- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Ez komoly kis szerkezetnek tűnik. Miket szoktál csinálni vele?
Én most aldiban vagy lidl-ben nem is tudom hol vettem brikettet, az egész jónak tűnik. De pl a teszkós faszán elég gyenge, azzal tényleg csak gyors grillezni lehet, hamar elmegy az ereje ahogy tapasztaltam.
Indirektnél úgy csinálom, hogy az alsó rácson amire a szén kerül, az egyik oldalára öntöm csak, plusz van egy kis rács ami kitámasztja. Illetve még ilyen alu sütőlapot szoktam odatenni hőpajzsnak. A hús pedig a másik oldalra megy.
Én kéményt használok a szén gyújtáshoz, illetve sima újságpapírt vagy bolti grillgyújtó kockát.
Te hol szerzed be a szenet illetve a gyújtóst? Tudsz linket adni?
Ha lesz hőmérőm, szeretnék majd pulled porkot csinálni, ami ugye kb egy egész napos móka. Ilyet esetleg csináltál már, milyen szenet ajánlasz hozzá? Esetleg pár extra tipped hozzá? Youtube videókat elég sokat nézek, így van már elképzelésem a dologról, de ötleteket attól még szívesen fogadok.
-
wierra
senior tag
Én ilyen Pro-Q Frontier Elite-et használok.
2 db 43 cm-es grillráccsal van felszerelve.
Indirekt grillezésnél pizzakövet használsz "tompításnak"?Igen, a faszén nagyon fontos, amellett, hogy lehetőság szerint minél pormentesebb legyen, nagyon fontos, hogy kb. egyforma méretű és lehetőleg vegyszermentes faszéndarabokat használj(unk).
Boksa faszenet használok, a begyújstáshoz pedig kókuszrost brikettet. -
varsam
őstag
Nekem egy ilyen 57cm-es Landmann gömbgrillem van: [link]
Én nagyon szeretem, szerintem szuper cucc, bár sokat kell tanulni. Én egyelőre még csak szelet húsokat sütöttem rajta, direkt és indirekt is, mind jól sikerült eddig.
A faszán nagyon nem mindegy, hogy milyen, illetve indirektnél az idővel nem szabad spórolni, én még sokszor türelmetlen vagyok. Ezért lenne jó a hőmérő.Te melyiket vetted?
60 font? Annyit biztos nem adok egy hülye hőmérőért. Akkor marad az Ali-s
-
wierra
senior tag
Milyen smokered van?
GB-ről rendeltem maghőmérőt, pár dolcsi volt, annyit is ér. Idézet egy szakértő leveléből:
”Hús maghőmérő: kiemelten fontos eszköz. Ajánlott márka a Thermapen: [link] A Thermapen az nem olyan hőmérő, ami folyamatosan mér. Viszont a legpontosabb, legmegbízhatóbb maghőmérő. Kinyitjuk a sütőajtót, és mérünk – ez alegfontosabb eszköz a BBQ-ban. Most féláron van itt: [link]"Engem a rácshőmérséklet jobban érdekel, itt a ThermoPro az ajánlás. Drága, de legalább távolról is lehet csekkolni a hőfokot. Egyelőre még csak BBQ csirkecombot és BBQ kiterített csirkét készítettem. Bíztató kezdeti sikerekkel.
-
varsam
őstag
Én most ismerkedek vele kicsit részletesebben. Amennyire nem pörög a topik, szerintem beleférhet simán.
Tud valaki olcsó és jó digitális húshőmérőt ajánlani? Lehet kettő is kellene, egy sima beleszúrós illetve egy zsinóros, ami benne maradhat a húsban folyamatosan, a másikkal pedig csak ellenőrizni szeretnék.
Kábelesből ennél nem láttam olcsóbbat, lehet beszerzek egyet.
Ilyen árban kellene egy sima is. -
wierra
senior tag
BBQ belefér ebbe a topikba?
Van aki esetleg műveli ezt az ételkészítési módszert? -
mormota
senior tag
Ki meddig szokta miben főzni a pulykanyakat, hogy omlós legyen a húsa? Esetleg sütve mennyi kell neki?
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Sziasztok!
Úgy 1-2 éve jelent meg egy technikai jellegű szakácskönyv, akkor nagyon belezúgtam, de végül nem vettem meg. Híres szakácsok írják le az egyes élelmiszerféleségek elkészítési módjait. Tehát nem receptkönyv, inkább főzni tanít meg. Ha ez alapján valaki tudja, melyik könyvről lehet szó, kérem írja meg :-)
Üdv
-
dinersgala
tag
Helo, lattam hamburger buci receptben hogy amilázt lehet hozzáadni. Hol lehet beszerezni Budapesten?
-
Rimuru
veterán
Kezi habverot szeretnek venni, van valami ajanlot tipus?
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Teflon bevonatú IKEA serpenyőt szabad sütőbe rakni?
köszi
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
tudtok ajánlani valami jó receptkönyvet? Húsos ételek érdekelnének, lehetőleg olyanok amik gyorsan elkészülnek. A nosalty-n szoktam recepteket nézni, de jó lenne egy nyomtatott is a konyhába. -
-
supercow
őstag
Egyszer szereztem egy Lodge serpenyőt amit későb eladtam, felesleges ragaszkodni a márkához. Ráadásul a szállítás több volt mint a termék, nem éri meg!
Menj be az első konyhás boltba, vedd meg ami tetszik és használd, sokkal fontosabb a megfelelő kiégetés, mint az öntöde ahol készült.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Ha Lodge vagy hasonló öntöttvas serpenyőt akarok venni, akkor mi szerintetek a legjobb módja a beszerzésnek? Amerikai Amazont néztem, de az első 5 eladó nem szállított Mo-ra, úgyhogy azt meguntam.
Ugyanezt a németről próbáljam meg esetleg? Itthon nem találtam még forgalmazót hozzájuk.
Köszönöm előre is!
Üdv,
Dozbik
-
TomMusic
őstag
Sziasztok.
Ti az odaégett kajával mit csináltok?
Jelen esetben rántottát sikerült odaégetni (annyira nem vészes, de inkbáb nem eszem meg..). Kuka vagy WC-be is mehet? -
freaghill
őstag
Sziasztok!
Néztem angol receptet Savanyított Jalaeno készítésére.
Kérdésem lenne, hogy a White Vinegar az sima ételecet? Ha igen akkor hány százalékos?
Distilled White Vinegar miben különbözik ettől? Az mi lenne?
Pickling Salt-ot hogy hívják nálunk?
Kosher Salt az micsoda?Köszi.
-
tecsu
addikt
Van rá egy évem.
-
tecsu
addikt
Most találtam ezt a receptválogatást.
Pont az én ízlésemnek és kíváncsiságomnak megfelelő, csak a sütés-főzés képességeimet kellene fejlesztenem, hogy valamit is megvalósítsak innen egyedül. -
devil-k
nagyúr
válasz
mgergo76 #2458 üzenetére
Itt egy nagyon jó cikk a lisztekről.
-
supercow
őstag
válasz
solfilo #2461 üzenetére
Örülök hogy bejött, mi átálltunk rozsdamentesre. Egyszer vettem egy wokot, lapos aljú, kerámiabevonatos. Egyszer valamennyire odaégett benne egy kis krumpli, utána soha többé nem volt tapadásmentes, minden letapadt, ki kellett dobni. Van teflonos serpenyőm de csak rántotta és rántások készülnek benne, illetve egy nagy serpenyő húsokhoz.. nem volt még lelki erőm megrendelni a szénacélt. Pl de buyer mineral sorozatból vagy hasonlót..
-
válasz
supercow #2439 üzenetére
Én pont nemrég kezdtem átállni az öntöttvasra. Megfogadtam, amit itt írtál, megvettem az IKEA-ban a nagyobbik Senior edényt. Imádok főzni benne, jövőre megveszem a kisebbet is, kevesebb adagos kajákhoz pont jó lesz a 3 literes.
más: Wok-ból ilyet vettem, csak máshol, Rákóczi téri piac épületének sarkában olcsóbb (3k).
Ha le kéne valamiért cserélni, lapos aljút vennék legközelebb, ez nagyon instabil. -
mgergo76
tag
Egy javaslat a jó pizzatésztához. Próbáljatok beszerezni 00-ás lisztet (pizzaliszt).
Teljesen más lesz tőle a tészta, sokkal könnyebb vele dolgozni, könnyű nyújtani, nem szakad. És az íze....Ha kipróbálod, akkor utána soha nem fogsz BL55-ös lisztből pizzát készíteni.
-
bugizozi
őstag
Kipróbáltunk már mi is több féle pizza tészta receptet, nálunk most ez a favorit:
30g élesztő
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2,5 dl tej
500 g lisztUgyanúgy kell megcsinálni, ahogy Andris837 írta. A végén mi úgy sütjük, hogy 10 percig a sütő legaljára tesszük, 10 percig pedig legfölülre, így talán ropogósabb. (persze azért ránézünk nehogy megégjen)
-
mormota
senior tag
a fél kiló az tényleg nagyon sok... nekem a nagy gáztepsiben az kb 2 centisre nől meg
de pont tegnapi vacsora volt a házi gyorspizza sütőporos tésztával.
30 dkg liszt
egy csomag sütőpor
kis lötty olaj
csipet só
annyi víz (kb 200 ml) hogy puha tészta legyen belőleszilikon sütőlapon kinyújtottam,
tejföllel megkentem
apróra kockázott hagyma, szalonna, sonka volt a feltét bőségesen sajttal megküldve
előmelegített villanysütőben alsó-felső sütésen, majd 5 perc grillezés légkeveréssel kb 20 perc alatt kész volt -
Andris837
senior tag
Szép napot!
Tegnap délután készítettem egy tepsis pizzát vacsorára ami isteni finom lett! Könnyű lágy tészta, bőséges feltét. Ezek után el is döntöttem, hogy nem rendelek többé pizzát!
A tésztát és a szószt is én készítettem hozzá.
A recept:
Tészta:
25 g élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
500 g liszt
1 ek sóSzósz:
kb 2 ek olaj
3 dl passzírozott paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregánó
bazsalikom
só, borsFeltét:
Ízlés szerint. Én sonkát, gombát, kukoricát raktam rá és persze sok sok sajtot.
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és várunk 15-20 percet, amíg felfut. A lisztet belemérjük egy keverőtál aljába, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet jól kidagasztjuk, majd lefedjük egy konyharuhával és nagyjából 1 órára lehetőleg meleg helyre tesszük, hogy szépen megkeljen.
A pizzaszószhoz olajat hevítünk egy lábasban és erre rátörjük a fokhagymagerezdeket. Hozzáöntjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal és szárított oregánóval ízesítjük, 5 perc rotyogtatás után pedig beleszórjuk a felvagdosott friss bazsalikomot is és elzárjuk a lángot.
A megkelt tésztát kiborítjuk egy belisztezett deszkára, téglalap alakúra nyújtjuk és bedobjuk egy kis zsiradékkal megkent kilisztezett tepsibe. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük a szósszal és rádobáljuk a feltéteket. 210-220 fokos sütőben 15 percig sütjük és frissen melegen tálaljuk a családnak.A mai ebéd rántott hal lesz, kukoricás rizzsel, tartárral.
-
Speeedfire
félisten
válasz
mormota #2451 üzenetére
Én is arra szavazok az egyiknek.
A másik?
supercow: Kicsi edényt én sem akarok.
99%-ban magamra szoktam csak főzni, 2-4 adagos kajákat. Leveseket nem szoktam, bolognait viszont igen.Jeneleg ők szoktak kiszolgálni.
- a nagy serpenyőben csinálok meg kb mindent, csirke, bolognai, uncle bens cuccok, csilis bab, tarja stb
- a kis serpenyőben palacsinta, rántotta, meg hasonlók
- a zöld lábosban rízst szoktam főzni
- a piros fazékban tésztát főzők
- a kis piciben pudingot
- aztán alatta van még egy másik lábos, abba pöri csinálokEzeket egészíteném ki. A wok mindenképp jól jönne. De lehet, hogy egy nagyobb lábos/serpenyő is. Ha sütni is akarom a főzőlapon előkészített kaját.
-
supercow
őstag
válasz
Speeedfire #2450 üzenetére
A nagy vagy a közepes lábast. Nagyban tudsz kis adagot főzni, fordítva nem, attól függ hány emberre szoktál főzni.Szószokhoz, leveshez is jó, bolognai meg ilyesmik.
-
mormota
senior tag
válasz
Speeedfire #2450 üzenetére
Akkor a wok-ot
-
Speeedfire
félisten
Visszatérve az eredetire ti mit vennétek pluszba? A wok nem lenne rossz, illetve talán egy lábos. A 2 serpenyő mellé lehet nem kellene a 3. Viszont előnye ezeknek, hogy levehető a nyelük. Be tudnám tenni esetleg a sütőbe.
-
Rimuru
veterán
válasz
Speeedfire #2444 üzenetére
Tefal gyart egyaltalan "igazi" wokot?
-
Speeedfire
félisten
Ezek közül ti melyiket vennétek meg? Van 2 sima tefal serpenyőm, illetve egy kisebb fazék tészta főzésre. A wok-kal nagyon szemezek, illetve még 1 lábas vagy serpenyő. Szerintetek?
-
supercow
őstag
válasz
mormota #2442 üzenetére
Igen, van is egy amit a leggakrabban használ a feleségem a rántásokhoz és már kezd öregedni. Vettem egy kerámiabevonatos wokot, egyszer beleégett egy adag krumpli, utána minden letapadt, ki kellett dobni.
Nagyobb húsokhoz, mártásokhoz van 1 jobb IKEA teflonos, mert nagyok a gyerekek (15, 17) és nem találtam akkora kerámiát. És van egy kisebb teflon amit elő lehet kapni ha kell, pl rántottához, sült virsli feltét, ilyesmi. Ezt is le kéne cserélni kerámiára de lusta vagyok.
Minden más edényünk rozsdamentes acél, a legtöbbjük Inoxriv gyártmány ( http://www.inoxriv.hu ) -
supercow
őstag
válasz
mormota #2440 üzenetére
Volt több is, eladtam egy teflon-ellenes rohamban a serpenyőkkel és egyebekkel együtt. Aztán lassan kúsznak vissza az életünkbe, mert elkerülhetetlen. Épp a múlt héten vettem egy összenyomós szendvicssütőt mert már nagyon hiányzott. Veszek is toastkenyeret csak óvatosan kell mert diétán vagyok
-
mormota
senior tag
válasz
supercow #2439 üzenetére
igen, sajna nem pörög a topik, mint egy akármilyen másik, de rendszeresen visszanézek, hogy van-e valami kérdés, tehát ápolom azt, amit létrehoztam
ha már új recept.... szereztem egy kontakt grillt (gyerek úgy hívja masina), mostanában abban sütöm meg a töltött tortillát. sokkal jobb, mint serpenyőben. készült már benne grillre szánt hús, gomba, cukkini.
ha tehetitek, szerezzetek be egyet, mindenképp megéri. -
supercow
őstag
-
Andris837
senior tag
Kihalt a topik. Senki sem főz?
Én sajnos most nem tudok főzőcskézni, mert szét van verve a lakás a konyhával együtt. Amint kész lesz versengés lesz, hogy ki főzzön itthon.
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, nézegettem egy két jó receptet amit mindenképp ki fogok próbálni, ha elkészülünk. -
mormota
senior tag
válasz
bugizozi #2434 üzenetére
az oltót Szerbiából fing pénzért (ez itt MO-n drága játék tudtommal) (marhagyomor-enzim)
Az 5 L tejet kb kézmelegnél kicsit tovább melegítem, majd lezárom, hozzákeverem az oltót, és várok vele kb 30-60 percet, addigra összeáll. felvágom az alvadékot kockára, majd még kisebb darabokra, kb túró nagyságúra aprítom. lemerem a lé nagy részét, ízesítem, ha kell, ezután a textilpelenkával bélelt(elhagyható, ha apró lyukú a forma) présformába teszem, és először csak kis erővel, majd egyre jobban préselem, kb egy napig.
egy nap után, vagy amikor már jónak ítélem, kiveszem, és kb 10%-os sóoldatban fürdetem, legalább 2-3 órát.
lecsöpögtetem, megszárítom, majd be a hűtőbe (légbefúvós), ahol fedetlenül hagyom még egy fél-egy napot, hogy kapjon egy kis kérget.ízesíteni szárított újhagymával, dióval, foghagymával, akármivel lehet az alvadék felvágása és a nagyja lé leszűrése után, mielőtt présbe rakná az ember.
alapszabálynak tekintem, hogy minél jobban préselem, annál tömörebb lesz a sajt, és minél többet áll a hűtőben, annál finomabb
általában egy hét alatt elfogy a 5 L tejből kb 60-65 dkg-os sajt
mit honnan: oltó szerbiából
prés anyagok két szál menetes szál, rugók, anyacsavarok, gumilábak boltból, faanyag otthon garázsbóla következő egykaros présemhez a zártszelvény az maradék otthon, így kb megint 0 forintos présem lesz ha megépítem
-
mormota
senior tag
válasz
bugizozi #2432 üzenetére
én ecetesen nem, de enzimmel már készítettem nemkevés sajtot
megéri sztem, csak a préseléshez (ha jó állagút szeretnél és nem ricottát) kell eszközvolt saját sajtprésem, meg szeretnék csinálni másikat is, de még nem jutottam odáig
ha van egy kis barkácstehetséged, szívesen segítek
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Készített már valaki otthon sajtot?
Gondolkoztam, hogy meg kellene próbálkozni vele, eme leírás alapján nem tűnik nagyon bonyolultnak [link]Köszi!
-
Rimuru
veterán
válasz
Speeedfire #2430 üzenetére
Szitald at a lisztet hogy levegosebb legyen, a viz pedig legyen langyos.
Ennyi lisztbol kijon 2 vekony teszta vagy 1 tepsi vastag, ha vekonyat akarsz akkor valsz a tobb folyadek tenyleg nem art, bar ez fugg a liszttol is. En mindig sima lisztet (BL55) hasznalok, rendes elesztovel amit tejben futtatok fel. -
mormota
senior tag
válasz
Speeedfire #2428 üzenetére
tegyél bele egy leheletnyivel több folyadékot
vagy használj felesben pizza és sima lisztet
esetleg ne instant élesztőt, hanem rendesetrendesen dagaszd át, hogy összeálljon, majd hagyd kelni, majd nyújtsd ki tepsibe vagy formára, és hagyd megint kelni
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
egy párszor már próbálkoztam pizza tésztával otthon, de valahogy sosem volt az igazi. Nekem mindig olyan gyúrmaszerű a tészta, a receptekben pedig kézzel egyszerűen nyújtják. Mi lehet a gond vele?Így szoktam csinálni:
30-40dkg pizza liszt
1 zacskó instant élesztő
2 evőkanál olaj
2dl víz
1 kk só
1 kk cukor -
mormota
senior tag
válasz
Melorin #2424 üzenetére
hát ha nagy lángon megy alatt a gáz, akkor igen. mert gondolj csak bele, hogy több gőz keletkezik, mint amit a kis lyuk ki tudna engedni.
ha nagyon zavar: 1; vedd minimumra a lángot, így a kis lyuk ki tudja engedni azt a gőzt ami kifér rajta 2; igen, tedd kicsit félre a fedőt, én is úgy szoktam (nincs lyukas fedőm), hogy ne prüszkölje tele a gáz tetejét, és ne is nyomja ki a felhabzás a fedőt.létezik pároló "tálca" a lábosba (mint egy nagy lyukú szűrő, ami pont bele illik az edénybe, és a fedőt is rá lehet tenni. alá vizet teszel, és a "szűrőbe" a párolandó zöldet)
még egy megoldás, hogy egy fogpiszkálót tűzöl a fedő és a lábos közé, és így félmegoldás: nem kell félrehúzni a fedőt, és nem is fogja kinyomni a sok gőz
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok, természetes az, hogy ha a fedőt rajta hagyom a fazékon párolás, főzés közben, akkor a fedő és a fazék találkozásánál prüszköl kifelé a víz, nem csak a fedőn lévő lyukon hajlandó távozni a gőz?
A párom meg van győződve arról, hogy a fedőt nem szabad teljesen rátenni egy fazékra, egy kicsit félre kell csúsztatni a fazék tetején, hogy hadd menjen ki a gőz.
De szerintem a párolásnak az lenne a lényege, hogy a zöldség álljon a gőzben, de ha a fedő nincs teljesen rátéve, sokkal kevesebb a gőz belül.Kellene speckó párolóedény? Ha igen, hol lehet venni?
Köszi a válaszokat. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Ezen a linken lévő receptet valaki meg tudja nyitni? Elmentettem, de már csak meghívott emberkék nyithatják meg.
Esetleg ha ebből a két képből valaki meg tudná tippelni miből lehet az a trutyi amit a húsrétegek közé tettem, az marhajó lenne (reszelt sajt az tuti): -
mormota
senior tag
válasz
supercow #2418 üzenetére
az túl intenzív, és sokkal sűrűbb. a juharszirup kb olyan, mintha híg cukorszirupot csinálnál.
esetles ha megpróbálod valahogy *sokkal* folyékonyabbá, és kevésbé édessé tenni a mézet
azért nem mondom, hogy forrald össze vízzel, vagy higítsd, mert nem tudom mi lenne a vége, lehet nem lenne használható a végeredmény -
kemotox
addikt
A juharszirupot szerintetek mivel lehetne helyettesíteni?
-
supercow
őstag
válasz
spidersoft #2415 üzenetére
Köszi akkor ha nem felejtem el legközelebb veszek ilyen Dulanot.
-
spidersoft
senior tag
válasz
supercow #2414 üzenetére
A pápai egy időben egész ehető volt, sokszor tejfelesen csináltam belőle pörköltet vagy paradicsomosan, fűszeresen olaszos valamit, 5-6 adagot kiadott egy doboz, amíg megfőtt a tészta pont elkészült ez is. Amikor legutóbb, néhány éve vettem, nem tudtam megenni: javarészt mócsingok és kemény bőrdarabok (átlátszó, aprított ipari gumi) alkották a húsnak fenntartott tömegszázalékát. Ha azóta már megemberelték magukat, akkor bocsánat. Ez a négyszögletes lidis nem olyan: nem pástétom-szerű kocsikenőcs, hanem apró darabos, de nincs benne mócsing/bőrdarab (efféléktől falnak megyek), alig fűszeres, nem agyonra zsíros, viszont húsos... szerintem finom cucc némi savanyú almapaprikával
-
supercow
őstag
válasz
spidersoft #2412 üzenetére
Milyen az íze ennek az akciós gyíkhúsnak?
olyan mint a klasszikus taposóakna-löncs? mert annak számomra nagyon jellegzetes fűszerezése volt.
örök klasszikus: -
válasz
spidersoft #2412 üzenetére
Ó tényleg megváltozott, sebaj, ha akciós, veszek én is holnap.
-
spidersoft
senior tag
válasz
solfilo #2411 üzenetére
Igen, ilyen alakú volt a régi, de a beltartalom teljesen más -- ez normál löncs (bár a jobbak közül való), én meg olyat keresek, amiben egy-két ujjpercnyi méretű húsdarabok vannak, lében. Amúgy tudtommal az általad küldöttet már nem árulja a Lidl, csak ennek a sajátmárkás verzióját, ami kábé ugyanez lehet. Épp akciós, pénteken vettem tizenkettőt
599 helyett 419/340g, azaz 1232Ft kilója, szóval a készételek/felvágottak között nem drága, pláne, hogy elvan még vagy két évet, akkor viszem munkába amikor akarom
-
válasz
spidersoft #2409 üzenetére
A leírás alapján ez jutott eszembe, de nem hiszem, hogy régen ilyet vettetek volna Csehszlovákiában. Ez is a Lidlben kapható, 600Ft/300g ha jól rémlik.
-
supercow
őstag
válasz
spidersoft #2409 üzenetére
ez sem nagyon pörög, pár havonta valaki kérdez, aztán valaki válaszol, vagy nem
A konzerved ügyében nem tudok segíteni, mert nem eszünk ilyesmit. Sok sikert a kutatáshoz. -
spidersoft
senior tag
Üdv! Keresek egy konzervet -- illetve egy konzervételt, mindegy, hogy ki gyártja
Régen, még Csehszlovákiában vettük, akkoriban magas téglalap alapú dobozban volt. Aztán nagy sokáig sehol nem kaptunk, majd egy rövid ideig a Lidlben árulták 30 dekás kerek dobozban ugyanazt az ízt és állagot. Ragacsosan zselatinos, ízletes, sós lében úsztak kisebb-nagyobb szálas, mégis puha húsdarabok. A lé hűtve megdermedt aszpiknak. Tehát nem löncs-szerű kenőcsről van szó, hanem elkülönülő húsdarabokról. Ízre a Lidlös Pikok finom tavaszi sertésvagdaltja emlékeztet rá leginkább, illetve abban vannak hasonló, csak jóval apróbb húsdarabok a löncskenőcsbe ágyazva. Ugyanez a pl. Tescoban kapható Werblinski Sertés csülök konzervje is. Ez utóbbi cégnek írtam egy angol nyelvű levelet (megkérdeztem, hogy gyártanak-e olyan konzervet, amit keresek, és ha igen, mi a neve, mert szeretném felkutatni akár itthon, akár külföldön), de nem válaszoltak. Egyébként úgy rémlik, hogy a Lidlben rövid ideig kapható konzerven is "knuckles" felirat volt, ami, ugye, szintúgy csülök.
Ha ezzel itt off vagyok, akkor bocsánat, kérlek ajánljatok topicot, ahova mehetnék a kérdéssel. Itt már kérdeztem, de finoman szólva nem nagyon pörög a téma...
Köszönöm a segítséget, további szép napot!
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Bő 1,5 éve költöztem el albérletből, és most van olyan állapotban a konyhám, hogy kipakoljam az akkor bedobozolt dolgokat. Többek között feltaláltam némi száraz tésztát meg rizsát. Száraz helyen volt, fény sem érte, láthatóan semmi baja nincs. Kihajítsam biztos-ami biztos, vagy még felhasználható?
üdv, föccer
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani tényleg !csak tapasztalatból! valami normális serpenyőt, aminek nem gagyi a bevonata és nem sül le benne semmi, és a bevonat bírja legalább 2 évig?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest