- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
válasz
supercow #6192 üzenetére
Ja, mondjuk az jó, hogy amihez nekem elsősorban kell, ahhoz más is egy egyszerű valamit használ.
Gránitról néhányan azt mondták, hogy az csak a teflon egy változata. Nem tudom mennyire lehet igaz.
Eddig az egyszerű teszkósokkal voltam el. Az a baj, ha drágábbat veszek, nem tudom annak a bevonata tovább bírná-e. Márkákban már nem bízom. -
AssAssynn
addikt
válasz
supercow #6190 üzenetére
A zománc, mint tapadásmentes réteg, az mennyire számít jónak a többi bevonathoz képest? Ha már bevonatos, akkor számomra a vas tulajdonságai teljesen lényegtelenek.
A másik meg: írtad te is a rozsdamentes acélt. Ez egy dolgot leszámítva mindenben tökéletesnek tűnik. Az egy dolog viszont elég komoly. Állítólag ennek semmi tapadásmentessége nincs, ezért sok zsiradékkal kell használni. Ez még azt mondom mindig kevesebb hátrány, mint amivel az öntöttvas bír, de azért elég rossz belegondolni, hogy egy olyan ételt is sok zsiradékban kell elkészíteni, amit amúgy zsírszegényen enne az ember. Vagy, hogy a helyzetemből induljak ki, minden reggel tocsogjon az olajtól a rántotta.
Lábasnak, fazéknak, kuktának biztos, hogy tökéletes választás a rozsdamentes, de itt ugye serpenyőről van most szó. -
AssAssynn
addikt
válasz
supercow #6188 üzenetére
Szerettem volna meggyőzni magam a vas mellett, de túl sok hátránya van:
- nem lehet mosogatógépben / mosószerrel mosni
- tisztítás után be kell olajozni
- egy nagy, befeketedett, olajos edényt kell valahová elpakolni, ami összekeni a bútort és a többi edényt
- lassan kell felmelegíteni, nem lehet egyből nagy lángra csapni
- sokáig tart felmelegíteni (sok energia)
... és még lehet nem soroltam most fel mindent, de mindezt az árat azért kellene meghozni, hogy jó legyen a tapadása.Zománcos öntöttvasnak mi értelme? Mármint pont a tapadásmentesség miatt választ az ember öntöttvasat, de ha úgy is van rajta egy zománcréteg, ami ezt hivatott elérni, akkor minek legyen az alapja vas?
-
AssAssynn
addikt
válasz
supercow #6186 üzenetére
Köszönöm a választ.
Egész nap ezt bújom a neten, de több a kérdés, mint a válasz. Jobban jártam volna, ha bemegyek a tescoba és leakasztok egyet véletlenszerűen."Szénacél" akkor mégis miben különbözik az öntöttvastól?
Különben eddig az öntöttvasról tudom elmondani a legtöbb hátrány, amiért ne azt válasszam, ahhoz képest, hogy azt reklámozzák legjobban. De tulajdonképpen mindnek van egy vagy több nagyobb hátránya, így ezért is nehéz döntenem. -
FerNandor
őstag
válasz
supercow #4199 üzenetére
Köszi. Kipróbáltam, jobb lett egy fokkal
lehet kicsit több tejet és szódabikarbónát kell beletennem.
-----
Az normális, hogy a szárított élesztő máshogy fut fel, mint a friss?
A szárított pár perc után a tetején sűrűnek látszó habot képez, a firss csak enyhén és inkább buborékosodik, mint a szénsavas víz kb. -
mephi666
nagyúr
válasz
supercow #3751 üzenetére
nekem meg baromi lassan akarnak megindulni a kovászaim... már kezdek arra gondolni, hogy a rettentő száraz levegő miatt van az egész: hőmérséklet simán van 25 fok felett egész nap (ami elvileg segítené), de a levegő páratartalma nagyon alacsony és mindenféle módszerrel próbálunk emelni rajta
ezzel a recepttel kísérletezek ma... mármint ezeket az arányokat veszem alapul és tisztán bl55-el dolgozok... tegnap etettem a kovászt, ma reggelre lett szép buborékos, de a mennyisége nem ugrott óriásit... szabi módszerével félóránként hajtogattam, most hűtőn kívül kelesztettem órákon át és már 50 perce sül, de a magassága nem az igazi most sem
a tészta állaga viszont már úgy érzem alakulóban: sokkalta lágyabb, könnyedebb, mint ami az első 2 próbálkozásra volt
-
kmarci25
veterán
válasz
supercow #3648 üzenetére
Javaslom ezt a receptet. Minimális instant élesztő kell hozzá, kevesebb mint 1 g 1 kg liszthez.
Nem lesz semmi baja a tésztának szobahőmérsékleten, ha kontrollálva van, ha nincs az baj, mert akkor menthetetlenül túlkel és egy ragacsos folyós massza lesz, amit lehet kidobni, de ha kevés élesztővel van szobahőn, az oké. -
inf3rno
nagyúr
válasz
supercow #3633 üzenetére
Nekem teljesen mindegy, hogy melyik. Egy idő után szerintem az élesztőből is kovász lesz, ha elkezdem etetni, mert belekerül egy csomó baktérium és gomba a levegőből. Annyival talán egyszerűbb így, hogy már az elején használható sütésre, nem kell egy hetet várni. Majd kipróbálom, ha minden kötél szakad. Talán elkeverek benne kezdésnek egy kis kefirt is, hogy tejsav baci is legyen benne.
-
válasz
supercow #3619 üzenetére
Üdv,
A napokban javasoltam Szabi pék oldalát, most tanít kovászolni.
Illetve létrejött a KovászLabor Alapozó csoport, ahol sok leckére és segítségre van lehetőség."Illetve kenyérsütőgépes kovászos receptje van valakinek, azt is megköszönném! "
El kell keserítselek, mert ilyen recept nincs, ugyanis kovászos kenyeret nem lehet kenyérsütőgépben készíteni.Remélem van sütőtök is.
Talán Bl55-ös liszttel is lehet kovászt készíteni, de nem biztos, hogy összejön. Nagyobb az esély a sikerre, ha van valamilyen teljes kiőrlésű liszted.
-
válasz
supercow #2439 üzenetére
Én pont nemrég kezdtem átállni az öntöttvasra. Megfogadtam, amit itt írtál, megvettem az IKEA-ban a nagyobbik Senior edényt. Imádok főzni benne, jövőre megveszem a kisebbet is, kevesebb adagos kajákhoz pont jó lesz a 3 literes.
más: Wok-ból ilyet vettem, csak máshol, Rákóczi téri piac épületének sarkában olcsóbb (3k).
Ha le kéne valamiért cserélni, lapos aljút vennék legközelebb, ez nagyon instabil. -
mormota
senior tag
válasz
supercow #2439 üzenetére
igen, sajna nem pörög a topik, mint egy akármilyen másik, de rendszeresen visszanézek, hogy van-e valami kérdés, tehát ápolom azt, amit létrehoztam
ha már új recept.... szereztem egy kontakt grillt (gyerek úgy hívja masina), mostanában abban sütöm meg a töltött tortillát. sokkal jobb, mint serpenyőben. készült már benne grillre szánt hús, gomba, cukkini.
ha tehetitek, szerezzetek be egyet, mindenképp megéri. -
mormota
senior tag
válasz
supercow #2418 üzenetére
az túl intenzív, és sokkal sűrűbb. a juharszirup kb olyan, mintha híg cukorszirupot csinálnál.
esetles ha megpróbálod valahogy *sokkal* folyékonyabbá, és kevésbé édessé tenni a mézet
azért nem mondom, hogy forrald össze vízzel, vagy higítsd, mert nem tudom mi lenne a vége, lehet nem lenne használható a végeredmény -
spidersoft
senior tag
válasz
supercow #2414 üzenetére
A pápai egy időben egész ehető volt, sokszor tejfelesen csináltam belőle pörköltet vagy paradicsomosan, fűszeresen olaszos valamit, 5-6 adagot kiadott egy doboz, amíg megfőtt a tészta pont elkészült ez is. Amikor legutóbb, néhány éve vettem, nem tudtam megenni: javarészt mócsingok és kemény bőrdarabok (átlátszó, aprított ipari gumi) alkották a húsnak fenntartott tömegszázalékát. Ha azóta már megemberelték magukat, akkor bocsánat. Ez a négyszögletes lidis nem olyan: nem pástétom-szerű kocsikenőcs, hanem apró darabos, de nincs benne mócsing/bőrdarab (efféléktől falnak megyek), alig fűszeres, nem agyonra zsíros, viszont húsos... szerintem finom cucc némi savanyú almapaprikával
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
supercow #2198 üzenetére
Fűszerezd be a húst, majd tedd a tepsit a tűzhelyre. egyen jó forró és tedd bele a húst, úgynevezett kérget szoktunk rá sütni mind a két oldalára. Ilyenkor az ízek benn maradnak
Majd a tepsit az előre melegített sütőbe tedd be de pici vizet önts alá és tegyél rá alufóliát. Majd lassú tűzön süsd jó sokáig.. és kb 150 fokon - gáz 3-as fokozatán kb. 50 percig szoktam - majd ha puha belül akkor vedd le róla a fóliát és magasabb lángon piruljon vagy grillen. -
Reno7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED monitor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest