Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindent lehet, kérdés, hogy kinek mi fog tetszeni és mennyire tudja/akarja a gitárt hozzáállítani.
Láttam már 9-42-est is D-re hangolni, én meg 10-52-eset is használtam már LP-on drop C-re meg standard E-re is. Nem tudom, hogy van-e erre valami ököl szabály vagy mindenki csinálja a saját hülyeségét
Talán ha csak drop-ot akarnék csinálni egy adott hangolásból, akkor olyan húrt tennék fel, aminek a legvastagabb húrja egy mérettel combosabb, tehát pl. 10-46 helyett 10-52. Ilyenkor azt mondanám, hogy azt az egy húrt "érdemes" lehet hangolgatni. Szerintem nem fog játszhatatlanná válni a gitár egyik irányban sem.
Ha teljesen át akarsz hangolni, akkor inkább tartanék rá külön gitárt.Példa kedvéért nekem épp SG-n van C#-re 11-56, drop C-re 10-52, ez néha elmegy sima D-be is. B-re van 12-62 szintén LP-n. Tehát elég vegyes felvágott, mint láthatod és ezek rövid menzúrák, az sem lesz mindegy.
De talán Áron Andris 56-os vastagságot használ AGCFAD-ra, bár gyanúsan nem tudja intonálni rendesen, viszont neki ez nem is számít kb. Valakik meg elmennek drop F-re egy sima menzúrán mondjuk 12-68-os szettel, szerintem ott sem kell intonálgatni nagyon. Tehát, ha te rendesen be szeretnéd a gitárodat állítani, akkor valószínűleg mindent nem tehetsz fel, mert laza lesz, mint a Riga lánc.
Ui.: Nem vagyok képben épp Iommi milyen húrokat használt, de egy idő után a Sabbath lement E-ről C#-re és szerintem lehet így is 8-asokat tett fel az ujjai miatt, a többi már csak legenda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest