Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Ottoka

őstag

válasz C64 #3717 üzenetére

Az intel úgy tudom az ich11-ben már meg fogja oldani, ez most jön az x68-as illetve az x6x-es chipkészletekkel a második negyedév elején.

Az amd-s chipkészletekkel szerelt lapokról nem tudom mi újság.

Akinek meg hardveres raid karija van ahhoz meg vagy készít a gyártó trim-et támogató bios-t / firmware-t, vagy nem. Olvastam fórumban több helyen hogy az LSI-t kérdezték, és azt a választ adták a support-nál hogy a fejlesztésekről nem adhatnak információt. :F
    Nekem az adaptec azt válaszolta, hogy nem tudja (személy szerint ő aki a support-nál válaszolt) hogy lenne ilyen fejlesztés.

Én úgy gondolom, hogy lassan jönnek a sata 3-as raid karik minden gyártótól és majd azok fogják csak komolyabban támogatni az ssd-ket és vele a trim-et. Az LSI példul már kihozta a sata 3-as raid vezérlőit de semmilyen helyen nem tudtam rábukkani leírva hogy támogatja. Annyit irtak hogy jobban kezeli az ssd-ket.

Egyébként nekem adaptec raid karim van, és 3 hónap telt el mire kijött olyan firmware amivel kezelte a kártya az indilinx-es vezérlős ssd-ket. Ha raid tömböt hoztál belőlük létre, állandóan szétesett a tömb, egyesével minden gond nélkül ment. Ez igaz az ocz, g.skill vagy bármilyen indilinx-es ssd-re. Sok fórumban olvastam róla, na meg saját bőrömön is tapasztaltam. 2db g.skill falcon pihent a polcon, igazából ezért is vettem intel ssd-ket mert nem tudtam a falconokat használni. Már jó. :K

Aktív témák