Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#60509) KillHates válasza DonDragonka (#60502) üzenetére


KillHates
nagyúr

Igen, az őskorban minden akadozott, ha nem volt meg a "megaHerz" mert nem voltak jól megírva a szoftverek és nem skálázódtak rendesen a párhuzamos műveletvégrehajtásra.
Aztán egyre elterjedtebbek lettek a sokmagos processzorok, 4-32 szálig és ezzel párhuzamosan megjelent az egyszerű felhasználók részéről is az igény, hogyha már gyorsabb processzort vettem, akkor legyen az applikáció is gyorsabb. (erre anno a Word Of Tanks volt nagyon jó példa) Úgyhogy elkezdték a programokat átírni/újraírni, hogy azok párhuzamosan terheljék a CPU-t.
Amit te mondasz a Mercedes motoros Ferrariról, az nem igazán állja meg a helyét, mert igazából nem az autót babráljuk, csupán beleszólunk a váltó működésébe és feljebb pöccintjük az áttételt, hogy ne egyesben bőgessük a motort, hanem magasabb sebességi fokozattal, alacsonyabb fordulatszámon érjük el ugyanazt a sebességet. Persze a fizika az fizika és oda lesz a nyomaték, de nem mindig van arra szükség, hogy szántsunk az autónkkal. (csak amikor valami teszteredménnyel kérkedünk ;] )

Persze, ha valaki szereti hallgatni a ordító ventilátorokat a gépében, akkor részemről oké; hallgassa és nézze az 5 GHz-et a teljesítménymonitoron :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.