- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1393 üzenetére
Én jó kg - másfél kg húsihoz szoktam tenni: egy TV. paprikát és két kisebb vagy egy nagyobb paradicsomot. Ha csípősre szeretném, akkor teszek bele hegyes erőset is. D így is teljesen más az íze, mint ezek nélkül, viszont sokkal többet sem jó bele tenni, mert át is fordíthatja az ízét lecsósra. Persze úgy sem rossz, csak nem mindenki szereti.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
köszi a választ, akkor csak az aránnyal volt gond, azzal se nagy. meg esetleg a fűszerezés volt lájtos, mint mindig.
ha már befutottál... a gombával hogy állsz? mert ha szereted, és nincsenek tőle gasztrointesztinális gondjaid, akkor a köv. talin egy jófajta vegyes gombapörköltet vagy paprikást (esetleg levest) összedobok
-
ngabor2
nagyúr
ti pörköltbe/paprikásba szoktatk tenni zöldpaprikát meg paradicsomot? én szoktam egy kicsit, de most lehet, hogy túlzásba vittem, a gombapaprikásom ízre inkább lecsós gombapaprikás ízű lett. nem rossz... csak valahogy nem azt várná az ember.
-
PazsitZ
addikt
válasz Yodafon #1390 üzenetére
Amit sokszor csináltam magamnak egyetemistaként: ngabor receptje alapján
hozzávalók esetemben:
Csirkecomb/mell
hagyma, fokhagyma
krumpli
mustár
sör
én így csináltam:
Kisebb sütőtál, csirkecombot/mellet megtűzdeled fokhagymával bekened mustárral, be a sütőtálba. Hagymát karikákra vágod rádobálod. krumplit karikákravágod, mellédobálod. kis sört aláöntesz be a sütőbe.
Sört elkortyolgatod.
Ha a hús kész kiveszed a hagymakarikákkal együtt. A megmaradó lében még sütsz egy kicsit a krumplin.Amúgy egy gombapaprikás is olcsón kijön.
Sajtos, tejfölös tészta szintén olcsó.
Saját "találmányom": [link]
Az itteni rakott kenyér se rossz
De szerintem egy pizzát elkészíteni se túl drága arról olvashatsz itt is meg van egy logout cikk is róla.- http://pazsitz.hu -
-
Timocicu
senior tag
válasz Yodafon #1390 üzenetére
Szia!
Csirkemell olajon megpirít, rá a mártás. Ízlés szerint rizs vagy tészta kifőz, rá a mártásos husi és mehet a pocakba. Ez a legegyszerűbb és elég kiadós is!
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Yodafon
senior tag
Helló
Kitaláltam, hogy unce beans texasi mártással szeretnék csinálni valamit kaját csirkemellel. Esetleg valami ötlet?
És légyszi küldjetek már a mail címemre olyan recepteket amik olcsók és laktatók, de inkább olcsó legyen, mert albérletben lakok és egyetemistaként meglehetősen szűkösek az anyagi keretek.
Köszi szépen.
I'm gangsta!
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz ngabor2 #1386 üzenetére
no, meg is van.húsleves helyett csak leveskockát sikerült beletenni, de úgy is jó lett.
majdnem olyan sűrűségű, ahogy általában a leveseket szeretem (megáll benne a kanál), de ennél nem is probléma. találtam egy helyet, ahol a főzőtejszín olcsóbb volt, mint a tejföl, és vlóban jó sűrű lett tőle. 4 tojásból galuska bele, 4-féle gomba, 2 nagy fej hagyma... tehát nincs belőle kispórolva a lényeg.
-
ngabor2
nagyúr
asszem holnap valami ilyesmit kellene főznöm. reggel úgyis megyek a piacra, első utam mindig az emeletre szokott vezetni, a legbelső sarokba (az orra essen le annak, aki emeletes zöldségpiacot tervezett... ráadásul egy ekkora városnak ilyen kicsit...), ott vannak a gombások. a 3-féle szárított mellé még kellene valami
NoLF: anyukám egyszer saját feje után próbált kapros dübbencs-szerűséget csinálni, végülis tejfölös-kapros béles lett belőle. nagyon finom volt, legalábbis a melóhelyen igen hamar elfogyott.
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
Nagyon guszta! A lazac a kaporral is nagyon jól harmonizál! Próbáld ki! Nem fogsz csalódni
Látom, azért a képről nem maradhatott le az elmaradhatatlan serital
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
NoLF
veterán
nyaralás alatt előferdült némi főzőcske:
lazac: tescoban lazac filé, feldarabolva, sózva borsozva, fehérboros-olivaolajas-citromos alaplében pácolva fél napot, petrezselyemzölddel, bazsalikommal, és leheletnyi halak fűszerkeverékkel, salátával tálalva, isteni!
hambi: nem kell bemutatni, csak a képzelet szab határt került bele tükörtojás is!
cirke: 1 napot rotyogtattam a pácban, olivaolaj, só, bors, bazsalikom, petrezselyemlevél, szárnyas fűszerkeverék, hagymák. őrületesen jó lett, salival és némi fűszeres kompérral
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Brian_RL
aktív tag
Sziasztok!
Alkoholmentes hűsítő koktélokat szeretnék csinálni a barátaimnak, amikor ittvannak. A kertben van friss menta, lehetne bele tenni azt is. Tudnátok ajánlani valami egyszerű és gyors koktélreceptet, és szoktatok ilyesmiket készíteni?
-
Carpio
tag
válasz Padisah #1377 üzenetére
Tényleg jó. A sajtos rolótól egyszer szalmonellás lettem. Na meg a lagzis ház fele is.
Nagyapám azt mondta, hogy sok mindent megélt (a II. világháborút, 56-ot), de ennyire még nem érezte magát emberi mivoltában megalázva, mint a szalmonella fertőzés során.
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Timocicu
senior tag
válasz Padisah #1377 üzenetére
Wáááóóóó!
Ez nagyon szuper! Gratula!
Már el is mentettem a kedvencek közé. Majd jól áttanulmányozom és hasznosítom a recepteket.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Padisah
tag
Remélem nem veszitek rossz néven, ha csapok egy kis reklámot a Kedvesem honlapjának.Nagyon szép képes receptek vannak az oldalon, sütemények, frissensültek, stb.Folyamatos frissítés.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
ngabor2
nagyúr
mai menü: rántott őzlábgomba tényleg finom.
remélem a karfiol még kibírja holnapig, megpárolom egy kicsit, aztán holnap vagy kirántom, vagy lesz belőle valami egyéb finomság.
-
ngabor2
nagyúr
válasz werszomjas #1372 üzenetére
kész is, pontosabban még 5 üvegnek dúsztolódnia kell. összesen 15 üveggel lett. valóban macerás, de nem annyira, mint tartottam tőle.
-
addikt
válasz ngabor2 #1371 üzenetére
Nem kell szeletekre vágni, elég ha félbe, max negyedekbe vágod és úgy teszed az üvegbe, hogy a magház az üveg alja felé nézzen. Felüntöd sziruppal, ráteszed a szalicilt, vagy na-benzoátot, lezárod, kicsit megrázod és mehet a gőzbe.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
werszomjas
addikt
válasz ngabor2 #1371 üzenetére
én annyira nem tudom a menetét de arra készülj hogy mocskos meló lesz és sokáig tart
de lehet hogy csak mi csináltuk bénán, tavaly főztünk itthon mi is először.
de kb úgy kell ahogy elsőnek írtad, meg úgy tudom az is fontos hogy mikor hűl kifele akkor fejjel lefele kell őket fordítani.
hajrá!!!
üdv
-
ngabor2
nagyúr
holnap el kellene raknom vagy 10 kilónyi őszibarack-befőttet... csak nem tudom, hogyan
tervem, hogy először megmosom, majd egyenként forró vízbe nyomva lehúzom a héját, majd szeletekre vágom, hogy lejöjjön a magjáról. utána szirupban felfőzve bele tiszta üvegekbe, rá késhegynyi na-benzoát, 2 befőzőfólia, meg gumigyűrű, és irány a szárazgőz.
vélemény?
másik lehetőség, hogy a szeletekre vágott barackot üvegekbe, rá forróvíz meg cukor, meg némi tartósító, lezárás, és vízben dunsztolni egy darabig.
nekem az első szimpatikusabbnak tűnik, mert jóval egységesebb lesz az eredmény.
-
Timocicu
senior tag
Tegnap ebéd utánra nasinak összedobtam egy egyszerű kefires-joghurtos sütit.
A lényeg, hogy gyümölcs gyanánt saját szedésű-termesztésű fügét tettem bele!
Hát! Finom lett! Úgy feldobta a füge, nem is gondoltam volna![ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1368 üzenetére
Wáóóóó!
Ez nagyon jól hangzik! Már nyelek is nagyokat! Sajnos a férjem nem nagyon,sőt egyáltalán nem szereti a gombát, de azért ezt a receptet lehet kipróbálom.
Azért, ha anyósa tejfölös gombapörit készít nokedlivel, arra nem mer nemet mondani. Bezzeg, ha én teszek valami ételbe egy keveset, azt kipiszkálja a tányér szélére!
Egy jó töltött dagadó is finomabb, ha a töltelékébe van egy kevés gomba! Én teszek a húsos töltelékbe igaz sokan beízesített kenyérrel akarják felturbózni szegény dagadót.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1366 üzenetére
igen, közben én is rájöttem, hogy az túl hosszú idő. úgyhogy kimentem a piacra, és nem találod ki mit vettem... igen gombát szegfűgombát meg nyárfa érdestinórut, amit már ki is tettem száradni a napra, mert árnyékban csak megromlik, tapasztalatom szerint. gombász barátom szerint is kibír egy napot a napon, a végét meg majd szellős helyen befejezem.
no szóval, van gomba, van rizs, van virsli... tehát gombás-virslis rizs (rizottó?) lesz. remélem a gombák is megfőnek addig, míg a rizs, mert mint jó vegyész, a "one pot" reakciókat szeretem, mindent bele, és hadd menjen. a végeredményről beszámolok.
természetesen ezt nem egész hétre terveztem, a gomba miatt 2 napnál tovább nem is lehet eltartani. majd kedd este még főzök valamit. lehet, hogy pont lecsót. abba ínyencség gyanánt jó a gomba, csak úgy hamar megunja az ember.
a lecsót is nagyon szeretem, lehet, hogy az is lesz a héten. van a fagyóban töltött káposzta is, de ahoz valahogy nincs húzalmam.
ilyen csirkecombot szoktam én is csinálni, nagyon szeretem. csülökkel is nagyon finom.
mod (9:42): kész is. nem azért, hogy magamat dícsérjem (nem a francot ) megint jól sikerült.
pontos recept most sincs, de imho nem is kell mindig mindent grammozni.
- egy fél marék szárított szegfűgombát beáztattam kb. 3dl hideg vízben. fél óra elég neki, elég gyorsan felszívja és megpuhul.
- egy közepes nyárfa érdestinórut megmostam, kb. 1-2cm-es kockákra vágram, a tönkjét keresztbe elhasítottam, és azt is felkockáztam.
- kevés olajon éppcsakhogy megfuttattam (nem pirítottam!) 2 csésze megmosott rizset, és közben hozzáadtam a gombákat.
- mikor nagyjából átmelegedett, felöntöttem 4 csésze melegvízzel, adtam hozzá 2 húsleveskockát meg néhány felszeletelt sajtlit, nem vagyok én vegetariánus
- addig főztem közepes lángon, míg a levét el nem főtte, és a rizs meg nem puhult. persze közben kóstolgattam. igény esetén lehet sózni, én nagyon sótlanul eszek.mindjárt telefonálok 2 kollégámnak, hogy ne hozzon holnap kaját, mert szép nagy adag lett, sokáig nem áll el.
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1365 üzenetére
Talán egy fincsi lecsós szelet? Vagy csak lecsó? Igaz! Ha tojással szereted és virslivel, azt ajánlatos a melegítésnél hozzátenni.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1365 üzenetére
Szia!
Péntekig? Háááát! Az elég hosszú idő ilyen melegben!
Valami jó kis fokhagymás oldalas vagy mustáros tarja? Netán sült csirkecomb? Nem láttad Fekete Laci tepsis sült marha húsiját? / Pénteken ismételték a "hal a tortán-t" vagyis egész héten, de Laci pénteken főzött / Én szoktam úgy lesütni csirke combot, hogy jól befűszerezem, teszek alá valami zsiradékot, fehérbort hogy abban párolódjon, lehet tenni rá fokhagymát, vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vagy akár gombát is karikára vágva és a köretet is elkészítem vele, mert a tetejére karikázott burgonyát teszek.Alufólia alatt párolom kb:50-60 percig majd addig sütöm, míg megpirul a teteje. Fincsó hami!„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
tudtok valami olyan kaját mondani, amit ha ma megfőzök, pénteken is jó lesz? nem igazán lesz kedvem főzőcskézni a héten, pedig nincs kajám.
ha ilyen nincs, akkor vagy keresek helyet a fagyasztóban (necces lesz), vagy mégiscsak főzök valami gyorsat valamelyik este. pl. virslis rizset.
ma megpróbálom magam rávenni a krumplis galuskára, azt már rég ettem, pedig nagyon szeretem.
-
Timocicu
senior tag
Nálunk mostanában ez a nagy kedvenc és nagyon gyorsan el lehet készíteni!
Cukkinis,padlizsános, paradicsomos tészta
Hozzávalók:
-2db közepes padlizsán
-3db közepes cukkini
-1fej fokhagyma
-2dz hámozott paradicsom vagy 6szem friss paradicsom meghámozva
-3-4dl paradicsomlé
-1csg masni vagy penne tészta vagy ki milyet szeret
-pici cukor
-só
-borsNagy serpenyőbe kb 1-1,5dl olajat teszünk, összekockázzuk a cukkinit és a padlizsánt, ezeket kicsit átpirítjuk, hogy legyen némi színe. Fokhagymát vékony karikákra vágjuk és kicsit átforgatjuk a zöldségekkel. Úgy jó,ha nincs szétfőve a zöldség és még harapható. Hozzáadjuk az felkockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és teszünk bele némi cukrot. Pár percig még összerottyantjuk, hozzá keverjük a kifőtt tésztát és sajttal megszórva tálaljuk.
Ha gondoljátok próbáljátok ki! Nagyon fincsó! Ajánlom a sózást, borsozást a főzés vége felé megejteni, különben a zöldségek sok levet eresztenek. De jó szaftos legyen a mártás, mert a tészta is jócskán beszívja. Így még másnap, felmelegítve sincs kiszáradva a tészta!
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
7
addikt
A segítségeteket szeretném kérni:
a kedvesemnek tervezek valami gluténmentes finomságot sütni (van itthon gluténmentes Coelipan liszt), de még nem tudom, mi is legyen az. Valamiféle puha, finom aprósüteményre gondoltam, akár meggyel is a közepén, de nem tudok semmi olyan receptet, ami garantáltan jó eredményt hoz gluténmentes liszttel.Egyedüli kritérium, hogy ne legyen benne olyan összetevő, ami glutént tartalmaz (elsősorban gabonafélék, mint például búza, árpa, rozs).
Várom az ötleteket, recepteket!
(ne aggódjatok, ha nem tudjátok mindenről, tartalmaz-e glutént, én nagyjából tisztában vagyok vele, és tudok alternatívát keresni, ha olyan az összetevő)
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
-
ngabor2
nagyúr
"főzzünk valamit gyorsan holnapra, esetleg holnaputánra" projekt végrehajtva.
van itthon spagetti, vettem egy bolognai szószt (globus, gombás, ahoz nem kell hús), meg egy polipkonzervet, ha nyúl, hát legyen szőrös, vagy mi
asszem innentől kezdve egyszerű kitalálni: tészta megfőz, konzervek összekeverve, megy rá. nem is lett rossz, holnap nem fogok éhezni
-
ngabor2
nagyúr
válasz brownus #1354 üzenetére
én brokkoliból fasírtot szoktam csinálni: megfőzöm, vagy párolom puhára, apróra vágom, 1-2 tojás, annyi liszt és/vagy zsemlemorzsa, hogy formázható legyen, és kevés olajban kisütöm. azért ilyen "nagyjából" a recept, mert nem lehet 2x egymás után ugyan úgy megcsinálni, de mindenhogy nagyon ízlik. egy kis tartárral a rizs jó köret hozzá.
-
brownus
veterán
MINDENKI A VENDÉGEM (nyálcsorgatós szmájli)
egyél-igyál míg fér beléd (bal klikk és mozgasd az egered)
[ Szerkesztve ]
-
Lejszi
senior tag
válasz philoxenia #1350 üzenetére
koszi
-
philoxenia
MODERÁTOR
Fölteszed főni a zöldbabot, kevés vízben fedő alatt, mennyiségtől függően két-három babérlevél, egy-két fej vöröshagyma, fél-egy fej fokhagyma társaságában, ezeket mielőtt szétfőnének , azaz még berántás előtt ki kell venni. Mennyiségtől függően pár leveskockát érdemes használni só helyett, legjobb a marhahúsleveskocka. Ha már majdnem megfőtt rántást csinálsz /Jobb, mint habarva/ amit a tejföllel keversz össze, ha megpirult /csak kissé/ a liszt, utána a tejfölös mártást belefőzöd a főzelékbe.
A lisztmennyiség ne legyen sok, mert akkor rántásízű lesz az egész. Pirospaprikát én nem szoktam beletenni, de édesanyám pl. igen.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Lejszi
senior tag
Szoval egy finom hazi zoldbabfozelek recepjere lennek kivancsi. Nagy fozo tudasu emberek bombazzatok A-tol Z-ig
-
NoLF
veterán
rakott cukkini á la nolf
végy 2 nagyobb cukkinit
kb fél kiló csirkemellfilét (csíkokra vágva)
olajat, tejfölt, sajtot, hagymát, fűszereket (só, bors, bazsalikom)
rizst (lehet barna is!)cukkinit felszeleteled, megsózod, hagyod levet ereszteni, a levet később leöntöd róla, fűszerezed
közben oliván lepirítod a hagymát, beletöffented a csirkemellcsíkokat, kifehéríted jól
megfűszerezed, s tejföllel v főzőtejszínnel fellocsolod, rotyogtatod.
tűzálló tálba letolsz egy adag rizst (persze már kifőzött rizs) aztán egy adag csirkecuccot, elteríted, aztán jön rá egy sor cukkini, ugyanezt még egyszer (v 2x) a végén még egy kis tejföllel megkened, a tetejére sajtot reszelsz, zsupsz be a sütőbe negyed órácskára-húsz percre és voilá!laktató, nem drága, és fini!
finom friss, savas fehérbort/fröccsöt tolsz hozzá, és egészségeseket böfögsz a végén.
jó étvágyat!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
brownus
veterán
Tegnap egy laza után elkapott az ihlet és új receptet kreáltam
elkészítési idő kábé 1óra, gyorsan megvan (a zöldség, és a hús felvágásával, előkészületekkel együtt)Hozzávalók:
1 db. csirkemell (amit vékony csíkokra vágunk)
2 db. közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
1. girizd fokhagyma
100 grammos teavaj fele
enyhén füstölt szalonna, kb. 50gramm! nagyon kevés kell! csak az íze, a hangulata miatt
1 kisdoboz tejföl
4 cl tej
5 cl száraz fehér bor
1 teáskanál mustár
só, őrölt vegyes bors és fekete bors
friss 4-5 levél bazsalikom
köret:
2,5 dl hajdina
1 db sárgarépa
1 tk. olajElkészítés;
A szalonnából kisütjük a zsírt, beletesszük a teavajat és a felaprózott hagymát, üvegesre sütjük majd mehet bele a hús is, a kis kockákra vágott fokhagymát a hússal egy időben tegyük bele. Megfűszerezzük. A húst megkapatjuk, majd kis lángon rotyoghat a tűz felett, pár perc elteltével hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és a mustárt. Főzzük 15-20 percig. Egyébként nem nézem az időt, szeretek belenyalakodni és ha kész akkor kész. A vége felé hozzáöntjük a bort, és beleszórjuk a friss összevágott bazsalikomot. (A bornak elég pár perc.)Köretnek a hajdinát* mossuk meg alaposan, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a sárgarépát, majd a hajdinát is (lehet látni, hogy szétpattogzik, ha már szagoljuk a pörkölt illatot akkor öntsük rá a vizet, ami a hajdina 2x mennyisége, most fél liter. Kábé 20 perc kell neki, az összes víznek el kell főnie.
* - a hajdinát csöpögtessük le! hogy könnyebb legyen megpirítani
Egésségetkre![ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hello
lecsóhoz kell víz? :-)
rizses lecsóhoz?
előre is köszio, és bocsánat a hevenyészett post-ért
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
babacsillag
csendes tag
Kuldok nektek innen Irorszagbol egy igazi ir sajttorta receptet:
Hozzavalok: 600g omlesztett sajt
4 tojas
200g kristaly cukor
1 teaskanal kukorica liszt
1csomag keksz
5 csomag vanilias cukor / vagy 1 szal vanilia rud
300g vaj
Daralt kekszet ossze kell keverni a vajjal, ez megy a kivajazott torta forma aljara. Vastagsaga izlestol fuggoen 2-5 cm lehet. A tojas feherjebe megy a kukorica liszt, ezt fel kell verni habosra (mar amennyire lehet). Az osszes tobbi hozzavalot a sargajaval keverjuk el csomo mentesre. Hozza adjuk a felvert tojas habot, raontjuk a kekszre es 210 fokos sutoben (elomelegitett) fel oraig sutjuk, illetve addig, ameddig barna nem lesz a teteje. Meg kell varni, amig teljesen kihul, majd 1 orara hutobe tesszuk. Ezutan fogyaszthato.Az eredeti recept Breton galette biscuitot ir, en mindig tea keksszel keszitem. A sajt Philadelphia, de barmilyen omlesztett sajt megteszi. A fenti a sima valtozat, de van gyumolcsos valtozat is, ami ezerszer finomabb.Probaltam erdei gyumolcsokkel, eperrel es malnalval is. A kiwis nekem nem izlett, de batrak kiprobalhatjak. Es a tetejere is teszek gyumolcsot, szebb es finomabb is.
Teljesen kezdoknek is ajanlom, ez az a fajta suti, amit el sem lehet rontani. Ha teljesen kihult, csak akkor lehet felvagni, mert a sajt meg folyik a kozepen.
Jo etvagyat!
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
ejj, ez nagyon betalált kolbászos lecsó, de tettem bele egy kis csiperkét meg szegfűgombát... aztán ütöttem rá pár tojást, hogy teljes legyen mintha dió lenne benne, nagyon finom, még egy órával utána is érzem ezt a kellemes ízt.
-
werszomjas
addikt
naháát, dejóó topicra leltem itt a PH-n
mostmar ha megéhezek eztfogom olvasgatni és megcsinalni amit leírtok
üdv
-
ngabor2
nagyúr
válasz szilu84 #1337 üzenetére
rét, vagy kaszáló kellene, a szegfűgomba ott terem. de nem mindenhol. otthol (acsádon) egy igen kis helyet találtam eddig, ahol úgy-ahogy lehet találni, pedig jó nagy területet bejártam. azt tudom, hogy kabán vannak jófajta termőterületek.
a gombász topikban is felmerült (vagy még nem?), hogy jó volna valami gombász térkép. monnyuk igen nehezen jönne össze, mert a piacozók okkal féltik a termőterületeket az idegenektől. nem is csodálom, 4000ft/kg ár mellett van is mit.
-
ngabor2
nagyúr
válasz szilu84 #1335 üzenetére
zsenge 2 óra és hozzávalók kérdése hajrá!
amúgy durva belegondolni, hogy ebben a kajában nem is a hús (mivel saját tenyészés) volt a legdrágább, hanem a 4000ft/kg árú szegfűgomba. ez van, ha az ember nem ismer a környéken lelőhelyet. pedig biztos, hogy van, ha tudnék róla, rendszeresen dézsmálnám...
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
újabb támadás az ízlelőbimbók"ellen": szegfűgombás csülökpörkölt.
képeket nem készítek, mert nincs itthon a masinéria.
hozzávalók:
1 csülök (mázsára passz, nem mértem meg)
5 fej vöröshagyma (kb. 70dkg)
1 fej fokhagyma
20dkg szegfűgomba
25dkg csiperke
3-4 kis paradicsom
2-3 paprika
fűszerek: delikát, pirospaprika, friss rozmaringegy szép nagy csülköt kicsontozok, de csak úgy hozzá nem értő módon, hogy a csonton maradjon hús. a levágott dolgokat kiskockákba aprítom.
5 nagy fej hagymát apróra vágok, kevés olajon üvegesre pirítom. kb. 1 evőkanálnyi pirospaprikát szórok rá, elkeverem, majd hideg vízzel felöntöm, 1-2 kanál delikátot adok hozzá. beleteszem a csülköt, annyi vizet adok még hozzá, hogy ellepje. közepes lángon főzöm, közben van idő a többit megcsinálni (30-40 percig szinte rá se kell nézni).a szegfűgombát leöblítem a homoktól, a csiperkét megmosom és felszeletelem.
a paprikás és a hagymát apró kockákra vágom (óriási segítség egy valóban éles kés), beleteszem. egy kis frissen tört színesborsot teszek hozzá, meg mivel nagyon figyelt rám, ezért 2 babérlevél is belekerült. el nem rontja...
újabb fél óra múlva belekerül a gomba. lehet, hogy kicsit hamar, mert fél óra múlva kóstolva a hús még bőő ven főhet. no mindegy, ez van. viszont a szaft nagyon finom, minden íz kellemesen benne van.
no, ami miatt a csontot is beletettem: kitűnő indikátor. ha a végeiről lefő az inas rész, akkor biztos, hogy meg van az egész főve. nomeg az se utolsó, hogy épp ez adja meg az állagát, kifő belőle a zselatin. a szárkapocscsont már elengedte a lábszárcsontot, tehát célegyenes a krumplit is odatettem főni.
12.00: kész nagyon finom lett, bár túl korán került bele a rozmaring és a gomba. ennek ellenére nem sokat veszítettek az ízükből. a krumpli is megfőtt, úgyhogy jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz Integra #1331 üzenetére
Idén az epertermésünk elég gyatra lett. Viszont a szomszédból kaptunk. Nálunk nem jut a lekvárba, mert hamar felfaljuk.
Most a cseresznye érik, de még megérni is alig van ideje olyan hamar "lelegelik" a gyerekek.A lecsóm kellően pikáns lett. Volt benne egy darabka erős paprika, és csípős lett. Ez persze már rám marad, mert így senki nem eszi meg a családban.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Integra
titán
válasz ladybug #1330 üzenetére
ááááá, a klasszikus
főtt krumpli, gázon pirított szalonna saját zsírjában, enyhén csípős kolbász, keménytojgli, tejfől, só, 3 emeletesés még megcsinátunk 6 kg eperlekvárt is, isteni lett
találtam igazi magyar epret a 7es úton a tárknok táblánál!![ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
ladybug
őstag
válasz Integra #1329 üzenetére
Te vagy a király Integra, te vagy.
Rakott krumpli szokásos módon vagy valami más receptúra szerint?
Holnap még nem tudom, mit főzzek. Lecsó régen volt, lehet azt készítek.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz ngabor2 #1327 üzenetére
Végigolvastam, hogy mit vitézkedtél... Jól hangzik, és egészen biztos, hogy jó is lett a kotyvasztás eredménye..
Reméljük, hogy felkelsz a sziesztóból, bár a gombák egy gyorsabban ható méreggel vanna felszerelve, így jók az esélyeid..
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1326 üzenetére
élek, és finom is volt. amúgy először főztem saját szedésű (vadon termő) gombából. a termesztett, és saját szedésű gomba az más téma.
a cuccnak volt egy enyhe dióíze, nagyon kellemes. önmagában nem egy tolakodó íz, de hosszan tartó, és kellemes ízek sora. a lecsós alapot ki lehetett érezni, de nem nyomott el semmit, szerencsére. csak engem, úgyhogy asszem megejtek egy délutáni sziesztát
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1325 üzenetére
Kedves egészségedre!
Jelentkezz később,hogy minden rendben van-e Veled!Bátor vagy ! Gondolom nem először főzöl a saját szedésből,de akkor is bátor vagy!
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1324 üzenetére
valóban fimon lett nem a szokványos gombapaprikás íz, hanem kicsit meg van bolondítva. nem mertem bele sok rozmaringot tenni, bár még egy kicsit elbírt volna. mindegy, ez így maradt, el fog fogyni.
feltéve, ha jól szedtem/válogattam át a gombát, és nem került bele valami mérgező darab (a szegfűgombát azért még megismerem, remélem )
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1323 üzenetére
Nem hinném,hogy egy kis lecsós alap elszúrná.Egy csirke,sertés vagy akár marha pöri is sokkal fincsóbb tőle.A rozmaring pedig megy a gombához. Szerintem tuti lesz!
A sótlan még mindig jobb,mintha sós lenne! Sótlanon könnyebben lehet segíteni,na de a sóson ...... ?
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1322 üzenetére
a tejfölös gombapaprikás tényleg finom, de egy kis lecsó, meg a rozmaring vajon merre tolja el?
amúgy most megkóstoltam, nem rossz, de olyat mondtam, amit igen ritkán hallanak tőlem: sótlan képes vagyok a lecsót, meg a rántottát is egy szem só nélkül megcsinálni és megenni.
-
Timocicu
senior tag
válasz ngabor2 #1321 üzenetére
Nem hinném,hogy rossz lesz.Tejfölös gombapaprikás galuskával! Ez fincsi!
Én vadast készítek nyuszkóból,zsemlegombóccal
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
ngabor2
nagyúr
no, ez most vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz...
2 fej hagymát apróra vágva kis olajon megpirítottam, kevés delikát rá, kb. 1 kiskanál pirospaprikát rátettem, felöntöttem kb. 1 dl vízzel, beletettem 2 paprikát és 2 paradicsomot vékony szeletekre vágva. 70dkg vegyes gombát (csiperke, vargánya, szegfű) összeaprítottam (a szegfűt nem, az nem nagy), beletettem a lébe, és együtt fő. tettem bele egy kis rozmaringot is, mert hirtelen ez volt az egyetlen elérhető zöldfűszer (az udvaron nő). még teszek bele egy tejfölt, ha megfő. aztán megkóstolom, ha ehető, akkor főzök mellé galuskát.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz Don Vittorio #1319 üzenetére
..ha ritkán megeszem, akkor is csak a kevert verziót...
A fehér, zacskós, szétázott...etc. elveszi az életkedvemet is, ha rágondolok...
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1318 üzenetére
Ú, pedig milyen jó rizseket lehet csinálni!
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
alkonyfeny
csendes tag
Itt gomba lett rántva, kis tartárral és fűszeres burgonyával ( nem vagyok nagyon rizs párti). Edzés előtt egészen jó volt...
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1316 üzenetére
Megfutamodtam: kínai gyorsbüfé.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Finom volt.
Még mára ki kell valamit gondolnom.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Thrawn
félisten
válasz Don Vittorio #1314 üzenetére
Énénén!
A legutóbbi alkalommal mikor csináltam, jól elcsesztem a galuskátDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1313 üzenetére
Ki szavaz arra, hogy ma sztrapacska legyen a kaja?
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1312 üzenetére
Elfogyott.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz talmida #1310 üzenetére
Igen, fejlődött a tudomány... ennek köszönhetően mindenről el tudnak olyan dolgot mondani, hogy miért is nem jó... és annak természetsen az ellenkezőjét is...olyan, mint a Statisztika.
A kedvencem az, amikor azzal tömik az emberek fejét, hogy "A XY csoki-diétával fogyott sok-sok kilót!" - persze igaz lehete, ha egy nap egy táblát evett, de mást nem. Akkor biztos, hogy fogyni fog+fél év és többet csokira sem néz!
Lassan főzni kellene valamit, hogy legyen a bendőmben... mert enni ugye este kell...
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
talmida
Közösségépítő
válasz alkonyfeny #1302 üzenetére
"Ma már, szinte mindenre azt mondják, hogy veszélyes"
Ja ez is igaz , de az is lehet, hogy időközben a tudomány is fejlődött valamelyest , és amíg régen nem tudtak annyi veszélyforrásokról annyit, addig ma már több mindent ki lehet mutatni.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
válasz ngabor2 #1299 üzenetére
Köszi a szakmai hozzászólást!
De az is igaz, hogy nem csak az veszélyes, aminek azonnal észrevehető káros hatása van ....mert pl a mértéktelen alkoholizálás sem okoz azonnali rákot vagy súlyos máj elváltozást,... csak évek múltán.
A béka-ölő kísérletet is -gondolom- mindenki ismeri... hasonló igaz az emberre is. Vannak olyan anyagok (sőt "egyszerű" rossz szokások is), amik lassan ölnek, ún silent killer-ek.
IN GOD WE TRUST!
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz Don Vittorio #1307 üzenetére
Az a legborzasztóbb...
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Don Vittorio
őstag
Na jó, akkor most mosogatok...
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1305 üzenetére
Az is lehet, hogy a Te sütőd nagyobb kakaót ad, mint az enyém.
A lávakövest mindenképp próbáld. Az király.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz Don Vittorio #1304 üzenetére
Pont tegnap volt steak, így büszkén állíthatom, hogy átsűlt rendesen... persze a rendesen bepácolt dolgok könnyebben sűlnek.
A lávalöves-vaslapos megoldást nem próbáltam... lehet, hogy az lesz a következő?Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1302 üzenetére
Jó is az, csak az átsütéshez nem elég, ahogy én tapasztaltam...
A lávaköves sütő viszont egy kis vaslappal már igen. Pl szűzpecsenye vagy steak-pogácsa simán megsüthető vele.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Hurrá!
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz talmida #1298 üzenetére
Ma már, szinte mindenre azt mondják, hogy veszélyes és ezt meg azt okoz... de hát valamiben meg kell halni.
Amúgy, én mostanában raklett grillen csinálok mindent.. jó a levest nem...
Elégedett vagyok, mert alig adok vagy szinte nem is kell semmilyen zsiradékot hozzáadni az elkészítendő ételhez.
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest