- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
csirkemano
csendes tag
Paradicsomleves kicsit másképp
1 kisebb fej vöröshagymát finomra vágok, kevés olajon megfonnyasztom. Hozzáreszelek 2 gerezd fokhagymát, pár pillanatog kavargatom, míg illatozni kezd. Ekkor hozzáteszek 2 kis konzerv paradicsomot (sűrítményt), rövid ideig még kutyulom, aztán megszórom 1 evőkanál liszttel és felöntöm vízzel (kb 1 l). Felforralom, fűszerezem sóval, borssal és bazsalikommal. Ha van otthon, akkor parmezánsajtot is reszelek bele. A legvégén 2 dl tejszínnel dúsítom.
Ha van kedvem, pici orsótésztát főzök ki hozzá. -
maniac
senior tag
Szezámmagos csirke receptjét nem tudja valaki véletlenül?
Tudjátok az a mézes mázas gombóc cucc szezámmaggal megszórva. Isteni.
Ja, kínai kaja -
csirkemano
csendes tag
Ma próbáltam ki:
Végy egy adag húsos szalonnát, vágd kisebb kockákra, egy fazékban pirítsd meg kissé. Adj hozzá egy fej apróra vágott hagymát, fonnyaszd üvegesre. Öntsd fel 1 liter húslevessel (kockából is jó), dobj bele 350g átmosott, összevágott savanyúkáposztát, és főzd puhára. Én még öntöttem hozzá vizet is. Fűszerek: só bors, ízlés szerint tehető bele fokhagyma és rozmaring. A végén kevés tejszínnel dúsítsd. Fenséges! -
csirkemano
csendes tag
Spegettiöntet, ami volt otthon
kevés (kb 5 dkg) vajat megolvasztottam, egy marék durvára tört diót hozzátettem, kavargattam, míg jó illata lett (3 perc?), aztán felöntöttem 2 dl tejszínnel, belereszeltem 1 fokhagymát, tettem bele 2 evőkanál mézet, meg egy vagon reszelt sajtot. Összeforraltam, spagettire rá, kész! Lehet, hogy nem hiszed el, de finom lett! -
ladybug
őstag
Karácsonyi menü:
24.ebéd: tejszínes-barackos csirkemell rizzsel
vacsora: töltött káposzta
25.ebéd: aszaltgyümölcsös, sült pulykacomb krumplival
26. ebéd: sajtos-tejfölös tengeri halfilé rizzsel, krumplival -
ladybug
őstag
Ma mézes-fehérboros-tejszínes pulykát készítettem.
A pulykát apró darabokra vágom, olívaolajon megpirítom kicsit, csorgatok rá mézet (2-3 ek), majd felengedem kis (1dl) fehérborral. Sózom, borsozom. Ha puhára párolódott felengedem tejszínnel, és tálalom is. Rizssel nagyon finom. -
cornfake
aktív tag
nu,csak egy tipp.ugye ha salit csinalsz akkor piritasz hozza kis pipimellet,v pulykat..
en ugy csinaltam tegnap,hogy olivaolajon megdinszteltem a hagymat,meg egy kis fokhagymat,es melletettem egy fel avokadot...majd a husit ra es zutty,a szokasos modon..a husit a szokasosnal jobbam megsozod,borsozod,megszorod orolt szerecsendioval,es egy kis orolt chilivel. -
tiv61us
őstag
nekem is van tuti receptem,
telleg isteni
chilis bab marhahussal
leveszed a doboz tetejerol a muanyag fedelet
aztan felteped az aluminiumboritast
visszarakod a muanyagot
3 perc micro
fel percig allni hagyod
fantasztiko -
padee
tag
most ettem turogombocot, sok sok tejfollel es porcukorral
nyam. -
ipgirl
tag
Narancsos-fahéjas süti:
Piskótatésztát csinálunk, de teszünk bele kakaót, fahéjat és vaníliás cukrot, valamint reszelt narancshéjat.
A narancsot apró szeletekre vágjuk, beletesszük a tésztába, és megsütjük. Nagyon finom -
padee
tag
vmi megmordult....
egyébként miből mennyit?
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Azért lájtos, mert hígabbra csinálom, mint az eredetit, és nem teszek bele annyi fűszert.
Úgy készül, hogy a margarint megolvasztasz. Teszel bele lisztet, és felengeded tejjel. Csomómentesre kell keverni. Beleütsz 1 tojást miután levetted a tűzről, és alaposan elkevered. Sózod, borsozod, pici szerencsendió kell még. Aztán keversz bele kis reszelt sajtot, és tejfölt. Kész is van. Lehet mártogatni bele a tócsnit. (Ja, a tócsniba sokszor hagymát is reszelek.)
Rakott ételek tetejére is ezt szoktam tenni. Sok sajttal. -
padee
tag
nem tudom, ti mennyire szeretitek a tocsit, de en nagyon.
egy nagyon egyszeru elkeszitesi modja, de allati finom, nyaron, partikon ipari mennyisegben gyartottam.40-50db/este
Hozzavalok:
2kg nagy kumpi
Nagy pohar tejfol(fel liter)
Megegy pohar tejfol.
Keves liszt(kb 8EK, de lehet kevesebb is)
2 tojas, Fél EK Só
Olaj
A kumpit pucolas utan sajtreszelovel le kell reszelni, piszkos munka de megeri.
Majd hozzaadni a 2 tojast, a nagy pohar felet legalabb. a 8EK lisztet es a sot, majd
jo alaposan el kell keverni, picitt allni hagyni, hogy engedjen ki egy kis levet, amit le kell onteni rola(en nem szoktam, de ugy nehezebb is sutni)
Serpenyobe teszunk annyit, hogy teljesen lefedje a serpenyo aljat, de elotte a serpenyobe ontsunk, keves olajat, epphogy csak tocsogjon a massza benne, de ne lepje el.
hagyjuk sulni kis langon addig amig nem kezd osszeallni egy picit, nehany perc utan
ala kell nyulni, hogy ne ragadjon le, es h. ala is tudjon folyni az olaj,
Ha az alja kezd pirulni, akkor meg kell forditani nagyon ovatosan, mert eleg szakados,
erdemes ket kessel csinalni, vagy forditoval es kessel. (Ha kisebbeket csinalsz konnyebb forditani). Miutan a masik fele is megprirult egy picit, tenyleg csak egy picit.(Egy a jo ha nehol piros nehol meg sargas-feheres)--> Ez fontos mert ha nagyon megpriul akkor nem olyan finom.
Egy serpenyovel kb 10 perc alatt van meg 2-3db 25 cm atmeroju tocsi.
en 4 serpenyovel szoktam csinalni nagyobb mennyisegnel, mert annyira nem kell rajuk figyelni.
Ha kesz van, be lehet kenni oket kozv. fogyasztas elott tejlföllel. (Jó vastagon),
esetleg sajtal.
A sör nagyon jól esik hozzá.
A masszahoz lehet meg tenni egyeb zoldségeket is, de en naturan, tejfolosen sztem a legjobban. -
ladybug
őstag
Tejszínes-ananászos csirkemell
Hozzávalók: 3 filézett csirkemell, 1 fej hagyma, 1doboz kockázott ananászkonzerv, csirka fűszersó, 2 dl tejszín, só.
A hagymát nagyon apróra összevágom, vagy lereszelem. 1 ek olajon megdinsztelem, majd ráteszem a csíkokra vágott csirkemellet. Párolom 15 percig, majd megszórom fűszersóval (pennyben kapható, piros tasakos), és ráöntök egy kis ananászlét. 5 percet párolom, és hozzáöntöm a lecsöpögtetett ananászkockákat. Párolom még 5 percig. Végül felöntöm tejszínnel. Addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik, majd leveszem a tűzről, és már lehet is enni párolt rizzsel. -
brownus
veterán
válasz
Kalandor #370 üzenetére
megvan!
Fontos tudni!
A tálat használat előtt vízbe kell áztatni, hogy később az edény falából a víz fokozatosan tudjon elpárologni – így a benne készülő étel nem szárad ki. Minél hosszabb a sütési idő, annál több ideig áztassuk!
Sütéskor sosem előmelegített hanem hideg sütőbe kell tenni a cserépedényt, majd lassan, fokozatosan felmelegíteni.
[Szerkesztve]
csak először fura linkeket dobott ki a gogli
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Ma megint kotyvasztottam. Ezt imádom a legjobban, mert teljesen kreatívnak lehetek.
Szóval a neve: Krumplis rakott hal.
Hozzávalók(2 felnőtt személyre + 1 gyermekre):
6-7 nagyobb szem krumpli
3 fej gomba
3 szál újhagyma
olívaolaj
3-4 szelet tengeri halfilé
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
kakkukfű, majoranna, só, fehér bors
A krumplit megpucolom, felkarikázom, és az olívaolajjal kikent tepsibe teszem. Rákarikázom az újhagymát, rászeletelem a gombát, és megfűszerezem.
Alufóliával letakarom a tepsit, és 20 percre beteszem sülni. Ezután kiveszem, és ráteszem a halat, amit megsózok, megfűszerezek és megszórok fokhagymával. 20 percre megint visszatolom, majd reszelt sajttal összekevert tejföllel leöntöm, és még 10 percet sütöm.
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
köszi,
annyit találtam én is róla, hogy régen alu edényben forralták a tejet, főzni nem jó benne mert az alu mérgező.
''Edények
Igaz, manapság már kevesen használnak alumíniumból készült edényeket, de ha mégis akadnak néhányan, azoknak elmondjuk: az alumínium főzés közben beszivároghat az ételbe! Védje egészségét, figyeljen arra, milyen eszközöket használ sütéshez-főzéshez! Olvassa el a termékek dobozán található, az összetevőket is tartalmazó felsorolást. A jó választások között szerepel az üvegből, öntött vasból, 100%-osan rozsdamentes acélból, porcelánból illetve terracottából készült edények tárháza. Azok az alumínium edények, melyek rozsdamentes acéllal vannak bevonva, szintén biztonságosak. A megmaradt ételek tároláshoz használjon üvegtálakat.'' -
ladybug
őstag
Vajas-sajtos pogácsa
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 egész tojás+ 1 sárgája, 2 dl tejföl, só, egy kk cukor
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, majd összekeverem a többi hozávalóval. Kb 2 órát pihentetem, kelesztem, majd kinyújtom ujjnyi vastagra, és pogácsákat szaggatok belőle. Előmelegített sütőbe teszem, a maradék tojásfehérjével megkenem a tetejét, szórok rá kis sajtot, és kb 20 perc alatt pirosra sütöm. -
Thulcandra
senior tag
Rakott krumpli másképp:
Pontos adatmennyiséget nem írok, attól függ mekkora lábosban, tepsiben készítjük, úgyhogy szemmérték hajrá.
Ami kell: krumpli, tojás, darált hús (sertés, csirke, nyúl is jó!), hagyma, sajt (lehetőleg füstölt), tejföl, fűszerek: só, bors, majoranna, pirospaprika, őrölt kömény
Krumplit meghámozzuk, megfőzzük egészben
Tojást is keményre főzzük
Miközben ez fől, a hagymát apróra vágva olajon üvegesre pirítjuk, belerakjuk a darált húst, megsózzuk, mikor megfehéredett, rárakjuk a pirospaprikát és a többi fűszert ízlés szerint, hamar átkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Hagyjuk párolódni, majd mikor a víz elpárolgott, kicsit lepirítjuk, ezután egy pici vizet nem árt még ráönteni, hogy legyen szaft.
Miután a krumpli megfőtt, le kell reszelni nagyjukú reszelőn, és ugyan ezen a sajtot is. A tojásokat felkarikázni (miután megszabadítottuk a héjától persze).
A sütésre kiválasztott tepsit/lábost kikenjük olajjal, az aljára rakunk egy réteg reszelt krumplit, megsózzuk, meglocsoljuk a hús szaftjának a felével, s ráterítjük a húst, erre ráterítjük a karikázott tojást, majd a maradék krumplit, amit megsózunk, meglocsoljuk a maradék szafttal. Megkenjük tejföllel, s rászórjuk a reszelt sajtot egyenletesen.
Előmelegített sütőben 180-200 °C -on rápirítjkuk a sajtot, és kész!
Káposztasalátával is nagyon finom!
Bocs, hogy ilyen bonyolultan írtam le, nameg kicsit sok pepecs van vele, de eddig bárkinek csináltam, mindenkinek ízlett nagyon! -
rdi
veterán
válasz
csirkemano #361 üzenetére
Ez nagyon finom étel, csak én egy világos besamellel csinálom, abab megy a tojás és a reszelt sajt. Ja és középre szoktam füstöltsajt szeleteket tenni. pusz fűszer a szerecsendio (óvatosan!) belereszelve a besamelve meg mustár és a fehér bors szintén
-
tildy
nagyúr
válasz
csirkemano #361 üzenetére
Hát ez nálam abszolút nem hasonílt rakott krumplira.. oké van benne tojás, meg kolbi , meg tejföl is... de a tojszli nem főttt, nem olyan réteges satöbbi... de egyszer azért kipróbálom így is
-
brownus
veterán
válasz
csirkemano #360 üzenetére
nem!
viszont sok malachúst eszel! ki fogom próbálni csak csirkével
Rakott krumpli turbó tempóban ezt a nevet Te adtad neki?
[Szerkesztve] -
csirkemano
csendes tag
Rakott krumpli turbó tempóban (4 adag)
4 nagy szem krumpli (kb 1 kg)
2+2 gerezd fokhagyma
1 tk puha vaj
1 ek zsemlemorzsa
10 dkg füstölt sajt
30 dkg fűszeres parasztkolbász
só, bors
fél tk pirospaprika
bő 2 dl tejszín
4 tojás
tálaláshoz tejföl
A meghámozott krumplikat fél centi vastag karikákra vágom, és 2 gerezd fokhagymával együtt vízben felteszem főni. A forrástól számított 8 percig főzöm.
A sütőt 220 fokra bekapcsolom. kivajazom, zsemlemorzsával megszórom egy 30x20cm-es sütőtál belsejét. Pépesre zúzom a másik két fokhagymát, a sajtot lereszelem, a kolbászt felkarikázom. A fokhagymapépet belekeverem a tejszínbe, fűszerezem, hozzáütöm a tojásokat. Kézi habverővel összecsapkodom, majd belekeverem a sajtot is.
A majdnem puha krumplit leszűröm, a fokhagymát kihalászom, majd hideg vizet engedek rá, hogy lehűljön. Azután lecsepegtetem, a krumplikarikákat beteszem a sütőtálba, meglocsolom a tojásos tejszínnel, rápottyantom a kolbászkarikákat, majd 10-12 percre betolom a forró sütőbe.
Tejföllel, nyáron kovászos ubival nagyon finom! -
csirkemano
csendes tag
Nem baj, ha hozom a kedvenc bevált receptjeimet? Ezek többnyire hamar megvannak, legalábbis 30-45 perc alatt biztosan...
-
csirkemano
csendes tag
Mézes-diós sertéskaraj (2 főre)
Megvallom, az eredeti recept másképp hangzott, én aszerint csináltam, mi volt itthon. Az eredmény jó lett, ezt írom le:
4 szelet sertéskaraj (kb 1 cm vastagok)
só, bors
1 ek olaj
5 dkg vaj
másfél dl tejszín (ennek hiányában ugyanennyi tej elkeverve 1 csapott ek étkezési keményítővel)
1 ek pezsgő
2 ek méz
1 marék dióbél durvára törve
A húst enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát bedörzsölöm sóval és borssal. Az olajjal vékonyan bekenem egy közepes serpenyő alját, felforrósítom, majd 1-1 perc alatt a húsok mindkét oldalát megkapatom. Mellédobom a vajat, közepesre veszem a lángot, és oldalanként 6-7 perc alatt megsütöm a hússzeleteket. Ha már nem jön ki belőle rózsaszín lé, kiveszem egy tányérra.
A visszamaradó szaft alatt feltekerem a lángot, beleöntöm a pezsgőt. Ez fröcsögni fog, ha abbamaradt a sistergés, beleöntöm a tejszínt (vagy keményítős tejet), a diót és a mézet. Kevergetve összeforralom, végül a kiszedett hús tetejére kanalazom a mártást.
Külön körítés nélkül is finom. -
csirkemano
csendes tag
Paradicsomszósz zöld tésztához
Hozzávalók 3 nagy adaghoz
színes, mutatós csavart tészta, legjobb a zöld színű
fél kg érett paradicsom
2 ek olivaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl zöldség/csirkelevesalap (kockából)
kis csokor friss bazsalikom (vagy 2 kk szárított)
1 ek paradicsomsűrítmény
tálaláshoz reszelt sajt
bors
A paradicsomokat összevágom kisebb darabokra.
Az olajat megforrósítom, beledobom a fokhagymát, de mielőtt megégne, lekapom a tűzről (pár pillanat). Hozzáadom a paradicsomdarabokat és a levesalapot. Takarékon, fedő nélkül 10 percig főzöm, ekkor belekeverem a paradicsomsűrítményt. Együtt főzöm további 5-10 percig. Az utolsó percben fűszerezem a borssal és a bazsalikommal. Botmixerrel lehet pépesíteni, ha túl darabos marad.
A tésztát a rajta levő útmutató szerint megfőzöm, majd a szósszal és reszelt sajttal meghintve tálalom.
Tipp: ha több szószt készítünk, fagyasztóban 3 hónapig tárolhatjuk! -
Melody
csendes tag
Még 1 szintén 1szerű:
Makaróni tészta
Tejföl
sajt
Tésztát kiföz, leszűr, kivajazott jénaiba beleöntjük, rendesen leöntjük tejföllel,
és jó sok sajtot reszelünk rá - ízlés szerint lehet még szalonnát is tenni hozzá, vagy a tejfölbe egy kis foghanymát!- majd fedő nélkül berakjuk a sütőbe.
Kb. 40 perc, és lehet enni! Nagyon finom!!!!! -
Melody
csendes tag
1xű kaja és nagyon fincsi:
Hozzávalók:
Csirke/pulykamell vagy sertés comb (én utobbit használom)
2 kis vagy 1 nagy doboz tejföl
Sajt
Só, Bors
Husit vékonyabb szeletekre vágjuk (tallérokra), jénait aljába olaj, annyi, hogy a husit épp ne lepje el.
Husiknak mind2 oldalát jól megsózzuk és megborsozzuk, így rakjuk az olajos jénaiba,
szépen egymás mellé (ne érjenek egymáshoz!)
A husik tetejére bőségesen teszünk tejfölt és reszelt sajtot, majd irány a sütő.
A sütés nem olyan gyors, nálam ált. 1 óra, de attól is függ, milyen vastagok a husik.
Köretnek mehet sültkrumpli, vagy rizs, de a legjobb, 2 bazinagy FRISS kenyérszelet közé vágni és lehet nyomni arcocskába!!! -
brownus
veterán
leírom (1ik) kedvenc szendvicsemet
-ikeában kapható lapos kenyér (vékony szeletek, aki még nem kóstolta elsőre kicsit más lesz, nem a mi íz világunk, de very gut!) , linket is akartam, amit később meg is teszek csak most hibát jelzett az ikea honlapja
-pár db. vékonyra szeletelt pácolt lazac
-kevés majonéz, mustár
-pár szelet füstölt sajt (trapista is jó, ki mit szeret)
-vaj
-1 db. főtt tojás
-asszem ennyi, nos a kenyér lapot megkenjül kevés vajjal*, rádobjuk a lazacot, a tojás szeleteket, amelyik oldalát ráhajtjuk a kenyérnek azt megkenjük a majonézzel/mustárral, rádobjuk a sajtot is, összehajtogatjuk és harap! húúúú, de éhes lettem bm
Jó étvágyat!
*csak ott kenjük meg vajjal, ahol a lazacot tesszük, ne csucsogjon a vajtól!!
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Hát főzni magam nem sokat főztem eddig, kevéske gyakorlatom van csak. Akartam én szakács lenni, de azt mondták a szüleim, hogy a férfi szakácsok mind b*zik. No én meg csak szakács akartam lenni, a második az annyira nem jött be.
Amúgy meg szeretem a főzőműsorokat. TvPaprika, Spektrumon is jók szoktak menni, Discoveryn meg van egy pasas, aki nagyon jó halételeket szokott főzni, ja és Laci bácsi rulla
Ha lenne saját kéróm, ahol senki sem gúnyol ki, akkor minden receptet elkészítenék ami a kezembe akad. -
rdi
veterán
Kovászleves (pékek előnyben):
hagyma , fokhagyma, gomba, sertés hús, füstölt csülök, szalonna, krumpli, majoranna (és szerintem tárkony is), kovász (rozs), só, bors.
A füstölt csülköt kuktában majdnem készrte főzöd, kicsintozod, felkockázod.
Hagyma egyik felét üvegesre pirítod a szalonnákból kiolvasztott zsírban. A szalonnákat félreteszed. Ezután beleforgatod a a kockára vágott húst, (pörkölöd) ezután vizzel, hogy ellepje felöntöd. Ekkor fűszerezted először.
Amikor a hús majdnem megpuhul, hozzáadod a füstölt húst, a krumplit, a gombát, fokhagymát, összefőzöd. Mindig éppen lepje el a víz.
A végén a kovásszal savanyítod.
A maradék szalonnát és hagymát felkockázod, és barnára pirítod (nem megégeted) és a leveshez adod.
Sózni ahogy te szereted.
(A rozsliszt ugyanúgy megsavanyodik mint az uborka, fokhagymával szoktuk csinálni, ebből a kovászból jut a saját sütésű kenyérbe is...) -
Agostino
addikt
Hmm ez jó, ez tetszik, talán még én is meg tudom főzni. Ki fogom mindenképpen próbálni, mert azért mégiscsak jobb mint minden héten túróstésztát enni. : P
Kb 3 személyre mennyi alapanyag? Így fejben valami olyasmi mennyiségre gondoltam, hogy egy negyed zacsi bacon, meg kb ugyanennyi darált hús, bor az kb 1 - 1,5 dl meg akko habarás. Javíts ki ha tévedek, vagy ha tudsz pontos mennyiséget.
-
Lazsa Boy
aktív tag
Most kezdek elmélyülni a konyhaművészet rejtelmeibe
De már néztem sok Jamie Oliver-t.
Már van pár jó receptem. De amíg nem próbáltam ki őket, addig még nem osztanám meg senkivel. -
ladybug
őstag
válasz
Agostino #344 üzenetére
Tudok sokfélét. Én is imádom a tésztaféléket, és vannak kitalált szószos rátéteim.
Pl. minap ilyet készítettem.
A hagymát apró kockákra vágtam, megpároltam egy kis baconnal együtt. Aztán tettem rá darált húst, de szerintem bármilyen húsfélével jó, csak apró darabokra legyen vágva. Megfűszereztem, éspároltam kb 15 percet. Hozzáadtam egy marok cukorborsót, és felöntöttem kis fehérborral. Amikor megpuhult, akkor behabartam, és kész. Lehet is enni. -
Agostino
addikt
Yummi, ezt megfőzetem ha hazamegyek.
Igazából azért jöttem, hogy valami egyszerű, könnyű öntet receptet kérjek tőletek tésztához. Unom már a szokásos old combokat. Valami tejszínesre gondoltam, sonkával. Nem feltétel a tejszín, a lényeg az, hogy öntet legyen sok, meg vmi hús benne. Nem pörköltre gondoltam. -
ladybug
őstag
Ma készítettem Normann csirkét. Annyira finom lett. Könnyű és gyors elkészíteni, és nem terheli meg a gyomrot.
Hozzávalók:
1 egész csirke (bár én 2 filézett mellett és 4 egészcombot használtam)
4-5 db nagy, savanykás alma
3-4 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
friss kakkukfű és majoranna (de jó a szárított is)
2 dl almalé
1dl fehérbor
margarin, só, fehér bors
A csirkét lebőrözöm, és a margarinban hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Kiveszem, tányérra teszem.
A pecsenylébe beleteszem az almát, a hagymát és a fokhagymát. ( Almát kimagozni, 4 darabra vágni, hagymát felkarikázni, fokhagymát felvágni). Sózom, borsozom, és felöntöm almalével és borral, majd beleteszem még a fűszereket. Kicsit párolom, majd a hússal együtt tepsibe vagy tűzálló tálba teszem, és kb 1 órát sütöm.
Rizst és krumplit ettünk mellé, de a friss bagett és zsemle is nagyon finom hozzá. -
ladybug
őstag
válasz
csirkemano #340 üzenetére
Egy elég magas kb 20-25 cm magas tortát kapsz. Nagyon laktató, úgyhogy sok szelet szeletelhető belőle.
-
Cardinella
aktív tag
Egy kis ötlettár a vállalkozó kedvűeknek:
Bővebben: link -
ladybug
őstag
válasz
csirkemano #335 üzenetére
Lépcsős, csokis diótorta
Hozzávalók:
Tészta: 5 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg cukor, 3-4 ek tej, 6 dkg méz, 40 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna
A margarint a tojással, cukorral, tejjel és mézzel gőz fölött sűrűre főzzük. Ha langyosra kihűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Sima tésztává dolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 különböző nagyságú lapot sütünk belőle.
Krém: 4 dl tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 15 skg darált dió, 15 dkg cukor, 2 tojás, 5v dkg reszelt csokoládé, 20 dkg margarin.
Tetejére: csokimáz (kb 2 tábla tortabevonó)
A tejet a pudingporral, dióval, cukorral és a tojásokkal sűrűre főzzük. Belekeverjük a csokoládét és a habosra kevert margarint. Megtöltjük vele a kihűlt lapokat, és csokimázzal befedjük.
Van még 3 másik csokitorta receptem is. Ha ez nem tetszik, akkor beírom azokat is. -
brownus
veterán
válasz
(ÉN)közPONT #306 üzenetére
köszi a kielégítő választ, akkor már csak laudanumot kell szereznem
77-es vagyok, lenni nagykorúmajd anyumat megkérdem mivel jár ez a dolog lévén, hogy Ő gyógyszerész. vmi ilyesmire emlékeztem én is, hogy vmit csepegtetnek rá, miközben ég a szesz.
-
ladybug
őstag
válasz
csirkemano #335 üzenetére
Diós-csokis is jó? Nálunk a gyermek nagyon szereti.
Kb fél óra, és beírom.
[Szerkesztve] -
csirkemano
csendes tag
Hatalmas csokitortát szeretnék sütni, nincs valakinek bevált receptje?
-
csirkemano
csendes tag
Paradicsomszósz zöld tésztához (ma ez lesz az ebéd nálunk)
Hozzávalók 3 nagy adaghoz
színes, mutatós csavart tészta, legjobb a zöld színű
fél kg érett paradicsom
2 ek olivaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl zöldség/csirkelevesalap (kockából)
kis csokor friss bazsalikom (vagy 2 kk szárított)
1 ek paradicsomsűrítmény
tálaláshoz reszelt sajt
bors
A paradicsomokat forrásban levő vízbe mártom, 20-30 másodpercre, majd leöblítem hideg vízzel, és lehúzom a héjukat. Összevágom őket.
Az olajat megforrósítom, beledobom a fokhagymát, de mielőtt megégne, lekapom a tűzről. Hozzáadom a paradicsomdarabokat és a levesalapot. Takarékon, fedő nélkül 10 percig főzöm, ekkor belekeverem a sűrítményt. Együtt főzöm további 5-10 percig. Az utolsó percben fűszerezem a borssal és a bazsalikommal. Botmixerrel lehet pépesíteni, ha túl darabos marad.
A tésztát a rajta levő útmutató szerint megfőzöm, majd a szósszal és reszelt sajttal meghintve tálalom.
Tipp: ha több szószt készítünk, fagyasztóban 3 hónapig tárolhatjuk! -
kymco
veterán
válasz
csirkemano #332 üzenetére
A különgép nagyon jó ötlet
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
válasz
csirkemano #327 üzenetére
Ez rágalom
-
ladybug
őstag
válasz
csirkemano #327 üzenetére
Igen, megértem. Majd ha külön gépetek lesz.
A recept nagyon jó. Az ilyen egyszerű kreálmányokat én is előnyben részesítem. -
csirkemano
csendes tag
Ha nem bánjátok, megosztom veletek egy viszonylag gyorsan elkészíthető receptemet:
Tárkonyos-gombás sertésragu (Saját kreáció!)
Hozzávalók:
sertéskaraj (kb 30-40 dkg)
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
só, bors, tárkony
kis doboz gomba
1 dl tejszín
tálaláshoz rizs
A felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasztom, rádobom a húst, fehéredésig kevergetve pirítom. Hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, pici vizet engedek alá, fűszerezem, majd fedő alatt puhára párolom. A legvégén teszem bele a cikkekre vágott gombát, ennek csak pár perc kell, végül tejszínnel felöntöm, egyet rottyantok és kész! -
ladybug
őstag
A hétvégén végre kipróbáltam a sörkifli receptjét. Nagyin finom lett. Bár ki fogok próbálni egy másikat is, mert nem erre az ízre emlékeztem.
Sörkifli
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 1 kk szalkália, 10 dkg trapista sajt, 1 evőkanál só, 3 tojás(1 egész+ 2 sárgája), kevés tej.
Az élesztőt felfuttatom a tejben, majd összekeverem a hozzávalókat. Kb fél-3/4 órát kelesztem. Aztán ujjnyi vastagra nyújtom, és négyzetlapokat vágok belőle.
Összetekerem kifli alakúra-. Lehet bele tölteni sajtot, virslit, étcsokit, vagy mást, amit szeretsz.
Kivajazott tepsibe helyezem őket, és lekenem a tetejüket tojással. Megszórom a sajttal, vagy szezámmaggal, vagy nagy sódarabokkal.
Sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra sütöm. -
kymco
veterán
válasz
csirkemano #320 üzenetére
Szia mano!
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
No, íme a kuglóf receptje. A kolléganőmtől kaptam, ezért róla neveztem el.
Erika kuglófja
Hozzávalók: 4 tojás, kb 2 csésze cukor, 1 cs vaníliáscukor, 3 csésze liszt, 3/4 cs sütőpor, kb 1 csésze olaj, 1 csésze szénsavas ásványvíz.
A hozzávalókat a leírt sorrend szerint összekeverem. Kikent, morzsázott formába öntöm, és kb 50-60 percig sütöm.
Meg lehet bolondítani még aszaltgyümölcsökkel, magokkal, csokidarabkákkal.
Hatalmas adag lesz belőle, de hamar fogy. Nagyon finom. -
Sipi
addikt
válasz
csirkemano #320 üzenetére
Jajj, mamám, kellett nekem megnézi a weboldalatokat... Annyira gyönyörű gyermekeitek vannak, hogy majdnem összebőgtem magam...
Sipi -
ladybug
őstag
válasz
csirkemano #320 üzenetére
Szervusz Kymco Kedvese.
Örülök, hogy nem én vagyok az egyedüli feleség a párja mellett. Kellemes fórumozást, és jó receptcseréket.
-
Szalma
őstag
válasz
csirkemano #320 üzenetére
(Szia Mrs. Kymco! Érezd jól magad!
)
Szeretettel:
Szalma -
Tellurit
csendes tag
Vki elmagyarázná nekem, hogy kell vajkaramellát, vagy egyéb karamelát káészíteni, ami picit puhább, mint a bórkarbid
?
Rettentő sokféle recepted olvastam. A végeremény üvegkemény karamella, ami max törni lehet nem felvágni. Nem szopogatni akarom, hanem omlósan szeretném!
Ha vki tudna segíteni, előre is megköszönöm! -
beencee
őstag
Mivel most vette észre, hogy van ilyen topik is és mivel szép, őszi hétvége jön (nem tehetek róla, nekem ez a kedvenc évszakom), közzéteszem egy régi-régi receptemet, amit Erdélyben készítettem először egy szép lánynak. (Ezért az alapanyagoknál az erdélyi megnevezéseket használom)
Romantikus hecsedlimártás vadsültekhez
Hozzávalók:
barnacukor,
erdélyi hecsedlilekvár,
áfonyalikőr (Saber Afináta),
száraz, testes vörösbor (pl. Ménesi Kadarka, 1998., www,winepricess.ro),
csubrica (más néven csombor, vagy borsikafű), szurokfű (oregano), só, bors, citrom leve,
barnamártás,
vörös cirmos, fehér rózsaszirmok (pl. Rosa Centifolia),
rozmaringág.
Egy kevés barna cukrot karamellizálunk, majd kipirítjuk benne a csubricát, szurokfüvet és
rátesszük a hecsedlilekvárt és a vörösbort. Mikor jó besűrűsödött hozzáöntjük az áfonyalikőrt
és a barnamártást. Összeforraljuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, esetleg citromlével,
eloltjuk alatta a tüzet. Rászórjuk a megmosott rózsaszirmokat és mikor egy picit összeestek,
mártásos edénybe öntjük. Cirmos, fehér rózsaszirommal, rozmaringággal díszítjük.
Egy szép őszi estén őzsülthöz, vadrizzsel, olajon párolt erdélyi pritaminpaprikával kínáljuk.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Kymco engedélyével kitennék 2 muffin-receptet. Ha lesz alkalmam, ki fogom én is próbálni.
2. Csodás csokis muffin (12 db)
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek barackíz
fél cs sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsoki
A sütőt 170 fokra előmelegítem. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat kikeverem a vajjal, cukorral, hozzáadom a barackízt. A masszához adom a lisztes keveréket, végül a csokit.
20-25 percig sütöm.
1. Csokis muffin (12 db)
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg narancslekvár (vagy barackíz)
3 ek narancslé
1 tk sütőpor
15 dkg liszt
+ elfér benne szerintem egy marék magozott meggy is!
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A csokit a vajjal gőz felett felolvasztom, hagyom langyosra hűlni. Közben habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd hozzáadom a lekvárt, narancslevet, és a vajas csokit.
A lisztet összekeverem a sütőporral, hozzáadom a tésztához. Kivajazott muffintepsibe adagolom, kb 25 percig sütöm.
Puha vajja, dzsemmel is meg lehet kenni, nagyon finom! -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor #314 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam már az elején. elővigázatosságból minden (általam újonnan meglátogatott) topikban a kérdésemre több szóval rákeresek. Természetesen a laskagombára is rákerestem, meg is lett a recepted. hirtelen kissé babrás lett volna, mivel nem akartuk sokáig tárolni, frissen jobb. már meg lett csinálva nagyon finom paprikásnak, holnap azt viszek. Ma fel is függesztettem a ''nem vacsorázok'' szokásomat, egy nagy tányérral bevágram, finom tésztával
-
Thulcandra
senior tag
Na, ma én főzök.
Bableves meg lángos bele az emberek arcába jól. Persze a lángost kefíres tésztából csinálom, mert az nem szívja be annyira az olajat mint a krumplis. Meg nem is annyira nehéz. -
ipgirl
tag
tegnap csináltam:
rizsfelfújt, fahéjas, mézes körtével megsütve + csokipuding.
nagyon finom!!! -
ngabor2
nagyúr
Köszi a linkeket, van miből válogatni
Remélem még fog teremni idén, mert nagyon szeretem.
-
tildy
nagyúr
-
Rez_Grof
őstag
Bővebben: link
Szvsz ki lehet rántani is mint minden gombát. -
ngabor2
nagyúr
Nagy örömmel tapasztaltam, hogy csaknem egyik napról a másikra lett egy csomó laskagomba a kertben (boltból vett szaporítóanyag, tehát remélhetőleg valóban az...). Pörköltnek/paprikásnak meg tudjuk csinálni egy részét, de alternatív elkészítésére is kiváncsi lennék (lehetőleg minél hamarabb, mert már le van szedve, tehát holnap délelőtt illene megcsinálni...). Olyanra gondoltam, hogy rántani lehet.e, mint a csiperkét, vagy megszíjasodik? Esetleg bundázni, vagy egyéb, egyszerű, de nagyszerű módon. Hatalmas, tenyérnyi lemezek, viszont még a tönk is könnyen pattan, tehát zsenge.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nos féligmeddig legális ............az Absinthban található némi fehér ürömfű (Artemisia absinthum) + Ánizs itt idézek a Mr.mixer.hu ról : Abszint (Absinth) – az iparszerű szeszgyártás történetében legmagasabb (legális), 60-80 %-os alkoholtartalommal előállított (zöld vagy színtelen) ital: fehér ürömfű (artemisia absinthium) és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. A XX. század elején (kábítószerjellegű és addiktív káros hatására hivatkozva !!! EZ A LÉNYEG) szinte az egész világon betiltották. Az ezredfordulóra részben rehabilitálták; ma már az Európai Unióban - igaz korlátozott tujontartalommal - ismét forgalmazható.
A fehér ürőmfű+ánizs és az erős alkohol eggyütt kb olyan jellegü hatást vált ki mint egy gyenge canabis ......csak nem heherészel inkább fejbecsap persze ezt szokás módósítani ....már aki tudja és aki meri azzal ,hogy régies nevén laudanumot csepegtetnek hozzá amikor meggyújtják ! Itt ha a téma érdekel és nagykorú vagy akkor www.google.hu keress rá a laudánum ra és rájössz ,hogy mi a modern neve az alapanyagát meg vidéken vagy a piacon meg lehet venni ( a lényeg ,hogy érettlen legyen!) ebből kell egy főzet és a kicsorgó nedű a laudanum DE MAXIMUM CAREFULL mert könnyen szent péter előtt találhatod magad !
Visszatérve a kérdésedre vehetsz nálunk is olyan 8000 huf környékén pl finn italnagyker DE a legjobb választás az ha olyan márkát választasz amibe a thujon szint 20% vagy felette van mert az üt nagyon! Ja ha akarsz kotyvaszthatcc othon is mert kapni hozzá Kit-et is[L] http://www.phenomene.de/absinthkit/index-e.htm[/L] Ez a címe ahol hozzájuthatsz az alapanyagoknak és dokumentácíónak :
Contact Customer Support Here
''AbsinthKit'' & www.AbsinthKit.de
© 2001-2005 Schmal GbR
Fritz-Reuter-Str.13
01097 Dresden, Germany
Phone: +49-163-439-7375
Fax : +49-89-148-822-3512
ÉS itt egy oldal ahol kész italokat árulnak
Bővebben: link
Bővebben: link
Take CARE !!! -
brownus
veterán
válasz
(ÉN)közPONT #304 üzenetére
Hétvégén én (is) ''mérgezni'' fogom magam, lesznek mindenféle húsok. a többiek mindenevők, de egy hétvége miatt nem fogok sírni, edzem a gyomromat is
a blogodban látható absinth az nagyon izgató, nekem is van cseho.-ból kb. 60%-os de az ''natur'', hmmm hogy lehetne olyat beszerezni?franciában legálisan árulják? mert nővérem megy ki párizsba őszel akkor hozatok vele 1-2 üveggel!
-
brownus
veterán
olyan finomat ebédeltem ma: sárgarépa leves, petrezselymes krumpli főzelék zöldség fasirtokkal
most meg várom, hogy kihűljön a teám (Erdő kincsei)
még 3-ig bennt kell lennem -
brownus
veterán
válasz
(ÉN)közPONT #300 üzenetére
jól hangzik de desznyót (meg csirkemájat sem) nem eszem! ha kihagyom ezeket még akkor is egész ehetőnek tűnik
az én verzióm: csirke, pár db. paradicsom meg paprika, sok vhagyma, sok fokhagyma amit a végén rakok csak bele! fűszerek egyéni ízlés szerint, de kevés vízzel! és az utolsó negyedórában kb. 3 deci száraz jó min. vörösbor
az elején a hagymát megpiritod , rá a felvágott paradicsom és paprika, ezt is megpuhítod és a többit már a hagyományos úton...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest