Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Peat;)
veterán
-
Zolee11
senior tag
Ha jól tévedek akkor a fékerő több mint 3g-s gyorsulással bír. Azt nem tudom, hogy 80-nál milyen a fékerő és a hideg gumikkal, de szerintem 2.5g-vel simán lehet számítani.
Ezek az autók 80-ról pillanatok alatt megállnak, szerintem durván 1mp elég a megálláshoz. Persze majdnem egy kell a felfogáshoz, még fél a pedál lenyomáshoz, és már baj van
Mondjuk azon jót mosolyogtam, hogy gázt kellett volna adnia, hogy elcsúsztassa az ezüstnyilat a pirosnyíl mellett. Azzal max. annyit ért volna el, hogy jól televágja a falat és kimit is, csak éppen nem orral futott volna rá hanem nekicsúszott volna, csak éppen sokkal keményebben.
-
borsi
tag
Úristen, ti min vitatkoztok itten.

A fizika törvényei szerint
80km/h-ról ezeknek az autóknak a fékhatás kialakulásától kezdve a fékút
cirka 17m
1,5 másodpercig tartKomolyan elhiszitek, hogy gáz játékkal ekkora térben és ennyi idő alatt ember(nem isten) bármit is tud csinálni? Arányként egy F1-es autó majdnem 5m hosszú.
És nem Kimit választotta, hanem nem tudta kikerülni! Viszont 1m -el előrébb állt Kubicánál, így nagyobb esélye lett volna megállni. Csak hogy mennyit számít 1m:
A megállási pont előtt 1m-el az általam feltételezett 1,5g-s lassulással kb 20km/h-val száguld az autó.És Alonso-nak drukkolok.
A középiskolában tanult képleteket használtam remélem jól, és megelőlegeztem 1,5g-s gyorsulást(lassulást). Egy utcai P911 tud simán 1g-t....
-
End-ru
aktív tag
"Ha egy vonalban lettek volna, talán hamarabb meglátom őket" LH
Miért is?
-
-
wildrain
addikt
Nekem nem kell magyarázni, teljesen képben vagyok, még ha nem is fogadod el. Azt, hogy te még inkább jobbra fordítod a kormányt, te magad írtad azzal, hogy amerre menni szeretnél. És ugye az eredeti irány a jobbkanyar volt, de az ellenkormányzással balra tekerjük a kormányt, tehát nem arra, amerre menni szeretnénk, mert arra nincs út.
Tulajdonképpen rosszul fejezted ki magad, de egyről beszélünk. -
törölt tag
válasz
fateless
üzenetére
Ez kerek.
Egyébként sztem, nehézkesebb egy Formula1-s autó 80km/h-nál mint a megfelelő sebességnél,..de ezt nem azért mondom, mert Hamilton-ra gondolok...MS Monaco-i esetére is gondolhatunk.
A nehézkessége sztem abban keresendő, hogy a fordulóköre nagyon nagy, kicsi a kerékelfordulás és persze a kormányelfordulás sem nagyobb a szükségesnél, azaz amit a versenyző még kézátvétel nélkül el tud forgatni.
Tehát hiába a könnyű súly, alacsonnyan és középpontosan, a nagyon direkt kormányzás,..mégsem tud fordulni az autó alacsony sebességnél.
Nem hiába állítják át Monaco-ra a kerékelfordulást, mert bizonyos kanyarokban egyszerűen nem férne be az autó (pedig egyébként sima forgalomban két sávban közlekednek az utcai autók). -
AMD Power
titán
Ez egy érdekes mondat LH-tól.
"Nyilvánvalóan nem vagyok boldog, de hozzám vághatnak akármit, én csak erősebben fogok visszatérni"
-
Azért sajnálom, hogy Hamilton 10 hellyel hátrébbról rajtol majd.
Persze örülök is, mert nem kap annyi pontot, így Raikkonen előbbre végezhet, csak ennyivel is kevésbé lesz izgalmas a futam.
-
vagamo
őstag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Rosberg az előtte lévőt figyelte Hamit, mivel Hami nagyon rövid féktávot vett ezért, járt Ő is úgy ahogy!

[CS]Blade2: Azért nem értem ezt a fajta vitát, mert aki vezet az jól tudja, hogy mit is figyel egy jó sofőr! Márpedig, azért vajuk be ezek a Fiuk nem amatőrök! Én is mikor vezetek az előttem haladót figyelem, ha megáll én is megállok, hiába akár zöld is lehet a lámpa, mégsem megyek át rajta! Az már más kérdés, hogy nyomom a dudát és anyázok
! De megállok! -
[CS]Blade2
addikt
-
vagamo
őstag
Szerintem ez a téma már túl van magyarázva! Itt a legkimerítőbb válasz!
De aki lusta dokar válaszát visszanézni, annak közvetlen [link] és még videók is vannak!!! Aki, meg nem tud vezetni az, kérem szépen ne OKOSKODJON!!!!
Hanem olvasson!!!
!
És legyen már vége az OFF-nak
-
Ez függ a tömegeloszlástól is. Úgy fogalmazok: egy hátsókerekes dízel mercinél biztos. (Azért említem meg, hogy dízel, mert ezzel próbálgattuk, de ott nagy a súly az első tengelyen)
Ha a súlyeloszlás szempontjából nagy a teher a hátsó tengelyen, akkor alulkormányozottság esetén letolhatja az autót az útról a külső ív felé...Forma1-es autóval nem próbáltam
Hétköznapi elsőkerekes autónál pedig minden esetben...
A 18482-es hszben egy irónikus választ próbáltam adni. Úgy tűnik nem sikerült, máskor konkrétabban fogalamazok.
-
shev7
veterán
válasz
fateless
üzenetére
"Egy hátsókerekes autónál - mint a forma1-ben is - ha alulkormányozott vagy, akkor ugyanakkora elsőkerék elfordulás mellett rálépsz a gázra, azzal kicsit megtolja az autó a farát az ív külseje felé, ezáltal az autó jobban befordul a kanyarba."
Biztos ez? ha mar alapbol tolta kifele az orrat, akkor gazadasra szerintem meginkabb az orrat fogja tolni. Legalabbis nekem az tunik logikusnak.
-
lenox
veterán
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Hiaba mondta Dela Rozsda, akkor sem igaz, nezd meg itt. Tok magasan van a lampa, ha a masik auto seggeben allsz, lehet, hogy nem latod, de akkor mar ugyis keso. Ahonnon Hami jott az elol allo autok biztos nem takartak a lampat, mert ahhoz tul messze voltak, a lampa meg magasan. Es en szunetet se latok a ket piros lampa kozott, direkt ezert egnek felvaltva, de nezzetek meg. Szerintem ezt siman elnezte.
Amugy meg van ilyen, annyira nem kell felfujni, sokan csesznek el nyilvanvalo dolgokat, eleg kemenyen kell koncentralni.
-
Hmm, valószínűleg ezért van az, hogy amikor egy autó megcsúszik a pályán és a forgalommal szemben áll, akkor nagy gázzal fordítja irányba az autót...
Elvégre nekik is jobb az, ha nagy gázt adnak és otthagyják az abroncs felét, miközben megfordulnak egy 3-4 méter sugarú körben, mintha egyszerűen simán megfordulnának. Vagy talán a sima megfordulás nagyobb sugarat igényel...Nem azért fordulnak meg úgy a pilóták, mert élvezik a gumikoptatást, vagy mart a közönséget akarják lenyűgözni, hanem mert sokkal nagyobb ívet igényelne.
dokar: Nem azért írtam a korábbi hsz-t, hogy leszóljak bárkit, csak jelezni akartam, hogy a konkrét esettől már rég eltértünk. Én élvezem az ilyet olvasni.
-
Az a baj, hogy már réges régen nem arról beszéltek, amiről eredetileg szó volt. Amit itt mondogattok, az már drift meg szándékos csúsztatás, ami teljesen más, mint a kezdeti felvetés.
Eredetileg arról volt szó, hogy ugyanakkora kerékelfordulás esetén kis sebességnél és nagy sebességnél mennyire fordul el az autó. Ti itt már mindenféle elforduláson, csúsztatáson meg ellenkormányzáson vitatkoztok, aminek már egyáltalán semmi köze nincsen ahhoz, hogy Hamilton mennyire tudta elfordítani az autót.
Hozhattok különböző példákat meg képeket meg leírásokat, de annak már semmi köze ahhoz, amiről beszélni kezdtünk. Ettől függetlenül jó mindezeket leírni, csak ne keverjétek a dolgokat.
MOD:
Egy hátsókerekes autónál - mint a forma1-ben is - ha alulkormányozott vagy, akkor ugyanakkora elsőkerék elfordulás mellett rálépsz a gázra, azzal kicsit megtolja az autó a farát az ív külseje felé, ezáltal az autó jobban befordul a kanyarba.
Ha túlkormányozott lesz az autó, akkor az elsőkerék elmozdízása nélkül úgy tudod a megfelelő íven tartani az autót, hogy visszábbveszed a gázt. A másik mód, hogy ellenkormányzol, miközben a gázon nem változtatsz, vagy ha tovább akarod tolni a kanyarban az autót, még rá is lépsz a gázra. De ez esetben már elfordítottad a kormányt, ami nem baj, csak akkor már semmi párhuzamot nem lehet vonni arra az esetre, amikor Hamilton Kubica és Raikkonen felé ment. Ott nem tehette azt, hogy rálép a gázra, mert akkor csak annyit ér el, hogy az autó oldalával csapódik mindkét autó hátuljának. Amit tudott tenni, az a fék és a kormány félrerántása volt. De mivel a félrekormányzás mellett fékezett is, nem tudott megfelelően elfordulni az autó. Sajnálom Raikkonent, mert ő az egyik kedvencem, de jobb volt így, minthogy beleszálljon H. mindkettőjükbe és bedugaszolja az egész boxot. Béna volt, eltolta, ennyi. Ebből tanul, jobb lesz, a verseny izgalmasabb lesz, én meg majd jobban élvezem. -
joey04
titán
hát ez a Hamilton bameg... nem figyeli a lámpát?pff elbénázta nem kicsit.Ha már így alakult nagyon örülök a BMW sikerének és Kubicának is.ha nem lenne Ferrari nekik drukkolnék.
-
wildrain
addikt
túlkormányzottságnál pedig abba az irányba kell fordítanod a kormányt (ellenkormányzás) amerre menni szeretnél, majd gáz
Tegyük fel, hogy bemész egy jobbkanyarba. Az autód a kanyar közepén túlkormányzott lesz, tehát tapadást veszít a hátsókeréken, így a hátulja balra sodródik, az orra pedig méginkább a kanyar belső íve felé mutat, mint amennyire te oda kormányoztad. Erre te válaszképpen méginkább jobbra fordítod a kormányt, és gázt adsz. Mivel az első kerekeken van tapadás, az autó eleje bevágódik a kanyar belső ívére, a gázadással pedig végképp elveszíted a tapadást a hátsó kerekeken, és keresztbeállsz, mint a szél.Már ott orbitális hülyeséget írtál, hogy az ellenkormányzás neked nem abba az irányba történik, amerre a hátulja csúszik, hanem az ellenkező irányba.
-
dokar
addikt
válasz
üzenetére
RWD és túlkormányzott szituáció estén gázadással akkor tudsz jól kijönni, ha megfelelő a ellenkormányzás megválasztásával és szükséges gyorsulással az autó hátsó tengelyén keletkezik a nagyobb súly és ezzel megnő a gumik tapadás (billenéses elv). De ha rossz az ellenkormányzási szög, akkor lehet belőle egy kanyarív felé történő keresztbe fordulás vagy pedig a másik eset egy jó kis powerover drift.
A lényeg, hogy leginkább szituációfüggő, hogy gázt adsz vagy elveszel.Egyre izgalmasabb a téma.

-
Zolee11
senior tag
Hat pedig sztem ha tulkormanyzott, ellenkormanyzol es gazt adsz, azzal megfogod a csuszast.
Csak ellenkormányozni kell, ha gázt is adsz azzal növeled a gumiabroncsra jutó erőt és azzal egyenesen arányosan csökken az oldalirányú "tartóképessége" a guminak, azaz nagy eséllyel kipördülsz.
Csak azután adhatsz gázt miután betapadt a hátsó kerék (hátsókerék-hajtásról beszélünk), mert csak utána képes elviselni a gyorsító erőt is. Ellenkező esetben irány a sóderágy
-
Zolee11
senior tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Ez a baj veletek, nem gondolkodtok. Istenem, mivan ha kitakarják a lámpát, akkor nem lát a szemétől????
Inkább ne is beszéljünk egyes "hozzáértők" véleményéről, mert hihetetlen, hogy szakértőknek nevezett közvetítők akkora marhaságokat tudnak mondani, hogy csak nézek ezek mit keresnek itt. Majd gyüjtök neked konkrét példákat, de pl. itt a mostani versenyben is a szakértés: a Toyotát hibáztatták, a visszafordítóban, hogy ráhúzta a BMW-re vagy Hondára, már nem emléxem melyik pilótákkkal esett meg az űgy, de az megmaradt, hogy az előző jármű bevágodott a féktávon (szinte televágta a Toyota előtt fordulót is) míg a Toyota az íven haladt volna, de nem számított arra h kamikeze módra valaki előzni fogja, és persze hogy íven akart haladni... erre kit hibáztat szakértőnk? a Toyotát, hát csak gartulálni tudok, igazi szakértő.
És akkor ne beszéljek arról, hogy ezen kívűl milyen marhaságokat találnak ki. A benzin finomítgatásával is pár lóerőt lehet nyerni és nem 60 litert mint ami kb. egy tankolás, ez maximum 1-2 kört jelent. Igaz ezzel versenyt is lehet nyerni, de ezt minden beszállító pont ugyanúgy csinálja. Arról nem is beszélve, hogy itt egy a lényeg a minél több lóerő és nem a pályára való optimalizálás, ilyeneket a nagymamának tessék mesélni ő beveszi.
Pont mint a sima autóba a 99 vagy 100-as oktánszámú benzin 600 forintért, csak azt felejtik el mondani, hogy az oktánszám a kompreszió-tűrőképességet jelenti ami egy mai autóban igencsak 95 vagy 98-re van állítva, tehát a plusz lóerő a kompresszió növelésével érhető el, amit ma nem sok autóban lehet állítani. De ezt is megeszik jó sokan, mert azt mondták...Érdekes hogy Rosberg is bealudt és nem fogta fel mit lát...
Mondjuk Rosberg Hamiltont figyelte, hisz ő volt előtte, és Hamilton igencsak belefutott az álló autóba, azaz megállt 1m alatt. de ha észrevetted Rosberg alig koccolta, mert ő látott is nemcsak nézett és sokkal hamarabb fékezett. Hoppá.

-
SzalaiG
addikt
válasz
kapcs-ford
üzenetére
És még Hami üti meg Kimi vállát, amikor ő a hibás.

-
törölt tag
Van benne igazság persze, ha van helye az autónak, akkor lehet gázelvéttel is megpróbálni visszaszerezni a tapadást ha érzi hogy alulkormányozottan van az íven...sőt szinte biztos hogy vissza is kapod, de általában tuti hogy leesel az ívről valahol...kanyarívtől függ.
Szal ahol van erő a hátsó tengelyen ott egyszerűen adnak egy nagyobb gázt, amitől elindul a hátulja is..ez is egy módszer. egy régi rally-s mondat volt ilyen,..ha gáz van adj gázt, ha nagy gáz van adj több gázt.
Túlkormányzott rwd autónak viszont semmiképpen sem adnak több gázt, max gáztartás van ellenkormányzásra, de leginkább és általában, kis gázelvét. -
D@ni88
addikt
hunnylander hova lett?
lehet hogy kést ragadott és saját használatba vette amikor Lewis belement kimibe...
Eddig ő volt a fasza csávó, mert magyarorszűg szélességű vállával kiált Hami mellett, mostmeg
-
maszat
senior tag
válasz
ronaldo
üzenetére
Érthető, hogy az embert a benne lévő tüske zavarja. De ha emiatt másoknak szúrunk oda tüskét, az már kevésbé érthető meg. Értsd: valakinek meg kell szakítani a tüskeláncot. És ha ezt te teszed meg, akkor neked jár a piros pont.
F1 szakik!
Ki most a VB második helyezettje és miért, Hamilton vagy Massa? -
pappnet
csendes tag
Nem igaz, hogy nem vette észre senki, Hamilton a hódot figyelte

Gondolta inkább Kimibe megy bele mint a hódot üsse el
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Zolee11
üzenetére
Mielőtt itt nekem esnél mint azt leírtam korábban hogy a takarást azt Pedro De La Rosa (ha egyáltalán tudod ki az)nyilatkozta és nem Palik. Tehát nagyfőnők nem én mesélem be neked hogy ők ennyire hülyék és nem is az f1hirek.hu gyerekes cikkei.
Az én fejtegetésem pedig csak fejtegetés ami be is igazolódhatna az adott viszonyokhoz képest, abban a szituban valszeg több mindenre kell figyelni nem csak amolyan egyszerű paraszti nézek mereven előre szitu lehet:
"Ha nem látom a lámpát akkor miért nem látom, mert kitakarják, ha kitakarják akkor ott van valaki, és akkor azt kell nézni, hogy attól a valakitől tudok-e haladni."
Érdekes hogy Rosberg is bealudt és nem fogta fel mit lát...
-
Pompi
nagyúr
válasz
bendeguz 76
üzenetére
www.formula1.com

Live TimingBTW benne van a topic első hozzászólásában

-
bendeguz 76
tag
nem tudjátok neten létezik olyan oldal ahol a versenyzők köridejei vannak vezetve persze élőben.hallottam már párszor,hogy a mi lacink és gyulánk is azt lesi.kéne az az oldal.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Csak az az érdekes, hogy a többiek megálltak.
Igazából egy mentsége van: ő az előtte állókra fókuszált.
De a csapat akkor sem szólt rá. -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford
üzenetére
ha nem latja a lampat nem gondolkodni kell, hanem megallni ha az elotte levok megallnak. Azert nem fekeztek olyan hirtelen, hogy ne lehetett volna reagalni. Telleg nem tudom mire figyelt...
-
dokar
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
látom te nem, de tessék, tanuljatok egy kis F1 vezetéstechnika-t

-
Zolee11
senior tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Ha már egy autó ott áll akkor szinte lehetetlen látni a lámpát.
Te ezt ugye nem gondolod komolyan? Ha nem látom a lámpát akkor miért nem látom, mert kitakarják, ha kitakarják akkor ott van valaki, és akkor azt kell nézni, hogy attól a valakitől tudok-e haladni. Nehogymár nekem bemeséld, hogy ők ennyire hülyék. Annyi eszük van mint egy szőke nőnek? Mert a te fejtegetésed alapján igen.
Egyszerűen aludt, nem fogta fel mit lát, ennyi, nem kell ezt megmagyarázni, mert ezen nincs mit. -
kapcs-ford
őstag
Igen de mikorra zöldre vált addigra hamilton beleszáll..
Ha már egy autó ott áll akkor szinte lehetetlen látni a lámpát. messziről pedig abban a pillanatban pont a szünetet láthatta és már a zöld lámpa takarásba lehetett és gondolta hogy zöldre váltott.. eddig láthatta vagy tarthatott a reakciója a lámpa felé mert abban a pillanatban már vészesen közeledett a ferrári előről

-
MPowerPH
félisten
Nagyon fasza kis cikk.
[link]A kommenteket érdemes olvasni, nagyon jókat nevettem rajtuk.

-
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford
üzenetére
megneztem a videot.. amikor piros es piros kozott valt, akkor tenyleg van kozte kis szunet, de mikor zoldre valt a piros es zold kozott nincs szunet.
-
-
AMD Power
titán
"Megálltam a kijáratnál, mert a lámpa piros volt, Kimi is megállt mellettem, aztán hallottam a csattanást, amikor Hamilton belerohant az autójába. Hálás vagyok neki, amiért Kimit választotta, és nem engem!
Kimi ezt már szerintem nem így gondolja.
-
Zolee11
senior tag
Látom nem nagyon tudtok megegyezni, hogy hibázott-e Hamilton vagy sem, szapuljátok egymást...
Egyértelmű, hogy hibázott, ilyet nem lehet benézni, ilyen távolságból ha valaki nem tudja felmérni, hogy áll-e előtte, az előtte lévő jármű akkor az alkalmatlan versenyzésre, ez esetben valószínüleg olyan fáradt lehetett, hogy nem látta ami a szeme előtt volt, mert úgy gondolta, hogy mennek előtte kifele és sietett, és későn fogta fel, hogy nem az a valóság mint amit gondolt, ill. valószínünek tartott. Erre más magyarázat nincs. Szándékosan biztos nem tette.
Viszont ezért jelentős pénzbírságot szabnék ki rá és a csapatra is!!! Kötelezzék a pilotákat a pihenésre, és ne egész éjszaka bulizzanak... Mert igen nagy valószínüséggel ez történt. -
AMD Power
titán
Nem védem LH-t. Béna volt. De nem hinném ,hogy direkt ment volna bele Kimibe.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
vagamo
üzenetére
Semmit sem tehetett, nézőként nézve pár kameraállásból... jót röhögtem!
Azért a videó végén lehet hallani a szakmai kommentárt (végig a verseny alatt) Pedro De La Rosa-tól aki megjegyzi hogy az autóból szinte lehetetlen látni a lámpát ha egy másik autó ott van előtte. Rosberg se látta egyértelmű.Ahogy látom a videón a piros lámpa elég lassan villog tehát messziről abban az állapotban amikor vált pirosról-pirosra akkor azt is gondolhatta hogy zöldre vált.
-
törölt tag
-
7Heads Drago
veterán
Csak annak aki szerint nem volt kevesebb üzemanyag Hami autójában: Hami 10,7 mp állt a tankoláskor, Kubica 8,5 körül. Kimi még ettől is kevesebbet.
Visszanézés alapján vajmi kicsi az esélye annak hogy Alonso hibázott. Az autó adta meg magát. -
Peat;)
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Tökmind1 mi volt a lényeg az, hogy Alonso futamról futamra burtálisan tud teljesíteni, annyi még a "hibája" hogy ha beragad valaki mögé akkor inkább kockázat mint hogy 1-2 pontért küzdjön a beragadás miatt.
Negyedik lett az időmérőn és mikor jött a SC akkor elmondása szerint még jópár körre való benya volt az autójában, legközelebb más stratégiát választanak remélhetőleg. -
Skipp
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Vezetői hiba volt.
On lap 42, Nelson Piquet came into the pits and retired with a technical problem. Fernando was still stuck behind the BMW and could not overtake. The Spaniard was impatient and made a mistake in Turn 7 leading to his retirement.
"I tried to change the line to overtake Heidfeld," he said. "I
was outside the points and I tried to do everything I could, but
I went on the dirty side and I went off." -
Oliverda
félisten
Ég és föld a két eset.
Hamilton képes alázatosan viselkedni. Kerek perec azonnal beismeri ha hibázik és nem kezd el köntörfalazni. Ez azért egy becsülendő emberi tulajdonság akárki akármit is mondjon. Végülis még csak bő 1 éve van a sportban, és az ilyen hibák után csak jobb lesz az adott pilóta. Na és ha már szóbahoztad Schumacher-t, ő is csinálta hasonló hibákat.[link]
-
dokar
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
én se tudok többet, mint te
-
dokar
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ha el is megy mellette, attól még a váltója valszeg ugyanúgy beállt volna
-
(Kolombusz)
veterán
Alonsonak szegénynek mindig meggyűlik a baja Heidfelddel.
Tavaly is jópárszor.Meg most is. Ha el tudott volna menni mellette, akkor egy dobogó neki is kijárt volna.
Persze nincsenek "ha"-k.De Kubicának nagyon örvendek.
-
BITBOYS
addikt
Futam előtt az egyik haverom csak annyit mondott Hamiltonra, hogy egy tacskó. Akkor még nem igazán értettem miért mond ilyet egy profi pilótára, de gyorsan beigazolódott a megnevezés.
Bár ha jól emlékszem Kimi miatt is történt már hasonló, talán a multkori futamon?
-
Raikkonen (finn) drukker vagyok, ettől függetlenül most Hamiltont védem. Nem figyelt, eltolta, kész. Ez nem szándékos volt, hogy pont Kimibe menjen. Az embernek nincs ilyenkor arra ideje, hogy végiggondolja: Hmm, Kimi közelebb van a pontversenybe, inkább őrá rántom a kormányt. Csak félrerántotta. Viszont menet közben pl egy 10-es kanyarban könnyebben kanyarodik az autó, mint alacsonyabb sebességgel fékezés közben.
Gondolj csak az alulkormányozott autókra: ott kicsit rálépsz a gézra, és máris a helyes ívre tereled az autót kormánymozdulat nélkül. Túlkormányozottság esetén meg csak leveszed kicsit a lábad a gázról, és máris a helyes íven vagy.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nincs a világ ellene, hanem a következményeket kellene elviselni ameddig le nem higgadnak a kedélyek, melyeket Ő okozott. Addig nem kell hergelnie magát. Ott van Kimi, legalább másolná le azt ahogyan a finn kezelte a helyzetet!

Szóval csalni akart! 

! De megállok!

, akit érdekel a téma, az a "Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?" topikban folytassa.