Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chuck Norris
senior tag
válasz norby_42 #74687 üzenetére
Jobbulást neked is meg parandroidnak is mihamarabb.
@akos727 a podiartot én is ajánlom, az oldalukon meg lehet nézni, hol tudod megrendelni, ott beszkennelik a talpadat aztán pár hét alatt kész is van. Arra azért készüljél fel, hogy eleinte nagyon kényelmetlen, sőt fájdalmas lesz, idő kell hozzá mire megszokod.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
epp nezem,hogy rika sporolos "lapos" lepes lett,olyan tatas ez pedig a sebesseg megvolt...na nem egy Nike streak (az majd jovo csutortokon figyel be 200/200-on)
a meleget viszont szokni kell,kiszaradtam teljesen az edzes vegere,meg most is huz a fejemThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Jó reggelt mindenkinek.
Mivel hamarosan óra átállítás, így munka előtt futottam ma.
Sajna Hétfőig dolgozok...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
SirRasor
addikt
Akit érdekel, itt a Running Power Estimator élesben. Végül is nem csináltam hegyimenetet, mert nem érzem magam valami jól :-/
Viszont amikor megtoltam, feljebb ment a teljesítmény, amikor meg lassabban, akkor visszaesett, szóval ránézésre nem rossz.
A Gradient nem tudom mi
Úgy akartam, hogy 3km bemelegítő után 1 km gyors, 1 km lassú, de a 3. gyors már szétesett, elfáradtamMás: Garmin szíj tengelyét mivel lehet kenni? Most nézem, hogy tiszta retek, ki kéne pucolnom, de akkor a fémet be is kell kenni valamivel, nehogy rozsdásodjon.
Szilikonolajra gondoltam, de nem tudom az olaj összetevőhöz mit szólna a szilikon szíj. Gondolom a műszerolajat felejtsem el.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
norby_42
aktív tag
Halvány kettes a nyomoréklottón: reggelre lett egy seb az ujjamon, ami begyulladt, most estére már dupla vastag. A dokinő nagyon örült, mert előírásszerűen kúszik fel a piros csík. Antibiotikum (alsó polcos, mert penicillin érzékeny vagyok) és le vagyok tiltva a futásról egy időre
Remélem Péternek jobban alakultak a dolgok
Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #74682 üzenetére
Igazából már az önmagában dicséretes hogy nem adta fel, pedig megmondták és PONT
Ez itt a DarálóA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Derékfájósok, térdfájósok, rokkantak katt ide.
A jutyúb feldobta ezt a 10 éves videót, amit jó régen beletettem egy lejátszási listába. Nézzétek meg, aztán cselekedjetek.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
Futhatsz minden nap csak ne legyen hosszu ilyen 60-45perc/nap jovo csutortokig mehet minden nap...ne legyen tempos itt mar kis iramjatek (nehany db 1-2perces felkapas a laza futasban) mehet.
Most hetvegen mar csak 60-80perces legyen a hosszu futasod,es laza,nem kell bele semmi tempo itt mar. Kedd vagy szerdan a jovo heten mehetsz egy olyat,hogy 2x2km v. 4x1km maratonos iram,kozte annyi laza amennyi csak jol esik...szoval epp csak erinted a minoseget,de nem engeded magad kifaradni,azt mar nem szabad innen.
Szerda utan mar csak laza 20-30perces atmozgato napok,nehany repulo gyorsito mehet epp csak ne "pokhalosodjon" be a lab,de ne sprint hanem csak erosebb tempo 100-200meterekrol beszelek sok lazaval.
A verseny elotti 1-2nap nagyon egyeni,van aki teljes pihenovel jol muzsikal,en peldaul nem,meg verseny elotti nap is szoktam laza 4km atmozgatot benne 5x 30-40m eles emelkedore sprint,az jo izomtonust szokott adni masnapra persze ez nem edzes mar.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
akos727
senior tag
Sziasztok! Talpbetétet szertnék csinálni enyhe bokasüllyedésre. Tudnátok ajánlani boltokat, helyeket, ahol érdemes lehetne csináltatni? Vagy bármelyik futóbolt jó lehet? (Sajnos nem futhatok sérülés miatt bizonytalan ideig, így leginkább sétához kéne.)
-
Hi!King
őstag
Te is a Kis Duna Maratonra készülsz?
Én ilyenkor azt csinálom, hogy a végefelé egyik nap kocogok egy rövidet, max. 10-12 km, de inkább kevesebbet, egy-két repülőt esetleg beleteszek, másik nap pedig nagyon óvatos intervalt futok, de tényleg olyat kell elképzelni, hogy pl. 2 * 1000/2000, ahol az 1000-es kb. maraton iram vagy kicsit lassabb, a 2000 kocogás, meg még 1-1 km bemelegítés-levezetés, és tényleg ennyi. és ez felváltva, vasárnapi verseny esetén pedig a pénteki, utolsó futás pedig 7-8 km kocogás futóiskolával majd repülőkkel tarkítva, szombaton meg full pihenő.
Most annyi bonyolítás van benne, hogy most vasárnap és hétfőn is túrázni fogok, vasárnap magashegységben, hétfőn meg amit enged az idő (brutál eső vagy havazás tengerszint feletti magasságtól függően, ha semmit sem enged, akkor aquaparkban szánok egy 3/4 órát a testmozgásra úszás formájában), így kedd kocogás, szerda óvatos résztáv, csütörtök kocogás, péntek repülőzés. Meg jövő héten csütörtök estéről szerda estére tettem át a boulderezést, ami kezd heti programmá válni (ezen a héten ma megyek), illetve holnap lesz valami óvatos interval, szombaton meg egy 10-es kocogás reggel.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
@tomcica segíts!
Jövő vasárnap maraton. Megvolt most hétvégén egy félmaraton, amiben volt 15km a tervezett maraton tempón. És tegnap még toltam hozzá 11km-t, benne 2x15 perc félmaraton tempón. Jól érzem magam, jól mentek ezek a futások. De most kéne valahogy lazítani a versenyig, de iszonyatosan igénylem a napi szintű futást... Mit, mennyit fussak még a versenyig? Garmin egy hétre előre mutat javaslatot, tulajdonképp minden napra dob valamit, főleg lazát, vagy rövid sprintes edzéseket. Szabad/nem szabad?
-
xy.zsolt
őstag
A hőmérőhöz kell öltözködni nem a dátumhoz....és rétegesen ha szükséges
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hi!King
őstag
válasz #64052736 #74668 üzenetére
Télen megszokják, hogy felveszik a vastag ruhát, aztán ahogy melegszik, lassan alkalmazkodnak. Ősszel meg tovább hordanak vékony ruhát.
Én mondjuk máshogy működök, mert amint lehet elhagyom a plusz ruhát. Feleségem meg fázós, tipikusan előfordul, hogy én egy szál póló, rövidnadrágban vagyok, ő meg 3 réteget felvesz ,felül őszi kabátban, de persze ez nem 23 fokban, hanem mondjuk 15-ben. De olyan is volt, mikor ő téli kabátban ült a parton, amíg én úsztam egyet.
Februárban Szicíliában mondjuk úgy volt, hogy ő volt rövidujjúban, a helyiek meg kabátban, szóval minden relatív...
-
SirRasor
addikt
válasz tomcica #74656 üzenetére
Ha jól értem, akkor ha jól működik a wattos számítás, akkor "percieved effort" mutatóként kell működnie?
Tehát ha nehezebbnek érzem, több a wattérték, ha könnyebbnek, akkor kevesebb? Persze pulzustól és tempótól függetlenül.
Legjobb példa gondolom a hegyimenetes tempós futás lenne, mert az alacsony tempó és magas pulzus kevés wattot mutatha, ha nem jó módon számol. Ha jól, akkor meg magas, szóval ezt ma ki is tudom próbálni.-Pepe- ez is egy nagy gond: nem hagyjuk, hogy az elemek edzzék a szervezetünket és így egyre csak elpuhulunk. Legjobb példa nálunk a 26-27 fokos panel télen-nyáron. Ahhoz képest minden hidegebb és inkább fázós vagyok emiatt.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
margithid
veterán
válasz #64052736 #74667 üzenetére
Én tegnap voltam futni. Nagyon rossz volt. Sütött a nap rendesen, szokásos 14 km helyett csak 12-t bírtam.
Én már jobban szeretem a hűvösebb időt.
Mondjuk ez most azért szokatlan, első komolyabb napsütés hónapok óta.
Én is azt látom hogy mindenki fel van öltözve, kb mintha tél lenne. -
törölt tag
válasz #64052736 #74667 üzenetére
Bent a városban az emberek kabátban. Valaki pulóverben. A másik pulóver + kabát. Volt akin sapka is volt. Nézem a városi hőmérőt 23 fok. Diákok a padon ülnek felhúzott kabátban. Most vagy nálam nem jó valami, vagy az embereknek megszűnt felénk az anyagcseréje. Tegnap szintén. Melegben nagy kabát + hosszú meleg nadrág. A kabátot senki nem vette le. A sálas ember volt a legjobb. 50 környékiek és az alattiakról beszélek.
-
törölt tag
Srácok ti hogy birkóztok meg a hőingással? Reggel futottam egy kicsit 8 fok volt. Délután elmentem 21 lett. Akkorát izzadtam, hogy azt hittem megbolondulok. 15km-re mentem el, de a végére jól megszomjaztam. 120 szokott lenni a pulzusom, most is annyi volt amíg nem tűzött a nap gőzerővel. A végére az is felugrott vagy 135-re. Igaz a végét megint egy picit gyorsabban futottam. Jövő hét keddre felénk bezuhan kemény 8 fokra napközben. Aztán megint fel. Ez már abnormális.
-
Peetta14
tag
Maraton nevezésem az április 2.-ai ki Duna maratonra átadó! Sajnos a felkészülésem a verseny előtti utolsó 4 hétben teljesen gatya lett az elhúzódó influenza miatt és ráadásul most melót is váltottam, ami mellett nagyon nehéz lesz beszorítani a futást...sajnálom, nagyon, de majd máskor.
-
Studi
veterán
válasz margithid #74661 üzenetére
Frakkban, farmerban és rózsaszín Martensben is lehet futni. De hogy vastag pamutgatyában nem érdemes, az is biztos. Magába szívja az összes izzadtságot, és 7kg lesz az ötödik kilométer végére.
De ha már ilyet szeretnék, akkor legyen világosszürke, azon jobban látszik az izzadtságfolt.Használnak ilyeneket sokan, se nem komfortos, se nem praktikus, se nem esztétikus. Otthonra való, várni a pizzafutárt, és megnézni benne kedvenc sorozatod legújabb részeit.
-
margithid
veterán
Ez csak a nevében futónadrág? [link]
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #74633 üzenetére
RC4-el óvatosan, az egy elég gyengén csillapított racing flat. Könnyű, kopogós, célszerszám.
Hétköznapi futásokra inkább az SL20.3 helyette, ezt @tomcica is ajánlotta, nem sokkal drágább.
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #74657 üzenetére
Biztos van olyan applikáció ami igen.
Az más kérdés hogy Valós időben tudja-e mindezt.
Mert hiába szedi a Garmin is a Meteorológiai oldalról a szél adatokat, ha ahol valójában futsz nem úgy fúj éppen.
A terepviszonyok, légörvények miatt nagyon nem mindegy, honnan jön a szélsebesség, irány a képletbe.Egyébként rá lehet érezni a megfelelő terhelésre, de egy Teljesítménymérővel jóval egyszerűbb.
Főleg az elején, amikor az érzés mellé érték is párosul. Mert kicsit más szembe szélben mint szélcsendben.
Az alapjárat, 220-240 W között álmomban is megvan, könnyen ráérzek mikor vagyok jó zónában.
Felette már más a helyzet, főleg hogy perpillanat keveset tartózkodok itt.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz SirRasor #74654 üzenetére
Akkor van ertelme ha a korulmenyek valtozoak pl szel,domborzat,futofelulet...ilyenkor lehet a pulzus mar az egekben,a tempo lassu,kozben meg dolgozol rendesen...ha sokszor van ilyen valtozo tenyezo,akkor erdemes beloni a watt/pulzus mutatot.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz SirRasor #74654 üzenetére
én pl hajlamos vagyok az emelkedőket túltolni, aminek utána látom kárát. HR engem nem érdekel mert azt kb érzem....jobban mint az optimális wattot. Sprintelésre felejtős, de pl 2km irammenésre tökéletes lehet ha megközelítőleg pontos az adat....vagy legalább arányosan tér el attól állandóan
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz xy.zsolt #74653 üzenetére
Igen.
Most feltettem megint magamnak játszani és a futáshoz ki is tettem az egyik adatmező helyett.
20 másodperc jónak is tűnik. Csak ne felejtsd el a testsúlyodat megadni az adatmező beállításaiban, mert az alapból 75kg-on áll...mondjuk nem tudom minek csináltam, mert úgyis 2 dolgot szoktam nézni: pulzus és tempó. Már a pedálütemet sem nézem, mert úgyis tudom, hogy gyorsabb menetnél 190-195 körül van, lassabbnál meg 180-190 között.
Mai futásnál rá fogok nézni az órára és látok egy wattszámot. Mit kezdek vele? A pulzusra megyek, úgyse fogok se lassítani, se gyorsítani. Ha tempóra megyek, akkor meg úgyis a max fenntartható sebességre megyek. Sprintről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
xy.zsolt
őstag
-
xy.zsolt
őstag
Nekem ma akkufeltöltés van...ez is az edzés része. Az elmúlt 7 napban 48k-t futottam 4:00-6:20as változó tempóban és burkolaton. Ilyet 37éve nem csináltam és annak is örülök, hogy egyáltalán nem fáj vagy húzódik a futóművem sehol. Kedvem ma is lenne csak duzzadó erőt nem érzek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz SirRasor #74643 üzenetére
A csuklós wattmérés mondjuk tipikusan bullshit funkció, mivel a karmozgásod nincs feltétlenül arányban a teljesítménnyel.
Én inkább fordítva mondanám, a Corosnál a legolcsóbb modellben is benne van minden hardveresen, nyilván az aksi méretben vannak eltérések, szoftveresen meg butítva van. A barométer is jó példa erre, a Coros Pace 2 tökéletes mindenes sportóra lenne, ha nem kell még extrémebb aksi idő, de nagyon kevés sportprofil van benne.
Szerk.
Egyébként nem tudom írtam-e már, de van újabb Decathlon sajátmárkás Coros, a Kiprun GPS 900, ami Coros Apex 1, de frissebb szoftverrel, így Walk sportprofilt is megkapta.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz itouchfan #74644 üzenetére
Huh nem tudom, de megmagyarázná, hogy a Decathlonban miért akciózzák majdnem féláron.
Nem mondtam, hogy sok értelme van a csuklós wattmérésnek, csak hogy vanemvy+jimpo mea culpa: régebben nem volt. Most nézem, hogy 4 hónappal ezelőtt jött egy frissítés, amitől már tudja a Fenix 7/255/955 stb. Nyilván ezt se kapta meg a 745
A jelenlegi üzletpolitikát nézve biztos nem adtam volna ki, inkább a szeptemberi Fenix 8-ra tartogattam volna.Never79 szerintem nagyon könnyű a döntés: 955 könnyebb, Fenix 7 elegánsabb, de a kijelző körüli fém könnyen karcolódik. Ha funkciókat nézzük, akkor a Fenix 6 vs 945-ből kiindulva a Fenix 7 biztosan több feature updatet fog kapni, mint a 955.
Ja ha valaki régebbi Garminos és szeretne csuklós, egész pontos wattmérést, akkor van rá egy remek IQ alkalmazás:
Running Power Estimator
"I have used this app while wearing a stryd. And the correlation is very good. Kudos to the developer"
Ott egy link a leírásban, hogy milyen számítási módot használ. Elég profi.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
törölt tag
válasz tomcica #74634 üzenetére
Magammal szemben magasak az elvárások. Hiba…
Azon meg kár fennakadni, hogy Garmin kivesz funkciókat az órákból. Az autóipar már régóta ezt a játékot űzi. Csomagok úgy vannak összeállítva, hogy ami extra kell az felesleges dolgokkal együtt nagy felárért elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Bizony van pár óra ami tudja natívan is.
HOW GARMIN COMPUTES RUNNING POWERJómagam már maradok a Stryd teljesítménymérőnél.
Nem lehet keverni a szezont a fazonnal ebben az esetben, ugyanis nincs két egyforma megoldás a piacon. Hasonlóságok persze vannak, de egy az egyben csak gyártón és típuson belül lehet és érdemes hasonlítani az értékeket.
Már egy szélérzékelőtől mentes Stryd és az újabb generáció között is van különbség.[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
Nekem fontos a térkép + a hosszú üzemidő. Lassan lecserélem fr945 de még nem tudtam eldönteni, hogy fr955 vagy fenix7 lesz-e?
-
Alg
veterán
válasz SirRasor #74643 üzenetére
A wattmérésnek nem sok értelmét látom futásnál, pláne nem csuklón... kb. a polzoximéterrel van egy szinten, belerakták marketing miatt de sok értelme nincs.
Igazából aki csak fut annak hardver oldalon 3 dolog kell: megbízható GPS, megbízható pulzusmérés és megbízható magasságmérő (utóbbi inkább csak terepre).
A Garmin szoftverben nagyon erős, nekem kb. fél év után eljutott oda hogy tök jól belőtte a zónákat, a határaimat, és ránézésre a potenciális PB-k is ott vannak amit egy jó napon, ideális körülmények között ki tudnék futni. Az ajánlott edzések is olyanok hogy teljesjthető, de dolgoznom kell érte. A napi ajánlás meg a célversenyre felkészítő funkciót szerintem nagyon eltalálták, hobbi szintű, átlagos midpacker futó esetén félelmetesen közel van egy valódi, edzővel személyre szabott edzéstervhez.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
SirRasor
addikt
válasz Hi!King #74642 üzenetére
Nekem meg pont a csuklós wattmérés jutott eszembe, ami még a legolcsóbb Corosnál is elérhető és ami a legdrágább Garminban sincs. Plusz van barometrikus magasságmérő is, ami a legolcsóbb Garminban sincs, csak ha már hardver is szóba került - Coros Pace 2 - ami most kemény 62k a zergénél.
Igazából tökig elég annak, akinek nem kell navigáció.Make Love not war!
-
Hi!King
őstag
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #74635 üzenetére
A régebbi Triumphokat nem ismerem, illetve a 25-ös Nimbust sem, viszont a 20-as Triumph az egy egészen kiváló cipő lett. Abszolút nem érződik nehézkesnek, túlépítettnek. 302 g a 44,5-es, ami tök átlagos (Pegasus, Floatride Energy súlyban van), a Nimbus és a Nike Invincible is nehezebb. Sokkal jobb daily trainer, mint a daily trainerként kategorizált Ride 15. Nem olyan pattogós, mint egy ZoomX vagy Pwrrun PB (nyilván, ezek ugye peba hab), de a Pegasusoknál vagy a Ride-nál, Kinvaránál ilyen szempontból jobb. ÉS szerintem igen tartós is lesz a csillapítása pont amiatt, hogy nem annyira süppedős. Szóval én ajánlom. Bár tényleg nem filléres tétel, 35 ezer Ft volt. Még épp a határon van, manapság egy friss és jól sikerült modellért ennyi belefér.
-
törölt tag
válasz tomcica #74636 üzenetére
Igazad van, vissza a régi analóg módszerhez. Rajtam sincs semmi, igaz én amatőrködöm. Már el is engedtem a kütyüket. Mikor gyorsan futok azt nézem mennyi levegőm van, mennyire járnak a lábai, hogy suhan a táj mellettem. Mikor hosszút, akkor a tempónál a savasodást, ha van lassítok, ha nem tartom a tempót. Salakon mikor tempózok, akkor a kanyarokhoz viszonyítok, mikor aszfalton vagyok a villanyoszlopokhoz. Nem leszólom az órákat, de itt is sokan kínlódnak vele. Vagy nem pontos a GPS, vagy nem mér adott helyen. A pulzusmérő vacakol, van akinek a pánt csúszik le. Aztán ott vannak a firmware gondok is. Nem gondoltam volna, hogy ennyi nyomoruk van, azt hittem kiforrottak. Végső soron elég a távolságmérő, meg az órarész rajta. Én is úgy megyek, hogy időnként megnézem a polcon álló órát, majd lerobogok a lépcsőn és uzsgyi neki. Egyszerűen érzésre futok. Tegnap a hosszúnál nézegettem a bárányfelhőket, hogy mennyiféle képet rajzoltak ki. Volt egy alien is köztük. Akkor elnevettem magam futás közben. Másutt meg egy hatalmas alak, aki rám mutatott a kinyújtott kezével. Akkor meg azért nevettem, mert eszembe jutottál, mint felhő alak, aki rám mutat, hogy fussál rendesen, ne csak csoszogjál. Jól elvagyok újabban futás közben, semmi nem hiányzik.
-
tomcica
Topikgazda
válasz SirRasor #74632 üzenetére
En meg lassan mar ott tartok,hogy itthon megnezem az orat,lefutom a napi penzumot,es amikor hazaerek megnezem hogy mennyi ido telt el
Vasarnapi hosszunal meg ugyis uti a templomora a 9et a mise vegett,nagyjabol tudjuk hol tartunk az edzesben.
Ennyit a modern vilagrolThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #74629 üzenetére
A Triumph az egyik legnehezebb/epitettebb Saucony cipo volt...ha most is olyan,mint regen akkor azert egy Asics Nimbus 25 (az uj habos) megveri mindenben
Mondjuk nekem ezek tul dragak,jo az Asics Novablast 2 learazva parnazott,pattog,elfogadhato sulyuThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Bocs az offért, csak hátha valakinek jól jöhet.
BestSecreten vannak Puma cipők gombokért, gyerek/női méretben (~36-40, a lózsaszín 42-ig). Szóval tényleg mini, de ha valaki kisebb lurkónak venne, jobb vétel lehet, mint egy entry level deca cipellő.
Azon felül Adios 7 tűnik jó vételnek, 25k-ért. Ebből van normál méret dögivel.
Adizero RC4 van még "fillérekért", de csak 42-ig.Ha valakinek van kuponja, még -10%
-
SirRasor
addikt
Kezdem azt érezni, hogy afelé terelik az embereket, hogy vegyenek egyszerre több órát.
Forerunnert, ha futni akarsz. Venu-t, ha jógázni, súlyzózni. Fenix/epixet, ha túrázni.
Ezzel max azt érik el, hogy legközelebb Coros-t veszek Ott hardwerben vannak eltérések, de szoftverben mindent odaadnak már a legolcsóbbnál is, kivéve a térképet. De amúgy Xiaomi, Huawei, Samsung is ezt csinálja: a legolcsóbbnál is megkapsz mindent szoftveresen, csak a Garminnál nemMake Love not war!
-
Agony
aktív tag
válasz SirRasor #74628 üzenetére
Fenix 7 / EPIX szériánál már ne keressétek weben a pulzus és teljesítményzóna állítási lehetőséget, mert kivették... csak az appból állítható.
Pont olyan zseniális húzás volt, mint hogy a tempót +/- 5 másodpercre kerekítve jeleníti meg... imádom.
Start with a whisper, end with a scream!
-
törölt tag
A másik meg a rövidnadrág téma. Mostanában ahogy nézem a hosszúkat egyre többen futják kompressziós nadrágban. Aki ilyenben fut azt mondja, hogy melegben sem izzad bele és nem melegszik át. Valameliykőtök visel ilyet, mik a tapasztalatok? Nekem eddig csak ez az atlitikai típus volt, ami eléggé szellős.
-
törölt tag
Én meg belekezdtem a back-to-back módszerbe. Ma 17km lett, tegnap 19km. Holnap laza jön, szerintem 8km. Próbálom év végére felhozni a 90km/hét mennyiséget. Jövőre 100/hét lenne a terv, ha minden jól megy. Felette meg szerintem felejtős hosszú távon. Apropó az ON cipőkkel van valakinek tapasztalata? Néztem a teszteket a Cloudmonsterről és a Cloudsurferről csupa jókat írnak. A másik befutó, amit szinte mindenki tökéletesnek hoz ki az meg a Saoucony Triumph 20. Szinte mindenben jó a cipő, még ilyet sem láttam nagyon.
-
SirRasor
addikt
válasz ígyvanferi #74627 üzenetére
Tuti nem a Fenix 7 miatt, mert volt 1 éve Fenix 7s-em és a webes/androidos felületen pont ugyanazt kaptam, mint a 745-nél.
Make Love not war!
-
ígyvanferi
addikt
válasz SirRasor #74623 üzenetére
Hát ez az, még emlékszem én is, hogy weben is láthatóak voltak ezek a beállítások, amikor egy rövid ideig FR745-öt használtam. Most viszont a device settingsnél csak annyi infó van, hogy: Use the Garmin Connect app to manage your device settings. És egy googleplay-es és egy appstore-os letöltési link. Szóval fenix7-et úgy tűnik már csak mobilappból lehet buzerálni. Fura azért, hogy nem egységes.
-
törölt tag
válasz tomcica #74614 üzenetére
Persze akarnék én aludni, de az elégtelen minőségű. Mint a tészta Hasonlat: beviszem vele a kalóriát de nem olyan tartalmas, mint a dió, evés azért megtörtént. Megpróbáltam [kép] [kép] valamennyire felpörgetett(+kávé). 11km lett a legrosszabb, ott úgy éreztem, hogy elfogytam. Pánikolós, köpködéős ájuló érzés…
-
SirRasor
addikt
válasz ígyvanferi #74622 üzenetére
Hát passz, szintén android(13) és 4.6.4-es a Connect.
Weben: jobb felső sarok az órára, majd az óra nevére:
Azon belül középtájt lesz Felhasználói beállítások fül és azon belül ha lejjebb görgetsz, akkor lesz ott a HR-zóna.
De közben rájöttem: amikor még Venu SQ-m volt, akkor én is csak annyit láttam, mint Te, tehát ez is pénzhez ( ) kötött.
"Olcsó órát vettél? Akkor b*szódj meg" - már bocsánat. Nagyon nem tetszik a Garmin ilyen irányú hozzáállása. Pedig a legolcsóbb helyen is már 65k egy Venu SQ...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ígyvanferi
addikt
válasz SirRasor #74617 üzenetére
Na én meg weben nem tudom, hol kéne látni ezeket a zónákat. Illetve nálam weben nem is lehet az órát konfigurálni, lehet ezért nincs is ilyen opció. A telefon amúgy android, a connect pedig 4.64-es verziójú. Na mindegy, csak a tiétek az sokkal átláthatóbb, értelmesebb megjelenítésű.
Ráadásul nálam úgy működik a dolog, hogy nem is lehet különféle zónabeosztást alkalmazni annak megfelelően, hogy melyik mutatót veszed alapul (tehát laktátküszöb, maxHR, HRR), ugyanazokat a zónákat fogja adni, pontosabban ha az egyik alapján beállítok valamit, akkor az a többi százalékait is utánállítja. Nincs nagy jelentősége, mert minek is használna az ember különböző zónabeosztást, de szerintem nem így kéne működnie ennek. (Azt hiszem ezt már írtam korábban is, úgyhogy sorry a spamért.)[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
válasz tomcica #74619 üzenetére
hm, neem, nem valószínű
van ott egy salak körpálya
meg szerintem fel-fel fogok futni a Lőverekbe megint
max. mivel az oda-visszaút is lesz egy jó 5-ös, így csak egy kört fogok nyomni a fák között...
esetleg a Győri úton kifutok a pusztába az ipartelep mögött is 1-1x... az azért nem vonz annyira, mint a tölgyes"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
SirRasor
addikt
válasz ígyvanferi #74611 üzenetére
Webesről fotóztam. Appban azt se tudom hol van
Na 5 perc volt, mire megtaláltam Mindenhol kerestem, csak ott nem, ahol volt..
Csak ha más is keresné: bele kell menni az órabeállításokba és ott Felhasználói beállítások\Pulzusszám tartományok.
Nem véletlen IOS-ed van? Lehet azért van ekkora difi az alkalmazásban.
Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #74610 üzenetére
Nekem kardio hirtelen emelesnel nincs gond az alvassal,sot meg tobbet aludnak,meg gyorsabban elalszom mondjuk nem szedek triptofant
Az intenziv edzes,elezes tud porgest okozni meg orak utan is,na ott elobb van az hogy nehezebb az elalvas,es feluletesebb az alvas.Cserebe ott rovidebb az edzeshet,tobb a piheno az intenzivek kozott.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #74611 üzenetére
Nagyon fugg,hogy hol tart az epitkezes..a 70-75% alapozas,lesz akinek 75-80% mert csak akkor tud lassu futozmozgast csinalni...na most ahogy halad elore a dolog ez valtozik. Combos mennyiseg utan mar a 75% is igen felgyorsul,ez jo jel...viszont itt mar elcsuszik a dolog a 75% tul eros lesz laza alapozos napnak mar szurke zona alja lesz az is.
Ilyen esetben 60-70% az alapozos laza.
A tempocskak az elejen megindulnak 80%-tol,de ez csak azoknak akik nem tudnak magasabb intenzitason folyamatos mozgast produkalni (amugy ez szurke zona lenne,mert nem eleg intenziv) idooovel a tempocska 87-88% es igen komoly intenzitas.Ez lesz a leglassabb tempo,majd 88-90% es 90-92%.Ez az utobbi lesz akinel csak darabolva vegezheto es csak kethetente (pl 8-10x 1km vagy 4-5x 2km darabokban) kulonben ledobja az ekszijat...ez mar specifikus munka maratonra es felmaratonra,kepezheti az elezes reszet is.Aki jol turi az egybe futott tempot,annak a 90% 60percig futva igen komoly speci edzes,az nem szurke zona meg ha pulzusdefinicio szerint annak a teteje a 90%
A 87-88% es 88-90%-os tempok folyamatos futasban tortennek es 60-70percesek egy hosszutavra valo alapozasnal.A 92% feletti resznel mar nem mervado a pulzus,plane ha rovid resztav tortenik,fel sincs ideje menni 400m alatt ez ugye elezes.Itt nincs mit keresned a 4es zonaban szurke az egesz
Szoval a valasz az,hogy "attol fugg"
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #74605 üzenetére
Bocsánat, eszemben sincs ellentmondani, de nekem korábban kb. pont HKorn 4-es zónás pulzustartományára írtad, hogy szürkezóna. A max.-om nekem is 192-193 lehet most, szóval amúgy stimmelne a beosztása. Vagy az csak élezéskor szürkezóna? 115 alatt meg meg se tudok mozdulni. Úgy értem kocogással regenerálni az alatt esélytelen, bringán még oké, de azt meg közlekedni használom, nem tekintem edzésnek.
Nálam ez van most belőve az órán (csak tájékoztató jellegű, nem a zónákhoz ragaszkodom futásnál):
Max. HR% alapján ezek a zónák egyébként: Z1 - 61-73%, Z2 - 74-82%, Z3 - 83-87%, Z4 - 88-92%, Z5 - 93-100%.
Az itt bemelegítésnek nevezett zónába szokott esni a pulzus, ha rövid regenerálót futok, meg persze bemelegítő kocogás elején vagy ha rövid sprintek vannak és közöttük hosszabb, akár séta a pihenő. A Z2, ahol kilométergyűjtéskor vagyok, inkább annak az alja, 150 fölé ritkán megyek. A Z2 teteje, meg kb. a teljes aerobiknak nevezett zóna ki szokott maradni, max. ha fokozó tempót megyek, akkor vagyok benne több ideig, az intervallok már a Z4-ben mennek. A maximális zónába meg rövid résztávoknál, sprintnél kerülök. Versenyek is annak a legalja egyébként, a májusi félmaraton 178-as átlagon ment, az utolsó pár km 180+.Továbbra sem tudom egyébként nekem miért néz ki tökmáshogy connect appban a pulzuszóna beállítási felülete, mint kb. mindenki másnak, akiét láttam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
parandroid
PÜ tudok írni térd specialistát(Mo) aki focista terdekkel dolgozott évtizedeken keresztül. Magán ellátásnál időpontra mentem hozzá délután 3ra, fél hatkor kerültem sorra.
Elkezdtem szedni egy másik tápkieg. (triptofán) és azóta nagyon nem megy a futás. Rá gondolok és a hányás kerülget. Köze lehet hozzá(szerotonin szindróma) vagy a kardio terhelés hirtelen emelése játszik benne szerepet? Megjegyzem, azért szedem, hogy könnyebben ágynak dőljek, mert a napi hajtás annyira kizsigerel, hogy aludni is sz.rul tudok hiába dőlök ágynak. Még gondoltam rá, hogy az 1-2 kg fogyás sem éppen ideális az esetemben.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ez a legrosszabb felosztási módszer: Max pulzus a 100% és 10%-onként megy lefelé.
Eggyel jobb, ha a nyugalmi pulzust figyelembe veszi.
Mégjobb, ha a laktátküszöböt veszi (jelenleg ezt tekintik a legpontosabbnak) és ezt látod a linkelt képemen is.ígyvanferi volt, amikor a vezetett tesztjét csináltam, de azt vettem észre, hogy intervallumozásos futások végén is kb. azt dobja fel.
Illetve régen hosszú futások végén mindig "rossz" értéket kínált fel. Javult az algoritmus, mert fél éve már 1+ órás lassú futások után nem ajánlja fel a frissítést. Pont előtte gondolkoztam el azon, hogy lehet nem minden futás után kellene elfogadni az új értéket.
Jó látni, hogy megy a fejlesztés a háttérben.Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
Ez igy tokeletes 1-es zona tiszta regeneracio, 2-es zona alapozos km gyujes, 4-es zona legaljatol laktat tolo tempocska mennyisegi edzessel
4-es teteje mar specifikus Fm es M edzesnek,
5-os zona elezes[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz SirRasor #74600 üzenetére
Állítgatja időnként, igen, de többnyire azt nem veszem figyelembe. Tegnap is feldobott értékeket, de hát emelkedős edzés ment, ez alapján nekem ne számolgasson laktátküszöböt, mert nincs értelme. Időnként az óra vezetett laktátküszöb-tesztjét csináld meg, ha szeretnéd aktualizálni, az azért már jobban közelíteni fogja a valóságot. Lehetőleg azonos és amennyire csak lehet, ideális körülmények között csináld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Filmvilág
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés