Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
randras
veterán
Helló!
Szeretnék egy 100 GB körüli SSD-t a notimba (SATA-II). Kinéztem itt a PH!-n összehasonlítva ezt, és ezt, megállapítottam, hogy nagyon fasza lesz az OCZ.
Néztem, 35k, jó is, már rendeltem volna, mikor észrevettem, hogy én az OCZ Vertex Plus-t akartam rendelni, ami kb. 10k-val olcsóbb.
Kérdésem: mégis mi a különbség az OCZ Vertex3 és a Plus között (a SATA-III-ön kívül)?
-
randras
veterán
Helló!
Nem olyan rég jártam itt, 96 és 120 gigás SSD-n gondolkodtam, de rájöttem, hogy felesleges. Úgy 64 gigás most a C:-m, hogy van egy 6 gigás hiberfile.sys, amire SSD után már nem lesz szükség, szóval lejjebb adtam 64 gigára, elvégre van egy hordozható 500 gigás USB 3-as külső vinyóm, pótolni a többit.
Ezek közül melyikek a jobbak? Tudom, majd mindegyikről van itt cikk, de kicsit lusta vagyok!
SATA 3-am nincs, szóval ha kettő között egyedül az teszi gyorsabbá az egyiket, akkor azt fossantom.Silicon Power E20 64GB
Kingston V200 64GB SATA3
Transcend 2.5 64GB
Kingston V200 64GB SATA3
A-Data S596 64GB
Kingston SV100S2/64G
Kingston V-Series V100 64GB -
randras
veterán
válasz Mercutio_ #34594 üzenetére
Nem elfelejtettem, hanem nem is tudtam, köszönöm! Kapásból ezek nem 64 gigásak, hanem 64000 megások, szóval 62.5 giga a tényleges. Ennek a 80%-a 50 giga, ennyit tudnék aktívan használni...
Ebben az esetben még visszamászok egy kicsit a gép elé holnap, kiszámolni, min tudok lefaragni még 8 gigát. Valószínűleg menni fog, remélem.
-
randras
veterán
Helló!
Egyszer már jártam itt az ideális SSD után érdeklődve, de elhalasztottam a vásárlást. Most itt vagyok megint, laptopba (Acer Aspire 5755G) keresek SSD meghajtót!
Úgy néz ki, a jelenleg rendszerem, ami a legfontosabb alkalmazásokat tartalmazza, elfér 32 gigán. Jó lenne, ha lenne egy kis szabad helyem + úgy tudom szabadon is kellene hagyni valamennyit, mit tudnátok ajánlani?
60 giga körüli is jó, de a 90-es lenne a legjobb, ahogy látom nincs nagy árkülönbség (?).
Mindjárt kiderül, hogy támogat-e a lapos SATA-III-at, gondolom egy olyan jobb lenne.
Tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
-
randras
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #41494 üzenetére
Ezt meg is találtam, de ez MZ-7PC128B.
-
randras
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #41497 üzenetére
Oké, köszönöm!
Két további kérdésem lenne: az N betűjelű a notebookhoz való, valószínűleg az kellene nekem. Van hozzá egy USB kábel, amivel tudom külső meghajtóként használni, illetve egy keret is.
Az USB kábelt tudom használni a notiban most lévő HDD-vel is majd? A keretre pedig mindenképpen szükségem lesz? Csak mert más SSD-hez nem igazán látom, hogy adnának ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
-
randras
veterán
válasz antivirtuoz #41557 üzenetére
Engem is érdekelne, habár szerintem a Vertex 4 nem egy kategória a többivel. Pont ugyanígy 120-128 gigás kellene nekem is, várjuk a választ.
-
randras
veterán
Miért szokás áttenni RAMDisk-re a böngésző gyorsítótárat és társait SSD-nél?
-
randras
veterán
Péntek este óta nyomatom neki mint az állat, lassan minden fent van a gépen, aminek lennie kell, és minden be is van állítva, jelenleg 402 GB-on vagyok. Viszont nekem nagyon sok bench van ebben benne + ugyebár egy rakat update, stb...
-
randras
veterán
Mitől lassult be drasztikusan (~2 percre) a leállási időm, ez egyenesen következik a RAMDisk használatból? 1 gigás NTFS partíció melynek tartalma egy óránként automatikusan mentődik, illetve leállításkor szintén mentődik, indításkor visszatöltődik. Chrome cache van rajta egyelőre kizárólag, és Dataram RAMDisk-el csináltam.
Egyébként SSD-re váltás címszóval még kilőttem a defragot, a hibernálást, a lapozófájlt, és az előtöltést, hátha van köze hozzá.
-
randras
veterán
válasz d@minator #42402 üzenetére
Kösz. Egyszerűen nem jövök rá, szimplán szar ez a program. Próbáltam unformatted-et csinálni, és NTFS-re formázni, FAT32-vel és 16-al is, de tökmindegy, egyszerűen onnantól, hogy mentetni akarom kikapcskor a tartalmát, összefossa magát. Most keresek egy másik RAMDisk progit aztán majd dobok tapasztalatot.
-
randras
veterán
válasz Tappancs2001 #42453 üzenetére
30k-ból kijön 120 gigás is! Samsung 830, OCI Vertex 3, Agility 3, sok jó van, igazából tökmindegy melyiket veszed (az ajánlottak közül).
-
randras
veterán
válasz katona.jozsi #42731 üzenetére
Mármint a sebesség lenne a gond?
-
randras
veterán
válasz katona.jozsi #42735 üzenetére
Firmware? +biztos, hogy kell az a sok driver?
Amúgy ennyire nem értek hozzá, de ami elsőre feltűnt, hogy mi az a sokminden, amit írtál.
-
randras
veterán
válasz k78chriss #42749 üzenetére
Chrome Cache átirányítás (a parancsikonon, az elérési utat értelemszerűen átírod:
A globális TEMP mappát pedig pl. a Primo RAMDisk állítja magától, vagy átírod a környezeti változók között!
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
válasz k78chriss #42756 üzenetére
Nem tudom, ha teszi a dolgát, akkor biztosan. Én azért váltogattam egy időben a progikat, mert a RAM-ba kicachelt image fájl automatikusan mentődött leállításkor, bekapcsoláskor meg betöltődött (így állítottam be). Viszont kikapcsoláskor volt, hogy 2 percig is szüttyögött, holott maga a kiírás SSD-re kb. 3 sec... Na a Primo RAMDisk ezt nem csinálja. Nem tudom a Tiéd jó-e, illetve hogy mented-e egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
válasz titanium100 #42816 üzenetére
Szóval vettél egy SSD-t, mert lassú a géped, de még mielőtt megjött volna, rájöttél, hogy mégis gyors?
Ha legközelebb ilyen van, nálunk rendeld meg, simán lemondod a rendelést, mondjuk pénzt nem kapsz vissza.
-
randras
veterán
Adott egy két hetes OCZ Vertex 3.
Tegnap előtt volt egy egér megmerevedik, hang beakad fagyásom, most pedig egy HDD nem található BIOS elakadásom.
A fagyást hardveres reset oldotta meg, a mostani után pedig kivettem az SSD-t, visszaraktam, és megint megy a gép.
Járulékos infó, hogy ma bukott egy kisebbet a gép, de az SSD nem volt elmozdulva, mikor kivettem.
Máris haldoklik?
-
randras
veterán
válasz molnarpeter #43225 üzenetére
Remélem. 100%-os az állapota, most is az alól írok.
-
randras
veterán
Helló!
Vettem néhány hónapja egy SSD-t, amit nagy megelégedéssel és örömmel használok, tökéletesen működik.
A gond, hogy másodjára hozza rám a frászt azzal, hogy a notit bekapcsolva nem lát merevlemezt (najó, semmilyen lemezt ), és nem bootol a gép.
Múltkor megnyugtattatok azzal, hogy biztosan csak elmozdult, de most megint csinálta. Elég sz*p*s nap közben szembesülni azzal, hogy aznap nem használom a gépet, mert nincs nálam csavarhúzó, amivel le tudnám szedni a hátlapot, és megigazítani az SSD-t, hogy menjen a gép!
Szóval miért mozdulhat ez el, vagy mi a gond szerintetek?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest