Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vissza a Mestert!

-
lenox
veterán
válasz
JJános
üzenetére
Biztos nekem akartad ezt irni? Mit irtam en Hamirol, ami bantas? Nyugodtan menj a moderatort keresek topikba, hatha nem rohognek ki...
Az meg milyen vedekezes mar, hogy irtok egy csomo tulzast (maradjunk ennel az udvarias szonal), megnezzuk a konkretumot, kiderul, hogy nem ugy van, akkor eloveszunk mast, arrol is kiderul, majd vegso ervkent te benyogod, hogy bantjak Hamit, ban... Azert ez nem kicsit komolytalan...
Egyebkent nem gondoljatok, hogy gyava es sunyi dolog mindig 'egyeseket', meg 'akinek inge'-t irni?
#20496: Bocs, en ezt meg se nezem, mi koze a gokartnak, az f1-hez? Szerintem semmi... Amugy sem kerdes, hogy Hami jol megy-e esoben, termeszetesen kurva jol megy. Az sem kerdes, hogy vasarnap o volt-e a legjobb. Magam reszerol annyi volt a kerdes, hogy mi alapjan mondja hunnylander, hogy Hami esoben gyorsabb volt barki masnal. Jobb volt, az ok. De gyorsabb?
-
Jadro
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Az elvakult fanatizmus ugyanilyen idegesítő tud lenni hidd el.
-
attisx
addikt
Esőmenő?! Hamilton?! Áhhh, dehogy... (a lényeg kb. 1:18-tól)

-
Motion_Blur
félisten
"A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo felszólította csapatát és versenyzőit, hogy mielőbb vessenek véget a buta hibáknak, máskülönben esélyük sem lesz harcban maradni a bajnoki címért az idei bajnokságban."
Csak keményen Luca!

-
7Heads Drago
veterán
Ferrari Enzo - A Felszentelt Domina
Az apostoli Anyaszentegyház és a Ferrari partnersége hosszú évekre nyúlik vissza. Egy ilyen erős támogatóval nem csoda, hogy ennyi világbajnokságot nyertek.......
Őszentsége saját Ferrari Enzoját egyik alapítványa javára ajánlotta fel. Ezt a Sotheby's 250 millió forintért értékesítette. Mivel II. János Pál már az égiek asztalánál ült, helyette XVI. Benedek Pápa vette át az összeget. Ő is részese lett a Ferrari legendának. Megkapta a Ferrari világbajnoki autójának volánját. "Egy világbajnoki autó kormánya a Római Katolikus Egyház pilótájának" - mondta pátosszal Luca di Montezemolo.
Nincs sok felesleges dolog. Kormány, két pedál és pár gomb. Fordulatszámmérő 10.000 ford/percig számozva. Fiat kapcsolók és Fiat kulcs. Méltatlan. Lényegében nincs csomagtartó és rádió még felárért sem rendelhető. 9 cm-rel repülünk az aszfalt felett!!!
7000 fordulat körül elszabadul a pokol. Vagy megnyílik a menny? Csak Forma-1-es versenypályák közelében hallani hasonlót. Ezt a magas, érces, fémesen sipító hangot. Már világos, hogy miért gondolta a Szentatya, hogy a sportkocsik jó megoldást jelentenek Krisztus Örömhírének továbbadására.
Úgy tűnik, hogy az 1-es fokozat 80 km/h-ig megfelelő lenne. A kettes akár 180-ig is. A gyorsulás kulturált szavakkal nem írható le. 0-100 km/h 3,4 másodperc, 0-200 km/h kereken 9 másodperc. Kétszázra! Ijesztő.
Reméljük, a Ferrari marad, ami kezdetben vala, most és mindenkor és mindörökkön-örökké. Ámen.
Miket nem talál az ember a neten. Besz@rás..... -
AMD Power
titán
LH király volt tegnap de hunnylander már tényleg nagyon túlzásba viszi ezt az egészet.
-
JJános
addikt
Érdekes, hogy itt két futam között mindíg megy a balhé. És mindíg Hamiról szólnak a hsz.-ek.
Egyesek sem azt nem bírják, ha Hami hibázik, sem azt hogy ha nem hibázik.
Teljesen mindegy, csak tudják szekálni Hami rajongóit, holott mi nem bántunk senkit, és csak védekezünk. Nem tudom miért nem jön egy moderátor, és bannolja ki őket.
Le le itt irva, hogy egymás kedvenceit nem bántjuk!
Aki nem képes ezt abbahagyni, bannolják. Legalább úgy, ahogy Vettelt D.C. kirakta a pályáról.Ennek a topicnak nem az a címe, hogy a "Hami gyűlölők ide irjatok", hanem a 'Formula 1".
Akinek inge öltözködjön!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Tényleg nem rosszindulatból, de egy kicsit visszavehetnél magadból. Nem a Te dolgod eldönteni, hogy xy maradhat-e a fórumon, vagy sem. Lehet, hogy a Te életed = Lewis Hamilton, de attól még elzárhatnád magadon a csapot, mert fosod a szót, ha kell, ha nem.
Peace!
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Lewisnak a szuksegesnel tobbet tankoltak
Aha, az elso kiallasnal, a 21. korben. Kar, hogy a 30-38. korrol van szo...
De esoben nincs olyan sok jelentosege a benzinmennyisegnek
Aha, azert ha most elmagyarazod nekem, hogy 20 kornyi benzin nem szamit, akkor azert meg fogom kerdojelezni a hozzaertesedet.
De a perdonto, hogy ki volt jobb esoben...
Szal ha a gyorsasag nem jott ossze, akkor probalkozol a megpordulessel?
Nem lehet, hogy megis inkabb tuloztal?
-
hunnylander
őstag
Lewisnak a szuksegesnel tobbet tankoltak, jo McLaren szokas szerint. Haug: A boxkiállásnál többet tankoltunk a tervezettnél mégis sikerült Kimi előtt maradni. Ez fontos volt.
De esoben nincs olyan sok jelentosege a benzinmennyisegnek, mint szarazon, sot a plusz suly meg a mechanikai tapadast is novelheti, ami nagyon lenyeges esos aszfalton. Esoben a vezetoi qualitasok kerulnek eloterbe elsodlegesen. Ha Lewis masodik kiallasatol nezzuk a koroket, meg akkor is jobb volt mint Kimi, pedig ot is megtankoltak.
De a perdonto, hogy ki volt jobb esoben, az az is lehetne, hogy ki hibazott kevesebbet. Kimi kettot is hibazott, raadasul olyanokat ami komoly idovesztesegekkel jart. Lewis nem vesztegetett idot hasonlo modon, csak kicsit kihajtott a fure, mikor feluszott a kocsi, meg meg sem pordult, csak par masodpercet veszitett.
-
tuskooo
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Davidsontól ez kicsit sztem azért erős volt, főleg a stílus, ahogy beszélt. Massa tényleg nincs hozzászokva, hogy el kell engednie vkit, de amikor már észrevette, el is engedte. Davidsontól a legtöbb meg tényleg kb az volt, h elszúrhatta vki versenyét azzal, hogy feltartja. Én inkább meg se szólaltam vna a helyében.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
kellene nekik egy vezető, tudod, aki mutatja az utat....
ps.:

-
Dragbajnok
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Az oké hogy te nem írtad de én ezzel nem értettem egyet:A Barika meg a Szoros becenev, es nem tiszteletlensegbol volt hasznalva, hanem epphogy meltato szovegben, gratulacioban mert szerintem a szőrös neméppen kedves becenév de még a barika vagy a bárány sem túl hízelgő ránézve de ez az én véleményem.Bár amit én írtam az való igaz hogy kicsit keményebb de már a sok ömlengésedtől LH kapcsán kikívánkozott belőlem.
Hát komolyan eszem megáll ezt úgy mondod mintha te olyan sokkal hozzájárultál volna a topik vagy esetleg a PH színvonalához.
-
tuskooo
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Mind1, értelek. Abban sztem egyet értünk, hogy a majom meg a szőrös azért nem ugyanaz a kategória.
-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
De el kell itelni mert gyalazkodik es gunyolodik, rontja a topik szakmai es erkolcsi szinvonalat. De te ertheto okokbol szimpatizalsz vele. Felolem regisztralhatott ide evtizedekkel ezelott is, akkor sem oszlopos es tiszteletre melto tagja ezen topiknak, sem a PH!-nak! Es rosszul is inditja az itteni szerepleset. Eddig hanyagolta a topikot, ha nem tud tiszteletteljes modon forumozni, ezutan is hanyagolhatna. Nekem itt egyetlen tiszteletlen, gyalazkodo, gunyolodo forumozo sem hianyozna, ugyhogy lelephetnenek mind, izibe!

-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Az elso 10 korben Kimi Kova mogott volt, tehat szerintem azt erdemben nem erdemes osszehasonlitani, a 11-20 korokben pedig 2-szer volt Lewis gyorsabb (egyszer kb. 0.3, egyszer meg kb. 0.06 mp-cel), 8-szor meg Kimi (ezek kozott meg volt majdnem 1 mp is). Ez alapjan Lewis volt a gyorsabb vagy Kimi?
#20457: Kimi masodik kerekcsereje utan (30. kor) az o kocsijaban legalabb 30, Lewis kocsijaban meg sokkal kevesebb (o a 38. korben allt ki) benya volt. A 39. korben elallt az eso. Tehat amire hivatkozol, hogy Lewis jobb, ott 20 korrel kevesebb benzinnel ment. Akkor ez nem tulzas szerinted?
-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Mi az, hogy ha így kezded?
Dragbajnok kb. 2 évvel korábban regisztrált nálad! Azért, mert nem írkálja tele a fórumot a hülyeségével, még nem kell elítélni! Neki is lehetne minden második hozzászólása, hogy a BMW a legjobb, de nem teszi, mert semmi értelme nem lenne! Példát vehetnél róla!
De, hogy ON is legyek:
-
hunnylander
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
En NEM baranyozok es szorosozok senkit!!! Tisztazzuk le! Es bizzuk a szurkoloira, hogyan becezik kedvencuket. Amit te emlitettel, az gyalazkodo gunynev, a gunynev meg nem azonos a becenevvel. Te nagyon fiatal lehetsz, ha meg ennyit sem tudsz.
-
hunnylander
őstag
válasz
tuskooo
üzenetére
De ha igy mutatkozik be itt valaki, akkor milyen folytatasra szamitsak? Lemajmozni egy pilotat, egy embert, erre mi szukseg van? Az ilyen szemelyek elottem nagyon melyre assak magukat, es bemutatjak vele szemelyiseguk szegenysegi bizonyitvanyat. Az ilyen hsz-ek csak alaassak a topik erteket es jo hangulatat.
De nagyon nem akarok csak offolni, ugyhogy:
-
Dragbajnok
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát ha Barrichello lehet bárányozni meg szőrösözni akkorr LH-t mértnelehetne igy?
Amúgy meg meglehet nézni ki regelt hamarabb csak én inkább olvasója vagyok a fórumnak mint hsz gyűjtője. -
tuskooo
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezért azért nem nagyon rúgnak ki sztem senkit...mondjuk, hogy parasztság lenne, az tuti.
-
Oczu
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
A hetvege tanulsaga: SILVERSTONE ROCKS!
Azért látszik, egy kicsit hideg van
A két kis hegy a pólón 
-
hunnylander
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Az lenne, hogy jonehanyan nem idevalo egyennek tekintenenk. Ha igy kezded itt a forumozast es igy is fogod folytatni, nem sokaig fogod itt rontani a PH! erkolcsi szinvolalat, mert ki leszel rugva.
-
Oczu
senior tag
Eh, totál unalmassá teszitek ezt a topic-ot atz örökös b@szkódással.
Mi lenne, ha nem azon veszekednétek, hogy ki mit szúrt el, vagy mekkora király éppen a Hami gyerek. Elszúrták, elismerték, az eső nem egyszerű stratégiát kíván. Haminak jó napja volt, ennyi. Én Ferka-fan vagyok, de nem vertem a meki fanok fejét, amikor felnyársalta Kimit. Különben is, a baromságok gyűjteményét nemsokára olvashatjátok az arany tollú DSándor bátyátok
cikkében.Ez a topic maradjon már meg olyannak, ahol hozzáértő emberek írják le értelmes véleményüket, vagy éppen számításaikat. Ezeken kívül van még itt másik 8 csapat is, akikről e topic címe szól
-
hunnylander
őstag
Na es? Nehany hozzaszolasban esogumikent utaltam az intermediate-re, mert masok is igy utaltak ra. A szovegosszefugges es a logikad (IQ-d), segitett volna jol ertelmezni a lenyeget. De neked ez nagy falat volt, ezert bosszubol, most kotekedsz. Olvass mar vissza, a korabbi esosversenyeken is szimplan esoguminak neveztuk az intermediate-et, extremnek a full esogumit. Arrol en nem tehetek, hagy egy szo miatt elveszted a fonalat es nem tudod helyesen ertelmezni a topik gondolatmeneteit es parbeszedeit. De latom boldog vagy, hogy egy szo miatt fogast talaltal rajtam, es csak ezen lovagolsz mar miota.
Az IQ-m pedig epphogy nagyon magas, olyan magas ami mar nem is mindig aldas.
De reszemrol a veled valo parbeszedet mar reg terhesnek tekintve ezennel lezarom.
Holnap mar tesztnap lesz Hockenheimben, a Mekinel Lewis kezd a tesztelessel.

A hetvege tanulsaga: SILVERSTONE ROCKS!
-
Dragbajnok
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Milenne ha LH-t porchmonkey-nak (küszöbmajomnak) becéznénk?

-
tuskooo
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Eh, nem mind1? Amúgy kicsit fehér hozzá az avatar arcszíne, nem gondolod? Ja amúgy ez simán elmegy flattopnak, nem feltétlenül afro.
-
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
még egyszer elmondom: amit másnak mondasz, az nem jön ide, eddig sem említettem, ezután sem fogom, sőt, még én jelentettem ki, hogy semmi köze ahhoz, amiről mi beszélünk, ennek ellenére csak megpróbálod belekeverni. ha nem érted, mit írok, kérdezd meg, de ne írogass ide baromságokat. még mindig az intermediate guminál tartunk, ami nem esőgumi. ennyi.
vajon a hamilton rajongás és az iq-blaster-ség nálad csak egy véletlen egyezés, vagy szorosan összefügg?

-
VW
aktív tag
a tegnapi futamot hol tudnám megnézni vagy letölteni?
-
hunnylander
őstag
Nagyon nem ertek veled egyet, eleg sokan probaltuk rendre utasitani egy rasszista megnyilvanulasokra hajlo forumtarsunkat. Es ezt igy kellene tenned neked is. Az a hszem amibe bele probalsz kotni epito szandekbol szuletett. En soha nem hasznalom az idezett beceneveket. Ugyhogy nincs okod engem emiatt szekalni. En nem szoktam senki kedvecet sertegeto modon nevezni.
Az intermediate tema meg megfarasztobb. De csak kukacoskodj tovabb, ha teged ez boldogit!
-
palm treo 75
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hamilton is megteszi
-
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
az, hogy a többiek egy másik fórumozónak egy másik szövegkörnyezetben mit mondanak, vagy mit nem, ehhez az ég világon semmi köze. nem értem, miért beszélsz másokról? egyedül rólad volt szó..egyedül te értelmezel félre dolgokat, de mostmár olvasom a többiek hozzászólását, látom mással más szövegkörnyezetben is belebonyolódsz a dolgokba.
-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Az 100%-ra kitalalhato, ha van legalabb egy ketszamjegyu IQ-d. De az en kerdesemre nem lehet kitalalni a pontos valaszt, tehat megkerdezem.
(Gyerekkori beceneveim: Macilaci, Medve, Lacimaci ..., Micimacko hunnynak irja a mezet, Hunnyland = Hungary, hunnylander = magyar ember, ezt angol kommunikacioban is hasznaltam mar a PH!-s regem elott, es ez muvesznev is, zeneszerzessel foglalkozom)
(#20459) deniro2: ez a hsz neked is megy, de meg mindig nem kaptam valaszt. Mit kell ezen titkolozni?
-
deniro2
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Miért, te játékmaci vagy? Netán arra célzol, hogy rasszista megnyílvánulás volt a részemről a Luisz név leírása és nem vagyok méltó az avatáromhoz?
Na, hagyjuk és felejtsük el egymást. -
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Miért? Te medve vagy?

-
hunnylander
őstag
válasz
deniro2
üzenetére
Te szurkalasnak irtad at Lewis nevet, egy szurkalo hszben.
Tovabba en nem szoktam hasznalni sem a Barika, sem a Szoros nevet, es most is csak egy olyan hszben ideztem oket, amivel a topik kulturaltsagat es emberhez melto modjat szeretnem elomozditani.
Neked egyebkent miert van afro avatarod? Egy afrikai szarmazasu szemelyhez van szerencsem? Mert, ha nem akkor ez egy nagyon furcsa egy valasztas. (Csak kivancsi vagyok, ne vedd tolakodasnak.)
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Azt kerdeztem, hogy szerinted mikor volt az, amikor Kimi uj gumikkal sem tudott gyorsabb lenni Lewisnal, ahogy allitottad. Erted a kerdest? Csak mert amit irtal, annak ehhez semmi koze...
Egyebkent meg nem tudsz angolul, vagy szandekosan csusztatsz, mert MW ezt a futam befejezo reszere mondta...
-
deniro2
senior tag
Na igen, mikor én leírtam fonetikusan Lewis nevét, az barominagy sértés volt szerinted, a Szőrös meg jópofa becenév...
Vazzeg, asszem mostantól megpróbálom nem elolvasni amit írsz, bár nehéz lesz, mivel minden 2. hsz a tiéd... -
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
A Barika meg a Szoros becenev, es nem tiszteletlensegbol volt hasznalva, hanem epphogy meltato szovegben, gratulacioban. Ez nagyon messze all a rasszista jelzokkel valo szidalmazastol. Valami nagyon nincs rendben a gondolkozasmododdal, ha erre nem tudsz rajonni magad.
-
tuskooo
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Azért a rasszizmus meg a talán kicsit sértő (de sztem inkább vicces) megnevezés messze nem ugyanaz.
-
törölt tag
én ahogy számolgatom, a szerint Kimi kb. 4 körben volt gyorsabb mint Hamilton a verseny elején,..a 17-18-19-20. körben.
Mert eleinte (a 10. körig) Hamilton egyre gyorsulva lement 1:33-s időkig, aztán valamiért visszaengedte fél másodpercet, és 1:34-s időket kezdett futni.
Eddig Kimi inkább kapott töle (10-ből 8szor), majd itt hozott rajta 4 körig (Kimi ment 1:33-t, Hamilton 1:34-t), aztán Hamilton fülére szólhattak, és akkor két körig Hamilton visszagyorsult, és Kimi megint kapott.
Aztán jött 4 kör amikor sztem Face to Face volt, és Kimi gyorsabb volt...de ebben sem vagyok 100%-ig biztos. -
deniro2
senior tag
Hagyjad már... Teljesen igazad van, de úgyis beír mindjárt valami nagyon okosat, amiből kiderül, hogy Lewis a világegyetem elsőszámú esőmenője számolgatás és reális összehasonlítás nélkül is, nincs apelláta. Abból a tényből kell kiindulni, hogy Hamilton alapból mindenkinél mindenben jobb és akkor nem teszel fel felesleges kérdéseket...

szerk.: mondom én...

-
!Overdose!
őstag
válasz
JJános
üzenetére
Szerintem nem lehet rámondani 1-1 jó esős futam után valakire, hogy esőmenő!
Például ha jól emlékszem a közös kiállás után Button másodpercekkel volt gyorsabb Barichellónál, igaz kicsúszott, most akkor ki az esőmenő, aki közepesen gyors, de hibátlna vagy nagyon gyors, de néha hibázik egyet?
Egyébként, ha mégegyszer olyat írsz, hogy barika vagy szőrös, akkor nekem is minden jogom meg lesz arra, hogy Hamiltont rasszista jelzőkkel illessem, nem gondolod???
-
hunnylander
őstag
Martin Whitmarsh: "He had tremendous grip. We were trying to slow him up for most of it, and he was driving within himself but he didn't want to slow up any more, otherwise he feared he'd lose concentration, lose temperature in the tyres, but he could have gone a lot quicker if he'd needed to.
"If you get into that zone that drivers can in these conditions, they can just be so far ahead of the rest of the field."
'Majd az egesz futamon lassitgattuk, kepessegei alatt vezetett annyira hogy mar a gumik lehulesetol is tartott es atttol hogy 'elalszik'. Sokkal gyorsabban is tudott volna menni, ha szukseg lett volna ra.'
-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Attól, hogy más is rosszul használja még nem lesz helyes!
-
JJános
addikt
Hami esőmenő, és bár hibázhatott volna, nem tette. Vettelt sajnálom, aki szintén esőmenő, de sajnos D.C. kiütötte.
Barika esőmenő.
Kimi inkább a száradó pályán volt sokkal jobb, és sajna nem segítetettek neki jobb helyezést elérni, a csapata buktatta meg.
Webber tudott volna még esőben jól menni, és ment is néha.
A szőrös nagyon ment még, és Kubica is, a bömbik nagyon feljöttek.Kit hagytam ki?
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
-
hunnylander
őstag
Nem vagyok azzal egyedul ebben a topikban, hogy az intermediate-et szimplan esoguminak nevezem, az extreme esogumit meg extreme esoguminak. De, ha ne siklasz at figyelmetlenul bizonyos hszeken es koveted a parbeszedek fonalat, akkor a szovegosszefugges segitett volna nem felreerteni a dolgokat.
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
En Kimirol nem mondtam semmit. En arra probaltam ravilagitani, hogy eleg fura logikad van, hogy szerinted azert esomeno Lewis, mert gyorsabb volt Kiminel, aki be volt ragadva Kova moge.
Amugy szerinted mikor volt az, amikor Kimi uj eso (jo, intermed) gumikkal sem tudott gyorsabb lenni, mint Lewis? Csak mert a verseny elejen 10 korig be volt ragadva mas moge (utana meg gyorsabb volt nala, de szerinted ez nem szamit), amikor meg a 30. korben lecserelte, akkor Lewis konnyu autoval ment, o meg nehezzel, szal szerintem ezt nem lehet osszehasonlitani. Szal hogy tudod ebbol azt a kovetkeztetest levonni, hogy Lewis volt a gyorsabb? Szerintem nem lehet, es amit irsz az joindulatuan is tulzas...
-
törölt tag
válasz
tuskooo
üzenetére
Czollner Gyula-ra gondolsz?
vele itt nem hiszem hogy tudsz vitázni (pláne hogy értelme lenne
)Hamilton-nak nem megy minden simán, két futamon nullázott ezt megelőzően, de Kimi-nek sincs nagy sorozata, és leginkább Massa és Kubica betlijének köszönhető hogy így áll a VB ahogy.
De szvsz jó ez így, tök jól alakul a tabella, ha még kicsit keresztbe verik egymást Heidfeld is felérhet
01__Lewis Hamilton...48
02__Felipe Massa.....48
03__Kimi Räikkönen..48
04__Robert Kubica....46
05__Nick Heidfeld.....36 -
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
ha picit belegondolsz, az intermediate szó mit is jelent, rájössz, csak Te beszélsz intermediate-esőgumiról, még a Palik és a Czollner is tisztában van vele, hogy ez nem az.
tényleg csak a Te kedvedért, hátha észreveszed magad...
Az intermediate gumikat viszont kifejezetten arra a körülményekre találták ki, amikor ugyan még nincs szükség teljes mértékben az eső gumi használatára, de a pálya tapadása bizonytalan. Így ez a gumitípus használható esős részeken is, de megállja a helyét száraz pályán is, igaz, ekkor jelentős mértékben csökken a teljesítménye. Az ilyen abroncsok széles hőmérsékleti körülmények között (30-tól 100C-ig) képesek üzemelni.
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Érdekes, az ember azt gondolná, hogy Lewis jobban használja a gumikat.
És most nem az - állítólagos - elfékezgetéseire gondolok, hanem csak úgy általában a vezetési stlíusára. -
tuskooo
addikt
válasz
üzenetére
Alapvetően semmi szükség rá, de amikor többen (pl. Gyulámék) kapásból istennek kiáltják ki Hamilton-t, akit ugyebár esélye se lett volna megverni valakinek, akkor kikívánkozik. Meg amikor azt hiszi mindenki, hogy azért, mert most minden jól ment neki, már nem fog sose hibázni, és ő a legjobb.
-
törölt tag
válasz
tuskooo
üzenetére
ehh én ezt nem értem.
Bármelyik futamgyőzelemhez hozzá lehetne tenni, hogy:
-jól ment meg minden, de alakulhatott volna másként is ismerjétek el, és kellett a szerencse is.szal ennek mi értelme van? Persze hogy alakulhatott volna másként is,..pl. kicsúszhatott volna, összeütközhetett volna, ..elharaphatta volna a nyakát egy nyúl..stb, sőt akár ezek mind egyszerre..
Bárkinek a szive megállhat futam közben, és akkor? na akkor ugye más valaki nyeri a futamot!Miért kell ezt most elismerni, és máskor miért nem lehet uezzel példálózni, na-na, ha törökben Massa váltója meghal akkor nem nyeri meg a futamot, jól ment nem mondom hogy nem, de alakulhatott volna másként is, szerencséje volt hogy nem ment tönkre a váltója....
-
tuskooo
addikt
Eh, ez vicces. Mindenki elismeri, hogy Hamilton jól ment, megérdemelte, csupán annyit mondunk, hogy alakulhatott vna máshogy is, és kellett a szerencse is neki. Ti meg ennyit nem vagytok képesek elismerni...
-
hunnylander
őstag
Heikki jobban elhasznalja a hatsogumikat, mint Lewis (angol nyilatkozat)
Heikki aggresszivebb a kanyarokbol valo kigyorsitasoknal, es ezzel hamarabb tonkreteszi a hatso gumijait, mint Lewis. Allitasa szerint ez is belejatszott a gyengebb szereplesebe, akarcsak Kanadaban.
-
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
már megint miről beszélsz? Raikonnennek az egész verseny alatt nem is volt fent esőgumi..

-
hunnylander
őstag
Kimi szabadterben, uj esogumikkal sem tudott jobb lenni Lewisnal, es ketszer is megforgatta a cuccot. Kovetkezeskeppen felolem nevezheted ot is esomenonek, de ezen a futamon harmatos esomenest produkalt. Ellenben Lewis egyertelmuen esomenohoz melton rotta koreit, es mar nem eloszor az esos futamokat tekintve.
-
hunnylander
őstag
Tessek, okosodjal, ha tudsz angolul: F1 Technical Glossary: M, as Mapping
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Aha, tehat ha Kimi Kova moge beragadva nem tud esoben sajat tempoban menni, akkor Lewis esomeno... Ertem. Ezen azert meg gondolkoznek, mielott elfogadnam igaznak, ha nem gond.
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Nekem meg ugy tunik, hogy egy (na jo, tobb) smileyt eleg vadul tudsz ertelmezni, nehogy az engine mappinget is hasonlo vad fantaziaval ertelmezd, mert akkor sok ertelme nincs...

-
hunnylander
őstag
Ha Lewisnak meg radarszemei meg kopoltyui es uszonyai lettek volna, akkor akkor is o nyerte volna a futamot, ha a palya viz ala kerul es a tobbiek fuldokolnak.
A 10. kor utan mar nem is esett es kezdett szaraz lenni az idealis iv, eppezert Lewis esomeno. Kimi csak szarado es szaraz palyan volt jobb nala ezen a hetvegen. Esoben, vizes aszfalton nem. Lewis tehat esomeno.
-
uszkart
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Wow, és a pilóták mindíg megmondják igazából mi történik velük!
Sablonnyilatkozat! Közhely! -
uszkart
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ügyes vagy! És ennek mi köze van ahhoz, hogy megragadt!
-
hunnylander
őstag
válasz
uszkart
üzenetére
Heikki Kovalainen: "Gratulálok Lewisnak a remek hazai győzelemhez. Jól rajtoltam, és néhány körön keresztül Lewis nagyon keményen üldözött, ami azt jelentette, hogy sikerült is megelőznie az ötödik körben, amikor egy kicsit megcsúsztam. Nagyon nehéz verseny volt, amin nagyon sok minden történt. Pillanatok alatt ki lehetett csúszni az aquaplaning és a csúszós pálya miatt, kétszer is megpördültem, és nem én voltam az egyetlen. De legalább szereztem négy pontot, amivel sikerült növelni a konstruktőri pontjaink számát."
Tessek, ezt Heikki nyilatkozta szemelyesen. Sakk-matt!

-
lenox
veterán
válasz
JJános
üzenetére
Mert mi? Mar megint offolsz? Legalabb offba tenned...
#20372: a 21-ben jottek ki, a 23-ban mar nagyon esett, szal plusz egy kor kint aztan extrem esogumi, es rogton mas a vegeredmeny. De ne ertsuk felre, en csak azzal vitatkozom, hogy 'senki sem tudta volna megfogni', attol meg teny, hogy senki sem tudta megfogni.
Nekem kulonben nem tunik ugy, hogy az 'esomeno' Lewis barmennyire is gyorsabb lett volna volna Kiminel, legalabbis az idotablazatban a 10. kor utan (amikor Kova 'elengedte' Kimit) nem latszik semmi ilyen. Erre mondom, hogy tulzasokba esel.
-
hunnylander
őstag
válasz
uszkart
üzenetére
Latom te sem tudsz sokat az F1 technikai hattererol. De en ellentetben veled sokat olvasok errol, raadasul angolul. Tovabba muszaki vegzettseggel is rendelkezek. Ugyhogy nekem nem kutyafule az engine mapping es hasonlo fogalmak. Rajt elott egy bizonyos idotartamon belul startmodba kell kapcsolni a motor mappingjat. A startmod az egy nyomatekhangsulyos uzemmod, amit a rajt utan is meg kell tartani egy bizonyos idotartamig, majd utana kapcsolhatnak normal versenymod engine mappingra.
-
uszkart
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nyilván!
Nekem az jön le, hogy az enyhe jobbos előtt igen nagyot lassult! -
AMD Power
titán
Jó a Kimi meg a fotós video.

-
hunnylander
őstag
válasz
uszkart
üzenetére
Heikki magas labda. Mar igy is tul sokat kemenykedett es a rajtnal majdnem hazavagta a Meki versenyet. Eggyertelmu, hogy nem akart behodolni. De eselye sem volt Lewis ellen, olyan lassu es ugyetlen volt az egesz futamon. Az, hogy le lett korozve, mindent elmond ki volt a gyorsabb. Kova azt nyilatkozta, hogy mindent megprobalt, hogy Lewist maga mogott tartsa (a felvetelek alairjak ezt), de nem birta a nyomast, lecsuszott az idealis ivrol es Lewis kifekezte ott, miutan mar addig is tobbszor megkostolta. Utasitani meg nem is lehet radion, Heikki pedig szeretett is volna bizonyitani. Szo sem volt elengedesrol.
-
uszkart
tag
"Proceduralis Hiba"

-
uszkart
tag
Úgy bírom mikor valami ostoba hibát hozunk fel Hami részéről: "Azt meg ne hozd fel!"
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88
üzenetére
Akkor hahazhatok tovabb, ha Webber kivulre megy, akkor Lewis belul megy el mellette, jol latszik a videon, hogy oda is benez. De mihelyst Webber arra zar es indul el, Lewis kivulre valt. Mindegy, hogy jobbrol vagy balrol, o elindul a szabad utra. Az autok nem traktorok a palya meg szeles, foleg a celegyenesben. Ha ilyen jol rajtol mindig eloz. GP2-ben is igy rajtolt, leelozott akar tiz autot is egy szuszra.
Rajtspecialista es esomeno volt es maradt. (Bahreinnel meg ne probalj elohozakodni. Mert ott keson kapcsolta a motort start modba, tehat ott se a reflexei mondtak csodot, hanem a lefulladasgatlo leszabalyozta a motort. Az proceduralis hiba volt, nem lassu reflexek miatti beragadas.) -
uszkart
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Amúgy, ha jobban megnézed Kimi jobban kapta el a rajtot. Haminak meg kb. annyi dolga volt, hogy rálépjen a gázra, mivel Webber befelé húzott. Meg azt sem csodálom, hogy Kiminek nem jutott eszébe a pálya bal szélén elmenni. A sebességkülönbség az ok!
De, hogy még egy kicsit kötekedjek. Hami hogy ment el Heikki mellet, hm? Az a féktáv enyhén szólva is hosszú volt. -
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
azon nem volt mitt nem észrevennie
elment előle Webber.. Kimi jobban kapta el csak hát előről és oldalról zárták így beállt a sorba ennyi.Amúgy meg sokaljátok a HA szavakat
2 hete mi volt? hogy Ha Hamilton nem kap 2x büntit. De kapott szval akkor jogos volt a HA akkor most is 
Amúgy én sem szeretem a Ha szótagot főleg nem amikor hozzákapcsolódik a milton
-
deniro2
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Rendben, a 2. kiállásra még igaz is lehet.
Te sem írhatsz mindig hülyeséget.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tuskooo
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Az egy dolog, de ha nem megy Kimi elé, akkor ő is kb ugyanolyan gyors lett vna, mint Hamilton.
-
tuskooo
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Nincs nekem ezzel semmi bajom, és igazad is van. De ne fényezzük Hamiltont a végtelenségig, amikor bár jól ment, nem is nagyon hibázott, de messze nem csak rajta múlt, hogy nyerni tudott. És attól, hogy most nem hibázott, igenis hajlamos nyomás alatt a hibákra. Ahogy attól, hogy Massának volt egy jó szériája, még mindig ingadozó a teljesítménye.
Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

azt, hogy Kimi az adott körülmények között normális taktikával mit tudott volna felmutatni már sose tudjuk meg.

A két kis hegy a pólón
Mi lenne, ha nem azon veszekednétek, hogy ki mit szúrt el, vagy mekkora király éppen a Hami gyerek. Elszúrták, elismerték, az eső nem egyszerű stratégiát kíván. Haminak jó napja volt, ennyi. Én Ferka-fan vagyok, de nem vertem a meki fanok fejét, amikor felnyársalta Kimit. Különben is, a baromságok gyűjteményét nemsokára olvashatjátok az arany tollú DSándor bátyátok