Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz arnyekxxx #55452 üzenetére
Először is, a pék lehet fogyasztó is. Másodszor pedig nem. A 'nem kell péknek lenned' itt arra vonatkozik, hogy nem feltétlenül kell tudnod jól csinálni adott dolgot, hogy az eredményt, módszert jogos kritikával illesd. Mikor valakin számon kérik, hogy "ha ilyen okos vagy, akkor csináld jobban", akkor neki a "pékségét" kérik számon, mert aszerint a nézet szerint csak akkor lehet megkritizálni, akkor lehet igaza, ha ő "pék" (vagy hangszerész, tanár, máv vezérigazgató stb.), méghozzá jobb/jó "pék".
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem a méret a lényeg, de...
Ennek a fogólapja 46 cm (felső nyereg aljától mérve).
Ennek meg 44,5 cm.Namármost. Ha mindkettő 22 bundos, akkor teljesen világos, hogy a Solaron a bundok közti távolság kisebb kell, hogy legyen - pont ezt érzékelem az ujjaimmal is, meg szemmértékkel is.
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Senki nem vitatja a bilis képességeit. Az, hogy kattos, az szerintem nem kérdéses, de ugye ezt sok művészről el lehet mondani. És nem is baj.
Az, hogy hány lemeze van, hát nem tudom. Egyet sem hallgattam, nem is fogok, de nem véletlen tartja a mondás, hogy a kevesebb néha több.
A nagy zenekarok nem azért jönnek ki 5 évente lemezzel, mert nem tudnak gyakrabban írni. Turnéznak, pihennek, mással foglalkoznak, stb.
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #55456 üzenetére
Mérd már le mindkettőt a hídtól is, hogy meglegyen a teljes menzura is, mert tényleg kezd kicsit furcsa lenni
-
cucka
addikt
válasz FockeWulf #55446 üzenetére
Ne keress értelmet ott, ahol nincs .
A csávó jól láthatóan egy művész, a szó szoros értelmében. Azért ad ki sokszáz lemezt, mert éppen akkor és ott az kívánkozik ki belőle.Nyilvánvaló, hogy a fickó nem teljesen ép szellemileg, és az is, hogy ő egy zseni. Amit csinál, az teljesen ésszerűtlen, de pont ettől lesz érdekes figura.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #55460 üzenetére
24.75" az 62.8cm, szóval a Snakebytenak az jónak tűnik(ennyi mérési pontatlanság gondolom elképzelhető), viszont ez alapján a Solarnak tényleg rövidebb a menzúrája
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #55461 üzenetére
Igen, Thomann szerint az 629mm, szóval az teljesen jó, ennyi pontatlanság van benne.
De 1,5 centi különbség...
Amúgy ez mit jelent? Ez egy gyártási hiba, vagy azt mondják, hogy bocs, a honlapon rosszul van feltüntetve a menzúra, ettől függetlenül a gitárnak semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55457 üzenetére
A kevesebb az kevesebb, nem több. Matematika. Mivel egyet sem hallottál belőlük így nem releváns mit gondolsz, vannak közöttük kiválóak, ami azt illeti elég sok elég sznobság így kijelenteni h mert sok lemeze van akkor már rossz amit csinál... A nagy zenekarok lusták/nem ennyire jók mint ő ennyi. Viszont többet kereshetnek mert közismertek. Ő nem annyira ismert. Viszont ő zenél, folyamatosan. Már 30 éve.
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55462 üzenetére
Azt jelenti h selejt. Valszeg elfúrták a húrlábat vagy ilyesmi. Megmértem most 2 gitáromat 62.8mm ahogy annak lennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Szerintem a legvalószínűbb, hogy nem jó helyre fúrták be a hidat.
Ha ki akarod deríteni, hogy pontosan mi van itt, akkor mérd meg a rezgő húr hosszát a nyeregtől a 12. bund tetejéig. Innen megtudod, milyen menzúrára gyártották a gitárt. Teljesen biztos vagyok benne, hogy itt kijön a 24.75-ös menzúra.
Namost ha a híd van rossz helyen, akkor behangolás + intonáció állítás után a gitár hamis lesz a felső fekvésekben.
Az is lehet, hogy a nyak csúszott el a sablonból, amikor a gép kivágta a bundok helyeit, ilyenkor kb. minden fekvésben hamis lesz a gitár.
De valószínűbb, hogy a hidat fúrták rossz helyre.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55466 üzenetére
Már az is sértés ha csak kiváló gitárosnak hívod...(Hetfield lehet kiváló ritmusgitáros a Metallicában) Ugyanis több hangszeren is játszik, és thrash metal, funk, jazz, bluegrass, ambient és az avant-garde stílusban is zenél...12 éves kora óta.
Mióta hívünk Paul Gilbert/Vai kaliberű gitárosokat kiválónak akik még saját teknikát is kitaláltak...amikor nyilvánvalóan ők a legjobbak.?[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #55468 üzenetére
Az túl kevés, még akkor is, ha szarul méred. (Ugye a rezgő húr hossza számít, nem tudom, miért méred bele a bund szélességét is.)
Itt 314 mm-t kéne lássál a nyereg és a bund közepe között, ez a menzúrád fele.
Nem hamis az a gitár? Úgy értem miután behangolod az üres húrt és megcsinálod az intonációt, akkor az elmondásod alapján minden más fekvésben hamis kéne legyen.
Mert az nem valószínű, hogy a Solar-nál a legolcsóbb gitárjukra kitaláltak volna valamilyen egyedi menzúrát, amit sehol máshol senki se használ. (Ami ugye költség, mert az összes meglévő szerszám és sablon helyett lehet újat csinálni.)
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Olyan mintha egy hosszabb 3/4-edes gitár lenne. 24.2inch
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A fotó alapján a 12. bund nagyjából a menzúra felénél van, ez alapján lehet jó (hangolható / játszható) a gitár. A számok alapján inkább 24" a menzúra (picit több). Ha tiszta, akkor nem gond szerintem...
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55460 üzenetére
Csak szerintem néz ki szörnyen a fogólap ezekkel a pici pozíció jelölő pontokkal?
Nem lehet h rossz nyakat tettek a gitárra? Megnézted a nyakillesztésnél? 400eFt-os solár gitároknál egyébként előforduló hiba a fogólap repedése...[ Szerkesztve ]
-
chaosmonger
tag
Megnéztem az enyémet, én 62-nek látom középen mérve, de ez megint egy abszolút pontatlan mérés. Kicsit megmozgatva lehet 61,8 vagy 62,2 is.
A híd mögé akasztva a tetején pont 62,8, alul 62.
De van ennek jelentősége? Ha a bundok egymáshoz képest jól vannak elhelyezve akkor csak annyi hogy mennyire kell meghúzni a húrt nem?
Megnéztem a v100-at is, az felül 64 alul 63,1. -
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55475 üzenetére
Már ott gondoltam hogy rossz lesz amikor írtad hogy akad a bund-ban a húr, ehhez képest a hasonló árú Harley Benton gitárom patika volt még azzal az 1db hibás méretű hangolókulcsával.
-
X2N
őstag
válasz chaosmonger #55476 üzenetére
Hogyne lenne jelentősége, ha nem jól vannak a bundok a skálahosszhoz képest pontatlan lesz az összes hang.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #55476 üzenetére
De az se 63, amennyinek kéne lenni.
Szerintem van jelentősége, hisz úgy hirdetik,, hogy 24,75-ös. A méretezés elég egzakt dolog, az nem szerintem, vagy szerintem pedig nem kérdése.
-
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #55475 üzenetére
Ez azért furcsa, mert ha a nyak jó, tehát valóban 24.75" menzúrához való, és a hidat fúrták túl közel, akkor inkább magasnak kellene lennie a hangoknak. De azt sem csak oktáv felett, az meg mindenképp furi, hogy odáig tiszta, csak felette hamis X-akta...
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55479 üzenetére
Hideg van, összement a nyak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #55480 üzenetére
Már nem méricskélek semmit, visszacsomagoltam a dobozába.
Ami egyértelmű, hogy másfél centivel kb. rövidebb a menzúra, mint kéne. Ez volt az első benyomásom is, hogy valami a bundoknál túl szűk, ugyanaz a menzúra méret a Snake-en teljesen más játékérzetet ad, és nem az eltérő nyakprofil miatt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #55482 üzenetére
De pont ezért nem értem, mert az első észrevételed az volt hogy szerinted közelebb vannak a bundok egymáshoz mint a másikon. Ha ez így van akkor persze hogy rövidebb lesz a mezúra.
És ha tényleg a híd lenne rossz helyre fúrva, attól nem kerülnek egymáshoz közelebb a bundok. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #55484 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a híd van rossz helyen. Ami biztos, másfél centi az eltérés, és nekem a bumdok gyanúsan szűkebbnek tűnnek.
A nyak fogólappal borított méretében is eltérés van a Snake.hez.
-
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #55437 üzenetére
Bucketh: Én hót meg értem, hogy nem akar hisztériát az életében. Egy élet rá tud menni simán, sőt a családodé is. Az meg hogy ki hogy bassza el az életét az a magán ügye, de úgy tűnik az ő tervei között nincs meg, hogy elbassza a privát szféráját. Különben meg marketingnek sem utolsó.
Átmelegedés: 24órát szoktak ajánlani, ami persze overkill, de azért 4-6 óra mindig jót tesz.
Nyak: Valószínű a nyak van elbaltázva nálad. Nem jó. Kértél másikat helyette, vagy feladod az egészet ezzel a típussal/márkával?
re: #55477 X2N
Hasonlíthatod az egy darab HB-det az egy darab Solar-hoz, de értelme nincs. Az az egy lehet mind két oldalon az egyetlen kivétel is. Szóval nem mérvadó, hogy neked hány jó gitárod van x-y márkánál. Inkább az a kérdés, mennyi másik embernek van hasonló problémája adott hangszerrel. A lényeg, hogy valami nem kerek.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #55485 üzenetére
Megnéztem még egyszer. Maga a nyak rövidebb 12 mm-el mint a másik gitáron. Mivel mind a kettőn 22 bund van, muszáj hogy közelebb legyenek egymáshoz az S-en.
Ez darabonként fél mm eltérés, ezt nehéz kimérni, de egyben nézve a 2. bundnál már látszik az 1mm eltérés, és ez fokozatosan nő, a legalsó bund a V100-on a nút-tól pont 45 cm, az S-en 43,8. Nem tudom miért ilyen, de ha arányosan kisebb minden attól még lehet jó szerintem.Mondjuk most lehalt a honlapjuk, szóval lehet hogy tőled tudták meg hogy szar az egész, és lelőtték a forgalmazást
-
chaosmonger
tag
On average, guitar necks measure 24 to 25.5 inches (60.9 to 64.8 centimeters) long and 1.7 to 2 inches (4.3 to 5.1 centimeters) wide.
As I hinted earlier, the length and width of the guitar can vary depending on the type of instrument. Also, it’s important to note that manufacturers follow different sizing standards when producing guitars.Guitar Neck Sizes, Shapes and Guidelines (with Drawings) - MeasuringKnowHow
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #55487 üzenetére
Lehet, hogy 0XP-s kezdő vagyok, de nem vagyok hülye. Van öt másik gitárom, ahogy ezt kézbevettem, egyből éreztem, hogy itt szűkebbek a bundok. A nyak konkrétan másfél centivel rövidebb, mint a Snake.
Én megnyitottam a support ticketet, még nem kaptam választ.
Őszintén? Pillanatnyi hangulat dönti majd el. Egyszer mindenki hibázhat, de úgy tűnik, hogy ők kétszer is megtették, mert gitárja is egy csonka balta.
Meglátom, lehet kérek helyette egy másikat, csak lesz annyi eszük, hogy QC-zzák rendesen.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #55488 üzenetére
Persze, ezek sztenderdek. Nem Ola dönti el, hogy "vazze, kemény csávó vagyok, cságolok egész nap kicsit beszédhibásan, csinálok egy gitárt, legyen mondjuk 38 centi a nyaka!"
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55491 üzenetére
Amúgy teljesen jogos megreklamálni ha ennyire eltér a skálahossz, nem dísznek vannak ezek a specifikációk megadva...ahogy az Intelt/alaplapgyártókat is jól be lehetne most perelni hogy 8000MHz-et támogatják DDR5-nél, aztán megveszi a gyanútlan vásárló nem működik...csak 7200-on stabilan.
-
Goose-T
veterán
válasz chaosmonger #55488 üzenetére
Oltári baromságokat írnak. Hogy hihet el egy gitáros bármit egy olyan oldalnak, ahol ilyen képet tesznek ki?
Ha azt írják az oldalon, hogy a menzúrája 24,75", akkor pontosan annyi legyen, és kész. Ne 24,3" vagy ilyesmiEladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az nem kérdés, hogy jogos-e. Nem 1 mm-ről van szó, ami mérési pontatlanság lehet. Képzeld el, hogy megveszel egy mosogatógépet méret alapján, azt amikor az asztalos szereli be, kiderül, hogy másfél centivel szélesebb. :-D
Azért ne vicceljünk már, na.
Vajon Ola az 1500 eurós kategóriában is megengedi ezt magának?
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #55491 üzenetére
Ahogy gondolod, de a szöveg amit bemásoltam és a link pont azt írja, hogy nincs 1 kizárólagos sztenderd.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #55497 üzenetére
Persze, hogy nincs, van 4-5 fajta.
De ha valamire azt írják, hogy 24,75 az annyi és kész. Az nem lehet másfél centivel rövidebb.
-
chaosmonger
tag
válasz Goose-T #55494 üzenetére
Mondjuk nekem az itthon levő mind a 3 gitáron eltérő a hossz, szóval igen ezt elhiszem.
Ami a 24, 75-öt illeti, megint olyan dologról vitatkozunk ebben a topikban szokás szerint, ami nincs pontosan definiálva. Hogy kell ezt megmérni? Ahogy írtam, a híd 'tetejétől' pontosan 62,8 cm a hossz. Maga a húr rezgő hossza rövidebb, de az nem fix hiszen állítható, azt nem lehet specifikációba írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest