Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz sharp4 #45996 üzenetére
utolso 5km 16:59..utolso 10km 34:33...felporgott rendesen 181-es cadence atlag...177 avg bpm (196 max...ez nekem az edzesen mert maxom is az utobbi evekben,csak akkor ugye par db 400m tolja fel,itt igy mas).A max a vegen lett,utolso 500m-en lattam h talan 1:14 ala befer igy 3:15-3:00-ra felkaptam,hat epp csak,de kicsuszott...sebaj
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #45995 üzenetére
Ja,manapsag mar nem adjak csak ugy elozo PB 1:14:31 Szeged 2018 december ...Agony ott lett harmadik.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #45992 üzenetére
Ha tul gyorsan formaba repitene,es tudod h olyan tipus vagy,akkor vezesd at a mostani 3:55-os tempodat a 3:45-re (persze alacsonyabb mennyiseggel).Az ahogy gondoltad 4:30 es ra farado labra 3:50...kesobb 4:15 arra farado labra 3:45 (ez utobbi ugye logikusan a versenyhez kozelebb).
Ugyanigy a resztavokkal is,eloszor 3:50,majd 3:45...eloszor rovidebb tavok (pl 10 x1000m) kesobb vonod ossze,es gyorsitod.A 3:30-as 400-500m hasznalhato het kozben harmadlagos fontossagu eros edzesnek (nalad akkor elsodleges a hosszu tempo kb 4:00-3:55....masodlagos a resztav 3:50-3:45,es ez csak harmadlagos) de csak mehanikai szempontbol.Darabszam se kell h magas legyen,mert elveszi az energiat a masik ket fontosabb edzestol.Sok embernek 5db eleg...max 10db.Nem ez a kulcsa az 1:19-nek
Ugyanugy a 3:30-as edzes helyett rovid emelkedo sprint is hasznalhato hasonlo cellal 50-100m meredek legyen es meg kell kuldeni,majd teljesen kipihenni 8-10db.Lefele seta nem eleg piheno,kb 200-300m kocogas meg mehet koztuk.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #45990 üzenetére
2-4 het mire beepul egy rendes edzes,igy tudsz kalkulalni.Mi mar az utolso 8hetben nem intervalozunk (legalabbis a klasszikus 5-10K iramon nem) ha van is olyan tipusu edzes akkor az szinte osszefuzott interval edzes. Pl: 10 x 1000m FM celtempon,kozte 200m konnyu futas (minimalis piheno).Ebbol epitjuk vonjuk ossze, 5x2K...3x3K...3x4K...3x5K...2x10K (itt akar 15K felmero verseny is mehet) illetve kulonbozo valtogatokkal erintgetjuk a FM celtempot.
Szoval az a tempod melle ilyen jellegu mennyisegi interval edzes 3:45-3:50 kornyeken belefer egesz az utolso 10-14napigThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
Még pont 8 hét van a FM-ig. Szerintetek mikor érdemes komolyabb intervallum futásokat betenni? Pár hetet gondoltam hogy még várok, de lehet az már túl késő.
Most heti 5x tudok futni, heti 70-80 km a cél a maradék 2 hónapban. Jelenleg a lightos kmek mellett heti egy temposat futok csak (15 vagy 21km @ 3:55).
Tervezek lassan ezek mellé vette ki olyan 15km-t aminek első 10@4:30, utolsó 5@3:45. Meg majd valami intervallum jönne még. Kíváncsi vagyok elég lesz e ennyi az 1:19-es FM-hoz... Bárkitől valami plusz tipp? -
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #45987 üzenetére
Amikor ilyen formaban van az ember erdemes nehany hetet raszanni a felmerokre...het kozben epp csak annyit edzeni,h mozgasban legyen a "motor"...hetvegen pedig raprobalni 3km...5km...15km (akar egy rovidebb tav,egy hosszabb tav hetvegente mindig mas). Siman meg 3db ilyen hetvegi versenytempo mehet,sot.
Utana kipihenni 1-2 het regeneracio,restart...es indulhat novembertol az uj alap.Mi epp ezt csinaljuk.
Vagy van valami celversenyed?There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #45987 üzenetére
gratula...pb az PB 1mp is szamit
-
ígyvanferi
addikt
Sikerült a délelőtti versenyen új PB-t futnom 10K-n. Igaz csak egy hajszál, 6 mp a javulás, de a pb az pb. Mivel nem teljesen sík az útvonal, ennek azért jobban örülök, mint amennyit a különbség indokolna. Igaz az a 60-80 m emelkedés lófütty, de arra pont elég, hogy ne lehessen egyenletesen végigmenni és az emelkedőket lógó fejjel, fújtatva abszolválja az ember.
Kösz ismét az edzéstippeket, azok azért kellettek!
strava -
Hi!King
őstag
válasz LanyUs #45983 üzenetére
A rekortánról jut eszembe. Én szinte soha nem futottam azon, mostanában egy-kétszer voltam egy közeli 400-as körpályán, és tényleg nagyon kellemes. Főleg kisebb-nagyobb résztávokra vagy felmérőkre az igazi. Viszont sokkal unalmasabbnak találom ott a körbe-körbe futást, mint akár az aszfalton, akár földúton futást (általában ez nálam vegyes). Emellett az, hogy nem egyenletes az út, nem vagyok biztos benne, hogy hosszútávon rosszabb lenne, mint a teljesen egyenletes, a terepfutás még kevésbé egyenletes, és mégis futósérülés szempontjából kevésbé kockázatos (taknyolni persze könnyebb).
Most voltam amúgy futni, ezen a héten második hosszú, jelentős részben a lezárt pesti rakparton, na az szuperjó, annak ellenére, hogy végig aszfalt. Egyik oldalt a vár, a Gellért hegy, aztán a parlament előtt, háttérben meg a Hármashatár-hegy... Ahhoz képest, hogy mennyire jó ott futni, bringázni, sétálni, egészen kevesen voltak.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #45983 üzenetére
Ez kerlek foldesut, nehol letaposott fuves, illetve vekony homokkal fedett foldesut. Kint a reten, mezogazdasagi parcellak kozott. Hasonlo feluleten lesz a kovetkezo verseny, igy szoktatom magam hozza.
Holnap leszunk rekontanon, combosabb edzes.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45981 üzenetére
Rekortán futás ez? A mai unalmas aerob alatt szétfagytam 6 fok volt, 3 rövidet húztam felülre... Pár hete voltam Szekszárdon a pályán és bizony ég-föld.
Pálya vs városi futás:
Nincs zavaró tényező <---> Forgalom, kereszteződések, autós, gyalogos, bringás
Friss levegő <---> benzin-gázolaj puffogó + városi por
Finom, puha gumi <---> kőkemény beton
Egyenletes, minőségi talaj <---> Buckás, üreges, boka szaggató járdák
Szint nélküli <---> szintes dimbes-dombos aktuális km-ert szétkapó gainekHa fentieket figyelembe veszem, akkor a fórum kapásból gyorsul 2 percet Tehát mindenki 04:00 futó már Akkor a mundér becsülete meg is van magyarázva
Saját testem jelzéseiből kiindulva azt tapasztalom, hogy az alapozás feletti tempók egy bizonyos határig nem "fájnak", viszont 80-90% közelében már érezhető a keményebb beton hatása és ez az oka, hogy minimum egy holdjáró cipőt ajánlok betonra nagyobb tömegű kezdőnek. Kreatin hozott egy kis izomtömeget, de végre már 107-108 közelében. 100kg körül megállok, nem engedem lejjebb, onnan már mennie kell a PB-nek. A mai felkapáson végre éreztem, amiről írtál. Hogy nem éreztem határ közeli állapotnak a 04:30-as tempót. Érdekes, pedig csak alapozok még mindig...
A súlyzós jól adja mostanában Rock vidókat tolok közben, mert edzőtárs nélkül a babyőrrel azért nem ugyanaz a feeling[ Szerkesztve ]
-
félisten
Két hónap szünet után újrakezdtem (az izomserules után). Az a stratégia, hogy keveset futok, rendszeresen. Két és fél hete 12 percet tudtam futni, 6:15 perc/km-el, most olyan 30 percnel tartok, 5 perces km-ekkel. Heti 6-7 futást teszek bele, sok bemelegites, sok nyújtás. Eleg nyomorúságos, de lesz ez meg jobb is.
while (!sleep) sheep++;
-
archie17
tag
válasz V.Stryker #45969 üzenetére
Decathlonból:
vékony hosszúujjú
vastag hosszúujjú
kapucnis mellényKöltséghatékony darabok, 10.000-ből megvan a három.
Ezek + rövidujjú póló kombinálgatásával szinte bármilyen időre fel lehet öltözni. A mellényt kifejezetten szeretem, jobb, mint az aláöltözet, mert leveheted, ha soknak bizonyul. Sapka, csősál, kesztyű nagyon sokat számít még. -
parandroid
félisten
válasz bajnokpityu #45970 üzenetére
Nekem btwin van, az a bicajos verzió, a kipsta elvileg a labdajátékos. Azon kívül, hogy ez hosszú ujjas, nem tudom, mi a különbség. Amúgy a tchibo is jó, rövidujjasból nekem az van.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bajnokpityu #45970 üzenetére
Kipsta aranyat er, ha raszaladsz Nike dri-fit pro shield (van warm verzioja is) learazva nagyon jo cuccos. En ezt a kettot hasznalom. akinek van kerete ra merinoi cuccosok a legobbak Inov8, Icebreaker stb mind tart ilyet.
-
Hi!King
őstag
Én is még ezidáig rövidnadrág, rövidujjúban futottam, reggel 6 körül, néha korábban kezdve is. Szerintem ez még a következő hetekben is maradni fog, még messze van a komolyabb felöltözés ideje.
-
Corpuscle
őstag
válasz V.Stryker #45969 üzenetére
Szerintem szimplán túlöltöztél. Nekem most jön el az az idő, amikor jól érzem magam rövidnaci trikóban. Végre 10 fok alatt lesz reggel. Mindenkinek más a hőérzete, de néha ledöbbenek, hogy túlöltöznek emberek. A héten is kb 25 fokban hosszúnaci, rá a rövid, és hosszú ujjú felsőben a töltésen tolta egy emberke.
Rendelés előtt érdemes lenne felpróbálni az aláöltözetet. Mivel testre simuló dolgok ezek, nem tudhatod, hogy éppen a varrás zavar-e valahol. Én jártam igy, nem igazán tudtam megszokni. Dekásat nem használtam még, de nem hiszem, hogy rossz választás lenne.
-
V.Stryker
nagyúr
Hűvösebb időben milyen hosszúujjú aláöltözetet javasoltok. Pamut vékony felsőt átizzadtam és megfáztam a héten. Dechatlonos lenne a legjobb.
-
-
Corpuscle
őstag
A Garmin már másodjára játssza el velem, hogy rosszul számolja a pb-t. Fm lefutva, 21,2-nél leállít az óra, és azt menti el fm pb-nek. Strava szépen hozza, ott semmi gond. Korábban 10 km-nél ugyanígy jártam. Annyira nem zavar, csak nem értem a dolgot.
-
inf3rno
nagyúr
válasz itouchfan #45958 üzenetére
Ha van valami aksi pakkod, akkor kösd rá, hogy tud e mérés közben tölteni. Az én Suuntom tud, szóval gyakorlatilag korlátlan ideig tud mérni, ha bringázom vagy túrázok, és berakom a tatyóba. A Polarnál nem tudom mi a helyzet. 8 órát írnak az M430-ra, az valamit csökkenhet idővel ahogy öregszik az aksi. Én a Suuntoval úgy szoktam, hogy minden futás után a gépen hagyom, hogy ne csak szinkronizáljon, hanem fel is töltse, de én csak rövideket futok mostanában, max 1 óra, szóval nem sokat szív le róla.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok!
Akinek estleg van döglött V800-a, aminek jó a háza, és főként az üvegfelülete karcmentes az írjon rám légyszi! Az enyémen van egy kis karc, de kifogástalan állapotban szeretném látni, mert megérdemli! Sajna újonnan nem lehet venni, gondolom csak a szerviznek van.. Sok pénzt meg nem akarok költeni emiatt..
Köszi! -
Hi!King
őstag
válasz itouchfan #45958 üzenetére
Ja, csak most látom ezt a kommentedet, hogy végül sikerült.
A heti töltést nem tudom, mert én majdnem minden nap feltöltöm, mivel úgy néz ki a napirendem, hogy reggel futok legalább 50 percet, legfeljebb 3-4 órát, utána 30-35 perc munkába bringa, majd este vissza ugyanez, és néha még esti sétát is rögzítek utána, így másnap már nem merek elindulni vele töltetlenül. Egyszer volt, hogy egy nagyon hosszú reggeli futás után a munkába tekerés végén kiírta, hogy egy óráig tud még ebben az üzemmódban mérni, ilyenkor ha leállítom, új bringázást már nem tud elindítani, így hazafelé kénytelen voltam telefonnal (Polar Beat) trackelni.
Túránál én egy ideig szarakodtam az energiatakarékos GPS móddal, de nem növeli jelentősen az aksi időt, ráadásul 1-1.5 óra után elveszti és vissza nem szerzi a jelet. Inkább csak az 1 óra van hátra jelzésnél érdemes arra állítani, ha nem valami mély szurdokban mész, ahol rossz a jel. Normál 1 másodperces mintavételezésű GPS módban teljesen új órával sem valószínű, hogy összejön a gyári 8 óra, inkább csak 6-7. Pihenőnél a pause mellett érdemes a GPS-t is lekapcsolni, illetve a csuklós pulzusmérést is (ezeket pause alatt a * tartós lenyomásával előjövő menüben találod). Pulzusmérő pánttal össze szokott jönni a 8 óra, vagy kicsivel több, mert a bluetooth kevesebbet eszik, mint a zöld led, illetve az esetben a pulzusmérés megállítása nélkül is töltheted külső powerbankről. Én még nem próbáltam, idén kevésszer túráztam hosszút, ahol kevés volt az óra, ilyenkor újra kezdtem mérni telefonnal, így 2 túraként van rögzítve.
-
Hi!King
őstag
válasz itouchfan #45953 üzenetére
Már nem emlékszek pontosan hogyan csináltam anno, de nekem is elsőre szívás volt, pedig én teljesen új készüléket vettem. Ha nem működik, a flowsync-hez csatlakozáskor valahogy lehet factory reset-elni, majd újra próbálkozni. Az előző tulaj törölte az eszközei közül? Mert az is lehet gond, ez egyszemélyes óra, eladáskor törölni kell a régi tulajdonosnak, hogy az új regisztrálni tudja.
-
HKorn
veterán
-
Hi!King
őstag
válasz ígyvanferi #45956 üzenetére
Szerintem csak úgy, ha private-ra állítod, szétszeded több részre és kicropolod azt a részt, vagy magadat flageled, majd nem csinálsz utána vele semmit.
-
itouchfan
senior tag
válasz inf3rno #45954 üzenetére
Köszönöm, siker.
Akksi úgy tűnik tökéletes, de mégis, milyen üzemidőre lehet számítani heti 4-5 futással/bringával? Szóval kb 5-6, max 8 órát menne a GPS/hét.
Illetve egy hosszabb túra esetén el merjem indítani? Szóval bekapcsolt GPS-szel mennyit megy lemerulés nélkül?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy hamarosan órát kellene cserélnem. Egy Huawei Watch GT-t használok futásra. Gondoltam, hogy megvárom a Watch GT Pro 2-t, de az ára elijesztett. 112.000 Ft jósolnak neki, ami azért valljuk be, hogy nem a legjobb ár-érték arány, úgy hogy kompromisszumokat kell kötnöd. Ha ennyi pénzt kiadok érte, akkor tudjon már mindent, a szikronizált adatokat tudjam lementeni stb. Elsődeleges szempont a futás, plusz jó lenne, ha a squasht is tudná monitorozni és az eredményeket követni benne. Első körben a Garminon között nézelődök. Mit javasolnátok?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
ígyvanferi
addikt
válasz Hi!King #45865 üzenetére
Ha már itt nagyon flage-eljük a másikakat , magamat ki tudom venni valahogy a szegmens eredménylistából? Tavaly még nem volt gps-es órám, így a futásaim útvonalát megrajzoltam endomondoban, beírtam a futás teljes idejét hozzá, így az egészre kaptam egy átlagtempót. Emiatt vannak olyan anomáliák, hogy például Monoszlón a Hegyes-tűre felvezető 8,5%-os átlag meredekségű 800 m-es szakaszon van egy második időm 5:01-es átlaggal. Na most ez nyilván lehetetlen, emlékeim szerint kb. 7 perc alatt értem fel úgy, hogy majd' összesz.rtam magam az erőlködéstől.
Most vasárnaptól a környéken nyaralunk, majd fogok arrafelé is futni, megpróbálok felkerülni a leaderboardra ezúttal már gps-szel mérve, de addig is ezt a fals eredményemet kivenném a listából. -
Never79
tag
válasz zaskar #45952 üzenetére
Igen kb. a térkép és üzemidőben más. 16 óra garmin szerint az üzemidő, az szerintem 12-13 inkább. Ha jól emlékszem 160 körül indult a 735xt is.
Erről jut eszembe, nézve az fb support csoportot (meg nekem is előjött az a probléma) egyre több 735 ázik be. Az egyik esős futásnál jött elő. A kijelző alatt van egy gumi ami ragasztva van, s a ragasztás nekem elengedett. Ha esetleg valaki használtan akar 735xt venni azt én inkább nem ajánlom.
Múltkor voltam Zergében néztem a Coros órákat, meg beszéltem eladóval is. Az mondta direkt próbált mostanában 400-as pályán Polart, Garmint, Suuntot, és Corost, s az mért a legpontosabban (mindegyikben Sony chip volt). Másolják Garmint sokmindenben. Kíváncsi leszek hova fejlődik, mert úgy érzem Garminnak most nincs igazi konkurenciája, pedig rájuk férne, talán az árazással sem szállnának el így ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Végül egy m430 lett a befutó, "használtan", gyakorlatilag kb zsír új.
Viszont sehogyse akar szinkronizálni se a géppel, se a telefonnal, tudom, hogy elvileg először a géppel kell. Szóval polar flow-ra felmentem, letöltöttem az appot (Polar FlowSync), ahol általában sikertelen szinkronizálást jelzett, de ha sikerült, és átirányított az app a Polar Flow webes felületére, ott mégsem jelent meg az óra a "products" fülnel, se máshol.
Mi lehet a hiba, mit rontok el?
Lehet, hogy az előző tulajnak törölnie kell az eszközt vagy valami hasonló?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
zaskar
senior tag
válasz dabgergo #45950 üzenetére
Jó kis órának néz ki, de elég vastagon fogott a toll, ha a hazai nyitóárat nézem (179900). Hazai gari ide vagy oda, 175-ért Németországból FR945-öt lehet venni még ilyen durva euró mellett is. Mondjuk nekem terepfutóként fontos a térkép, de sokan megvannak nélküle.
[ Szerkesztve ]
-
Balup1979
újonc
válasz nepszter1 #45948 üzenetére
Gondolom azért ajánlották, mert maga az óra futáshoz tökéletes és megbízható. A 45 szintén nem tudja, 245-től felfelé. De mint írtam sémákat tudsz rátölteni vagy készítesz magadnak és azt töltöd fel. A különbség hogy a virtuális edző az adataid alapján variálja a feladatokat.
-
dabgergo
őstag
Garmin Forerunner 745 elérhető mától:
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/713363 -
Agony
aktív tag
válasz nepszter1 #45948 üzenetére
Az lehet, hogy a 235 nem támogatja ezt a "Garmin Coach" funkciót, de azért a struktúrált edzéseket lehet készíteni, rátölteni és az óra gyönyörűen levezényli. Nem atomfizika, bő 20 kattintásból össze lehet rakni egy edzést (akár okostelefonon is), edzéstervből tengernyi ingyenest találni az interneten. Az én órám tudja a Garmin Coach funkciót, de még csak eszembe se jutott a használata, ellenben van kb. 100 általam készített edzés, amit utána már csak el kell indítani az órán.
Webes felületen itt tudsz edzést készíteni:
https://connect.garmin.com/modern/workoutsVagy okostelefonon a Garmin Connect applikáció TRÉNING \ EDZÉSEK menüjében, amiről a magyar Garmin youtube csatonáján van is útmutató videó.
Start with a whisper, end with a scream!
-
nepszter1
addikt
válasz werszomjas #45945 üzenetére
És pont a 235 nem kompatibilis ajjjjhhh. Valahogy ezt nem lehet megoldani? :D
-
Never79
tag
válasz anorche1 #45940 üzenetére
Egy tipp:
1. Leválasztod az órád a fiókodról, rezeteled.
2. Haverod csinál egy garmin fiókot, hozzácsatolja az órát, fut vele.
3. Haverod leválasztja az órát a fiókjáról, rezeteled.
4. Visszacsatolod az órát a saját fiókodra, szinkronizálsz. Ilyenkor csak a PBid kerülnek visssza az órára.Fb garmin support csoportban lehetne még esetleg érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Garmin tulajokat kerdeznem.
Valahogy le tudom menteni az oramat (fenix 3 hr), majd beallitani ujkent? Haverom futna vele 1-et, 2-ot, de nem akarom, hogy lerontsa a statomat
Utana meg vissza masolnam ra az en profilomat.Csinalt mar valaki ilyet?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
vans?
őstag
válasz parandroid #45934 üzenetére
Igen, ettol tartottam en is.
Biciklimet kihoztam, de nagyon nem szeretek biciklizni, meloba legurulok vele a dombrol, meg hazafele felszenvedem magam. Azert majd probalok a dombos erdobe is kimenni bringazni keresztedzesnek.
hábm bábm
-
nepszter1
addikt
Sziasztok létezik garminhoz valami egyedi edzésterv amit órára is fel lehet tölteni ?
Igazából elég nagy tervem van
fél maratont 1:30 alá bevinni eddig 1:44 volt a legjobb .
De ez csak jövő évi cél lesz. -
parandroid
félisten
Te is tudod a választ: szépen lassan.
A jó hír az, hogy a sok emelkedőzés később jól fog jönni erőnlétben, izomzatban. Addig meg élvezheted az izomlázat a combodban. Amúgy tök komolyan: vegyél egy bicajt, keresztedzésnek is kiváló, meg hegyekben jobban is fogod élvezni.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
vans?
őstag
sziasztok,
tanacsra lenne szuksegem. eddig a Kisalfoldon eltem, most kikoltoztunk kulfoldre, es egy dombos videken lakunk. Autoval nem akarok futni jarni, tehat marad a kornyekbeli futas. Ma mar az utcank vegen (felfele legalabb ) 150 korul volt a pulzusom.
ki is hagytam a koltozes miatt par hetet. idom nincs arra, hogy 2 orakat setaljak fel a dombokon, hogy hozzaszokjak. melo utan a 6 honapos terhes felesegemmel megyek setalni egy fel orat, de ennyi.
hogy lehetne ugy felepiteni a futast, hogy jo legyen? se selfele, se lefele nem kellemes egyebkent, gondolom a futastechnikan is valtoztatnom kellene. sik terep nincs
hábm bábm
-
Maximum1
őstag
válasz itouchfan #45898 üzenetére
Nagy óraválasztó/videó/
Garmin Pdf
Mozgásvilág/videó/ is tesztelt jó pár órát
Használtban arra figyelj ne valami állat triatlonostól vedd, kérd el a straváját.
Próbálj olyat venni amit itthon vettek és max 1,5 éves.
Szerintem még a Fenix 3HR is jó lehet, tudja amit kell, de el lehet csípni 70-80 ezer közt Fenix 5-öt.
A legjobb áron most a Garmin instinct van,60 ezertől szoktak lenni a használt piacon nincsenek 1 évesek, kérdés elég e a tudása.Xiaomi,Huawei-t 50-60 ezrekért kapsz újat mindenféle fantázia névvel, de ezek nem Garmin, Polar, Suunto stb verők, hosszútávra nem vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Ha valakit érdekelhet: ránéztem a Playersroom.hu-ra, 20e Ft feletti cipőkre van 20% kedvezmény. Nem olyan hatalmas, mint a Sauconykra volt/van, de pl. Asics Gel Kayano retro Tokyo színben így 32-ért van. Csak a 44,5-eseket ne vigyétek el, míg megálmodom, hogy akarom-e igazán.
-
Haugland
aktív tag
válasz ígyvanferi #45927 üzenetére
Hát igazából nem is tudom, hogy a modul vagy a pánt hibája miatt kezd el megbolondulni szegény...
Sajna egyre gyakrabban veszíti el a kapcsolatot az órával, hiába cserélgettem benne az elemet már havonta -
ígyvanferi
addikt
válasz Haugland #45897 üzenetére
Övvel együtt kell ezek szerint? Mert maga a modul 18 690 Ft a sarkcsillagnál, meg a suunto webshopban is. Övvel együtt tényleg 26K, és én nem tudok olcsóbban. Illetve az még egy fontos kérdés lehet, hogy ha így egyben veszed, akkor a 2020-as frissített övvel adják-e vagy még a régivel. Állítólag kijavították a típushibáját, hogy idővel megbízhatatlanul kezd mérni. Én is cseréltem, egyelőre tökéletes, de csak kb. 2 hónapja van meg az új öv, a régi pedig 4-5 hónap után kezdett sz.rakodni, szóval még nem tudok nyilatkozni, hogy valóban megbízható marad tartós használattal is.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45917 üzenetére
Végre valami "emberi" ( értsd human ) visszajelzés! Nem vagy robot! Csak 46 km és 1500 szint kellett hozzá Papám 84 évesen kézzel fűrészelte a méterfát. Mondtam neki hozom a Stihlt! Kell a mozgás, ne vegyem el Tőle - hangzott a válasz Nekem jó, ráérsz... aztán a 8m3 felénél unta meg kb. Kitartott, mozgott, valójában felnéztem rá miatta.
-
inf3rno
nagyúr
válasz bajnokpityu #45913 üzenetére
Jó, de nem a fifikével meg a cukikával van a gond, hanem a gazdáikkal. Nálam is volt ilyen, hogy körbeugrált, aztán amikor beszóltam a gazdájának, hogy fogja meg, mert rátaposok, akkor a nő annyira kiakadt, hogy berekedt az ordítástól, hogy megöl, meg hogy mittomén, már nem tudom miket mondott. Utána rá fél évre láttam ugyanazt a kutyát a nővérénél, akivel full nyugodtan sétáltak, mintha teljesen kicserélték volna a kutyát... De van egy pár sorozat, pl Ceasar Millan, meg régebben volt valami kutyás csajszi is, azokban is minden eset ilyen, hogy nem a kutyával van a gond, hanem a gazdájával. Ritka az olyan kutya, amelyiknél nem ez a helyzet. Még a harci kutyákat is többé-kevésbé lehetséges rehabilitálni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bajnokpityu #45911 üzenetére
Ja ezt észrevettem én is, hogy talán 5-10%, aki ténylegesen tud bánni a kutyával, a többinek nem szabadna kutyát tartani, vagy legalább ne vigye az utcára, ha már sötét hozzá. Ha erdőbe viszed, akkor nagyon figyelj oda, mert simán kilövik, ha elengeded és nincs melletted.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bajnokpityu #45908 üzenetére
Jó, de te is frissítesz maratonnál, tőle meg elvárod, hogy fussa le anélkül...
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #45915 üzenetére
Meglepoen friss vagyok,persze teljes OFF napot is tervetem,de delelott fureszeltem egy oraig a tuzifat,delutan funyiras.Hengereztem reggel es delutan.Egy kicsit robotos a mozgas,de csak ha sokaig ulok es amikor kelek fel,nehany lepes utan mar okes.A combomat erzem kivul,az a fekezeshez kellett a lejtokon,es a fenekem alatt a combtovet,az meg gondolom a meredek emelkedok hatasa.Holnap szerintem laza 10km totyoges mar lesz
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #45914 üzenetére
Nincs egy pici izomlázad sem? Én ma újra toltam megint délben a tegnapi 12K-t, az utolsó 2km-nél fáradt láb érzésem lett, ráhúztam és jelenleg enyhe izomláz Holnap nem alapozok, pihentetem. Munka után jön a súlyzós core izmokkal. Egész jól működik a két sport együtt jelenleg.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #45909 üzenetére
Negy zsir uj cipello varja az agy alatt a novemberi alapozast.Saucony Ride Iso2,Salomon Ride 2,Saucony Fastwich 9 es egy Pega 36 shield.
Meg persze van meg nehany hasznalatban levo cipo is,ugyhogy nem lesznek egybol bedobva a rotacioba,csak ahogy hullanak szet a meglevok.A Kinvara 5-ot mar csak a szent lelek tartja ossze,erdekes modon a talpa es a csillapitas meg birna,de a felso resz gatya.
NB Propel is eleg kopogos.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bajnokpityu
félisten
válasz parandroid #45912 üzenetére
Hat enyém nem. Nem keresi a balhét, de ha a másik odajon, akkor én nem fogom vissza. És a környéken a fifike meg a cukika az odajon. Függetlenül attól, hogy kozteruleten kötelező a póráz..
-
parandroid
félisten
válasz bajnokpityu #45911 üzenetére
Mi futottunk együtt elasztikus pórázzal is. A canicrossosok is így mennek. Mondjuk az enyém kistestű, ha szabadon van, és nem rögtön mellettem, akkor elkerüli a többi kutyát, ha teheti, mert fél tőlük.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bajnokpityu
félisten
válasz parandroid #45910 üzenetére
Igen, így van. De alapvetően a sok idióta többi kutyás miatt nem jöhet velem.. Sose futok vele, pedig nagyon jönne. De nem akarok problémát. Járok vele inkább nyomára, engedelmesre, hogy fáradjon. Meg egy időben sokat ovztunk.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz bajnokpityu #45908 üzenetére
Az a baj a kutyával, hogy nem érti, hol a vége, ha veled kell futnia, kicsinálja magát. Játéknál ugyanez van. Dobálsz neki egy labdát, addig megy utána, amíg egyszer csak holtan esik össze. Szóval ne hajtsátok meg őket nagyon, hagyjátok őket hűlni, mert nem tud izzadni (patak, tó, vagy slaggal locsolni utána), és itassátok rengeteget! Különben remek móka kutyával futni. Lásd még Cani-Cross.
p
-
Peterhappy
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz inf3rno #45904 üzenetére
nekem az előző dobim bringával mérve 55km/ora max tempót tudott. (maximum áttétben már nem tudtam tekerni, olyan meredek volt a lejtő) oké, hogy csak kb fél percig, de azért no az agarak ezt simán tartják.
a mostani szintén dobi csúcsa kb 35km/per óra, miközben jóval izmosabb, erősebb, és szikárab is. sétáltatásánál egyszer tettünk fel GPSt. mi sétáltunk 6km-t másfél óra alatt, ő 25öt futott. De nagyon sokkal több nincs benne szerintem. nem hiszem, h végigtolna egy marathont, hiába 35kg sztem 10% alatti zsiraránnyal bír, stb. de nem képes beosztani az energiáját.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #45906 üzenetére
Küldünk belőle pár új cipőt meg órát Tomnak is.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Corpuscle #45880 üzenetére
A kutya az rohadt jó. Én csak ezért vennék kutyát, hogy azzal fussak. Bármilyen tempót képesek tartani. Állítólag az állóképességük nem valami jó, de több km-t lazán bírtak 4-es tempóban, amikor velem futottak kóbor kutyák. Általában előre mentek, belesétáltak, jelöltek, aztán amikor utolértem őket, akkor folytatták.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz AlexAlexAlex #45872 üzenetére
Szerintem is úgy lenne jogszerű, ha alapból azt mondanák, hogy visszafizetik, és esetleg választható opció, hogy "levásárolhatod" egy másik futóversenyükön. Simán mehetne feljelentés a fogasztóvédelemhez ezzel kapcsolatban. Ha van kedved foglalkozni vele, akkor első körben hívd fel őket, hogy szerintük ez jogsértő e, utána meg mehet levélben. Azt érdemes beleírni, hogy az általános gyakorlatuk ellen tiltakozol, mert az egyedi ügyeket, kártérítést, stb. mindig lepattintják, hogy fordulj velük békéltető testülethez vagy indíts polgári pert. Ők csak büntetnek, ha ilyen tömeges jogsértések vannak.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest