Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
válasz kapcs-ford #10401 üzenetére
Segítsetek légysziii!! Ha a biosban AHCI ON akkor kék halál ! Ha kikapcs akkor bootol rendesen de sebesség nem az igazi és ha jól tudom akkor AHCI nélkül nincs trim sincs
xp sp3 ,
Kingston 128 GB
Elvileg: up to 200MB/sec. read; 160MB/sec. writeJelenleg:
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
DV
senior tag
válasz kapcs-ford #10407 üzenetére
Ez ertheto is. Eloszor a win-ben kell megtenned a lepeseket az AHCI-ra valo atallashoz es csak azutan allithatod at a BIOS-ban AHCI-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Kissjeno
tag
válasz kapcs-ford #10407 üzenetére
Milyen alaplapod van és ACHI módban telepítetted az SP3-at?
-
ZewaDeluxe
tag
válasz kapcs-ford #10410 üzenetére
Helló!
Ha IDE módban telepíted a Windows-t, akkor az AHCI drivere nem fog települni, ezért nem érti később a Windows, ha átállítod a BIOS-t. Jól értem, hogy XP-t akarsz klónozni? Jelzem, hogy XP-n NINCS TRIM, úgyhogy az AHCI-nak sincs veszettül sok értelme...
Van viszont egy cikk, ami leírja, hogy miként működik az AHCI-ra váltás újratelepítés nélkül WIN 7-en: [link]
Ha be tudsz bootolni a klónozott partícióról, boot-olj be úgy, hogy az alaplapod IDE módban hagyod. Ha felállt a Windows, akkor (idézem):
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.Ha minden igaz, ez az elérési útvonal XP-n is. Csekkold le azért, nem vagyok benne biztos...
Mindezeken túl - ha megengedsz egy javaslatot: szép, új SSD-d van, miért nem dobsz rá egy új, friss, ropogós OP-rendszert? Mondjuk egy WIN7-et, amin van TRIM...?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kapcs-ford #10412 üzenetére
AHCI-vel már van NCQ is.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ZewaDeluxe
tag
válasz kapcs-ford #10414 üzenetére
Aha. Igen. Sajnos a dolog komplikáltabb.
De! Google a barátunk!
Ha bírod az angolt, akkor csekkold le ezt:
Enabling SATA mode to AHCI after XP Install... [link]
Ez konkrétan a végső megoldás az AHCI-problémádra.
Ettől függetlenül én még mindig az új OP-rendszert javaslom... Úgyis ott fogsz kikötni...
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kapcs-ford #10421 üzenetére
XP nem támogatja a TRIM-et
az 51fok az nagyon sok bármilyen merevlemeznek
deicide: a kis Asrock mindig tartogat meglepetéseket[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
ZewaDeluxe
tag
Jól van!
A TRIM egy utasítás, és az operációs rendszer adja ki - eleddig csak a Windows 7-es. Ez nem driver kérdése, illetve csak annyiban, hogy AHCI kell ahhoz, hogy az OP-rendszer tudja kommunikálni az SSD felé. Vannak viszont alternatív megoldások - például XP-re -, amikkel karban tudod tartani az SSD-t. Ez utóbbi igencsak fontos. TRIM nélkül egy idő után le fog lassulni az SSD-d.
A mérhető sebességek és a marketing világának cizellált összefüggéseivel kapcsolatban idézhetném magam:
Ha komolytalan OCZ marketinges lennék, még azt is bedobhatnám, hogy a VERTEX 2 470MB/s felett olvas randomban... ...És még csak nem is hazudnék... A fenti EVEREST RANDOM READ teszt huszonX másodperc alatt simán ilyen értékeket adott, ahogyan az látható...
[ Szerkesztve ]
-
ZewaDeluxe
tag
Ja! A sebesség: telepítsd fel az EVEREST valamelyik próbaverzióját és csinálj azzal egy READ TEST SUITE-ot, vagy csekkold le Te is a RANDOM READ-et, ahogy én is... Aztán majd meglátjuk, mit mondasz...
-
ZewaDeluxe
tag
válasz kapcs-ford #10425 üzenetére
Hát ez szomorú... Ilyen hőmérsékletről ráadásul még csak nem is hallottam... Nem arról volt szó, hogy laptopba akarod tenni? Ott elég zűrös lesz így használni...
Megtettél mindent... Csak így lehet nyugodt lelkiismerettel veszíteni.
Ennek a melegedésnek viszont utánanéznék a helyedben.És amit még megtennék: visszaküldeném a fenébe és vennék az árából egy kisebb de jobb SSD-t meg egy WIN7-et...
Mennyit fizettél ezért a cuccért? És hol vetted?
-
Sea Edge
tag
válasz kapcs-ford #10425 üzenetére
SSD-k jobban birjak a meleget, mint a HDD-k. Az Intelnel, OCZ-nel 0-70˚C van megadva mukodesi homerseklettartomanynak.
-
DV
senior tag
válasz kapcs-ford #10623 üzenetére
Mukodnie kell.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz kapcs-ford #10623 üzenetére
Így biztosan nem fog működni mert a ghost a diskclone mód miatt felülírja az ssd-n diskparral beállított particiókat.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz kapcs-ford #10707 üzenetére
Hogyha a "copy my drive function"-t hasznalod akkor ne pipald be a "Resize restored drive"-ot, vagy keszits egy "backup"-ot a rendszerrol es allitsd vissza. Ezekben az esetekben nem nyul hozza az alignalashoz a Norton Ghost, forras.
-
james008bond
őstag
válasz kapcs-ford #10797 üzenetére
Acronis Disc Director 10. Asszem ez a neve, rég használtam már, de particionálni azt tud! Merthogy a True Image azért van, hogy rendszert, partíciót, stb mentsen, klónozzon stb.
[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
Fénygyermek
csendes tag
válasz kapcs-ford #10957 üzenetére
Köszönöm szépen, eddig én is eljutottam.
Igazából tapasztalatokat szerettem volna, vagy véleményeket.
Esetleg nem tudod, hogy itthon árul-e ilyet valaki ?? -
cszn
őstag
válasz kapcs-ford #10967 üzenetére
Alaplapcserénél már jóval nehezebb megoldani. Én azt mondom egyszerűbb akkor már újratenni inkább, mert eléggé gány lehet utána már a windows. Bonyolult dolgok ezek, persze csak majd átrakjuk mi? Elveszne belőle az izgalom, az érdekesség.
-
AirBooms
addikt
válasz kapcs-ford #10969 üzenetére
Egy vinyóra mennyivel több garit adnak (most a nagyságrend az érdekes)?
Vagy egy autóra? Azt sem két-három évig használjuk, még ha közben el is adja az ember... A gari sosem a termék működésének végét mutatja. -
Qru
MODERÁTOR
Láttál már ssd-t közelről egyáltalán? Nem melegszik, már csak azért sem mert szinte elhanyagolható áramot vesz fel, akkor meg mi a francot disszipáljon el?
Nyilván használat függő is de biztos hogy többet bírnak mint amennyi garit vállalnak rá. Nekem a legolcsóbb Kingston sz@rra vállaltak 3 év garit meg 100,000 órás MTBF értéket adtak meg. Számold ki, hogy átlagos használattal az mennyi is: Tételezzük fel hogy napi 8 órát megy a géped pl akkor 100,000 óra / 8 óra = 12,500 napi működés jelent ami azt jelenti, hogy 12500 nap / 365 nap = 34,24 év...
No comment.#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
A melegedésben nagy különbségek vannak az SSD-ék között, van amelyik langyos és van olyan ami 5W-ot fűt el.
Nem lehet általánosítani, ezért kérdezték meg, hogy melyiket érdemes netbookba tenni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
NOD
senior tag
válasz kapcs-ford #10992 üzenetére
xD. Ugyanaz?
-
AirBooms
addikt
válasz kapcs-ford #10993 üzenetére
Rettenetesen rosszul gondolkodsz... De ne csináljunk ebből flame-et...
Nálam még egyetlen vinyó sem halt be a garija után. Öt-hat évet biztosan használtam mindegyiket valamire, s a legtöbbjük azóta is valahol dolgozik - bőven meghaladva a tízéves kort.
Nem csak azt kell néznie egy gyártónak, hogy mennyivel növekszenek az eladásai, ha növeli a garanciát (egy idő után ez vásárlási növekedés egyenlő lenne a nullával - ami nem érdek), hanem azt is, hogy hány év az, amire még biztonsággal bevállalhatja úgy a garanciát, hogy az előre kalkulált nyereségessége megmaradjon. Tehát soha nem arról van szó, hogy ha valaki 2 évet vállal, akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc. Ez akár a 2 év többszöröse is lehet, de gyártó ezt kalkulálta ki magának. Másrészt - főleg a számítástechnikában - értelmetlen 5-10 éves garanciákkal ostromolni a legtöbb felhasználót, mivel a legtöbb termék ennyi idő alatt nem, hogy elvalul, hanem el is értéktelenedik. Hány GB-s vinyók voltak 10 éve? 10-20? Tudsz velük most kezdeni valamit? Többe kerül az eltüntetésük... 5 év múlva mit fog érni egy 40-80 GB-s SSD? Amikor már felhetetőleg az 1-2 GB-sek lesznek a termékpaletta alján? Te még mindig erről fogsz oprendszert indítani? Ugyanez vonatkozik a procikra, VGA-kra. Pont a PH legnagyobb közönsége az, akik szinte sosem várják mág a rájuk kapott 3-5 éve, ne adj isten, 10 év garit. Ha már itt tartunk a gyártói gari ér a legtöbbet, s ennek valóban komoly marketingértéke van.
A gördszekát pedig hagyd ki ebből, mert ettől még nevetségesebb lesz az érvelésed.
A vita szerintem abból indult, hogy azért adnak csak ilyen rövid garit adnak a gyártók, mert hamar elromlanak, s nem abból, amivé most próbálod alakítani: vicces, hogy csak ennyit adnak, holott bőven 30 év feletti az élettartamuk... -
AirBooms
addikt
válasz kapcs-ford #11005 üzenetére
Felesleges vita.
A garancia fogalmát pedig csak egyféle képpen lehet értelmezni. Mint minden egyéb fogalmat.Vegyél Patriot-ot! Használd egészséggel 10 évig, s kívánom, el ne add addig! De esküdj, hogy addig a gépedben lesz, s a mindenkori oprendszered fut rajta!
-
siriq
őstag
válasz kapcs-ford #10993 üzenetére
A maxtor vinyom mar 8 eves. Meg mindig tokeletesn mukodik. Azert kivancsi vagyok mennyire lesz hasznalva egy ssd mondjuk 8 ev mulva(mar mint az amit az elejen az az most vettel).
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
Aktív témák
Hirdetés
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest