Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szepsy
üzenetére
SSD beüzemelése a gyakorlatban cikk.
Minden fajtánál érdemes ezt követni.
-
-
jeni
félisten
válasz
szepsy
üzenetére
mi a kérdés?
amúgy amit bejelöltél az a első a B változat ami egy Basic vagy fapados alap semmi extra nincs hozzá.
a másik [link] meg egy beépítő keretet tartalmaz amit egy PC gépbe betehetedsata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna.
de így is hatalmas gyorsulásod lesz vele.
ez független a MÁRKÁTÓL és típusától.
ha nem bízol az OCZ márkában de egyébként nem kell félned tőle mert a Vertex 3 is kiváló darab,ha mégse kell az a márka akkor minden félelem nélkül megveheted a Samsungot.
-
válasz
szepsy
üzenetére
A válasz egyszerű: Elhiszed az MS mérnökeinek hogy tudják mit beszélnek avagy sem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
linkelem a blog-ot, ahol sok más is le vagyin írva az SSD-vel kapcsolatban: [link]Rocky96X
Rendszerszinten a 4K szegmens a fontos, pontosabban AHCI esetén a 4KQD32 szegmensben mért eredmények. Ha innen nézem, akkor a Buffalo nem gyors, sőt lassú, én inkább az Agility 3-at venném (persze az kérdés, hogy milyen OS alá veszed/vennéd)liszi70
Nem akartam ilyen dolgokkal fárasztani a topik olvasóit, de akkor összedobok egy logout-os bejegyzést, amolyan AHCI-re kihegyezett, BIOS beállítási gyorstalpalót. -
kovecses
aktív tag
válasz
szepsy
üzenetére
Gyorsabb raidben, de nincs trim funkció.
Trim:
Ahogy azt már korábban rengetegen leírták, pl. egy fórumozó társunk is
[trim kb.]"A TRIM-nek hála az operációs rendszer meg tudja osztani a meghajtóval, hogy mely részein van törölt információ. A fájlrendszerben a törlésnél általában csak egy bejegyzés kerül oda, hogy törölt, de fájlrendszer tábláját az SSD nem tudja értelmezni, így amikor rendezgeti magán az adatokat néhány blokkról nem tudja, hogy ő azt szabadon használhatná.."
-
kovecses
aktív tag
válasz
szepsy
üzenetére
Gondolom mint a vinyókat.
Fogod rádugod az alaplapra mind a kettőt, majd a raid biosban létrehozod a raid tömböt
(vagy valami segédprogrammal windows alatt, ha jól tudom pl. intel-nek van ilyen progija).Aztán ez a tömb már "úgy fog viselkedni" mint egy meghajtó, megpartícionálod/megformázod és használod nagy örömmel!
Azt, hogy ezeket a műveleteket pontosan hogy kell elvégezned, azt nem tudom, mert minden alaplapon más a vezérlő, más a bios...járj utána, olvasd el az alaplapod használati útmutatóját, abban benne kell lennie hogyan tudsz raid tömböt létrehozni, illetve hogy milyen raideket támogat az alaplapod...
De egy dolgot ne felejts el, raid alatt nincs trim funkció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Bodor
veterán
válasz
szepsy
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy azért írják,hogy mentsd le az adataidat, mert nem biztos, hogy nem vesznek el vagy sérülnek meg.. .
Ha oprendszer van rajta akkor a biztonság kedvéért előtte csinálj egy teljes mentést Norton Ghost-tal, vagy Acronis-szal, frissítés után meg simán visszamásolod. Én úgy emlékszem, hogy volt itt a fórumon már valaki, aki frissített ocz ssd-t és utána ugyanúgy indult a rendszere. Próbálj visszaolvasni. -
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
szepsy
üzenetére
Cool n' Quiet módban mikor visszaveszi az órajelét a procinak, tulajdonképpen energiatakarékos módba lép a proci. Ha jól tudom, amikor a C1E is be van kapcsolva, még inkább visszaveszi az energiafelvételét a procinak, de ez kb 1-2W-ot jelent. Nem nagy veszteség, ha nincs bekapcsolva.
-
helkis
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
szepsy
üzenetére
Barney által belinkelt és atto szerinti méréseinkre alapozva a fontosabb 4k-s eredményeket nézve úgy tűnik, hogy igen, gyorsabb raidban a két ocz vertex2, mint egy db. revo. Bár a revo eredményeket keveslem, lehet beállítás-driver függvénye is.
Hogy miért gyorsabb? A revoban 2 ssd van, egy belső raid vezérlő igazgatja őket amiket nem nagyon ismerünk, nálam pedig az alaplapi intel raid vezérlő fut, ez is fontos lehet, a többit változót nem tudom. Ha majd veszel másik vertex2-öt, akkor mesélek hogyan kell használni. Ha CSAK a 4k olvasást nézzük, akkor úgy tűnik nem érdemes 2 ssd-t raid0-ban futtani, én nem csak azt nézem .... -
Colos1
őstag
válasz
szepsy
üzenetére
Miért akarsz AHCI -t telepíteni? Nem célszerű utólag, csak ha az MSAHCI nem megy rendesen. Papíron az AMD AHCI dob az SSD sebességén, de nem észrevehetően, ezért nem éri meg kockáztatni a Win7 telepítésének épségét. Vagy elfelejtetted telepítés előtt AHCI -ra átdobni a BIOS -ban a SATA módot?
De ha kísérletezni akarsz, akkor itt a 10.10 -es. Csak ne autón telepítcsd, hanem indítsd el, ekkor kicsomagolja magát, utána amikor elkezdené a telepítést mégse, és az eszközkezekőből a Szabványos AHCI veszérlő illesztőjét kicseréled a "c:\ATI\Support\10-9_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\" könyvtárban lévő illesztőre. Itt van még 2 könyvtár, attól függően, hogy x86 vagy x64 -es Win7 -ed van.
UI.: Az AMD rájött, hogy a 10.10 -es AHCI driverében régebbi driver van mint a 10.9 -ben, mert a letöltő oldalon kicserélték a 10.9 -re.

-
james008bond
őstag
válasz
szepsy
üzenetére
Nekem amikor megvettem, 95%-ot írt ki a legtöbb program, ez mondjuk 3 hónap alatt nem változott. A HDD Sentinel meg 800+ hibás szektort, meg a HD Tune szerint volt egy kis gubanc a SATA kábelezéssel...majd a 2. fw frissítés után ( 1.23 ) már mindegyik progi 100%-nak írja, Sentinel szerint hibátlan és HD Tune szerint SATA kábel is OK! Ki érti ezt? Valószínűleg a SMART értékeket más nyelven közölte eddig az SSD, de már megtanították neki a nyelvet vagy kapott egy fordítóprogramot vagy egy tolmácsot...

Viszont valamennyi tesztprogram szerint a sebessége csökkent, amit mondjuk nem veszek észre, most is pörög, mint atom
-
Chesterfield
őstag
válasz
szepsy
üzenetére
Na akkor mi pont egy cipőben evezünk most, ugyanez az ssd, én is most löktem fel a win-t.
"Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell."
Szűz rendszer, gombnyomástól számítva 28mp után már nincs homokóra

-
Colos1
őstag
válasz
szepsy
üzenetére
Ez így van!
Elnézésedet kérem, ezt elfelejtettem leírni, hogy ha megy a rendszer rendesen az MSAHCI -val, akkor nem kell telepítened.
Nem is érdemes, mert az AMD AHCI nem támogatja a TRIM -et. Elvileg gyorsabb vele az SSD, de azt csak az ATTO diagramjain fogod észrevenni, a rendszeren nem.De ettől függetlenűl a BIOS -ban a SATA módot még át kell állítani AHCI -ra, mert akkor az MSAHCI sem fog települni.
-
Colos1
őstag
válasz
szepsy
üzenetére
Ha a telepítésre gondolsz, akkor a legjobb, ha a win7 telepítésekor töltöd be neki ezt a drivert, ez a legbiztonságosabb. Csinálhatod úgy is, hogy amikor már fent van a win, kibontod a drivert - elindítod a telepítést, ekkor kibontja magát - , és az eszközkezelőből az AHCI drivert manuálisan frissíted a X:\10-9_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\ könyvtárból. Újraindítod 2x, és ha nem halt meg a win7, akkor nincs vele probléma. Én amúgy így csináltam, nekem nem volt gond. Eddig...

Ha telepítéskor adod be, akkor is ki kell bontani előtte.Ja, FONTOS: mielőtt telepíted a win7 -et, a BIOS -ban állítsd át AHCI -re a SATA módot.
-
hreblay
csendes tag
válasz
szepsy
üzenetére
TRIM-ről:
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/a_trim-rol_bovebben.html
Érdemes bekapcsolni, mert gyorsabb lesz tőle az SSD. A régebbi modellek nem támogatják ott manuálisan kell pucolgatni (nem töredezettség mentesíteni!!!) külön programok vannak hozzá.TRIM bekapcsolása:
"A parancssorban írjuk be (Start Menü > cmd.exe) , hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat."
bővebben itt:
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/ssd_beuzemelese_trim_parancs_beallitasa.html
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Yurbuds Ironman fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
!