Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xuldar
addikt
válasz GamerToxic #23800 üzenetére
Jók az adatok, esetleg egy SSDOK képet is linkelhetsz. A TRIM menjen, és az alignálás rendben legyen, az a lényeg.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Doky586
nagyúr
válasz GamerToxic #23800 üzenetére
A rapid módra semmi szükség... Kikapcsolható
-
xuldar
addikt
válasz GamerToxic #23802 üzenetére
Igen, minden ok. A Samsung SSD-k egyébként is szinte azonnal lemennek 99%-ra, ahogy elkezdi használni az ember. Esetleg kikapcsolhatod a hibernálást, ha nem használod, így szabad helyet nyerhetsz.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
GamerToxic
csendes tag
válasz xuldar #23804 üzenetére
Köszönöm szépen! Lenne még egy kérdésem. A hibernálást egyáltalán nem használom vagy kikapcsolom a gépet vagy nem...a kérdésem az lenne, hogy pontosan hol kell ezt a funkciót kikapcsolni? Mit jelent a Hibrid alvás?
Egyébként win 8.1-et használok, ha ez számít valamit.
A gémelés 8 mag felett kezdődik...
-
Kuni0169
csendes tag
Üdv, szerintetek ez az SSD olvasási sebessége normális? Másodlagos meghajtó csak 5 játék van rajta a program szerint 44 órát ment csak:
én nem olyan családból származom...........
-
törölt tag
Jó ez így, vagy lassú ? nem tudtam konkrétan eldönteni google segítségével, azért kérdezem, bár látom az első hsz-ben hogy nem kéne ilyet kérdezni
Újonnan vásárolt Kingston ssd ( szerintem a képeken minden adat látszik, amit az első hsz-ben megjelöltetek, hogy meg kell adni kérdezéshez.) problémám az írással van ( ? ) .
Ezen kívül minden első hsz-ben leírt és linkelt beállítást ellenőriztem.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Van nekem egy Kingston HyperX Fury 120GB-os SSD-m (frissen vásárolt) és SATA 2-őn csatlakozik. Na most ez egy sima internetezős PC, történt egyik napról a másikra hogy egyszerűen windows betöltés közben "megfagy" a gép (windows logo) és 4-5 perc elteltével egyszer csak betölt a rendszer. Tettem bele pót HDD-t arról simán 30mp alatt betölt a rendszer. Az SSDnél kábelt cseréltem, másik SATA csatlakozóba dugtam, de ugyanúgy fent áll a hiba jelenség.
Amit még tudni lehet hogy anno már egy SSD-vel hibátlanul üzemelt az alaplap kb. 7-8 hónapig, csak közben át lett picit szerelve a gép így kapott egy zsír új SSD-t.
Mértem CrystalDisk-el és elég alacsonyak lettek az olvasási értékek. Nem tudom ennyire alacsony normális-e SATA 2-nél. Gyári referenciaértékek: Olvasás - 420MB/s, Írás: 120MB/s
HDD-ről ment az OP rendszer és mellett bent volt az SSD
SSD-ről futott az OP rendszer
SSD-ről futott az OP rendszer 2
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
félisten
-
MK VII
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #23813 üzenetére
Tudom is én, hogy hogy kell pontosan mérni ezekkel a programokkal..
Én inkább használom a gépet..
Azért leírhatnád, hogy mégis, hogy kéne mérnem vele..
Van egy Samsung 850 EVO 250-esem is.. Annál hogy kell mérni?
Bár azt hiszem, amikor vettem, akkor betértem ide és tettem is sebesség értékeket, amiket jónak találtatok. -
félisten
válasz MK VII #23814 üzenetére
Topiktárs egy Fury-val "küzd" (már ha nem néztem be valamit)... Te meg azt írtad, hogy neked is ilyen van és adtál egy mérést... Ha ez így vagyon, akkor rosszúl mérsz, mert a Fury az tömörítős meghajtó és ezért 0Fill-el kellene mérni...
(Bocsesz, ha valamit valóban benéztem (ami nem lenne véletlen, csak a Magyar bürokrácia lassan kihozza belőlem az állatot és valakit el fogok kalapálni )...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MK VII
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #23815 üzenetére
Tehát akkor még egyszer leírom hátha az "állat" ami benned lakozik, nem érteti meg veled, hogy gőzöm sem volt, hogy tömörítős meghajtó és azt sem, hogy nulla fillel kell mérni..
De most már tudom.. Hála neked.. Csak a stílusodat nem értem.. Komolyan kérdeztem, hogy, hogy kell mérni ezekkel a programokkal..
Azért köszi, hogy szóba álltál velem.
Legközelebb majd jobban odafigyelek, nehogy elkapálj valakit. Én kérek ne haragudj-ot.[ Szerkesztve ]
-
Józsi212
csendes tag
Segítséget kérnék.
Jelenlegi Samsung 840 SSD-n lévő Win7 rendszeremet költöztetném új Plextor 6Pro 256-ra.
Az ajánlott backup programok (Macrium Software-t használnám) használhatóak SSD-ről SSD-re költöztetésre is?
Van értelme két partíciót létre hozni a Plextoron (a rendszer a Samuról, egy videó szerkesztő, Lightroom, és adataik kerülnének a Plextorra) ?
A Samu szoftverei fent vannak, a költöztetés előtt tegyem fel a plextorét is?
A Samu valószínűleg kikerül a gépből (esetleg a kész adat megy rá, még nem döntöttem).
Várok javaslatokat.
Köszönöm! -
félisten
válasz MK VII #23816 üzenetére
Bocsi, de valamit félreértettél...
Én csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy rosszul mérsz(már ha tényleg olyan meghajtód van), de ez ott van a gyorstalpalóban is... 1. pont, hogy mivel és hogy kellene mérni
Természetesen olvastam, hogy topiktárs esetében SATA1 sebesség van...)Józsi212 - Macrium Reflect Free
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MK VII
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #23818 üzenetére
Akkor én értettelek félre..
Köszönöm azért az útbaigazítást.. -
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Doky586 #23810 üzenetére
Egy SSDOK kép a SATA 2-es alapból amiben használom.
IDE módban van, de a BIOS-ban nem tudok váltatni ACHI módra mert nincs ilyen lehetőség sajnos.
Azonban nemhagytam annyiban és bekötöttem egy SATA 3-as alaplaphoz az SSD-t (nem arról futott a rendszer, csak mint "másodvinyó") - de még így is befagyott a Windows a betöltőképernyőn 4-5 perce, amit nem értek hisz nem róla futott a rendszer
Első mérés (még messze elmaradt az elvárttól)
Majd hirtelen a mérés után egyszercsak azt látom hogy eredetileg 10GB volt szabadon az SSD-n majd hirtelen abból 20GB lett (semmihez nem nyúltam, még újraindítva sem lett a gép)
Ezután az ismeretlen helyfelszabadulás utáni mérés pedig jó eredményt hozott:
Most itt az SSD-vel van probléma ? Vagy esetleg a SATA 2-es alaplappal (ami a pót HDD-vel hibátlanul megy, illetve ahogyan említettem ezelőtt 7-8 hónapig egy ugyanilyen SSD-vel futott hibátlanul) Esetleg egy BIOS updatet próbáljak meg ? Bocsánat a sok kérdésért de nem vagyok szakértője még teljesen a témának
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Néhány napja használok egy SSD-t, és a windows Temp mappa már közel 5GB. Van olyan takarító program amit SSD-n érdemes lenne használni, vagy töröljem kézzel? A gyártó oldaláról letöltöttem az ADATA SSD Toolbox-ot, de abban nem igazán van ilyen funkció.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Ezen az SSD-n találtok valami kivetnivalót? [link]
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G, 3 hónap múlva lesz 4 éves és mivel elég idős érdekel, hogy jó állapotban van-e.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Sracok a 2688 power cycle count es a 233156 lifetime writes ezek milyen adatok?
-
Fecus11
tag
sziasztok.megtudná valaki irni hogy a 120gb-os ssd-émen miért csak 111gb teljes kapacitást mutat?
-
Fecus11
tag
válasz MasterMark #23834 üzenetére
köszi a választ
-
abdulka1
őstag
válasz abdulka1 #23830 üzenetére
Szia! Csak azért támadt ez az ötletem mert néhány nap alatt közel 5 GB lett a mérete. Olvasgatok mindenfelé, hogy mivel lenne érdemes takarítani az SSD-n futó oprendszert, de nem nagyon találtam róla semmit. Helyezzem vissza, és inkább használjam az előzőekben ajánlott CCleanert?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok. adata xpg sx900 512 GB ssd-n melyik programmal tudom megnézni a firmvare verziót?és ha nem a leg frisebb van rajta akkor melyik progival lehet frissíteni win 10 alatt.köszönöm előre is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz bandi94 #23840 üzenetére
Ez a valos sebessége, ha 0fill-lel mérsz akkor meg az epenis sebességet mutatja.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akinek 240GB+ SSD-je van rendszer számára, de használja másra is az SSD-t (pl. rátelepít néhány játékot is), hogy hogyan oldották meg: simán tárolják a dolgokat együtt a rendszerrel vagy particionálták a meghajtót (pl. 100 GB rendszer + egy adat partíció)?
Illetve érdekelne, hogy egy Sandisk Extreme Pro 240GB-os SSD-nél az optimális működéshez kell-e külön hagyni szabad helyet vagy előre megoldotta ezt a gyártó és ezért ekkora a meghajtó mérete?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
patomi
őstag
Sziasztok. Ma bekerült a gépembe egy M.2 PCIe SSD. Új wint kapott, tehát szűz telepítés volt.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van e? SATA ssd-vel nem is jöttem volna de ezzel fogalmam nincs.
Illetve a másik fontosabb kérdés, hogy mennyire kell megijednem attól, hogy a teszt alatt fel,fel ugrált HDS szerint a hőmérséklet 69-71 fok közé?Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Crvsh3R
senior tag
Értem, köszönöm! Én is ilyen formában gondoltam megosztani. Egyébként azt hittem, hogy azért nem 250-256 GB-os a meghajtó, merthogy előre lefoglalta ezt a 10-16 GB területet a gyártó lassulás ellen.
Ez a 10% nem partíciónként, hanem meghajtónként értendő gondolom.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Az összefoglalóban található Windows 7/8 és 10 SSD-vel! Hogyan is? 3. pontjában leírtak alapján gondoltam, hogy akkor ennél is le van gyártó által foglalva az a 10% (16 GB). Majd akkor figyelek arra a 10%-ra. Köszönöm az infót!
Ezeknél a meghajtóknál nem 1000-el osztanak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest