Keresés

Aktív témák

• Carasc0

őstag

válasz deicide #21466 üzenetére

Egyetértek!

Amióta 6Gb RAM kapacitással rendelkezem, én is kikapcsoltam a Pagefile-t. Nem használok annyi és olyan alkalmazást amelyhez kevés lenne a ekkora kapacitású fizikai operatív tár. Kikapcsolásával néhány millisec boot időt lehet nyerni mert rendszerindításkor a rendszerfájlok memóriába töltődését követően a PF nem kerül inicializálásra, és persze helyet lehet vele spórolni ami persze elenyésző ha mondjuk a System HDD/SDD >120GB.

Windows XP esetén is amikor 4GB RAMMAL rendelkeztem, akkor már kikapcsoltam, pedig a usage értéke 3GB volt.

Akinek >6GB ramja van és nem használ nagyon komoly grafikai és hangtechnikai alkalmazásokat, Pagefile nyugodtan OFF. Amúgy Win7 esetén ha a PF off, nem omlik össze a rendszer, csak kiírja hogy a rendszer memória elfogyott és a hely felszabadításához be kell zárni alkalmazásokat/folyamatokat. Amennyiben ez nem oldható meg, az éppen futó alkalmazás (amelynek futása okozta a memória hiányt) futása befejeződik!

• orbano

félisten

én meg használok, és valahányszor kikapcsolom, összeomlik a rendszer. de majd jövő héten lesz 16gb ramom, akkor megint megpróbálkozom vele :D egyébként a MS ezért felelős szakértője adott ki erről nyilatkozatot: nem érdemes kikapcsolni, nem lesz tőle semmi sem gyorsabb, sőt, kifejezetten az SSD-nek fekszik a pagefile kezelése. nekem pl. van másfél giga pagefile, és ha kikapcsolom nem lesz semmi sem gyorsabb, csak 1-2 óra múlva, vagy később random elkezd rinyálni a gép :)

egyébként az előzmények, meg kutyatöke áthelyezését sem értem. azért vesz az ember SSDt hogy gyors legyen a gépe. erre mindent, ami valmennyire is igénybeveszi a meghajtót, azt tegyük át egy lassabb meghajtóra, hogy jó lasú legyen a böngésző? ez még talán a 16/32-es gagyi bugos MLCs SSDk korában értelmes lépés volt, de most már... vajákolás szvsz.

• kertsa

senior tag

Nekem eddig nem volt kikapcsolva. csak mondták, hogy kikapcsolás után nem volt tökéletes a rendszer, és mikor 200megát meghagyott elmúlt a rendszerfagyás... nem saját tapasztalat :U A héten jön meg az ssd-m, és majd akkor fogom csak kikapcsolni :)

Aktív témák