Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Isual #26505 üzenetére

Először is elnézést, belegondoltam olyan dolgot is a kérdésedbe, ami nem is létezik, nevezetesen azt feltételeztem, hogy van amikor nem látszik az SSD, azaz el sem indul a W7 olyankor... :W (Ezért kérdeztem, hogy "eldobja-e" az eszközt...)

Viszont még egyszer átolvasva, úgy veszem ki, hogy nem erről van szó, azaz amikor kiírodik, hogy No Physical Disk, akkor is simán elindul az SSD-ről a rendszer és értelem szerűen minden eszköz látszódik és működik is.

Ha ez a szitu, akkor semmi dolgod nincs, mert ez a No Physical Disk nem hiba.
    Ez csak egy információs üzenet, ami akkor jelenik meg, ha a Marvell vezérlő engedélyezve van és egyik Marvell SATA port-ra sincs rákötve eszköz. (kb ugyanaz, mint pl amikor a BIOS kiírja, hogy SMART Enabled)

2 módon szabadulhatsz meg ettől az üzenettől
    1. (Ahogy már írtam is korábban) Letiltod a Marvell vezérlőt a BIOS-ban
    2. Rákötöd pl a HDD-t az egyik Marvell SATA portra

Szóval nem kell kábel-t cserélni, BIOS-t frissíteni, meg semmit.

Még1x: Bocsesz :R

Jim-Y
    Először is mérj egy sebességet, ha a mért eredmények látványosan elmaradnak a gyártó által megadottól, akkor szükség lehet a külön sata driver-re.
    (Úgy rémlik, hogy ez a Asmedia driver-t a legtöbb esetben szinte kötelező felpakolni, mert nem csak az SSD-k, de a HDD-k is (elsősorban gyenge írási sebesség miatt) igénylik, de nem vagyok 100%-ban biztos benne. Mérj egyet és kiderül)

Aktív témák