Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaVal
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a Samsung 850 EVO 250GB-os SSD-m lock-os lett.
Win reinstall előtt ubuntu live usb alól belépem rá, lementettem még pár dolgot, majd leállítottam. Ezt követően mikor bekapcsoltam a gépet a windows telepítőt végig kattogtam, de végül nem látta az ssd-t. Lekapcsoltam, újraindítottam, majd a bios betöltés után egyből jött az üzenet, hogy az ssd lock-olva, adjam meg a jelszót, még bootmenüt se enged behozni, ha rajta van az ssd az alaplapon. Nem alaplap vagy bios bug, mert teljesen más gépen is ugyanezt csinálja.Samsung Magican kilistázva látja, ha usb-ről rákötöm a gépre, de a performance gombon kívűl minden szürke, nem tudok se secure erase-t se live cd-t csinálni.
Próbáltam Samsung PSID revert progival, de az nem látja usb-n rákötve.
Ubuntu alól hdparm se látja usb-re kötve.
Még ha visszaérek Pécsre, akkor a saját alaplapomon megpróbálom a hot plug-ot, hátha úgy mountol rendszer alól és látja valamelyik progi.
A neten azt találtam, hogy ilyen frozen/locked állapot akkor volt másoknál, ha secure erase-t csináltak és az nem volt valamiért rendben. Nálam ilyen nem volt.
A kérdésem az lenne, hogy valakinek volt hasonló problémája? Vagy van valami tippetek mit érdemes még kipróbálni?
-
RaVal
tag
Annyival előrébb jutottam, hogy az alaplapon engedélyeztem a hot plug-ot, így már látja pár dolog az ssd-t.
Samsung magican látja, a Data security-nál ízt írja, hogy Class 0 Enabled, a többi (TCG Opal, Encrypted Drive) disabled, egyszerre csak egy mód engedélyezett. Alatta van egy gomb: How to disable. Disable security password in BIOS. Tehát úgy látja, mintha a biosban (uefi) állítottam volna jelszót, de ilyen nem történt. Ha rajta van az ssd, nem tudok biosba belépni, hogy az esetleg "beállított" jelszót töröljem. Biosba meg nem látja, ha utólag dugom rá a gépre, hiába van engedélyezve a hot plug.
Csináltam a magician progival bootolható pendrive-ot, az be is tölt, de ugyanaz van, mint ebben a videóban. Itt azt írta feltöltő hogy visszáruztatta.
PSID Revert progi is látja már, de amint kiválasztanám bezárul, gondolom azért, mert nem TCG alapon záródott le.
Ubuntu alól a hdparm látja, de nem sikerült sehogy se unlockolnom. A Security level maximum.
Ezek alapján valakinek valami ötlet? Vagy issza kellene küldeni garanciáztatni?
-
RaVal
tag
válasz Doky586 #24255 üzenetére
Asztali gépen volt.
Nem nyomkodtam semmit, mint írtam, ubuntu alól másoltam le pár dolgot pendrive-ra. Ez keverhetett be neki, mert ezután ahogy írtam win telepítő elindult, de mikor eszközt kellett volna választanom, hogy hova telepítem, akkor nem talált már semmit a rendszer. Újraindítás után pedig már jelszót kért. Mintha valami másoláskor sérült volna, vagy törlődött volna, de nem megfelelően. Hozzáteszem nem kivágással másoltam a dolgokat.
Mint írtam másoknál ilyen akkor volt, amikor windows alól secure erase-t akartak csinálni magician progival, de az valamiért nem volt sikeres vagy teljes, utána ilyen lockolt állapotba kerül.Ubuntu alatt ezt írja a hdparm:
Security:
Master password revision code = 65534
supported
enabled
locked
not frozen
not expired: security count
supported: enhanced erase
Security level maximum
2min for SECURITY ERASE UNIT. 8min for ENHANCED SECURITY ERASE UNIT.Szóval jelenleg ott tartok, hogyha lenne hozzá master password, a gyári, azzal le tudám törölni és unlock-olni. A samu hdd-khoz használt tttttttttttttttttttttttttttttttt nem jó.
A hátulján található PSID számsor se jó, nem fogadta el master password-nek.[ Szerkesztve ]
-
RaVal
tag
válasz Doky586 #24257 üzenetére
Szerinted. Szerintem meg leírtam, hogy, mi történt és jelenleg mi van. Magician-be sose nyúltam a titkosításhoz, még a rapid mode-ot se piszkáltam.
Master password-del lehet unlockolni és törölni a rajta lévő tartalmat, nem halt meg az ssd, mert a programok látják, csak locked állapotban van (Class 0), ami feloldható a külföldi fórumok átrágása után. -
dugo_
veterán
Egyszer egy TrueCrypt-tel titkosított HDD-t úgy sikerült jelszó nélkül (igazából tudtuk, de nem engedte feloldani valami miatt) újratelepíteni, hogy két kézzel rátenyereltem a billre BIOS-ban, faszán összeomlott az egész, azzal együtt el is tűnt róla a titkosítás és utána engedte telepíteni.
Amilyen hülyeségnek hangzik, annyira bevált. Valami fórumon olvastam anno.
-
.DLL
veterán
Sziasztok, erről a Toshiba SSD-ről mi a véleményetek? Thinkpad laptoppal együtt vettem, de jelenleg a már meglévő SSD-met tettem a gépbe (ADATA SP600 Premier Pro 64GB), ezen csak az OS, meg néhány program van, a fele tárhely üres, szóval nem a terület miatt cserélném le, hanem a sebesség miatt, HA érdemes. De e jelenlegivel is tökéletesen elégedett vagyok.
(P.H.)
-
AlyrArkhon
senior tag
Hölgyek, Urak, sikítás van
Azt mondta ma a win10-em, hogy súlyos lemezproblémája van. Mégpedig az SSD-n.
Bevallom, sose néztem, teszteltem, teszi a dolgát oszt jó. De most nem teszi.
Kondíció 1%, írt/olvasott adat értelmezhetetlen. Tudom, nem ajánlott típus, Kingston V300.
A lemez meg közben nincs 1 éves, rendszer van rajta 1-2 normál programmal. Nincs agyontömve se particionálást, se a particionált területet tekintve. Nem vagyok torrentgyáros, nem megy a gép 24/7, de azért elég sokat van bekapcsolva.Szerviz? Csere? vagy mi a szösz?
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #24271 üzenetére
Szia!
Nekem van egy ugyanilyen SSD-m, csak egy régebbi firmware-rel, azzal tökéletesen működik.
Van viszont egy másik, az 240-es, ez a firmware van rajta, mint a tiéden. Nálam is szarozik. Igaz, hogy nálam az SSD működik, de a használati statisztikái nálam is valótlan értékeket tartalmaznak. Néha jól mutatja, másnap már lenullázódik, és újrakezdi a számolást.
Szerintem ez a 603ABBF0 verziójú firmware a hiba oka, de a legújabb 608-ast meg nem engedi feltenni.[ Szerkesztve ]
-
Nojbee
tag
Sziasztok
Vettem egy plextor m.2 pci-os ssd-t. Bootolásnál valahogy el lehet tünteni a logóját?
Érdemes valami progit feltenni hozzá (plextool, plexturbo, plexvault, plexcompressor)?
El kell végeznem ugyanazokat a beállításokat mint a sata-s ssd-knél kellett? -
jacint78
addikt
válasz AlyrArkhon #24271 üzenetére
Egyszerűen meghalt, garanciába vissza vele.
type your text here..
-
Emperor_
addikt
-
bolygo85
tag
Sziasztok ma vetem a gépembe egy Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3 ssd.
Az lenne a kérdésem az általam mért értékek rendben vannak vagy van esetleg v.mi gond
Én személy szerint elég kevésnek találom!
Alaplap: Asus Sabertooth P67 REV 3.0
CPU: Intel® Core™ i7-2600K
Ram: Kingston 16GB DDR3 1866MHz Black Edition kit
SSD: Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3
Vive cum honore, mori cum gloria!
-
xuldar
addikt
válasz bolygo85 #24280 üzenetére
Azon az alaplapon Intel portokból csak Sata2 sebességű van, a Sata3 támogatását egy Marvell vezérlővel oldották meg, ami jóval lassabb az Intel Sata3-nál. Ha számítanak a számok, fejleszd a géped, különben csak élvezd az SSD nyújtotta sebességet. Még egy SSDOK képet érdemes lenne belinkelned, hogy a többi beállítás rendben van-e.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Csorbi
addikt
válasz xuldar #24281 üzenetére
Egy fenét. Intel-ből is van rajta SATA3-as, mégpedig a barna színű. Specifikáció
Arra kell rakni az SSD-t és máris megtáltosodik. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy samsung 850 evo 250gb-ot.
Intel sata3 csatira (p8p67pro) dugtam (gyári asus sata3 kábellel).
Formázás után kapott egy vadiúj win10-et.
Nem tettem fel semmi drivert, de szerintem nem olyan jók az eredmények, mint amilyennek lennie kell.
Képeket ide töltöttem fel: [link].
Van valami ötletetek? -
Doky586
nagyúr
Miért használtok sz*rabnál sz*rabb helyeket a kép feltöltésre..?
vagy itt a fórum motorban levőt vagy a www.kepfeltoltes.hu oldalon a legutolsó link ami reklámmentes és mindig gyors és jó; a többi reklámkeretes, nyomkövetős, lassú képmegosztókat jó lenne itt hanyagolni...[ Szerkesztve ]
-
kovabor
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, nem mélyedtem még bele a témába, de...
Szerintetek lehetséges egy 32GB ssd-t háttértárnak (cache) berakni egy laptopba (pc-be, mindegy) Hely van.
Olvasgattam külföldi fórumokon, irnak egy Intel Rapid Storage Technology programról, nem próbáltam még, de lehet valaki itt már igen.
Egy olyasfajta hibrid hdd szerű dologra gondolnék.
Igen, tudom, gyárt már több gyártó is ilyen cache ssd-t, de azokon rajta van a driver, nem pedig külön.
Remélem van ilyen kezdeményezés.
Köszönöm
-
kovabor
tag
Nem, szerintem jól értelmezed, hiszen a megoldás egy nagyobb ssd, ez tény, de ott fekszik egy 32gb ssd, ami (szerintem) rendszernek gyenge, hiszen gyorsabb, mint egy normál hdd, de nem sokkal, s a kapacitása sem elég, főleg 64bitesnek, így gondoltam, miért ne tenném be háttértárnak. Próba-szerencsemalac alapon
+ A 32gb ssd-n most szépen muzsikál egy 32bites windows 10, egy netbookban, a teszt alapján írás 40-50MB/s írás 100MB/s (KINGFAST 32GB SSD)
Gondolom a kis méret miatt, de ennél nem lehet ez gyorsabb?[ Szerkesztve ]
-
kovabor
tag
válasz radi8tor #24293 üzenetére
Hát igen, de mire tönkremenne ez az ssd, addig a laptopom is valahol annak a közelében lesz.
Persze, még a windows 10-nek is jó, hiszen ACER w501-ben is csak ekkora volt, semmi gondja nem volt, meg most is szépen fut, hiszen van rajta 10.15 gb szabad hely, ha akarom még több, itt nem ezen van a hangsúly, hanem hogy van-e rá megoldás
[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 850 evo 120GB ezen van az oprendeszer + 1 HDD.
Ma beszereltemegy Samsung 850 evo 250GB-os SSD-t is.
A bios látja, az eszköz kezelő is látja, még sem jelenik meg a meghajtó.
Mit felejtettem el?
Előre is köszönöm a válaszokat!“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD többféle, sata 2,5"
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest