- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
Van a grilles gáztűzhelyemben forgónyárs, meg van egy egész csirkém.
Mi kell még a grillcsirkéhez?
Gondolom megy bele fűszer. Locsolni kell valamivel? Folyamatosan?
thx -
ngabor2
nagyúr
nálam is elkészült a kaja, lencsefőzelék és csülöksült.
a lencse sótlan lett (de egyszerűbb utánsózni, mint az elsózottból kiszedni a sót...), a hús sósmondjuk ez utóbbi ellen nem tudtam volna semmit tenni. bár ha hallgatok az okosabbakra, akkor nem megsütöm, hanem megfőzöm (és esetleg a levében főzöm a lencsét... mindegy, ez már így alakult). a rántás egyszerűbb volt, mint elsőre gondoltam, nem lett csomós. képet nem teszek fel, annyira nem lett egyik se dekoratív
-
beencee
őstag
Igen, ez a rántás, a habarás - de ez persze szubjektív - könnyebb, finomabb végeredményt ad.
Én ezt fogom csinálni:
---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05
Title: Ördögrétes
Categories: Sertésből készült ételek
Yield: 4 személyre
50 dkg vajastészta
25 dkg májas hurka
25 dkg véres hurka
25 dkg kolbász
1 db tojás
50 dkg savanyú káposzta
csombor
A vajastésztát sarkosra kinyújtjuk, megkenjük tojással, rátesszük a sült véres és a májas hurkát, a tetejére pedig a kolbászt. Felhajtjuk a tésztát. A tetejét újra megkenjuk tojással, szép pirosra megsütjük.
Olajban pirított, csomborral ízesített savanyú káposztával kínáljuk.
----- -
ngabor2
nagyúr
köszi szépen mindkettőtöknek, ebből már csak összehozok valamit
az eredményről úgyis tudósítok.
-
rien
senior tag
Na ezt nem nagyon tudom elmagyarázni, remélem valaki besegít
Egy kis edénybe teszel olajat és finomlisztet (az állaga olyasmi legyen mint a sűrített tej, jobb nem jut eszembe)és lassú tűzön kevergeted folyamatosan míg lesz egy kis színe. Ha megvan felöntöd hideg vízzel és gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós és mehet is bele a főzelékbe.
Ha paprikás akkor miután levetted a tűzről utána teszed bele a paprikát és engeded fel vízzel. -
beencee
őstag
Rákerestem nálam:
---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05
Title: Lencsefőzelék
Categories: Zöldségételek
Yield: 4 személyre
50 dkg lencse
20 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
só, liszt
A lencsét beáztatjuk néhány órára. Olajat hevítünk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Beletesszük a felszeletelt szalonnát, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, kevés vízzel felöntjük, és csak nagyon enyhén sózzuk. Mellédobunk pár babérlevelet, és jó sok mustárt adunk hozzá. 40 perc után a lencséhez hozzákeverjük a tejfölös, lisztes habarást.
-----
Ja, a habarás: Tejfölbe kis liszt (mondjuk ebbe a 3dl-be 1ek, de attól is függ, mennyire szeretnék sűrűre), simára kevered benne egy kézi habverővel, villával, bármivel. Kiveszel egy kicsit a lencse levéből, összekevered a lisztes tejföllel ezt is simára (hőkiegyenlítés), majd az egészet vissza a főzelékbe, összekevered. Megvárod míg egyet rottyan, kész.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással),
itt kezdődnek a problémákegy gyakorló háziasszonynak tényleg annyi, hogy rántást készítünk, és besűrítjük vele'', de én egy szinttel még lejjebb vagyok... még sose csináltam rántást, meg habarást se, úgyhogy ezekre az ''apró'' dolgokra is kiváncsi lennék.
-
rien
senior tag
Többször átkell mosni a lencsét főzés előtt, mert egyébként ilyen csúnya fekete habja lesz főzés közben. Csak só kell a vízbe és addig főzöd míg puha nem lesz. Teszel bele néhány babérlevelet, majd tejfölt vízzel vagy egy kis tejjel simára keversz és beleöntöd és kevered míg szépen el nem vegyül (fél kilóhoz én 2 dozozt tennék). Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással), egy kicsit rottyan, egy kis ecet, csipetnyi cukor és kész is van.
Én a csülköt nem bántanám, dehát próba szerencse.
Ha esetleg érdekel van egy szupi lencsés-babos saláta (tudom hülyén hangzik, de finom) ami jól passzol a csülökhöz, szólj ha érdekel. -
ngabor2
nagyúr
szilveszteri/újévi ebédet szeretnék főzni, ami egyrészt lencsefőzelék (valszeg brokkolifasírttal), valamint csülök megsütve, de nem csak úgy ''a la natúr''.
a keresőt ráengedtem a ''lencse'' szóra, de nem olyan eredményt adott, amire számítottam. itt vagy mindenki tudja, hogy hogyn kell főzni a lencsefőzeléket, vagy még senki nem kérdezte. én most megkérdezném, mert ugye holnap szilveszter...
fél kiló lencsét vettem, azt mindjárt beáztatom hideg vízbe. kb. ennyit tudok (igen, főzés terén elég kezdő vagyok, idén kellett félig-meddig saját lábra állni ebben a témában).
a másik, a csülök. van egy gyorspácolt, vákuumfóliás csülök a hűtőben, ezt szeretném cseréptálban megsütni, krumplival. az alap elkészítési módot tudom (csülök, hagyma, fokhagyma, valamilyen fűszerkeverék, kevés víz, cseréptálban lefedve közepes fokozaton megpuhulásig, aztán rá a krumpli, még hagyma, továbbfőzni, majd megpirítani). ezt szeretném egy kicsit megvariálni, de elrontani nem szeretném. ötletek ezzel kapcsolatban?
olyanok jutottak eszembe, hogy mustárt és/vagy reszelt tormát is tennék a húsra, bár lehet, hogy ezt már akkor érdemes vele enni, ha kész. a mézes-mustáros öntetet inkább kihagynám, az csirkéhez, pulykához illik, de a disznóhoz szerintem nem.
nem tudom, merjem-e megkockáztatni a rozmaringot, vagy az se illik hozzá? úgyis megyek haza, és le van téve telelni egy szép nagy rozmaringbokor a pincébe, tudok róla friss ágat vágni. -
geot
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A Kedvesem inkább keményebb mézeskalácsot ropogtatna.
Akkor az első 4-5 napban erre lesz is lehetősége. -
blueGirl
csendes tag
Sziasztok én még új vagyok itt és hát a főzőcskélésben kezdő vagyok. Szeretnék
karácsonyra sütni egy pár fincsi sütit... Megkérhetnélek titeket, ha van olyasmi receptetek
ami könnyü és hamar elkészíthető osszátok meg velem. Előre is nagyon szépen köszönöm -
ladybug
őstag
Van egy mézes receptem, ami az első perctől kezdve puha, nem kell vele várni napokig, és emellett nagyon finom is.
1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk fahéj, 1 kk őrült szegfűszeg, reszelt citromhéj (én a mézes sütemény fűszrt használtam, ebből majdnem 1 tk-al tettem).
Melegítsd meg a nmézet, tedd bele a lágy margarint, aztán add hozzá a többi anyagot. 5 percre tedd hűtőbe.
1/2 cm vastagra nyújtsd ki, és szúrj ki belőle formákat. 170-180 fokon süsd 12 percig. -
Ildika
tag
Én ezt csinálom 2 éve:
Svéd mézes
1 dl mézet 2 dl cukorral és 1 dl vízzel felmelegíteni, majd kihűteni. 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 20 dkg vaj vagy margarin, mézes fűszerkeverék - ezt összedolgozzuk és 24 órát a hütőben pihentetjük. 2 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és 160 C°-on sütjük 3-4 percig. Pár nap múlva fogyasztható! -
geot
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy kipróbált, finom mézeskalács receptje?
Köszönöm előre is!
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
SPAR-os edény akciót valaki igénybe vette már?
-
Ildika
tag
Tegnap kipróbáltam 1 új receptet és nagyon finom lett. Íme:
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
- 20 dkg bacon (angolszalonna)
- 2-3 db alma
- 20 dkg füstölt sajt
- szerecsendió
- 1 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
Időhiány miatt nem áztattam be tejbe, hanem fokhagymasóval megkentem 1 kicsit és így forgattam a lisztbe. És tejföl helyett 1kis főzőtejszínt használtam.
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Szerintem egy törzsvendégnek biztos elárulják...
...egyes büfékben sajnos ettem már olyat is,ami el volt áztatva olajjal...föleg a ''tavaszi tekercs'' nevü finomság,ami elég kiábránditó tud lenni,ha úszik az olajban...de ettöl függetlenül nem rossz ételek...az én kedvencem a ''nyolc kincs mártás''...
-
ladybug
őstag
válasz
Twiggydoll #773 üzenetére
Erre [link] gondolsz?
-
Twiggydoll
tag
Tudna valaki segíteni, hogy a kínai büfékben kapható szezámmagos csirke (kis csirke falatkák édes mártásban + szezámmag) hogyan készíthető el otthon?
-
(Bundás)
addikt
Miért van az, hogy hideg vízben hamarabb kiolvad a fagyasztott hús, mint meleg vízben?
-
nyávogi
tag
ööö...nekem akkor szokott kemény lenni a tészta, ha az élesztő nem jó, tehát nem tud megkelni. Vagy a sütő volt nagyon forró és ezért nem tudott megkelni.
más ötletem nincs hirtelenjében... esetleg legközelebb megpróbálhatod meleg helyen keleszteni egy kicsit a tésztát,, nyújtás előtt.
Én általában süteménylisztből, vagy réteslisztből csinálom, ez utóbbihoz kicsit több cukrot használok az élesztőhöz.
sok sikert és remélem segítettem valamit. -
PazsitZ
addikt
Ma csináltam pizzát (#738) nyávogi tészta receptje és (#726) Ildika szósz receptje szerint.
A problémám az lenne, hogy a tészta nagyon megkeményedett. Nem tudom, hogy én rontottam-e el valamit vagy valamiből kevesebbet adagoltam, nem gyúrtam át eléggé?
Valaki meg tudná mondani, miből kell több/kevesebb, hogy a tészta [link] ne legyen olyan kemény?
[Szerkesztve] -
nyávogi
tag
válasz
victoireB #765 üzenetére
egy egyszerű főzött, de finom krém
2dl tejet 2evőkanál lisztet hidegen összekeversz és pépet főzöl belőle => kihűtöd.
20 dkg margarint/vajat 18dkg cukrot, 2csomag vaníliás cukrot jól kikavarsz(akár géppel is) és ha kész a péppel is összekevered. Nagyon finom. Ha a vaníliát kakaóporral és/vagy olvasztott csokival helyettesíted, ez is jó.
Másik kedvencem:
1 cs főzős vaníliapudingot felfőzöl , egy meggykonzerv levével+ 1 ek alkohollal(konyak, whisky, rum), majd ha kész, belekevered a meggyet is. Sűrűbb lesz, mint ha tejjel főznéd, de pont ezért nem fog szétfolyni, viszont langyosan kell a tésztára kenni.
[Szerkesztve] -
coocoo
csendes tag
válasz
victoireB #762 üzenetére
beírod a gugliba, hogy 'vajkrém recept'
de vehetsz pudingport is, azzal is finom. ha már itt tartok, ideírok neked egy nagyon finom 10 perces édességet, amit mindenki el tud készíteni:
fogsz egy tálat, - jénai, porcelán - és az alját kibéleled babapiskótával. Öntesz rá forró pudingot, se híg se túl kemény ne legyen. Megint 1 sor piskóta, és rá megint vmilyen puding. Meg lehet locsolni közben aromával, rum, dió stb. Ha kihült be a hűtőbe. Én vanilia és csokit szoktam. Pár perc az egész, mikróban is lehet a pud.ot főzni. Rakhatsz bele befőttet v. gyümölcsöt is, értelemszerűen passzoljanak a pudinggal. (eper,+eprespuding+vanilia+tejszínhab, stb.)
[Szerkesztve] -
victoireB
csendes tag
Sziasztok!
Piskótába tölthető krémet keresek, ami egyszerű, finom, olcsó. (Mindig bajba voltam a krémekkel, nekem mindig szétfolytak..*.)Kérem aki tud segítsen, szombaton lesz a páromnak szülinapja! Köszi előre is.
-
nyávogi
tag
megvágod a héját kicsit, beleteszed egy tepsibe, aláöntesz kevés vizet és sütöd, ameddig szét nem nyílik a héj.
csirke, ha még aktuális:
1. bedörzsölöd sóval, a bőre alá töltesz almaszeleteket, megtűzöd szalonnával és sütöd
2., bedörzsölöd olaj+só+(sok) zúzott fokhagyma + rozmaring keverékkel, kevés zsiradékot alá, meglocsolod sörrel és sütöd, először fedő/fólia alatt, majd ha megpuhult, anélkül, pirosra
3., kecsap+ oregano+fehérbors+zúzott fokhagyma+ bazsalikom => bekened, 1-2 órát álni hagyod, majd sütöd
4. csikokra vágod, bepácolod szójaszósz+méz keverékébe, egy napig állni hagyod benne, majd hirtelen sütöd,kevés, forró olajban.
de van még ötleem, ha nem lenne elég.... -
coocoo
csendes tag
válasz
csirkemano #731 üzenetére
Csülök pékné római tálban
Római tál ha nincs venni kell egyet (cserép edény), be kell áztatni pár órát, majd üresen be kell tenni a sütőbe, hogy jól átizzon. Tudni kell még, minél többet sütsz benne annál fincsibb lesz minden.
Tehát, ha adott a tál csülök 2-4 személyre: két másfél kilós hátsó csülök, fűszerek, sertészsír (mangalica ha van a boltban), krumpli, hagyma.
A csülköket megmossuk, sóval alaposan bedörzsöljük és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezalatt fél deci olajba teszünk egy csomó fűszert ami van otthon és passzol hozzá (fokhagyma,bors, babérlevél, fokh. stb.) és összepaszírozzuk. Ha igazán finomat akarsz koriandert tegyél hozzá. Ezzel fogjuk időnként meglocsolni a húst.
Ha eleget állt a sóban a csülök, kézzel lehúzzuk a fölös sót, megkenjük ezzel a páccal, beletesszük az edénybe. Zsírt teszünk az aljára egy keveset és max. fél deci vizet, bele egy kettévágott hagyma. Az edényt nem árt beáztatni míg a hús áll sóban. Be a sütőbe, óránként megfordítjuk és a pácunkkal locsolgatjuk. Normálban 3-4 óra míg megsül, függ a sütőktöl, gázos, villanyos, csülök frissességétől..., de akkor jó ha a hús omlós, a bőr pedig vöröses-barnás, roppanós és hólyagos. Az utolsó félórában köményt lehet tenni a lébe és 5-10 percenként kenegetni vigyázva, hogy ne nagyon égjen rá.
Köret: ezalatt a krumplit megfőzzük, majd olajban pirítjuk ízlés szerint. Mielőtt kivennénk hagymát vágunnk bele (nagyobb szeletek, darabok) és pirítjuk a krumplival, végülis ettől pékné. Úgy időzítsünk, hogy amíg a köret készül, a csülköket legyen idő tányérra szelni, és már mehet is mellé a hagymás pirbur.
Az egész elkészítése nem igényel munkát max 1 óra (krumpli, sózás, pác), nem kell lesegetni míg sül, csak időnként megforgatni és meglocsolni. Jó étvágyat!
És ahogy a legjobb: ha van otthon kemence a kertben akkor abban kell megsütni, akár télen is lehet, mi ebben szoktunk szinte mindent sütni ha igazán jót akarunk enni. A recept maradhat uez, csak vigyázni kell, jó kemence hamarabb süti meg. Ha vki csak tervez egy kemencét a kertbe sütni, grillezni figyeljen az alábbiakra: nagyon fontos az alap, sok üveg>>jó meleg; sok samott>>jó hőtartás. Nem érdemes ezeken spórolni, mert soha nem lesz jó kemence. Ne legyenek sarkok, félgömb a legjobb. Ha tényleg jó kemencét akarsz, az égéstér legyen a sütőtér, az az igazi. Ilyenkor ha leégett a fa, kihúzzuk a parazsat a tartójába, kicsit kimossuk az alját ne maradjon sok hamu és mehet be a kaja. Tipikus parasztkemence ilyen. Ez kicsit OFF volt -
Chili7
őstag
Hali!
Van egy adag csirkecombom. A bevált és megszokott ''szárnyas fűszersó keverék''-kel befűszerezett és megsütött comb helyett valami másra vágyom.
Van valakinek valami ötlete?
Köszi -
(Bundás)
addikt
Tökfőzelékhez olyan piros húst, hogy lehet csinálni? Amit a menzán is adtak, befogta a főzeléket, szaftos valami.
-
nyávogi
tag
Nekem mindig bejön tojáspucolásra, az alábbi módszer:
tojást hidegvízben kezdem főzni, ha kész, hidegvízbe hirtelen zutty, majd a kihűlt tyúktojadékot, minden irányból odakocogtatom, egy pici helyen leszedem a héját, belefújok, egy jó erőset, hogy elválasszam a hártyát, a fehérjétől. Innentől elvileg tök egyszerűen lejön a többi rész. Gyári tojások már csak azért is ilyenek, mert előszeretettel spórolják ki a takarmányból a mészkrittet...
Geot: örülök -
tökfey
tag
Hál'Isten nekem nem kell tojást boltban vennem.... Nem voltam nagy fizikából, sőt -szégyenlem, de buktam is-.....de próbáld meg úgy, hogy miután megfőtt a tojás, egy kicsit megkocogtatod, hogy a héja megrepedjen. Csak ezután tedd hideg vízbe. Így a víz beszivárog a héj alá és
-lévén a víz hideg, a tojás pedig meleg- kicsit összehúzza azt.
Egy hölgy ismerősöm ajánlotta ezt a módszert, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
szerk.: csatlakozom csapos2-höz. Én azt hallottam, hogy a friss tojást jóval nehezebb pucolni.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Érdekes, ezt én is tapasztalom mostanában. Épp fél órája főztem meg 4 tojást és győztem leszedni a héját, pedig aztán mindent kipróbáltam már:
- forrásban lévő vízbe zutty
- hideg vízbe és úgy forralom
- ha kész, akkor gyorsan hideg vízben lehűtöm
- ha kész, akkor nem hűtöm
De semmi... Úgy tűnik, hogy Magyarországon a vezetékes víz kemény, használj Te is Calgont a tojásfőzéshez!
Bah, van valakinek ötlete? Lehet, hogy ezek a gyári tojások már csak ilyenek?! -
lesaux
veterán
Mostanában, ha kemény tojást főzök, nagyon apró darabokban jön le a héja, ráadásul jön vele a fehérje is. A végén alig egy dió nagyságú tojás marad. Próbáltam már hideg vízben kezdeni a főzést, meleg vízben is. Próbáltam azt is, hogy főzés után nagyon lehűtöm a tojást, nem hűtöm le annyira stb.
Kiskoromban pedig, emlékszem, olyan szépen tudtam tojást pucolni. Mi a trükkje? -
geot
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén elkészítettük a pizzát.
Ildika pizzaszósz- és Nyávogi pizzatészta-receptjét mixeltem össze. Az eredményt dicsérték, úgyhogy nagyon elégedett voltam.
Köszönöm még egyszer az ötleteket.
A tészta picit vastagra sikerült, de nem volt vészes. Ízre is nagyon finom, csak sajnos kevés sót tettem bele.
Legközelebb ügyesebb leszek. És remélhetőleg picit gyorsabb is. -
Na ha valaki elmondja hogyan kell kakaós kalácsot elkészíteni, az első kanyarra a vendégem lesz belőle, na persze csak ha eljön Pécsre
-
Na ez az, nekem is ez a recept volt meg, a tejre emlékeztem
.Amúgy én kenyérsütőben szoktam azon is van dagasztó program, csak beleöntöm a cuccot, összedolgozza, megkeleszti, és szól ha kész van, nem kell vele legalább dagonyázni, meg gyúrni wazze
nyávogi: Nincs baj a porélesztővel csak nem biztos hogy abból is a Dr Oetker a legjobb, sőt, most megnemmondom milyet vettem, amit agyondícsértek, valami barna tasakos, a neve nem ugrik be, na szóval én otthon kenyeret sütök ezért az élesztő, 1tasak bele, meg a többi cucc, és frankón megkel a tészta mindíg, a pizzába is 1 tasakkal szoktam tenni, nem sajnálom én belőle
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Múltkor az élesztővel gyűlt meg a bajom. Keleszteni kellett volna a tésztát - hogy most túl sok vagy túl kevés ideig vártunk, azt nem tudom -, de az eredmény ehetetlen volt.
Kívül betonkemény, belül ragacsos, sületlen.
Biztos a recepttel volt a baj.
Kifejezetten az élesztővel... A pároméknál egyszer a fél faluban ilyenre sikerült a húsvéti kalács -
ladybug
őstag
Hasonló az én receptem is, mint Nyávogié.
60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, amit kevés tejjel és cukorral felfuttatsz, 2-3 ek olaj (olíva vagy ét), kb 1 dl víz, só.
Ezeket összekevered és kb 1 órát keleszted. 3 nagy pizza lesz belőle. -
geot
csendes tag
Köszönöm ezt is!
Tényleg egyszerűnek tűnik, remélem, sikerülni fog.
Múltkor az élesztővel gyűlt meg a bajom. Keleszteni kellett volna a tésztát - hogy most túl sok vagy túl kevés ideig vártunk, azt nem tudom -, de az eredmény ehetetlen volt.
Kívül betonkemény, belül ragacsos, sületlen.
Biztos a recepttel volt a baj. -
nyávogi
tag
A világ legegyszerűbb, legfinomabb pizzatészta-receptje:
50dkg liszt, kevés só, 2-3 ek olivaolaj => összekevered, majd hozzáöntesz:
kb.2 dl cukros-langyos vízben elkevert 5dkg élesztőt (nem kell megfuttatni)
jól összedolgozod, ameddig könnyű,rugalmas tésztát nem kapsz belőle, általában kell még kevés lisztet tenni hozzá gyúráskor. Általában 5 perc alatt meg is van.
Kinyújtod, kívánt vastagságúra (még dagadni fog!!), megpakolod és sütöd
nyamm
én szoktam a tésztát kicsit elősütni, de ha profi a sütőd, nem muszáj.
[Szerkesztve] -
Na azt én is megköszönném mert leírtam valahová,de mindíg elhagyom a papírt, és szerintem hétvégén pizza lesz
.
Ildika:Jónak tűnik a tied is, bár tegnap még az általam leírt módszerrel csináltam, de legközelebb kipróbálom ezt is, egyébként én a szomszéd bácsitól tanultam -
geot
csendes tag
Szia!
Nagyon ínycsiklandó recept, szerintem ki is próbálom hamarosan, csak egy problémám van.
Pizzatésztát már próbáltam csinálni, de... fogalmazzunk úgy, hogy nem volt ehető.
Lehet, hogy a recepttel volt a baj, de az is lehet, hogy én nem voltam elég ügyes.
Ti hogyan készítitek?
Előre is köszönöm! -
csirkemano
csendes tag
válasz
Janoska26 #721 üzenetére
Csülök pékné (mano) módra, illetve ahogy anyukámtól tanultam
)
A csülköt előző nap mindenestől felteszem főni, teszek mellé: majoranna, vegeta, só, bors, fokhagyma. Jó másfél órát főzöm, aztán ha kihűlt, elteszem másnapra.
Másnap egy nagy tepsit kiolajozok, beleteszem a kicsontozott csülökdarabokat, köré hasábokra vágott krumplit, minderre vöröshagymát reszelek, plusz vöröshagymakarikákat is teszek a tetejére. Jöhet egy kis majoranna, bors, só, grillfűszersó, öntök alá keveset a csülökléből, majd alufóliával letakarva beteszem a sütőbe. Ha megpuhult a krumpli, leveszem az alufóliát és rápirítok.
Valami fenséges! -
Ildika
tag
Én tegnap almás sütit sütöttem. A recepthez képest annyi különbséggel hogy aki vendégségbe jött cukorbeteg, így cukor helyett édesítőt tettem (nem volt otthon por alakban, így süssinát mozsárban megtörtem
. A receptet a neten találtam. Íme:
Öntött almás
Hozzávalók:
3 db tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4-5 szem alma
durvára darabolt dió
fahéj
Elkészítés: Az almákat lereszeljük, és megszórjuk egy teáskanál fahéjjal, jól összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a tojásokat jól kikeverjük a cukorral /fehéredésig/. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. Mikor ezzel készen vagyunk, a tojásos masszába keverjük a lereszelt almát. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy kicsit kinyomkodjuk. Ezután apránként belekeverjük a lisztet is. Jól eldolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég sűrű masszát fogunk kapni. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, belisztezünk, belesimítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük /tűpróbáig/. Ha megsült és kihűlt, tetszőleges formákra szeletelve tálalható.
Nagyon egyszerű, gyors és finom. -
Gh0sT
addikt
Ma az ebéd mellé extra köretként pároltam egy kis almát némi fahéjjal és citrommal megbolondítva.
-
Ildika
tag
válasz
Janoska26 #725 üzenetére
Én így csinálom:
1 nagy fej hagymát felkockázok és bő (oliva) olajon megdinsztelem. Rárakok 4-5 paradicsomot kockára vágva, 3 gerezd fokhagymát összenyomva meg fűszereket (kakukkfű, oregáno, bazsalikom, tárkony, curry, pirospaprika, só). Fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 15 perc múlva hozzáadok 1 kis doboz paradicsompürét és még 2 gerezd fokhagymát. Kb. még 20 percig főzöm. -
Valami jó paradicsomos Pizza alapot tud valaki?Én mondjuk sűrített paradicsomból, olasz fűszerkeverékből, kis bors, kis só, meg oregánóból szoktam, ez sem rossz de amiket a pizzériákban csinálnak az a tuti
-
Jaja
Csülök pékné módra, vagyis hát ahogyan én szoktam tehát Jánoska módra:
Csülök befaragva, megtűzdelve hagymával, én a biztonság kedvéért bekenegetem vörös, és fokhagyma krémmel is, ha van otthon kis bacon azt is bele lehet tűzdelni csaki használni fog neki, fűszerek, én amit találok rászóróm, bors, só, fűszerkeverék, kis oregánót is teszek rá, meg tényleg ez ízlés szerint megy kinek milyen ízek mennek, tehát a sült húra pakolható összes fűszerkeverékből lehet válogatni.Ezt berakni sütőbe fólia alatt és alacsony lángon lassan sütni kell, kb 10-15 percenként locsolgatni kell, olyan jó 2és fél 3 óra mulva mikor már jól megpuhult az egész akkor leszedni róla a fóliát és nagyobb lángon, olyan 5-10 percig hirtelen megpirítani, és kész is.Krumplival szoktam csinálni, amit a következőképpen teszek:Apróbb krumplik kellenek, héjában megfőzőm, majdnem teljesen, mikor ez megvan, leszedem a héját neki, és forró olajban megforgatom kicsikét hogy éppen csak megsüljön kicsikét.Ha ez megvolt mehet a tálalás.Jó hideg sörrel, vagy száraz mondjuk én nem szeretem a szárazat, tehát valami jóképességű fehér borral toljuk be az arcba, jó étvágyat mindenkinek -
-
Van egy tuti reggeli receptem:
Kenyér megpirítva, bekenve mustárral, lágy tükörtojás rá, lehatőleg rácsorgatva is egy kicsit, és az egészre hagymakarikákat kell tenni.2 szelet és tutira laktatós volt.Igaz egy fogmosást és egy fél csomag orbitot érdemes bevenni utána mielőtt emberek közé megyünk, viszont tényleg jók így együtt
-
tildy
nagyúr
MEgéreztem volna a répa ízét, szerintem. Mert a répát nem eszem meg. De mondom ezt mifelénk vadasosnak hívták, lehet köze sincs a sima vadashoz.
Bár lehet igazad van, de akkor tuti nagyon kevés répát rakhattak bele. Inkább ilyen mustáros-tejfölös jellege volt jobban. Azóta próbáltma párszor vadast enni, de rossz íze volt mindnek.
Na lehet egyszer megkérdezem az ottani konyhásokat! -
tildy
nagyúr
Anno az általános suli konyháján nagyon szerettem a vadasost
Sajnos azóta mindenütt csak olyan változattal találkozom amiben van répa is, azt meg utálom, és kiskoromban sem ettem meg, tehát az amit anno a suliban kaptam, az 100% répamentes volt.
Nem tudja ennek valaki a receptjét? Kicsit olyasmi jellege és színe volt , mitn a bakonyi szósznak, de másabb volt az íze. Mustárosabb azt hiszem.
[Szerkesztve] -
csizzah
aktív tag
-
csizzah
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában rákaptam a kínai gyorskajákra, nagyon ízlenek, gondoltam ki kéne próbálni őket otthon is, nem tudja valaki hogyan csinálják azt a szószos állagú alapot hozzájuk?, konkrét receptek is érdekelnének.
Előre is köszi! -
Warnen
tag
Természetesen egy kis rántással jobb ízű lesz a vadasmártás, a pirult liszt íze miatt.
A bor mindenféleképpen jót tesz neki, és még valami:
nem próbáltátok még úgy, hogy először egy evőkanál kristálycukrot lekaramelizáltok, és úgy bele a hagymát? Sokkal finomabb, selymesebb lesz a mártás. Ráadásul még egy kisebb darab hámozott citromot is belekarikázhattok, jót tesz neki.
Köretnek a zsemlegombóc az ideális, de nem rossz a tészta sem, vagy a knédli. Utóbbit akár porból is készíthetjük, ha belekeverünk egy kis pirított vöröshagymát a tésztába, még finomabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest