönyt.

Azért ha eladásra készítenék egy lakást, akkor mestert keresnék.

[ Szerkesztve ]

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#35865) doc válasza BaKeSZ87 (#35863) üzenetére


doc
nagyúr

[i]"Ekkor lehet panaszkodni, hogy hát ezek milyen hitvány munkát végeztek, és mennyi pénzt elkértek. Meg tudtad volna csinálni? Hajlandó voltál utána nézni, megvenni hozzá az eszközöket és összekoszolni a kezed? Ha bármelyik kérdésre "nem" a válasz akkor nem érzem jogosnak a panaszkodást, hogy mi mennyibe kerül"[/i]

Tehat szerinted barmilyen szarul is csinalja meg valaki a melot, kussoljak mert nem en csinaltam?
Szerintem meg en a JOL ELVEGZETT munkat rendeltem meg, igy ha nem azt kapom, akkor hadd' tegyem mar szova...

(#35866) BaKeSZ87 válasza doc (#35865) üzenetére


BaKeSZ87
senior tag

Természetesen nem így értettem. A szar az szar. Nyilván ha valakit megbízol, nem azt fogja mondani az elején, hogy megcsinálom, de szarul. :D Ha ezt mondja és megcsináltatod vele mégis, akkor nincs miről beszélni. Ha látod, hogy gané a munka, nyilván szóvá kell tenni, nem simán odaadni a pénzt és utólag anyázni. Mivel számlát senki nem kér/nem ad, úgymond garanciát érvényesíteni is nehéz. Pénzmozgás után nincs eszköz a kezedben. Azt végképp nem tudom hova tenni, mikor valaki megcsináltat mondjuk egy burkolást, szar lesz, kifizeti, panaszkodik, hogy hú de szarul csinálták meg, majd ugyan azt a bandát visszahívja, hogy csinálják már meg a konyhát is. Mire számít?

(#35867) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Hali,

250cm-re nyújtható flexi csövet keresek gázhoz.
Tudtok olyan helyet Győrben, ahol be tudom szerezni viszonlag hamar, tehát kb. ma?

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#35868) ladopapa72 válasza kovacsroli (#35867) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

Szia praktikerbe van csak vegyèl hozzà tömitèst is
Kb 4000ft a cső meg filèrek a tömitès

[ Szerkesztve ]

üdv Ladopapa72

(#35869) jamba válasza ladopapa72 (#35857) üzenetére


jamba
csendes tag

Az előbb hoztam a Sógorodtól nem olcsón de neked nem mer sokat mondani ;]

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#35870) ladopapa72 válasza jamba (#35869) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

De nekem is sokat mond

üdv Ladopapa72

(#35871) jamba válasza ladopapa72 (#35870) üzenetére


jamba
csendes tag

De neked van ráhatásod :K

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#35872) ladopapa72 válasza jamba (#35871) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

Anyiba kapim mint màs

üdv Ladopapa72

(#35873) Joker88


Joker88
őstag

tudom,nem illik ilyenen viccelődni meg ilyenek,de ezen a kommenten akkorát röhögtem :D

[ Szerkesztve ]

In loving memory of Garrett Lockhart

(#35874) Diák66


Diák66
őstag

Csak elméleti szinten teszem fel a kérdést, mert még nem született döntés. Szerintetek ez így mennyit érne meg használtan? Igyekeztem mindent leírni, de még nem hoztam döntést az eladásáról. Cserére megvan a pénz, de ez akár maradhatna tartalék is.

Dell Inspiron N5110 kék (10 éves laptop lesz - 3 éves korában alaplap csere volt garanciában, az SD kártya olvasó hibája miatt)
90W AC Adapter (kb 1 éve vettem, ez a harmadik töltője már)
2 GB Intel HD 3000 és 1 GB nVidia GeForce GT 525M VGA
Dell 9 cellás növelt kapacitású akkumulátor (6 éves kb, 30-60 percet bír)
2x 4 GB (8 GB) RAM 1333M Hz DDR3 Dual Channel (egyik cserés volt garanciában 8 éves)
15.6 (1366X768) WLED kijelző ( 7 éves benne)
Intel Core i5-2450M (i3-2310M volt benne eredetileg, de cseréltem, fiókban a régi, még jó)
Dwll Wlan DW1550 Bluetooth 4.0 + b/g/n/ac (2,4 + g GHz) Wifi (egy éves wifi kártya, Intel Wireless N-1030 volt benne, fiókban, még működik az is)
Samsung 860 EVO 500 GB SSD
Cserés volt még: gép alsó ház ( 5 évesen kb)

Meg amit kifelejtettem, de azt hiszem más fontos infó nagyon nincs. Összefoglalva:
Dell N5110, i5-2450M, HD 3000 és nvidia GT525M, 8 GB DDR3, Samsung 860 EVO 500 GB, 9 cellás akku, 15.6 1366x768, DW1550 Wlan 2,4/5 GHz.

Köszönöm előre az értékes hozzászólásokat.

[ Szerkesztve ]

(#35875) boogie84 válasza Diák66 (#35874) üzenetére


boogie84
veterán

Itt biztosan tudnak segíteni:
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#35876) jamba válasza Diák66 (#35874) üzenetére


jamba
csendes tag

Hali

Az ssd re való tekintettel kb 60e ft ha a gép szép állapotú .

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#35877) PociAti válasza Diák66 (#35874) üzenetére


PociAti
senior tag

A laptop 10 éves, a kijelzője 7 éves. A csere során eredeti Dell kijelzőt kapott, vagy valami kínai utángyártottat? Ha eredetit, akkor azt célszerű kiemelni. (Nagyon sokan az eredetinél lényegesen rosszabb minőségű, ún. kompatibilis alkatrésszel pótolják a sérült kijelzőt.)

(#35878) Diák66 válasza PociAti (#35877) üzenetére


Diák66
őstag

Garanciális csere volt, elvárható a gyári alkatrész ;) Fehér fényes foltok jelentek meg az eredetin, így kiharcoltam a cserét. Aida64:
Képernyő Samsung 156AT (Dell 4Y4GM) [15.6" LCD]

[ Szerkesztve ]

(#35879) Diák66 válasza jamba (#35876) üzenetére


Diák66
őstag

Mennyire lehet egy 10 éves gép szép? :) A felső házon vannak kopások, sarkokon megkopott a kék szín. Alsó házat cseréltem, így az rendben van. Fedlap szép, de hajszál karcok látszódnak rajta a fényben, képernyő keret olyan, amilyen, a fényes fekete (zongoralakk) szín néhol matt, kopott. Nem új darab, de minden funkciója működik, nincs rajta törés. Ami lemaradt a W10 Pro 64bit jár hozzá (upgrade volt W7-ről, viszont legutóbb tiszta telepítéssel ment fel a win 10 már - digitális licensz aktív) de gondolom ez nem jelent árban semmit.

(#35880) jamba válasza Diák66 (#35879) üzenetére


jamba
csendes tag

Igen igy is kb 50-60k körül saccolom.

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#35881) golya32


golya32
aktív tag

Milyen tv okositót tudtok ajánlani? Olcsót amin megy a netflix és wifis?

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#35882) kbhuinfo válasza golya32 (#35881) üzenetére


kbhuinfo
tag

Ha a wifi-t egy dongle-el/stick-el megoldod, akkor ilyet.

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#35883) erdey_a válasza golya32 (#35881) üzenetére


erdey_a
őstag

ha van okosteló kéznél (és ugye miért ne lenne) akkor egy google chromecast 15ezerért, aztán örök élet.
vagy xiaomi mi box s 23e körül

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#35884) Balinov válasza erdey_a (#35883) üzenetére


Balinov
félisten

Azért az Odroid cuccok sem a dzsunka kínai tvbox kategória

Eta prime, explaining computers YT csatornákon vannak jó tesztek

Mondjuk én személy szerint 30k körül már inkább a chromecast tv sticket vennem, csak arra hivatalosan nincs Netflix :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#35885) erdey_a válasza Balinov (#35884) üzenetére


erdey_a
őstag

nyilván, csak én már lejöttem erről a hegyről és csak plug and play holmit veszek.
a CE meg LE okosítások jól működtek a korábbi boxokon (mondjuk az hbo go a végén már nem), de valahogy mindig foglalkozni kellett vele. most android TV-s támogatott boxom van (mecool) és öröm boldogság. nem utolsó sorban az 5 éves gyerekem is el tudja indítani így a spongyabobot.
a mecoolt csak azért nem ajánlom, mert netflix pont nem megy rajta, csak az hbo go.

Vérboci

(#35886) kbhuinfo válasza erdey_a (#35885) üzenetére


kbhuinfo
tag

:R
Dehogy akarom tukmalni, csak azt vegyetek figyelembe, hogy 2db es itt nyilvan olcsobban adom. Ha egyszer belovod, akkor onnan orokelet. Amiben benne van az osszes szolgaltatas, amit a kodi hoz (elementum, torrent, scraper minden mennyisegben).

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#35887) erdey_a válasza kbhuinfo (#35886) üzenetére


erdey_a
őstag

természetesen jó a portéka, nem is azért mondtam amit. :B
távol álljon tőlem hogy fitymáljam az árut :R

Vérboci

(#35888) sotetlovag97


sotetlovag97
tag

Sziasztok!

Valakinél van esetleg elfekvőben xeon e3 1240L v3 cpu és talán egy 1030? :)
Egyelőre érdeklődés szinten.

[ Szerkesztve ]

Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…

(#35889) zsigee


zsigee
tag

Sziasztok!
Keresek ddr4, 2666-os memóriát, kizárólag 8gb-os modult. Ajánlatot árral együtt kérnék, lehet használt, próbagarancia szükséges, kezelje a lap. Saját felhasználásra.
Köszönöm bárkinek! :R

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#35890) BaKeSZ87 válasza golya32 (#35881) üzenetére


BaKeSZ87
senior tag

Nekünk Xiaomi mi box s van és elégedettek vagyunk vele.

(#35891) kiszi07


kiszi07
senior tag

Sziasztok,
esetleg nem érdekel valakit egy Xbox One X 1 TB-os konzol, keveset használt (max 10-12 óra). Garanciája kiterjesztve 2025.06.02.-ig. + Extra kontroller is eladó, ami utólag lett hozzá véve, ez már a Series X-hez való.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#35892) golya32


golya32
aktív tag

Köszönöm az infókat xiaomi stick lesz.

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#35893) bugalaszlo


bugalaszlo
csendes tag

Mennyit kérsz érte?
Köszi!

www.bugalaszlo.hu

(#35894) golya32


golya32
aktív tag

Saeco Incanto 3 éves automata kávéfőző érdekelhet valakit?

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#35895) Hannibhál


Hannibhál
őstag

Helló! Főleg pecásoktól kérdezném, hogy a szabadhegyen a lidl mögötti tavaknál tényleg engedély nélkül lehet pecázni? Mindkettőn? S ha igen lehet valamit is fogni? :) Nem kell nagy hal csak jó lenne kiülni már s ez a lezárás betett a horgászvizsga letételének :/
Köszi előre is!

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#35896) Dryman válasza Hannibhál (#35895) üzenetére


Dryman
aktív tag

Holnapra megkérdezem neked, de azok a tavak vízgyűjtőként funkcionálnak, és nem hiszem hogy lenne benne értelmes hal.
Viszont ha élményt akarsz a gyerkőcnek, magadnak, akkor kimész Nagybajcsra, elmondod a kis büfében, jegyárusnak hogy lesz majd engedély, mert komolyan gondolod...stb. Teljesen értelmes fószer, adni fog napijegyet,annak ellenére hogy csak érvényes engedéllyel rendelkező horgásznak lehetne.... tudsz venni még csalit is. Hal is lesz talán, bár még egy kicsit hideg van... tudtok egy jót keszegezni, kárászozni.
Érdemes a közelebbi kerítés mentén elhelyezkedni, a távoli oldal bár naposabb, de szelesebb is tud lenni...
Tudsz telefonálni előre hogy nyitva vannak-e amikor mennétek...

Ravazdra is ki lehet menni, de ott saját ellenőrük van, aki eléggé fapad....

(#35897) Hannibhál válasza Dryman (#35896) üzenetére


Hannibhál
őstag

Köszi a tippet :) A vicc az hogy nem szeretnék nagy halat fogni, van egy 4 méteres spiccbotom, elég az nekem, csak kell vmi lazulás ami elszakaszt ettől a világtól kicsit :)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#35898) ladopapa72 válasza Hannibhál (#35897) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

De ha akarsz vizsgàzni itt tudsz èrdeklődni
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.webfishingcenter.hu/index.php/hirek/horgasz-irasok/351-horg%25C3%25A1szvizsga-2021-t%25C5%2591l&ved=2ahUKEwjdkcmE8qTvAhVCOhoKHZkBDloQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw0FisxUu4HE14jDkixJJYPZ

üdv Ladopapa72

(#35899) erdey_a


erdey_a
őstag

sziasztok! most hogy "minden" bezárt, hol tudnék hdmi kábelt venni? nem kell semmi extra aranyozott platina tyúkbél, csak laptopot szeretnék tvre kötni

Vérboci

(#35900) doc válasza erdey_a (#35899) üzenetére


doc
nagyúr

tesco?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.