Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz
Attix82 #18096 üzenetére
Kérdés mi volt a gari lapon?
Ha 1+2 akkor adtak-e tájékoztatást arról, hogy mi a zsák az a 2?
A weben miért szerepel 3 és nem 1+2?
A 2-3-s kérdés a fogyvédnél megérne egy misét. mert mindkettő full szabálytalan és etikátlan.
Amúgy meg az üzlet mutassa már meg azt a mail-t vagy rma-t. Amiben a giga kijelenti, hogy nem javítja a hibás vga-t és ad helyette (380 ne feledjük) egy 1050 TI-t. Mert enélkül bizony nagyon büdös az egész.
Azt se feledjük (és ez konkrétan le van írva), hogy amit vállal a gyártó az ebben az esetben rád szál.
Tehát ha küldenek egy 570-t ami szerintem reális a giga részéről. Azt ne nyulják már le és adjanak egy 1050 TI-t. -
válasz
Attix82 #18092 üzenetére
1-2 hónap már lement, so what?
A garijegyen akkor nem tudom, mi az a 2019-es dátum, ha nem a jótállás?
De komolyan: ha nem az 1 év jótállás, és nem a 2 év szavatosság, akkor mi?
Viccből odaírtak egy random dátumot, ami véletlenül a vásárlás időpontjának 3 éves évfordulója lett? -
Attix82
addikt
válasz
AxBattler #18091 üzenetére
Pedig a gyártónál köt ki a végén a VGA csak 1-2 hónap múlva. A kiskerek , nagykerek is egymás között veszik a termékeket. Olyan nagyker nincs ahol minden van.
Az csak egy hibamegállapítás, hogy csapágyas....ez meg volt vételkor is? Nem hiszem....vagy bizonyítsd be ,ahogy a kellékszavatosság elírja.
Itt az egyetlen kérdés, hogy 3 év jótállás vagy sem, a szavatosságot kb felejtsd el, az mind a te bizonyításodon múlik ami lehetetlen.
Ha 3 év, akkor a termék ára 3 évig a vételár, ha nem akkor 1 év után 1050 ti.
-
válasz
Attix82 #18090 üzenetére
Pedig pont ezzel járnék jól: AQUA szerviz rávezette a munkalapra, hogy csapágyas lett a hűtés, azaz bizonyított a hiba; innentől kezdve Nekik, vagy az importőrnek a dolga lemeccselni a javítást, vagy a cserét a gyártóval. Nekem mindkettő megfelelne... persze nem egy RX560 formájában, 380-asért cserébe ezzel tuti nem szúrnák ki a szememet, nem diszkreditálná magát egyik neves gyártó sem.
Persze a Gigabyte szerviz emlegetésénél jött a BS, amit korábban is írtam - nagyobb összegben mernék fogadni, hogy a gyártónak a közelében sem járt a kártya.
-
Attix82
addikt
válasz
AxBattler #18089 üzenetére
Termékszavatossággal nem nagyon rugóznák....jótállás a lényeg.
Termékszavatosság:
A gyártótól a fogyasztó elsősorban kijavítást kérhet. Ha a kijavítás megfelelő határidőn belül vagy a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges, akkor cserét kérhet. Azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a fogyasztó között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés.
Jelentős különbség a kellékszavatossághoz képest, hogy mindvégig a fogyasztónak kell bizonyítania azt – ha a gyártó vitatja a hiba eredetét, keletkezési körülményeit, a hiba meglétét –, hogy a termék hibás.
-
válasz
Attix82 #18082 üzenetére
ÁSZF
7.2 Termékszavatosság
Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.7.3 Jótállás
Felhasználót milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.Jótállás ügyintézése
5. Mennyi a jótállási idő?
A jótállási időt minden termék bemutató oldalán feltüntetjük.Gigabyte Radeon RX 570 Gaming 4GB /GV-RX570GAMING-4GD/
aka random Gigabyte Radeon VGA
Jótállási idő: kereken 3 évGaranciajegyen - ahogy azt már leírtam korábban - csak és kizárólag a jótállási idő vége szerepel, ami egy 2019-es dátum, de a 7.2-es termékszavatosság bekezdésen belül említett 2 éves határidőn (2018) is belül vagyunk - különösen, ha azt veszem, hogy ősszel lett leadva a kártya.
Már csak azt nem értem, hogyan jön ki a termékeknél és a garijegyen a 3 év???LINK Termékszavatosságnál a gyártó viseli a költségeket (javítás / csere), jótállásnál meg a kereskedő.
-
Đusty
addikt
válasz
AxBattler #18065 üzenetére
Az a baj, hogy a békéltető testületnek semmilyen kötelező érvényű döntése sincs a boltra nézve. Aquaval már én is megjártam sőt mikor a szervízében voltam 10 perc alatt egyetlen elégedett ügyféllel sem találkoztam csak felháborodottal, ez azért sokmindent elmond én többet nem veszek tőlük semmit. Ipon detto. Ha tehetném mindent Auchan-ban vennék
ott valamiért úgy működik ez ahogy kell de sajna számtekes cucc nem sok van náluk max kiegészítők és az sem a legolcsóbb.
-
Attix82
addikt
válasz
AxBattler #18079 üzenetére
ÁSZF Aqua:
Felhasználót milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Garancia szó nem létezik a jogszabályba. Konkrétan 1 év a jótállás, a többiről a bolt dönt.
-
Ha ez a helyzet, akkor szerinted mekkora munka lenne minden terméknél beírni, hogy 1 év gyári + 2 év bolti garancia, és utána 1x leírni az ÁSZF-ben, hogy ez mit is jelent?
És ha ezt nem tették meg, akkor az miért az én saram?
Miért én szívjak, fizessek rá emiatt?(#18080) Gyuri27
X gyártói az alábbi feltételek szerint.
Milyen alábbi feltételek? -
asdf_
veterán
válasz
AxBattler #18075 üzenetére
Elsosorban annak a valtasnak kene mar megtortennie vegre, hogy senki ne hazudja 2 meg 3 ev garosnak azt a termeket, amely SOHA nem volt annyi. Ertem en, hogy sokkal egyszerbb meg kenyelmesebb leirni, hogy 3 ev garancia, meg oldalakon keresztul magyarazni a mibenletet, meg elmondani, amikor azzal jon a vevo, hogy na de a masik boltban ez 3 ev garis, nem 1+2, hogy nem, ott is 1+2 csak 3-at iirnak, de ha egyszer nem annyival es azzal rendelkezik a termek, akkor talan megsem azt kene irni.
Ez ugyanaz, mint az osszes ablakosnal 35-50% kedvezmeny van a listaarbol, mert nekik sem lep senki a pocsukre, es a vevok is hulyek mint a tok, mert nem az arat nezik, hanem ha nincs ott az x szazalek kedvezmeny, akkor mar szamitasba sem veszik az adott ceget. Es senki nem meri megtenni, hogy mostantol a valos adatokkal reklamoz, mert hatranyba kerul (ezert kene ezeket az ugyeskedeseket a hatosagnak vegre megszuntetnie, kollektivan egyszerre mindenkit buntetni, vagy anyamkinja, es akkor tobbet nem latnank 3 ev garis Dell notebookot oriasplakaton, mert kurvara nem 3 ev gari van ra, es soha nem is volt annyi).
-
válasz
LuckyL #18071 üzenetére
5. Mennyi a jótállási idő?
A jótállási időt minden termék bemutató oldalán feltüntetjük.
Ha megnézed, a webshop-ban a termékeknél a teljes gariidő van feltüntetve, azaz pl. egy Gigabyte VGA-ra 3 év. Semmi 1+2 év, hanem rendesen 3 év.
Garijegyen is kizárólag a jótállási idő vége szerepel, ami még bőven 2019.Valóban nincs jelentősége, önmagában nem jogellenes, EU-n belülről bárhonnan hozhatják a hardvert... csak aztán itt nincs disztribútor, aki intézné a garit, tudtommal ilyenkor a bolt vállalja az ügyintézést. Mármint kellene vállalnia. Elhiszem, hogy ilyenkor nehézkes, esetleg költségesebb az ügymenet, de nehogy már rajtam spóroljanak. Ha meg a nagyker szívózik, akkor váltsanak.
A bányászat miatt megugró VGA árak egy garanciális csere esetén rajtuk is csattanhatnak, de ez már megint miért az én problémám?
És főleg ne hadováljanak nekem a gyártóról.Komolyan mondom, ha ennyi a Mo-i garanciális háttér (és most egy normális front-endel dolgozó bolthálózatról beszélünk), akkor át fogok állni a külföldi rendelésre (amazon.de, mindfactory, computeruniverse, stb.), vagy maradok a bevált, megbízható aprós árusoknál.
-
Milka 78
nagyúr
Köszönöm urak!
-
válasz
AxBattler #18055 üzenetére
én a helyedben azt nézném meg, hogy miylen feltételei vannak az aqua-nak az 1 éven túli garanciára
pl. honlapon, jótállási jegyen
mert könnyen lehet hogy 100% szabályosan jár el, 1 éven túl olyan felételekkel ad garanciát, ahogy szeretne, semmi sem kötelező
szóval mehetsz a békéltetőkhöz, de inkább nézd meg a garanciális felételeket, mert könnyen lehet hogy hiába pedálozol
kiváncsiságból ránéztem a honlapjukra, nem találtam erről infót
ha csak annyi van a jótállási jegyen hogy 2 év jótállás vagy 3 év jótállás pl. , akkor fordulhatsz a békéltetőkhöz (ha magánszemélyként vásároltad), ez kb 1-2 hónap lesz.
Aztán ha ez sem segít, akkor perelned kell.Amit korábbi hozzászólásodban írtál hogy szürkeimport meg hogy a fogyasztóvédelem majd "makkukra koppint", ezek hülyeségek, ezeket nyugodtan felejtsd el, nincs jelentősége szempontodból.
-
válasz
Sidorovich #18068 üzenetére
Elállásnál konkrét feltételek vannak, ott nagyon nem lehet hibázni.
A többi meg... lutri. -
Sidorovich
senior tag
Oázis Computerről már kérdeztelek titeket, amiről csupa jót mondtatok, de most a kiszemelt termék nincs ott készleten. iPon / PCX / Aqua közül melyikről mi a véleményetek?
Esetleges garanciális ügyintézés, vásárlástól való elállás, kellékszavatosság stb. ügyintézés, megbízhatósággal kapcsoaltban kérdezem.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
asdf_
veterán
-
válasz
Gyuri27 #18061 üzenetére
Hát ez az! Ha nem tudták javítani, biztos küldtek volna cserekártyát!
Amikor erre rákérdeztem többször is, ugyanaz volt a válasz: "Nem küldött, mert már 380-asból nincs nekik", meg "Nem küldött és kész", pont. Ami így erősen BS-szagú kijelentés.
A fejemet rá, hogy a kártya közelében sem járt a gyártónak... persze ez nekünk nem gond, mivel a fogyivédelem, vagy a B.testület ezekről (utaztatás, gyártói szerviz, cserekészülék elutasítása) papírost kérhet a kereskedőtől.Vagy a boltba megy a mókolás. Vagy a nagykerbe. Csak ugye itt mivel gyártói gari van sehogy nem jön képbe a nagyker.
Na, ez a másik amivel kábítottak, hogy az a gari nem is gyártói, hanem forgalmazói (végig hárítás + ködösítés a gyártóval), és a forgalmazónak most csak ezek a kártyái vannak, szóval kajáljam be, oszt' lehet tágulni.Mindegy, arra jutottunk haverral, hogy a fölösleges körök helyett valszeg' még utoljára felajánljuk: egy korrektebb 1050Ti-t (Aorus, Strix, MSI Gaming, és nem az az akciós, csumpi Asus Phoenix) elfogadunk a Gaming Gigabyte helyett, de ha kötik az ebet a karóhoz, akkor marad a békéltető + jogász ismi.
Teljesen hülyére azért ne akarjanak venni.(#18060) asdf_
Az a legnehezebb kör szvsz, utoljára hagynám.(#18059) Attix82
Aprón, használtan, 1 év hátralévő garival valóban 40k HUF-ot ér, de a garis ügyintézés kicsit más tészta.
Inkább kíméld magad... hacsak nem vagy az AQUA alkalmazottja, akkor megértem, hogy itt pörögsz. Ez esetben dolgozz is meg szépen a pénzedért! -
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Milka 78 #18062 üzenetére
Szia!
Oltási bizonyítvány nem kell.
A békéltető testületi eljárást meg kell, hogy előzze az, hogy megpróbálod rendezni a vállalkozással a problémád. Ha ez megtörtént, akkor a békéltetőhöz fordulhatsz. Minden olyan iratot érdemes hozzájuk benyújtani, ami segíti a történet "megértését". Konyhanyelven körülbelül ennyi.
Viszont arra számíts, hogy itt a fórumon biztos jön majd pár válasz erre a hozzászólásra egy-két hozzáértőtől, nagyokostól, hogy ez miért nem mehet így stb. Ezért nem érdemes kimerítő választ várni ezen a fórumon.
-
Milka 78
nagyúr
Akkor újra...a békéltető testülethez írásos úton kell benyújtani a panaszt,de kell hozzá jegyzőkönyv,panszköny,oltási bizonyítvány,vagy elég a garanciális átvételi elismervény és a garijegy?
Esetleg mellékeljem az ügyel kapcsolatos email-eket? -
asdf_
veterán
válasz
AxBattler #18055 üzenetére
Én nem a nagykertől (mert melyiktől?), hanem a Gigabyte-tól magától kérdezném meg, hogy itt van ez a serialú termék, ez történt vele, neked a következő történetet mondták és szerinted ez nem frankó. Mi az ő álláspontjuk?
(eleve a nagykerre/gyártóra hivatkozást nem értem, hiszen ennek a cumónak elvileg vissza kellett volna kerülnie a gyártóhoz, és a gyártóra kéne menni a hvatkozásnak itt most hivatkozni ezerrel) -
válasz
Attix82 #18053 üzenetére
1050 ti jobb
Szerinted. PH teszt + pár más oldal szerint nem, maximum egyenlőek; RX 560 meg messze nem, de mindegy.
+ mi van akkor, ha nekem Freesync-es monitorom van?
Akkor kenhetem a hajamra a GeForce-ot...(#18054) Milka 78
Nagykertől serial number alapján megpróbálnám közvetlenül bekérni az VGA-val kapcsolatos tudnivalókat, Ők hozták-e be, járt-e náluk gariztatáson, stb.
Mert ha nem hazai importőrtől hozták, hanem németből, szlováktól, akkor bizony az AQUA-t terheli a felelősség, az Ő saruk/költségük a buli. -
Milka 78
nagyúr
válasz
AxBattler #18052 üzenetére
Érdekene engem is a sztori csak nálam ipon,Giga 980ti,6 hét várakozás,lapítás a szitu.Kell nekem jegyzőkönyv,vagy csak simán bemehetek a papírjaimmal a békéltetőhöz?
Igazából inkább pert szeretnék,vagy pénzbeli visszatérítést,mert vga-t veszek mástól (ezt is a békéltető elé tárnám),egy ilyen cégtől már semmi sem kell. -
No, folytatódik a dili az Aqua-val, előzmények itt.
"Egy barátomnak kerregni kezdett a 75k HUF-os Giga Gaming R9 380 4G...
Nosza! Visszavittük AQUA szervizbe, átvették, gyártó javítani fogja, stb.
Most meg azzal jöttek, több hét csúszás után, hogy nem lehetett javítani, de felajánlanak helyette egy annál erősebb Asus PH-GTX1050TI-4G-t, amit a saját webshopukban 53k HUF-ért kínálnak...Természetesen ez elfogadhatatlan, 2 lehetőséget látok:
- kápé vissza;
- RX 570-re ráfizetünk.
...Elvileg 3-4 hetet mondtak, hogy addig külföldre megy a kártya, ahol a gyártó javítja, cseréli a ventit, és majd minden szép és jó lesz, de most másfél hónap után azzal jöttek, hogy nem tudja a gyártó vállalni... ami elég érdekes, mivel szerintem a Giga nem nagyon változtatott a WF lapátokon.
És erre beajánlanak egy náluk éppen akciós, alap hűtéses, tápcsati nélküli GTX 1050 Ti-t. Mondjuk teljesítményre nagyjából egál a két kártya (azóta utánanéztem), de akkor is:
1, ne egy fapados modellt ajánljanak a Gaming hűtéses VGA helyett (MSI Gaming, Giga WF2, vagy Asus Strix már okés);
2, ha olcsóbb kártyát adnak, akkor fizessék ki a különbözetet;
3, ha drágább kártyát választanék, akkor én fizetem ki a különbözetet."Fejlemények. Bementünk megbeszélni a dolgot, Ők ezt mondták:
- gyártó nem tudott mit kezdeni a hibával, nem küldött cserébe más terméket;
- gyorsan telefonáltak, a fent említett Asus Phoenix 1050 Ti-n kívül két további RX 560 4GB közül is választhattunk volna 1-az-1-ben;
- forgalmazó nem tud mást felajánlani.Mindezt elég határozott / bicskanyitogató stílusban:
- márpedig a 1050Ti és az RX560 erősebb az R9 380-nál, ez TÉNY!
- a felkínált kártyák közül EL KELL fogadnunk valamelyiket;
- beszámításról, pénzvisszafizetésről SZÓ NEM LEHET;
- NINCS más lehetőség, ha ez nem tetszik, mehetünk amerre látunk;
- saját kötelezettségről / felelősségről szó sem esett, végig csak a forgalmazóra hárítottak (még az is elhangzott, hogy már nincs garancia, mert a forgalmazó nem tud ugyanilyen kártyát szerezni).Végül jegyzőkönyvet vetettünk fel, és angolosan távoztunk.
Szóval valszeg' írunk a járási fogyasztóvédelemnek, vagy békéltető testületnek... szerintem elég hamar tele lesz a nadrágjuk, ha esetleg a hivatal bekéri a nagyker álláspontját. Úgy gondolom, a gyártónak mindenképpen kellett volna küldenie csereterméket, ha nem tudták javítani (amikor bevittük, még ezzel kábítottak, most már kínosan kerülték a témát), de valószínűleg el sem küldték a forgalmazónak.Ötlet, hogy mi lehet jó megoldás?
Szürkeimport esetén van rá esély, hogy a makkukra koppintanak?
Még az jutott eszembe, hogy közvetlenül a Gigabyte importőréhez fordulunk, csak nem tudom melyik nagyker az, ill. hol lehet kideríteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest