- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Éppen [ezt] gyakorlom. Szerintetek találok ilyesmi hangot,presetet Guitar Rig 6-ban?
Előre is köszönöm! -
GoTReX
őstag
válasz
GoTReX #43201 üzenetére
Gondolom ti már ezen rég túl vagytok,de van olyan bevált módszeretek amivel gyakorolhatnám a pengetést? Az összhúros pengetésre célzok, angol oktatóvideók Strumming néven hivatkoznak rá. A riffek stb gyakorlását nagyon szeretem, de ez az akkordváltásos Strumming nem annyira adja. (Elektromos gitáron gyakorolom, kicsit "keményebb" mint a nejlonhúros akusztikus.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
GoTReX
őstag
Köszönöm a PowerChordos válaszokat mindenkinek !!
Akkor szerintem elolvasok pár írást róluk, és keresek egy táblázatot ahol ezek össze vannak szedve.
[Most] nagyon ez jár a fejemben.
-
GoTReX
őstag
Amúgy köszönöm az eddigi segítségeket , ide bármikor jövök mindig teljesen normális stílusban működő segítségeket kapok.
Sok forumon, mintha láthatatlan tintával írna az ember.
-
GoTReX
őstag
A jövőben gondolom képbe jönnek a PowerChordok. Ez egy tág fogalom? Vagy érdemes kicsit elébe menni, hogy modernebb zenékbe is bele tudjak kostolni?
-
-
GoTReX
őstag
válasz
gaborbol #43151 üzenetére
Én nem éreztem rossz ütemezésűnek a leckéit
Bár először nem tudom hogy, de a furcsa oldalelrendezés miatt átugrottam pár leckét ami miatt később újra átvettem mindent.
Most a 1.Grade/3 lesson végefelé járok. Ez kb 5 akkord, a The Blues Brothers - Peter Gunn Theme, Seven Nation Army Riff és néhány kiegészítő fogalom tudását foglalja magában. Ezzel már elketyeg az ember a maga szórakoztatására.
Mint minden önfejlesztésnél itt is magát a tanulást is tanuljuk és jó látni hogy napról napra a kéz megtanulja azt ami előtte elképzelhetetlen volt. Csakúgy mint pl az edzésen.
Én most azt próbálom hogy miként lehet a RockSmith kábellel használni egy PC-s gitártorzítást mint pl a Guitar Rig.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Justin Guitart tolom éppen,de lenne néha kérdésem. Most 5 akkord megtanulása után a fel-le pengetés lecke jön. Ez nagyon egyszerűnek tűnik,de persze nem annyira az. A kérdésem az lenne, hogy ha jól értem a mestert akkor a felfelé irányuló pengetéskor elég a vékony 3-4 húrt pengetni, mert a kar alapból kicsit kifelé mozgó vonalban penget ilyenkor,de ez nem is baj mert szebben szólnak az akkordok így a mély húrok kihagyásával. Ez így igaz?
-
GoTReX
őstag
válasz
benedekco #43046 üzenetére
+Eastman
Számomra hatalmas kérdőjel, hogy valaki ennek dacára hogy tudd rajongani ezért. Értem én hogy Tömegpszihózis de na....
[Ellensúlynak] ,mondjuk én ezt a számot csak kb fél éve fedeztem fel magamnak.
Franctudja, de a feelingen felül van egy olyan lüktetése a számnak...
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
PC-re melyik programot ajánlanátok amivel emulálhatok pedálokat stb? Én jelenleg több itteni tag tanácsára a Justin gitár kurzust tolom,de néha könnyű riffeket azért már szoktam próbálgatni. Erre Rocksmithet használom,mert ott egy zenének az előre beállított torzítás,effect stb már magában is rendelkezésre állnak. Pl.: ha le van töltve egy Black Sabbath track, akkor ott kiválaszthatom hogy Autentic tonek közül az ebből a zenében lévő Bass, Lead Guitar, Ritm. Guitar közül melyik preset kell. Ilyen van külsős Windows programokban is?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Többetek tanácsára a Justin Guitart kezdtem el ,és valóban nagyon jó kurzus szuperül összeszedve. Gyakorlás után természetesen van hogy RockSmith vagy népszerű riffekkel "szórakoztatom magam". Most az Black Sabbath Iron Manét néztem ami nem olyan nehéz mint gondoltam, de a riff végén 15-ről 14-es bundra való odavissza váltásra kérnék tanácsokat. Újváltással vagy csúsztatással próbálkozzak? Elég nyögvenyelős a cucc.
-
GoTReX
őstag
Btw: Van közületek használt már Pocket Guitart gyakorlásra?
-
GoTReX
őstag
Srácok én magamtól álltam neki a gitározás tanulásának. Gondolom ezzel nagyon nem vagyok egyedül.
RockSmith-t használok jelenleg, ahogy a munkáim és az energiám engedi. Gyakori akkordok (rock, hivatkoznak rá powercordként is) videó anyagok közül melyiket ajánlanátok, ahol kitérnek a helyes pengető és lepengetés technikájára.Gondolok itt arra hogy gyakori hibák amitől zörög, lassú, rossz hangú lehet stb.
A másik kérdésem az ujjgyakorlatokra, és a nyakon való magabiztosabb tájékozódásra való nektek bevált módszerre vonatkozna. Ti mit csináltatok anno , vagy mi az amit a mai fejetekkel erőltetnétek mert nagyon hasznos.
Köszönöm a türelmet hogy elolvastátok és a segítségeket előre is!
-
GoTReX
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
GoTReX
őstag
válasz
Carlos Padre #42172 üzenetére
Arra hogy most a CDLC között látni olyan zenéket is , ami már hivatalosan is ki van adva és engedi is leszedni gond nélkül. Elindítottam játékon belül és ment is. Ilyenkor mi van? Tartok tőle hogy utólag beszámlázik mert letöltöttem stb....
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Olyan segítségét kérném aki jártas vagy anno használt RockSmith-t
-
GoTReX
őstag
Srácok egy akkordnak sok lefogási módja van.A megadott lefogást az határozza meg, hogy mi lesz a váltás? Rocksmithen nyomatom a Paint it Blacket és ott az első képes e5 van megadva, de ez utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb, de nem fogadja el.
-
GoTReX
őstag
válasz
chaosmonger #38350 üzenetére
Okés, megpróbálkozom vele. Ezek amúgy minden esetben "rajongók" által szerkesztett számok? A minőségre reagálva kérdezem. Szóval az eredetit sehogy sem tudják átültetni, hogy perfect legyen?
-
GoTReX
őstag
válasz
chaosmonger #38347 üzenetére
Ohh szuper, köszönöm! Használtad is már így? Elvileg valami cherub rock dlc meg kell venni (talán mással is működik), majd eztán már lehet töltögetni a dlc a steames mappájába. Valóban ennyi lenne?
-
GoTReX
őstag
Van itt aki Rocksmithezik? Van valami olcsóbb hely vagy mód számok vételére?1000Huf a legolcsóbb.
-
GoTReX
őstag
Passzívként olvasgatok, látom van itt minden téma érintőlegesen. Mi a véleményetek a legújabb Rammstein - Deutschland klippjéről?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Mi a véleményetek pc program alapú effectecről? Mostmár Rocksmith miatt van usb/gitár kábelem, de nem tudom melyiket érdemes otthoni próbálgatásra.
-
GoTReX
őstag
válasz
benedekco #37917 üzenetére
Okés megfogadom!
Összeírom, miket vár el tőlem az RS és neten megnézem azoknak az akkordoknak az ujjrendjét és váltásait. Ezek nélkül megállok a zenékben. Amúgy hogy ne csak kritikát mondjak, szuperek a játékok pl.: a Cowboyos húr pozíció gyakorlás, a Duckhunt szerű bundpozíció gyakorló és az alapzenék is hozzák a korszakaik hangulatát: I Want You Back - The Jackson 5 , Ramones Blitzkrieg bop, Queen We are the champions, Suspicious Minds” by Elvis Presley ,Three Little Birds” by Bob Marley & The Wailers...Tudták mit válogassanak hogy ne csak a vaskalapos fanatikusokat húzza be a hangulat!
Amúgy úgy tervezem hogy 1-2 naponta 20-40percre mindig előveszem. Egy felől ez tuti vállalom és nem frusztrál mint kötelesség. Munka, edzés és kis vállalkozgatás mellett ennyit tudnék beletenni. Ja a gitárom egy Cort KX5 White. Egy nagyon szép ,kezdő gityó.
-
GoTReX
őstag
válasz
chaosmonger #37915 üzenetére
Ez a 2014 Remastered, és van benne 2 akkordlecke, de hogy ténylegesen akkordválasztás és gyakorlás van-e benne.
-
GoTReX
őstag
RockSmithben van olyan hogy külön Chord gyakorlás? Úgyértem én kijelölöm mit szeretnék és azokat valahogy ellenőrzi? Olyan logikátlan néhány menü benne.
-
GoTReX
őstag
válasz
benedekco #37902 üzenetére
Uhum.Még ismerkedünk a programmal, barátnőm is probálkozik.Viszont ami nagyon zavaró hogy hirtelen emel tudásszintet, ha megy valami... Ergo épphogy elkezded élvezni,elkezded emelni és bukásig visz.Ezért sokszor manuálisan lövöm be a nehézséget. Akkordoknál pl mutat két akkordot, majd megdob 50 akkordváltással... Na ez azért nem szép
-
GoTReX
őstag
Kaptam mástól egy olyan kérdést:hogyha valaki kezdőként a hangoláskor rosszat teker feszítéskor és emiatt jócskán túlfeszít az árhat-e a gitárnak? Megtekerheti-e a nyakat? Én nem tudom a választ , gondoltam itt felteszem.
Gondolom bizonyos mértékig hülyebiztos a kezdő gitár is, és ha nincs érezhető gond , vagy látszatra üvoltő a hiba akkor nincs para.
-
GoTReX
őstag
Nagy megjött az RS kábel. Szuper a program! Nem tudok semmit mint John Snow, de tetszik!
-
GoTReX
őstag
válasz
chaosmonger #37864 üzenetére
Megrendeltem énis egy konzolboltból. Persze sejtheted, hogy utána ketten is rámirtak hogy van nekik eladó.
7800-8000ft-ért.Szóval ésszerűbb újat venni ilyen esetben azthiszem, pláne hogy tiéddel is gond volt. Amúgy miért Olyan rohadt nagy ritkaság ez, ha népszerű a program? ☺
-
GoTReX
őstag
válasz
benedekco #37859 üzenetére
Nem akarok gagyizni, nem arról van szó. A gond az , hogy ez olyan mint egy fantom....Hihetetlen!!
Vagy volt anno valahol (kb 18 üzletet kerestem fel webshopban) ,vagy van hirdetés ahol messze nem 12.000 Hufba kerül , hanem csak 4500 de persze rég nem él a hirdetés.... Szóval vennék de nem 17900.- úgy hogy a program már megvan. 5000 kb reális, ez a tavalyi ára is ,de eltűnt... -
GoTReX
őstag
válasz
kemotox #37857 üzenetére
Igen hallottam arról is , bár nem tudom mennyivel lenne/ vagy csorbulna az élmény ha valami ilyennel pótolnám. Amugy 5-6k-t még meg is érne nekem, csak hát ugye nem találni itthon.... Persze a játékot is megvenném eredetiben, csak amíg nincs kábel addig felesleges megvennem a termékulcsot is.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Nincs valamelyikőtöknek esetleg elfekvőben / eladó sorban lévő RockSmith Kábele?
Eddig akárhol kerestem ,már nem forgalmaznak. Elég érdekes....
Van aki játszik rajta/vele ?
Nagyon tetszik videók alapján!
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
RockSmith-et próbálta közületek valaki? Mi a véleményetek róla? Érdemes vele tanulni/gyakorolni?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Ezt az oktató videót választottam ki magamnak, és DADGAD hangolást javasol. Nekem egy Clifton MT-40 hangolóm van, hogy tudom ezt beállitani hogy arra hangolnám?
-
GoTReX
őstag
Vagány kis Gitár. Bár igencsak nem olcsó Imo
-
GoTReX
őstag
Gitár fogólap ápolására a ciromolajat megfelelőnek tarjátok?Van ott valami , amire figyelni kell?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Két Gitár Multieffektel kapcsolatban kérdeznék,első Effekt lenne. 1. Behringer v-amp Lx1-x és 2. Korg AX3G gitár multieffekt . Nincsenek kimondottan nagy igényeim , lévén hogy első gép lenne, bár számomra az első szimpatikusabb.
Köszönöm a segítséget!
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Még nem használtam áthangolást ,mint pl Drop-C stb. Rákerestem a Toxity-re a System of a Down-tól, és láttam hogy ott C-G-C-F-A-D van. Van átjárhatóság? Van esetleg valahol egy leírás hogy ez miért és hogy,olyan külsősöknek mint pl én?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme ennek hogy az ember elő-elő kapja gyakorolgatni az újai pozicionálását? Mondjuk akkor miért nem négy....
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan segedletet, ami fejleszti a tab olvasást?Van ahol így van írva, van ahol másképp, kicsit eltevedek ezeken.
És akkor még nem is beszéltem a 2h0 és társai jelöléséről.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Akusztikus gitár fogólap tisztításhoz van olyan háztartartásban fellelhető anyag , amivel kiváltható hangszerboltos tisztítószer? Esedékes a húrcsere, de nem tudok hangszerboltba beugrani. ☺
-
GoTReX
őstag
Lehet naív kérdés, de ha Gitár multieffectekkel egyszerre több effect, visszhang és/vagy erősítő emuláció mehet akkor miért érdemes a pedál? Tisztább a hang mert célhardver?Vagy csak a kapcsolgatás miatt? Csomószor felmerül bennem ez a kérdés.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Ti melyik oldalt ajánlanátok gitár tabok letöltésére? Ahol le lehet szedni rendesen kinyomtatható változatban anélkül, hogy applikáció után sikítozna
-
GoTReX
őstag
Ez komoly
-
GoTReX
őstag
válasz
Panzermeyer #31010 üzenetére
Hmmm ez egy űrhajó, feltételezem nem olcsó.☺
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni gitár Multieffectel kapcsolatban.Kettőt néztem ki.Nekem bőven megfelel egy használt akár régebbi darab is szerintem.Ketto típust néztem ki.Vox Stomplab G1, a másik egy Zoom gx1on.10-15k használt árban lőttem be a merítési arányt.Ti mit javasoltok?
-
GoTReX
őstag
Említett tutorial.Faek persze ☺
Új hozzászólás Aktív témák
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- Formula-1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Adobe Photoshop
- További aktív témák...
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Arcam AVR550 Dirac Live