Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
mugencivic
tag
válasz
canniball
üzenetére
Bocs, elfelejtettem válaszolni a második részre:
Lokalizált (nem angol) 32-bites XP alatt előjön egy hiba. azt hiszi az Intel Toolbox, hogy a volume shadow service működik vagy volume shadow data van a lemezen. Pedig csak annyi a hiba, hogy mikor kiadja a toolbox a "vssadmin list shadows" parancsot, akkor a szöveges választ (mégpedig konkrétan azt, hogy "No shadow copies") angolul várja, ami magyar windowsban magyarul van. Ha nem ezt kapja, akkor azt hiszi, hogy vannak shadow copyk a lemezen és nem indítja el az optimalizálást. Én átírtam a vssadmin.exe-ben a magyar üzenetet angolra és onnantól fut az optimalizálás.

-
mugencivic
tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem az a gond, hogy nem tudják hogyan kell, hanem hogy az Intel nem engedi nekik. A 40-es Kingston kb. publikus béta teszt volt a 40-es Intel X25-V számára. Ennyi. Ha most engedi az Intel a TRIM-et a Kingston meghajtókon, akkor maga alatt vágja a fát és a saját termékének tesz keresztbe. Én is le akartam cserélni a Kingston-t egy G2-es 80-as Intelre, de most már nem akarom. A 40GB felén elfér a rendszerem és ami kell a munkámhoz, a többihez meg van egy 1 tányéros 5400rpm-es Samsung 500GB -os sima HDD. Így a gép is halk, de mégis gyors minden.
-
mugencivic
tag
Sorry, nem csináltam se előtt se utána, meg őszintén szólva nem is nagyon érdekel, nem élek a benchmarkok bűvöletében. De nem is hiszem, hogy gyorsulni a kéne a 2HD firmwaretól, inkább csak bugfixek vannak benne. A toolbox-al is csak ugye az eredeti sebességére gyorsult vissza, amit egyébként érzek is a gép működésén, már kb. 2 hónapja megy a kis SSD és napi szinten használom munkára, volt ideje lassulni.
Ja, ha valaki végigjárja a procedúrát, arra még készüljön, hogy az Intel Firmware Toolbox 1.2 magyar (vagy bármilyen más NEM angol) 32 bites XP-vel NEM működik, de tudok rá saját hacket, ha valakit érint. (Ez egyébként Intel G2 tulajoknak is ugyanúgy probléma, nincs köze a Kingston -hoz)
-
mugencivic
tag
Akit érdekel:
Kingston 40GB SSD frissítés megvolt.
- Hackelt Intel firmware updater cd-ről bootolva sikerült 2HD-re frissíteni
- HDAT2 utility-vel restorezni a TRIM funkciót
- Hackelt Intel toolbox-al optimalizálni a meghajtótEddig minden OK.
-
mugencivic
tag
Kingston 40GB tulajok figyelmébe ajánlom az alábbi thread végigolvasását.
Hogy lelőjem a poént, az egyik srácnak sikerült:
1.) meghackelnie az Intel FW update toolt, így felmegy rá a legújabb Intel firmware (ami az X25-V 40GB-osban is van
2.) egy másik program segítségével engedélyezte a TRIM-et a meghajtón, Win 7 alatt tesztelve.Instrukciók a 4. és az 5. oldalon.
Lehet örülni jól.

Aktív témák
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest