Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #44795 üzenetére
Krumplis rántotta nálam is óriáskedvenc. Újkrumpli szezon van, hetente egyszer-kétszer sütünk hatalmas adag krumplit, minimál olajban, tepsiben, a maradék meg megy másnap rántottába. Hibátlan.
Kolbász, szalonna, körömpöri nálam is nagy favorit, de mióta az Asszony vegetáriánus lett és én is egyre inkább vegulok elfelé, ezek már csak nagy ritkán kerülnek az asztalra.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #44796 üzenetére
Én már a továbbgondolt részre reflektáltam, hogy most reggelre keverjünk-e magunknak zabkását vagy vegyük meg a boltit. Meg persze alapvetően vicc v'ót, én is ilyen-olyan műzliket, magokat, aszalt gyümölcsöt eszek reggelre csak úgy futtában, max. hétvégén van idő rántottázni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #44794 üzenetére
En tamogatom a szilard kajat (sot),de itt arrol volt szo,amikor a porok es egyeb kombok szoba kerultek,hogy lefekves elott v. edzes utan gyors feherjenek mit hasznaljon
Nalam edzes utan,plane igy nyaron elojon,h nincs etvagy akar orakig.Akkor folyadek formajaban jo egy BCAA v. feherje.Lefekves elott masodik vacsoranak is jo egy feherje vizzel.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #44794 üzenetére
Nem jók ezek a rántottához, én maradok öreganyám krumplis tojásánál, az tényleg nyerő. A lecsós tojás szerintem moslék jellegű kaja, ami ilyesmi és jó az a szalonnás, hagymás, aszalt paradicsomos változat. Paprika esetleg savanyúságként befigyelhet. A kolbász abszolút nem illik hozzá, azt inkább sütni kell és mustárral meg sült krumplival enni. Fehérjéből én ezeket ajánlom, a port meg hagyjátok a takarítónőknek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
Hagyjátok a f.szba azt a sz.r zabkását, kolbászos, szalonnás tojásrántotta kell ide fehérkenyérrel, kis paprika, paradicsom megfonnyasztva benne. Vagy lecsóra lehet ütni pár tojást. Igazából a sorrend mindegy, a végeredmény nagyjából ugyanaz. Oké, ez nem 3-4 perc, megenni se, megemészteni meg pláne.
-
Never79
tag
Fehérjéből mit ajánlotok? Ez a "porozás" is új téma számomra. Van amire érdemes figyelni vásárláskor? Ajánlott / nem ajánlott termék? Vagy ezt is az embernek saját magának kell kitapasztalnia, mit fogad be a gyomra, mint a géleknél?
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #44786 üzenetére
Na kalap le, az ilyet akarni kell am nagyon
Tegnap nalam is kopkodos volt a delutani edzes 20km benne 20 x 400m eros 400m laza.33fok volt 17:30kor kezdtem. Ma reggel szemrebbenes nelkul hagytam ki az edzest delutan megyek azert.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
Nekem se tart tovább 5 percnél összeállítani a zabkását, ennyit az is igénybe vesz hogy vizet forralsz és utána várod, hogy megszívja magát a zab, de teljesen igazad van, mindenki arra fordítja az idejét amire akarja. Én csak azt mondom, hogy ugyanannyi időből és pénzből, kérdéses, hogy érdeme-se az instant zabkását választani, ami alsó hangon tele van sóval, arról már nem is beszélve hogy a többség második összetevője a cukor.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Studi
veterán
Igen. És az instant zabkása nyújt lehetőséget arra, hogy mindenki tényleg arra is fordítsa az idejét, amire akarja. Hidd el én megértem az álláspontod, szereted általad válogatott anyagokból, a saját ízlésed szerint összeállítani a reggelid, ami így ráadásul olcsóbb is. De azt is hidd el, hogy más emberek meg annak örülnek, hogy van vállalható minőségű, és összetételű előre elkészített zabkása, és az ezen megspórolt 3-4 percet arra tudják fordítani, ami számukra hasznosabb, örömtelibb, mint a zabkása-összekészítés.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #44771 üzenetére
Nálunk este 21:00-kor indult az esti négyes 1 órás 100 szintes tehervonat Etetés, fürdetés után egyfajta ringató altatóként. Dél óta nem ettem és 31 fok volt még mindig -> eléheztem rendesen. A párom bírta, én nem A női nem nyert tegnap, örültem is neki Persze én tologatom fel a szekeret a dombra Teleraktam 11 db villogóval, még csukott szemmel is észrevesznek.
-
Studi
veterán
Másrészt napi 5 perc az hetente egy kimaradó Margitsziget kör. Az idő pénz, a kényelem pénz, meg kell fizetni, ha valaki előkészíti ezeket nekünk. Lehet kapni mindkét lehetőséget, mindenki maga döntheti el, hogy időt, vagy pénzt szán rá többet. Ez a fogyasztói társadalom egyik pozitív oldala.
-
Agony
aktív tag
válasz Peterhappy #44782 üzenetére
Ja gyakorlatilag ugyanaz van a Lidl-ben és az Aldi-ban. ~200 Ft körül van az 500 grammos natúr zab, van belőle sima lapított és van ami apróra vágott. Én főként a sima lapítottat veszem, mert úgy vettem észre tovább telít mint az aprószemű, de ha valaki zabkásás jelleget szereti az meg az aprószeművel jár jobban.
Minden esetre vicces, hogy ezek az instant zabkását 150-250 Ft-ba kerülnek és van benne 50g zab meg némi aroma, amúgy meg ugyanennyiért kapod 10x -esét,csak kell vele foglalkozni 5 percet.
-
Hi!King
őstag
válasz danielsz #44780 üzenetére
Én ezen a rendezvényen futottam az első maratonom, 2014-ben. Én sem tekintettem akkor terepnek, de mondjuk akkor legtöbbször a Mecsekben futottam, ez ahhoz képest nem volt az. Persze azért az egy körben nem túl jelentős fel-le maratonnál már számított. Akkor amúgy konkrétan nő futotta a legjobbat maratoni távon.
-
Peterhappy
őstag
En is a sajat bekeveresu muzlikre eskuszom.
Lidl-ben a piros csomagos zabpehely teljes kiorlesu, en arra eskuszom.Es a Kollath-reggelire. Kedves Baratom szoktatott ra, hetkoznap mar csak azt eszek reggelire, erdemes utananezni, ha van ra igeny, geprol leirom, en hogy csinalom. Van, aki abba szokott feherjet is keverni (en nem). Jo cucc.
-
danielsz
tag
válasz Vertigo18 #44689 üzenetére
Gratulálok! Akkor egy helyen voltunk. Nekem az apró kavicshoz, ami végig kb. a borítás, teljesen oké volt a Pega 36. Nálam ez a majdnem aszfalt kategória Én félmaratont toltam, nem foglalkoztam semmivel, csak hogy egyenletesen menjek kicsivel 5 perces tempón belül. Ez sikerült is, mondjuk az utsó kör már nem volt olyan izgi... illetve nem lett volna, de volt egy csaj, aki eléggé tapadt rám a táv utolsó harmadában, meg előtte is sokáig, kb. méterekkel volt mögöttem, 2 fős minibolyban mentünk kb., úgy éreztem, iramot futok neki, meg figyeltem, ne engedjem magam elé. Ő meg is nyerte a nőit, de a kemények a maratonosok voltak, abszolút első 3-ból 2 nő volt, a győztes csaj behúzta 3:10-en belülre, persze nem ma kezdte, több mint 20 éve fut asszem. FM-en nem volt erős a mezőny, nekem az 1:41 vége is elég volt a korosztályos 3. helyre, ha jobban nyomom neki, szerintem meglett volna az abszolút 2. hely, két és fél perccel voltam tőle elmaradva, mondjuk nem igazán érdekelt a dolog, felőlem utolsó is lehettem volna , meg reggel úgy éreztem, hogy a bemelegítéshez is be kéne melegítnem.
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz ígyvanferi #44777 üzenetére
Először azt hittem, hogy ez ilyen adatvédelmi "kinek mi köze hozzá" dolog, de ezek szerint csak ideiglenesen tűnt el. Én mondjuk a Strava appot nem is láttam még, csakis böngészőben használom.
-
Hi!King
őstag
Nekem meg a gondom a cipős feature-el, hogy mindenáron cipőt akar nem csak az összes futáshoz, de az összes túrához is. Mikor regisztráltam tavaly ősszel, azért szedtem inkább ki a cipőket, mert az összes korábbró importált trackhez hozzátette ugyanazt a cipőt. Most újra elkezdtem használni, de kénytelen voltam a túracipőket is hozzáadni, mert by default hikingra és walkingra is beteszi az alapértelmezett cipőt, és nem lehet átszerkeszteni, hogy nem volt futócipő, mert ugye eleve nem is futás. Egyébként vicces, hogy ott van, hogy running shoe, de 100%-ban túra márkák is szerepelnek a kiválaszthatóak között, tudtommal Hanwag futócipő nem létezik, de Quechua az biztosan nem
-
geleati
tag
válasz ígyvanferi #44774 üzenetére
Nekem a ma reggeli futásomhoz is írja mindkettőt. [kép]
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Studi
veterán
válasz ígyvanferi #44774 üzenetére
Nekem tegnap még tuti jó volt. Igaz cipőm csak egy van, bringám viszont kettő, automatikusan hozza az alapértelmezettet.
-
danielsz
tag
Ez nagyon ilyen first world problem, de Straván az direkt van, hogy nem írja ki alapból, hogy melyik cipőben futottam? A cipőkhöz tartozó kilométereket attól számolja persze, csak nem tudom, hogy ez most bug vagy feature.
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok,
Olvasom már egy ideje a topikot és nagyon szimpatikus kis közösségre találtam itt, sok-sok nagyon hasznos tanáccsal. Már egy ideje akartam ide írni, de aztán valahogy mindig elmaradt. Tegnap viszont aláfordult a bokám egy focimeccsen, így most a pár hetes kényszerpihenőben biztos lesz időm...
Világéletemben sokat sportoltam, leginkább talán a foci és a téli sportok emelhetőek ki mint fő irány, aztán ahogy 2016-ban lett egy irodai munkám felmerült, hogy kellene valami rendszeres testmozgás a fent említett rendszertelenebbek mellé. Jött a futás, eleinte 5-6 km-ek, aztán pár hónapra rá futottam egy 1:50 körüli félmaratont. De innen egy ideig nem nagyon léptem tovább maradt kb. ugyanez a teljesítmény 2017-ben is.2018-ban viszont egy barátommal elhatároztuk, hogy lefutjuk a maratont, így hát be is neveztünk az őszi SPAR maratonra, valamikor május környékén (aztán ő belesérült a felkészülésbe így egyedül maradtam). Ezt még valamiért nem tartottam elég bátor vállalásnak így becéloztam a 3:30 alatti időt is. Kerestem neten valami jó kis 3-4 hónapos maraton edzéstervet, aztán nekiláttam. Utólag azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó kis edzéstervet találtam, pont megfelelő edzettségi szintről indult és szép lassan fejlesztett fel. A felkészülés alatt egy dologra figyeltem nagyon: nem hagytam ki soha egyetlen edzést sem, ha beteg voltam, ha másnapos mentem mindig. Meg is lett az eredménye: kb. ugyanolyan erőfeszítés mellett másfél perccel javult a pace középtávokon és ledobtam 11 kg-t (83->72 178 centire). Elérkezett a maraton napja, nagyon durván bekezdtem 1:36-os félmaraton részidőm volt, de sajnos itt még nem figyeltem az energia pótlásra így a 30. km környékén elkezdtem lassulni a célba pedig már csak bevánszorogni tudtam. Így sajnos nem sikerült a kítűzött cél 3:38-at futottam. 2018-ban még egy tervem volt, hogy legyen az össz futott km 2018, ez sikerült is.
Nagyon megtetszett amúgy maga a maraton, így 2019-ben is kinéztem egyet magamnak, az olasz Lago di Maggiore maratont. Erre már sokkal kevésbé tudatosan készültem, főleg alacsony pulzustartományú edzéssel, de csak 1 hónappal előtte tudtam elkezdeni futni, mert ott is egy sérülésből tértem vissza. Ez már az edzettségi szinthez képest egy sokkal jobb verseny volt. Végig esett ugyan az eső, de élveztem és sikerült végig egy 5 körüli pace-t hozni. 3:37 lett a vége, amivel a körülmények tekintetében teljesen elégedett voltam.
Azóta kicsit ellsutultam télen szinte egyáltalán nem futottam, mostanra tornáztam fel magam ilyen heti 40 km környékére, de most ugye megint vár egy kis kényszerpihenő. Még úgy általánosságban annyit, hogy volt itt mostanában szó a reggeli futásról reggeli előtt. Én is ennek a híve vagyok, ekkor még a legjobb az időjárás, legtisztább a levegő és hatalmas löketet ad a munkához.
Hosszútávú célok között van 3:30, majd talán 3 alatti maraton is, esetleg még hosszabbi távon Iron Man.
-
Agony
aktív tag
válasz exoduss #44766 üzenetére
ALDI-ban vegyél 0%-os natúr joghurtot, az elég folyós. Én abban szoktam elkeverni 10-15g fehérjét ízesítés gyanánt. Ebbe megy 25 g natúr zabpehely és 100 g gyümölcs (pl. fagyasztott meggy, áfonya, stb..)
Natúr joghurt 175 g - 60 Ft
Natúr zabpehely 25 g - 10 Ft
Fehérjepor 10 g - 65 Ft
Fagyasztott meggy 100 g - 100 FtÍgy 235 Ft-ból jössz ki és gyakorlatilag minden ízfokozótól, hozzáadott cukortól (és sótól!) mentes, árban és kalóriában meg ugyanannyira jön ki mint az instant zabkásák. Ráadásul a natúr joghurt és a rendes gyümölcs miatt jóval laktatóbb is.
Nekem pl. ez volt a mai reggeli:
Annyi extra, hogy én jobban szeretem este megcsinálni, így reggelre kiolvad a gyümölcs, a zab pedig megszívja magát a joghurttal és a gyümölcs levével.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz exoduss #44762 üzenetére
Csak nem hideg vízzel/tejjel eszed? Anyám is a minap szembesített vele, hogy hideg vizet tesz rá. Forró víz, elkever, 10 perc és jó lesz. A lidl-be van ilyen henger alakú dobozban zabkása, több ízben. Az almás fahéjast pl. próbáld ki. Tényleg viszonylag sok alma van benne. A banános ízetlen, a csokis is jó, nem édes.
-
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Olvasom, hogy reggelire ti zabkását fogyasztatok. Esetleg tudnátok valami alternatívát mondani helyette? Engem sajnos nagyon felpuffaszt.. Esetleg hokezelnem kellene? -
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #44758 üzenetére
Nehéz "kenyér" ez Ma Lidl-ben kezdtem, mert bevásárolni is csak reggel tudok ( ez pl. a mai futás rovására ment ). Ott volt a frissen sült, illatozó, ropogós pekándiós, belga-csokis, barackos túrós párna és mind-mind arra várt, hogy beleharapj, megízleld és felküld az egekig a vércukrod, aztán 1 óra kóma, majd 10-kor újra téped fel a hűtőt Valahogy kibírtam, eljöttem meló és betoltam a "szokásos" zabpehely+whey kombót Ennek a futáshoz annyi köze volt, hogy ne fuss be a friss pékárukhoz
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #44754 üzenetére
Biztos lehet finomhangolni a te eletviteledet is, pl szalonna melle nem tolsz szenhidratot, es fogod a reszleges keto vonalat (azaz par nap keto, par nap toltes szenhidrattal majd ujra be a ketoba). Itt delvideken a gyilkos kombo a regi etelek (pacal, porkolt, hus-hussal) + szenhidrat (teszta, pekaru) + ulo/hektikus eletmod. Mert a regi eletvitellel elment ez a hus-hussal + fizikai munka 8-12ora,na ott ha nem volt ero es bement fel vekni kenyer (nem mindig) akkor az el is volt egetve.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #44752 üzenetére
Igen, egy ilyen - 300 (az elejen esetleg 500kaloria)/nap.. arra ugyelni kell, h ne legyen kevesebb, mert gyorsan elfogy az ero es eletkedv. Kisebb lepesekkel, kitartoan, hosszu idon at. Persze ez a legnehezebb benne, nem maga a - 300 kaloria.
Csoffasztas nalam lemenni a legalacsonyabb testsulyra, ahol meg van erom futni. Ezzel ovatosan, mert ott mar a hataran van a test annak, h "szetessen" es hosszabb pihenore kuldjon. Celversenyre 1-2het alatt, utana vissza az also normalis hatarra. Kulonben felborulhat a hormonhaztartas, immunrendszer stb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz geleati #44755 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok gyerek téren. Tomcica javaslatára többet melegítek -> jobban is bírtam az éhgyomor futást 05:30-07:00 között. Általában 10K, ha a közepe felé a dombon kimaxomolom magam 180 fölé, akkor nehéz 2. rész vár rám. Ha max. 160-ig engedem, akkor egy laza futás lesz belőle.
Reggelit viszont lecseréltem az általad is említett keksz, gyümi, kávéról -> zabpehely+tejsavó whey+kávé hármasra. Jó futást és kitartást az éjszakázáshoz
Ha félsz az izomvesztéstől futás előtt bcaa, utána glutamin nem kell a súlyod alapján. -
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #44751 üzenetére
Tudod jól, hogy az én melóm, életvitelem mellett sajnos nem nagyon tudom megtenni, hogy az itteni jótanácsokat betartsam. Gondolok itt pl. az étkezésre, vagy a pihenésre vonatkozó tanácsokra.
Sajnos nekem ezt saját kútfőből kell megoldanom...Szalonnával, este 10kor
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Studi
veterán
válasz geleati #44743 üzenetére
Nekem nagyon beválik a reggeli mozgás. Fél óra kb., egy sziget kör, vagy ha bringázni megyek, akkor 40-45 perc, szintén a szigeten fel-s-alá. Feldob, felfrissít. Nagyon ritkán érzem azt, hogy eléhezek közben, pedig azzal az érzéssel indulok, hogy éhes vagyok. Folyadék, az kell hozzá, igaz magammal nem viszek, előtte, utána viszont bőven.
Felfrissít nagyon, az egész napom kellemesebb tőle.
-
Never79
tag
válasz tomcica #44749 üzenetére
Köszi szépen!
Csoffasztás alatt te mit értesz? Oké azt értem, hogy le kell dobnom izomból is, de át kell fordulni negatív kalóriaegyenlegbe úgy, hogy közben azért legyen szénhidrát a futáshoz? Ez a kaja terület nekem nagyon fekete lyuk, de azt hiszem ha gyorsulni szeretnék tovább, akkor mégiscsak el kell indulnom ebbe az irányba is.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #44748 üzenetére
Az ugy pont jo.
En a szokasos napi rovidebb reggeli futasoknal ertettem ezt a reszlefes bojt 10-16ora + ehgyomorra futast.
Hosszunal lehet kozben gyakorolni a toltest. Mi is ugy szoktuk, hetvegi hosszunal h kb 2/3 edzesig csak viz, es a az utolso 1/3 ami erosebb futas, az elott mehet gyors szenhidrat (banan, datolya, izo, zsele kinek mi).
Inf3rno jol mondja a kb 160bpm+ edzeseknel kell valamennyi szenhidrat.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Az egyik legjobb anyagcserebeli edzses a reggeli laza v normalis alapozos futas ehgyomorra. Utana persze reggelizel szepen.
Akik 20km+ tavokra, tobboras valtokra keszulnek azoknak kotelezo olvasmany.
A halando(bb) futoknak is jot tesz, segit leszedni a felesleges zsirt.Halado verzio a reszleges bojt, ha korabban vacsorazol, mondjuk 16-17orakkor es ugy futsz ehgyomorra (ha sulyt kell leszednem akkor igy a legkonnyebb) utana boseges reggeli.
-
V.Stryker
nagyúr
Előzőleg tomcica írt talán valami olyasmit, hogy nem hogy káros, de kell is éhgyomorra edzeni vagy valami ilyesmi.
Most én is próbálok ráállni, hogy 6 helyett 5kor kelek és kávézás után nem telefon nyomkodás van, hanem futás. Így ma elmentem reggel és az a konklúzióm, hogy egyértelműen jobb volt ez, mint az esti futás. Eleve kétszer kellett csak megállnom, hogy lejjebb vigyem a pulzust, azt is két emelkedő után. Holott eddig nagyon gyakran kellett megállnom. És ahhoz képest fél perccel javult a sebességem, ami szerintem nagyon nagy ugrás. Szóval én úgy látom a számok egyértelműen azt mutatják, hogy jobb reggel futni.
Most elnyomtatom egy oolong teával és a reggeli zabkása elcsúszik a munkahelyre.-
-
geleati
tag
Sziasztok, ha már táplálkozás. Az mennyire káros, ha reggel rögtön felkelés után éhgyomorra megyek el futni, és csak aztán reggelizek? Nemrég született a baba, és ilyenkor tudok időt szakítani. Reggelire általában gyümölcsturmix, müzli natúr joghurttal, teljes kiőrlésű keksz és kávé szokott lenni. Előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Peterhappy
őstag
válasz Vertigo18 #44737 üzenetére
Az lehet, de Te vagy az egyetlen, aki sárkány létére fél a tűzhelytől
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #44738 üzenetére
Pontosan ezt csinálom (kaloriabazis.hu) és igen, jócskán ludas volt benne a sajt. Most próbálom azt is elhagyni - ennek örömére ma meg husit ettem...
Sajnos a mozgás kevés, kiesett a heti 200km bringázásom. A térdeim miatt megint nem voltam egy hete futni sem... Így ismét újratervezés. Ahogy kb. egész évben, kb. kéthetente. És már rohadtul unom...
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #44735 üzenetére
Állítólag ez a fazon junk foodon él, és nem poroz melléje, így is ki van pattintva. Gondolom edz mint az állat, meg ügyel a makrok arányára.
Lehet túlzásba vitted a zsírt, azért híztál el. Érdemes lenne egyszer összeszámolni hány kalóriát viszel be egy nap és hogy miben volt a legtöbb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
Szerencsémre már korábban kiderült, hogy nem csak én vagyok olyan, aki rendes kaját eszik ebben a topikban!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #44733 üzenetére
Volt egy haverom, ő orrba-szájba ette a pizzát, hamburgert, sört meg amit el tudsz képzelni. Viszont mellette embertelen mennyiségű fehérjét meg egyéb hülye port tolt és egy héten öt-hat alkalommal volt a teremben napi két-három órát. Igaz a közösséget is imádta, úgy meg élmény volt számára lejárni oda, de a lényeg hogy eszméletlenül kipattintotta magát, még valami országos versenyen is dobogóra állhatott egy ízben.
@sajt: én több-kevesebb sikerrel próbálok vegulni és a hús elhagyását elsősorban sajttal próbáltam abszolválni. Nincs mit szépíteni a dolgon, jócskán hozzájárult a meghízásomhoz és a rekordsúlyomhoz.
Én mondjuk úgy vagyok vele, amelyik sajt vagy tej nem zsíros, az tehenet se nagyon látott. A tej is nálam 3.5/3-6-tól kezdődik, de inkább a piacon veszem és 4.0 felett. De az bizony az utolsó cseppig bocitej.Csak sajnos a tejet meg a gyomrom nem komálja, így marad a savanyított változat, túró, sajt, joghurt stb...
-
Never79
tag
válasz tomcica #44728 üzenetére
Sajtok, túró, tejföl nálam is többnyire ez az étrend, mellé sok uborka, paradicsom. A k*rva fagyit kéne elhagyni . Abból rengeteget eszem. Sajt azért elég zsíros cucc. Azt is megválogatod, vagy nem eszel annyit?
Igen most már elmondhatom, hogy kezd megismerni (2 éve dolgozunk együtt). Szerintem hobbi futóknak jó ez az online edzésterv, de van egy nagy hátránya. Nincs személyes kontaktus, csak telefonos. Szerintem sokkal több idő az edzőnek kiismerni valakit, és még így sem lehet biztos magában 100%-ig, mert ha nem vagy a telefonban őszinte, nem tudja meg, hogy milyen állapotban vagy. Oké, persze a pulzusadatok is mutatnak valamit, de személyes találkozónál azért jobban látszik a sumákolás. Mint ahogy te is írod, akin látod, hogy fáradtabb, azt kiküldöd pihenni.
Másrészt online edzésterv esetén magadnak kell őszintének lenni magaddal, oda kell figyelni nagyon mit jelez a tested. Azt is tudnod kell magadról, hogy ez most csak nyafogás, vagy tényleg fáradt vagy. Amit nemrég írtam, hogy egyedül nincs ki húzzon, pedig néha jól jönne egy társ, mert van, hogy a f@szom akar kimenni, de aztán ha elindulok, akkor már minden okés. Sőt néha pont ekkor ADJA magát Szóval elején még egyszerű (fuss heti 3-4 alkalommal x pulzuson), de egy idő után észnél kell lenni.Nemrég írtad, hogy "isten hozott a darálóban", kezdem kapisgálni, mire gondolsz.Ezen a tempó dolgon már én is elgondolkodtam. Sajna én túlságosan "óra és pulzusfüggő" vagyok, persze azért próbálok figyelni az érzésekre, de még nem megy teljesen. Ha nem nézek az órára, egy-két perc után a 151-es előírt pulzusból egyből 158 lesz. Bogár Jani érzésből megmondja, mit fut, gondolom te is valami hasonló szinten nyomod.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #44727 üzenetére
Nem eszem mar 94ota.Ha ennek akkor sovany husok(parlagi szarnyas mellehusa, nyul, vadhus) es hal menne (lazac, pisztrang, tonhal).
Viszont tojas(parlagi) , tejtermek(turo, joghirt, sajtok, tejszin, tejfol) van az etrendemben, szoval vega vagyok, nem vegan.Mez is van boven.Gondolom ismer mar az edzod, mint a rossz "pizt" azert adott fix tempot az elejere. En az utobbi idoben egy-egy valtogatot v edzes reszt szoktam ugy futtatni, h nem nezhet az orajara (az persze merheti amit mer) hanem erzesbol fusson pl. 4:00-at tegnap, erre berombolt 3:35,szolok 200m utan h ez 3:35-3:40 csak mondom, lassit 3:50-re beall, azt mondja ez a 4:00 :) na mondom akkor ezen futjuk a 60mp-s szakaszt es innen kapjuk fel a 30mp-t.Mondanom se kell kifutotta 3:48-3:50-en es rarombolta a gyorsat. Persze hosszabb temponal, valtogatonal azert jobban raall az ember, de erdemes neha ezt is gyakorolni kicsit.
-
Never79
tag
válasz tomcica #44715 üzenetére
Köszi!
Húst eszel? Én most elhagytam 2 hónapra, lehet placebo, de "tisztábbnak" érzetem magam, viszont el kezdett hiányozni egy idő után. Most arra álltam rá, hogy egy héten egyszer eszem.
Beszélem telón edzőbával, még 2 hét terhelés, 3.-on már csökkentés, 4.-en van a verseny. Érdekes nem pulzust javasolt, hanem tempót (6 p/km kezdésnek), hogy minél tovább kitolódjon az, amikor már el kezdek fáradni. 60-ig mennie kell(ene) azt mondta, s ha utána is jól érzem magam, növelhetem a tempót 5:50-5:45-re, de érezni fogom. Ott már nem fog előfordulni, hogy elfutom az elejét...
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #44723 üzenetére
Már számolni sem tudok! -20 kg kellene már csak, mert 118-ról sikeresen visszakoppantam 105-re jelenleg. Tehát a kitűzött 95-100-hoz -5-10 kg elég lesz. Lökök az étrend mellé egy kis régi korszakból megmaradt bcaa + g-bomb mátrixot. Ártani nem árt, max. kevesebb izom távozik
Bicpesz, tricepsz, váll kell a sikeres karmunkához, meg a vizes palack emeléshez = funkcionális
Utólagos engedelmeddel én is szoktam tomcica hsz-t menteni[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
Pedig deee, vasarnapi hosszu utan szoktam 1-3db jofele buzasort meginni. Hoegarden, Kapuciner, 1667 vagy valami hasonlo. Tobbi nap is mehet sor szenhidratnak, de csak alkoholmentes. Abbol ami er valamit az a szloven Lasko.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #44694 üzenetére
Futás rovására nem mehet a fórum, ezért vasárnap nem léptem be
Volt tegnap egy 9 km laza négyes futás tűző napon délben. A párom fújtatott rendesen. Nekem is forrt a fejem a melegtől, pedig bírom a szélsőséget. Vizet sem vittünk, ezért utána volt egy dupla whey + kis alvás
Az edzésetek továbbra sem piskóta, de a "lassabb futoknak 5:30" és a lányok 3. leszakadó csoportját választanám ha lehet . Fáradt lábra 5 km erős tempós emelkedő jól hangzik Sok még a "teher" rajtam. Az általad javasolt 192/85-höz még 30 kg mínusz kellene, de minden kg izomért vért izzadtam, ezért attól fájó szívvel búcsúznék ( a zsír mehet ). Megcélzom a 95-100 kg közötti tartományt. Az eddigi 47 perces PB-t is 102 kg-al teljesítettem lassú Hoka Cliftonban vak sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #44714 üzenetére
Ha birod a tejtermekeket, akkor este a sovany turo is jo, gorog joghurt szinten. Mehet bele banan, v bogyos gyumolcs (egres, szeder, malna, ribizli stb) es megpakolhatod meg egy adag feherjeporral (barnilyen whey jo, nem kell izolatum).
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #44712 üzenetére
Nem eleg a masnap reggeli visszatoltes!!! Az egyik legfontosabb regeneracio a feherje+szenhidrat+alvas kombo este. Ha nem birsz aludni a kaja miatt, akkor kuldd le folyadek formajaban. Csinalj ilyen tomegnovelo fazonu (Jumbo) shake-et. Feherje + szenhidrat (mez, juharszirup). Esetleg gorog joghurt + bele egy kanal feherje. Ennyitol meg boven lehet aludni, akar lefekves elott is megihato.
Edzes utan is mehet egy ilyen szenhidrat+feherje kombo, ha ekkora a terhelesed.
Ez melle pedig krumpli, rizs, griz, teszta a szenhidratod. A gyors felszivodasu edzes utanra v ha epp kell gyumolcs, mez, aszalvanyok.
10kg-t siman le kellene rolad csoffasztani, abstart Igen a folosleges testsuly ha lemegy akkor gyorsulsz, mint egy uresedo F1 auto. Ertem ez alatt a felesleges zsirt es IZMOT is. Van ennek a csoffasztasnak egy also zonaja is, ott hiaba konnyited, ha nem marad erod. (mondjuk az neked messze van 75-80koruli ahhoz a magassaghoz)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz tomcica #44705 üzenetére
A visszatöltést hogyan csinálod? Mivel? Oké tudom, minőségi szénhidrát. Fehérje? Sajna csak este tudok elmenni futni hétközben, mire visszaérek 9-10 óra. Ha eszek, terhelem a gyomrom, nem tudok rendesen aludni, pedig most jött el az szerintem nálam az a szint, hogy nem mindegy, hogy 6 órát alszom, vagy 7-8at. Ha viszont nem eszem, nem töltök vissza. Vagy elég a másnap reggeli visszatöltés? Eh lehet rá kéne feküdni mégiscsak a kajára, mert 95-98 kg vagyok (193 cm mellé). Testzsírszázalékom meg igen szar (23 körül). Szabó Gábor mondta - 1 kiló = + 4mp gyorsulás átlagban.
Kompressziós szár: régen használtam futás közben, aztán ahogy egyre erősebb lettem elhagytam, mert kezdett zavarni. Meleg volt. Most viszont visszatértem nap közben hozzá, szerintem segít sokat, pl. vádlimat most nem is érzem fáradtnak, inkább a combom a szűk keresztmetszet.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bajnokpityu #44709 üzenetére
Neem. A cipő már eddig is cseszte a lábam.De betét nélkül szerintem okes lesz az is. Igazából caak rosszul esett, hogy becéloztam az első 10km-t és ilyen miatt nem jött össze.
Köszi Vertigo.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Rohadt csalódott vagyok. Végre megvan egy technika,hogy futhatnék mennyiséget, erre tegnap megégettem a lábam, ami még oké, de ma az 5-ik km-nél teljesen szétcseszte a sarkam a cipő. Az út szélére leülve kitéptem belőle a betétet és így már teljesen jónak tűnik, de a bal lábamnak már annyi volt. Így újabb 300 méter után már letaposva a sarkát feladtam a futást és haza bicegtem.
-
-
-
Never79
tag
válasz Vertigo18 #44689 üzenetére
Gratu .
Ráfordulok az utolsó 3 hétre Korinthosz80 előtt. Ez a hét kicsit fájdalmas volt. Múlt hét vasárnapra 3 ó 30 p volt előírva hosszú futásnak, erre kedden regeneráló, szerdán 1:10, benne már gyórsítók (nem sok 4 x 3 p), dehát ez már fájt. Aztán csütörtök rá 1:32 4x5 perc, csak picit felkapva, ez meglepően jól ment, péntek regeneráló, szombat megint 1:22, benne gyorsító 3x4 perc, na itt már kezdték megadni a lábaim magukat, de fejben most meglepően jól bírtam. Ma meg 2:04 hosszú futás. Lábak fáradtak . 79 km 750 szint a hét, dehát hol van ez a 200-250-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- Filmgyűjtés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.