Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18501) Pécsi gyerek válasza Armahun (#18496) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Semmi rossz szándék nincs bennem,komolyan !!!De te magadat b@sztad át,de keményen.Hogy a lótúróba lehet úgy vásárolni mint a világtalan?Alap,ha valamit veszek kb tisztában vagyok annak az álltalános árával.Nem egy két ezer ft ról beszélek,de azért az feltünt volna keményen hogy 13 és 21 között elég nagy a szakadék :U És az hogy te mit feltételezel egy régóta működő cégről,arra csak annyi,hogy hinni a templomba kell.Én még életembe nem vásároltam ilyen hanyagúl :(

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18502) asdf_ válasza Armahun (#18496) üzenetére


asdf_
veterán

Akkor sajna rossz aron vasaroltal, de ez ellen nem ved semmi, csak te magad, hogy az ar ismereteben azt mondod, hogy koszonod, ennyiert nem kered. Meg regi, beragadt arnak is horror 21-ert a 120-as. Nem tudsz csinalni semmit, csak benyeled, hogy szarul vasaroltal es tobbet nem mesz oda. Esetleg koszonetkent a hatosagnal bejelented, hogy nem kaptal jotallasi jegyet, de ettol te meg nem leszel beljebb, mert az esetleges probavasarlas soran kiszabott esetleges buntetes az allamkasszaba megy, nem a te zsebedbe.
A termek amugy sorszamozott, QR kodban szerepel a seggen a gyari szam.

(#18503) Armahun válasza asdf_ (#18502) üzenetére


Armahun
addikt

Ez van.
Inkább kezdem sajnálni az üzletet, hogy ilyen szarul megy nekik, hogy ekkora árréssel kell operálniuk. :DDD

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#18504) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

Ma megyek vissza a békéltető testülethez. Közben ráleltem a neten,hogy az egyéni vállalkozó speciális eset.Ezért :[link]
Az egyéni vállalkozó azonban speciális eset, ugyanis az nem rendelkezik jogi személyiséggel. Így tehát akár meg is illetheti az elállási jog, de csak akkor, ha szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül jár el – azaz pl. nem értékesítés céljából, hanem személyes használatra vásárol, végfelhasználóként. Szóval én nem azért vettem a telefonom,hogy a céges ügyeimet intézzem róla,hanem hogy a családtagjaimmal komunikálni tudjunk.Kíváncsi vagyok mit mondanak a békéltető testületnél erre.
U.i. :látom,hogy a cikk az elállási jogról szól,nem garanciáról,de jól definiálja,hogy én egyéni vállalkozóként is lehetek akár fogyasztó.És akkor a békéltető testületnek foglalkoznia kellene az ügyemmel.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18505) Superhun válasza Pécsi gyerek (#18504) üzenetére


Superhun
Topikgazda

Sok sikert. Majd írd le légyszi, hogy mi volt.

(#18506) Ryder1 válasza Ryder1 (#18500) üzenetére


Ryder1
senior tag

Szerintetek? Emailemre még mindig nem kaptam választ.

[ Szerkesztve ]

(#18507) Superhun válasza Ryder1 (#18506) üzenetére


Superhun
Topikgazda

Mivel nem magyar a cég, jogi tanácsot itt nem tudunk adni.

Sztem indíts egy PayPal dispute-ot, arra biztosan felfigyelnek. Részletesen írd le benne, hogy mi a problémád.

(#18508) Pécsi gyerek válasza Superhun (#18505) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Teljes siker :) Mivel nem a válalkozásomhoz használtam a telefont,sosem írtam le adóból telefonszámlát stb,ezért sima mezei fogyasztónak tekintenek.A garancia kérdésben is egyértelműen igazam van. Benne van a törvényben...Most várok.

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18509) Superhun válasza Pécsi gyerek (#18508) üzenetére


Superhun
Topikgazda

Grat. Innen már nyert ügyed van. :)

(#18510) C. s.


C. s.
addikt

Sziasztok!

Ez nem garanciás kérdés, de a fogyasztóvédelemhez köze van, ezért ez a téma tűnt megfelelőnek.

Tényleg igaz, hogy ha egy áruház meghirdet egy terméket, de az nem érkezik meg az akció ideje alatt (vagy kezdetére), kötelesek egy hasonló árú és értékű termékkel helyettesíteni? Illetve mit lehet tenni ilyenkor?
Nem én néztem ki valamit, de az "áldozatuk" igencsak csalódott.

(#18511) Pécsi gyerek válasza C. s. (#18510) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Kétszer jártam így.Egyszer interspar pécs,a meghirdetett tv az akció első napján nyitáskor elfogyott :C Kicsaptam a balhét,hogy akkor vásárlók könyve stb,hoztak eggyet a raktárból rögtön. :W (kiderűlt,hogy annyira jó áron volt a thomson 50 cm es tv,hogy az interspar fönökség,és alkalmazottak már a raktárban megvették maguknak,kb 14 éve volt...)
Másodszor tesco pécs,az előbb említett régi tv-t akartuk lecserélni,egy laposra kb 1 éve.Szitu ugyan az.Akció első napja,bemegyek kinézett tv sehol :DDD A karma :C Megreklamáltam (ebben sajnos rutinos vagyok) az info pultnál,közölte a gyerek,hogy pécsre eggyik boltjuk sem kapot (peddig a kezembe volt a reklám újság amin eggyértelműen rajta volt hogy pécsen ebben a boltban is lesz) ês közölte azt is hogy nyugodtan beírhatok a panaszkönyvbe,ő leszarja,de ő sem érti hogy mért csinálja ezt a tesco,mert ez elég sokszor előfordul sajnos. :W Kicsit körűl néztem mérgemben mert tv-t akartam most azonnal,és mákom volt,találtam egy jobbat :) Nem hd,hanem fhd,és 2 ezerrel olcsóbb volt. A panaszkönyvet nem kértem el,mert elégszer beírok amúgy is. :DDD
Már várom a következő tv vásárlásunkat.😂

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18512) axioma válasza C. s. (#18510) üzenetére


axioma
veterán

Nekunk anno aldi vagy lidl adott az akcio utan beerkezeskor az akcios aron, persze reklamaciora, es ok rendesen ertesitettek is. Tesco is azt mondta egy masik termekre (az durvabb volt mert azert autoztunk el addig, az pont nincs a kozelunkben), de ugy 3 eve hivnak hogy mikor erkezik meg... ja Metro szintugy. Egyik se extra termek, buvarszivattyu meg teli gumi, tuti volt mar naluk azota.
A kotelesseget nem tudom, mert ugye egyes ujsagok kiirjak hogy az akcio elso napjan elfogyhat. De az viszont tobbe kerul nekik, ha altalanos feljelentes megy hogy olyat hirdetnek ami jellemzoen nincs, vagyis tisztessegtelenul reklamoznak, igy az ugralo vevonek inkabb keresnek valami megoldast, meg mindig olcsobb...

(#18513) asdf_


asdf_
veterán

Iyenkor az van, hogy bejelentes alapjan a GVH vizsgalodik. Amennyiben a reklamkapmany merete a melle tarsulo keszlet, es a varhato erdeklodes nem all aranyban egymassal, akkor azt szankcionaljak.
Elso nap elfogy es nem lesz tobb belole (anelkul, hogy megjeloltek volna, hogy pl. keszlet= aruhazankent 15 db.), ez mondjuk 50e szorolappal megdobva milliokba faj. Persze csak ha bejelenti valaki. Ezert szoktak at nehany helyen a feliros, kesobb megkapod dologra, mert akkor a bolt eleget tett a reklambeli vallalasanak es igy nem kap buntetest.

(#18514) Zsolt28000


Zsolt28000
újonc

Olyan gondom lenne hogy 4honapja vettem egy Nokia 6 okostelot és az Oreo 8.0 elcseszte a gyári deep bass hangzást! Leadtam szervizbe 14 nap múlva kész is lett visszarakták Nougat 7.1.2 öre de a gyári deep bass hangzás nem lett gyári (egyébként az Oreo a gyári hang szoftvert elveszi és sz...r lessz a hangja!) Felhívtam a fogyasztó védelmet azt mondták forduljak az eladóhoz és kérhetek cserét de az eladó nem cserélte ki mert állítólag a szerviznek kell a garancia jegyre ráírni ha csere szükséges már pedig az kellene de azóta még rosszabb lett mert néha játék közben pattog a hangszóró meg tűz forró és csak a telót oldalt a szélén tudom fogni!!!! Sejtésem szerint kibelezték s telomat az ujj alkatrészek helyett használtat raktak bele!!! Szeretném visszakérni a vételárat és visszaadni a telót!!! Ez lehetséges??

(#18515) Attix82 válasza Zsolt28000 (#18514) üzenetére


Attix82
őstag

Kérni lehet mindent, de elsőként javításra adhatod le.....(nincs meghatározva hányszor javítható)

(#18516) Pécsi gyerek válasza Attix82 (#18515) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Azért 3 szori javítás után elég jó eséllyel kérheted a cserét.

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18517) qqzs


qqzs
őstag

Garancias macbook pro alaplapja elfustolt (szo szerint) olyan szinten hogy a radugott monitor es projektor bemeneteit is tonkrevagta. Egy honapos semmitteves utan pici fogyasztovedelmis stb fenyegetes utan beindult a gepezet es gaarancias alaplapcsere. Egyebkent irorszagi kozponti szerviz ult rajta allitolag. Hibarol nem mondanak semmit. Eszunkbe jutott hibas alkatreszt elkerni mert ajarulekos koltsegek se kevesek es tanacstalanok vagyunk hogy ilyenkor mit hogy kene. Projektor javitas netto 288ezer, monitor kb 100ezer. Macook leadasnal meg volt emlitve a tobbi cucc de semmi hivatalos nem tortent.

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#18518) westcoastog


westcoastog
veterán

Üdvözletem.

Még tavaly decemberben részletfizetésre, előfizetés hosszabbítás mellé vásároltam egy televíziót a telekomtól.
Hibás volt a készülék, garanciában kicseréltettem, megérkezett a csere tv, ami természetesen ugyan az a típus, viszont azt is legaranciáztattam, ma vitte el a szerelő mert az is produkált hibajelenségeket. Mondtam a szerelőnek hogy harmadjára már nem biztos hogy szeretnék még egy ilyen típusú tv-t, mondta hogy a telekommal tuti ki lehetne cseréltetni másik márkára.
Felhívtam ma a T ügyfélszolgálatot, elmondtam a story-t, és megkérdeztem hogy ha harmadjára nem szeretnék ugyan ilyen tv-t, van e lehetőség arra hogy szerződés módosítással teljesen másik készüléket kérjek és ne harmadjára is ugyan azt, természetesen ennek fényében a 2 évnyi részletfizetést is az új készülékhez igazítanánk. Azt mondta az ügyintéző utánanéz a dolognak, majd 1 perc múlva benyögte hogy ilyenre nincsen lehetőség.

2-szer befürödtem ugyan azzal a típusú készülékkel, most harmadjára is kapok egy újat bontatlant, azt sem garantálja semmi hogy tökéletes lesz, ezért cserélném inkább egy másikra.

Esetleg meggyőzhetőek vagy tényleg nem tudok semmit tenni, fogadjam el a 3. tv-t, fizessem ki a két év részletet aztán majd lesz másik pár év múlva? :R

[ Szerkesztve ]

(#18519) C. s. válasza Pécsi gyerek (#18511) üzenetére


C. s.
addikt

Pécsi gyerek, axioma, asdf_:

Köszönöm a válaszokat! Az ismerősöm esetében azt mondták, hogy egyetlen darab sem érkezett. Ennél valószínűleg nagyobb keresletre lehetett számítani, úgyhogy mondani fogom Neki, hogy érdemes egy kicsit csapkodnia az asztalt.

Mi az Aldival jártunk úgy 2-szer, hogy elsőként érkeztünk a boltba, már nyitás előtt ott toporogtunk az ajtóban, de mire az áhított termékhez értünk, sajnos "elfogyott". Volt bőr a képükön ezt mondani! :D

[ Szerkesztve ]

(#18520) asdf_ válasza C. s. (#18519) üzenetére


asdf_
veterán

Vasarlok konyvebe jegyez be az ember ilyenkor abban a pillanatban, datum melle ora perccel.

(#18521) Sakab


Sakab
senior tag

Sziasztok, lenne egy kérdésem. Adott egy 3Tb-os WD Red HDD amire van 3 év gar. Garancia lejárta elött 3 hónappal megadta magát, gariba elküldtem cserélték. Visszakaptam egy fekete címkés felújítottat, amire nem indult újra a 3év gar. Ez így korrekt? Felújítottra nem jár már garancia?

(#18522) asdf_ válasza Sakab (#18521) üzenetére


asdf_
veterán

A gari nem indul ujra -a kotelezo jotallas egy ev- a tovabbi kettot a wd biztositja, de ez kimerul ingyen csere/javitasban*. Ha a refurb is red cikkszamilag, csak a cimkeje fekete, akkor rendben tortent a dolog, ha nem red belut kaptal, annak szerintem nem kellett volna ugy lennie, leadott es kapott gyari szammal erdeklodj a wd ugyfelszolgalatan, hogy ez igy okes-e szerintuk.

* de persze siman elofordulhat az, hogy az ember kap egy nullkilometeres, nem refurbot, aminek nincs visszaigazitva a garija, ennek persze orulni kell ;)

(#18523) LuckyL válasza westcoastog (#18518) üzenetére


LuckyL
őstag

én tennék egy panaszt legalább emailben, hátha kedvezőbb választ kapsz, ki tudja az az ügyintéző mennyire volt kompetens vagy csak benyögte a legegyszerűbbnek tűnő dolgot, mert fogalma se volt.

cryptot minden termékemért elfogadom

(#18524) westcoastog válasza LuckyL (#18523) üzenetére


westcoastog
veterán

Én is erre gondoltam hogy nem igazán tudott hirtelen mit kinyögni az ember a telefonba.

Ha megkapom a csereutalványt az Lg szerviztől akkor első utam közeli T pontba vezet és ott is vázolom nekik mi a helyzet, hívjanak már fel valakit a központban hogy van e ilyen opció...
Azért bő 10 éve előfizetője vagyok és használója vagyok a T szolgáltatásoknak, rendszerben minden ott van feketén fehéren, ennyit már csak megoldhatna egy ekkora cég..

(#18525) Sakab válasza asdf_ (#18522) üzenetére


Sakab
senior tag

Az k**rvajó...és az új wd-kre is gondolom ez vonatkozik 12 hó csere 48 hó javítás...és akkor még egy kérdés, ha felújjítottat küldtek, arra meddig van gar?

(#18526) Solad válasza Sakab (#18525) üzenetére


Solad
őstag

Valoszinuleg az eredeti garancia vegeig.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#18527) asdf_ válasza Sakab (#18525) üzenetére


asdf_
veterán

Elvileg megveszed a termeket, akkor indul a 2, 3, 5 ev, es amikor az lejar, akkor vege mindennek. Tehat a refurb garijanak veget -elvileg- az eredeti termek garijanak vegehez igazitjak a cserekor.. De menj fel a wd warranty check oldalra, es gyari szam alapjan nezd meg, mit mutat az oldal a refurbosra, amit mutat, akkor van vege (mert az is lehet, hogy nem igazitottak ossze a kettot).

[ Szerkesztve ]

(#18528) Sakab válasza asdf_ (#18527) üzenetére


Sakab
senior tag

Na megnéztem köszi elvileg az oldal szerint 2019.12.15.ig van rajta garancia. Kérdés az, hogy így fekete cimkével is él e és ha igen hogy tudom érvényesíteni ha gond lenne vele. :F

(#18529) asdf_ válasza Sakab (#18528) üzenetére


asdf_
veterán

Nyitsz a wd weboldalon egy rma-t es kikuldod futarral (a visszapostat ok fizetik).

(#18530) jannid


jannid
senior tag

Üdv!

Valakinek van tapasztalata a háztól házig HP szervizeléssel? Sztori röviden: Vettem egy számtech boltból új HP pavilion x360-at, de van egy pixelhiba, konkrétan egy 1 centis egész csík a kijelző közepén. Ahonnan vettem azt mondta beszél HP-val és azt mondták ez nem garanciális hiba. Én magam is beszéltem a HP-val és el akarják vinni szervizbe megnézni és ha olyan akkor javítani?!. Szerintetek engedjem elvinni a HP-nak és nélkülözzem 1 hónapig? :F

(#18531) bullseye válasza jannid (#18530) üzenetére


bullseye
addikt

Nos, nem tudom milyen kijelző, meg mekkora csík, de azért ezt kicsit furcsállom.
Itt a hivatalos részletek, ha jól sejtem.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#18532) hurenzon válasza jannid (#18530) üzenetére


hurenzon
senior tag

Én sokszor használtam. Futár vitte és hozta. Kb 1 hét volt.
Mindig hibátlanul és makulátlanul kaptam vissza a gépet.
Én nagyon elégedett voltam.

(#18533) C. s. válasza asdf_ (#18520) üzenetére


C. s.
addikt

Jó ötlet, köszönöm. Csak általában nekem kínos, de erre megy ki, gondolom. Ezért merik megcsinálni, mert sok ember rájuk hagyja.

(#18534) Pécsi gyerek válasza C. s. (#18533) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Nem szabad rájuk hagyni :N Mindig mindenkinek bekellene írnia a könyvbe,akkor megtanúlnák a szemetek ;]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#18535) jannid válasza bullseye (#18531) üzenetére


jannid
senior tag

Erről lenne szó. Az egértől balra a piros vonalka.

(#18536) jannid válasza hurenzon (#18532) üzenetére


jannid
senior tag

Na az 1 hét az nem lenne vészes, köszi! :Y :R

(#18537) bullseye válasza jannid (#18535) üzenetére


bullseye
addikt

háááát, az azért lehet valami folt/szennyezés is talán

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#18538) jannid válasza bullseye (#18537) üzenetére


jannid
senior tag

Lehet, hogy az. Ki tudják azt szedni belőle? Így néz ki ránagyítva.

[ Szerkesztve ]

(#18539) C. s. válasza Pécsi gyerek (#18534) üzenetére


C. s.
addikt

Teljesen jogos! Előbb-utóbb olyan profi leszek, mint Te. :D Rettegnek majd a boltosok! ;]

[ Szerkesztve ]

(#18540) asdf_ válasza jannid (#18535) üzenetére


asdf_
veterán

Az nem pixelhiba, bement egy szösz a kijelző rétegei közé.

[ Szerkesztve ]

(#18541) jannid válasza asdf_ (#18540) üzenetére


jannid
senior tag

A kis piszok. :DD Ezt ki tudják szedni szervizbe?

(#18542) asdf_ válasza jannid (#18541) üzenetére


asdf_
veterán

Ha jóarcok, akkor cserélik, mert szerintem úgy illett volna körberagasztani, hogy ne mehessen közé semmi, de arra tennék nagyobb összeget, hogy visszaadják, hogy nem garis eset. Szétszedni a panelt kb. ezer százalék, hogy nem fogja senki.

(#18543) jannid válasza asdf_ (#18542) üzenetére


jannid
senior tag

Ez miatt akkor az egész kijelzőt cserélni kéne? HP Pavilion x360, érintős laptop. :Y

(#18544) qqzs válasza jannid (#18535) üzenetére


qqzs
őstag

[kép]es a tobbi potty mitol van?

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#18545) jannid válasza qqzs (#18544) üzenetére


jannid
senior tag

Bocsi az mind szösz és kosz a kijelzőn, csak gyakran az ujjammal tapicskolom. :DD

[ Szerkesztve ]

(#18546) asdf_ válasza qqzs (#18544) üzenetére


asdf_
veterán

Nem lehet, hogy ossze van firkalva ez a kijelzo? Gyanusan egyszinuek a foltok...

(#18547) Adzo82


Adzo82
tag

Üdv.

Egy olyan kérdésem lenne, mielőtt még idiótát csinálok magamból, hogy, ha visszavinném a cuccot a boltba, hogy van egy PC kompakt vízhűtőm aminek a garancia jegye szerint 24 hónap azaz 2 éva garancia, viszont a gyártó a dobozra 6 évet írt rá. Persze nem tudom mennyire lehet hinni ebben, mivel ez csak egy doboz amiben a terméket árulják hivatalosan. Szóval az eredeti garancia levél és számla alapján 2018 02. 25. azaz majdnem egy hónapja járt le a garancia, a doboz szerint meg ugye van még több mint 4 évem.

Ilyenkor mit érdemes tenni?

köszönöm a választ előre is.

(#18548) asdf_ válasza Adzo82 (#18547) üzenetére


asdf_
veterán

A kereskedo annyit koteles tovabbadni, amennyit o maga megkap. Ha valaki elotte benyeli, es hozza mar csak ket evvel erkezik (pl. ha hivatalos forgalmazoja, kepvislete nincs is az orszagban a termeknek, igy sajat szakallara hozza be valaki, es csak ket evvel adja tovabb, akkor irrelevans, mi van a dobozra irva), akkor a boltos is csak ket evvel tudja eladni, a ket szep szemedert nem nyeli be a +4 evet. Ilyen esetben a gyartoval lehet egyezkedni, amely aztan vagy segit, vagy nem (ha van magyar forgalmazo/kepviselet, a cucc meg szurkeimportos, akkor elkepzelheto, hogy nem).

[ Szerkesztve ]

(#18549) qqzs válasza Adzo82 (#18547) üzenetére


qqzs
őstag

kerdezd a gyartot direktbe

Eladó: GTS450

(#18550) Adzo82 válasza asdf_ (#18548) üzenetére


Adzo82
tag

Köszönöm szépen! Akkor sajnos nem jutok vele előre :((( Iponban vettem amúgy.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.