Hirdetés
Aktív témák
-
dani3l
őstag
válasz Killerlaca #39278 üzenetére
Itt egy kicsit lejjebb görgetsz, es a 8. bekezdes környeken ott lesz 3 link is a beallitasokhoz.
-
korcsi
veterán
válasz Killerlaca #39278 üzenetére
Logout-on van egy rakat írás erről, ha érdekel keress rá, légyszíves...
de ha azzal kezdesz, hogy nem olvasol csak írsz, tessék:
SSD optimalizálása, beállítása
SSD beüzemelése a gyakorlatban!
Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OSPH cikk: Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Ennyi, én mielőtt megvettem az ssd-t utána olvastam, hogy miről is van szó, nem ám sült galamb, érezd magad leszúrva!
Üdv.: Korcsi
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Killerlaca #40922 üzenetére
Youtube videók? Azok elég sokat írnak C meghajtóra lejátszáskor, ha ott van a temp könyvtárad.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Tirexi
addikt
Semmi nem megy a C-n?
Nagyon sok minden megy a C-n olyan dolgok amiket valszeg nem látsz.
-A C-n van a Dokumentumok ha abba filmeket, zenéket, képeket pakolsz az a C-re megy.
-Gyorsítótárai a böngészőnek mind a C-n vannak. (youtube videók HD-ben pl.)
-Lapozófájl is a C-n van.
-Az Adobe ha csak nem állítod át pl oda pakolja a konvertálás közbeni fájlokat ami esetenként jó pár giga.
-Továbbá minden olyan dolog is ott van ami a háttérben dolgozik sima Windows-ozás közben és bizony írással jár.Soroljam még?
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Az, hogy ez normális-e nehéz megmondani, mert gép és használatfüggő. Egy biztos, ha ugyanez az OS lenne ilyen használat mellett HDD-n, az kevesebb írást mutatna.
Az SSD belső tulajdonságaiból fakad, hogy sokat ír akkor is ha Te nem csinálsz semmit, ez a HDD-nél nem így van. Ettől még nem dől össze a világ, kevesebbet nézd a CrystalDisk-et, HD Sentinelt, stb és mindjárt szebb lesz a napod! Gondolj arra, hogy egy szupergyors HDD van a gépedben, azt sem tesztelgeti az ember egész nap...[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Killerlaca #40929 üzenetére
"Nem igazán tudom mennyit bír egy ssd élettartamra.." - ezzel nem vagy egyedül és minden újdonsült SSD tulaj ettől stresszel... Csak semmi pánik, nem bírod tönkrevágni 5-10 éven belül, a ma kapható SSD-k nem merülnek ki ennyi idő alatt még átlagon felüli használat során sem. Inkább az ennél korosabb meghajtóknál merülhet fel ez a kérdés problémaként, de hol vagyunk még ettől?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Feladatkezelő --> Teljesítmény --> Erőforrás-figyelő
Ez nem tárolja el az adatokat visszamenőleg, de nézheted a lemez aktivitást.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
worxland
addikt
[link]
Ha megnézed, itt mennyit írtak az SSD-kre, nem fogsz tovább izgulni. 300-400 tera alatt nem nagyon találsz majd. Utána nézd meg, mennyit írtál eddig a sajátodra.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
félisten
Mint egy vírus. Simogassátok az SSD-t ne használjátok.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
válasz Killerlaca #42612 üzenetére
Ha megfelelő verziójú IRST driver-ről van szó, az nem szokott teljes fagyást okozni, de mint írtam korábban, a 11.5 furcsa dolgokra képes a 11.8/9 is elérhető developer-en, de azt még abszolút nem vizsgáltam. ha esetleg ilyen újabb IRST-t használsz, akkor érdemes egy régebbi verzióra lecserélni, hátha úgy megszűnik a gond.
Természetesen ha feltelepítettél teljes chipset/INF driver-t is esetleg, az igen, okozhat x-akták jelenséget, így szabálytalan csontrafagyást is.Hujikolp
Valószínűleg annyi a "gond", hogy még a gyári honlapon sem tették elérhetővé az újabb FW-t (502-vel kezdődik), így a FW frissítő progi sem tudja check-olni és letölteni.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
válasz Killerlaca #43175 üzenetére
-
vazzz
őstag
válasz Killerlaca #43175 üzenetére
Ahogy Bodor is írta, kiegészítve azzal, hogy sandforce vezérlős ssd-t Crystaldiskmark 0fill beállítással, vagy ATTO Disk Benchmark-al tesztelj, hogy a gyári adatokhoz közeli számokat kapj.
kingpython: Tényleg nem túl sok, normál használat mellett 8-10 év.
[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
válasz Killerlaca #48205 üzenetére
Én a helyedben elsőkörben visszaraknám az alap drivert,lehet,hogy nem is az ssd az oka!
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
félisten
válasz Killerlaca #48207 üzenetére
Az itt szereplő IRST 11.7 driver-t használd [link] (ha a Asrock z77 pro3 deszkáról van szó)
Amúgy szvsz nem ez a gond, javaslom szánd rá az időt és olvasd át EZT és ha úgy érzed, akkor ez alapján telepítsd újra a rendszert. Le van írva, de kihangsúlyoznám, hogy chipset drivereket ne telepíts(gyakra All In One telepítőnek van "álcázva"). Most is megtetted és írtad mi lett belőle. Sajnos a chipset drivereket nem lehet eltávolítani...
Ha kell, frissíts BIOS-t , ha kell, frissítsd az SSD FW-jét még telepítés előtt. (SSD FW-jét lekérdezheted pl a Crystal Disk Info-val is, van portable változata is)Én a reinstall-t javaslom, a leírásom pontos betartása mellett, mert akkor rengeteg hibaforrás kizárható(renndesen van csatlakoztatva az SSD, BIOS jól van beállítva, nincs tuuning, se chipset driver stb stb stb)
toM517
A képek alapján az SSD teljesen rendben van, a fagyást valami más okozza (ha időközben pl felvarázsoltál/frissítettél chipset-et stb stb) vagy valami olyan szoftver került fel, ami saját meghajtó vezérlőket használ(egyes backup/restore vagy partícionáló alkalmazások teszik ezt stb)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Tommee
aktív tag
válasz Killerlaca #48205 üzenetére
Nekem is ritkan lefagy a gepem(1 honap alatt haromszor) miota a samsung ssd kerult bele. Elso korben probald a linkelt 11.7-es irst drivert, valamint esetleg a lan,hang,vga driver cserejet,hatha. Nekem 11.7-es irst ota(2 hete) nem fagyott meg le. Azelott vinyorol nem fagyott sosem. Mas is tapasztalt hasonlot?
Ja es mikor fagyott a gep akkor az ajanlott 11.6-os irst driver volt fent.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest