Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
felírnám contaxg kollégát, nagyon korrekt, segítőkész, ezúton is köszönöm szépen mégegyszer! forduljatok hozzá bizalommal!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
enyediba
csendes tag
Sziasztok!
Létezik 5000-10000 Ft közötti, minőségi fülhorgos, agybadugós, sportolási közbeni zenehallgatásra alkalmas füles? Kell egyáltalán sportoláshoz ez a fülhorgos (akasztós) megoldás, vagy egy rendes agybadugós bent marad terepen történő (agresszívebb, értsd: XCM/XCO) bringázás során?
Vélemény/tapasztalat a Phillips SHQ3000/10-ról?
Esetleg más, a fentieknek megfelelőt tudtok nekem ajánlani?
Előre is köszönöm!!!!!!! -
Pr3no
tag
Hello!
Milyen fülest ajánlanátok az mp4nation.net-en megtalálható fülesek közül, olyan 30+/- 5 dollár környékén?
-
Dicker
őstag
Na azt nem néztem. Az egész jó füles. Ebay-en talán akad még olcsóbban is. ViSang R02 néven is fut. Ugyanaz.
De én inkább maradnék a Soundmagic E30-nál.
Vagy megnézheted a Xears-eket is, de azokat én nem szívesen ajánlom az összeszerelési minőségük miatt. Amúgy nem lenne vele bajom. -
ad4m1337
aktív tag
Most felkeltette a figyelmemet ez a BRAINWAVZ ProAlpha 28$-ért!
Valakinek van/volt ilyen fülese? Érdemes lenne ennyiért megvenni? Eddig AKG K330 és XEARS XE200Pro-m volt, a 2-hoz képest mennyire "jobb/rosszabb"?
Illetve az mp4nation.net -ről mennyi a postaköltség és mennyi idő alatt érkezik meg a füles?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz ad4m1337 #25708 üzenetére
Személy szerint szeretem a ProAlpha-mat.
Az Xears XR120-as hangját jobban szeretem, de az nagy, ormótlan, nem is szigetel olyan jól, driverflexel, rosszabb a kábele, így azt csak vonaton szoktam használni.
Bár a ProAlpha drivere sem csúcsminőség, az is meg tud halni, de mérföldekkel jobb, mint az Xears hulladékok. A csatlakozónál a törésgátló nem a legjobb minőségű, de ebben is messze jobb, mint az Xears. Sőt, kifejezetten jó a csatlakozója a kategóriájához képest.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz dudika10 #25710 üzenetére
Ja tényleg nekem is volt még egy XR120 csak elhagytam... azt mondod jobban tetszett a hangja? Külsőleg tényleg nem a legjobb a xears, meg kicsit kényelmetlen is volt de nekem a hangminőség a legfontosabb.
Miben tért el a xears hangjától? Gondolom a mélye csak jobb az alphának?
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Régóta szeretnék vásárolni egy AKG 315ös fülhallgatót, hallottam már szólni, és nagyon tetszik a hangja.
Elég régi darab már, gondoltam megérdeklődöm, hogy esetleg tudtok-e ajánlani hasonló árban jobb minőséget.Köszi!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
ad4m1337
aktív tag
válasz jolti05 #25712 üzenetére
Én pont ajándékba vettem egy rokonnak pár hónapja ilyet. Akkor a zárt XEARS XE200 után gyengének tűnt. De nehéz össze hasonlítani egy nyitottat egy zárthoz. Nem volt rossz hangja, arányaiban tiszta hangzást adott, a mélye is elpuffogott valamit de nyilván nem egy csúcs füles. De 1500-2000 Ft-ot megér amennyiért a vaterán árulják.
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Nemrég tönkrement a CX400-II fülesem és elhatároztam, hogy itt az ideje kipróbálni, vmi teljesen mást. Múlthét szerda este meg is rendeltem a RE0-t közvetlenül a Head-Direct oldaláról. DHL tracking szerint tegnap 17:00 (szerintem helyi idő szerint) órakor még Hong-Kongban volt, ám ma délben csörgött a futár, hogy hol is van az utcánk pontosan. Azonnal rá is dugtam a 3GS-emre. Kicsit tartottam tőle, hogy halk lesz, de nagyjából hasonló hangerőn szól, mint a Sennheiserem szólt korábban. Első gondolatom az volt: "Hol kevés itt a basszus?!" Sok helyen olvastam, hogy keveslik, nos én egyáltalán nem, szerintem pont annyi van, amennyinek lennie kell. hozzá kell tenni, hogy a CX400-at, a híresen kevés basszust nyújtó iPhonenal is mélyelnyomó eq-val hallgattam. Kíváncsian várom, hogy pár napnyi járatás után, hogyan alakul a hangja, mert így "out-of-box" is szenzációs. Az összeszerelési minőség egyébként tényleg botrányos, a fémlap rajta nincs rendesen lecsiszolva, a jobboldali kábel meggyűrve, szal kínai, na, még a szaga is Egyébként ÁFÁ-t én is megúsztam, annyit fizettem, amennyit paypallal utalni kellett (89$). -
gberes
csendes tag
Sziasztok!
Sokszor nézegettem már ezt a topikot, s most részben az itt olvasottak miatt vettem egy soundmagic e30-at. Mivel ez a sokat keresett 10 ezer körüli kategóriában van, gondoltam írok pár sor tapasztalatot, hátha segít valakinek
Néhány hete tönkrement a sokéves cx300-am, ami után úgy éreztem ideje beszerezni valami komolyabbat. Jópár oldalt végigolvastam itt, és a beszerezhető és ajánlott fülesek közül kinéztem magamnak a soundmagic e10-et, meg is rendeltem gyors. Emellett kb. mindenhol mondták, hogy az e30-nak érezhetően jobb hangja van, csak féltem hogy kevés lesz a basszus, és a kialakítása is furcsának tűnt, de szerencsére úgy alakult, hogy mind a kettőt volt alkalmam kipróbálni.
Először az e30-at próbáltam, az első pillanattól nagyon meggyőző volt. Annyi basszus van benne mint a cx300-ban, viszont határozottan jobban szól. Sokkal tisztább, részletgazdagabb, egész mást lehet kihallani a mélyekből, mint a sennheiserrel. Sok számnál, ahol azzal leginkább monoton búgásnak tűnt a basszus, ezzel jól érezhető ritmusa és dallama van. A közép és a magas is eléggé a helyén van, egyszerre több hangszert és részletet meg lehet különböztetni, mint a cx300-al, nem mosódik össze. Emellett elég érzékeny is, minden apró zörej tisztán szól, ez pl. végén elhalkulós zenénél feltűnő, több másodperccel tovább hallható.
Ez után az e10 kicsi visszalépésnek tűnt. Tény, hogy elég erős mélyei vannak, és a közép-magas is jobb, mint a cx300-é volt, de az összkép mégis elmarad, kb. a kettő között van félúton. Kicsi mosottabb az e30-nál, nincs az az érzése az embernek, hogy tényleg nagy előrelépés, inkább csak itt-ott jobban szól. Előnye viszont, hogy hagyományos kialakítású, el tudom képzelni, hogy van aki nem tudja megszokni a fül mögött elvezetős füleseket.
Ami mindkettőben tetszett, hogy ahhoz képest, hogy viszonylag ismeretlen (legalább is számomra) kínai gyártmányok, korrektül össze vannak rakva. A kábelek nem túl vékonyak, menet közben nem hallani a szelet. Ami főleg meglepett, az a fém tokozású csatlakozó, elég tartósnak tűnik. Másik ok, amiért ezek mellett döntöttem, hogy jó áron (e10 kb. 10k, e30 kb. 11k) és könnyen elérhető itthon is. A nomono.hu oldalról rendeltem, nagyon segítőkész és gyors volt, emellett ki tudtam próbálni mindkettőt, külföldről leginkább ezért nem szerettem volna rendelni.
Lassan már egy hete megvan, eddig nem tapasztaltam negatívumot. Sok stílust próbáltam, nem jött zavarba pl. borgoretől vagy ruskotól sem, de ugyan úgy tökéletesen szól egy pink floyd, pixies, enter shikari, supernem, kispál, stb. Egyszóval eléggé mindenevő Ezért az árért jelenleg szerintem itthon nehéz/nemigen lehet jobbat találni.
Remélem hasznos lesz valakinek ez a kis szösszenet, sziasztok
-
gyenesmartin
őstag
válasz gberes #25715 üzenetére
Én is így vagyok ezzel. Csak én először az E10-et hallgattam. Magamban mondtam is, hogy ennyi 10 ezer forint? 1 órán át ment utána E30. Ezzel is kb 1 órát akartam volna, de végül 5 lett . Szerintem sokkal jobb a hangja. Basszus sem kevés. Meg végre nem kell használni EQ-t.
-
Sylana
csendes tag
Sziasztok!
Milyen agybadugos fülhallgatót ajánlotok 15k körül?
-
Pr3no
tag
Brainwavz M4 most csak 28 dollár Amazon-on, az jobb választás, mint mondjuk a ProAlpha (szintén 28 dollárért)?
Lényegtelen, most nézem nem szállítanak Magyarországra onnan, várható, hogy mp4nation-ön is lesz mostanában 28 dollárért?
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
válasz Sylana #25725 üzenetére
Igen az jelenleg csak ott kapható, esetleg amazon, de azt nem néztem. Frogbeats-en meg sajnos kifogyott már egy pár hónapja, és nem igen frissítik ebből a szempontból az oldalt.
ÁFA, és a vám általában csak rajtad és a küldőn műlik. De erről kérdezd meg az ebay-es részlegen őket, náluk pontosabb infókat kapsz.
De annyi a lényege, hogy a csomag értékénél 22 euró alattinak kell lenni, és akkor vám, és áfa mentes. Na meg minél kisebb egy csomag, annál kevésbé fogják meg. Ez pedig elég kis doboznak számítMost kaptam a képet.
Neked is megmutatom. -
bmakszim
senior tag
válasz Sylana #25725 üzenetére
Én a head-direct-ről rendeltem fülest 89$-ért, Hong-Kongból küldték, de jó fejek voltak, mert értéknek 22$-t adtak meg és sem ÁFÁ-t sem vámot nem kellett így fizetnem. Ha le tudod az eladóval beszélni, akkor a járulékok elvileg megúszhatók, bár nincs ilyenféle ebay-es tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
enyediba
csendes tag
Nos, kerestem itt sportfülest, írtak páran privátot (nekik köszönöm), meg utána is olvastam (nem csak itt) és a SoundMagic E30-ast nagyon nyomják mindenhol. 11k még bele is fér.
Kérdésem az volna, hogy hol érdemes megvenni, rendelni? (Szeged/Hódmezővásárhely vonalon mozgok ) -
sheep
addikt
válasz Dicker #25726 üzenetére
én pl most kaptam egy közepes méretű csomagot az usa-ból (60 $ volt), de nem foglalkoztak vele a vámon.
Amikor egy 150 $-os kütyüt rendeltem azt megfogták, ki kellett rá fizetnem még 8e ft-ot.lenne egy kérdésem:
meg tudná valaki mondani, hogy melyik értéknek mi a szerepe ill. mennyire számít a füleseknél?Impedance: 16/24/32 Ohm -ezt néznem kell hogy mennyi legyen ha fülest veszek? miért? A telefonoknál is fel van tüntetve ez az érték? (azon hallgatok zenét általában)
Sensitivity > 108dB -ez minél nagyobb annál jobb? Mit jelent egyáltalán?
Frequency Range: 10 Hz - 20000 Hz -ez gondolom minél tágabb határok között van annál jobb.
Driver : 11mm High-Dynamic CCAW Drive Unit -ez fogalmam sincs mi leheta legfőbb kérdésem az, hogy pl. látok olcsó (7e ft) SE füleseket amik 10-23000Hz között vannak, de pl. a 2x drágább Vsonic GR06 kisebb frekvenciát fog át. Ennek ellenére is jobb?
Bocs a láma kérdésekért, csak jó lenne tudni hogy mire kell figyelnie egy laikusnak, és hogy mit kell néznem vásárlásnál...
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
skyli
senior tag
Sziasztok, hugom izél, hogy milyen fülhallagatót vegyen, hiába mondom neki hogy nézzen szét itt pl de most akar venni, a Mammut környékén van, de így pesten tud közlekedni. Nem tudom mennyit szánna rá, de kb 5000-et. Van tippetek mit mondjak neki?
-
skyli
senior tag
válasz #16820480 #25736 üzenetére
És az a durva h zenész (hegedűl) de leszarja úgylátszik. Vmi 3000eset nézett vmi sony meg mondta hogy milyen jó hogy adnak hozzá elosztót.. Én is mondtam hogy 4000 az már a legolcsóbb kategória meg ha olcsón akar akkor azt nem úgy kell h bemegy egy boltba és megveszi. Én meg aki nem is zenélek, nem sajnáltam annyira a pénzt Xearst vettem tudom ezek is olcsók de ár/értékben jók Csak sajna a galaxy S-em már nincs meg és "csak" note van tisztán szól ez is meg szépen csak nem olyan erős és nyers mint a másik, de talán az énekhang még hangosabb is, de legalábbis az ugyanolyan jó de még mindig csak a gyárit zenelejátszóval..
-
ad4m1337
aktív tag
Tud valaki összehasonlító véleményt mondani a Soundmagic E30, PL50 ; Vsonic GR06 fülesek és a XEARS fülesek között?
Eddig volt 2db XR120 (elsőt elhagytam, másodiknak szétment a háza) és egy XE200Pro.
Az érdekelne elsősorban, hogy hangzásban mennyivel tudnak azok a fülesek a Xears-höz képest. Azt tudom, hogy röviden jó hangja van mind a két Xears-nek, főleg az XR volt nagyon komoly de az összeszerelés az pocsék volt, pedig első ránézésre jónak tűnt. De intenzív használat után derül ki, hogy elengedi a ragasztó a házat, megtörik a kábel stb.
Tehát csak a hangminőség érdekelne, ha van tapasztalat írjatok!
-
1F2X5
csendes tag
Sziasztok.
Zenére keresnék fülest 15k ig.
Minden stílust hallgatok. Mély legyen benne. S3 vagy I4-ről hajtanám. Mit vennétek?28-ig külföldön vagyok. Ritkán/nem leszek net közelben.
-
Pr3no
tag
Hello!
Mp4nation-ön BW ProAlpha listanézetben vagy hogy állítólag akciósan csak 28 dollár, viszont amint rámennék megrendelni ott már 44.5 dollárt ír, a Paypal is ~45 dollárt ír, most akkor mi van, mégsem 28 dollár?
-
törölt tag
az Xears nem lenne rossz, csak elég rapszodikus a minősége, néha szétesik, stb. meg a driverflex sem annyira királyság.
1F2X5: ha nincs szükséged mikrofonra, akkor egy GR06 elég jó választás lehet, elvileg bele kellene férjen ebbe az árba, igaz a beszerzése otthon nem olyan praktikus sajna. ha kell mikrofon, akkor esetleg egy Brainwavz M4, bár nekem az csak a szivacsos dugóval nem driverflexelt, és nincs is olyan szép hangja, mint a GR06-nak (szerintem). illetve kicsit olcsóbban vannak még Soundmagic-ek is.
egyébként ahogy nézem, mostanában egész sokan érdeklődnek ebben az árkategóriában, kicsit elgondolkodtam rajta, hogy kellene nyitni egy Vsonic webshopot otthon
-
Land
veterán
Van valakinek arról infója, hogy Jokerl a füles Top listáját tervezi-e a Brainwavz M4-gyel bővíteni? Kíváncsi vagyok a véleményére.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
ad4m1337
aktív tag
válasz #16820480 #25742 üzenetére
Szerintem ez ilyen csordaszellem... Én először kezdtem egy AKG K330-al, azután volt 3 Xears füles és most a GR06-on gondolkozom... de amíg nem kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot addig nem is gondoltam volna, hogy valaha kiadok egy fülesért 2-3 ezer forintnál többet.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz ad4m1337 #25745 üzenetére
Hát, ezen a GR06-on én is gondolkodom egy ideje, mert a Brainwavz M4 nem az én világom. Könnyen megfertőződik az ember, hogy ki kell próbálni a következőt, ami jobbnak ígérkezik az előzőnél, és halad feljebb és feljebb az árszinteken. Ezen kívül még a Soundmagic PL50 vonz még, amit ki szeretnék próbálni. Illetve a Shure SE215, és feljebb.
-
Land
veterán
válasz blackmajesty #25747 üzenetére
Mi a baj az M4-gyel? Nekem is az van. Meg bejaratas elott allok...
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
-
törölt tag
ez attól függ, hogy mik az igényeid. például a driverflex problémás lehet, illetve a hangképe sem olyan átütően jó szerintem, bár ez azt hiszem nagyban függ attól is, hogy miről hajtod meg, nekem telefonról nem szól igazán jól, tabletről már oké, de még mindig kevésbé "levegős", szűkösebb a hangtér. mondjuk amikor akciósan árulják ilyen 8 ezer forintnak megfelelő pénzért, akkor megéri nagyon, viszont a teljes árán már szerintem nem a legjobb vétel.
Tomi_Sci: nekem rendszeresen volt, ha normálisan be akartam tolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest