Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
válasz
SOAD19
üzenetére
Egyértelműen az ASRock FM2A75M-DGS (még akkor is, ha pont olyan chipsetes(Hudson D3), amit a Samsung igen ritkán nem szeret)
V.Dave
Kb 2-3 havonta csökken eggyel az MWI. (Nagy értelmét nem látom, hisz -feltételezem- úgyis át fogod tenni a HDD-re a letöltött anyagokat) -
V.Dave
senior tag
mi történik akkor ha éjszakára bekapcsolva hagyom a gépet letöltésre (itt mifelén csak 2megás net van) és az SSD-re tölti le pl a Full HD filmet? Kb 10-15gigáról van szó. Ezt azért tenném mert akkor egy idő után lekapcsol a HDD és nem hallom az idegesítő "seek" hangját. Engem az érdekelne hogy károsodna az SSD? 250kb/sec-el szoktam tölteni, attól is lehet baja hosszútávon?
Samsung 840 120GB Basic-ról lenne szó
-
SOAD19
addikt
Az itteni emberkék véleménye is érdekelne, hogy ssd figyelembevételével, ki melyik lapot tartaná meg...
Köszi!

-
Cutthroat
csendes tag
válasz
Devil84
üzenetére
Régóta használok külső merevlemez keretben ssd-t. USB 3-al nagyon gyors, és nem kell félni a leejtéstől, rázkódástól. Drága megoldás, de betonbiztos, és nekem ez kell.
Engem is érdekelne, hogy milyen távon mondható biztosnak az adattárolás ssd-n. Érdekelne az is, hogy a trim és wear leveling ilyen esetben hogy működik. Feltételezem utóbbi az ssd vezérlőjén belül működik, függetlenül az op rendszertől?
-
potyi23
senior tag
hali.Uj rendszert tettem a Ozc Agility 3 ssd re.Ezt az eredmenyt kaptam, teljesen friss rendszer,win7 driverek,mar eleg jol belakva.Mit szoltok feltegyem a alaplap driveret ? Vagyez igy jo,nepiszkaljam ?

-
Bodor
veterán
Az OCZ honlapján is írják, hogy csak akkor frissítsünk firmware-t, ha feltétlenül szükséges.
Szerintem maradhat rajta az a 2,22-es, de ha mégis valami gond lenne, utólag is lehet linuxos boot CD-vel is frissíteni, ha rajta van a rendszer, max nem árt előtte egy biztonsági lemezkép mentést csinálni a "C"-ről. -
Neck
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Szia,
Öcsém gépéről feltettem az OCZ toolboxot, ami 2.22-es firmware-t ír (2.25 a legfrissebb az OCZ weblapján).
A probléma az, hogy öcsém gépén IDE módban van a SATA, nem AHCI, AHCI-val be se bootol a win, ami baj, mivel AHCI alól támogatott a firmware frissítés.
Nemtom, szerintem hagyom a 2.22-t, nem olyan régi az. Vélemény, tapasztalat?
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Bocsi a write onlyért, egy gyors kérdés. Vettem egy OCZ Vertex 3-at a notebookomba, viszont mielőtt beépítem a jelenlegi HDD helyett, gondolkodom rajta, hogy érdemes-e firmware-t frissíteni. Az OCZ honlapja szerint 2.25 a legfrissebb verzió.
Sajnos a notin nem tudom megtenni, mert ha beteszem rendszervinyóként, akkor az OCZ szerint rendszervinyóval nem jó firmware-t frissíteni, így az öcsém gépén tervezem ezt megtenni, amin viszont csak XP van.
1: Okozhat ez gondot?
2: Megéri frissíteni 2.25-re? -
fogtunder
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
mondjuk az itthon legtöbbet eladott ocz vertex 3 és agility 3 60-120 GB verziókra 1,5-2% körül értéket ír, ami azért nem katasztrófa, de amekkora szervízköltségük lehetett mondjuk az octane széria után, nem is csodálom, hogy kissé kozmetikázták a számokat (ahogy valszeg mindenki más is rajtuk kívül, csak ők nem kaptak auditot épp). igazából még az 5% sem a rohadt durva kategória, ha nyaldossa a 10-et, na akkor már hulladék.
-
Jester01
veterán
válasz
Valdez
üzenetére
A raw read error úgy látszik mindenkinek 6, nekem is

Az írásmennyiség pedig valóban 1TB körülinek látszik, az a szám ott 512 byteos szektorokban van.
Nem tudom win8 telepítés mennyit ír, de ideiglenes fájlokkal meg pl. registry ezermillió pici módosításával nem tartom elképzelhetetelennek, hogy három alkalom után kijön ez a szám. -
kerekfej
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Components returns rates (7) - BeHardware Published on October 25, 2012
-
Devil84
csendes tag
válasz
Graphics
üzenetére
Elsősorban a fizikai (befoglaló) méret és hordozhatóság szempontjából került képbe az SSD. Tehát a 3,5" HDD kizárva, maradnának ugye a kisebb méretűek, viszont elég sokat utazna a tároló és a HDD-re nagyobb hatással van ez...
Az adatok természetesem egy otthoni gépen is mentve lennének... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Devil84
üzenetére
Adattárolásra ne SSD-t vegyél, ez már biztos, mert felesleges pénzkidobás
és a fotók mérete nem kívánja meg a gyors elérést.1-2TB-os 1 tányéros HDD-t ajánlanék inkább, WD Green pl
keveset fogyaszt, és az egy tányér miatt gyorsabb adatelérést biztosít a több tányéros megoldásokhoz képest. -
Devil84
csendes tag
Hello! Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, és kapok is rá választ
Jelenleg néhány, 10-15 DVD-n tárolom a családi fényképeket, filmeket. Tudom, hogy ez nem a legjobb megoldás... most szeretném leváltani ezt a megoldást. Itt merült fel bennem, hogy SSD meghajtót használnék. Sajnos nem nagyon találtam a huzamosabb adattárolásra vonatkozólag információt. Tudnátok ebben segíteni? Valakinek tapasztalat?
Köszönöm! -
-
Valdez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt írja

A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #233 Remaining Drive LifeNincs szükség beavatkozásra.
-
válasz
Valdez
üzenetére
Akkor nem ad vissza ilyen adatot, ez van. Ellenben a "De akkor legalább a remaining life jól működik rajta? Tehát nemám még 5 év múlva is 100-on lesz aztán egyszercsak megpusztul?" és a "A raw read error rate 6-os az nem gáz?" kategóriájú kérdések nem merülnek fel
Ha a HDS az áttekintés fülön szövegesen azt írja, hogy minden rendben van, akkor nincs min törni a fejed. -
Valdez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A hds 4.10.7 pro se jelenít meg mást, csak ugyanazt mint az aida. Az áttekintés fülön sem írja, hogy mennyi írás volt rá eddig.
-
válasz
scope2007
üzenetére
Az OCZ Toolbox nem minden adatot jelenít meg, ezért célszerű más szoftvert bevetni
Valdez #48256
Hard Disk Sentinel legújabb változatát használd. Sokan nem tudják, hogy -bár a SMART adatok lekérése viszonylag egyszerű- a SMART adatok feldolgozása elég összetett feladat.
Ezért szükséges a HDS használata, mert összességébe és összefüggéseiben is vizsgálja a SMART infókat. -
Graphics
Jómunkásember
-
törölt tag
Sziasztok,
1. nem nagyon találtam tippet erre a partíció align-ra amiről itt-ott néha olvasok, ez mit takart pontosan ? Elolvastam az 1. hsz-t, de lehet nem vettem észre.. ? Jöhet nyugodtan szaknyelven.. van ideális blokkméret a partició formázásánál, vagy miről van szó kb. ?
2. -Setting: Disable Pagefile - helyes = tegyem át hdd-re, vagy full kikapcsolható ? (16G DDR3-1600)
PS: notimban ADATA 64-es van, most szeretnék a Desktop-ba egy ugyanekkora Samu 830-ast, olcsó és úgy látom szeretik.
-
allein
addikt
SSD life frissítés után már normális értékeket mutat, megnyugodtam. Köszönettel mindenkinek

-
allein
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az lesz, frissítek mindent

-
válasz
allein
üzenetére
A CDM-nek már van 5.x-es változata, azzal nézz rá, ne azzal az ezeréves verzióval...(képeden 3.8.0)
-
allein
addikt
Problémám az, hogy az ssdlife és a crystal info most is hibásnak mutatja

-
allein
addikt
Ezt írja az eladó: S.m.a.r.t.-ban 190-es sorban ki kell venni a jobb pipát és már is rendben lesz minden. ez a biztonsági hőfok amit sentinel nem értelmez rendesen. HD tune pl normálnak látja.
Minden más viszont tökéletes kell legyen. Végrehajtottam a műveletet és máris rendben van

-
bojan01
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az SSD-t újonnan vettem.
Eredeti WIN-el (is) próbálkoztam többfélével , az eredmény mindegyikkel ugyanaz .
Megpróbáltam egy sima xp-t is , kb 4 órába tellett amíg végzett a telepítő. Minden feltelepült ,de nagyon lassan
és maga a rendszer is nagyon lassú, bármit elindítva sokat várat magára.
Lehetséges a WIN 7 is feltelepülne , csak ki kellene várnom azt a "néhány" órát.
Hiányozhat neki valami ? A Bios-ban semmit nem tudok állítani. -
Valdez
őstag
A vertex 4 ssd-m mivel tudom megnézni, hogy mennyi volt az írás rá? HD sentinel nem írja, a crystaldisk info meg ilyen 1 terát ír, amit nem hiszek, kb 1 hete megy a cuccos, igaz h a win8-at 3x húztam fel rá, de akkor se hiszem h ennyit ráírt volna már...
-
Graphics
Jómunkásember
Na üdv mindenkinek hamarosan SSD kerül a notimba. Lehet nem épp a megfelelő topicban piszkítok, de segítség kéne.
Az elképzelésem:
120GB-os Samsung 840-es SSD, amire átklónozom, vagy nulláról újratelepítem a rendszert.
A mostani HDD-m kerül caddy-be, megy a DVD helyére.
A lényeg, szeretnék egy viszonylagos biztonságot a notin belül elérni, mivel a régi HDD rendszerparticiót meghagynám / 100GB /, de szeretném ,hogy szinkronban legyen az SSD tartalmával, vagy egyes megadott mappák tartalmával.
Milyen program segítségével lehetne ezt megvalósítani?
A lényege: Ha véletlen az SSD lehalna, akkor minden beállításom, legalábbis fájljaim megmaradjanak az SSD-ről / grafikai programok preset-jei, stbstb /
-
grimetime
tag
Haelp!
Olyan gondom lenne, hogy van egy OCZ Vertex 1st gen SSD-m, amit jelenleg asztali géphez használok, viszont át szeretném ültetni a laptopomba . Azt a sínt, ami jött vele (keret? adapter? mi ennek a neve) viszont elveszítettem. Ahogy látom boltban csak 2.5 -> 3.5 keretek vannak, de nekem sima 2.5 keret kell, ami csúszik a laptopba. Ilyet hol, hogy? Bármi ötletet megköszönök.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
üzenetére
amennyire tudom, az 520-nál már van elkülönítve erre a célra hely, de ha tutira akarsz menni, akkor hagyhatsz neki még helyet. az nem igazán lényeges, hogy az extra helyet partícionálatlan területként hagyod meg, külön partíciónként, vagy csak üres helyként, az a lényeg, hogy hasznos adat ne legyen tárolva a blokkban.
-
tlala
addikt
Itt pont erről van szó:
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!] -
törölt tag
Van a laptopomban egy Intel 180GB-os SSD. Úgy tudom a TRIM helyes működéséhez kb. 20% szabad helyre van szükség. Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
1. Ha eleve nem particionálom a 20% szabad helyet az megfelelő-e
2. A 180GB fura méret, esetleg gyárilag van már kihagyva ilyesmire hely?
3. Gondolom, ha kihagyom a plusz helyet, az mindegy, hogy az elején v. a végén van
4. 3 partíció esetén is megoldja a pakolgatást 1 üres hely igénybevételével? -
Mankó
veterán
Egy jó ideje nem követem az ssd fórumot, melyik széria ajánlott most?
120-as kellene ismerősnek, én a Samsung 840-es szériát ajánlottam. 840 vagy 840 pro, sajnos nincs tapasztalat egyikkel se. Ti melyiket ajánljátok? Esetleg másik típus, pro, kontra?
Köszi -
válasz
bojan01
üzenetére
Ha eredeti/érintetlen W7 telepítővel próbálkoztál, akkor azt kellene megpróbálni, hogy egy XP vagy Vista felmegy-e a meghajtóra. Nem tudom, hogy kéz alól vetted, avagy még újonnan sikerült beszerzni az SSD-t, de ha az XP és/vagy Vista felmegy rendesen/zökkenőmentesen/probléma nélkül, akkor kizárható, hogy esetleg az SSD-vel van gond.
-
bojan01
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még az asztal nem jön be . A legelső " Windows indítása " felirat a telepítés során , innentől nem megy tovább.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönötem

-
válasz
bojan01
üzenetére
Az "éles" indítást hogy kell értelmezni? Felment normálisan, el is indult a telepítés végeztével, be is jött az asztal stb, majd a következő restart-nál már nem?

UI: Mondanom sem kell, hogy csak akkor van értelme a társalgásnak, ha eredeti érintetlen telepítőlemezt használsz és semmi "okosítót" sem. Ha ez esetleg nem így lenne, akkor nincs miről értekezni a továbbiakban.
-
bojan01
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség !
Nemrég vettem egy Transcend PATA SSD-t, gondoltam jó lesz a notiba amelynek ilyen csatlakozója van .
Beleraktam a BIOS felismeri a WIN 7 is feltelepül, de az első "éles" indításnál a WIN logótól tovább nem hajlandó töltődni! Mi lehet a gond? Valami ötlet?
A Noti nem egy mai darab : ACER Aspire 3100 , lehet ez a gond ? -
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ.
tehát ha a laptop gyári oldalán nincs driver, akkor azt kell fent hagyjam amit a win7 feltelepít magának? -
Bib
őstag
Corsair F60 SSD-m elhalálozott 23 hónap után. SSD life szerint 100%-os volt.

Mi a garanciális tapasztalat IPON-nál? Mert ilyet már kapni nem lehet,az akkori árán most kettő 64Gb-ost adnak.A vételár számít vagy a márka és méret? Mivel gondolom nem állnak neki forrasztgatni... -
Bodor
veterán
Ez miért nem jó? Ebben is pontosan le van írva, hogy mit kell és mit nem kell megtenni.
Pont azért lett megírva, mert elavult, felesleges dolgok vannak a régiekben, nem értem miért ragaszkodsz a régihez.
De az is megvan még. -
tomic
addikt
Első hsz-ben volt egy, ha jól tudom Gabaan összefoglalja az ssd beüzemelését link. Ez hová lett? Esetleg van másik?
-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nekem is ritkan lefagy a gepem(1 honap alatt haromszor) miota a samsung ssd kerult bele. Elso korben probald a linkelt 11.7-es irst drivert, valamint esetleg a lan,hang,vga driver cserejet,hatha. Nekem 11.7-es irst ota(2 hete) nem fagyott meg le. Azelott vinyorol nem fagyott sosem. Mas is tapasztalt hasonlot?
Ja es mikor fagyott a gep akkor az ajanlott 11.6-os irst driver volt fent. -
toM517
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ertem, hat nem tudom. Windows alatt nem teszteltem nagyon meg a driveot. Kiderul, koszi!
-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Az itt szereplő IRST 11.7 driver-t használd [link] (ha a Asrock z77 pro3 deszkáról van szó)
Amúgy szvsz nem ez a gond, javaslom szánd rá az időt és olvasd át EZT és ha úgy érzed, akkor ez alapján telepítsd újra a rendszert. Le van írva, de kihangsúlyoznám, hogy chipset drivereket ne telepíts(gyakra All In One telepítőnek van "álcázva"). Most is megtetted és írtad mi lett belőle. Sajnos a chipset drivereket nem lehet eltávolítani...
Ha kell, frissíts BIOS-t , ha kell, frissítsd az SSD FW-jét még telepítés előtt. (SSD FW-jét lekérdezheted pl a Crystal Disk Info-val is, van portable változata is)Én a reinstall-t javaslom, a leírásom pontos betartása mellett, mert akkor rengeteg hibaforrás kizárható(renndesen van csatlakoztatva az SSD, BIOS jól van beállítva, nincs tuuning, se chipset driver stb stb stb)
toM517
A képek alapján az SSD teljesen rendben van, a fagyást valami más okozza (ha időközben pl felvarázsoltál/frissítettél chipset-et stb stb) vagy valami olyan szoftver került fel, ami saját meghajtó vezérlőket használ(egyes backup/restore vagy partícionáló alkalmazások teszik ezt stb) -
toM517
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
Ott nem jelez hibat...de akkor mi? Hulye a BIOS?
-
Killerlaca
senior tag
válasz
keke69
üzenetére
Szia!
Jelenleg az van fenn amit a win7 tett fel AHCI 1.0...
Először feltettem az alaplap összes driverét na azzal katasztrófa volt naponta 2-3fagyás újraindulás.
Utána leszedtem és hagytam, hogy a win tegye fel amit szeretne. Ezzel sokkal jobb, de így is van 2-3naponta egy fagyás. Ebből gondolom, hogy még mindig nem 100%-os valami... -
keke69
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Én a helyedben elsőkörben visszaraknám az alap drivert,lehet,hogy nem is az ssd az oka!
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy működő AHCI drivert mondani amit ki próbálhatnék?
OCZ Agility3 60GB-os SSD-hez kellene.
Tele a hócipőm, hogy tök random módon megfagy a gépem lemerevedik aztán csak reset segít.
A win7 naplóját néztem de csak a helytelen leállítás kerül bele ami ugye a reset miatt van.
Másnak volt ilyen gondja és esetleg sikerül megoldani?Köszönöm.
-
Elméletben nem lehet gondja vele, gyakorlatban viszont meg kell nézni a lapos gyári oldalán a BIOS frissítéseket, nincs-e köztük olyan, ami érintheti a meghajtók kezelését illetve a neten keresgélni a lapos után SSD-vel, hogy vannak-e esetlegesen olyan infók, hogy ez vagy azzal az SSD-vel nem indult/nem látta a BIOS stb.
Laposoknál valamelyest többször lehet belefutni olyan dologba, hogy nem látja a BIOS az SSD-t, és ez nem csak SF vezérlős SSD-kre igaz, ezért kell körbejárnod a kérdést.AndrewTdi
Ha W7 vagy W8 lesz az OS, akkor is lesz TRIM SATA IDE módban is, csak az OS-ek alapértelmezett IDE driver-ét kell használnod. Maga a linkelt Intel meghajtó (SATA2-es amúgy) ennyiért tényleg jó áron van, persze csak a meghajtót vélelmezem, azt hogy apróról megveszed-e vagy sem, az a Te döntésed.
(G3B5-ös az OEM változat, nem jár hozzá semmi, G3K5 a kit-el árusított modell, szerelőkeret, satakábel stb jár hozzá. Persze ilyen olcsón, ha nem adja hozzá az eladó, akkor azért nem kell reklamálni
)A lapossal kapcsolatban meg ugyanaz a véleményem és javaslatom, mint maláj esetében.
toM517
Ne a SMART-ról dobj csak képet, hanem az Áttekintés fülről, ott van szövegesen értékelve az adott meghajtó állapota, beszédesebb... -
toM517
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje Corsair Force3 GT 60GB-os SSD-jet hasznalom, meg is voltam elegedve vele azt leszamitva, hogy a gepem random lefagyott. Hackintoshozok, igy nem tulajdonitottam ezt a hibat az SSD-nek. Ma kiirta egy ujraindulas soran a gepem, hogy az SSD Smart ertekei rosszak es Backupoljak valamint csereljem a meghajtot. Meg is neztem HDSentinel alatt, ezt latni. Nem tudom, hogy erdemes-e szervizeltetni igy?
Lehet koze hozza, hogy OS X-et futtatok es igy Win alatt es a BIOS is rossznak latja a mas filerendszer miatt? Az SSD-t hasznaltan vettem es az elado elmondta, hogy akinek eloszor eladtais hibasnak is velte. Erre o leszervizeltette es visszakapta, hogy rendben van az SSD.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Bár tudom, hogy némi keresgélés után biztos megtalálnám, de abba bízok, hátha van itt valaki aki ezt csuklóból vágja.
Szóval milyen SSD-t érdemes választani Laptopba, hogyha INtel chipsetes, de nincs rajta AHCI mode és nem biztos, hogy szeretnék minden nap futtatni egy programot azért, hogy karbantartsa az ssd (najó, talán végső esetben)?vagy az ilyesmi SSD_knek van valami hátrányuk?
Néztem ilyet. Ez jó lehet?
-
maláj
addikt
erre valaki ?

Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ugy ertettem

Az adatok természetesem egy otthoni gépen is mentve lennének...