Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
válasz
Nordic
üzenetére
Maradjunk a CD/DVD-s bootlemeznél inkább, nem jó keresztezni ilyenkor a dolgokat, mert az olyan következménnyel járhat, mint a pulit keresztezni a zsiráffal...(Jól el fog verni a juhász)

Mindig elolvasom a legfrissebb user guide-okat FW frissítés előtt, függetlenül attól, hogy már korábban hányszor is csináltam. Ha hibalehetőségként megemlítik, hogy AHCI-ben esetleg nem is ismeri fel az SSD-t a frissítő stb stb és ilyenkor célszerű IDE-re átállítana, akkor Én ezt gondolkodás nélkül meg szoktam tenni (nem csak Crucial-nal), mint ahogy azt is, hogy leállítom a gépet a frissítés indítása előtt(persze miután a BIOS-ban IDE-re állítottam) és után is, nem pedig sima restart. (Crucial is azt írja, hogy ha végbemegy a frissítés, akkor leállítás, nem restart)
Persze, ha átállítod AHCI-ről IDE-re, akkor a frissítés után, a gép újbóli bekapcsolását követően ne feledkezz meg visszaállítani AHCI-re.
UI: Van egy-két gyártó, ami meg kifejezetten AHCI-re állítva javasolja a FW frissítést.
-
válasz
Nordic
üzenetére
Közben megnéztem a Crucial FW-ket, hát Én itt nem látok C300-ashoz USB-s telepítőt. Ugye még csak véletlenségből sem az M225-ös FW-t akarod a C300-ra rávarázsolni? (Mert az M225-nél valóban van segédprogi a FW-en kívül, ami létrehozza a boot-os USB-s eszközt)

-
válasz
Nordic
üzenetére
Mondjuk nekem ez újdonság erejével hatott, hogy USB eszközről is lehet frissíteni FW-t a Crucial RealSSD C300-on
(egy ISO van a fw-ben, olyan utility-ről nem tudok, ami USB-s FW frissítőt hoz létre)
CD-ről biztosan lehet és Én mindig átteszem IDE módba a frissítés idejére a SATA üzemmódot.UI: Már ha egyáltalán ilyen típusú SSD-ről beszélünk. Az adatlapodat néztem meg, az alapján írtam...
-
bb.bocs
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
ssehol persze
nekem elég ha 3 évet megy
de az 5 ideális
jó mondjuk ezt nem tudja senki meddig fog menni, de semmi extrára nem tervezem cak rendszernek. hát na, vagy bukom a pénzemet vagy nem
gondoltam 1 2 tapasztalat van hogy mennyire birja . kb valahol 10000 irást ir vagy mi, van ahol 9 10 évet irnak. döntsem el 
esetleg még abban kérném segítségeteket ,hogy mely tesztprogramokkal érdemes és hogyan érdemes tesztelni? ( állitolag fél évet volt használva a cucc )
-
Mateosz
aktív tag
-
szki
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Nálam a korábbi AM3 790FX-es Giga lapomnál, ha a biosban a CNQ mellett a C1E is be volt kapcsolva, akkor 10 Wattal kevesebbet fogyasztott terheletlenül (95 W helyett 85W). Tehát többet számít 1-2 W-nál. Viszont az SSD tesztek valóban gyengébbek voltak. De erről már sokszor írtunk.
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Értem én, meg azt is, ahogy a többi kolléga számol. Nálam sajnos nem ez a helyzet. 3-4 féle mmo (csak wow+wowbéta+aion megenné egyedül a 60gb-t), régi d20 játékok, fallout, steam hl1-2-cs-tf-gta-k, még másik 4-5 újabb fps, office, fejlesztős meg sulis cuccok (sok), adobe pakk, több féle navihoz/rádióhoz/telefonhoz szoftver pakkok stb... alsó hangon 200+
Ezeket, ha mind felpakolászom raid0-ra még úgy sem maradd karcsúbb ssd-n common files, mint 15 giga. Ez lenne az én bajom. És akkor még semmi nem fut ssdről :S
A kézzel registryben matatás nem hozott osztatlan sikert, főleg az ms-es dolgok körében. Lehet hagyom is francba, max kiderül mi történik ha full teleírom. Bár van egy tippem. -
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Azért lenne jó program files, de főleg common files sima raid0-ra (nem ssd-re), mert 60as ssd-m van.
Az egy rendszer+pár fontosabb kisméretű util+aktuális kedvenc játék+max 15 gb szabad hely. És vége. Egy Adobe képes 4gb+ méretű szajrét felhalmozni ssd-n common filesban, úgy, hogy maga a programcsomag a raid0-ra lett telepítve.
Szóval szerintem igenis van jogosultsága a kérdésemnek, egyszerűen nincs több helyem ssd-n. Cserébe ott van egy 186/186 raid0, ami szerintem még mindig nem lassú.
A többi dolog stimmel és köszi a választ!
-
DV
senior tag
-
Jakuu
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Ha IDE modban telepitetted a Win7-t, akkor ha szimplan csak atallitod ACHI modra a BIOSban, akkor blue screen lesz a vege a dologbol.
Ugy kell ilyenkor megoldani a helyzetet, hogy a windows 7 regeditjeben eloszor a HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci bejegyzes erteket 0-ra kell allitani es csak utana atallitani a BIOSt IDE modrol ACHI-re.
-
Kissjeno
tag
válasz
Nordic
üzenetére
Szerintem ebben a tipusban fizikailag 12 db 8 gigás nand chip van ami 96 giga teljes kapacitást jelent. Ebből a vezérlő karbantartásra elrak magának 6 gigát. Formázás után a 90-ből kb. 83,7 gigát látsz. Tehát az SSD karbantartásra elrakott területe 12,3 giga ami a 96 giga kb 13%-a.
Extendedre példa: OCZSSD2-2VTX100G OCZSSD2-2VTXE120G
mindkettő tipusban 128 giga chip van. Csak 2 különbözö firmware van a meghajtókon és
a OCZSSD2-2VTX100G-nál a firmware a 128 giga 28%-át teszi el a katbantartásraa OCZSSD2-2VTXE120G -nál a firmware 128 giga 13%-át teszi el karbantarásra.
-
cszn
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Ha 50k körül gondolkozol akkor az Intel X25-M még mindig nagyon jó választás. Gyors és 80 gigás, szóval a hellyel se lenne gond. Kb ilyen árban van ahogy nézem a 90 gigás vertex2 is, de a vertexekkel többeknek volt problémájuk már. Az intel kicsit megbízhatóbbnak tűnik tán.
(#11062) zack A 1046-os nem béta csak nem hivatalos. Ne kérdezd miért.
Én még rosszat nem hallottam róla. -
Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(egy ISO van a fw-ben, olyan utility-ről nem tudok, ami USB-s FW frissítőt hoz létre)

nekem elég ha 3 évet megy