Hirdetés
Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
Megérkezett a meghajtóm! Gondolom csak én lehetek annyira szerencsés hogy "sikeres" 2órás disk clone után kék halál fogad. Acronis-al csináltam de most újra Ghost-al..
Elvileg minden ok kellene hogy legyen nemde? esetleg selejt az új ssd?Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz kapcs-ford #10401 üzenetére
Segítsetek légysziii!! Ha a biosban AHCI ON akkor kék halál ! Ha kikapcs akkor bootol rendesen de sebesség nem az igazi és ha jól tudom akkor AHCI nélkül nincs trim sincs
xp sp3 ,
Kingston 128 GB
Elvileg: up to 200MB/sec. read; 160MB/sec. writeJelenleg:
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
válasz ZewaDeluxe #10411 üzenetére
Köszi a választ! Kipróbálom.
Ahcival meglenne az ssd sebessége (remélem). Sajnos az általam használt programok csak xp-re vannak.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
válasz ZewaDeluxe #10415 üzenetére
Igen , guglizok rendesen csak annyi ++ar van már a neten...
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz ZewaDeluxe #10415 üzenetére
Sikerült a vágső megoldás! El se hiszem.
A sebesség sajnos nem változott :
Elvileg up to 200MB/sec. read; 160MB/sec. write
Gyakorlatban:
Jelenlegi:Miért?
Az XP AHCI driver-e támogatja a trim-et? (az SSD igen)
Szerinetetk normális ha 51fokos a lemez??Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz ZewaDeluxe #10424 üzenetére
Azt olvasom hogy intelék a lapomhoz nem támogatják a nagyobb sebességet tehát ez marad ilyen sajnos. (Everest random read is hasonlót produkált)
mondhatni felezve van a speed
http://www.legitreviews.com/article/1237/5/
A lemez hőmérséklete pedig 55celsius volt googlizás és pár crystaldiskmark után.... mintha azt olvastam volna hogy az ssd-k üzemi hfoka alacsonyabb , nálam pedig magasabb mint a régi hdd-é ezért ventit raktam a gép alá ami most stabilan 38 fokon tartja.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz ZewaDeluxe #10426 üzenetére
A hdd ez előtt is 45-48fok körüliek voltak de nem lényeges mert szinte mindig van alatta ventipad. Win7-et nem tudok mert a progik 90%-a csak xp. Kisebb SSD-t sajnos nem lehet mert 2 particióm van és a minimum ez 119gb lett volna. Holnap visszaküldöm és veszek helyette 1 500gb-os hdd-t az majdnem hozza u.ezt a sebességet a gépemben!
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz faranus #10578 üzenetére
Kingston kicsit gyenge 4KB-ban (a többi ssd-hez képest)
Kattincs ide, igaz nem 40gögások.
http://www.anandtech.com/show/3681/oczs-vertex-2-special-sauce-sf1200-reviewed/6Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Alignálás.
Egy teljes lemezt szeretnék klónozni hdd-ről ssd-re (bootmagic,sxp1,xp2,adat).
Szerintetek ezt lehet úgy mint ha csak partició lenne? diskpar-ral beállítom az ssd-t és ghost-al disk clone?[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz james008bond #10803 üzenetére
nekem csak a true image van meg de megoldottam, lejegyzem hátha segít majd valakinek aki nem mezei 1 system-es user.
alapállás:
1,
HDD 1 bootmagic fat16 2xpA 3xpB 4logikai
Install Acronis true image home.2,
SSD a partícionálást (1 bootmagic fat16 2xpA 3xpB 4logikai)
a GPARTED nevű programmal csináltam meg (hirens-ről bootolva, SSD az USB-n lógott.) A Gparted automatikusan alignál tehát ha azzal rakod a partíciókat akkor nem kell az alignálással foglalkoznod.3,Visszaboot XP-re, Acronis elindít és lement partíció fájlba (fat16,xpA,xpB) Az acronis felismeri a rejtett bootmagic fat16-ot és a másik xp rendszert is tehát no problem.
4, Megvannak a mentések , recovery. Recovery célpontnak a disk2 kell megadni és a megfelelő part.-ot ahová tolni szeretnéd a mentést.. ez fontos mert alapnak azt a part.ot állítja oda ahonnan a mentés készült. Fontos: Nem kipipálni az MBR-et amikor választod ki a part-ot.
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz Chesterfield #10799 üzenetére
én is visszaküldtem 1 SNV425-S2 mert nem tetszett a sebessége. Vertex 2-t vettem és ég és föld , még sata1 alatt is.
Milyen manuális TRIM programot ajánlotok XP alá??
Xp3 Vertex 2Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz Fénygyermek #10941 üzenetére
http://newmodeus.com/shop/index.php?main_page=page&id=7&chapter=0
ebay kulcsszavak:
Optical Bay Hard Drive caddy[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Persze hogy kamu mint minden ami informatika.
Azt is írták hogy sokkal könnyebb és hogy kevésbé melegszik ezért notiba tökéletes. Valóság: valamivel könnyebb de nem nagy a különbség, melegedni meg mintha hdd lenne.
Az üzemidőn nevettem nagyot.... Sok teszt olyanokat ír hogy min. 10év de ha nincs agyonnyúzva akkor akár xx év is lehet etc..
Ennek ellenére megveszed a motyót, garancia: 2év ,pafff . ha a gyártó csak 2 év garit ad rá akkor jól nézünk ki.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz AirBooms #10975 üzenetére
Most írta Qru hogy kingston átlagos használattal: 34,24 év
Erre kapsz a gyártótól 2-3évet. Lehet ez csak nekem vicces.A winyót meg a gördeszkát most ne keverd ide, winyóra teljesen korrekt kapsz 2-3év garit, gari után 1 hónapra meg is döglik vagy még előtte.
"A gari sosem a termék működésének végét mutatja."
Nem hát.
Ha én lennék a gyártó és tudnám biztosan,hogy a termék amit gyártok az minőség és tisztában vagyok vele hogy pl. átlagos használattal: 34,24 évig tuti megy akkor biztos adnék rá minimum 8-10 év garit már csak azért is mert az eladásokat enyhén növelném.
Most olvasom hogy a Patriot SSD-re 10év a gari... 2009-es cikk.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz AirBooms #10995 üzenetére
Vita nincs és nem is volt. Te másképp értelmezed a garancia fogalmát és én is. Ettől függetlenül nem írom azt hogy rettenetesen rosszul gondolkodsz vagy hogy nevetséges az érvelésed még ha az is.
Nem írtam azt hogy ha a gari csak 2 éves akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc.
A gyártó csak 2 évet vállal be ennyit kalkulál be, pont te írtad le. Hát ez itt a lényeg. Csak 2 évet vállal be egy olyan termékére amire ráírja hogy 30 évig jó!
Nekem ez nem tükrözi a minőséget és a megbízhatóságot!Ha még mindig nem vili akkor ott a példa a Patriot SSD-re 10év garival. Bevállalja a gyártó a 10évet? BE. Vajon miért.
Aláírás
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest