-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz mormota #2518 üzenetére
végül a következő lett:
1 pohár tejföl, némi őrölt fekete bors, hagymás-paprikás grillkeverék, pici rozmaring, mustár. összekevertem, hagytam állni fél órát, öntöttvas serpenyőben lassan kisütöttem. egész jó lett ahhoz képest, hogy életemben először főztem üvegkerámia tűzhelyen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
wierra
senior tag
válasz mormota #2504 üzenetére
Ha már Ikea; ez a kínai szakácskés baromi jó ár/érték arányú eszköz.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Speeedfire
félisten
válasz mormota #2451 üzenetére
Én is arra szavazok az egyiknek. A másik?
supercow: Kicsi edényt én sem akarok.
99%-ban magamra szoktam csak főzni, 2-4 adagos kajákat. Leveseket nem szoktam, bolognait viszont igen.Jeneleg ők szoktak kiszolgálni.
- a nagy serpenyőben csinálok meg kb mindent, csirke, bolognai, uncle bens cuccok, csilis bab, tarja stb
- a kis serpenyőben palacsinta, rántotta, meg hasonlók
- a zöld lábosban rízst szoktam főzni
- a piros fazékban tésztát főzők
- a kis piciben pudingot
- aztán alatta van még egy másik lábos, abba pöri csinálokEzeket egészíteném ki. A wok mindenképp jól jönne. De lehet, hogy egy nagyobb lábos/serpenyő is. Ha sütni is akarom a főzőlapon előkészített kaját.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
supercow
őstag
válasz mormota #2442 üzenetére
Igen, van is egy amit a leggakrabban használ a feleségem a rántásokhoz és már kezd öregedni. Vettem egy kerámiabevonatos wokot, egyszer beleégett egy adag krumpli, utána minden letapadt, ki kellett dobni.
Nagyobb húsokhoz, mártásokhoz van 1 jobb IKEA teflonos, mert nagyok a gyerekek (15, 17) és nem találtam akkora kerámiát. És van egy kisebb teflon amit elő lehet kapni ha kell, pl rántottához, sült virsli feltét, ilyesmi. Ezt is le kéne cserélni kerámiára de lusta vagyok.
Minden más edényünk rozsdamentes acél, a legtöbbjük Inoxriv gyártmány ( http://www.inoxriv.hu )In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz mormota #2440 üzenetére
Volt több is, eladtam egy teflon-ellenes rohamban a serpenyőkkel és egyebekkel együtt. Aztán lassan kúsznak vissza az életünkbe, mert elkerülhetetlen. Épp a múlt héten vettem egy összenyomós szendvicssütőt mert már nagyon hiányzott. Veszek is toastkenyeret csak óvatosan kell mert diétán vagyok
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
-
mmdms
addikt
-
8th
addikt
válasz mormota #2168 üzenetére
Végül felcsörgettem anyámat. Azt mondja verjek fel három tojást borítsam meg jó bő fél liter bubis vízzel nem baj ha kicsit több és apránként kezdjem el belekeveri a lisztet. Először híg volt. Tettem még hozzá lisztet akkor már sűrű. Raktam még hozzá egy kis vizet megint híg lett. Na ezt eljátszottam néhányszor mire jó lett az állaga. Bele az olaj összekutyulás és lehet sütni. Lemez sütővel gyorsan sül de még így is másfél órán át sütöttem és 27 darab lett (-1 az elő olajos lett nagyon), de még mindig van belőle néhány darab. Egyébként marha finom lett meg is lepődtem rajta, hogy méricskézés nélkül találomra milyen jól sikerült. Kakaóval és (házi) barack és meggy lekvárral nyomom. Ja és a sót kifelejtettem belőle.
[ Szerkesztve ]
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Impressa
őstag
válasz mormota #2156 üzenetére
Én azt mondom mehet bele, max. csapott mokkáskanállal. Persze ez attól is függ, h mennyire bírja a gyomrod.
andy83 mi sem bántuk meg kb. 5-6 éve bográcsoztunk, és akkor jött az ötlet, h még mit lehetne beletenni, ami megfér a többi fűszer mellett.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
föccer
nagyúr
válasz mormota #2103 üzenetére
Nem, simán a lányomak, meg asszonyságnak csináltam egy kis finomságot
de köszi a feltételezést, ha láttál már volna, akkor feltételezni nem feltételezted volna, hogy gyúráshoz kellene
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
betonfelhő
tag
válasz mormota #2093 üzenetére
Köszi a választ.
> csak nem mogyorókrém készül?
Az is, igen . Úgy látom, számomra a mogyoró darálási képesség egy elfogadható benchmark az ilyen készülékeknél.
Teszteld le valamikor - ha kedved szottyan - 10-20 dkg pörkölt mogyoróval, hogy milyen gyorsan sikerül vele mennyire apróra darálni. 600 Wattal talán sikerül mogyoróvaj állagúvá transzformálni, annak örülnék.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz mormota #2075 üzenetére
Én innen rendeltem. De ettől olcsóbban ma vettünk az aushanból egy saját márkás serpenyőt. Holnap kipróbálom az milyen De a delimano fantasztikus, annyira szeretem Csak nagyon drága
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2072 üzenetére
ilyen lábos alakú ... de belül mint a tefal ....
azt mondja h jó
kevesebb olajjal is lehet benne akármicsinálni ...Te tudnál lábas ajánlani? ócsóbb pézé mint a WMF? ... persze ami jó az azt mondják drága is .... .-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #2048 üzenetére
Coccolino_O és mormota: én ehhez annyit tennék hozzá, hogy ugyebár, csak akkor frissen, mikor megmarad, akkor kerüljön felhasználásra és én szoktam bele tenni pici szódabónát kb késhegynyit, úgy nem szívja tele magát úgy olajjal és nem is lesz olyan kemény, valamint kis fűszer, petrezselyem is feldobja vagy ha van otthon egy kis darabka vagy konzerves májkrém, azt is bele hozzá lehet csapni és nem lesz olyan " liszt ízű"
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz mormota #2032 üzenetére
Kenyérsütő gép. Én is meglepődtem, de azzal az egy 200 forintos méretű lapáttal olyan stramm, egységes, csomómentes frankó kis tésztát képes kikarvarni, meg utána kétszeresére keleszteni, hogy megszólal.
Azóta nem vettünk kenyeret boltban.
Arról nem is beszélve, hogy összeöntöm ami kell, és a kész tésztát kiveszem. Nincs koszolás, nincs lisztezés, nincs deszkázás, nem szalad a konyha, 20x20 centiméteren belül meg van oldva a mutatvány.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz mormota #2026 üzenetére
Ez a lepény? Nem is gondoltam volna. Azt sejtettem, hogy ismert dolog lehet, csak nekem új, de köszönöm a variációkat, ha nem lesz ilyen dög meleg, beizzítom a sütőt rá Kézzel tésztát nem gyúrok, egyrészt lehetőség sem nagyon van rá (szép és praktikus konyhánk van, de erre nem igazán van felkészítve), meg ha már van nekünk gépünk, akkor hadd dolgozzon
@Archanon: ezek is jó tippek, szerintem össze fog ebből állni valami. Ha lesz alkalmam, beszámolok a pontos receptről
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2015 üzenetére
köszönöm
haladok-haladgatok ....
múltkor túl sok pác-olaj került a tepsibe, és elkezdett égni )))-.megszabad még kérdeznem, hogy csirkemellfiléből milyen wokban elkészíhető főtt kaját lehet cisnálni, amiben van mondjuk barna rizs, meg zöldség? fagyasztott zöldség?
mondjuk wokban lehet pörköltet is csinálni nem?vagy nemcsak wokban..... :-/
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2013 üzenetére
igen (-: totálisan kezdő (-:
de kezdek képbe kerülni
most már csak azt szeretném így hirtelen megkérdezni, hogy sütőpapírral való süté hogy néz ki? (-:
oda kell olaj, vagy a pácolt hús úgy is olajos?
tegnap este az olajnak "köszönhetően" botrányos szag volt a kecóban, most talán már kiment ... de rájöttem, hogy nem a hússütést kell elhagynom, hanem csak az olajat (-:
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2011 üzenetére
köszönöm! követtem az instrukcióidat és a pácolás már jól megy (:
lehet h a korábban írt tepsis módszeredet fogom követni
mert ez így gyilkos (-: ... serpenyőben. 1 kg húst 4-5 fordulóban tudok "csak" megsütni"1. tepsiben mennyi a max kg amit meg lehet sütni? 1, 2?
2. mennyi ideig áll el a sütlt hús a hűtőben?
3. ha többet akarnék sütni, akkor gondolom nem szabad vékonyra vágni mert akkor több felületen oszlik el ugyanaz a mennyiség. hasábokra is lehet vágni, nem csak vékony szeletekre?
4. vastagabb hús esetén nem kell több olaj alá? az olajban sül meg, vagy a hőtől? úgy értem az olaj vagy a sütő hőjétől?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Timocicu
senior tag
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1984 üzenetére
Igen, ezt azért vágom.
De az én fajta tésztám gyönyörűen feljön, ( ha a budafoki élesztőt használom ), semmi gond nincs vele, csak éppen nyújtani egyáltalán nem lehet.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1981 üzenetére
Ezt ki fogom próbálni!
Bár az én tésztám:
- 40dkg liszt
- 5dkg élesztő
- 1dl langyos tej
- pici cukor a tejbe
- annyi víz, amennyit felvesz, kb 1dl
- 1kk só
- 2 ek étolajDe ez a kelesztés után is olyan laza, hogy nyújtani nem tudom!
Olajozni szoktam a tepsit és olajozott kézzel " nyújtom - húzom " szét a tepsiben.Nem tudom, hogy a Tiédet, hogy lehet nyújtani, mert arányaiban több folyadék kell hozzá és liszt sem sokkal több. Habár, lehet, hogy nem.
Gáztepsihez van ez az adag vagy kisebbhez?
A fűszert én is, a tésztába szoktam tenni, mert nem mindig paradicsomos alappal készítem, van, hogy fokhagymás - tejfölössel.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
törölt tag
válasz mormota #1981 üzenetére
Ezt a fonalat továbbfűzve, mindenkinek ajánlom az otthoni pizza szósz elkészítését.
Hozzávalók: 4ek olívaolaj
2ek friss oregánó
4 gerezd fokhagyma
1/4ek chili
1/4ek száraz oregánó
1 konzerv hámozott paradicsom
só, bors,
1/2 tk cukor
szódabikarbónaAz én receptem, több adag pizzához:
Felaprítunk egy kevés friss oregánót (2ek). Egy edénybe olívaolajat (4ek) melegítünk takaréklángon, ez nagyon fontos. Kis melegítés után hozzáadjuk az kicsire aprított fokhagymát (4 gerezd), egy percig hagyjuk az olívaolajba, közbe fakanállal kevergetjük (1 percig), majd hozzáadjuk az oregánót. Folytatjuk a keverést, a legkisebb lángon (1 percig)
Ízles szerint, én ajánlom, adjunk hozza chili paprikát ezt is kicsire aprítva ( 1/4tk), ezután adjunk hozza száraz oregánót is (1/4 tk), egy pár masodpercig meg hagyjuk nehanyszor megkeverjük, de közben egy jó minőségű előre hámozott paradicsom konzervet bontsunk ki, és ontsuk ki egy keverőtálba, majd a kezünkkel kicsit torjuk össze, és mehet bele az olajos, oregánós szószba. Vegyünk fentebb a lángot közepesre, kevergetés közben izésítsük ízlés szerint só,bors, cukor(1/2tk), ehhez merten adjuk hozza a sót és a borsot kb. 35-40 percig marad és közben keverjük.
Most jön a lényeg: (óvatosan ezzel a résszel nem szabad túl sokat belerakni.) a mutatóujjunkat, belenyomjuk egy kis szódabikarbónába, majd kihúzzuk onnan és egy kicsit meg is rázzuk a kezünket, majd hozzáadjuk a szószhoz és jól eldolgozzuk-------- Kész.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
válasz mormota #1979 üzenetére
Tanultam valamit.
Mi nagyon szeretjük a pizzát, de kétszer ugyanúgy sosem sikerül a tésztája, hol jó, hol ... Biztos függ az élesztőtől, a liszttől, ... stb
Még nem igazán sikerül olyan igazán jó tészta receptet találnom hozzá, ami minden szempontból megfelel a mi ízlésünknek.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
rii
nagyúr
válasz mormota #1958 üzenetére
köszönöm!
és milyen zöldségkeket lehet a legkönnyebben elkészíteni?
gondolom a fagyasztott zöldbab, meg a fagyasztott WOKmix az gyors, (7-10 perc)
és -gondolom- a nyers hámozott krumpli meg sokkal több lehet ....nyers répa is mennyi wokozást igényel időben?
a B-karotin megmarad benne a hő ellenére?[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz mormota #1853 üzenetére
Néztük mi is az ördög pirula recepjét, meg van valami erdélyi gombóc is. Nagyon hasonlít kinézetre, de abba kell túrótól kezdve minden. Viszont a képviselő fánkra nagyon hasonlít, csak nem kell bele tenni zsiradékot, és nem sütőben készül, de ugyanúgy felpuffad.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
mormota
senior tag
-
tildy
nagyúr
Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
Leírnám a receptjét sebtiben:
olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
-télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
-amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.
Egy ksi delikát még bele és kész is.
Babfőzelék, a legegyszerűbb:
fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve]Illusztrálok, tehát vagyok
-
azzio
aktív tag
Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)
Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül -
azzio
aktív tag
Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...
Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más? ) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...
Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest