Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ezek közül ha jól nézem, akkor az AKG az nem in-ear, hanem pont olyan, amire panaszkodsz, hogy kiesik a füledből. a Sony-t nem ismerem annyira, de vicces, hogy felső kategóriás fülesként reklámozzák. felső kategóriásként tízszer ennyiért kéne árulni nagyjából, ez a 7 ezer forint igencsak az olcsó kategória.
egyébként én valami ilyesmire gondoltam: [link] 22,5$-ért ingyen házhoz szállítják, és majdnem biztos vagyok benne, hogy jobb választás, még ha eredeti is a Sony. itt egy teszt róla: [link], [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
szakibá...
senior tag
válasz motoflug #25050 üzenetére
A Spark Plug még megtalálható, keress rá. A Koss-t főleg a Hamabolt forgalmazza, ott éppen ez nincs. De van KE29, ami durván mélykiemelős, a Plug jobb volt. Az örök garancia viszont csak az USA-ban érvényes, csak félreértésből működött nálunk régen.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
MPeter87
őstag
válasz blackmajesty #25056 üzenetére
"The sound signature is well suited for many song genres but most notably Rock, your AC/DC, GNR, Bon Jovi, Zeppelin and other rock god bands will, simply put, rock on the M4 with guitars and vocals well represented."
Ez szerepel az MP4nation honlapon! -
törölt tag
válasz blackmajesty #25056 üzenetére
sok benne a mély? nekem nem tűnt fel, sőt, inkább kevés, del lehet, hogy csak illeszkedés probléma miatt. viszont annyiban egyet kell értsek a beidézett véleménnyel, hogy az ilyen klasszikus rock hangzás (ércesebb, nyersebb Fender gitárhang, sima torzítóval) jól áll neki. mondjuk egy Amorphis-t már nehezebben visel.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz MPeter87 #25057 üzenetére
Tehát classic rockra jó, azokkal nem próbáltam, de nekem pl gothicra nagyon nem nyerő. Ettől függetlenül használom, mert nincs más, és most pénzem sincs másikra. De főleg amióta megvettem az SRH440-es fejhallgatót még elégedetlenebb vagyok vele. Szerencsére nem használom túl sokat, csak utazáshoz. Meg telefonáláshoz, mert mikrofonosat vettem.
sheratan: Nekem túl sok a mély. Foammal vmennyit csillapodott, de még így is soknak érzem általában. Pl. Nevergreenhez iszonyat sok, szinte minden mást elnyom benne. Akusztikus zenéhez még jobban elviselem, ott nem érzem annyira soknak, de a zúzósabb zenéknél nem jó nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blackmajesty #25059 üzenetére
sokban függ a hangszereléstől is, meg attól, hogy az albumon a hangszínt hogy állították be. mondjuk Nevergreen-t nem hallgatok, de az újabb Nightwish albumokon tipikusan elszálltak a mélytartománnyal, míg mondjuk egy remastered 40 éves Judas Priest albumon meg alig van.
én egyébként csak szilikonnal használtam, a foam-ot valahogy sehogy nem bírom rendesen betenni a fülembe... -
blackmajesty
aktív tag
válasz #16820480 #25060 üzenetére
Kipróbáltam az M4-et Guns N' Roses-al, az elég jól szólt vele. Az ilyesmi stílusokra akkor tényleg jó vétel. És elektronikusra is jó nekem, ahogy már írtam is.
De ettől függetlenül nem nekem való füles, sajnos egyre inkább érzem, h mellé lőttem vele, lehet el kellene adnom. De sajna kevés mikrofonos füles van, és jobban szeretek utcán így telefonálni, buszon pedig máshogy nem is tudok, nem hallok semmit a másik félből, csak headsettel. Mondjuk utálok buszon telefonálni, de néha muszáj felvennem, ha keresnek, ilyenkor jól jön, ha van mikrofon a fülesemen.
-
peugeotmate
őstag
Hali!
A Sennheiser MX szériájából melyik füles jelenleg a legajánlottabb? Vagy bármi más fülhallgató, amely hagyományos kialakítású (nem in-ear). Zeneileg mindenevő számára kéne a füles (műfajilag talán csak a rock az, ami nem fordul elő a repertoárban).
Köszi előre is a válaszokat!
meg
-
csonti07
tag
Sziasztok.
10 ezer forintig kellene egy fülhallgató.
sajnos a sennheiser cx 400 ii-őm tönkrement így kellene valami más, hangzásvilágra nagyon bejött a cx szóval valami olyasmi kellene.
maradjak a cx szériánál vagy inkább valami mást?
előre is köszi. -
csonti07
tag
vagy esetleg ha ez még eladó mondjuk?:
sennheiser -
m_bálint
csendes tag
Sziasztok, Mp4Nation-ről mennyi idő a szállítás körülbelül?
-
törölt tag
válasz blackmajesty #25061 üzenetére
Igen, nekem is a mikrofon miatt tetszett meg leginkabb! De hangzasban sajnos gyengebb a GR06-nal, igy nem tudom helyette hasznalni... Jo lenne ha a Vsonic elkezdene headseteket is gyartani. Vagy esetleg a Soundmagic, Hifiman...
-
blackmajesty
aktív tag
válasz m_bálint #25065 üzenetére
Nekem volt ami megjött 2 hét alatt, volt amire 1 hónapot kellett várnom. Elvileg 4-20 munkanapot írnak. És attól is függ, hogy itthon a vámon mennyit ülnek a cuccon, az M4-et amikor rendeltem, több mint 1 hétig volt náluk.
sheratan: Igen, jó lenne ha több gyártó árulna headsetet is, egyre többen hallgatnak telefonról zenét, amihez jól jönne, és azért akad akinek a gyári headsetek nem felelnek meg. Mondjuk én majd egy shure fülesre pályázok, és ahhoz egy mikrofonos kábelre. Csak nem tudom, h a SE215 megfelelne-e az ízlésemnek, árban mondjuk igen, vagy a SE315, csak az meg már eléggé drága. De az biztos, h nem ugrok bele hallatlanul semmibe, ami ennyire drága.
[ Szerkesztve ]
-
m_bálint
csendes tag
-
blackmajesty
aktív tag
válasz m_bálint #25068 üzenetére
Kétszer nem is lett volna, mert 25$ alatti cucc volt, névlegesen Brainwavz Alpha, de az M4-nél sem volt gond, az pedig akciósan 49,5$ volt. Ha jól tudom, akkor 25$ értéket jelölnek a csomagon, úgyhogy elvileg nem fogja meg sosem a vám ami onnan jön. Nem tudom, hogy volt-e valaki, akinek áfát meg vámot kellett volna fizetnie aki onnan rendelt, szerintem nem.
-
törölt tag
válasz blackmajesty #25067 üzenetére
az SE215 elég jó vételnek tűnik, csak nekem az a bajom vele, hogy ugyan lehet kapni hozzá külön headset kábelt, de csak külön, és nagyon drága. néztem itteni eladóknál, kb olyan 600rmb lenne a füles, és a kábel hozz meg 400-500 közt mozog. azért az meredek, hogy egy réz drótért fizessek annyit, mint az egész fülesért majdnem... plusz nem értem miért, de a shure mikrofonja valami hihetetlen bumszlinak tűnik a képeken, nem tudom miért nem valami kisebb és elegánsabb megoldást választottak.
én úgy tudom, hogy a vámnál 50usd az értékhatár, ami felett vámkötelesek az elektronikai termékek. de emlékszem, hogy amikor egy telefont küldtek nekem postán, akkor megfogta a vám, "kereskedelmi forgalomban nem kapható termékminta" címszóval volt feladva (egy nyereményjátékról kapott ajándék volt amúgy), és 50usd volt azt hiszem a csomag névleges értéke. aztán a végén kellett egy nyilatkozatot írni a vámosoknak, hogy ez egy ajándék, és semmilyen anyagi juttatást nem nyújtottam érte, de majdnem egy hétig ültek rajta akkor is. -
m_bálint
csendes tag
válasz blackmajesty #25069 üzenetére
Értem, köszönöm. És véletlenül nem tervezed eladni az M4-et?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Üdv!
IEM-et keresek mondjuk 20-30 körül. Lehetőleg lágy karakterrel, egyenletes frekimenettel, esetleg süllyesztéssel a magas tartományban. Vagy ugyanilyet bármennyiért (na jó, 100 alatt). Cél a Shure SRH840 kiváltása IEM-mel. Lehetséges?
(#25074) schawo
Valami hasonlót szerettem volna hallani[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bigmasterg
addikt
válasz schawo #25074 üzenetére
Ezt most tényleg magadnak köszönted meg ?
se215-nek lehet sok lesz a mélye, akkor talán az se315.
(Mondjuk személy szerint nem vagyok annyira jó véleménnyel az se315-ről.
Kicsit csalódtam a hangjában. Valószínűleg rossz ötlet volt az se530-amhoz és BW B2-höz hasonlítani, de csak ezek voltak nálam, meg 2ezer ft-osok.)se530,vagy 535 is megérhet egy misét, ha sikerül használtan találnod. De ezt is meg kellene hallgatnod. Azért kicsit(?) megnyomja a mélyeket, az se420 /425 -nek, viszont kevesebb mélye van.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
ntomka
nagyúr
válasz bigmasterg #25077 üzenetére
A 215 mélysúlyos, ez tény, de ő kedveli a minőségi mélyet. A 215 meg nagyon fun és jól teszi. Nézd meg Tyll is hogyan ír róla. Emellett az anyaghasználata messze az egyik legjobb, az árkategóriájában meg végképp. Ha az utóbbi szempont, akkor ennél csak rosszabbat tud venni. Egyébként személy szerint a xcape-eket tudnám még ajánlani amit hallottam innen, de a Shure-ok mellett megmosolyogtató lenne anyagra.
A 315 meg aztán a kritériumainak totál nem felel meg. Középorientált egyértelműen.És schawonak is szól: a legjobban tényleg azzal jár, ha elbattyog fizikhez és meghallgatja. Ha nem tetszik neki valamiért, a többiek talán ebben a kategóriában még mindig tudnak valamit ajánlani.
schawo: Esetleg ha hajlandó vagy többet kiadni rá, akkor az IE8 szerintem neked való lenne nagyon.
(#25076) blackmajesty: Attól függ mire kell. Emlékeim szerint a 440 eléggé közel áll tőle hangban a magasakat és a mélyek színét leszámítva. Magasban a 440-ben köröket ver rá, a 215 pedig nagyon színezi a mélyeket.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
zack
nagyúr
válasz schawo #25078 üzenetére
Van egy IE8 a az apróba, 30k környékén, de nem hibátlan, viszont garis és fél éves. Meg kell nézni mi a hiba, és ha nem vészes, és a papírjaival, garijával minden rendben, akkor akár jó vétel is lehet. Esetleg az alkudozás is megérne egy misét.
Újonnan nagyon drága, bár ez lenne a legtutibb megoldás. Használtan meg ritka, mint a fehér holló.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
titán
válasz ntomka #25082 üzenetére
Oh
A 650 túl mocsaras allroundernek. Ha ahhoz hasonló, akkor az IE8 nem lesz nyerő.
Ha a Shurera még ennél is terjengősebb, one-note-bass jellemző, akkor kihagyom a listáról.Szóval nehéz kérdés: feszes, de nem elhaló, testes mély tartomány is listán van.
-
dsT
tag
Köszönöm!
Egyébként meglepő, hogy milyen nehezen mennek most el az IE8-ak, régebben vitték mint a cukrot. Már nem annyira népszerű.. Pedig még mindig az egyik legjobb szerintem. Én is olvastam a kommentjét és nekem is (ntomkához hasonlóan) az IE8 ugrott be, ami megfelelne neki, de hát saját árut reklámozni nem túl etikus
Macbook :: Iphone XS :: Beoplay H5
-
motoflug
őstag
válasz szakibá... #25055 üzenetére
Közben nézegettem a neten,és valóban kaphatóak még bőven.Nem tudom a KE29 milyen lehet,de jó árban van az tuti.Neked volt már?Szintén ez a gyatra,vékony kábel?
-
ntomka
nagyúr
válasz schawo #25083 üzenetére
Hogy jobb képed legyen, az IE8 a HD580 és a HD650 között lehet valahol mennyiségben. Az SE215 igen, pont ilyen ahogy írod, tehát kihúzva. Csak az eddig preferenciáid miatt ajánlottam. Akkor viszont az SE425-öt hallgasd meg fiziknél. Persze az már kétszer annyi, mint a kereted, de ahogy leírta nekem a többi Shure-hoz képest amit hallottam eddig, az közel járhat az igazsághoz (és valszeg az én ízlésemnek is jobb lenne, mint a 315).
-
ntomka
nagyúr
válasz schawo #25091 üzenetére
Ár értékben a 215 a nagyon ütős. A többi már annyira nem emelkedik ki a kategóriájából. Az anyaghasználata teszi általánosan jó vétellé. A hangja viszont már ízlés kérdése mindegyik modellnél.
Személyes véleményem az, hogy ugrálva felfelé tényleg komoly a minőségbeli ugrás hangban, a füles felépítése meg jó érzést vált ki az emberből, amikor kifizeti, nem pedig azt gondolja: "na ez hány hónap után megy tönkre?" Tehát én azt mondom nem szabad elmenni mellette, legfeljebb nem tetszik az embernek és nem veszi meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz bigmasterg #25093 üzenetére
Még egy K500 jellegű hang is jól jönne. Őt hol lehet kapni? MP4Nationnál nem láttam.
Ha nincs Beyeres magascentrikussága, akkor érdekes lenne
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bigmasterg #25093 üzenetére
Na de épp ez az. Hiába veri hangban. Ez egy IEM. A B2-re mikor mutattad már attól féltem, hogy a pillantásomra összetörik. IEM-eknél szerintem pont az anyagminőség az, amit először kell nézni, mert amikor megtörik valahol valamelyik része (akár a kábel), annyira nem fogsz örülni a szép hangjának.
-
zack
nagyúr
válasz schawo #25096 üzenetére
Hát...iIyen sodort fos a kábeles része.
Biztos jó, de a kábele az sérülékeny lehet. Dettó mint a DBA-02.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ntomka
nagyúr
válasz schawo #25098 üzenetére
Hangban biztos jobb, mint akár a 315 (sajnos nem volt még lehetőségem meghallgatni, csak futólag láttam bigmasterg-nél), de a shureok anyaghasználata és kialakítása példás, erős, cserélhető kábellel, atomstabil a fülben és szigetel mint egy hallásvédő. Cserébe hangban meg lehet fogni, ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz schawo #25098 üzenetére
Tökéletes nem lesz. Én ezért kötöttem kompromisszumot az IE8-al. Ebben-abban találtam volna jobbat, de fontos az anyagminőség, és a tartósság és úgy globálisan az összkép. Nálam még a cserélhető kábel is szempont volt.
Én futáshoz, boxhoz, motorozáshoz mindenhova az IE8-at használom 1 éve. Olyan igénybevételt kap, amit egy sodort kábeles max. pár hónapig bírna.
A másik döntő szempont a garancia volt. Minnél több legyen, és lehetőleg ne Szingapúrba kelljen visszapóstázni, és érvényesíthető legyen itthon is.
Eddig kutya baja, jó társ a mindennapokban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest