Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37001) Füleske válasza Dorien (#37000) üzenetére


Füleske
addikt

Pont olyan műanyag, mint pl. a Spotlight. Hűha: vannak pszichopata sorozatgyilkosok. Spotlight: vannak pedofil papok. Ugyanez pl. Vice: vannak korrupt politikusok. Dark Waters: vannak környezetszennyezések.
Ezeket eddig senki sem gondolta volna.

(#37002) Dorien válasza Füleske (#37001) üzenetére


Dorien
veterán

Oké, lehet hogy igazad van. :R
Melyik film az, ami szerinted nem műanyag?
Hátha látok végre valami igazán jót...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#37003) Balinov válasza Dorien (#37002) üzenetére


Balinov
félisten

Gyurmafilm? :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37004) erdey_a válasza Dorien (#37002) üzenetére


erdey_a
őstag

vasember :DDD

Vérboci

(#37005) Balinov válasza erdey_a (#37004) üzenetére


Balinov
félisten

ALCU-Man? :)) témában maradva, dont look up és kiváló és sajnos mélységen korrekt tarsadalomkritika

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37006) Coyot válasza erdey_a (#37004) üzenetére


Coyot
őstag

Tegnap belealudtam a black widow-ba. Az se műanyag áá :))

Má' nem

(#37007) Füleske válasza Dorien (#37002) üzenetére


Füleske
addikt

Pszichopata gyilkolós? A ház amit Jack épített, Benny videója, Furcsa játék, I saw the devil.

(#37008) BaKeSZ87 válasza Füleske (#37007) üzenetére


BaKeSZ87
senior tag

"I saw the devil"-t nemrég láttam, durva volt. Főleg a befejezése. Koreai filmekben van spiritusz, betegek is mondjuk. Gondoljunk csak az Oldboy-ra vagy a "sorozat" másik két részére a Sympathy for Mr Vengeance illetve a Sympathy for Mrs Vengeance filmekre. Ami még tetszett pl. A halál jele, No mercy (nagyon beteg film), A gengszter a zsaru és az ördög is egész jó.

[ Szerkesztve ]

(#37009) Füleske válasza BaKeSZ87 (#37008) üzenetére


Füleske
addikt

Koreai filmek közül még a The chaser - t tudom ajánlani.

(#37010) kbhuinfo válasza Füleske (#36999) üzenetére


kbhuinfo
tag

Bocs, nem nekem szolt a valasz, de nem arrol szol szerintem. Az en ertelmezesemben a konyoklo fiatal kozepvezeto, legfokepp penzugyi-menedzser vonalon, kifordult vilagkepi es ertekrendi szatiraja, megfeleloen tultolva. Szerintem talalo. "Az amerikai szepseg" c. film kicsit nyersebb, viccesebb, sekelyesebb valtozata.

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#37011) Füleske válasza kbhuinfo (#37010) üzenetére


Füleske
addikt

Ok. Mint írtam, régen láttam, nem fogott meg.

(#37012) kbhuinfo válasza Füleske (#37011) üzenetére


kbhuinfo
tag

Lehet meger meg egy toltenyt :)

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#37013) PociAti válasza kbhuinfo (#37010) üzenetére


PociAti
senior tag

Én is csak pár hónapja pótoltam ezt a hiányosságot. Szerintem megérte. Ha a szereposztást nézzük, akkor különösen igaz a "kifordult világkép és értékrend" kifejezés.

Puzsért évek óta nem hallgattam, néha elég makacsul áll bele dolgokba, de több helyről hallottam, hogy ez az műsor elég "jó", vagyis inkább megéri meghallgatni.
Önkényes Mérvadó 2021#135; Oscar-díjazottak minősége az idő függvényében
Ebben a műsorban megemlítették ezt a filmet is, és egész jól rávilágítottak a filmes szakma minőségi hanyatlására. Az lett a mérce, melyik film mennyi bevételt termel.

[ Szerkesztve ]

(#37014) Dryman


Dryman
aktív tag

Köszönöm a segítséget és a hozzászólásokat iPhone témában, a régi telefon is megmaradt, az levándorolt a kisebbik lánykához, a nagyobbik meg kapott egy használt X-et kereskedőtől garanciával...tudom kidobott pénz volt most leváltani egy 8-ast, de hát ez van...ember tervez lánygyerek meg hisztis :)

(#37015) SyMbioTe

Sziasztok!

Ismer vagy tud ajánlani valaki olyan szakit aki ház energetikai felmérésével foglalkozik?
Gondolkodunk ház szigetelésben, és jólenne egy szakival megnézeti előtte, hogy egyátalán megéri-e beleölni a pénzt.
Jól gondolom, hogy egy ilyen felméréssel előbbre leszünk valamivel?

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#37016) Dryman válasza SyMbioTe (#37015) üzenetére


Dryman
aktív tag

Szia!
Amikor adod-veszed a lakóingatlant, akkor általában az eladót kötelezi a törvényi rendelkezés arra, hogy energetikai tanúsítvánnyal adja el a házat. Csináltatni kell egy energetikai szakvéleményt a kecóról, ami egy alapvetőlegesen jó dolog, mert tisztába kerülsz az ingatlan energetikai besorolásával. A nyilatkozat utolsó oldalán a "szagértő" javasol egy költséghatékony fejlesztést, melynek megtörténtével energetikai szempontból többlépcsős javulás is megcélozható. Példaként 15 éve épült társasházi lakás esetén a nyílászárok cseréjével valamint a meglévő hőszigetelés kibővítésével lehetne D minősítésből C+ minősítésbe kerülni.
A "szagértés" akarom mondani kitalált kormányzati kötelezvény, megadva a jogosultságot néhány erre szakosodott mutyizós figurának hogy jól lehúzzon, mert más nem csinál!
Van egy erre a feladatra összerakott szoftver, amibe beírkálja azon dolgokat amit gondol, mert kérdezni azt nem kérdez.....úgy mondom el neki utólag hogy akármennyire is furcsa, de a 15 éve épült ház már rendelkezik külső szigeteléssel.....igaz csak 5cm-es de van, és bizony jól működik, mert kedvezőek a fűtési költségeink....tégla a ház ellenben az alsó szint öntött beton falaival...valamint az utcasori garázsok födéme 10cm-es szigeteléssel van kialakítva hogy a lakásunk nappalija ne legyen olyan alsó hőhidas hideg verem :)
Előkészítek mindenféle építési doksit hátha belenéz, de neki az nem kell, Ő mindent tud, és a legnagyobb probléma az, hogy a hidegperemes 15 éves műanyag teraszajtó üvegtáblái között fellelhető írás azt mutatja hogy Mátratherm 1,6k.
Na ezeket a paraméterket a szoftverbe jól betáplálva kiesik egy tanúsítvány, amivel hát őszinte leszek, nem sok mindenre megy az ember, átadhatja a vásárlónak, aki vagy jól elhiszi ezt az egészet, vagy megkér egy másik szagértőt, hogy az is mérje fel az ingatlant.
Itt kezdődik majd el az igazi lehúzásos folyamat :)
Vigyázni kell, mert a szagértő jön, felmér, majd mivel ő már nem csak szagértő, okosan árukapcsolással már generál kivitelező is, aki egy pályázatíróval megerősítve az oldalán egészen a banki ügyintézőig elkísér, ahol a hiteled indítását segítik olyan módon, hogy ha lúd legyen kövér, ripropsz 25cm szigeteléses házikót, valamint napelemmel támogatott hőszivattyús fűtésrendszert álmodnak HELYETTED, azon energetikai korszerűsítéses pályázatba foglalva, melyet nem is biztos hogy pályázhatsz az adott régióban!
Na itt tart ez a szélhámos banda, Te meg ülsz a fotelben narancsos szájízzel jól átßaszva!

ŐŐŐ, és mi van akkor ha az új lakópark minden házán napelem van telepítve?
Öröm és boldogság mert látszik hogy mennyire zölden gondolkodnak, addig amíg el is tudják használni a megtermelt energiát ott helyben saját maguk fogyasztása okán...közben meg kiderül hogy a hálózati fázisfeszültség maximálva van és senki sem tud 248V fölött betáplálni a hálózatba, pedig az a sok sok inverter egymás löködi feljebb és feljebb....majd kiderül hogy az egyetemes szerződés szerint nem sikerült megfelelő mennyiséget betáplálni a nyári napsütéses órákban ahhoz hogy a téli fogyasztásunkat balanszírozza....az ejonnál meg csak úgy gyűlnek és gyűlnek a panaszlevelek....pedig most nem is Ő a ludas! :N

[ Szerkesztve ]

(#37017) golya32 válasza SyMbioTe (#37015) üzenetére


golya32
aktív tag

Nézd meg a gázfogyasztásodat, nekem a jelenlegi árakon 15év alatt térülne meg.
Inkább így marad.

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#37018) kbhuinfo válasza golya32 (#37017) üzenetére


kbhuinfo
tag

Kicsi az esely, hogy igy marad. A nemzetkozi helyzet fokozodik. Ide nem is tudom milyen hangulatjel passzol.

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#37019) golya32 válasza kbhuinfo (#37018) üzenetére


golya32
aktív tag

Napelemek most is vannak a házon, én még a pályázat elött rakattam fel. Azok hajtják a klimákat amik tudnak fűteni. Így már jóval olcsóbb a fűtés.

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#37020) Dryman válasza golya32 (#37019) üzenetére


Dryman
aktív tag

Igen, ezt mondom én is, ha tudod tervezni és méretezni a termelt/fogyasztott villamos energiát, akkor igen is lehet jó döntést hozni napelem témában, viszont ha megvezetnek, és alul vagy éppen felültervezik akkor ember legyen a talpán aki kigazdálkodja neked még ezeken az államilag garantált kWh áron is, nem is beszélve arról ha esetleg ez az ár elszabadulna....

(#37021) G@ben


G@ben
addikt

Purhab szigeteléssel foglalkozó ajánlott szakit tudtok?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#37022) zsigee válasza Dryman (#37020) üzenetére


zsigee
tag

Laci, ha akarsz róla beszélni, keress meg! Szívesen segítek, van kontaktszemély! Nálam is szépen üzemel a rendszer. Nekem sajna kisebb, mint kéne, de kimaxoltuk a lehetőséget. :R ;)

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#37023) Diák66


Diák66
őstag

Nem kell senkinek OnePlus 8T-re tok? [link] Győri átvétel, szinte új, csak két hetet volt használva.

(#37024) jamba


jamba
csendes tag

Üdv All

Keresett itt valaki AMD FM1 alaplapot van egy nálam.

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#37025) Kazuyaa


Kazuyaa
lelkes újonc

Sziasztok!

Holnap reggel valakitől tudnék venni 1 azaz 1db tápkábelt a tápegységemhez? Elfelejtettem, hogy kell 1 pluszba. :(

(#37026) Dryman válasza G@ben (#37021) üzenetére


Dryman
aktív tag

[link]
nekem tőlük volt ajánlatom, aztán mégse ilyen lett.... :)

[ Szerkesztve ]

(#37027) G@ben válasza Dryman (#37026) üzenetére


G@ben
addikt

Az üveggyapot szigetelés más, mint a purhab, nem? Az üveggyapotról az jut eszembe, hogy szúr, mint a fene! :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#37028) Joker88 válasza G@ben (#37027) üzenetére


Joker88
őstag

meg hiába zuhanyzol utána,ugyanúgy viszket a bőröd :D

In loving memory of Garrett Lockhart

(#37029) PociAti válasza Joker88 (#37028) üzenetére


PociAti
senior tag

Meg hiába csinálsz pár légzőgyakorlatot, ugyanúgy kellemetlenül szúrós marad minden a lélegzetvétel.

(#37030) ladopapa72


ladopapa72
csendes tag

Érdekes én sok üveggyapotot elraktam soha nem viszkedtem semmi bajom nem volt

üdv Ladopapa72

(#37031) Diák66


Diák66
őstag

Bár nem hiteles forrás, de tesség ilyenkor védőfelszerelést alkalmazni:
"Az üveggyapot irritálja a szemet, a bőrt és a légző rendszert. Lehetséges tünetei a szemek, bőr, orr, torok irritációja, légzési nehézség, torokfájás, rekedtség és köhögés.Tudományosan bizonyított, hogy az üveggyapot gyártása, behelyezése és használata biztonságos, ha a biztonsági előírásokat betartják, ezáltal csökkentik az időszakos mechanikai irritációt."

(#37032) G@ben válasza ladopapa72 (#37030) üzenetére


G@ben
addikt

Én gyerekkoromból emlékszem, hogy nem szerettem, azóta is kerülöm. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#37033) SyMbioTe válasza Dryman (#37016) üzenetére

No, elnézést a kései válaszért.

Köszönöm szépen, ez részletesebb volt jóval, mint amit vártam. :DDD

Addig tiszta volt, hogy újabban ez kötelező eladáskor. De akkor leírásod alapján ezt egyéb esetben, ha az ember mást is akar, sokra nem megy egy ilyen tanúsítványos felméréssel.
Tavaly valamikor voltak nálunk napelemet felmérni kíváncsiságból, ott sepc pont ez volt amit te mondtál, rögtön nagyobb inverter, kicsit több panel, stb... HÁTHA majd lesz valami még villanyos.

Szigetelés mellett napelemen is gondolkodtunk, de azt végül elvetettük, akkor úgy gondoltuk a szigetelés talán hasznosabb lenne, meg ott több aggályunk is volt pl. kitudja meddig marad az elszámolási mód, inverter ha tönkremegy az sokba kerül, és még támogatással is sok év alatt hozza vissza az árát. (mondjuk azt a szigetelés is, de az cserébe nem tud megy tönkre)

#37017 golya32
Jelenleg 30-40k között fizetünk/hó, de ezt úgy, hogy hétvégente a vegyes kazánt használjuk. Anélkül jó eséllyel lenne a duplája, vagy mégtöbb.

#37018kbhuinfo
Na, ez az ami miatt mi is aggódunk, ezért gondolkodunk szigetelésen, főleg, hogy ki tudjuk használni a felújítás támogatást is rá.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#37034) atos19881101 válasza SyMbioTe (#37033) üzenetére


atos19881101
senior tag

+1 a szigetelésre napelem helyett

/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/

(#37035) zsigee válasza atos19881101 (#37034) üzenetére


zsigee
tag

Így igaz! De normál esetben először szigetelés és nyílászáró csere, majd fűtés korszerűsítés+ napelem, hőszivattyú, stb... Lehet egyidejű, de a sorrend kb ez. Ehhez nem kell sem energetikus, sem egyéb agyas. Józan paraszti ész... A gond akkor van, ha valaki neki áll, okoskodni... Nálunk is volt energetikus, mindent megnézett, fényképezett, tervrajzokat nézett, számolt. Nem adott javaslatokat, mert nem az a dolga! Szakvéleményt adott...

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#37036) atos19881101 válasza zsigee (#37035) üzenetére


atos19881101
senior tag

Napelem akkor is meggondolandó ha szigetelt a kéró. Ha csak nem támogatásból készülne, vagy pedig tényleg magas havi fogyasztásra kellene (30-40e) akkor éri meg sztem. Átlag felhasználónak szvsz nem nagyon térül meg.

/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/

(#37037) zsigee válasza atos19881101 (#37036) üzenetére


zsigee
tag

Ok! Ha csak a pénz fontos akkor érthető. :K Tudatos gondolkodás is sokat számít. De ezt itt elég nehéz lenne leírni. Persze ez is csak egy vélemény. :))

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#37038) Balinov


Balinov
félisten

Srácok, lg magic remoteot,pontos típus AN-MR20GA hol lehet otthon kapni, lehetőleg online, hazhozszallitassal. 2020as lghez kéne :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37039) zsigee válasza Balinov (#37038) üzenetére


zsigee
tag

E-magon találtam, 23db Mátyásos :Y
Plusz 1500 a szállítás... [kép]

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#37040) Viperator válasza zsigee (#37039) üzenetére


Viperator
őstag

Itt 10ezerért kapható.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#37041) Balinov válasza zsigee (#37039) üzenetére


Balinov
félisten

Köszi szépen Srácok, 23kert én is megtalaltam, sajna alza, edigital, euronicsban nincs már készlet. Ebből német amazon lesz, ott 'csak' 45eur pkval Győrbe

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37042) zsigee válasza Balinov (#37041) üzenetére


zsigee
tag

Az eurobeat.hu oldalt érdemes lehet még megnézni. Érdemes pontos tv típusra keresni. ;)
Próbát megér, nincs mit veszteni.

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#37043) Bobrooney


Bobrooney
senior tag

Skacok valaki tudja, hogy Győrben hol tudok A3-as méretben nyomtatni főleg Szabadhegy vagy Adyváros környékén?
Szigeten tudom, hogy az egyetem körül kb bármelyik másoldában megoldják, de oda nem nagyon tudok most kimenni.

Köszi előre is!

(#37044) Balinov válasza zsigee (#37042) üzenetére


Balinov
félisten

:R Koszi zsigee, pontos tipust meg se probalom kerdezni, anno 2 estebe kerult tavgyogyitva elmagyarazni, hogy kell a BT fulessel parositani. Kozben LG-s topikban elmagyarazta, hogy a 2021 vagy 2019-es modellek magic remote-ja nem jo a 2020ashoz (koszonjuk LG), 2020-as kell, azt meg csak 24k-ert talaltam otthon keszleten, igy amazon.de-rol pk-val 48€-ert meg lett rendelve, elvileg csutortokon odaer Gyorbe.

Mondtam neki, legkozelebb MM vagy akar Praktikerbe jar, vegyen egy utangyartott hagyomanyost, elvileg azt mondtak az Okosok ,csak azt kell figyelni, hogy LG-hez valot vegyenek, akar a 3-4-5e FT-os is jo, tartalekba

A gorgonek a tengelye torott ki, hogy rohadjon meg, a mi 3-4eves MR-nk ahoz kepest qrva jol birja, kisgyerek millioszor leejtette, 25kilos labrador is tobbszor atgazolt rajta, de meg birja.

udv
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37045) PociAti válasza Bobrooney (#37043) üzenetére


PociAti
senior tag

Bár nem Adyváros, de ez volt a legközelebbi hely, ahol jó minőségben másoltattam, nyomtattattam.
Mila Print
A saját weboldaluk most nem működik (az nem jó hír).

Utána biztos helyként már csak Belvárosi címeket tudnék felsorolni (A-Grafi, Varázsceruza, stb. ill. Apáczai környékén is volt 2 másoló).

Illetve Szabadhegyen az Erfurti út - Fehérvári út kereszteződésben ott van az Illés nyomda. Régi helyükön simán fogadtak utcáról betérő ügyfeleket.

A kórház Magyar úti oldalán a 4 emeletes aljában is volt fénymásoló (Magyar u. 23.)
Korábban a Plázában lévő papírboltban is volt erre lehetőség.
Mindegyik eléggé leharcolt gép.

(#37046) Bobrooney válasza PociAti (#37045) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Köszönöm! :R
Nem kell komoly minőség, fekete fehér szöveg nyomtatása lesz csak.

(#37047) golya32


golya32
aktív tag

Tudtok esetleg valakit akinek ezt a gépet monitorostól oda adhatom?
Winyo nincs benne.

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#37048) ladopapa72 válasza golya32 (#37047) üzenetére


ladopapa72
csendes tag

Ha nem kell én elfogadom

üdv Ladopapa72

(#37049) Viperator


Viperator
őstag

Konyhai robotgép (dagasztó, keverő, ...) javításával ki foglalkozik? Előre is köszönöm a választ! :R

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#37050) Jazzos válasza golya32 (#37047) üzenetére


Jazzos
tag

A monitort egy ismerősöm lehet megvenné. 19"-os, jól látom?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.