Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
nemkufar #18998 üzenetére
Megnezem barmelyik random hutot: Raktáron, várható kiszállítás 1-5 munkanapon belül
Te tartasz 3 napnal. Mi is a problema akkor?
Ha SOS, akkor bemesz a boltba, kifizeted, es ott intezed a kiszallitast. Ha ugy csinaltad volna, igen valoszinu ma megkaptad volna. Ha meg nincs a kozelben MM, akkor sajna megvarod, amig odaer/szervezel magad fuvart, megveszed a helyi elektrikoban/mittudomen. Ha penteken sincs nalad, akkor szeretetettel varunk, de addig alaptalan panaszod (es meg utana is, mert _varhato_ kiszallitast irnak)
-
nemkufar
tag
Lehet, téma-off ez ide?
Ha hűtőszekrényt vennétek sürgősen (mint mi éppen, e nyári időben) senkinek nem ajánlom a Média Markt online Webáruházat! Tapasztalatból írom ezt ide.
Hiába lehetnek ők a legolcsóbbak, ingyenes kiszállítással, ha ők a leglassúbbak(!) és a legszemélytelenebb automata "ügyfélszolgálat" is náluk van sajnos.
-
313313
addikt
Egyáltalán kaptak a szervizből bármiféle papírt, hogy milyen telefont vettek át? Mert ha nem adtak, azt is letagadhatják, hogy ott jártatok... Majd 1 hónap múlva nem sok esélyed van semmire, próbát megér, de szerintem be nem bizonyítod még papírral sem, hogy nem azt a telefont kaptad/kapták vissza.
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Telefonos történet:
Anyukámnak volt egy Lumia 640-es telefonja amit sikerült kicsit meglocsolni kútvízzel a hobbiföldön.
Amikor észrevették, akkor megpróbálták bekapcsolni, de nem ment. Kifújták sűrített levegővel és elvitték egy telefonos szervízbe. Ott ültek rajta két hetet és visszaadták (4 ezer forint "bevizsgálási díjért"), hogy nem tudják megcsinálni. Hazavitték, lerakták a szekrényre, majd pár nap múlva elvitték egy másik szervízbe, ahol 3 hét alatt megjavították (szárítás és sim kártya foglalat csere, 9ezer forint).
Az utóbbi szervízben kicsit furcsa volt nekik, hogy a SIM kártya nem ment be a helyére, de a boltos levágta nanosim-re és belerakta. Otthon nézegették, hogy ez valahogy nem olyan telefon, mint volt. És tényleg nem, mert a 640 LTE helyett egy 550-est kaptak az első szervízből vissza. Az első helyen nem zacskózva, feliratozva voltak a telefonok, hanem egy kupacból túrták elő.
Ti mit csinálnátok a helyükben?
Én szerintem vissza kellene vinni az első helyre, hogy adják oda a saját telefonját és a 9ezret a másik megjavítására. Bár technikailag nem lényegesen rosszabb az 550-es (kb. a kamera és az akku a lényegesek közül), de mégsem a saját telefonja, amit újonnan vett.
-
Piftuka
veterán
válasz
bozsozso #18989 üzenetére
Egyáltalán nem lényegtelen. Ahogyan az sem, hogy milyen termékről van szó.
Nem szóltam hozzá egy ideje... olvastam a legutóbbi hozzászólásom óta a témába írt panaszokat, és meg kell mondjam, hogy szemmel láthatóan sokan szinte keresik a problémát.
No offense, de aki "okosban" céges számlára vásárol magán célra a "nevenincs" webshop-ból, vagy telefont vesz a "kínateló.org" "xiaomiphonestore.hu" jellegű, egyik nap létrehozott, másnap eltűnő webáruházakból, csak mert "ott a legolcsóbb", nem is beszélve az Edigital-ba vetett rendületlen bizalomról...
Az - komolyan kérdezem - min csodálkozik?
Egyébként a konkrét esetedben nincsen semmi, amire a fogyasztóvédelem tudna intézkedni. Az esetek 99%-ában arra ügyelnek a webáruházak üzemeltetői, hogy feltüntessék az információt, miszerint "a honlapon található adatok tájékoztató jellegűek".
De... amennyiben bizonyítani tudnád, hogy a fogyasztók széles körét érintő, tudatos megtévesztésről van szó, akkor a GVH esetleg foglalkozhatna a bejelentéseddel, de ez sem egyszerű manapság. (Egyébként a "tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok" 5. és 6. pontja érvényes jelen esetben.)
HÍvd fel az ügyfélszolgálati irodájukat, és kérd ki a véleményüket!
Mindenesetre mondd vissza a rendelésedet, és kérd vissza a pénzedet!
-
embe
nagyúr
Szerintem vásárló megtévesztése.
Ha az van az oldalon, hogy készleten van, illetve az ÁFSZ-ben pl. benne van, hogy 3 napon belül postázzák. -
asdf_
veterán
Szerintem GVH foglalkozna vele fogyasztoi dontes tisztessegtelen befolyasolasa vagy valami hasonlo cimen, ha nem tevedek nagyot, de egydarabos esetszamnal nem fogja oket erdekelni.
En amugy a penzemmel szavaznek, aki 2018-ban egy online shopban azt irja, hogy raktaron, kozben 2 het miulva van meg a cucc, ha 500 Ft-tal dragabb, en meg akkor is csakazertis mastol vennem meg (kivetel persze, ha utolso darab, keszletelteres van, es errol a folyamat elejen maguktol tajekoztatnak, hogy bocsi, elbasztuk, ez van, fenntartod-e a rendelest, vagy sem, nem pedig 8 telefon es egy het utan en nyomozom ki, hogy mi a szitu. -
Josi
aktív tag
válasz
bozsozso #18989 üzenetére
Szerintem ezzel a fogyvéd nem foglalkozik.
Jelezheted feléjük, hogy elállsz a vásárlástól és kéred vissza a pénzed.
Vagy kivárod amíg megérkezik.
Ettől függetlenül a hozzáállásuk nem korrekt.
És ha kiírnád a nevét, legalább tudnánk, hogy mire számítsunk, ha véletlenül onnan rendelnénk. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Azzal lehet valamit kezdeni illetve fogyasztóvédelem foglalkozik vele, ha egy webshopban 1-2napos szállítást írnak és ennek fejében inkább 2hét az? Magyar ismert webshopról van szó. Tájékoztatni nem tájékoztattak a rendelés leadásakor a visszaigazoló email-ben is az szerepel a termék mellett, hogy készleten. semmi mást nem rendeltem mellette csak ezt.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
pomk
őstag
válasz
LuckyL #18981 üzenetére
Igen, köszi.
Szerintem ez ránk is érvényes lesz:
"A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. Tehát fontos kihangsúlyozni, hogy a jótállási idő nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik." -
pomk
őstag
válasz
LuckyL #18970 üzenetére
Tudtok esetleg erre nekem egy jogszabályt, paragrafus számot stb. mondani? Fel szeretném magam vértezni.
A vesztem érzem ezzel a garancia újra indulás témával, mert a legutóbbi levél szerint:"Tisztelt XY!
A készülék cserét elindítottuk, kollégáim keresni fogják Önt időpont egyeztetés kapcsán, amint megérkezett hozzájuk az új készülék (2-3 munkanap).
A kiszállítás során az új készüléket beüzemelik és a régit elszállítják, selejtezik. A garanciára vonatkozóan új számla nem kerül kiállításra, kérjük őrizze meg az eredeti számlát, valamint a munkalapot melyet a kiszállítás során Partnerünk átad Önnek, amellyel tudja igazolni a garanciát.
Üdvözlettel:
BSH Vevőszolgálat"Köszi!
-
asdf_
veterán
válasz
Storms #18977 üzenetére
A huaweii nem.ilyen kijelölt postákon speckó dobozba, ott kapott papírral leadós? Ezerszer inkább vinném oda, mint az euronics-ba. (Természetesen ott is leadhatod, és el kellett volna intézzék. Vásárlók könyvébe biztosan írtam volna, plusz addig el nem megyek, amit legalább azt ki nem deritik, hogy hol van a telefon. De lehet, hogy hüvelyékkel is kontaktoltam volna már, mert két hónap mocskosul nem normális.
-
Đusty
addikt
válasz
Storms #18977 üzenetére
Egy homár posztot mindenesetre megérne, azt szeretik a kereskedők
[van egy ilyen is] -
Storms
őstag
Üdv!
2 hónapja bevittem garanciába egy Huawei Y5 II LTE telefont az Euronics-ba, mert a telefonon a töltő rész megadta magát, kaptam papírokat róla, stb.. a határidő 15 nap volt ,hogy kijavítsák, azóta se töltént semmi, hiába van hetente 2 hetente rákérdezve, ma is bent jártunk a boltba, hogy ők nem tudnak semmit ennyi a válasz. A papíron az van, ha a határidőn (15 nap) túl eltelik 2 hét akkor a fogyasztó kérheti a termék kicserélését, levásárlását, ezt kértük ma de azt mondták, hogy nem adnak másikat helyette. Mit lehetne tenni ez ügybe? Hova lehetne fordulni? Köszi
-
embe
nagyúr
És még ez is előzmény.
Fejlemény.
Ma este elkezdett írogatni a webshop , hogy mi volt a számlával ami nem tetszett nekem, stb. Ez akar a válasz lenni a múlt hét szerdán írt emailekre.
Ja és most az emailben van rendesen telószámtól kezdve minden. Ahogy az lenni szokott máshol. Hirtelen Kaptam most este vagy 3 emailt.
Lehet hogy amiatt, mert a GLS értesítette, hogy át nem vett csomagot visznek vissza.
Poén: GLS csomagkövetés szerint ma nem tudták kézbesíteni a csomagot a feladónak, mert rossz az irányítószám.Elgondolkodtató, hogy az Árukeresőn az 1 éves cég 1034 értékelést szedett össze, míg az 5 éves PCX 524-et.
A negatív vélemények az én "tapasztalatommal" csengenek egybe. Míg a pozitív vélemények között nagyon sok azonos sémára épül, nagyon hasonló szó használattal.
Persze csak lehet én ragozom túl a dolgot, illetve az én szegénységemet bizonyítja hogy nem is hallottam még erről a webshopról...eddig.Bónusz: az ÁSZF utolsó mondata. "Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs."
szerk: Még egy: "Amennyiben a Vevőnek valamilyen panasza merül fel a vásárlási szerződéssel, vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát E-mail info@kamody.hu keresztül teheti meg"
-
realist
őstag
válasz
LuckyL #18974 üzenetére
Végül tízenpár sikertelen hívás és levél után bementem személyesen. Utána néztek, elnézést kértek és egy órán belül utaltak. Így ez a része pozitív. Az ügyfél szolgálat reakcióideje és a 18 napnyi idő (max 14 helyett) már kevésbé. Lényeg, hogy lezárult.
Kösz a segítséget az ötletekkel!
-
-
a jog melletted áll, újraindul az 1 év jótállás
de ilyen ügyfélszolgálat mellett, aki előre közli, hogy legközelebb nem fogja emiatt kicserélni, tátott szájjal rohansz a f@szerdőbe
ha megint ez lesz a hiba a guta fog megütni és lehet évekig pereskedhetsz egy sz@ros hűtő miattnekem biztos nem lenne hangulatom ilyesmihez
-
pomk
őstag
válasz
LuckyL #18967 üzenetére
Köszi a tippeket! Kérdezgettem itt a fórumokon, 2 embert találtam, akinek ugyanilyen típus van. Nekik semmi gondjuk nincs vele, így végül úgy döntöttünk, hogy cserét kérünk.
A kérdésem inkább az lenne, hogy mi van abban az esetben, ha mégis előjön a hiba? Garancia él ilyen esetben? Újra indul, ha új termeket kapok? Esetleg az internetes vásárláskor a 2 hetes elállás élhet ilyen esetben? Egyáltalán minek számít ez? Vásárlásnak? Ha igen milyen vásárlásnak? Gondolom online, mivel nem nem személyesen választottam ki a termelt? Csere esetén is van ez az vásárlástól elállási időtartam? -
válasz
bucihost #18962 üzenetére
Elég szomorú, ha valóban a békéltetők küldték ki neked azt az idézetet. A 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben (amit említ is az idézet) 15 nap szerepel, nem 30.
A jogi fórumokat én nem tekinteném releváns információnak, oda bárki írhat. Mindig a hatályos jogszabályokat kell megnézni.
-
pomk
őstag
Elég hosszú sztorim van egy Boshc KGV39VL31S hútővel, így csak a lényeget írom le. 2017 decemberben vettük, több reklamáció és szerelő látogatás után oda jutottunk, hogy a Bosch felajánlotta, hogy kicserélik a készüléket egy típusazonosra. Viszont ha újra előfordul a hiba, akkor mehetünk ahova gondolják, nem cserélnek többet hisztire...
A problémánk az volt, hogy egy írtó idegesítő és hangos cicergő hangot hallani rendszeresen a hűtő működése közben. A szerelő sokadik látogatása során bemérte, 59 dB-t mért az előírás szerinti 39 dB helyett... Erre kaptuk a felajánlást, hogy elviszik és visszautalják az árát, viszont mi hűtőt szeretnénk amit elégedetten használni tudunk, nem az árát (főleg, hogy akcióban vettük). Azonban most nagy félelmünk, hogy mi van akkor ha ez a hang egy típushiba és a következő hűtő is ezt fogja produkálni?? Mehetünk a sóhivatalba reklamálni, hogy mi pedig akkor is kérünk a pénzünkért egy olyan hűtőt, amire nem ébredek fel az éjszaka közepén mert hangos...Legutolsó levelüket idézném:
"Tisztelt XY! A készülék cserére természetesen van lehetőség, azonban amennyiben az új készülék zajszintje ismételten problémát okoz, sajnos azt már nem tudjuk műszaki hibaként kezelni. Az alábbi linkre kattintva találja aktuális promócióinkat a 2+3 év garanciával kapcsolatban, valamint a 10% pénzvisszatérítésre. https://www.bosch-home.com/hu/promociok/hutogarancia5 Várjuk szíves visszajelzését a fentiek alapján! Üdvözlettel: BSH Vevőszolgálat"De azért a "amennyiben az új készülék zajszintje ismételten problémát okoz, sajnos azt már nem tudjuk műszaki hibaként kezelni" kijelentés elég erős szerintem..
Mit szóltok hozzá? A csere készülék esetén megszűnik a garancia?
-
-
Đusty
addikt
-
válasz
Indian74 #18957 üzenetére
Ennek semmi köze ahhoz, amit bucihost írt.
Az ediginél úgy jön ki a 30 nap, hogy a jogszabályt úgy értelmezi, hogy a 15 nap kizárólag a termék szerviznél töltött időtartamára vonatkozik, és a raktározással, ide-oda szállítással együtt jön ki a 30 nap (ez persze téves, mert kizárólag a forgalmazónak kell törekedni a 15 napra, a szervizelési idő az ő problémája).
Bucihost pedig jogszabályt (vagy annak magyarázatát) próbált idézni, hibásan.
-
embe
nagyúr
Én is inkább onnan vettem.
14 óra előtt meg is rendeltem.
Érdekesség: Sok telószám van megadva, lett volna 1-2 kérdésem, de egyiket sem vették fel, többszöri próbálkozásom ellenére sem. Mégis berendeltem innen, mert ez a webshop szerepel a Bosch üzletkeresőjében. Ez egy megnyugtat.
A visszaigazolást követően még hozzáakartam csapni egy terméket. Megint hívtam több számot, mind kicsörgött, de egyiket sem vették fel.
Írtam egy válasz emailt a visszaigazolásra, hogy kérem a terméket hozzácsapni a rendelésemhez. Vagy 5-10 perc múlva jött az újabb visszaigazolás, melyben benne volt az újabb termék is már.
Nagyon kalandos ennek a gépnek a rendelése.
-
Indian74
senior tag
válasz
Superhun #18956 üzenetére
Bocs de szerintem így gondolta bucihost fórumtárs ,mert pl ezt a levelet kaptam az extdigitöl még anno.
"shop@edigital.hu <shop@edigital.hu> (időpont: 2018. máj. 28., H, 12:38) ezt írta:
Kedves Ügyfelünk!Közösségi oldalunkon való megkeresésére hivatkozva írok Önnek.
A HTC U Ultra, Brilliant Black (Android) (484664) jelenleg még a márkaszervizben van, 277710 szervizlapszámmal.
Tájékoztatjuk, hogy a szervizeknek, a hozzájuk történő beérkezést követően 15 napjuk van vizsgálni a garanciális készülékeket. A logisztikai folyamatokat figyelembe véve a javítás várható időtartama 30 nap.
Természetesen amint kapunk információt a márkaszervizből, értesíteni fogjuk Önt a bevizsgálás eredményéről, további esetleges teendőkről.
Sajnos arra rálátásunk nincs, hogy mely márkaszervizbe közvetítette ki cégünk a terméket.
Az ügyintézés lezárultáig, értesítésig szíves türelmét és megértését kérjük.Üdvözlettel,
Berán Tünde
Ügyfélszolgálati munkatársH-1033 Budapest, Reményi Ede utca 1-23.
T +36 1 452 0090
E shop@edigital.hu
www.edigital.hu
Tisztielt Extrem Digital! -
Josi
aktív tag
Én inkább innen venném:
Szerszámoutlet -
bucihost
senior tag
válasz
Indian74 #18950 üzenetére
Szia!
Ezt küld el annak az üzletnek, ahol vetted. Ne a szerviznek. Mivel Te az üzlettel szerződtél, nem pedig a szervizzel!
Esetemben az Edigital (48+32nap bacakodás után) inkább vissza adta a vételárat. Próba cseresznye...
"Hibás termék esetén a vásárlót a 151/2003.(IX.22.) Kormányrendeletben, valamint a 49/2003 (VII.30)
GKM rendeletben, valamint a Ptk. 1959. évi IV. törvény 306-310§, illetve a Ptk. 248§ szerinti jogok illetik meg.
A forgalmazónak törekednie kell, hogy a javítást vagy kicserélést a hiba bejelentésétől számított 30 napon
belül a vásárló érdeksérelme nélkül elvégezze úgy, hogy a javítás folytán a termék értéke és használhatósága
az azonos ideig rendeltetésszerűen használt, hibátlan termékhez képest nem csökken." -
realist
őstag
Rendeltem egy magyar webshop-tól (xiaomishop.hu) egy telefont (15X ezerért). Sajnos nem tetszett és elálltam a vásárlástól. A készüléket időben leadtam (8 napon belül), az állapotát rendben találták. Egy átvételi elismervényt kaptam tőlük. Azóta eltelt több mint 14 nap, a pénz nem érkezett meg. Hiába hívom őket nem veszik fel, nem hívnak vissza. Hiába írtam nekik arra sem reagáltak.
Milyen lehetőségeim vannak? Nem szívesen fordulnék felügyeleti szervhez stb., de egyenlőre nem látok más lehetőséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó Xbox series X 1 tb 3 kontrollerrel
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest