Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek. Akkor jó étvágyat. Valami könnyűt ettem volna, de pár napja tomcica mondta, hogy enni kell a hüvelyeseket és hát a chilis bab hagymával ellenálhatatlan, de ezek szerint nem is kell ellenállni.
-
-
inf3rno
nagyúr
No nekem megjött közben a szíj az órához. Kiderült, hogy T2-es torx csavarhúzó kéne hozzá, úgyhogy veszek egy szerszám készletet, mert úgyis akartam elektronikához. Még ma megrendelem, és szerintem a hétvégén már futni fogok újra. Nem mintha az órán múlna, de amilyen keveset futok jobb, ha nem marad ki a statisztikából.
Buliban hasznos! =]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ti esti edzés után vacsiztok? Ma nagy idegességembe a reggeli futás ellenére most is elmentem futni, hazaérve éhen halok. Pattintok egy hagymásbabot, ami csupa jóság. Kérdés bűn-e vagy hasznos?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Most már itt addig osztjátok a cipőket meg a lábformát,hogy kezdek aggódni.
Van egy olyan hibám,hogy túlságosan kifele terhelek a talpamnál, ezért a térdem korrigál, így fájni szokott este a térdem néha. (Mostanság kevésbé) Ilyen cipőbetétet is hordtam.
Viszont mostanában adtam le a súlyomból, másképp próbálok lépni és a betétet sem hordom,mert nem fér be a nyári cipőkbe, viszont a térdem is csak nagyon ritkán fáj, csak bizonyos cipőbe.Sőt, a nike futócipőből ki kellett szednem a gyári betétet, mert annyival megemelte a lábam,hogy leszedte a sarkam mindig, most betét nélkül futok aszfalton és így panaszmentes vagyok.
De most azért, mert nem olyan cipőt vettem, aki kifele terhelős lábefejre van, komoly gondokat okozok a későbbiekre a lábamnak? Úgy fél év múlva gondoltam majd új cipőt venni ha muszáj.
-
-
hdanesz
őstag
válasz hdanesz #45040 üzenetére
Sikerült beszereznem a következő futócipőmet. Igazából nem is gondoltam rá eddig mert a 'normál' árán túl volt az én elképzelésemen.
24-ért vettem meg, remélem beválik majd. Az üzletben nagyon kényelmes volt...a legjobb az eddig felpróbált cipők közül.Ha futás/gyaloglás közben is ennyire jó lesz...akkor teljesen elégedett leszek.
Íme. Adidas UltraBoost 19m a neve azt hiszem.
-
HKorn
veterán
válasz LanyUs #45085 üzenetére
Nem vagyok sarkazós, vagy legalábbis nem érzem, meg azért valamennyire már figyelek is rá.
Lehet furcsa, de én azt vettem észre, hogy a cipő párnázottsága nincs hatással a térdfájdalmamra, majdnem hogy jobban szeretek nem túl puha cipőben futni. Persze Hokát még nem próbáltam, majd ha tizenegy-kétezerért lesz akcióban megnézem
Run&Ride
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #45085 üzenetére
Ja, nekem is volt már 180 a pulzus az elején. Én azért sokat figyelem közben, és visszaveszek, ha nagyon elszáll. Az elején szerintem még a kreatint üríti le mindenki, azért kezdenek be ilyen 4-es vagy az alatti ezrekkel, aztán meg azért a többség belassul 1-2 km után.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
Ha számítanak az ízületeid Hoka Clifton vagy Bondi + helyes futótechnika. [link] Én is térd érzékeny voltam az elején ( GT-1000 + sarkazás ), aztán a fenti kettőssel ment a terep 30 km is már. Kitartást!
inf3rno: igen de volt olyan is, hogy bekezdtem izomból, aztán 2 km után légszomj és még volt vissza 19 km a félmaratonból
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Széles/keskeny, magas/alacsony lábfej. Kacsa, gnóm láb. Spuriban szokott lenni lábállás diagnosztika, oda érdemes elmenni. Ha lúdtalp, ilyesmi van, akkor meg betétet csináltatni podiart-al. A stabil/neutrális témában megoszlanak a vélemények, hogy szükség van e rá, a betét viszont biztosan kell, ha ortopéd a lábad.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Hi!King
őstag
válasz inf3rno #45075 üzenetére
Teljesen más a talpuk, még a legfapadosabbnak is keményebb, illetve a sarok kialakításuk is más. Meg a felsőjük is keményebb amúgy, minél inkább magashegységbe szánt modell, annál keményebb, de egyiknek sem olyan puha, mint mondjuk a Ride-nak.
Én túráztam néha aszfaltra szánt futócipőben, és nem fájt a lábam benne, de kövesebb terepen necces lenne. Terepfutó cipőknek és túracipőknek van közös metszete, a Mountexben egyébként a goretex-es cipők úgy harmada olyan, hogy a gyártó terepen futni és túrázni is ajánlja.
-
HKorn
veterán
Ez a térdfájás cipő összefüggés érdekes, mert nekem pl első futócipőm egy 10 ezres Decás cipő volt és teljesen jól elfutkároztam benne, 12-14km-nél éreztem, hogy kevés a csillapítás elkezdtem érezni a térdeimet. Aztán vettem egy Saucony Ride-ot, hogy majd az igazi futócipő, meg drága is, abban simán lemegy majd a FM is, aztán ugyanúgy 12km-nél már érzem benne a térdeimet és ebben sem futottam még hosszabbat mint 14 km. Szóval lehet csak simán ennyit bírnak a térdeid, úgy látszik enyémek is. Egyszer jó lenne letolni egy FM-et, de ott nagyon meg kell erőltetnem magam majd.
Run&Ride
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #45074 üzenetére
Még egy +1
Én is reggeli arc vagyok, hogy épp futás vagy bringa azt a kedvem/állapotom/időjárás dönti el.
Ugyanezt tapasztaltam: felfrissíti, beindítja az agyam, ami kihat az egész napomra.A délutáni/esti aktivitás sokszor elmarad, vagy épp nem tudok olyan állapotba kerülni, hogy az igazán kellemes és hasznos legyen.
-
L4D1K
őstag
válasz inf3rno #45067 üzenetére
Fogalmam sincs milyen a lábam mondom én primitíven futok, hosszú műszakokban meló végén éjfélkor, pihenőnapokon napközben a legnagyobb melegben amikor nincs senki utcán.
Hol kéne lábat benézetni? Egyáltalán érdemes e ezzel olyan embernek foglalkoznia aki nem sportszerűen fut?
# ANTAL Tuning #
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #45070 üzenetére
14 éves korom óta súlyzózok kisebb kihagyásokkal. Eddig mindig délután volt az edzés, de a gyermekek mindent megváltoztattak Éjszaka nem ürül ki nullára és meglepő ( lehet a bcaa és a glutamin mátrix g-bomb hatása ), de 15-20 perccel edzés közben berobban az erő. Tapasztalatból mondhatom, hogy nulla teljesítmény csökkenéssel 160-170 pulzussal kinyomom az 1 órát. Brutális izomberobbanás kis súlyokkal, koncentráltan, magas ismétlés szám. A végtagok remegése a felétől indul és teljesedik ki a végére. De egy kemény edzés után délután is volt remegés
De most a mester útján megyek tovább
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz inf3rno #45075 üzenetére
Terephez (kövek/gyökerek) az aszfaltra készült futócipőnek túl puha a talpa, nem véletlen, hogy fáj benne a lábad egy idő után. Ráadásul a talpa sem olyan, hogy azzal egy meredekebb emelkedőn rendesen felkapaszkodj.
Terep futócipő már kicsit más kérdés, de túrázáshoz én még annál is merevebb talpú cipőt szeretek választani, kapaszkodós mintázattal. -
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #45072 üzenetére
Azt hiszem neki már van egy ugyanilyen, aztán azért volt ennyire merész, hogy új cipőben túrázott ilyen hosszút. Ezek szerint ez sem biztosíték, és betöretlen cipőben nem szabad elindulni ilyen hosszú útra. Amúgy futócipőben lehet túrázni ilyen hosszúkat, ha nem nézzük a sarat meg ilyesmiket? Nekem már i20km után erősen fájni szokott benne a lábam. Összehasonlításképp 20km futástól nem szokott. Szóval inkább az a para vele, hogy jóval hosszabb ideig tart ugyanannyi túrázni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #45068 üzenetére
+1 a hajnali/reggeli futasra.
Meg ha fizikailag jolesoen le is faradok, fejben sokkal inkabb ott vagyok napkozben.
Melo elott kulonosen bevalt, miota zene nelkul futok, van lehetosegem atgondolni a napi teendoket, es szazaval jonnek az otletek - nem csak munkat illetoen.Kesobb nekem rossz, mert vagy eves utan vagyok, vagy mar kezdek ehes lenni. Max vacsi utan jatszik, viszont akkor estere/ejszakara porog fel az agyam es hiaba a testi faradsag, nehezen alszom el es/vagy nem tudok (jol) aludni.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz inf3rno #45068 üzenetére
A köztes nekem sem működik, és épp emiatt volt az, mikor még nem futottam hajnalban, hogy ilyen-olyan okokból kimaradtak futások, aztán meg sem álltam a lejtőn a heti 1-2, de sok esetben 0 alkalomig. Hajnali futással viszont el sem indul ilyesmi, mert csak nagyon ritka esetben marad ki.
Az is vicces mondjuk az ilyen heti 3 napos köztessel kapcsolatban, hogy a tágabb környezetemben egy csomóan osztják az észt, természetesen nullát sportoló emberek, hogy túlzásba viszem, mert a túl sok testmozgás is megárt, miért nem futok csak kevesebbet, úgy sokkal egészségesebb lenne szerintük. Még ha igazuk is lenne az egészség részében (szvsz nincs), nem értik, hogy ez olyan, mint ha egy láncdohányosnak vagy egy súlyosan alkoholistának mondanák, hogy nem kell leszokniuk, csak fogyasszanak kevesebbet...
-
Hi!King
őstag
válasz inf3rno #45065 üzenetére
Túracipőnél csak nagyon alsó kategóriás, magashegyi túrára alkalmatlan, hajlékony cipőnél találkoztam olyannal, hogy első túránál hátul ne próbálta volna feltörni a lábamat (sikerülni nem mindegyiknek sikerült). Egyszerűen azért, mert nincs két egyforma láb, és egy meredek emelkedőn elképzelhetetlen, hogy ne csússzon el benne valamennyit hátul. Ettől még nem rossz a cipő, csak első alkalommal nem szabad nehéz túrára menni benne.
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #45070 üzenetére
Azert a test megoldja egy ideig meg akar ero is lehet hozza, de nem javaslom rendszeresen. Igen a feherjebol bontashoz sincs ideje, ahhoz kronikusan ugy kell edzeni hosszabb idon at.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #45066 üzenetére
A hajnal is jó megoldás. Én legutóbb délutánra tettem, aztán mindig addig halogattam, hogy a végén naplementekor futottam. Be lehet úgy is tartani a minden napi futást, ha az ember úgy áll hozzá, hogy mindegy mi van, akkor sem maradhat ki a napi adag. Volt, hogy születésnapi buliból elugrottam egy 10k-ra, utána meg folytattuk. Nekem valahogy nincs köztes. Próbáltam a heti 3 alkalmat, de mindig az volt, hogy majd holnap bepótolom, aztán heti 1 lett belőle. Talán ha megfordítom, és azt mondom, hogy az edzés az alap, és a pihenőnap a különleges nap, akkor jobban tudnám tartani. Most majd ezzel próbálkozom, heti 3 futás lesz, és melléje még valami keresztedzés, az is heti 3x. Meglátjuk, hogy ezt hogy bírja a gépezet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Olyan 800-1000 körül már lehet cserélni, állítólag van olyan cipő, ami 1200-at is bír. Esetleg még használhatod néha az új mellett. A kontraszt erős lesz a kettő között. Érdemes körülnézni, van még sok jó gyártó UA-n kívül. Tomcica talán tud ajánlani konkrét típust is, ha többet írsz arról, hogy milyen a lábad.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Hi!King
őstag
válasz inf3rno #45061 üzenetére
Nekem a téli hajnali futás a kedvencem. Nincs kint senki, néhány december végi, január eleji hetet leszámítva nálam beleesik a napfelkelte, jellemzően vízparton futok, és olyankor látni a legtöbb vízi madarat, de néha ritkább madarakat is látni, meg rókát. A földutak is olyankor a legjobbak, mert nincs se sár, se por, csak fagyott talaj. Ja, és hidegbe fel lehet öltözni, de melegbe nem létezik negatív ruha.
És egyébként én utálok korán kelni, meg alapból késő délután, este tudok aktívabb lenni, viszont miután rájöttem, hogy csak akkor tudok rendszeresen futni, ha hajnalban megyek, mivel este ezernyi okból, de állandóan kimaradt, végül mégis megszerettem a hajnali futást.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #45042 üzenetére
Nekem nincs hatalmas tapasztalatom, egyszerűen csak mindig így vettem cipőt az elmúlt 20 évben, mert elegem lett a vízhólyagokból, tyúkszemből, stb. Látom a család idősebb nő tagjain is, hogy mennyire el tudja cseszni a lábat egy rossz cipő. Bütyök, kalapács ujj, stb. Szerintem már a műtét sem biztos, hogy segítene rajtuk. Lehet, hogy valaki idővel be tudja törni a cipőt, én viszont már nem próbálkozok, vagy jó vagy nem veszem meg. Sok esetben előre meg lehet mondani, hogy mivel lesz a gond. Pl ennél a Ride ISO2-nél szerintem sarok, boka problémák előjöhetnek, de határeset, és megér ennyi kockázatot. A Ride7-et most próbáltam fel újra hosszú idő után, és érzem azt, amit előtte nem, hogy keskeny a betét, ami benne van. Lehet átrakom egy másik cipőm betétjét, hátha kompatibilis vele. Anyám munkatársa túrázik, most volt 100km-es túrán rossz cipőben. A végére odáig jutott a vízhólyagokkal, hogy vérzett a lába, de akkor is megcsinálta. Most papucsban járkál állítólag. Persze egy idő után biztosan be lehet törni egy rossz cipőt is, de nem hiszem, hogy ilyen áron megéri.
Buliban hasznos! =]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy cipőt milyen időközönként érdemes cserélni? Jelenleg egy több éves UA bandit 2-ben topogok , tippre kb 800-1000km lehet benne. Utóbbi félévben a havi 20km kocogást feltornásztam 80ra, de úgy érzem ez számomra már lehet sok, érzem a térdeimet néha.
A mellet persze, hogy primitív a futó technikám, gondolom a cipőből is kifulladhat a csillapítás. Ha nem így van, akkor szünet pár hét és lábedzés.
Amennyiben cipő váltás lenne, maradhatok márkán belül 25e környékén vagy érdemes körbenézni?
Laza futás, 5.30-6.30/km, 5-10km max tartomány, edzés nélkül, csak kikapcsolódás.
Köszi
# ANTAL Tuning #
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #45037 üzenetére
Én rájöttem, hogy amikor alkalmazott voltam, akkor nekem is így kellett volna. A meló annyira lefárasztott agyilag, hogy utána 2 óráig csak néztem ki a fejemből. Na akkor kellett volna futni.
Buliban hasznos! =]
-
Studi
veterán
válasz Chuck Norris #45054 üzenetére
Én konkrétan a cipőbe (Asics GT-2000 8) tettem a betét szélére egy leukoplasztot, mert ott b@szta kicsit a lábam. Azóta perfekt.
-
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45052 üzenetére
Tévhitem: felkelés után azonnal bcaa+glutamin kombót szoktam tolni kondi reggelen még súlyzós előtt. Ez valamennyire gátolja az izomvesztést, ekkor már csak a zsír marad energia. Szuper jót teszek.
Javítás:
- erősítés heti 2 alkalom lesz csak ( csüt. és vasárnap ) és próbálom délutánra beiktatni
- ha kondi reggel van, akkor 15 perc helyben mozgás vagy peterkeT crossfit laza + turmix kis szénhidráttal -> súlyzós -> reggeli
- ha reggel nincs kondi, akkor tolom a "szokásos" 10 km alapozás, az utolsó 2 km-ert felkapvaItt nem sorolom fel az éjszakai futásokat a párommal, mert azok nagyon lazák és tele vannak a raktárak.
Köszönöm! Erre indulok tovább
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Never79 #45030 üzenetére
Sudocremmel bekentem induláskor, aztán úgy fél távon cseréltem zoknit. Amúgy két iskola van azok között aki valamit csinálnak a labukkal, az egyik a kenegetős a másik a leukoplasztozó, nekem cipőtől és időjárástól függ melyiket alkalmazom. Ha ismered a cipőt, hogy hol töri fel akkor jobb a ragasztás.
-
parandroid
félisten
válasz LanyUs #45049 üzenetére
Súlyzó helyett (illetve súlyzóval) valami dinamikusabb, hiit-esebb, crossfit jellegű edzés? Az nagyon szépen tud izmot formálni, és valamennyire aerob is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
Ha a reggeli ketogen allapotban levo ablakot kiakarod hasznalni zsiregetedre, akkor ehgyomorra 15-30perc laza kocogas. Ha nem hagyhatod el a hazat akkor akar helybenfutas a szobaban.(ez esetben 15perc eleg is). Utana lehuzol egy feherjet + kis szenhidratot, annyit h ne zavarjon meg az edzesben.Ha puffaszt a feherje itt, akkor bezavar ez esetben csak szenhidrat menjen, majd utana eszel feherjet.Embere valogatja. JA, BCAA is jo + kis banan v datolya valami edes. Majd megcsinalod az erositest es utana zuhany es mehet a szenhidrat+feherjeben gazdag reggeli.
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #45050 üzenetére
Hiaba csinalod ehgyomorra az erosito sulyozos edzest, maga az izom nem tud full zsiregetesbol energiat nyerni azokhoz az erosito mozdulatokhoz. Oda kell a szenhidrat. Ha nem adsz neki eleg szenhidratot akkor a feherjehez tud csak nyulni (ez lecsoffasztasnal jol johet, ha valaki gyorsan akar izmot vesziteni)
-
tomcica
Topikgazda
Bent hagyhatod, csak egyensulyozni kell, ha minden nap megy erosites akkor menjen aerob laza zsiregeto zona legalabb 2x annyi. Az erositesnel NE ehgyomorra menjen, oda fel kell hogy legyen toltve, es utana is szenhidrat+feherje menjen.
Erositesbolamugy heti 2-3 alkalom eleg, koztes napokon regeneralodjon az izom.
Ellenben a laza aerob mehet minden nap.(ugye en a laza aerob alatt alapozos futast/kocogast ertem)[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45047 üzenetére
De jó... ilyen szuper hír! A súlyzós növeli az izomtömeget, de azt nem használom futásnál, viszont jól néz ki. Ha jól értelek rontom a testem zsírfelhasználási képességét, amit laza kocogással ellensúlyozhatok. Még a végén az éhgyomros súlyzós után be kell dobjak 10g bcaa-t és elmenni kocogni, aztán a fehérje turmix Pedig ennek maradnia kell, mert jó hatással van rám. Amúgy nekem a súlyzós akkor van, amikor bébiőrrel nem mozdulhatok ki messzebb 100 méternél.
Pedig azt hittem ha reggel éhgyomorra kondizok egyet, azzal jót teszek. Nehéz szakma ezAkkor mi legyen? Súlyzós over és aludjak?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #45043 üzenetére
Mi 7kor kezdtunk 50perc laza kocogas (most semki fokozo v gyorsitgatas) utana kis frissites, majd 40perc emelkedozes (ez se full intenzitas, olyan 3/4-es,de azert ott mar erzodott a meleg) vissza a stadionba, ekkor lehettunk 8:40-nel.Frissites,wc,mosdas,cipocsere akinek kell es 8:50-kor indult az 5km felmero startja. Nem tudom a napon hany fok lehetett, de 30nak siman erzodott, ott ugye nincs arnyek. 10perc utan mar fent volt mindenkinel a pulzusa a max kozeleben, cserebe nem engedtek lassulni a tervezett tempot, szoval munka vot vele rendesen.
Jovo heten 10km felmero, jo hir, h nem lesz elotte emelkedozes (ezen a heten se lesz mar) cserebe a most futott tempo +5mp/km iramon kell futni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #45041 üzenetére
Az a sulyzos edzes a full anaerob kategoriaba tartozik, barmennyire alacsony v magas kozben a pulzus. Azt egyensulyozni kell majd meg tobb aerob mozgassal (laza alapozos) kulonben nem tudja a koztes gyors izom zsirbol nysrni az energiat, meg alacsony intenzitason sem!
-
LanyUs
senior tag
válasz Hi!King #45042 üzenetére
Persze megértelek! De eddig az összes cipőm olyan volt, mintha a lábamra öntötték volna. Clifton 1, 2, Huaka 1, Skechers is. Fájdalom nulla, húzódás nulla, sérülés nincs -> ezek után fura volt a Ride Iso 2-val történő kínszenvedésem azonnal a futás kezdetétől és még azóta is érzek húzódásokat.
-
Hi!King
őstag
Nem jobb, szerintem a Kiprun Long túlzottan elkényelmesít, emellett kimondottan nehéz, úgy mondanám inkább más.
Egyébként versenycipőm nincs, felmérőt még nem futottam a Ride-al, de a pulzuskontrollos futásaimból kiindulva szerintem félmaratoni távon simán egy percet fog jelenteni a két cipő tömeg és kialakításbeli különbsége.
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz tomcica #45032 üzenetére
Este 11-kor indul a verseny, annak minden előnyével és hátrányával. Remélem azért nem csak annyi lesz a lehűlés, hogy 3x fokról, lemegy 25-re, de úgy tervezem én is, hogy lassan fogok kezdeni. Próbálok előtte majd aludni, de coffeines tabletta, cola tuti be fog figyelni a futás során.
Tegnap kemény volt nagyon a meleg, én reggel 8-kor indultam 2 és fél órára. A kezdeti 5:30-5:40-ről belassultam 1 óra után 6 perecesek környékére ugyan azon pulzus mellett, pedig csap alá nyomtam a fejem többször is. -
Hi!King
őstag
válasz LanyUs #45028 üzenetére
Érdekes ez a mondás, többször, és szerintem nem csak inf3rno-tól hangozz itt el. Én nem ezt tapasztalom, volt olyan cipőm, ami nem volt azonnal jó, aztán szuperjó volt, meg olyan is, ami az elején jó volt, de tartósabban használva meg nem, illetve a jó-jó, rossz-rossz kombináció is. A mai futócipőknél gyakoribb, hogy nem a cipő "törik be", hanem a lábam szokja meg, túracipőnél még épp a kimondottan drága, komolyabb terepre szánt kategóriát kell leginkább bejáratni, míg a nagyon olcsó, de csak száraz, könnyű terepre jó cipők amire jók, arra úgy jók, ahogy vannak, ha alapból nem jó, akkor szét fog esni a "bejáratástól".
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45032 üzenetére
Vasárnap wellness reggelem volt 06:30 etetés, mosogatás, majd 70 perc kemény súlyzós 20 sec pihenőkkel (mell, bic, tric, váll, hát és a végén bevezettem a plankot ). Kell a core izom erősítés, mert fing vagyok -> tovább csökkenti a sérülés kockázatát. Aztán 20 perc infraszauna, majd 10 perc relax napozás aztán go reggelit készíteni a csajoknak.
Este a feleségem futni akart, így lett 8km laza négyen. Hát így telik nálunk mostanában a vasárnap -
hdanesz
őstag
válasz tomcica #45035 üzenetére
Sétálni egyszerre 6km-t szoktam, 6.5km/h körüli tempóval. Nehéz lesz megállni hogy ne fussak majd bele. Az emelkedős rész is necces, az Alföldön lakom. A biciklizést mindenképp szeretném még beépíteni a rutinba.
Bemelegíteni sem szoktam nagyon, max. pár kornyadozás jobbra-balra, előre-hátra....illetve a futás elkezdése előtt sétálok 2-300métert. A futás végén kell levezetés? Vagy csak nyújtás?
Köszi a segítséget!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #45036 üzenetére
Ugy azert mas, ha nem aludnek eleget tuti nem birnek edzeni ennyit.
Mondjuk en a delutani 1ora alvas/szieszta utan egy orara mar gyors edzest csinalok, persze kotyagosan kelek en is, foleg ilyen melegben.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #45037 üzenetére
Okés, csak nálam a meló az 12 óra ébren. Nincs alvás... Nem azt mondom, hogy végig megfeszített tempó, de az alvás kizárt. Aztán fél kilencre hazahúzom a belemet, valahogy még elélek olyan fél 11ig, de már nem látok ki a lyukon, majd beájulok. Ugye ez nem alvás, ez tényleg ájulás...
Felkelek 2kor és 7ig zombulok, megcsinálom, amit nagyon muszáj (pl. elsétálok a lányomért oviba), de semmi plusz... Aztán este alvás.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #45036 üzenetére
Legszarabb... Én éjjel alszok 4-5 órát, délután 2-t, délutáni alvás után el kell telnie vagy 2 órának még, hogy egyáltalán tudjam, hol vagyok. Pedig nem is váltogatott műszak... az tenné még be a kaput. Ha meg megpróbálom kihagyni a délutáni alvást, akkor meg állva elalszom a konyhapult előtt.
Amúgy én meló után közvetlenül próbálom letudni az edzést, mielőtt még ennék, leülnék, átöltöznék, mert azok után már biztosan nem tudnék nekiállni. Most így nyáron jó, mert bicajjal járok, és csinálok egy kerülőt hazafelé.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz hdanesz #45033 üzenetére
Sok az elsore, vagyis surun kapja a futassal az ivet. Csinalj minden masnapot setaval es hosszabban, benne mehet az az emelkedos erosites is nehanyszor/het. Egyeb kiegeszito mehet: nyujtas, hengerezes, torzs erosites napi szinten 10-20perc.
@Sarkany Ur: joember ha' hol volt eddig?! Minden hajnal 4:45-5:00 ilyen nyaron is persze aki akkor megy haza a "balbol"
-
Vertigo18
addikt
Gyerekek, ma reggel elmentem még napkelte előtt egy 10esre, haza is értem, mielőtt felkelt volna a nap. Nagyon jól esett, végre nem az a kánikula idő...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #45030 üzenetére
Ha ilyen meleg lesz naaaaagyon kontrollaltan kezdj be, mert durvan kiveszi az erot,es felcsapja a pulzust. Tegnapi 5K felmeron ugy jottek elo a max pulzusok, h csak nezelodtem
-
tomcica
Topikgazda
válasz hdanesz #45023 üzenetére
Az a pulzus formula az felejtos. Lassitsd le 140 ala. Emelkedore lenduletes seta heti nehanyszor 5-10db ilyen 50-100m emelkedo. Ahogy epul az ero egyre meredekebbet keress. NEM futas, seta fel-le. Hatizsakba tehetsz sulyt is azzal is csinalhatod kesobb, majd csak utana futsz fel-le.
Bicajon emelkedore allva feltekerni (ne ullj le a nyeregbe) szinten erositi a labadat anelkul h serulesveszelyes legyen.
Az ero epitesenel, ha elfaradsz akkor aznapra hagy abba, mindegy hanyadik sorozatnal vagy.
Hetvegi hosszu laza futas helyett itt most bringa v tura javasolt. 2-3orat pihenokkel a termeszetben, semmi edzes jelleg, csak mozogsz.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz Chuck Norris #45012 üzenetére
Gratulálok .
A lábadra kensz valamit ilyenkor? Lanolin? Sudocream?
Megcsináltam minden edzést a héten, úgy ahogy elő volt írva. Nem félek . Jön a leépítés. Már csak a frissítést kell nem elbaxnom.
-
inf3rno
nagyúr
válasz hdanesz #45023 üzenetére
A pulzus rendben van elvileg, viszont ha izomból nem bírod, akkor nyugodtan lassíts olyan tempóra, amivel megy az 5k egyben. Lehet az akár 7:00 is, teljesen mindegy, mert a táv a cél, nem a sebesség. Ha már megy a táv, akkor majd idővel menni fog gyorsabban is.
Buliban hasznos! =]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Épp futócipőt keresek. A 'hátteremről' annyit, hogy egy évvel ezelőtt 4 műtéten estem át 3 hét alatt aminek hála 20kg-ot fogytam rövidke idő alatt. Igaz...annak sajnos nagy része izom volt ami eltűnt. Így nulláról kellett újrakezdenem...szó szerint meg kellett tanulnom járni is. Tavaly év végén kezdtem el már inkább gyalogolni mint sétálni. Tempósabban...és egyre gyorsultam folyamatosan. Nemrég eljött az a pont amikor megpróbálkoztam a futással. Először csak 2-300 métert hogy egyáltalán bírom-e. Majd 2-300 méter gyaloglás. Ezt váltogattam kb. 3-3.5 km-nyi távon egy-egy alkalommal.
Perpillanat ott járok, hogy másfél km-t le tudok futni egyben, akkor viszont már a lábam elfárad. Pár héttel ezelőtt még levegővel nem bírtam...most már azzal nincs gond, de a lábam kifárad. Így megint 2-300 méter gyaloglás után futok tovább. Februárban vettem a Decathlon-ban egy Newfeel PW900 gyaloglócipőt. Azóta belekerült 1200km...és már nem az igazi. Ráadásul gondolom futáshoz végképp nem jó.
Szeretnék idővel eljutni oda, hogy 4-5km menjen egyben. A tempóm jelenleg (ha csak futok) 5:40-5:50/km. Több kérdésem is lenne. Első: Ez a tempó ajánlott nekem? Vagy lassítsak? A pulzusom 150 környékén van futás közben..de semmiképp nem éri el a 160-at. Ha jól tudom 210-életkor a max. pulzusszám ami még okés. Én 37 vagyok...tehát papíron 173-ig jó vagyok.
A második kérdés a cipőhöz kapcsolódik. A lábfejem formája ill. a talpam nyomata alapján stabil cipőre lenne szükségem. Felpróbáltam több cipőt is az elmúlt pár napban..ezek közül kettő fogott meg valamennyire. Az első egy Asics, íme. Ez felvéve robosztusnak érződik, de kicsit tartok ezektől a teljesen 'szőtt' cipőktől. Hogy mennyire nyeklik-nyaklik benne a láb futás közben. Viszont elég nehéznek érzem, még a mostani newfeel gyaloglóhoz képest is.
A másik cipő egy Under Armour. Ez pedig itt látható...és az is, hogy jelentős különbség van köztük.
Az Asics-el kapcsolatban ahogy keresgéltem, láttam, hogy van már 2-es verziója is..ami feltételezem, hogy újabb mint ez. Ennek fényében kicsit sokallom a 30 ezer feletti árát. Az UA-ról meg semmi infóm nincs kb. Csak a benyomásaim, hogy kényelmes...csak kicsit magas a talpa.
A cipők ára miatt is dilemmában vagyok, hiszen nem vagyok profi futó....ezért nem is lenne szükségem hiperszuper meg drága cipőre, viszont az is benne van a fejemben, hogy a térdeim és az izületek kímélete miatt meg azért jó lenne olyan cipő ami kényelmes és jól csillapít. Valamint tartós.
Ha van egyéb ajánlatotok, szívesen fogadom.
Köszönettel,
Dani -
Peterhappy
őstag
Azigen Uram!
-
norby_42
aktív tag
Gratulálok!
Az a 100 utáni tüske a szintben nem eshetett jól...
Eat pasta, run fasta
-
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #44994 üzenetére
A Ride úgy általában jó edzőcipő, de azért nem tökéletes. A Miuzno Ridert én sokkal jobban szeretem, igaz az jóval több energiát elnyel, és emiatt lassabb, de nagyon kényelmes. Szerintem tegyél egy próbát vele, nem drága. Maximum nem ez lesz a fő cipő, hanem elhasználod egy másik mellett.
Buliban hasznos! =]
-
Chuck Norris
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
ugy latom a szintes terkepen -> vo't ott minden
-
Chuck Norris
senior tag
Bazalt100-on voltam tegnap [link] Kora délután annyira meleg volt a kitett részeken, nemhogy futni de még sétálgatás is nehezen ment, aztán estefelé jöttek a böglyök, ruhán keresztül haraptak, ha becéloztak akkor még futva sem lehetett őket lerázni, körbe-körbe döngicséltek. Nagyon kellemesen fáradtam el a végére.
-
tomcica
Topikgazda
A mai edzes margojara,ez nem az en pulzusom,de hasonlo volt tegnap amikor en csinaltam ezen a terhelesen.Az ero periodus vege,Viktor kollegam odattette magat.Ezt szoktam 110%-nak hivni.Innen kipiheni,elesiti es repulni fog
[ Szerkesztve ]
-
Akcept
tag
válasz V.Stryker #45006 üzenetére
Nem tudom mit tud egy EKG-s óra. (Az én TomTomom pulzust is csak pánttal mérne ha lenne, de nincs pántom.) Nem ijesztgetni akarlak, de egy (rossz) orvos esetleg lehet nem látja meg a lényeget a papírszalagon, van benne tapasztalatom. Szóval vagy sportorvosi terheléses EKG, vagy labborral összekötött kardiológiai rendelés adhat megnyugtató választ. (Nekem is terhelésre jöttek a panaszok: Gyyors munkábamenet, lépcsőzés stb. És nagyon sokára esett le a tanutusz merre keressük az okot. A vizsgálat nem tart semeddig (fél-egy óra), bekerülni már problémás.
-
Aba86
csendes tag
Sziasztok!
Utóbbi időben (kb 1,5 hónapja) elkezdtem újra futni, egyelőre csak ilyen lazább távokat heti 3-4 alkalommal:
1 km séta, 3 km futás, 0,5 km séta
Ezt tervezem majd szépen lassan fejleszteni, viszont kb 2 hete elkezdett fájni a bal csípőcsontom, illetve most már a jobb is kicsit. Soha nem futás vagy séta közben, mindig futás után kezdett el, csak míg eleinte elmúlt, most már elég gyakori lett.
Van esetleg bárkinek ötlet/tapasztalat, hogy ezt mi okozhatja?
Köszi!!
-
Akcept
tag
válasz V.Stryker #44989 üzenetére
EKG. És ezt nagyon komolyan gondolom. Úgy 44-45 éves koromban úszásnál jött elő a hátfájás. Később ha siettem. Aztán néha éjjel is. Egy csomó Flexagil satöbbi lett rákenve, nem lett jobb. Aztán elmentem dokihoz. EKG -> sürgősségi, egy enzim rossz volt. Előbb majdnem hazaküldtek de szerencsére mégsem. Egy hét múlva túlvoltam egy baypass műtéten. 11 éve volt, azóta futottam 15 félmaratont. Korábban soha nem sportoltam semmit, ezt megúsztam szívizomelhalás nélkül. Ne legyen igazam.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #44999 üzenetére
tomcica : Hoppácska! 03:30 emelkedőn? Talán a jövő hónapra lesz csak meg Minden esetre motivációnak jó
Hi!King : nem sarkazva futok, hanem középtalpasan, de a vádlim életemben nem feszült ennyireEste újra tötyögő próba, de Clifton 2, majd ha sikerül holnap reggel egyedül hat felé újra Ride, akkor leviszem 06:00 alá ott mit mutat.
-
jmuranyi
tag
válasz V.Stryker #44989 üzenetére
Szia, remélem pánikkeltésért nem kapok bant,
de azért én az első pont miatt elmennék dokihoz,
és kérnék egy EKG-t és melkas röntgent. Covid ide vagy oda...2. Mozgásos napokon Béres Activalt veszek be
-most éppen a plusz magnéziummal tipust-
reggeli után, azzal nincs ilyen gondom.
Öcsém Centrumot szed, ő sem panaszkodott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest