- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
- 165/70 R14 - Apollo alnac G4
11.990 Ft9.890Ft
- 185/65 R15 -Bridgestone LM001tesztek szerint nagyon gyenge. Apollo 10.990Ft.
- 175/60 R15 - automaxnál nem találok ilyen méretben négyévszakost.... -> elég ritka méret, 195/55R15H +5mm, kvázi tökéletes váltóméret. mondjuk az se olcsó... [link]az a helyzet ezzel az apolloval, hogy kb egy vredesetin quatrac 3 - quatrac 5 gumi és annyira pofátlanul olcsón ki lehet fogni, hogy gyakorlatilag nincs vesztenivalód vele. amilyen futásokra meg nálatok kellene, még így is kb hamarabb fog elöregedni, mint elkopni.
én téli helyett vettem, nyári szettem van, az eddigi tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy jobban jársz ezzel, mint két szett max középkategóriás gumival.K Norbi: ez így igaz
viszont ehhez azt is látni kell, hogy azért mára gumik tekintetében eljutottunk oda, hogy pár dzsunka gyártó is tud abszolút versenyképes gumit kihozni és a középkategória alja (ami már nem "ne vedd meg" címkét kap a teszteken) tudja azt, amitől 15-20 éve egy UHP racsingguminál is leraktad a hajad.
pl mekkora truváj volt a dunlop sp9000 meg a goodyear eagle f1 tizenéve, aztán ma már egy sima utcai túragumi is tapad úgy, csak nem búg mellé és nem kopik el 20-30ezer km alatt... -
norrberth
addikt
Visszaolvastam jó pár oldalt kiértékeltem jó pár arcot és azért van valami igazság ebbe.
-Az ember a maga lovát dicséri- -
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #15398 üzenetére
annyival egészíteném ki a leírtakat, hogy bár lehet, hogy alacsonyabban van a tapadáshatára a top gumikénál, viszont nagyon szépen, finoman és érezhetően veszti el a tapadást, nem pedig az a kirántják a szőnyeget érzés, mint amit a nyárigumik szoktak csinálni. szóval én emiatt kicsit tán bátrabban is merek vele menni esőben, mint nyárival.
-
Kornel
veterán
Egy ideje már fent vannak a "noname" apollo alnac 4g all season gumik (225/45r17)
Az autobild tesztben leírtakat eddig csak megerősíteni tudom.
Száraz úton hibátlan, jön, megy, kanyarodik, megáll, kicsivel gyengébb, mint egy csúcs prémium sport gumi, de bármilyen túra abroncs mellé odallitanam.
Vizen és nyálkás úton valóban gyengébb, mint egy prémium nyári, de egy télit itt is bátran mellé allitanek. Ahogy a részletes teszt eredményekben is szerepel, vízen jó a kezelhetőség es kanyarsebesség is, de a fekut nagyobb, mint a TOP kategóriában, ez kigyorsitaskor is látszik vizen a dolgozó menetstabilizalobol.
Értelemszerűen hóban és jégen nem teszteltem, de ha hozza a tesztben szereplő eredményeket, akkor összességében simán megéri a pénzét.
Egyébként szakadó esőben is bátran megyek 130-al, szóval messze van a noname kínai gumiktol, amik ilyen időben gyakorlatilag használhatatlanok. -
svedmalac
tag
Egy érdekes előrejelzés az idei télre...
http://amatoridojaraselorejelzes.eblog.hu/amator-meteorologus-szemmel-milyen-lesz-az-idei-20162017-es-tel-15351
-
válasz
FIREBLADE78 #15395 üzenetére
Én az UG9-et venném.
-
choco01
addikt
válasz
FIREBLADE78 #15391 üzenetére
Én a UG9-et venném, meg majd azt is fogjuk szerintem.
TaaT:mák
-
tabaga
tag
válasz
FIREBLADE78 #15391 üzenetére
Hátha segít:
[link] -
TaaT
nagyúr
-
FIREBLADE78
addikt
Leszűkítettem a gumi kérdést 2 dbra. Alpin 5 és a Goodyear ug9 xl-re. Ár majdnem ugyanaz. Melyik a jobb?
-
drosan
tag
Sziasztok! Ti mit vennétek: Hankook W452, W310 vagy Barum Polaris 3? Esetleg más javaslat ebben az árfekvésben (20ezer/db)? 205/55/16 méretben.
-
Sur1G
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Néztem még a Continental abroncsokat. Egy 2014-es ADAC teszt szerint a TS850 széria kapta a legjobb értékelést (ebben a méretben). A Michelin Alpin 5 csak kielégítő eredményt ért el, bár a fogyasztáson csúszott meg ahogy nézem. Viszont most már csak a TS860 szériát látom T-s indexel. Esetleg még TS850 91 H 22k/db. -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Asszony kocsijára kellene téli gumit vennem (Toyota Corolla E12).
Méret: 195/65 R15, külön acélfelnin lenne.
Melyik a legajánlottabb gumi? Az ár nem számít.
Amiket eddig néztem:
- Michelin Alpin 5 195/65 R15 91T 19k/db
- Goodyear UG9 195/65 R15 91T 17k/db
- Continental TS860 195/65 R15 91T 18k/db
Napi 40 km ingázik a munkahelyére, olyan úton ahol nem mindig vagy azonnal takarítják el az utat, ha esetleg havazik.
Köszi
Üdv! -
Qru
MODERÁTOR
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
több méretben kellene egyszerre téli gumit rendelnem.
Amit rendelnék:
- 185/65 R15 - Kumho WP51 - 12.850 Ft/db (Dacia Sandero, évi össz.km 10-12 ezer,télen is használva van)
- 175/60 R15 - Nexen WH2 -15.090 Ft/db (Nissan Micra. évi össz.km 3 ezer!, télivel futna nyáron is)
- 165/70 R14 - Kumho WP51 - 11.175 Ft/db ( Fiat Punto, évi össz.km 5-6 ezer, télen is használva)Mindegyik autó főleg csak városban fut, max. lakott területen kívül, autópályás használat csak a Nissannal, évi 2 alkalommal kb. Nem mennek velük külföldre, tehát a magyarországi téli-nyári viszonyokat kell figyelembe venni.
A Nissanra én lehet inkább egy 4 évszakos gumit választanék, tényleg nem mennek vele...Ötlet, vélemény? Szívesen fogadok minden tanácsot.
-
Assasin_
aktív tag
válasz
molnarpeter #15373 üzenetére
Utána néztem az interneten kicsit és azt írják hogy az a gyári méret ami rajta van a 205/55 R16 vagy lehetne nagyobb de azt télire semmiképp nem szeretnék max nyárira. Valószínű megveszem akkor a gyári új lemezfelnit úgy is sokáig szeretném megtartani az autót.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Assasin_ #15372 üzenetére
Ha az 195/65R15 volt gyári méret, és elfér a fék, én azt vennék, a 16-oshoz képest akár a felnik árát is megspórolhatod. Felni: jófogás, autoalkatresz.hu, racing bazár, vatera, facebook csoportok, google...
Gyári bontottat keresnék erre a típusra, az biztosan stimmelni fog. Ha van egy kis időd, ET, középfurat, osztókör, szélesség, csavarszám szerint spórólhatsz kicsit régebbi (más típusú) autó felnijét másárolva.
-
Assasin_
aktív tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy renault megane-t amihez sajnos nincs téli gumi. Az autó 2011-es és gyári alufelnik vannak rajta 205/55 R16-os mérettel. Az lenne a kérdésem hogy télire maradhat az gyári alufelni vagy vegyek egy garnitúra lemezt illetve hogy ez a 205/55 R16-os gumiméret maradjon meg vagy télire vegyek kisebbet?
Egyébként én már kinéztem ebben a méretbe a Goodyear UG9-et olyan 25 környékén darabját. Ha van jobb alternatíva szívesen meghallgatom. -
-
nesa
veterán
válasz
norrberth #15363 üzenetére
Hogy milyet használok, most még jelenleg semmilyent de mar megvan és felnire is van rakva csak várom a megfelelő időt hozza.
Amik eddig megvoltak.
firestone winterhawk
Kormoran Snowpro
Hankook Winter ICept RS
Semperit Speed-Grip
Barum Polaris3
Most Michelin X-ice-xi3 at vettem, de még nem tudok személyesen nyilatkozni mert még nincs felrakva.
-
t1
veterán
Ígért Laufenn beszámoló :
Laufenn LW31 185/65R14 méret .
Kerek 800km tettem bele 10 nap alatt, 0 és 15 fok között, vegyes időjárásban, szárazban, nedves úton, szakadó esőben illetve nedves autópályán.
Amikor elhoztam valami rémesen gyengén tapadt (pont esett az eső) , gondolom a szokásos gyárban lekezelt felület miatt, ami egy jó 30km alatt lekopott.
Ami hamar feltűnt, az hogy nagyon halk, régi Nokian W+hoz viszonyítva is illetve az Ecosis után is. Teljesen kiszámítható érezni, hogy hol kezdi elveszteni a tapadást nem egyből tőr rá a tapadás hiánya. Elég puha keverék lehet amúgy azért +15fokban elég nyúlós érzés volt menni vele de nem volt para helyzet, most hogy este 5-8fok van azért már jobban fekszik neki. Ma mentem 300km autópályát annak a fele teljesen vizes volt, nem éreztem bizonytalannak sávváltáskor és kanyarokban sem M7-M0-M3 Gyöngyösig , pedig 130 alatt nem mentem. Így 800km távlatában azt mondom jó lesz ez, persze a nagy teszt majd fagyban hóban lesz ha lesz ilyen időjárás, de nem hinném, hogy nagy gond lenne vele főleg annak tudatában, hogy elég kedvező áron adják széles rétegben. Ami "hiba" lehet, talán az oldalfala elég "puha" érzésre, Polaris 3 keményebbnek tűnik igaz más méretben.
Vennék e mást? Jelenleg elégedett vagyok vele, ha hozza ezt tovább is akkor nem lesz vele baj, bőven elég erre a városi elő városi 30km-es napi ingázásra, a kresz betartása mellet. -
nesa
veterán
válasz
norrberth #15360 üzenetére
Michelin nél nem csak az alpin széria létezik télibe, csak egyszerűen ebbe az országba mást az átlag polgár nem ismer.
személyautóra: kb 17 fele teli létezik
4x4 re: kb 8
kis teher: 3És a nokiannak is
Személy 15 féle téli, 2 féle 4 évszakos
4x4 re 10 féle
kis teher 9 féleEzekből Magyarországon 1-2 fajtát ismerünk, szóval az hogy egy márka szar mert valakinek amit kipróbált nem jött be.........
Szóval milyen michelint milyen nokian mert nem mind1...
17 gumiteszt alapján a legjobb téli gumi a nokian ...... ki találja ki melyik széria?
És ki van a 2.helyen? -
nesa
veterán
Ha eddig nem volt gondod vele most sem lesz, vásároltam már náluk többször nem volt gondom, de előtte utána olvastam és akinek gondja volt az azért mert nem tudott utalni külföldre.
En ezzel kacérkodom nagyon.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék az utóra venni valami könnyüfém felnit, a gyári felni méretei: 5x14 et44 amit kinéztem felni annak a mérete 6x14 et38 ha jól számolgatom az utánajárásom alapján akkor, itt a belső éle a felninek 7mm-el lesz beljebb a kocsi felé és 19mm-el kijebb a mostani felninél.
Gumi pedig 185/60 menne rá.Az autó amire lenne egy Fiat Palio Weekend 1.6 (74KW) és 1999-es. És mennyire terhelheti a futóművet a szélesebb felni?
Ha így nem lehet megmondani, hogy jó e egy felni akkor méréssel tudnám valahogy ellenőrizni. -
kisZ2
csendes tag
A maxigumi.hu oldalról felnit vagy gumit rendelt valaki, van tapasztalat a bolttal kapcsolatban? Én felnit szeretnék venni. Elég sok típusú felnit árulnak és egész jó árakon, viszont a kapcsolatnál csak egy németországi cím van feltüntetve. Ez nem túl bizalomgerjesztő.
-
válasz
svedmalac #15350 üzenetére
Szia!
Szerintem:
- legolcsóbb a 2. opció;
- legjobb a 3. verzió & magad is tudod cserélni a komplett kerekeket, nem kell gumishoz járni (pár évente centriroztatni azért célszerű).A 195/65r15 ráadásul az egyik legolcsóbb méret. Használt felnit keresnék hozzá a neten (jofogas, autóalkatrész.hu, racing-bazar, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest