Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
justgiveup
tag
-
válasz
devil-k
#3371
üzenetére
Hiába vigyázok a serpenyőkre egy idő után elhasználódnak, mint minden, amit sokat használnak, nálunk napi szinten van főzés, így ez nem is csoda.
Amúgy meg, mindig van valami új technológia, ami megtetszik és szeretném kipróbálni, pl. kerámia bevonat és társai... Így nem haragszom annyira, hogy nem örök életű egy serpenyő...
-
válasz
devil-k
#3368
üzenetére
Ha minden használod nem tart ki egy élten át. Egyrészt, mindig adódik valami baleset, másrészt vannak olyan anyagok, amik nagyon jók ugyan, de nem időtállók...
Milyen edénykészleted van ami ilyen tartós?1-2 serpenyő?

Kell egy palacsinta sütő, 1 kicsi serpenyő, 1 közepes serpenyő, 1 nagy serpenyő, 1 grillserpenyő, 1 agyonhasznált serpenyő, amit lehet gyötörni (pl. pita, vagy tortilla lap készítéséhez használok ilyet), 1 wok serpenyő sem árt... Most ennyi jutott eszembe hirtelen... Szóval, 1-2 nem elég...
-
mephi666
nagyúr
válasz
devil-k
#3297
üzenetére
nálam a marlenka golyó ami nagy kedvenc
mondjuk olcsóbb, mint a macaron, de sokkal jobban is szeretem... be is van rendesen csomagolva a doboz és nem is értem, hogy tudják ilyen tökéletes formájúra/állagúra elkészíteni... tökéletes puha gömbök, amik enyhe nyomástól már deformálódnak, körbe egyenletes a tésztavastagság és a krém is benne... (általában elfogy gyorsan az egész dobozzal: nem is érdemes amúgy napokig tartogatni, mert ha elkezd száradni, már nem ugyanolyan)ui: macaron helyett leírtam múltkor a kisdobos receptet (ez a csóró változat) ...alapjaiban más a kettő, viszont kinézetre van kis hasonlóság és a macaron amennyire bonyolult, a kisdobos olyan egyszerű

#3305: na, olyat még nem kóstoltam... natúrt és kakaósat vettünk párszor (3 éve amikor asszony terhes volt, heti szinten szerintem 1-2 dobozzal elfogyott
) -
válasz
devil-k
#3280
üzenetére
Ez gyöngyőrű!

Gondolom, azért te is érzed a különbséget az előzőhöz képest.
Egyébként, imádom a kiflit, így ahogy van magában.
És ez igen finomnak tűnik. 
Szerk.:
Én ma kovászos pizzát sütök. Kíváncsi leszek mi sül ki. Élesztővel már nagyon sokat készítettem, így van némi rutinom... de ez most egy másik műfaj. -
freaghill
őstag
-
freaghill
őstag
válasz
devil-k
#3254
üzenetére
Nem lesz az én általam sütött kenyér olyan szép megkelt.
Sütőben nem ugrik olyan nagyot mint másoknak. Pár napon belül csinálok kenyeret és fotózom a folyamatot.
Bevágásra te mit használsz? Nekem azzal vannak még nehézségeim, van egy bagett irdáló pengém de sose sikerül szépen bevágni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
devil-k
#3249
üzenetére
tk tönköly van asszem otthon... legközelebb kap abból
ha éhes, akkor összeesik és jön a szag, amit írtál? ha ránézésre szépen emelkedett, levegős, akkor minden oké? (asszony ezt az újabb "kitalációmnak" tartja
...1éve hermelin-nel szórakoztam, de azt valahogy sikerült megrohasztanom és pár napra hazavágtam a gyomrom
)...régóta tervezgettem, hogy megpróbálkozok a kovásszal, nem is tudom miért halogattam eddig: igazából nem sok időt vesz el, amennyit foglalkozni kell vele
...ha pedig beválik, sokmindent lehet vele készíteni... (akár az is működhet, hogy reggel korán sütünk aznapra pékárut magunknak) -
válasz
devil-k
#2941
üzenetére
"Javaslom, hogy készíts el egy kovászos kenyeret és dobni fogod az élesztőt.

De komolyan
"
Elkezdtük itthon sütni a kovászos kenyeret, és hát először is, nagyon nagy élmény, tényleg egy csoda... És hát, elképzelhető, hogy maradunk ennél a verziónál.
Páromnak annyira ízlik, hogy azt mondta, ha pár év múlva megkérdezik miért hízott el, majd azt feleli, azért mert elkezdtünk kovászos kenyeret sütni.
Nagyon finom kenyérkék sültek ki eddig, de azért még folyamatosan tanulok valami újat, és próbálkozom más technikákkal.
-
válasz
devil-k
#2941
üzenetére
Félreértesz, én nem vagyok a kovászos kenyér ellen.
A kovászos kenyérrel sok a munka és odafigyelést igényel, így sokakat elriaszt, hogy otthon süssenek kenyeret, pedig az élesztővel otthon készített kenyér sokkal jobb, mint amit a boltban meg lehet venni. Csak azt mondom valahol el kell kezdeni, és sokan nem a kovászolással kezdik, az inkább a következő szint.
Mondjuk, én szeretem az élesztős kenyeret, jobban, mint a kovászost...mi nem veszünk boltban ilyesmit, mindig itthon csináljuk, így sokféle pékcucc elkészítése belefér ilyen is olyan is...Amúgy minden téren ilyen fontos számodra az egészséges életmód?
-
-
föccer
nagyúr
válasz
devil-k
#2234
üzenetére
Én a sima cukor mellett vaniliás cukrot is teszek bele egy keveset és kihagyom a citrom reszeléket.
Szalagos fánkra van valakinem tuti, atombiztos megoldása? Az utóbbi sütésem valahogy nem volt az igazi, mintha nem akart volna dolgozni benne az élesztő, kissé tömött, ragacsos maradt, nem az a fincsi, felfújt finomság, amit szeretek.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én a tepsi hátoldalát használom rá, eddig működik.




És ez igen finomnak tűnik.
A KovászLabor csoportban is "szoktak", valamint
Az komoly. Ha még mellé 60 g kovász is ment, akkor ezt nem kellett sokáig keleszteni.
"

Mr.Csizmás
krizmo_
