- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz
babacsillag #1198 üzenetére
Én is olajra tippelek...
De ha az árusok nem is azzal csinálják, biztos finom lenne úgy, hogy fokhagyma nyomóval belenyomod a fokhagymát oliva olajba, majd jól elkevered esetleg picit meg is sózhatod
És tuti így csinálnám. -
escie
őstag
válasz
babacsillag #1198 üzenetére
szerintem sos olajban van az a fokhagyma, amit az arusok kennek ra...
de csak tipp... -
babacsillag
csendes tag
Rendkivul amator kerdesem lenne. Mostanaban tobbszor eszunk langost, es nem tudom, hogy kell a fokhagymat elksziteni melle. Probaltam csak megtorni, nem az igazi...Probaltam kicsi vizbe tenni, de masnapra zold lett. Ameddig nem irjatok meg, addig csak huzigaljuk rajta, mint a piritoson.
Koszonom. -
ngabor2
nagyúr
tudom, hogy keresgélhetnék a neten, meg a gúgli a barátom, nomeg van szakácskönyv is a témában... de megszokásból itt kérdezek. keresnék valami "fogyókúrás korpás keksz" receptet, amit reggelire tudnék enni. mostanában eléggé rákaptam a győri jó reggelt kekszekre, emrt akciós volt, betáraztam. viszont előbb-utóbb elfogy. abból 2 csomaggal (8 db) megettem egy kis távl/gyümölcslével, és nem voltam éhes délig.
nomeg most van húsvét, anyukám ismét túl jól sütött/főzött, azt se tudom, melyiket egyem, mind finom... és nekem meg fogyóznom kellene. fogyókúrás receptet nem kérek konkrétan, hamarosan kinézek a piacra, és ott megpróbálok úgy bevásárolni, hogy inkább zöldségeket egyek tömény köretek helyett.
-
brownus
veterán
válasz
ladybug #1193 üzenetére
én újabban már vegetát sem használok, mert ad a levesnek egy olyan vegetás ízt, csak só, vegyes őrőlt bors, pár darab egész fekete bors. ha finomak a zöldségek, és a hús sem tápos csirke már ott van az alapíz, én krumplit szoktam még a levesbe tenni.
(igaz ez tyúkleves) ha zöldség levest csinálok, azt pirosba szoktam. meg dinsztelem a hagymát, meg a répát, egy picit az őrőlt piros paprikát. aztán jöhet a víz meg a többi zöldség...
-
rii
nagyúr
zöldséglevesbe milyen fűszer való?
vagy leveskoca....? -
rii
nagyúr
válasz
brownus #1190 üzenetére
nekem tetszik az ahogy ők kajolnak (:
már csak azért is, mert egész napra lebontani a kaját egészségesebb
diéta alkalmával is legalább 6 kis étkezés javallott
nem mintha diátáznék, képtelen vagyok megvonni magamtól a kajátmeg nem lesz "akkora" az ember bele (:
szóval kisebb lesz a gyomor is, ha nem egyszerre sokat zabál valaki.mondjuk igyekszem sok zöldséget enni ... de elég sok puffaszt ,-(
káposzta, karfiol.marad a ferérrépa, sárgarépa, krumpli -> zőccségleves' (:
ja megolvastam lentebb a piacos tippet (: köszi (:
-
brownus
veterán
sok zöldséget, rízst, bambuszrügyet, halakat, sok tengeri herkentyűt,
nem csoda ha a magyar zsíros és agyon fűszerezett kaja sok nekik.kolléga mesélte szerdán a vezetőin, hogy egész éjszaka forgolódott, izzadt, szarul aludt, és reggelre égett a bele. kérdem miért?? hát mert a havernál előző este disznótoros volt, kolbász, hurka és disznó sajt, sörrel öblítve . ja, mondom akkor nem csoda
persze mindez este 9kor! lefekvés előtt. van is rajta minimum 30 kg felesleg.
-
rii
nagyúr
nem tudjátok a kínaiak mit kajolnak nap-mint-nap?
csak mert egy olyan mondatra kaptam fel a fejem még régebben, hogy ha idejönnek keletről, akkro szoktlan nekik a kiadósabbnál kiadósabb nehéz ételek, és fordítva, a magyaroknak meg a keleti étkezési szokások nem gyere be, mert megszokték, hogy esznek reggel-jóllaknak, esznek délbe-jóllakban, és esnek este is-megintcsak jóllakásig
keleten meg szinte egész nap esznek, nem laknak jól, mert könnyű ételek.
pls hlp m
-
brownus
veterán
ezt még tavaly év végén a két ünnep között készítettük, és már régen megakartam mutatni.
sült kecske hús - Zsu és Barna által elkészítveegy első láb meg egy bordás rész volt, nem tudom pontosan melyik rész. nem volt sok hús rajta, de négyünknek bőven elég volt. (kábé 3-4kg volt csontostul)
éjszakára beletettem (ellepte a húst a páclé) a húst vörösboros, és fűszeres vízbe. (fűszerek: vegyes bors, só, babér levél, hagyma összevágva, pár fokhagyma, a hagymákat felhasználtuk másnap a sütéshez is.) a húsnak lilás színe lett a bortól
következő nap a húst bevagdostam, hogy a fokhagymákat beledugdossam, befűszereztem a következőkkel: só, vegyes bors, meg Zsu csinált valami kenceficét is, arra már nem emlékszem mi volt benne, de ami a vöröshúsokhoz megy, vmi olajos massza)
a hús alá vizet öntöttem, kis vörösbort, sok hagymát tettem mellé és a húsra is.
és 5-6os fokozaton bealufóliázva sütöttük 2 órán át, utána majd 1 órán át, hogy szépen megpiruljon. néha meg locsoltam a húst a lével is.köretnek krumpli volt, mellé vörösbor, és pálinka.
szerk: ja, igen mint a képen is látni előtte volt tyúkleves is.
-
RedWing
aktív tag
Fogasfilé, gombás-rákos raguval (4 főre):
Fogasfilé 1-1,2 kg
Gomba 0,5 kg
2 fej vöröshagyma
1 dl extra szűz olivaolaj
2 kocka vagy 1 zacskó halászléalap
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 dl száraz fehérbor
20-25 dkg garnélarák
Fél citrom leve
fél csomag őrölt kapor
só, bors, ketchup, pirosarany, mustár, őrölt pirospaprika, liszt
tészta (én speciel pennével szeretem)A fogasfilét fél nappal előre alapos mosás után besózom, borsozom, majd ketchup, pirosarany és mustár 1-1-1 arányú masszájával alaposan megkenem. Fél nap után állás után paprikáslisztbe forgatom és forró olajon kisütöm.
A hagymát apróra szelem, olivaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát, a fél citrom levét és a bort. Majdnem készre párolom. Felöntöm 1-2 dl vízzel, majd belerakom a tejfölt, tejszínt, kaprot valamint a halászléalapot. Forrásig hagyom főni. Mikor már kész a gomba, hozzáadom a rákot és kb. 5 percig forralom.
Forrón, tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
-
qdak
addikt
bár nem ép főzőcske de nem akartam nyitni neki topicot:
ki hogy késziti házilag a capuccino-t ? -
Kazimír
őstag
válasz
brownus #1175 üzenetére
Bocs, ezt - úgy látszik - nem tudtam kihagyni.
Én életemben eddig - sajnos - csak egyszer ettem pisztrángot, és az ott volt.
Esetleg, ha tudod az ottani haltenyészet telefonszámát, akkor megkérdezheted, hogy nem szállítanak-e valamelyik pesti boltba.. vagy ez így túl bonyolult? -
brownus
veterán
tegnap láttam a paprikán:
Pisztráng filé ruccolás rizzsel és kapri mártással - Mit eszünk ma?
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 db pisztráng
* 20 dkg vaj
* 6 dkg kapribogyó
* 2 db citrom
* 6 dkg szárított paradicsom
* 2 dl fehérbor
* 40 dkg rizottó rizs
* 5 dkg ruccola
* petrezselyem
* só
* bors
ezt szeretném ma vacsira vagy holnap vacsira két személyre, de hol vegyek bp-en pisztrángot?? meg szárított paradicsomot és ruccolát... bár ez a kettő a lehel vagy a fővámtéri piacon biztos van -
ladybug
őstag
válasz
babacsillag #1171 üzenetére
Nem hinném, hogy a paradicsomos jó lenne a krumplival...
Én sima hagymás, sült darált húst szoktam készíteni, fokhagymás, borsos, majorannás fűszerezéssel. Ezt a karikára vágott krumplira teszem, és a tetejére megint egy réteg krumpli jön. Nagy adag besamel kerül a tetejére, és sajt. Friss salátával nagyon finom.
-
babacsillag
csendes tag
válasz
ladybug #1170 üzenetére
Na szombatra be is vallalom a daralt husosat. Ugy kepzeltem, hogy megparolom a daralt hust, kicsit porkoltos beutessel. Tuzallo talba tennem, es csak a tetejere tennek tort krumplit, ra feher martast es sajtot. A tied milyen? Probaltam bolognai beutessel, de nem ment a krumplival a paradicsomos. Legalabb is nem volt a legfinomabb (nekunk).
-
ladybug
őstag
válasz
babacsillag #1169 üzenetére
Ez jól hangzik. Nálunk sem szereti a család a rakott krumplit hagyományos módon, ezért én darált hússal készítem. Még a kolbászt és a virslit is alig eszik meg.
-
babacsillag
csendes tag
Ma rakott krumplit csinaltam. Parom nem szereti a fott tojast, ezert a kovetkezo keppen csinalom:
Krumplit megfozom, osszetorom. Tuzallo edenybe pici olaj, ra a tort krumpli, ra a kolbasz, amit pici fustolt virslivel szoktam turbozni. Tetejere tort krumpli. Tojast tejjel felhabarom es ugy ontom nyakon az egeszet, hogy villaval picit bemozgatom a tal aljaig. Tetejere tejfol es sajt, petrezselyemzold. Mikor piros a teteje, akkor kiveszem a sutobol.Imadjuk, mert a tojastol olyan habos lesz, nem tud kiszaradni masnapra sem. Jo etvagyat. -
ngabor2
nagyúr
dupla projekt:
- mi van a hűtőben/spájzban: siligó/lepcsánka/tócsni, kicsit fűszerezve. kb. 3kg krumplit meghámoztam (kicsit hibás volt már), lereszeltem. 3 tojás, apróra vágott hagyma, meg egy kis "zöldhagyma", azaz régen vásárolt, közben kihajtott hagyma szára. durván darált színes bors, jó sok fokhagymakrém, delikát jó bőven (így is kevés lett bele, pedig nem sajnáltam), és annyi liszt, hogy megfelelő sűrűségű legyen (a kanálról púposan épp ne essen le). pici olajon kisütve. bár teflonserpenyőben sütöttem, mégis tettem alá olajat, emrt úgy szebb lett, és az íze is jobb lett. valahol olvastam, hogy az olaj csak az edény épségének megóvására kell... nem igaz. teljesen más az íze, ha picit olajos, mintha "szárazon" sül.- unom a töltöttkáposztát, meg kicsit ürítsük a fagyasztót: nomeg nagyon szeretem a gombát. volt még egy pofátlanul nagy adag csirkemellfilé a fagyasztóban, azt kiengedtem. apró kockákra vágtam, pici olajon megfőztem (pirítani a mennyiség miatt nem lehetett, mert ahoz túl sok levet engedett). fél kiló csiperkét megmostam, felkockáztam. vagy 35 dekányi laskát szintén megmostam, kézzel csíkokra tépkedtem. az elején púposan volt a lábosban, de mint vártam, hamarosan összeesett. kb. fél öklömnyi zeller felét is belevágtam, majd egy üveg knorr tejszínes-gombás mártás ment rá. főtt vagy 10 percig. főtt tészta illik leginkább hozzá. ebből 5 adag lett. asszem egy darabig el leszek látva kajával.
a csiperkét egyáltalán nem pucoltam, csak alaposan megmostam. régebben leszedtem a kalaphéját, de legutóbb már csak a tönk végét vágtam le. most azt se. a laskáról meg nincs mit levágni/leszedni, azt csak alaposan megmostam, és lehetett szépen tépkedni. késsel macerásabb vagdalni, mint szálirányban tépni, aztás az esetleges túl hosszú szálakat szétszakítani.
-
brownus
veterán
-
7
addikt
Egyszerűen elkészíthető, laktató valami kellene egy személyre. 3 napra van 2000 Ft-om.
Valakinek valami tippje?
-
rii
nagyúr
válasz
venember83 #1159 üzenetére
az már soha ... legalábbis a pösti bótokban ...
talán piacokon
-
ladybug
őstag
válasz
venember83 #1159 üzenetére
Vaddisznó pörkölt
Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó ragu
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss édespaprika
só
bors
2 babérlevél
3-4 dl KékfrankosElkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
Ezt egy receptesoldalról szedtem le, de én is szinte ugyanígy szoktam elkészíteni.
Meg találtam egy ilyet is. Ilyet még nem főztem, de egyszerűnek tűnik
Fűszeres vaddisznó római tálban
Hozzávalók:
70 dkg karaj,
40 dkg paradicsom,
30 dkg gomba,
4 herezd fokhagyma,
1 kávéskaná kakukkfű,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
1 dl vörösbor,
só,
olajElkészítés: A húst felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és mustárral, megsózzuk, kakukkfűvel meghintjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A cseréptálat kiolajozzuk, beletesszük a húst, rá a gombát, majd leöntjük a ketchuppal összekevert borral. Lefedjük, és egy órát sütjük. Majd rátesszük a paradicsomkarikákat és még 15 percet sütjük.
Más: A kertben termesztett paradicsom olyan finom édes. Én is azt várom már, hogy mikor ehetem a sajátot.
-
venember83
nagyúr
-
rii
nagyúr
mikor lesz már paparika meg paaradicsom emberi árban?
-
johnjohn
addikt
Koreai mézes csirke
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 10 dkg sárgarépa, 15 dkg apró szemű hagyma, 3 ek kukoricaliszt, 2 ek méz, 1 mk gyömbérpor, 2 ek szójamártás, 2 ek chilimártás, 2 ek citromlé, só.
A kicsontozott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricaliszttel megszórjuk, megsózzuk, és bő olajban kisütjük. A fölösleges olajat leöntjük róla, és a gyömbérport, a szójamártást, a mézet, a chilimártást meg a citromlevet hozzáadjuk. Lefedve puhára főzzük, és az utolsó pillanatban az apró szemű hagymát is közékeverjük. Ha szükséges, egy kis kukoricaliszttel sűríthetjük. Rizs, vagy szójamártással meglocsolt metélttészta illik hozzá.Wokban készítendő,kezdő szakácsok is elbűvölhetik vele a bandát.
Száraz fehérborhoz kiváló!
Jó étvágyat! -
ngabor2
nagyúr
asszem igen kevés fog belőle maradni
a shiitake nagyon feldobta.
a következőképpen készült:
0.5kg csiperke
0.25kg laska
1 csomag szárított shiitake (25g)
1 üveg knorr gombás-tejszínes szósz
kevés delikát
olaja szárított gombár 3-4 órán át hideg vízben áztattam, majd 3-4 darabra vagdostam őket. a csiperkét megmostam, a tönk végét levágtam, de nem nyúztam meg a kalapját. éles késsel nagyobb darabokra (negyed, hatod, ahogy esett) vágtam, a tönkjét gyakran egyben is hagytam. a laskát is megmostam, és kézzel nagyobb darabokra téptem, ha túl hosszú volt, akkor elcsíptem. pici olajat felforrósítottam egy lábasban, és saját levében megpároltam/megfőztem (kb. 10-15 perc alatt ellepte a saját leve, az elején egy minimális mennyiségűt öntöttem alá a shiitake áztatóvizéből). kevés delikátot szórtam rá, mikor már majdnem kész volt, mert teljesen sótlanul én se tudom megenni. mikor megfőtt, ráöntöttem a szószt, és további 10 percig főztem.
húst direkt nem tettem bele, így is elég fehérjebomba. valóban, minél többféle gombából van, annál finomabb. legközelebb nem ilyen félkész szósszal, hanem tejföllel, meg esetleg egy kanál liszttel fogom csinálni. esetleg teszek bele egy pici zellert, korábban nagyon illett hozzá az íze. sajnos vargányát nem tudtam beletenni, abból egy dobozzal 800ft volt (25g!), ezt az illatos gombát is erősen gondolkodva vettem meg, majdnem 500ft volt. de megérte.
köretnek tésztát főztem, a galuskát túl töménynek gondoltam, a rizshez meg nem volt hangulatom. pedig mindkettővel finom lehet.
-
ipavlidu!
tag
válasz
Kazimír #1150 üzenetére
A calzone kesz lett, finom is lett, de meg elsore csinaltuk. A kovetkezo adaggal majd jon a finomhangolas, akkor majd leirom, mit hogyan csinaltam, tapasztalatok, etc. Mindenesetre en mar latom, hogy ez az egyik kedvenc kajam lesz.
Most ettem elsonek.
Kosz a tanacsokat szendvicshez, majd megprobalok kiugyeskedni valamilyet.
-
Kazimír
őstag
válasz
ipavlidu! #1149 üzenetére
tegyél bele még sajtot (létezik sokféle, de lehet helyette/mellette mondjuk juhtúrót is), meg valami zöldet, amit találsz (mondjuk uborka - savanyú vagy kígyó - , paprika, stb.) szerintem ezektől még nem ázik el. A paradicsomtól már igen.
Vagy olajbogyó ha van, az felszeletelve sem rontja el. Retek még nemigen terem, így azt hiába is ajánlanámCalzonét már sokszor ettem pizzériában, kíváncsi vagyok a te receptedre is
-
ipavlidu!
tag
F1!
Szerintetek mit rakjak utra szant szendvicsbe? Kifejezetten olyan kene, ami nem aztatja el, par orat biztos tasiban fog pihenni! En eddig a szalami + margarin komboig jutottem el, segitsetek az elveszett leleknek!
Egyebkent eppen calzone-t csinalok, nemtom ettetek-e mar ilyet, nagyon finomnak tunik mar most is, ha bejon, majd toltok fol kepet!
-
Kazimír
őstag
Rozmaringos, fokhagymás mustáros szósszal megtöltjük a - természetesen előtte sózott - csirkemellek (vagy darabok) belsejét és szalonnába göngyölve sütőbe tesszük.
35-40 perc fedő alatt, majd 10 a végén anélkül. Időnként locsolgathatjuk a saját szaftjával.
Köretként kuktában főtt kockára vágott burgonya, melyet főzés után még pár percet olajsütőben piríthatunk. Só és petrezselyem került rá tálalás előtt.
Hozzá saláta: Kínai kel, zellerszár, 1 paradicsom, lilahagyma, kapribogyó. Leöntve ecet, só víz, tökmagolaj(!) kombóval.Hozzá száraz siklósi vörösbor (CS)
Ez volt ma vacsorára.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ladybug #1146 üzenetére
a "milyen irányba változtatná" arra vonatkozott, jogy jobb lenne-e tőle, vagy "ütnék egymást", mint a karfiol meg a vargánya (elveszik egymás ízét tapasztalatom szerint. bár frissen meg lehet enni, de külön mindkettő jobb).
egy deci bor miatt nem veszek egy üveggel, és mostanában nem iszok, úgyhogy nem fogyna el. nem zsemlegombóc lesz hozzá (olyat nem is csináltam még), hanem vagy tészta, vagy galuska. a tészta esélyesebb.
-
ngabor2
nagyúr
vettem egy kevés szárított shiitake gombát. azt írja, hogy 3-4 órára be kell áztatni főzés előtt. meg vettem egy knorr tejszínes gombaszószt. holnap még veszek csiperkét hozzá, és csinálok egy jóóó kis gombás cuccot, csak hús van a fagyasztóban, már kezdem unni
vajon a laska az milyen irányban változtatná meg az egyveleget?
-
dragonfx
veterán
5 pontos bonusz kérdés...
Melyik az a táj Mo.n ahol mindne kajába amibe csak lehet /meg amihez csak lehet enni tejfölt azt megteszik?
-
ipavlidu!
tag
Sziasztok!
Újból jelentkezem, ezennel nem kérdéssel, hanem meg szeretnék osztani veletek egy receptet:
Nagyon finom. Elkészíteni is nagyon egyszerű, még én is meg tudtam csinálni (ez nagy szó, még csak rántottát és ilyet tudok). Én speciel magában ettem, úgy is nagyon finom. A hűtést annyira nem szereti, tekintve hogy vannak benne kenyérdarabok.
Szerintem teljesen jó olivaolaj és olivabogyó nélkül is, nálunk éppen nem volt itthon, de nagyon finom lett.
És végezetül két kép:
Cézársaláta kép 1
Cézársaláta kép 2Jó étvágyat!
-
Thrawn
félisten
Egyszer én is sütöttem kíváncsiságból és tényleg nem nehéz, bár bondjuk kézzel kikeverni a tésztát nem volt egy leányálom. A kisült fánkokat egy éjszakán át pihentettem (ez elvileg kellett is neki a recept alapján), Másnap kettévágtam és a frissen készített vaníliakrémmel megtöltöttem. Finom lett
-
Ildika
tag
Sütöttem képviselő fánkot... Azt hittem, nehéz megcsinálni de NEM... Bárki álljon neki nyugodtan. Ezen reci alapján csináltam, csak én főzött vanília krémmel és tejszínnel töltöttem meg. Hát hamar elfogyott
Mandarinos tejszínhabbal töltött képviselöfánk/Tim Mälzer/alchri
4 deka vaj, csipet só, 1 deci víz, 8 deka liszt, 2 tojás, 1/4 tk. sütöpor, 3 mandarin, 2,5 deci tejszín, 1 zacskó habfix, 1 zacskó van.cukor, porcukor
A vízben a vajat a csipet sóval egy lábosban felolvasztottam, amikor forrt, belekevertem a lisztet, kikapcsoltam alatta tüzet és addig kevertem, amíg el nem vált a lábostól a massza. Utána elektromos habverővel egyenként belekevertem a tojásokat és a sütőport. 2 evőkanállal 8 halmot tettem egy sütőpapírral kibélelt tepsire és a sütő legalsó sínén, 220 fokon, 25 percig sütöttem.
Utána rögtön kivettem és egy ollóval kettévágtam. Amikor teljesen kihűltek, megtöltöttem.
Töltelék: a habot a fixálóval és a van. cukorral keményre verni. A mandarinokat meghámozni, cikkekre szedni és a cikkeket félbevágni. A félbevágott fánkokat vastagon megkenni a habbal és pár mandarin cikket belenyomni. Összecsukni és porcukorral megszórni. -
ipavlidu!
tag
Hmm. Csinaltam egy krumplisalatat, tojassal, majonezzel, mustarral, hagymaval, tejfollel, stb.
Oszinten szolva kicsit tobbet vartam tole, nem lett az igazi. Meg regebben ettem ilyet, es azt hittem hogy ez is hasonlo lesz hozza, de nem. Abban mintha csak valamilyen ontet es krumpli lett volna, de sokkal finomabb volt. Nem tudjatok mire gondolok? Egy recept jol jonne.Ja, es a masik. Steak. Teljesen kimaradt az eletembol, kb. csak annyit tudok rola, hogy hus. Fol tudnatok vilagositani, milyen hus, es hogy mivel csinaljak, stb?
-
bajuszati
tag
válasz
dragonfx #1130 üzenetére
Penne specialle della casa
Hozzávalók:
fél fej vöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
20 dkgcsíkookra vágott csirkevagy pulykamellfilé
egy fél üveg gomba(szeletelt )
főzőtejszín és tej kevereéke 2dl(1:1)amit izesítek vegetával és hozzáadok picikeményítőt
kifőzőtt penne tészta(al dente)
fűszerek: grill fszkeverék,snidling,majoranna,fehérbors,kömény,csípősp.)
vaj,fehérbor0,5dclVajon hagyma lepirít,hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet és lassú tűzön lepirítom,közben pici fehérborral meglocsolom.
utánna hozzáadom a gombát,kicsit együtt pirítom a hússal.Jöhetnek a fűszerek..kkgrill,kksnidling,kkmajoránna,csipet kömény,fehérbors,csípősp.
Végül az ízesített teszín-tej keverékkel felöntöm és összeforralom.
A penne tésztát mielőtt összeforgatom a szósszal forró vízben szűrővel megmártom.
Összeforgat, mély tányérba tálal .....jó étvágyat hozzá...remélem érthető
-
dragonfx
veterán
válasz
bajuszati #1128 üzenetére
nem de csak olasz és csak tészta lehet szal jöhet...
Multkor ilyet ettem>>mélyhütöttpirított zöldség vegyes(rizsa+krupli körettel)+csirkemellfilé rántva+franciasalátával+rántott brokkolival.....
szerintetek jóllaktam?Ladybug>>mér nem mész el szakácsnőnek egy menő étterembe?..vagy nyitok Petivel egy vállakozást egy éttermet?
-
bajuszati
tag
A penne specialle della casa - t ismeritek?
-
ladybug
őstag
válasz
bajuszati #1125 üzenetére
Oks, akkor jöhet a finomfőzelék, ahogy kolléganőmtől tanultam.
Kell bele: kevés krumpli, borsó, karfiol, sárgarépa.
Ezeket felaprózod, és vöröshagymás, pirospaprikás alapra teszed. Sózod, főszerezed (vegetát tegyél bele), aztán főzd puhulásig. Akkor tejfölös habarás bele, és kész. -
ladybug
őstag
válasz
bajuszati #1123 üzenetére
Krumplifőzelék (pörkölhöz kíváló)
4-5 nagyobb krmplit megpucolsz, és karikákra szelsz. 1 fej vöröshagymát megpucolsz, és elkockázol. Felteszed olajon pirulni. Mikor üveges, teszel rá pirospaprikát, és ráöntöd a krumplit. Annyi vizet tégy rá, hogy épphogy ellepje. Tehetsz bele paprikakrémet és kevés fokhagymát is. Sóval, borssal ízesíted, és hagyod főni. Amikor a krumpli elég puha (ne legyen túl puha, mert akkor könnyen eltörik), keversz egy kis tejfölös habarást. Belekevered a krumplihoz, és kész is a főzelék.De tökfőzeléket is készíthetsz, ha szereted.
-
bajuszati
tag
Hello!
Valaki írjon már valami jól bevállt főzelékreceptet...kösz
pörkölt lesz a "feltét"
-
talmida
Közösségépítő
válasz
babacsillag #1116 üzenetére
Nagyon szívesen!
Köszi a répás receptet! Ki fogom próbálni,...sôt, lehet, hogy sajtot is teszek a répák közé
-
-
RedWing
aktív tag
Ma esti vacsi:
Fondu
Hozzávalók:
15 dkg zsíros sajt ( pld. Gruyére vagy Anikó)
15 dkg füstölt sajt (pld. Gouda vagy Karaván)
3 dl alma- (vagy más fehér-) bor
1 evőkanálnyi pálinka (vagy konyak)
2 evőkanálnyi citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 1/2 evőkanálnyi kukoricaliszt (elhagyható)
1/4 evőkanálnyi curry
őrölt fekete bors
só
egyéb fűszerek ízlés szerintA fokhagymát vágd félbe, s dörzsöld be vele a (mély, lehetőleg teflonos) edény belsejét. Öntsd bele a bort, a pálinkát, adj hozzá egy evőkanálnyi citromlevet, sózd meg, s tedd közepes lángra.
A sajtokat reszeld le (a füstöltről előbb vágd le a héját), s a reszeléket keverd össze a kukoricaliszttel. Mikor a bor már elég meleg (forrnia nem kell), fokozatosan adagolva keverd bele a sajtot. (Engedd, hogy minden adag tökéletesen elolvadjon, mielőtt a következőt hozzáadod.) Addig kevergesd, amíg egybe nem áll a massza - ez kb. 3 perc. Ha buborékolni, forrni kezd, vedd vissza a tüzet.
A keverék akkor kész, ha krémes, és szépen befedi egy felfordított kanál hátát. Ha a massza nyúlósnak tűnik, akkor tedd bele a maradék citromlevet is. Amikor kész, beleteheted a borsot, a curryt, s a szabadon választott fűszereket.
A fondü-edényt a felszolgálásig tartsd melegen (pld. borszeszégő felett), s a sajtot rendszeresen keverd meg. A mártogatáshoz pirított kenyérkockákat, párolt zöldségeket (pld. karfiolt, brokkolit, gombát, krumplit), gyümölcsöket, főtt húst, vagy például virslit kínálhatsz.
(Ha marad a fondüből, önts rá hideg vizet és tedd hűtőbe. Fogyasztás előtt öntsd le róla a vizet és tedd gyenge lángra.)Jó étvágyat!
-
babacsillag
csendes tag
Van egy tuti repa receptem!
A repat minimum 4 reszre vagod(keresztben felezed es hosszaban felezed), alufoliara teszel egy sort belole(kb.20cm hosszan), megvajazod, vagyis eleg egy vajas csikot huznod keresztben, majd megsozod. Erre rakod a kovetkezo reteget, hasonloan megvajazod, es sozod. Harom regetnel nem rakok tobbet, nem parolodik meg.
Ezutan rahajtod az alufoliat minden oldalrol, es mehet az elomelegitett sutobe. 180 fokon fel ora kell neki, tobb adagot is tehetsz be egyszerre, de ne legyen 3 retegnel magasabb csomagonkent.
Az alufoliat hajtassal felfele tedd, ne follyon ki vaj. Ilyen repa izu repat meg sehol sem ettem, es az illata is fantasztikus. Nem igenyel forditast, kavargatast....Nem tudom, lehet e otthon kapni vaj spret, de mostanaban azt hasznalom. 3-4 fujas egy reteg repara, so, csomagolas, sutes es kesz.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
babacsillag #1100 üzenetére
Sült hal zöldséges rizses körítéssel.
nem muszáj ekkora elôkészület hozzá. Akár fagyasztott (nem ton~)halat is használhatunk. Az elôre fûszerezett hal szeleteket egy tepsibe kell tenni,
majd a (fagyasztott) zödséget a hal közé önteni, (ha van hely a tepsiben, akkor egy kis rizst is lehet hozzáadni, de ez esetben kevés vizet kell aláönteni) --kicsit eligazgatni, hogy a hal felszíne szabadon maradjon (pirulhasson) A sütés végén egy kis reszelt sajttal megszórhatjuk a halak tetejét, és a sajt megolvadásáig, ill. rózsaszínesedéséig --kinek hogy tetszik-- sütjük.
, majd elômelegített sütôben kb 20-30 percig sütni. Lehet alu-fóliával betakarva is csinálni, ez esetben az utolsó 5 percben le lehet szedni a fóliát és egy kis reszelt sajttal megszórni a hal szeleteket.
Nagyon finom!
És végül [link]
-
rii
nagyúr
a köv. kaját akarom csálni':
cs.mell filé
répa
fehérrépahogy tegyem be a sütőbe?
tegyek rá vizet? oliva olajat?
mondjuk valamennyit?
be akarom tenni a sütőbe.
alufóliázzam le, hogy a párolódjon?
egyszerre szeretném csinálni a lettőt, nem külön sötügetni ... főzögetni -
rii
nagyúr
válasz
philoxenia #1108 üzenetére
hát sajna ;-(
ez már így túl sok mozzanat ;-(de azé köszönöm a help-et (:
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
rii
nagyúr
miért, hogy azt mondják, hogy a káposzta meg karfiol puffaszt?
,-(
nem lehet ezt ellensúllyozni? ,-(
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem serpenyőben kicst fűszeres olajban megpirítva a húst, tedd alulra, rá a zöldeket, a tetejére a szalonnát, utána öntsd rá, a serpenyőből a visszamaradt olajat, és told a sütőbe. Ehhez is jó a barna rizs, csak előtte főzd szinte teljesen meg, és rakd a hús alá pl., úgy is megsüthető.
-
rii
nagyúr
hellozevaszszevasztoK!
aszt' szeretném megkérdezni, hogy ha csálok olyan kaját, hogy
karfiol
meg káposzta
meg rá szalona a tetejére...és ha tenni akarok bele csirkecomb filét, akkor azt cska belebasszzzzzz ...vágom ... vagy le kell önteni olajjal, vagy gazdagon rá szalonnétm, vagy a tepsi aljára a húst, vagy vízzel fel kell öniteni?
-------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------------
philoxenia: köszi, köszi
akó megyek bilyoboltba ....
-
rii
nagyúr
hello
mondjkatok már jó barnarizs lelőhelyet ... vagy hogy mlyet vegyek ...
aszongyák lehet vele méregteleníteni is .. egy hét csak barna rizs :-/
-
ngabor2
nagyúr
válasz
babacsillag #1100 üzenetére
egyszer régen (alapító)tagja voltam egy konyhás listának, én is kerestem ilyet. okosék azt mondták, hogy a legtöbb kaját gyorsan meg lehet csinálni, ha ésszel áll hozzá az ember. azóta én is rájöttem, hogy igaz. feltéve, ha nem csak egy főzőlapja működik annak a tűzhelynek, és 1 liter vizet kevesebb, mint 15 perc alatt fel bír forralni.
ráadásul ha van fagyasztó, akkor igen sok kaját félkészen is el lehet tenni, amiknek az elkészítése igen gyorsan mehet.
bátyám időnként "hűtőtakarító" kajákat szokott csinálni. a hűtőben apránként felgyűlt, fogyasztható állagú cuccokat összekeveri, átsüti/pirítja, kicsit fűszerezi, és kész. mondjuk ehez kell egy kis hozzáértés, de az igen jó eséllyel neked van, ha ilyeneket már főztél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest